Mamusie styczniowe 2016, cz. II - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-02, 15:07   #2281
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Wewnątrz czy na zewnątrz? Jaki materac tam wejdzie?
Organizer mega!
Wewnątrz Mierzyłam dno łóżeczka które jest wkładane do środka.. Kurde materac na 120 wejdzie? Niby powinien ale będzie opięty trochę nie? A te 4 cm luzu po bokach to dobrze? Jak patrzę na łóżeczka z ikei to mają 124x66 i materac jest 120x60 i niby spoko ale ja mam to 119
Na organizer się chyba pokuszę..
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 15:23   #2282
kinga1701
Zakorzenienie

magda1706 może Ci być ciężko kupić taki materac, o ile dobrze pamięta to taki wymiar miały łóżeczka wcześniejsze takie np ja ja w nim spałam. Mój brat 3 lata temu szukał takiego wymiaru (bo miał właśnie nasze stare łóżeczko) i było mu bardzo ciężko znaleźć, znalazł w takim małym osiedlowym sklepiku, ale już wtedy Pani mu powiedziała, że takich już nie robią.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 15:43   #2283
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Widziałam, od dawna na mojej liście wyprawkowej

Baby, głupku, co Ty opowiadasz! Bierz tyłek w troki i leć do szpitala, albo zadzwoń do gina!
Tutaj lekarze nie podaja swoich nr tel a w szpitalu mnie nie przyjeli,dopoki nie bede krwawic wiecej niz okres mam nie wracac. Leze w domu i rycze w poduszke bo nic innego mi nie zostalo.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 15:45   #2284
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Tutaj lekarze nie podaja swoich nr tel a w szpitalu mnie nie przyjeli,dopoki nie bede krwawic wiecej niz okres mam nie wracac. Leze w domu i rycze w poduszke bo nic innego mi nie zostalo.

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 15:51   #2285
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no, tak być nie może, przecież Ty sie psychicznie wykończysz z taką nie wiedzą, a może niech maż zadzwoni, powie że zemdlałaś, nie wiem że masz silne bóle brzuchu, no kurcze żeby Cię zbadali. Wiem, że to oszustwo, ale jak nie ma innego wyjścia to chyba bym wszystkiego w takiej sytuacji próbowała.
Stary 2015-08-02, 16:10   #2286
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Szok to jest jakas kpina! Mnie jakos strasznie rusza ta sytuacja. Bo wiem ze sama moglabym byc na Twoim miejscu i mie wiem nie wiem co bym zrobila ale jakbym byla naprawde w desperacji to bylabym w stanie chyba nawet do Pl przyjechac. A powiedz daleko masz na inna wyspe, nie masz mozliwosci zeby jechac do innego szpitala? :-(

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 16:28   #2287
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
To jakiś żart....?

A nie moglaś skłamać, że mocno krawisz? Może by USG chociaż zrobili.

Możesz iść jutro prywatnie do gina?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 17:09   #2288
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816
Konto usunięte

Współczuję Ci i trzymam kciuki że wszystko się wyjaśni i lada dzień wszystko będzie dobrze. Głowa do góry ;*
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 17:20   #2289
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:

Trzymam kciuki żeby wszystko było ok.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 18:09   #2290
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam, od dawna na mojej liście wyprawkowej
mój mąż zarządził, że się też w niego zaopatrzymy

Cytat:
Jedźcie raz jeszcze i nakłam skoro inaczej się nie da. Wiem, że nawet dziewczyny w PL tak często robią, bo czytałam o różnych niemiłych sytuacjach jak dziewczyny zbywali. Trzymam za was kciuki
Stary 2015-08-02, 19:17   #2291
mojakaren
Zakorzenienie

medeline uważaj na siebie! zawsze lepiej w domu poleżeć niż w szpitalu!

cuuukiereczek witaj i powodzenia z realizacją wszystkich planów

lune1992, koktajlowa czekamy na relacje ze ślubów
wszystkiego co najpiękniejsze

baby montana próbujcie dostać się do szpitala jeszcze raz!!! tak jak piszą dziewczyny mów, że Ci gorzej, cokolwiek byle Cie przyjęli, w tej sytuacji stres dodatkowy na pewno nie jest Ci wskazany! Trzymam za Ciebie kciuki!

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 19:22   #2292
baby montana
Zakorzenienie

Tutaj gin prywatnie jest dwa razy na tydzien,jeden w czwartki drugi w piatki :-( jesli pozwola mi leciec (atr,te samoloty lataja nisko)to rano lece na druga wyspe zeby sie mna zajeli

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

Stary 2015-08-02, 19:27   #2293
kinga1701
Zakorzenienie

Baby powinni Ci pozwolić, jakoś na końcówkę ciąży nie pozwalają latać. to straszne co teraz musisz przeżywać, ja miałam raz krwawienie i oby nigdy więcej, tylko że ja za kilka minut byłam już na fotelu u gin. Krwawienie coś ustalo czy dala trwa, boli Ci brzuch, macica itp ?
Stary 2015-08-02, 19:37   #2294
czarnulax
Zakorzenienie

kupiłam dziś spodnie ciążowe w końcu mam w czym do ludzi wyjść

baby powinni Ci pozwolić lecieć.
Stary 2015-08-02, 19:55   #2295
baby montana
Zakorzenienie

Boli jak na okres...caly dzien juz nie plamilam a teraz poszlam i znow,tyle ze juz krew a nie brazowe plamienie jak we wtorek. Wlasnie nie.wiem jak z tym lotem bo jak pracowalam.jako rezydentka to jedna turystka wsiadla w Pl do samolotu plamiac i wysiadla juz po poronieniu,poronila w samolocie,no ale też inna wysokosc i dlugosc lotu

Stary 2015-08-02, 19:59   #2296
czarnulax
Zakorzenienie

Jak są problemy, to faktycznie lekarz powinien zadecydować czy możesz czy nie. Tylko jak to u Ciebie zrobić skoro nie masz możliwości się skontaktować z lekarzem? Ale beznadzieja Powinni Cię z krwawieniem i bólami przyjąć od ręki... !!
Stary 2015-08-02, 20:20   #2297
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Przepraszam za kijową jakość, ale mój telefon nie radzi sobie z robieniem zdjęć. Tak prezentują się moje Cotton Balls bez lampek, nawiązane na sznurek.
Załącznik 6027357Załącznik 6027358Załącznik 6027359
Super zdolna jestes bardzo
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
AAAA! Udało mi się mężowi pokazać Ale dla niego to jest mało wyczuwalne jeszcze. Bo mała kilka razy mnie "punkeła" i on mówi, że nie wyczuł tego, dopiero jak tak solidniej uderzyła, o ile można to już nazwać w ogóle solidnym to mówi, że poczuł
Ale fajnie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Baby, masakra jakaś ... ale z drugiej strony jeśli taka praca jest niewdzieczna w stosunku do swoich pracowników, to lepiej tam nie pracować. Myślę że po ciąży sobie poradzisz i znajdziesz coś lepszego,a przynajmniej wobec nich nie będziesz mieć wyrzutów sumienia, ze nie pracujesz choć powinnaś itp.

Mi sie najpierw marzy kolyska, komode kupię na allegro a przewijak zrobi mi mąż sam, bo to mało skomplikowane

U mnie dziś bardzo lekarsko. Ponieważ bolał mnie brzuch rano nadal, stwierdziłam że pójdę do jakiegokolwiek gina by mieć pewność, że to nic ginekologicznego i spokojnie iść do rodzinnego po coś na jelita. No i poszłam bez kolejki jako przypadek nagły i okazało się, że mam twardą macicę a tak być nie powinno, choć Zagrożenia poronienia bezpośrednio nie ma, więc dostałam skierowanie do szpitala tutaj na 5 dni, żeby dostać kroplowli z magnezem. Nie powiem, wystraszyłam się. Tylko mi ten szpital nie pasował tak id razu, bo nie mogłabym być we wtorek na wizycie U swojego gina prowadzącego (jeżdżę 50km do Rzeszowa) ,a on potem ma wolne... więc postanowiłam za wszelką cenę skonsultować się z nim i mi się udało że jeszcze dzisiaj przyjmował w jednej z przychodni. Dokładnie mnie zbadał, nie tylko paluchem jak u lekarz wcześniej, ale też wziernikiem i usg dopochwowym i przezbrzusznym. Diagnoza się potwierdziła ale nie widział potrzeby hospitalizacji, przynajmniej na razie. Mam leżeć kilka dni, nie chodzić po schodach w miarę możliwości, nie dźwigać i się nie forsować, brać no spę i magnez 3x dziennie, a we wtorek przyjść na tą wcześniej umówioną wizytę to zbada jeszcze raz i zleci badania dodatkowe. Zastrzegł, że nie ma zagrożenia poronieniem,ale gdyby brzuch stwardniał jak kamień i nie chciał przejść mam natychmiast jechać do jego szpitala i koledzy wezmą mnie na obserwację.
Odpoczywaj i uwazaj na siebie
Cytat:
Napisane przez cuuukiereczek Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane. Dołączam się do wątku, na początku byłam u lutowych mamusiek, bo ciąża wyglądała na sporo młodszą, zaś jak byłam 29.07. na pierwszym usg na którym zobaczyłam maleństwo, okazało się, że ciąża jest jednak tylko tydzień młodsza.
Proszę o dopisanie, OM - 10.04.2015 , TP - 23.01.2016
Mój maluszek ma już 8,5 cm, jest to 14,5 tydzień ciąży.
A jak duże są wasze maluszki? Pochwalcie się
Witaj

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jaki magnez bierzecie, znajomi jadą do Polski chciałam sobie zamówić, żeby mi przywieźli, tylko że ja mam brać dawkę 2x400mg i nie mogę znaleźć magnezu z dawka 400 mg.
Ja biore Magne b6
Cytat:
Kochana mam nadzieje ze uda Ci sie znaleźć lekarza ktory potraktuje Cie powaznie... w Polsce juz bys dawno na obserwacji lezala... Trzymaj sie

Jakos mi weekend intensywnie zlecial, na koniec doprawilam sie zwiedzaniem nowego muzeum slaskiego (polecam jak ktos z okolic, wystawa historia Slaska jest mega ) i po powrocie padlam na lezak na balkonie i tak leżę i sie nie ruszam
Podczas zwiedzania oczywiscie mi sie slabo zrobilo, dobrze ze mialam jablko w torebce i jak zjadlam to sie pozbieralam i jakos doszlam do konca to juz chyba bylo ostatnie zwiedzanie czegokolwiek w tej ciazy, za bardzo mnie juz to meczy

Poza tym zamowilam poduche do spania, mam nadzieje ze dojdzie zaraz po weekendzie

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 20:37   #2298
kinga1701
Zakorzenienie

Ja tez juz nie mam siły na dłuższe chodzenie godzina dwie i już padam. Ewusia z jakiej firmy ta poduszkę zamowilas,ja miałam dziś zamawiać ale tak się kiepsko czuje i ciśnienie strasznie niskie, że nie mam siły. Chyba upały wracają
Stary 2015-08-02, 20:43   #2299
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Ja tez juz nie mam siły na dłuższe chodzenie godzina dwie i już padam. Ewusia z jakiej firmy ta poduszkę zamowilas,ja miałam dziś zamawiać ale tak się kiepsko czuje i ciśnienie strasznie niskie, że nie mam siły. Chyba upały wracają
Ja tez po godzinie mam juz dosc, a dzis zwiedzalismy 3 godziny
No ale mamy zaliczone i warto bylo

Poduszke zamowilam firmy Motherhood, bo chyba sa najbardziej polecane. Na empik.com sa w niezlych cenach my zamawialismy przy okazji jeszcze kilka rzeczy wiec dostawa wyszla gratis

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 20:48   #2300
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Boli jak na okres...caly dzien juz nie plamilam a teraz poszlam i znow,tyle ze juz krew a nie brazowe plamienie jak we wtorek. Wlasnie nie.wiem jak z tym lotem bo jak pracowalam.jako rezydentka to jedna turystka wsiadla w Pl do samolotu plamiac i wysiadla juz po poronieniu,poronila w samolocie,no ale też inna wysokosc i dlugosc lotu

Myśle, że u tej pani lot nic nie zmienił. Po prostu trafiło na ten moment.
Mi tylko mówili żebym nie leciała bo czasem jest krwawienie ciężkie do opanowania i wtedy konieczna jest interwencja lekarza. Ale u Ciebie lot krotki to nie ma zagrożenia.
Trzymaj sie i w kolejnym szpitalu wyolbrzymiaj wszystko. Musi być dobrze.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 20:53   #2301
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Jak są problemy, to faktycznie lekarz powinien zadecydować czy możesz czy nie. Tylko jak to u Ciebie zrobić skoro nie masz możliwości się skontaktować z lekarzem? Ale beznadzieja Powinni Cię z krwawieniem i bólami przyjąć od ręki... !!
Nie no,Wlasnie za kilka godzin jak maz z pracy wyjdzie to znow do szpitala pojedziemy,jesli tym razem nas splawia to niech chociaż powiedza czy moge leciec. Ja Podejrzewam jakies problemy hormonalne,tak jak.pisalam-tu w trakcie Ciazy nikt nie robi badan hormonalnych,moczu też nie sprawdzaja...dopiero w piatek bylam prywatnie u internisty i mi wszystkie hormony zlecil ale wynik bedzie za Tydzien,a na drugiej wyspie szwagier pracuje w laboratorium i zrobilby mi na poczekaniu

Stary 2015-08-02, 20:57   #2302
Dotka90
Zakorzenienie

Baby, może wystarczyłoby luteinę zażywać? Może ktoś z PL by Ci ją załatwił?
Wiadomo, że nie bierze się leków wg własnego widzimisię, ale z drugiej storny widzę, że u Ciebie za dużego wyjścia nie ma..

My się wybraliśmy na lody, spacer + posiedzieliśmy na Plantach, trochę pokropiło i pachniało deszczem, nagadaliśmy się, fajny dzień
Stary 2015-08-02, 20:58   #2303
kinga1701
Zakorzenienie

baby to jak pojedziecie, to tak jak mówimy najlepiej dołóż, ból brzucha, nie wiem mdłości cokolwiek, aby tylko Cię przyjęli.
Stary 2015-08-02, 21:00   #2304
mojakaren
Zakorzenienie

to cieszę się, że nie tylko ja taka osłabiona w ciązy. Duższe wyjścia i dłuższe chodzenie są dla mnie mega męczące. Nawet jak mąz w szale zakupów lata po Nomi to siadam na krześle i czekam na niego

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 21:01   #2305
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

Poduszke zamowilam firmy Motherhood, bo chyba sa najbardziej polecane. Na empik.com sa w niezlych cenach my zamawialismy przy okazji jeszcze kilka rzeczy wiec dostawa wyszla gratis
Czyli też Motherhoodo, więc może i jednak ja sie zdecyduje, miałam zamówić Super Mami, ale chyba każda z was ma Motherhoodo.
Stary 2015-08-02, 21:05   #2306
baby montana
Zakorzenienie

Mam luteine,siostra mi zostawila kilka miesiecy temu,ale nie chce brac niczego bez konsultacji z lekarzem. Wydaje mi sie bardzo dziwne że nie sprawdzaja tu poziomu hormonow :-(

Stary 2015-08-02, 21:06   #2307
czarnulax
Zakorzenienie

Ja też zamówiłam z Motherhood.

My dziś też spędziliśmy dzień dość aktywnie Tzn wiadomo, szału nie ma, ale w miare moich możliwości. Niestety przede wszystkim gorąc dał mi się we znaki.
Stary 2015-08-02, 21:07   #2308
Dotka90
Zakorzenienie

Baby, no jak uważasz, ale lutka Ci nie zaszkodzi na pewno, a jedynie pomoże, bo nawet gdyby poziom progesteronu był po lutce wyższy, to tylko lepiej, bo to dziecku pomaga, a nie szkodzi.

Zresztą tu wiem, że kilka dziewczyn lutkę bierze, na pewno ja i Czarnula. Kinga chyba też?
Stary 2015-08-02, 21:15   #2309
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Baby, no jak uważasz, ale lutka Ci nie zaszkodzi na pewno, a jedynie pomoże, bo nawet gdyby poziom progesteronu był po lutce wyższy, to tylko lepiej, bo to dziecku pomaga, a nie szkodzi.

Zresztą tu wiem, że kilka dziewczyn lutkę bierze, na pewno ja i Czarnula. Kinga chyba też?
Tak też biorę, i dzięki niej czuję sie o wiele bezpieczniej. Jak przez chwilę chcieli mi zabrać to wtedy zaczęłam się martwić, ale mam brać do 30 tygodnia jak na razie. Mi gin mówił dokładnie tak jak Dotka pisze, nie zaszkodzi, a może tylko pomóc. Chociaż rozumiem Cię że się boisz pewnie też bym się bała brać ja na dłuższa metę , gdyby lekarz mi nie zalecił, ale pewnie chociaż tydzień czy dwa bym zażywała, nie musisz brać od razu takich dawek jak my bierzemy, przynajmniej ja mam dużą. Ale np 2 tabletki dziennie

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

A może zadzwoń do jakiegoś gin w Polsce, powiedź jaka sytuacja, wiadomo, że bez badań za dużo Ci nie doradzą, ale może chociaż coś podpowiedzą jak możesz sobie i dziecku pomóc.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-08-02 o 21:13
Stary 2015-08-02, 21:23   #2310
Dotka90
Zakorzenienie

Ja mam malutką dawkę, bo ja biorę tylko 1 tabletkę wieczorem.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości