|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
Cześć babeczki!
Ponadrabiałam trochę póki mały śpi, a starszak pojechał na roraty ![]() ![]() Gratuluję udanych wizyt! Marta, chyba Ty pytałaś o te rękawiczki - moim zdaniem zbędne, ale to zależy jaki masz kombinezon. Ja specjalnie kupowałam takie z wywijanymi rękawkami, żeby rączki były zakryte. Tak samo nóżki. Miałam raz taki z bucikami dopinanymi i strasznie mnie wkurzał ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że u Ciebie troszkę lepiej w tym szpitalu! Powodzenia! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2282 |
Zakorzenienie
|
Szlak moze czlowieka trafic. Bylam na jednym.ostrym dyzuze a obi fo mnie czmeu ja tu przyszłam bo laryngologa dzis nie ma. I pojechalismy gdzies indziej. Czekalam z 40 min chyba. W koncu laryngolog mnie zbadal. Mam popekane naczynka ale narazie zaciskal ich tylko wsadzil jakiegos tampona z lekiem ktory masie wchłonąć. Jesli bedzie przeciekac to znowu sie pojawic tam. Masakra predzej mozba zejsc niz ktos ci pomoze.
---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Dodam ze wiedzielize. Jestem w zaawansowanej ciazy. Ale co z tego ;-) nie wiem.czh to dlatego ze to warszawa czy co. Mam wrazenie ze u mnje w miescie inaczej przyjmuja
#2283 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ![]() jakoś nie mam weny na pisanie ![]() Lucy, super, ze już jesteś w domku, ale to co ci narobili w szpitalu woła o pomstę do nieba ( jak leżałam 3 tyg. temu w szpitalu, na sali była dziewczyna z cukrzycą, strasznie się wkurzała, bo niby miała diete cukrzycową, a dostawała takie jedzenie, że cukier po śniadaniu skakał jej do 200, na dodatek była w 32 tyg. ciąży i przez tę cukrzycę miała mieć za tydzień robioną cesarkę- szczegółów nie znam, bo sama nie dopytywałam). Marcia, oby ten lek pomógł, bo tych krwawień jest za dużo, a podejście szpitala to brak słów. Ja- miś piekny ci wyszedł ( skojarzył mi się z misiem Jasia Fasoli), więc koszyki tym bardziej ci się udadzą, zdolne masz łapki. Ja potrafię tylko haftować haftem richelieu ( mam obrus ha haftowany w irysy) i krzyżykowym ( obrazki na kanwie)- dobre i to, bo do drutów i szydełka nawet się nie zabieram, nie robiłam nigdy , babcia próbowała mnie nauczyć robić na drutach, ale wyszywanie lepiej mi poszło. ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Mam dzisiaj bojowe zadanie posprzątać w szafkach w kuchni już na święta, najgorsza robota, bo w pokojach to pikuś ![]() ![]() Aha, wczoraj niespodzianka- zadzwonił do mnie na pogaduchy teść!!!!!!!! byłam w soku, bo tak, żeby pogadać, to nie dzwoni, owszem, będąc w pracy zajeżdża czasem po drodze zobaczyć, jak się czuję i co słychać, ale na ploty?! Rozbawił mnie jego tekst, kiedy powiedziałam, że w następnym tyg. będziemy robic zakupy dla małego,a on na to, że chyba powariowaliśmy tak wcześnie wszystko kupować. To u mówię- tato, ja jestem w 8 mcu, nie jest za wcześnie ( jego córka w 6 mcu miała już nawet pampersy kupione), ale jak grochem o ścianę. ale on taki jest, dawna szkoła i nie rozumie niektórych rzeczy ![]() Nie kłóciłam się z nim, ani nic, bo nie mówił tego, żeby dokuczyć czy się mądrzyć, on po prostu się nie zna ( o tym, że kupujemy używane ubranka, to strach mu wspomnieć ![]() aha, zapomniałam się pochwalić, ze wczoraj kupiłam zestaw ubranek dla małego( używane oczywiście) ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Ja mam nadzieję, że goście spytają, co kupić na odwiedziny, bo chciałabym ten bujaczek tiny love, żeby ileś tam osób się złożyło, bo jest drogi. Mąż stwierdził, ze nawet jak nikt nie kupi, to sami kupimy( bo i tak zawsze ktoś z jakimś papierkiem przychodzi). |
![]() ![]() |
![]() |
#2284 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, że Ci przejdzie! Przewalone, że o wszystko trzeba się prosić ![]() Mi też wieczorem i dzisiaj rano puściła się krew z nosa, ale w miarę szybko przeszło. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2285 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi aż słabo się robi na samą myśl o tych porządkach kuchennych, za dużo szkła, maszynerii, naczyń itd...brrr... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2286 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Druga to mąki, sól i jakieś makarony... postanowił całą sól przesypać do mąki. Mieszankę już wywaliłam, ale muszę odkurzyć i wytrzeć wszystko wokół ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2287 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie w szufladzie mam koszyki plastikowe ( takie typu plast team) na przyprawy- oddzielnie słodkie( typu kisiele, budynie, olejki), oddzielnie do dan i zup, więc wystarczy tylko powycierać szuflady i koszyczki w środku. Resztę- mąki, makarony, kasze mam w słupku, więc też pikuś. Najgorsze, że mam cała szafkę z pełną zastawą stołową na 12 osób i mycie tego mnie przeraża, tyle talerzy, talerzyków,flaczarek, salaterek, sosjerek, półmisków itd. Kusi mnie tylko powycieranie tego ściereczką na sucho (bo przecież czyste się wkłada, najwyżej mogło się przykurzyć trochę), bo jakoś nie mam chęci na mycie, suszenie i wycieranie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2288 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Zakorzenienie
|
ja przepadłam przez Ciebie
![]() ![]() ![]() ![]() Witam ![]() wczoraj 1.12 to się zabrałam za realizację planu wieczorem ![]() ![]() ![]()
#2290 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja te dodatkowe szklanki, kieliszki itd. mam w pudełkach i nie myję ich teraz. Zawsze przed postawieniem na stół przecieram, więc luzik ![]() Ok do dzieła ![]() ![]() Miłego dnia!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2291 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witam. Musze się pożalić. Położyłam się 00:45 wstałam 5:40 z Małą. Oczywiście w międzyczasie 3 razy było wc. Ja się wykończę zanim będzie drugie ![]() Normalnie płakać mi się chce...
![]() |
#2292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak tylko ze u mnie w miescje nie ma.laryngologow na ostrym dyzuze.. Napisalam do wykladowcow zalaczylam karte ze szpitala.. Nie jesyem w stanie isc do szkoly jestem tak oslabiona.. Zrobilam dzis morfo i pmkrzepliwosc i wieczorem beda wyniki...
![]() |
#2293 |
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już IV część naszego wątku!
Współczuje Ci, bo wiem co przezywasz. Jesteś wykończona , śpiąca a tu nie ma możliwości jak sobie odespac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2294 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj mnie tak plecy bolały, że mam nadzieję, że to się więcej nie powtórzy . dzisiaj muszę iść do rodzinnego po tabletki na tarczyce. Mam nadzieję, że nie będzie robił problemów z wystawieniem. No nic czas wstawać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2296 | |
MamaKarolci28
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
MamaKarolci28
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2298 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2299 | |||||
Mamusia Luty 2016
|
Hej dziewczęta
![]() Cytat:
![]() I dzięki za info co do spania na poduszce. Brzmi to logicznie. ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
![]() Ja od siostry TŻ dostanę ręczny Aventa, tzn pożyczę i na razie nie kombinuję. Jak będzie trzeba elektryczny to się kupi.
![]() |
#2300 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam fazę na jedzenie przed 5 rano. Przeważnie kanapki z dżemem są zamawiane ![]()
![]() |
#2301 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() ![]() Nawet tak po domu, nie podoba mi sie taki zestaw "zwykla bluzka" plus "zwykle spodnie" ![]() ![]() ![]() Duzo bardziej juz wole latac w samej tunice (mamy b.cieplo w mieszkaniu) lub tunika z legginsami ![]() Choć oczywiscie to wszystko kwestia gustu ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Aha poza tym mam mocno wystający tyłek i jak go tak trzymam na wierzchu z krotka bluzka to jakos tak wulgarnie.. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2302 | |||
Mamusia Luty 2016
|
Aha poza tym mam mocno wystający tyłek i jak go tak trzymam na wierzchu z krotka bluzka to jakos tak wulgarnie..
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
![]() Super, ze jestes juz w domu ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2303 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
przed ciaza normalnie moglam szklanke podstawiac pod nos tak mocno ciekla ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
biedna.... tez bym Ci pomogła jak bym mogła.... ![]() ![]() ![]() a siostra, brat kolezanka nie moze wpasc do Was na pol dnia kiedys i Ci troszke pomóc ? ![]() ja niedawno wstałam ![]() ![]() i właśnie jem budyn na sniadanie ![]() ![]()
![]() |
#2304 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() Dawaj znac jak wyniki i trzymaj sie cieplutko ![]() ![]()
![]() |
#2305 |
Zakorzenienie
|
Hejo 😊 ja od rana w kuchni. Zrobiłam obiad, zarelko na wyjazd dla M, wyniosłam śmieci, posprzątałam w kuchni i zeszlo prawie do 11. M z autem na przeglądzie, zakupy itd a potem jedziemy na chwilę do teściów
|
![]() ![]() |
![]() |
#2306 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki zeby udalo sie zdrzemnac i oczywiscie za USG ![]()
![]() |
#2307 |
Zakorzenienie
|
Badzia szkoda ze tak daleko mieszkasz bo byś Małgosię do nas podrzucila...dwoje czy troje cóż za różnica 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
#2308 | |
Mamusia Luty 2016
|
A my wczoraj mieliśmy wieczór
![]() Wracamy sobie z Lidla z TŻ i nasze auto (kupione kiedy? 1.5 tyg temu?) na środku skrzyżowania się zepsuło... Tzn sprzęgło przestało działać, to automatycznie cały samochód... ![]() TŻ jak zawsze nie chciał pokazać stresu, ale widziałam, że chyba zaraz eksploduje ze smutku i żalu, więc wczoraj ja byłam tą spokojna i pocieszającą, zeby trzymac jakos ta sytuacje. Zadzwonilismy po tate mojego i nas odholowal. Teraz auto jest u mechanika, strasznie sie martwie, oby to wyszlo cos pechowego, ze pechowo poszla jakas glupia linka od sprzegla za 100 zł, a nie cala skrzynia za 5000.... ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
Haha Agata ![]()
![]() |
#2309 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zostala mi jedynie szafka z mąkami, kaszami etc, ale to jedynie wyjac wszystko, przetrzec i poukladac. Przed swietami czeka mnie najgorsze - szafka z ksiazkami.. Zrobil sie tam totalny nielad, jakies szpargaly powrzucane miedzy ksiazki etc wiec musze to ogarnac, ale to z pomocą TZ bo sama nie bede po krzeslach skakc teraz. ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
![]() Jesli chodzi o misie to one sa naprawde proste ![]() Misie najlepiej z włóczki ktora ma mało welny a duzo np akrylu zeby sie nie mechacilo bo zle sie robi i wyglada gorzej. Rozmiar szydelka najlepiej 2.5 albo 3mm. Jeśli chodzi o koszyki to narazie nie zaczelam, ale czytalam juz tutoriale i polecają sznurek o grubosci 3 lub bardziej optymalnie 5mm (jeden koszyczek pisza ze to okolo 50m sznurka). DO tego szydelko 6mm. Choc niektorzy piszą i o 9mm szydelku. Sznurek o taki: http://allegro.pl/sznurek-bawelniany...800134408.html ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2310 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A strach taki ogólny.. czy wyrobię się z całą wyprawką, strach przed porodem, czy wykarmię swoje dziecko, jak odnajdę się w roli matki.. itd ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.