|
|
#2311 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. V
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No my raczej zostaniemy przy jednym dziecku, bo 2 mogłoby być za 2-3 lata, a ja raczej nie chce mieć aż tak późno dziecka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2313 |
|
Zadomowienie
|
Hej, witam sie po aktywnym dniu
dzisiaj u nas w Toruniu w Smykolandzie kiermasz i rabat na wszystko 15%. Wydałam prawie 4000 zł, ale jakies 600 czy 700 złotych jestem do przodu pojechałam bez męża i teraz padam teraz na twarz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz My byśmy chcieli drugiego bobasa zmajstrować w ciagu roku-dwóch, bo nie chce wracać po macierzyńskim do tej firmy. Chce odchować i się zająć swoją karierą: p ale jak mi synek da popalić to nie wiem czy się tak szybko zdecyduje na drugie
Edytowane przez keepsmil3 Czas edycji: 2016-12-02 o 18:54 |
|
|
|
#2314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas to już raczej ostatnie dziecko bo obawiam się, że fizycznie moje ciało już by nie dało rady
|
|
#2315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2316 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam to samo. Jestem jedynaczką i trójka dzieci to marzenie. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie powinna to być jedyna przeszkoda ![]() Też jestem jedynaczką. Miało to zawsze plusy i minusy. Czy chcemy drugie? Nie wiem, czas pokaże. Na razie plan jest taki, że zobaczymy co los da. Nie będziemy się ani od razu starać, ani zabezpieczać. Jakby się trafiło - super. Jak nie - wtedy pomyślimy czy chcemy się 'wspomóc' czy zostaniemy przy jednym. Jeśli przyjdzie mi wychowywać jedynaka będę przynajmniej wiedziała na własnym przykładzie z czym może mu być źle i starać się jakoś pomóc ![]() Byłam na mini zakupach. Katowicki TkMaxx to dno Nic nie kupiłam poza drewnianą świąteczną zawieszką...
|
|
|
|
|
#2318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
bardzo mądrze napisałaś. już nawet takie dzieciątko przed narodzeniem ma swoj charakter. ale kurde jak wczoraj mi wirował i się naprężał, a dzisiaj taki ospały to mnie to denerwuje. ale Tż mówi, że może się zmęczył wczorajszym dniem, dlatego dziś spokojniejszy
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
Po wypraniu I wyprasowaniu wszystkich ubranek potwierdzam ze Next ma najlepsza jakość. Potem HM a na końcu C&A.
|
|
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z depresją też jest taki kłopot, że czesto ludzie postronni tego nie dostrzegają, albo bagatelizują. ja sama raz cierpiałam na depresję, ale udało mi sie samej z tego podźwignąć. nie było łatwo pomimo tego, że jestem psychologiem. ale komuś łatwiej pomóc niż sobie. przynajmniej ja tak mam wedlug mnie największy problem jest z tym, że po porodzie wszyscy interesują sie dzieckiem. i to jest super, ale matka spada na dalszy plan. kogo ona widzi? ginekologa 6 tygodni po porodzie, wtedy jest już po baby bluesie. też uważam, że powinna być opieka psychologa jeśli jest taka potrzeba. ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- a ja jestem pozytywnie zaskoczona bodziakami f&f. je sie kupuje w takich wielopakach i pewnie na nich będziemy bazować. są tanie, żadne nitki się nie prują i są mięciusieńkie, nawet po wypraniu, aż w szoku byłam jak z pralki wyjęłam.
❤ Maksymilian ❤ Edytowane przez mariea Czas edycji: 2016-12-02 o 19:42 |
|
|
|
|
#2321 | |||
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy dziś z mężem w Zabrzu w sklepie Viki - polecam dla mieszkających na Śląsku. Wybór ogromny jeśli chodzi o wózki, akcesoria. Sporo było też łóżeczek....o dziwno mąż nie skreśla pinio basic jak zobaczył na żywo, ale spoko było też łożeczko classic z plusbaby...oczekiwanie może być nawet do 8 tygodni. Mąż w pewnym momencie podszedł do mnie i mówi....tak oglądam wszystko i stwierdzam, że musimy się spieszyć
poczuł bacik na plecachCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja miałam taką chwilę wczoraj jak leżałam. Najpierw skopał mnie kilka razy z dużą częstotliwością, a za chwilę cisza totalna...oddechy, muzyka i nic, wystraszyłam się. Dopiero jak mąż zaczął mówić do brzucha to pojedyncze kopy |
|||
|
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24/40 it's a boy. |
|
|
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Ci, że jako dziecko strasznie cieszyłam się, że jestem jedynaczką. Miałam koleżanki i kolegów, więc bawić było się z kim. Jednocześnie jak chciałam trochę spokoju, pouczyć się, pograć... miałam swój własny duży pokój i święty spokój. Bardzo mi to pasowało. Do tego niczym z nikim nie musiałam się dzielić, bić o nic, zawsze wszystkie prezenty i cała uwaga skierowana była na mnie... dziecku to pasowało
Z rodzicami miałam dobry kontakt więc żyło mi się bardzo dobrze. Jedyne co mi przeszkadzało, to że w domu było za mało osób żeby pograć w fajne gry planszowe ![]() Dopiero teraz żałuję, że nie mam jakiejś fajnej siostry. W dorosłym życiu zaczęło mi tego brakować. Znajomi się powyprowadzali, mają swoje życie i tak naprawdę zostałam trochę sama. Ogólnie rodzinę mam bardzo bardzo małą, nawet żadnej bliższej kuzynki czy kuzyna. |
|
|
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panietam jako dziecko uwielbialam chodzic do kolezanki - bylo ich 6 w domu, zawsze było wesolo i ktoś do zabawy ![]() Pierniki zrobione, zakupy zaliczone, dom posprzatany a ja padam na twarz... jeszcze suche pranie jest w piwnicy ale już odpuszcze dziś. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2325 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje marzenie o trójce to jedno, ale wiadomo, że wiele jest tutaj kwestii do spełnienia. Przyznam, że chciałabym, żeby moje dziecko miało zagwarantowane np. jakieś wyjazdu, wycieczki, obozy, a przy trójce to nawet nie chcę myśleć ile pieniędzy trzeba wydawać na takie przyjemności. A to tylko jedno "ale". ![]() Cytat:
Ja jako jedynaczka czuję się ok i nie brakuje mi rodzeństwa, ale z drugiej strony nie chciałabym, żeby moje dziecko było jedynakiem. Dziwne, wiem. ![]() Z jeszcze innej strony, ja mam mnóstwo sióstr ciotecznych, dlatego może nie odczuwam jakiegoś braku. Aleeeeeee.... Uważam, że mieć siostrę w późniejszym wieku to super sprawa. Całkiem inna relacja. Mama mojego narzeczonego często mówi, że zazdrości mojej mamie sióstr, bo sama ma trzech braci. Coś w tym jest. ![]() Ps. Pod kątem siostrzanych relacji bardzo podobał mi się film "Moje córki krowy." - polecam. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#2326 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kupiliśmy dzisiaj wózek, ale nie pamiętam jak się nazywa hahah Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
Escorpio, a jaki masz poziom wod? Nie musisz odpowiadac jak nie chcesz, ale tez sie nie martw tym. Ja przy wypisie ze szpitala na ostatnim usg z karty mam bardzo malo (sama sobie to ocenilam, bo chyba nikt nie zwrocil uwagi), a tydzien pozniej na wizycie w gina bylo juz duzo wiecej
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
myślę, że problematyczna była różnica wieku. prawie 7 lat. to dużo jak na dzieci. teraz jestem zachwycona, że mam siostrę, a różnica wieku jest nieodczuwalna, wiadomo
|
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiliśmy wózek, ale nie znam nazwy... Haha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2331 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiadomo, że z chłopakiem nigdy nie będzie takiej relacji jak między siostrami. Cieszę się, że mam siostrę cioteczną, z którą mam bardzo dobre relacje, bo prawda jest taka, że znajomi powyjeżdżają, będą mieli dzieci i relacje się poluźnią, a z siostrą zawsze się znajdzie temat do rozmowy ![]() Cytat:
Wszyscy znajomi zazdroszczą im takiej relacji i tego, że mają czas by się spotkać. Teściowa z kolei ma 2 siostry i jakoś między nimi nie ma takiej relacji. Mieszkają blisko, ale nigdy nie widziałam ich trzech w jednym miejscu (pierwszy raz na naszym ślubie ). I też zazdrości mojej mamy, że ma taką fajną rodzinkę hehe, ładny chociaż?? Jaki kolor? Cytat:
---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Ja już wiem, że nie ma co planować. Pierwsze dziecko po prostu nam wyszło, z drugim pewnie będzie podobnie
|
|||||
|
|
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor Kochane
jak dobrze ze ten dzien sie konczy bo dawno tak zlego nie mialam.. Ale wrocil moj malz i od razu mi sie humor poprawil Bylam u tesciowej dzis po poludniu i pokazywala mi zdobycze dla małego a jeszcze paczki z kosmetykami sa w drodze :P szalona ![]() w ogole jaki juz duzy brzuch mam. ![]() Lorelei udana jestes
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2334 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do liczby dzieci vs liczba rodzeństwa - ja mam tylko siostrę i zawsze marzyłam o jeszcze kimś w domu do zabawy. Tż z kolei ma dwójkę rodzeństwa i według niego to wieczna walka - o uwagę rodziców, o to kto siedzi na środku w samochodzie, o udko z kurczaka (przy 3 dzieci 2 udka to mało, reszta kurczaka się nie liczy a 2,5 się nie da ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
|
|
#2335 |
|
Rozeznanie
|
Az poszłam sprawdzić jak się nazywa
Coneco Primavera. Ładny, bardzo mi się podoba, szaro biały Narzeczony mnie dzisiaj wyciągnął bo stwierdził, że za dużo czytam internety i nie mogłam się zdecydować co chce A ten się spodobał, sprawdziłam czy dobrze się prowadzi, składa i zakup gotowy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też wolałabym mieć 2 córki niż parkę. Może dlatego, że zawsze chciałam mieć siostrę i dlatego, że wkurza mnie siostrzeniec tż. |
|
|
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
Ogarnęłam temat lezaczka do kąpieli i chyba się skończy na stelażu z zawieszeniem z frotty
Napisałam do jednego sklepu na Allegro czy będzie to cudo do mojej wanienki pasować ![]() Ja nie mam jasnej sytuacji z pracą. Umowa mi się kończy miesiąc przed końcem macierzyńskiego. Wcześniej myślałam, żeby na rok, dwa lata wrócić do pracy i postarac się o drugie dziecko. Tylko policzyłam, że za 3 lata to będę mieć 35 a to dla mnie nie przekraczalna granica. Może adoptujemy ![]() Ja mam brata, ale trochę tak jak bym była jedynaczką. Brat niepełnosprawny i pomimo, że jest 2 lata młodszy ode mnie to ta nasza relacja nie jest taka jak u innych. Teraz jestem jego opiekunem prawnym, więc się śmieje, że mnie w końcu musi słuchać. W dzieciństwie nie chciał i się trzaskalismy okropnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wpiszę ci na 1-szą stronę Ja mam siostrę 6 lat starszą. Wiadomo,że jako dzieci to była duża różnica. Ale teraz jest między nami super i nie wyobrażam sobie że miałabym być jedynaczką. Dlatego bardzo chciałam żeby Daria miała rodzeństwo
|
|
#2339 |
|
Rozeznanie
|
Silver dziękuję 😁
To ja mam tutaj chyba największą różnice lat moja siostra jest 13 lat strasza, a brat 11. Pomimo dużej różnicy mamy bardzo dobry kontakt Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- My z mężem zawsze marzylismy o trójce, ale chyba stanie na dwójce 😊 Po prostu nie będzie nas stać. Chciałabym zapewnić swoim dzieciom nie wszystko co sobie wymarza, ale dać im możliwość wszechstronnego rozwoju, a niestety zdążyłam się już przekonać, ze to kosztuje. Może też trochę brakuje mi odwagi, bo mąż tak pracuje, ze to ja musiałabym zawozic i przewozić dzieci ze żłobka/szkoły /przedszkola, do tego praca zawodowa z której nie zrezygnuję. Może ktoś uzna, ze pieniądze nie są najważniejsze i że jestem zbyt wygodna, ale na ten moment tak czuję 😊. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.

az sie przejdę do Biedronki 

Życie pokaże 

bardzo mądrze napisałaś. już nawet takie dzieciątko przed narodzeniem ma swoj charakter. ale kurde jak wczoraj mi wirował i się naprężał, a dzisiaj taki ospały to mnie to denerwuje. ale Tż mówi, że może się zmęczył wczorajszym dniem, dlatego dziś spokojniejszy

jak dobrze ze ten dzien sie konczy bo dawno tak zlego nie mialam.. Ale wrocil moj malz i od razu mi sie humor poprawil