Lutówki 2017 ❤ cz. V - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-02, 17:40   #2311
anolta
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. V

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Next jest najlepszy

Dzieki az sie przejdę do Biedronki

Juz nie wiem jak mam w siebie więcej wody wpychać. Maz był w szoku, bo wg niego caly czas pije. Ostatnio w restauracji wzielam litrowy dzbanek wody i sama go wypiłam
Escorpio wszystko będzie dobrze, a lekarz bardzo dobra, pewnie woli dmuchać na zimne. Lepiej sprawdzić niż się martwić 😘

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 17:42   #2312
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Chyba można. Ja mam w zestawie z wanienka fp.
Tu na allegro znalazłam http://allegro.pl/hamaczek-kapielowy...874299696.html

24/40
it's a boy.
Dzięki zaraz zerkne.

No my raczej zostaniemy przy jednym dziecku, bo 2 mogłoby być za 2-3 lata, a ja raczej nie chce mieć aż tak późno dziecka

Stary 2016-12-02, 17:50   #2313
keepsmil3
Zadomowienie

Hej, witam sie po aktywnym dniu dzisiaj u nas w Toruniu w Smykolandzie kiermasz i rabat na wszystko 15%. Wydałam prawie 4000 zł, ale jakies 600 czy 700 złotych jestem do przodu pojechałam bez męża i teraz padam teraz na twarz

My byśmy chcieli drugiego bobasa zmajstrować w ciagu roku-dwóch, bo nie chce wracać po macierzyńskim do tej firmy. Chce odchować i się zająć swoją karierą: p ale jak mi synek da popalić to nie wiem czy się tak szybko zdecyduje na drugie

Edytowane przez keepsmil3
Czas edycji: 2016-12-02 o 17:54
keepsmil3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 17:50   #2314
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
kiciulec, zuzka, właśnie dlatego nie ma co mieć planów, bo z depresją tak właśnie jest, że nie można jej przewidzieć i się na nią przygotować. mam nadzieję, że żadna z nas nie będzie musiała się z tym zmagać, a jeśli, to znajdzie pomoc odpowiedniego specjalisty. bo ja nie radzę sobie samej radzić z tym zagadnieniem.
my z Tż chcielibyśmy mieć kiedyś 2 dziecko, ale póki co na luzie, będzie to ok, a jak nie to też będzie w porządku. zobaczymy co nam los szykuje. ja jestem w takim szoku, że za ok 2 miesiące będę dla kogoś matką, że o 2 dziecku w ogóle nie myślę, bo już ta najbliższa perspektywa mnie zwala z nóg
Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
No to faktycznie nie dziwię się, że zmieniliście plany... Smutne to i liczę na tv, że tym razem będzie całkiem inaczej Ja też się nie upieram, że na 100% tak będzie bo sama nie wiem czy podołam i czy będę w stanie Życie pokaże

Dlatego teraz cieszą mnie te wizyty patronażowe. Poproszę położną wcześniej żeby miała na mnie oko może coś wcześniej wyłapie. wcześniej co roku cierpiałam na depresję sezonową dlatego wiedziałam,że może być różnie. Najbardziej się bałam, że skrzywdzę dziecko w jakiś sposób, przecież tyle się słyszy czasem historii, że matka zrobiła krzywdę dziecku.. Uważam, że wiele takich przypadków możnaby uniknąć gdyby kobiety były objęte opieką psychologa, który by zauważył, że jest z nią źle. Męża też prosiłam żeby patrzył czy coś się ze mną nie dzieje, bo ja i tak zauważę najpóźniej. Wtedy się nałożyło kilka sytuacji oprócz tego baby bluesa. Ale byłam w strasznym stanie psychicznym.

U nas to już raczej ostatnie dziecko bo obawiam się, że fizycznie moje ciało już by nie dało rady
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 18:06   #2315
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie wiem co z tymi naszymi żukami. myślę sobie, jak mogę go nie czuć skoro ma już ok 1,5 kg. chyba nie tkwi tam nieruchomo kilka godzin. no i się irytuje, wkurzam, coś tam majstruje przy tym brzuchu, a on i tak poruszy się jak jemu się bedzie chciało. taki mi się egzemplarz trafił. już odliczam dni do wtorku i usg...
Ja pamiętam w pierwszej ciąży jak Tosia mało się ruszała, wszystkie pisały o dyskotece w brzuchu, kopniakach, a ja się tak okropnie zamartwialam. Wyobrażałam sobie, ze dziecko będzie mi się cały czas ruszać z opowieści innych mam, a tu wcale tak nie było. Potem sobie przetlumaczylam, ze tam jest człowiek, a nie robot i nie mogę od niej wymagać regularnych ruchów codziennie w równych odstępach czasowych. Ogolnie, to moje wyobrażenia o tych ruchach było zupełnie inne

2017 - synek
Stary 2016-12-02, 18:18   #2316
ila26
Raczkowanie

Cytat:
Ja jestem jedynaczką, zabawa z dorosłymi jest średnio fajna dlatego zawsze chciałam mieć 3 dzieci Ale fakt, czekam co mi luty przyniesie

Jutro mam 8h szkoły rodzenia

Mam to samo. Jestem jedynaczką i trójka dzieci to marzenie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ila26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 18:25   #2317
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
No my raczej zostaniemy przy jednym dziecku, bo 2 mogłoby być za 2-3 lata, a ja raczej nie chce mieć aż tak późno dziecka
To wcale nie jest tak późno Nie powinna to być jedyna przeszkoda

Cytat:
Napisane przez ila26 Pokaż wiadomość
Też jestem jedynaczką. Miało to zawsze plusy i minusy. Czy chcemy drugie? Nie wiem, czas pokaże. Na razie plan jest taki, że zobaczymy co los da. Nie będziemy się ani od razu starać, ani zabezpieczać. Jakby się trafiło - super. Jak nie - wtedy pomyślimy czy chcemy się 'wspomóc' czy zostaniemy przy jednym.
Jeśli przyjdzie mi wychowywać jedynaka będę przynajmniej wiedziała na własnym przykładzie z czym może mu być źle i starać się jakoś pomóc

Byłam na mini zakupach. Katowicki TkMaxx to dno Nic nie kupiłam poza drewnianą świąteczną zawieszką...
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 18:31   #2318
mariea
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam siostrę i zawsze mi było szkoda wszystkich jedynaków. myślałam sobie, że mogę nie mieć w ogóle dzieci i naprawdę być szczęśliwa, ale jak zdecyduje się na jedno, to jeśli zdrowie pozwoli to wręcz moim obowiązkiem jest mieć drugie. sama widzę, że miałam przyjaciólki niesamowite, nasze relacje się porozluźniamy, a z siostrą nawet jak się pokłócę, to zawsze się pogodzimy. lączą nas wspólne wspomnienia, historia, wartości. dlatego jest plan na 2, ale zobaczymy co los przyniesie, bo niestety ja wiem dobrze, że bywa nieprzewidywalny.

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Ja pamiętam w pierwszej ciąży jak Tosia mało się ruszała, wszystkie pisały o dyskotece w brzuchu, kopniakach, a ja się tak okropnie zamartwialam. Wyobrażałam sobie, ze dziecko będzie mi się cały czas ruszać z opowieści innych mam, a tu wcale tak nie było. Potem sobie przetlumaczylam, ze tam jest człowiek, a nie robot i nie mogę od niej wymagać regularnych ruchów codziennie w równych odstępach czasowych. Ogolnie, to moje wyobrażenia o tych ruchach było zupełnie inne

ehh ja mam tak w kratkę, już z jednej strony chcę urodzić, ale wiem, że wtedy będą nowe zmartwienia. nie może być za lekko bardzo mądrze napisałaś. już nawet takie dzieciątko przed narodzeniem ma swoj charakter. ale kurde jak wczoraj mi wirował i się naprężał, a dzisiaj taki ospały to mnie to denerwuje. ale Tż mówi, że może się zmęczył wczorajszym dniem, dlatego dziś spokojniejszy
Stary 2016-12-02, 18:36   #2319
Opiumalfa
Zakorzenienie

Po wypraniu I wyprasowaniu wszystkich ubranek potwierdzam ze Next ma najlepsza jakość. Potem HM a na końcu C&A.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 18:39   #2320
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Dlatego teraz cieszą mnie te wizyty patronażowe. Poproszę położną wcześniej żeby miała na mnie oko może coś wcześniej wyłapie. wcześniej co roku cierpiałam na depresję sezonową dlatego wiedziałam,że może być różnie. Najbardziej się bałam, że skrzywdzę dziecko w jakiś sposób, przecież tyle się słyszy czasem historii, że matka zrobiła krzywdę dziecku.. Uważam, że wiele takich przypadków możnaby uniknąć gdyby kobiety były objęte opieką psychologa, który by zauważył, że jest z nią źle. Męża też prosiłam żeby patrzył czy coś się ze mną nie dzieje, bo ja i tak zauważę najpóźniej. Wtedy się nałożyło kilka sytuacji oprócz tego baby bluesa. Ale byłam w strasznym stanie psychicznym.

U nas to już raczej ostatnie dziecko bo obawiam się, że fizycznie moje ciało już by nie dało rady
Baby blues to stan w sumie fizjologiczny występujący po porodzie, spowodowany spadkiem hormonów. Wiem, że są lekarze zdziwieni i niedowierzający jak jakaś kobieta po porodzie nie miała baby bluesa. Depresja to już głębszy problem i niestety często długotrwały.
z depresją też jest taki kłopot, że czesto ludzie postronni tego nie dostrzegają, albo bagatelizują. ja sama raz cierpiałam na depresję, ale udało mi sie samej z tego podźwignąć. nie było łatwo pomimo tego, że jestem psychologiem. ale komuś łatwiej pomóc niż sobie. przynajmniej ja tak mam wedlug mnie największy problem jest z tym, że po porodzie wszyscy interesują sie dzieckiem. i to jest super, ale matka spada na dalszy plan. kogo ona widzi? ginekologa 6 tygodni po porodzie, wtedy jest już po baby bluesie. też uważam, że powinna być opieka psychologa jeśli jest taka potrzeba.

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Po wypraniu I wyprasowaniu wszystkich ubranek potwierdzam ze Next ma najlepsza jakość. Potem HM a na końcu C&A.
a ja jestem pozytywnie zaskoczona bodziakami f&f. je sie kupuje w takich wielopakach i pewnie na nich będziemy bazować. są tanie, żadne nitki się nie prują i są mięciusieńkie, nawet po wypraniu, aż w szoku byłam jak z pralki wyjęłam.

Edytowane przez mariea
Czas edycji: 2016-12-02 o 18:42
mariea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 18:51   #2321
Fantazja_
Zakorzenienie

Byliśmy dziś z mężem w Zabrzu w sklepie Viki - polecam dla mieszkających na Śląsku. Wybór ogromny jeśli chodzi o wózki, akcesoria. Sporo było też łóżeczek....o dziwno mąż nie skreśla pinio basic jak zobaczył na żywo, ale spoko było też łożeczko classic z plusbaby...oczekiwanie może być nawet do 8 tygodni. Mąż w pewnym momencie podszedł do mnie i mówi....tak oglądam wszystko i stwierdzam, że musimy się spieszyć poczuł bacik na plecach

Cytat:
Właśnie tak chciałam zrobić, ale mam bon podarunkowy do Rossmana, więc chciałam go tam wykorzystać i pewnie wezmę jakieś Pampersy i Babydream na wypróbowanie.

Wzięło mnie w ogóle na planowanie zakupów i mam już wypełniony koszyk w Gemini, Rossmanie, na Allegro + kilka jeszcze rzeczy z Ikei, tylko budżet mi się na wszystko nie spina, ale czuję się spokojniejsza, kiedy mam już powybierane te rzeczy i je kupię stopniowo.

Nie ogarnęłam jeszcze kwestii gąbki do wanienki. Kupowałyście? Jeśli tak to gdzie?
ojjj nie gąbki nie będę używać, położna też odradziła, siedlisko bakterii

Cytat:
Napisane przez ferimori Pokaż wiadomość
Świetny jest!

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Dokładnie, na początek pieluszka wystarczy, a później można plastikowe podstawki dokupić

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Byliśmy dziś w szkole rodzenia. Głównym tematem była pielęgnacja maluszka i zajęcia praktyczne z lalkami. Przebieranie kąpanie itp. Mój Tż chyba sie wstydził ale za to wypożyczyl jedną z lal i uznał że będzie ćwiczył w domu hahahahaha jak myślicie ile razy w ogóle zajmie sie ta lala hehe

ooooo no proszę

Cytat:
Słyszałam od położnej na warsztatach Mamo to ja, że na początek spokojnie można używać, jeśli się ją porządnie wysuszy i przy codziennym kąpaniu wyrzuci po 2 tygodniach.

A z tymi pieluszkami to jak? Kładzie się na nich dziecko na płasko i myje? No bo te plastikowe to dużo później, a do tego czasu to chyba zdążymy ogarnąć temat kąpieli

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

U mnie w szkole rodzenia panowie już wiedzą, że do przewijania i kąpieli to oni będą najintensywniej ćwiczyć na zajęciach

Ale wypożyczenie bobasa to super sprawa! Myślę, że jak nie będziesz go obserwować to się oswoi i poćwiczy
u nas właśnie na ostatnich zajęciach to faceci kąpali

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
U mnie bardzo twarda woda jest, pewnie dlatego... 😟
Super, że Max sie rozruszał. 🖒 Ostatnio jak mój synek malo się ruszał to odchodziłam od zmysłów.

24/40
it's a boy.
Ja miałam taką chwilę wczoraj jak leżałam. Najpierw skopał mnie kilka razy z dużą częstotliwością, a za chwilę cisza totalna...oddechy, muzyka i nic, wystraszyłam się. Dopiero jak mąż zaczął mówić do brzucha to pojedyncze kopy
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-02, 18:51   #2322
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie wiem co z tymi naszymi żukami. myślę sobie, jak mogę go nie czuć skoro ma już ok 1,5 kg. chyba nie tkwi tam nieruchomo kilka godzin. no i się irytuje, wkurzam, coś tam majstruje przy tym brzuchu, a on i tak poruszy się jak jemu się bedzie chciało. taki mi się egzemplarz trafił. już odliczam dni do wtorku i usg...
Moj synek był obrócony pleckami do mojego brzucha, dlatego nie czułam.

24/40
it's a boy.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 18:52   #2323
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam siostrę i zawsze mi było szkoda wszystkich jedynaków.
Powiem Ci, że jako dziecko strasznie cieszyłam się, że jestem jedynaczką. Miałam koleżanki i kolegów, więc bawić było się z kim. Jednocześnie jak chciałam trochę spokoju, pouczyć się, pograć... miałam swój własny duży pokój i święty spokój. Bardzo mi to pasowało. Do tego niczym z nikim nie musiałam się dzielić, bić o nic, zawsze wszystkie prezenty i cała uwaga skierowana była na mnie... dziecku to pasowało Z rodzicami miałam dobry kontakt więc żyło mi się bardzo dobrze. Jedyne co mi przeszkadzało, to że w domu było za mało osób żeby pograć w fajne gry planszowe

Dopiero teraz żałuję, że nie mam jakiejś fajnej siostry. W dorosłym życiu zaczęło mi tego brakować. Znajomi się powyprowadzali, mają swoje życie i tak naprawdę zostałam trochę sama. Ogólnie rodzinę mam bardzo bardzo małą, nawet żadnej bliższej kuzynki czy kuzyna.
Stary 2016-12-02, 18:59   #2324
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem jedynaczką, zabawa z dorosłymi jest średnio fajna dlatego zawsze chciałam mieć 3 dzieci Ale fakt, czekam co mi luty przyniesie

Jutro mam 8h szkoły rodzenia

Moj maz jest jedynakiem, pomiedzy mna a bracmi jest kilka lat różnicy, wiec tez bylam troche jak jedynaczka i oboje zgodnie wiedzielismy od poczatku, że dwoje na pewno, może trojka, ale nie jedynak.
Panietam jako dziecko uwielbialam chodzic do kolezanki - bylo ich 6 w domu, zawsze było wesolo i ktoś do zabawy

Pierniki zrobione, zakupy zaliczone, dom posprzatany a ja padam na twarz... jeszcze suche pranie jest w piwnicy ale już odpuszcze dziś.

sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 19:00   #2325
ila26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Też jestem jedynaczką. Miało to zawsze plusy i minusy. Czy chcemy drugie? Nie wiem, czas pokaże. Na razie plan jest taki, że zobaczymy co los da. Nie będziemy się ani od razu starać, ani zabezpieczać. Jakby się trafiło - super. Jak nie - wtedy pomyślimy czy chcemy się 'wspomóc' czy zostaniemy przy jednym.

Jeśli przyjdzie mi wychowywać jedynaka będę przynajmniej wiedziała na własnym przykładzie z czym może mu być źle i starać się jakoś pomóc

Moje marzenie o trójce to jedno, ale wiadomo, że wiele jest tutaj kwestii do spełnienia. Przyznam, że chciałabym, żeby moje dziecko miało zagwarantowane np. jakieś wyjazdu, wycieczki, obozy, a przy trójce to nawet nie chcę myśleć ile pieniędzy trzeba wydawać na takie przyjemności. A to tylko jedno "ale".

Cytat:
ja mam siostrę i zawsze mi było szkoda wszystkich jedynaków. myślałam sobie, że mogę nie mieć w ogóle dzieci i naprawdę być szczęśliwa, ale jak zdecyduje się na jedno, to jeśli zdrowie pozwoli to wręcz moim obowiązkiem jest mieć drugie. sama widzę, że miałam przyjaciólki niesamowite, nasze relacje się porozluźniamy, a z siostrą nawet jak się pokłócę, to zawsze się pogodzimy. lączą nas wspólne wspomnienia, historia, wartości. dlatego jest plan na 2, ale zobaczymy co los przyniesie, bo niestety ja wiem dobrze, że bywa nieprzewidywalny.

Ja jako jedynaczka czuję się ok i nie brakuje mi rodzeństwa, ale z drugiej strony nie chciałabym, żeby moje dziecko było jedynakiem. Dziwne, wiem.
Z jeszcze innej strony, ja mam mnóstwo sióstr ciotecznych, dlatego może nie odczuwam jakiegoś braku.
Aleeeeeee.... Uważam, że mieć siostrę w późniejszym wieku to super sprawa. Całkiem inna relacja. Mama mojego narzeczonego często mówi, że zazdrości mojej mamie sióstr, bo sama ma trzech braci. Coś w tym jest.
Ps. Pod kątem siostrzanych relacji bardzo podobał mi się film "Moje córki krowy." - polecam.

ila26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-02, 19:11   #2326
Lorelei24
Rozeznanie

GG do Lorelei24

Cytat:

My też planujemy rok po roku dzieci Zobaczymy jak to wyjdzie
Dlaczego? Dzieci się wtedy super razem chowają i są że sobą bardziej związane. Mam kilka takich wzorów wśród znajomych i rodziny. Każdy mówi, że pierwsze 3 lata jest hardcore ale potem już bajka Jednak życie zweryfikuje czy plany nam się nie zmienią

My też planujemy rok po roku, ewentualnie dwa lata różnicy. I tez trójkę dzieci. Ja mam dwójkę rodzeństwa, TŻ ma dwójkę i to chyba dlatego. Dom też budujemy dla piecioosobowej rodziny. Zobaczymy jeszcze jak to będzie bo planować sobie można...

Kupiliśmy dzisiaj wózek, ale nie pamiętam jak się nazywa hahah

Lorelei24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 19:14   #2327
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Escorpio, a jaki masz poziom wod? Nie musisz odpowiadac jak nie chcesz, ale tez sie nie martw tym. Ja przy wypisie ze szpitala na ostatnim usg z karty mam bardzo malo (sama sobie to ocenilam, bo chyba nikt nie zwrocil uwagi), a tydzien pozniej na wizycie w gina bylo juz duzo wiecej

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 19:25   #2328
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lorelei24 Pokaż wiadomość
Brawo Ty
Stary 2016-12-02, 19:28   #2329
mariea
Zakorzenienie

Cytat:

wygrałaś internety

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Powiem Ci, że jako dziecko strasznie cieszyłam się, że jestem jedynaczką. Miałam koleżanki i kolegów, więc bawić było się z kim. Jednocześnie jak chciałam trochę spokoju, pouczyć się, pograć... miałam swój własny duży pokój i święty spokój. Bardzo mi to pasowało. Do tego niczym z nikim nie musiałam się dzielić, bić o nic, zawsze wszystkie prezenty i cała uwaga skierowana była na mnie... dziecku to pasowało Z rodzicami miałam dobry kontakt więc żyło mi się bardzo dobrze. Jedyne co mi przeszkadzało, to że w domu było za mało osób żeby pograć w fajne gry planszowe

Dopiero teraz żałuję, że nie mam jakiejś fajnej siostry. W dorosłym życiu zaczęło mi tego brakować. Znajomi się powyprowadzali, mają swoje życie i tak naprawdę zostałam trochę sama. Ogólnie rodzinę mam bardzo bardzo małą, nawet żadnej bliższej kuzynki czy kuzyna.
w dzieciństwie to my się z siostrą tłukłyśmy po głowach, ja jej z plecaka spakowanego do szkoły wyjmowałam zeszyty z pracą domową i nie zawsze było różowo mówiąc w skrócie myślę, że problematyczna była różnica wieku. prawie 7 lat. to dużo jak na dzieci. teraz jestem zachwycona, że mam siostrę, a różnica wieku jest nieodczuwalna, wiadomo
Stary 2016-12-02, 19:31   #2330
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
My też planujemy rok po roku, ewentualnie dwa lata różnicy. I tez trójkę dzieci. Ja mam dwójkę rodzeństwa, TŻ ma dwójkę i to chyba dlatego. Dom też budujemy dla piecioosobowej rodziny. Zobaczymy jeszcze jak to będzie bo planować sobie można...

Ciekawe ile z tych które planują tego planu będą się potem trzymać

Kupiliśmy wózek, ale nie znam nazwy... Haha

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 19:40   #2331
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
spróbuj małymi łykami, a nie tak haustem na raz. podobno jak się pije duzo wody naraz to ona od razu idzie do wysikania i nic się nie przyswaja. ile w tym prawdy to nie wiem
Też o tym słyszałam, ale ja lubię tak kubek na raz wypić

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Escorpio wszystko będzie dobrze, a lekarz bardzo dobra, pewnie woli dmuchać na zimne. Lepiej sprawdzić niż się martwić 😘
Ufam mojej lekarce, dlatego nie będę się zastanawiała czy dobrze, czy źle że idę do szpitala. Przemęczę się parę dni i przynajmniej będę wiedziała na czym stoję

Cytat:
Powiem Ci, że zawsze chciałam mieć siostrę, ale nie wyszło, mam starszego brata Wiadomo, że z chłopakiem nigdy nie będzie takiej relacji jak między siostrami. Cieszę się, że mam siostrę cioteczną, z którą mam bardzo dobre relacje, bo prawda jest taka, że znajomi powyjeżdżają, będą mieli dzieci i relacje się poluźnią, a z siostrą zawsze się znajdzie temat do rozmowy

Cytat:
Aleeeeeee.... Uważam, że mieć siostrę w późniejszym wieku to super sprawa. Całkiem inna relacja. Mama mojego narzeczonego często mówi, że zazdrości mojej mamie sióstr, bo sama ma trzech braci. Coś w tym jest.
Moja mama ma 3 siostry i mimo, że czasem się kłócą, to fajnie jak siadają wszystkie przy stole Wszyscy znajomi zazdroszczą im takiej relacji i tego, że mają czas by się spotkać. Teściowa z kolei ma 2 siostry i jakoś między nimi nie ma takiej relacji. Mieszkają blisko, ale nigdy nie widziałam ich trzech w jednym miejscu (pierwszy raz na naszym ślubie ). I też zazdrości mojej mamy, że ma taką fajną rodzinkę

Cytat:

hehe, ładny chociaż?? Jaki kolor?
Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Escorpio, a jaki masz poziom wod? Nie musisz odpowiadac jak nie chcesz, ale tez sie nie martw tym. Ja przy wypisie ze szpitala na ostatnim usg z karty mam bardzo malo (sama sobie to ocenilam, bo chyba nikt nie zwrocil uwagi), a tydzien pozniej na wizycie w gina bylo juz duzo wiecej

Wiesz co, nie wiem. Byłam u niej na usg w szpitalu i wołali ją do cięcia, dlatego we wtorek będzie mi robiła takie dokładniejsze i pewnie wtedy się wszystkiego dowiem.

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Ciekawe ile z tych które planują tego planu będą się potem trzymać
Ja już wiem, że nie ma co planować. Pierwsze dziecko po prostu nam wyszło, z drugim pewnie będzie podobnie
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 19:43   #2332
malawrednioszka
Zakorzenienie

Dobry wieczor Kochane jak dobrze ze ten dzien sie konczy bo dawno tak zlego nie mialam.. Ale wrocil moj malz i od razu mi sie humor poprawil
Bylam u tesciowej dzis po poludniu i pokazywala mi zdobycze dla małego a jeszcze paczki z kosmetykami sa w drodze :P szalona
w ogole jaki juz duzy brzuch mam.
Lorelei udana jestes

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
malawrednioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 19:43   #2333
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama ma 3 siostry i mimo, że czasem się kłócą, to fajnie jak siadają wszystkie przy stole Wszyscy znajomi zazdroszczą im takiej relacji i tego, że mają czas by się spotkać. Teściowa z kolei ma 2 siostry i jakoś między nimi nie ma takiej relacji. Mieszkają blisko, ale nigdy nie widziałam ich trzech w jednym miejscu (pierwszy raz na naszym ślubie ). I też zazdrości mojej mamy, że ma taką fajną rodzinkę
Moja mama ma siostrę 10 lat młodszą i niestety dobrej relacji nie udało im się zbudować do dziś. Różnica wieku była i jest za duża.
Stary 2016-12-02, 19:47   #2334
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:
a ja jestem pozytywnie zaskoczona bodziakami f&f. je sie kupuje w takich wielopakach i pewnie na nich będziemy bazować. są tanie, żadne nitki się nie prują i są mięciusieńkie, nawet po wypraniu, aż w szoku byłam jak z pralki wyjęłam.
O tak zgadzam się! Mam sporo bodziaków po Asi z f&f i wszystkie super trzymały jakość mimo ciągłego użytkowania. Poległy na plamach z marchewki

Cytat:
Miło poczytać o budyniu innych

Co do liczby dzieci vs liczba rodzeństwa - ja mam tylko siostrę i zawsze marzyłam o jeszcze kimś w domu do zabawy. Tż z kolei ma dwójkę rodzeństwa i według niego to wieczna walka - o uwagę rodziców, o to kto siedzi na środku w samochodzie, o udko z kurczaka (przy 3 dzieci 2 udka to mało, reszta kurczaka się nie liczy ).... Dlatego ja marzyłam o 3 dzieci a on kategorycznie mówi, że 2 i koniec a 2,5 się nie da

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Powiem Ci, że zawsze chciałam mieć siostrę, ale nie wyszło, mam starszego brata Wiadomo, że z chłopakiem nigdy nie będzie takiej relacji jak między siostrami. Cieszę się, że mam siostrę cioteczną, z którą mam bardzo dobre relacje, bo prawda jest taka, że znajomi powyjeżdżają, będą mieli dzieci i relacje się poluźnią, a z siostrą zawsze się znajdzie temat do rozmowy
I to jest powód, dla którego cieszę się, że moje drugie dziecko to też dziewczynka liczę na to, że będą takimi siostrami-przyjaciółkami. I zawsze, jak ktoś mi mówi, że szkoda że drugie to nie chłopak bo byłaby parka, to odpowiadam w ten sposób
Stary 2016-12-02, 19:49   #2335
Lorelei24
Rozeznanie

GG do Lorelei24

Cytat:

hehe, ładny chociaż?? Jaki kolor?
Az poszłam sprawdzić jak się nazywa Coneco Primavera. Ładny, bardzo mi się podoba, szaro biały Narzeczony mnie dzisiaj wyciągnął bo stwierdził, że za dużo czytam internety i nie mogłam się zdecydować co chce A ten się spodobał, sprawdziłam czy dobrze się prowadzi, składa i zakup gotowy

Stary 2016-12-02, 19:59   #2336
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama ma siostrę 10 lat młodszą i niestety dobrej relacji nie udało im się zbudować do dziś. Różnica wieku była i jest za duża.
U mojej mamy między najstarszą, a najmłodszą jest 11, albo 12 lat różnicy i wszystkie mają taki sam dobry kontakt

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
I to jest powód, dla którego cieszę się, że moje drugie dziecko to też dziewczynka liczę na to, że będą takimi siostrami-przyjaciółkami. I zawsze, jak ktoś mi mówi, że szkoda że drugie to nie chłopak bo byłaby parka, to odpowiadam w ten sposób
Też wolałabym mieć 2 córki niż parkę. Może dlatego, że zawsze chciałam mieć siostrę i dlatego, że wkurza mnie siostrzeniec tż.
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 20:02   #2337
MartaMagda
Zakorzenienie

Ogarnęłam temat lezaczka do kąpieli i chyba się skończy na stelażu z zawieszeniem z frotty Napisałam do jednego sklepu na Allegro czy będzie to cudo do mojej wanienki pasować

Ja nie mam jasnej sytuacji z pracą. Umowa mi się kończy miesiąc przed końcem macierzyńskiego. Wcześniej myślałam, żeby na rok, dwa lata wrócić do pracy i postarac się o drugie dziecko. Tylko policzyłam, że za 3 lata to będę mieć 35 a to dla mnie nie przekraczalna granica. Może adoptujemy

Ja mam brata, ale trochę tak jak bym była jedynaczką. Brat niepełnosprawny i pomimo, że jest 2 lata młodszy ode mnie to ta nasza relacja nie jest taka jak u innych. Teraz jestem jego opiekunem prawnym, więc się śmieje, że mnie w końcu musi słuchać. W dzieciństwie nie chciał i się trzaskalismy okropnie

Stary 2016-12-02, 20:41   #2338
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Az poszłam sprawdzić jak się nazywa Coneco Primavera. Ładny, bardzo mi się podoba, szaro biały Narzeczony mnie dzisiaj wyciągnął bo stwierdził, że za dużo czytam internety i nie mogłam się zdecydować co chce A ten się spodobał, sprawdziłam czy dobrze się prowadzi, składa i zakup gotowy

Fajny wózek
wpiszę ci na 1-szą stronę

Ja mam siostrę 6 lat starszą. Wiadomo,że jako dzieci to była duża różnica. Ale teraz jest między nami super i nie wyobrażam sobie że miałabym być jedynaczką. Dlatego bardzo chciałam żeby Daria miała rodzeństwo
Stary 2016-12-02, 20:48   #2339
Lorelei24
Rozeznanie

GG do Lorelei24

Silver dziękuję 😁

To ja mam tutaj chyba największą różnice lat moja siostra jest 13 lat strasza, a brat 11. Pomimo dużej różnicy mamy bardzo dobry kontakt

Stary 2016-12-02, 21:11   #2340
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Moje marzenie o trójce to jedno, ale wiadomo, że wiele jest tutaj kwestii do spełnienia. Przyznam, że chciałabym, żeby moje dziecko miało zagwarantowane np. jakieś wyjazdu, wycieczki, obozy, a przy trójce to nawet nie chcę myśleć ile pieniędzy trzeba wydawać na takie przyjemności. A to tylko jedno "ale".

Ja jako jedynaczka czuję się ok i nie brakuje mi rodzeństwa, ale z drugiej strony nie chciałabym, żeby moje dziecko było jedynakiem. Dziwne, wiem.
Z jeszcze innej strony, ja mam mnóstwo sióstr ciotecznych, dlatego może nie odczuwam jakiegoś braku.
Ps. Pod kątem siostrzanych relacji bardzo podobał mi się film "Moje córki krowy." - polecam.

Czytałam książkę ostatnio, bardzo mnie wciągnęła 😊

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

My z mężem zawsze marzylismy o trójce, ale chyba stanie na dwójce 😊 Po prostu nie będzie nas stać. Chciałabym zapewnić swoim dzieciom nie wszystko co sobie wymarza, ale dać im możliwość wszechstronnego rozwoju, a niestety zdążyłam się już przekonać, ze to kosztuje. Może też trochę brakuje mi odwagi, bo mąż tak pracuje, ze to ja musiałabym zawozic i przewozić dzieci ze żłobka/szkoły /przedszkola, do tego praca zawodowa z której nie zrezygnuję. Może ktoś uzna, ze pieniądze nie są najważniejsze i że jestem zbyt wygodna, ale na ten moment tak czuję 😊.

2017 - synek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości