|
|
#2311 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 06!!
Aranka - ja mam podobnie. Chyba to normalne?
|
#2312 |
|
Zadomowienie
|
Tak dla rozluźnienia podaję Wam pewien link, zerknijcie w wolnej chwili
http://www.mamotoja.pl/index.php?opt...1&limitstart=0 |
|
|
|
#2313 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jak zwykle przytakne Kamilce
Orzeszku nie bierz tej nospy i czekaj cierpliwie Właśnie widze że w polsce tą nospe w ciąży łyka sie jak cukiereczki(dużo styczniówek coś łyka) nie mam na mysli tu tych co maja problemy z szyjkami i inne takie historie. Ale brzuch się napnie to zaraz po nospe trzeba sięgnąć W niemczech na skurcze łyka się magnez a u nas, buch zaraz nospe. Ja mam jakieś tam skurcze od 32 tyg(na KTG) widoczne i nie łykam nospy i jakoś żyje i przedwcześnie nie urodziłam.Astrzyk mnie już się od miesiąca pytają czy jeszcze nie urodziłam Po cholerę pytaja jak wiedzą że mam termin na 2 Grudnia????? A mojego tż też męczą wszyscy o to czy już jest baybyk (pani w banku już nawet nie mówi mu dzień dobry tylko: urodziło się już) Masakra jakaś
Edytowane przez schatzsi Czas edycji: 2006-11-24 o 22:46 |
|
|
|
#2314 |
|
Zadomowienie
|
No to odstawiam nospe, którą i tak sporadycznie biorę - od wielkiego dzwonu, jak to się mówi, i cierpliwie czekam....
|
|
|
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
Orzeszek1, to ze masz w moczu ciala ketonowe to nie oznacza, ze zaraz cos sie zlego dzieje. Ja ka jest wartosc przy tym podana? Bo prawidlowa to do 100 mg/D
Jesli wartosc jest odrobine wyzsa to tez nie masz sie czym martwic bo co laboratorium to inna watrosc
|
#2316 |
|
Konto usunięte
|
dzis dostałam maila od Pana którego juz znacie i w sprawie też którą znacie.
"Treść wiadomości: Chcielibyśmy lojalnie poinformować Panią, że Nasza firma przy współpracy z firma prawniczą jest w trakcjie sporządzania wniosku do sądu w sprawie antyereklamy Naszych produktów drogą spamingu reklamowego - aktualnie jesteśmy na etapie gromadzenia materiału dowodowego od użytkowników i administracji : ( na pewno poznaje Pani te treści - wybrane spośród wielu) Treść wiadomości: Proponuje poprosic o zdjęcie tych "POPORODOWYCH" majtek - albo ja moge je przeslac. Ja otrzymalam je dzis i to COŚ nie nadaje sie do niczego a juz z pewnościa nie do utrzymania podkladu po porodzie! To sa majtki/stringi do depilacji bikini, stosowane w gabinetach kosmetycznych!! facet nie wkleił zdjecia majtek tylko sterte czegos w foliówkach i naciąga kobitki. Napisałam malia do allegro, bo to jakies kpiny! pozdrawiam ela Witam, widzę że zakupiła pani majtki u timura00, proponuje wycofac sie z zakupu. Ja otrzymałam je dziś. Nie są to takie majtki, które widac na zdjęciu! to są STRINGI !! Pasek bibułkina tyłku i gumeczki na biodrach. Nie wiem jak one mają utzrymac dużą podpaske poporodową??!! pozdr. ela Witam, widzę że zakupiła pani majtki u timura00, proponuje wycofac sie z zakupu. Ja otrzymałam je dziś. Nie są to takie majtki, które widac na zdjęciu! to są STRINGI !! Pasek bibułki na tyłku i gumeczki na biodrach. Nie wiem jak one mają utzrymac dużą podpaske poporodową, bo nie utrzymają nawet wkładki higenicznej!! Dowiedziałam się jeszcze po wklejeniu zdjecia tych matek na forum dla ciężąrówek,ze są to majtki do depilacji bikini stosowane w gabinetach kosmetycznych. pozdr. ela P.S Może Panie z formu na którym tak gorąco się Pani wypowiada złożą się na odszkodowanie jakie niestety wydaje się w tym momencie nieodwołalne - Przykro mi że w błogosławionym stanie jakim się Pani znajduje jesteśmy zmuszeni stwarzać nerwową sytuacje - ale to Pani nie pozostawiła Nam wyboru ... Pozdrawiam timur00" |
|
|
|
#2317 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie mogę, ale bezczelny typ!!! zreszta co to za antyreklama, przeciez napisałaś prawdę, a nie oczerniałaś go bezpodstawnie. Kurcze az nie wiem co napisać
|
|
|
|
#2318 |
|
Wtajemniczenie
|
Ela, nie odważy się
i regulamin/, a dwa z tej racji, że tym samym zwraca uwagę na oszustwa jakie popełnia składając fałszywą ofertę handlową Ps. administracji allegro nie radzę ufać do końca, im zależy również na zysku z wszelkich prowizji, działają dość elastycznie, co przecież można dostrzec obserwując setki aukcji z podróbkami. Najwyraźniej udostępniono mu mejle, które doszły do nich od użytkowników. Tego nie powinni zrobić
|
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam wrażenie, nie tylko z forów wizażowych, ale innych ciążowych w Polsce, że nospę się popija jak syrop i na wszystko. Tutaj, gdzie mieszkam, mówi się, że napinanie brzucha to stan naturalny w ciąży (mówię o zwykłym twardnieniu brzucha, nie o groźnych skurczach). |
|
|
|
|
#2320 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie dokładnie tak jak napisałaś Kasiu, nie tylko na wizażowyh forach panuje epidemia Nospy
Czytałam ostatnio jakieś inne ciążowe forum i tam dziewczyny normalnie same sobie tzn.jedna drugiej zalecały nospę i jej dawkowanie Jakiś absurd. Cieszę się że całą ciąże przeszłam bezproblemowo i nie musiałam łykać nospy ani innego świństwa. |
|
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;3141045]dzis dostałam maila od Pana którego juz znacie i w sprawie też którą znacie.
"Treść wiadomości: Chcielibyśmy lojalnie poinformować Panią, że Nasza firma przy współpracy z firma prawniczą jest w trakcjie sporządzania wniosku do sądu w sprawie antyereklamy Naszych produktów drogą spamingu reklamowego - aktualnie jesteśmy na etapie gromadzenia materiału dowodowego od użytkowników i administracji : ( na pewno poznaje Pani te treści - wybrane spośród wielu) Treść wiadomości: Proponuje poprosic o zdjęcie tych "POPORODOWYCH" majtek - albo ja moge je przeslac. Ja otrzymalam je dzis i to COŚ nie nadaje sie do niczego a juz z pewnościa nie do utrzymania podkladu po porodzie! To sa majtki/stringi do depilacji bikini, stosowane w gabinetach kosmetycznych!! facet nie wkleił zdjecia majtek tylko sterte czegos w foliówkach i naciąga kobitki. Napisałam malia do allegro, bo to jakies kpiny! pozdrawiam ela Witam, widzę że zakupiła pani majtki u timura00, proponuje wycofac sie z zakupu. Ja otrzymałam je dziś. Nie są to takie majtki, które widac na zdjęciu! to są STRINGI !! Pasek bibułkina tyłku i gumeczki na biodrach. Nie wiem jak one mają utzrymac dużą podpaske poporodową??!! pozdr. ela Witam, widzę że zakupiła pani majtki u timura00, proponuje wycofac sie z zakupu. Ja otrzymałam je dziś. Nie są to takie majtki, które widac na zdjęciu! to są STRINGI !! Pasek bibułki na tyłku i gumeczki na biodrach. Nie wiem jak one mają utzrymac dużą podpaske poporodową, bo nie utrzymają nawet wkładki higenicznej!! Dowiedziałam się jeszcze po wklejeniu zdjecia tych matek na forum dla ciężąrówek,ze są to majtki do depilacji bikini stosowane w gabinetach kosmetycznych. pozdr. ela P.S Może Panie z formu na którym tak gorąco się Pani wypowiada złożą się na odszkodowanie jakie niestety wydaje się w tym momencie nieodwołalne - Przykro mi że w błogosławionym stanie jakim się Pani znajduje jesteśmy zmuszeni stwarzać nerwową sytuacje - ale to Pani nie pozostawiła Nam wyboru ... Pozdrawiam timur00"[/quote] Co za cham! Niech uwaza, bo to on moze poniesc konsekwencje swoich czynow. Bo po pierwsze wciska potencjalnym klientom kit i miesza a po drugie slyszalam, ze jesli ktos robi problemy kobiecie w ciazy lub jej w czyms odmawia to myszy go zjedza ![]() Poza tym porzadny czlowiek pod takimi powaznymi listami podpisuje sie imieniem i nazwiskiem a nie nickiem
|
|
#2322 |
|
Konto usunięte
|
Mariqa, wlasnie przewertowałam regulaminy allegro... nie wiem moze cos jeszcze przeoczyłam.... ale nie znalazłam tam slowa na temat wymiany opinii pomiedzy kupującymi dot. sprzedawcy/towaru. Gdyby coś takiego funkcjonowało, to chyba kazdy neutral i negatyw byłby uznawany za antyreklamę.
Poza tym, tak na gorąco to nie wiem czy ja nie mogłabym go oskarzyc za - sprzedaż majtek poporodowych, które są majtkami do depilacji bikini -złamanie regulaminu, nieprecyzyjny opis aukcji, zdjęcie majtek-reklama innej aukcji-które jest mylące dla kupującego -brak zdjęcia sprzedawanego towaru. |
|
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
Elu.....
co za klient...chyba mu naprawdę spadła sprzedaż skoro tak cię straszy!Ale tak naprawdę to nie ma żadnych podstaw, sam oszukiwał na aukcji nie umieszczając prawidłowego zdjęcia więc łamał jakieś tam prawo...niech się wypcha czubek jeden. Ale trzeba przyznać, że pyskaty jest jak bab na targu!
|
#2324 |
|
Zadomowienie
|
Hej, ja do polowy ciąże miałąm prowadzoną w Pl i też mam wrażenie ze ta nospa to obowiązkowa. Na pierwszej wizycie lekarz kazał mi kupić nospe i luteine i miec zawsze w torebce i zarzyć w razie potrzeby. Tylko nigdy nie mogłam od niego wyciągnąć kiedy ta potrzeba. Ale on był jakiś przewrażliwiony przez moich pare lotów samolotem....Tutaj natomiast jest inna polityka. Jesli coś sie dzieje to nie nospa tylko ostry dyżur, albo telefon do lekarza, kliniki...i tak jak dziweczyny pisały nawet syropuy na własną reke nie brać.
Elu, ten gość to faktycznie jakiś nie tego...No i czytałam, że już spakowana. Chyba też sie spakuję, ale po weekendzie. Pozdrawiam |
|
|
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm to w razie co ponieważ jestem ostatnia w kolejce do rozdwojenia (choć jakieś przysłowie mówi iż ostatni będą pierwszymi
) ....to może dacie mi na PW swoje nr telefonów komórkowych...w razie co poinformuję resztę na forum, że jesteście w trakcie rozdwajania...A ja oczywiście podam wam przez PW swój...Chyba, że wolicie inaczej. Czekam na propozycje!
|
#2326 |
|
Zadomowienie
|
Ten facet to palant. A kto Ci zabroni wysylac maile do innych klientow, w ktorych zawarte jest dokladnie to co on umiescil na swoej aukcji, tylko moze bardziej wyraznie i DUZYMI LITERAMI!! Z takimi argumentami to facet niech do przedszkola idzie, a nie do sadu. A Allego zachowuje sie bardzo chamsko udostepniajac mu Twoje maile. Widac, ze im tylko na kasie zalezy!!
|
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
to moj lekarz nalezy chyba do wyjatkow
pomimo wielokrotnego wspominania o napinaniu brzucha itp nigdy nie zalecil mi lykania nospy-powiedzial tylko ze jesliby skurcze byly regularne to nalezy do niego zadzwonic i tyle.ja chyba dw arazy podczas ciazy wzielam nospe bo skurcze byly wyjatkowo mocne ale tak nie biore bo po co.mam skurcze juz od dawna i jest wszystko ok szyjka sie nie skraca.Orzeszku co do cial ketonowych-musisz pic wiecej plynow.ja tez to mialam i moj gin powiedzial ze za malo pije i mam pic wiecej wiec mineralke w raczke i pijemy
|
|
|
|
#2328 |
|
Konto usunięte
|
Aranko, dobrze ze wystąpiłaś z chęcią bycia informatorem
sama o tym myślalam ale nie smiałam ci zawrac glowy. W takim razie w przyszłym tygodniu dopakuję torbe szpitalną i wyśle ci numer ![]() A do tego gościa wracając... to co to jest firma prawnicza? Szumnie brzmi, ale co to za instytucja? Czy ten gośc wie co to jest SPAM?? Czy moja korespondencja, może być wykorzystywana bez mojej zgody? On zbiera materiał dowodowy... jaki... te 3 maile? Niech zbiera dalej.... Pisze, że to są tresci wybrane spośród wielu nie mam co robic tylko siedziec na allegro i wszystkim pisać jaki z niego sprzedawca od siedmiu boleści! I mam wrażenie , że jednak wasze zdanie go zainteresowało, choć wcześniej wykrzykiwał ze nie obchodzi go co myślą o nim na forach... bo chyba jednak utwiło mu to w pamieci skoro proponuje jakąś zrzutę na mój cel
|
|
|
|
#2329 |
|
Zakorzenienie
|
Elu dokładnie! Gość jest żałosny i myśli, że jak napisze "firma prawnicz" to okropnie cię postraszy!!! No i chyba faktycznie nie rozumie słowa SPAM, którego nagminnie używa! Czekam więc dziewczyny na telefony PW
|
|
#2330 |
|
Zadomowienie
|
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;3141045]P.S Może Panie z formu na którym tak gorąco się Pani wypowiada złożą się na odszkodowanie jakie niestety wydaje się w tym momencie nieodwołalne - Przykro mi że w błogosławionym stanie jakim się Pani znajduje jesteśmy zmuszeni stwarzać nerwową sytuacje - ale to Pani nie pozostawiła Nam wyboru ... Pozdrawiam timur00"[/quote]
niezle trzeba temu chamowi przyznac ze potrafi nas rozbawic
|
|
|
|
#2331 |
|
Wtajemniczenie
|
może rzeczywiście zrobić zrzutke i zafundować mu jakąs terapię:P niezbyt często się takich kretynów spotyka...
|
|
|
|
#2332 |
|
Konto usunięte
|
Wrócilismy własnie od exteściów z obiadokolacji. Najedzeni jak bąki, bo exteściowa ma moc przekonywania do jedzenia i potykania smakolyków. Aż musieliśmy się przejść po osiedlu, bo brzuchy ciężkie. Ponieważ exteściowie wyjeżdzaja do sanatorium, dostalismy wyprawke dla Jaśka, łącznie ze sklipkami na ok 5-6 lat
![]() Ponieważ wystawilam po tych pogróżkach timurowi negatywy, on sie odplaca Pisze mi że jestem nasłana przez konkurencję "OKROPNA KOBIETA OPŁACANA PRZEZ KONKURENCJĘ W CELU WYMUSZENIU NA MNIE PODNIESIENIA CEN - NIC Z TEGO DROGA PANI - MOJE TOWARY SĄ SUPER JAKOŚCI I W SUPER CENIE - NIE DAJMY SIĘ OSZUSTCE !!! UWAŻAJCIE NA NIĄ TO ZŁOŚLIWY TYP - OCZERNIA BEZ WSTYDU."
|
|
|
|
#2333 |
|
Wtajemniczenie
|
Elu naprawdę bezczelny typ, brak słów poprostu
|
|
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;3148358]
"OKROPNA KOBIETA OPŁACANA PRZEZ KONKURENCJĘ W CELU WYMUSZENIU NA MNIE PODNIESIENIA CEN - NIC Z TEGO DROGA PANI - MOJE TOWARY SĄ SUPER JAKOŚCI I W SUPER CENIE - NIE DAJMY SIĘ OSZUSTCE !!! UWAŻAJCIE NA NIĄ TO ZŁOŚLIWY TYP - OCZERNIA BEZ WSTYDU." [/QUOTE]Dobrze, że masz możliwość dopisania własnego komentarza do jego hamskiego negatywa! Co za podły gość! Jeszcze bardziej zalazł mi za skóre i wrzucę go u sibie na czarną listę - i oczywiście podam innym koleżankom aby omijały jego aukcje szerokiem łukiem. Ja w nocy miałam bardzo częste skórcze, nie mijały po zmianie pozycji, wstaniu ani po no-spie. Były nieregularne ale bardzo częste! W ciągu godziny naliczyłam 20! I były ich 2 rodzaje - jedne spinały mi cały brzuch a drugie tak jakby brzuch od dołu i parły na szyjkę...
|
#2335 |
|
Zadomowienie
|
Aranko, no zebys sobie nie wykrakala ,,ostatni beda pierwszymi" jak napisalas kilka dni temu. Ale cos w tym moze byc, bo ja jestem na koncu listy styczniowek a nie zapowiada sie zeby moja cholerna szyjka dala tyle rade.
|
|
|
|
#2336 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny wpadlam na chwilke - powiedziec tylko ze ja jeszcze nie rozdwojona - termin mam na jutro ale nic nie wskazuje ze urodze w terminie. zadnych oznak. Byłam na KTG i nic - mam przyjsc na kolejne w środę. Chcialabym juz urodzic ...
Dzięki Aranka za numer tel - dam znać. |
|
|
|
#2338 |
|
Konto usunięte
|
A mnie skurcze łapia wieczorami, ale brzuch mam jeszcze wysoko więc nie panikuję... jutro lekarz, ciekawe co tam wybada...
Chciałabym juz urodzić. Dziś nam tatus kupił pierniczki Leibnitza w metalowym pudelku z pozytywką świateczną. Pierniczki dla mnie pozytywka dla Jaśka, który zaczął skakać jak postawiłam na brzuchu
|
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to się łudzę, że do Świąt może urodzę. Fajnie mieć tak święta z maluszkiem przy boku...Ale z drugiej strony w poprzedniej ciązy żadnych takich skórczów nie miałam tylko twardnienie brzucha a szyjka skracała się w tak kosmicznym tempie, że nie mieli w końcu na co szwu założyć a ja Julię ostatecznie przenosiłam! 5 grudnia mam wizytę i jestem ciekawa jak wyglądać może sprawa mojej szyjki teraz...a może to są zwykłe skórcze B-H, które ja tak dziwnie odczuwam...Dziś brzuch twardy jak skała cały dzień. maluch się co jakiś czas wierci - mało ale te 10 ruchów naliczę. poza tym tak jak już wielokrotnie pisałam to mój maluch jest wyjątkowo leniwy...A poza tym z nocy miałam ślicznie spuchnięte sópki - paluszki i na wierchu stopy przypominały mięciuchne poduszeczki...Aż nimi ruszać nie mogłam!
|
#2340 |
|
Konto usunięte
|
Jak wam sie widzi: http://www.allegro.pl/item143393192_..._kolorow_.html ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:01.

W niemczech na skurcze łyka się magnez a u nas, buch zaraz nospe. Ja mam jakieś tam skurcze od 32 tyg(na KTG) widoczne i nie łykam nospy i jakoś żyje i przedwcześnie nie urodziłam.
bo co laboratorium to inna watrosc

trzeba temu chamowi przyznac ze potrafi nas rozbawic