Staraczki 2019 cz. 4 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-12-29, 18:19   #2311
turkusowapoziomka
ż o n a i d e a l n a

Dot.: Staraczki 2019 cz. 4

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
A kazali Ci betę kontrolować czy sama dla siebie chcesz sprawdzić czy spada?
Może i ja bym się wybrała sprawdzić czy już jest na 0 hmm

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Mam w zaleceniach wlasnie kontrolowanie przez około 7dni aż do wyniku poniżej 5.
Pójdę jutro, bo po południu mam tez tą planową umówiona wizytę u mojego gin to chce mieć tez najświeższy wynik. W sylwestra sobie chyba odpuszczę i ewentualnie potem w czwartek/piątek po nowym roku.

W sumie to idź, nie zaszkodzi a bedzie wiadomo czy już organizm wraca do trybu „bez ciąży”

W ogole dzięki dziewczyny za wsparcie. Sporo mi pomaga wygadanie się tutaj

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2019-12-29, 18:22   #2312
hope01
Zakorzenienie

Turkusowa bardzo mi przykro
Wierzę, że uda się po nowym roku WSZYSTKIM

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-29, 18:40   #2313
Nairobi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Turkusowa bardzo mi przykro
Wierzę, że uda się po nowym roku WSZYSTKIM

Musi się udać w końcu wyjścia nie ma nowy rok nowe szanse
Nairobi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-29, 18:41   #2314
Ememens90
Raczkowanie

Hej Dziewczyny!

Turkusowa przykro mi bardzo

To chyba jedyne takie miejsce gdzie w jednej wypowiedzi wyraża się wyrazy współczucia a zaraz innym składa gratulacje z okazji ujrzenia 2kresek - gratulacje dla nowej Koleżanki

ehhhhh.... Przewrotne to życie...

Dziewczyny pomóżcie w interpretacji...

Jestem chodząca owulacja? Czy raczej pernametnym brakiem...? Oszaleć można :/ mój test owulacyjny na sline ani razu nie pokazał owulki a sikance poniżej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20191229_193318.jpg (92,6 KB, 135 załadowań)
Ememens90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-29, 18:43   #2315
NotreDame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez turkusowapoziomka Pokaż wiadomość
Mam w zaleceniach wlasnie kontrolowanie przez około 7dni aż do wyniku poniżej 5.
Pójdę jutro, bo po południu mam tez tą planową umówiona wizytę u mojego gin to chce mieć tez najświeższy wynik. W sylwestra sobie chyba odpuszczę i ewentualnie potem w czwartek/piątek po nowym roku.

W sumie to idź, nie zaszkodzi a bedzie wiadomo czy już organizm wraca do trybu „bez ciąży”

W ogole dzięki dziewczyny za wsparcie. Sporo mi pomaga wygadanie się tutaj

Ja robiłam tydzień po zabiegu ciążowy i miałam jeszcze delikatna kreskę.
Za to po dwóch tygodniach miałam już piękny owulacyjny

28 września 2014
6 sierpnia 2016
NotreDame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-29, 19:11   #2316
pink_rabbit22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ememens90 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!

To chyba jedyne takie miejsce gdzie w jednej wypowiedzi wyraża się wyrazy współczucia a zaraz innym składa gratulacje z okazji ujrzenia 2kresek - gratulacje dla nowej Koleżanki

Jestem chodząca owulacja? Czy raczej pernametnym brakiem...? Oszaleć można :/ mój test owulacyjny na sline ani razu nie pokazał owulki a sikance poniżej
Na moje oko w 13dc był pozytywny

pink_rabbit22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-29, 19:38   #2317
oblakanyobloczek
Rozeznanie

Cześć dziewczyny, pamiętacie mnie?

Potrzebowałam trochę odpoczynku od forum ale już z luźniejsza głowa chciałabym do Was wrócić I tak myśle o tym wszystkim w drugiej połowie cyklu a z Wami jakoś tak raźniej...

Gratuluję wszystkim którym się udało, tak dużo pozytywów ostatnio! Super!

Z drugiej strony wyrazy współczucia dla tych które musiały się zmierzyć z tym co najgorsze

Ja aktualnie jestem w 5tym cyklu starań, dziś 19dc, będę testować dzień przed okresem czyli 6.01. Chyba że nie wytrzymam i wcześniej

A jak tym razem się nie uda to umawiam wizytę do lekarza (z polecenia koleżanki) który zajmuje się leczeniem niepłodności i zobaczymy co dalej.

Chociaż mam co do tego cyklu jakieś dobre nastawienie i przeczucia Oby były prawdziwe

oblakanyobloczek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-12-29, 19:42   #2318
1a9c51b4548d89d11e721d236c99b8ab04e98e50_62b39ef2e88cf
Konto usunięte

oblakanyobloczek, ja do swojego cyklu tego też mam takie dobre nastawienie. Chociaż u mnie to byłby jakiś cud, bo ciągle nie ma owulacji.

1a9c51b4548d89d11e721d236c99b8ab04e98e50_62b39ef2e88cf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-29, 19:50   #2319
orzeszkova
Zadomowienie

Cytat:
Hej Dziewczyny!

W 13 dniu była owu i wtedy powinnaś przestać robić testy taki pozytyw może się utrzymywać parę dni

orzeszkova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-29, 21:14   #2320
Ememens90
Raczkowanie

Dzięki Dziewczyny też po cichu obstawialam 12dc ale te późniejsze myślałam że powinny być zdecydowanie bledsze :/ trochę dziwne że porzy 32dniowych cyklach owulka już ok 14 no ale ten cykl będzie może krótszy

Musze Wam się jeszcze wyzalic dziś dowiedziałam się że moja przyjaciółka jest w ciąży... W pierwszy cyklu starać przy pierwszej próbie... Prędzej 4lata jako zabezpieczenie tylko stosunek przerywany..

Cieszę się że się jej udało i niech zdrowo rosną ale sece mi pękło na milion kawałków...

Totalnie nie umiem się odnaleźć w tej sutuacji... Naprawdę jej życzę dobrze ale jest mi tak cholernie przykro że u mnie tylko co miesiąc rozczarowanie
Ememens90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-29, 22:35   #2321
Hania134
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki Dziewczyny też po cichu obstawialam 12dc ale te późniejsze myślałam że powinny być zdecydowanie bledsze :/ trochę dziwne że porzy 32dniowych cyklach owulka już ok 14 no ale ten cykl będzie może krótszy

Musze Wam się jeszcze wyzalic dziś dowiedziałam się że moja przyjaciółka jest w ciąży... W pierwszy cyklu starać przy pierwszej próbie... Prędzej 4lata jako zabezpieczenie tylko stosunek przerywany..

Cieszę się że się jej udało i niech zdrowo rosną ale sece mi pękło na milion kawałków...

Totalnie nie umiem się odnaleźć w tej sutuacji... Naprawdę jej życzę dobrze ale jest mi tak cholernie przykro że u mnie tylko co miesiąc rozczarowanie

Tez tak mam, cykle zwykle 33-34 dniowe i owulacje już do 14 dc... tez mnie to zastanawia
A co do przyjaciółki, rozumiem co czujesz... przeżywałam to trzy miesiące temu nie mogłam się pozbierać, pomimo tego ze wiedziałam o staraniach, a mimo wszystko to ze komuś się udało i to nawet szybciej, a nam nie mimo wszystko rozmawiamy otwarcie o jej ciąży, o wszystkim co się nowego dzieje jedyny mój ból i myśl w głowie co miesiąc ile już czasu ona jest w ciąży a u mnie nadal nic

Liczę na ten nowy rok

Hania134 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-12-30, 06:01   #2322
krejzicatlady
Zadomowienie

Dzień dobry

Podwójnie ciężki ten poniedziałek dla mnie. Pierwszy dzień po tygodniowym urlopie + ostatni tydzień w starej pracy.

krejzicatlady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-30, 06:17   #2323
gr8ania
Moderator

dzień dobry
Stary 2019-12-30, 07:04   #2324
NotreDame
Zakorzenienie

Dzień dobry

28 września 2014
6 sierpnia 2016
Stary 2019-12-30, 07:17   #2325
Mug95
Rozeznanie

Dzień dobry

Czy wam też się nie chce iść do pracy?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-12-30, 07:31   #2326
pink_rabbit22
Zakorzenienie

Dzień dobry

Stary 2019-12-30, 07:33   #2327
oblakanyobloczek
Rozeznanie

Dzień dobry, jak mi się straaaaasznie nie chce!

Byle tylko do jutra do 15, potem mam wolne do trzech króli, czyli do testowania Mam zamiar wypocząć za wszystkie czasy bo w święta było tak pół na pół

oblakanyobloczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-30, 07:41   #2328
NotreDame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mug95 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Czy wam też się nie chce iść do pracy?

Ja dziś olałam prace :p
Strasznie wieczorem się złe czułam, nie miałam siły się nawet wykapać. Ale ja pracuje u siebie to sobie mogę pozwolić, ale jutro już muszę iść.

Czy któraś z dziewczyn (wybaczcie, jeszcze się dobrze nie orientuje w nickach), co roniła ostatnio dostała już @?
Nie wiem kiedy ostatnio tak nie mogłam doczekać się @

28 września 2014
6 sierpnia 2016
Stary 2019-12-30, 07:47   #2329
AnnaLenna
Zadomowienie

Dzień dobry
Ja nadal mam wolne i zaczynam wariować...za dużo wolnego ..hmm wiem dziwne

Gratuje 2 kresek
Co chwilę komuś się udaje a ja wciąż tu tkwię. Gratuluję tym, którym się udało ale dziwnie zaczyna na mnie to działać - czy to normalne?
Cytat:
Napisane przez pink_rabbit22 Pokaż wiadomość
Moje ulubione pytanie- masz jakieś objawy?

No tak ! Hehehe
Cytat:
Napisane przez Nairobi89 Pokaż wiadomość
Ja to czasami myślę,że to chyba karma mnie dopadła za to,że mówiłam w liceum,że nie chcę dzieci i najlepiej,żebym była bezpłodna

Witam nowa staraczke ⚘

I ja mam takie myśli. Kiedyś tak mówiłam i nawet zdarzyło mi się to całkiem niedawno. Chcialam a mówiłam , że nie chce bo miałam dosyć głupich pytań

Jestem w 9dc skoczyłam właśnie 4 dawki clo. Jest tak wcześnie a ja czuję pulsujący jajnik . Wczoraj nawet dołączył skurcz , który powalił mnie na cały wieczór do łóżka. Czyżby wcześniej owulacja? Za kilka dni na monitoring

Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka
AnnaLenna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-12-30, 07:49   #2330
Nairobi89
Zakorzenienie

Cytat:

Doskonale Cię rozumiem, ja to przeżywałam rok temu przed śwìetami w grudniu... pamiętam,że jak dostałam @ to płakałam pół nocy czemu im sie udało za pierwszym razem itd ale oczywiście później sobie z tym poradziłam tylko każde zdjęcie usg jak od niej dostawałam rozkładoło mnie na łopatki,że nam znowu sie nie udało i teraz juz staraja sie o drugie eh ale i tak uwielbiam z nią rozmawiać

Stary 2019-12-30, 08:10   #2331
Bezimienna2019
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, wczoraj jeszcze dwa razy test zrobiłam i kreski nie jakieś super wyraźne, ale już się cieszyliśmy. Dzisiaj rano spodziewałam się, ze kreski będą ciut mocniejsze albo takie jak wczoraj a tu niespodzianka... kreska prawie niewidoczna 😭 pojechałam do laboratorium na betę i teraz tylko do około 17 muszę czekać na wyniki... mam jakieś złe przeczucia, piersi tez już nie są tak tkliwe jak wcześniej 🙁
Bezimienna2019 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-30, 08:14   #2332
pink_rabbit22
Zakorzenienie

AnnaLenna-to normalne i każda z nas ma prawo do swoich roznych emocji... Ja się całkowicie zdaje teraz na profesor. Szkoda czasu na innych lekarzy. Czekam na @ i idę na usg w piątek. Nie sądziłam, że po # to tyle potrwa

Stary 2019-12-30, 08:22   #2333
kanarkowaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NotreDame Pokaż wiadomość
Ja dziś olałam prace
Strasznie wieczorem się złe czułam, nie miałam siły się nawet wykapać. Ale ja pracuje u siebie to sobie mogę pozwolić, ale jutro już muszę iść.

Czy któraś z dziewczyn (wybaczcie, jeszcze się dobrze nie orientuje w nickach), co roniła ostatnio dostała już @?
Nie wiem kiedy ostatnio tak nie mogłam doczekać się @

ja po trzech tygodniach od # zaczęłam plamić i tak plamie już tydzień :/ myślałam że wczoraj już coś ruszy z @ bo tak trochę więcej poleciało, ale nadal nic -,-

kanarkowaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-30, 08:29   #2334
AnnaLenna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pink_rabbit22 Pokaż wiadomość
AnnaLenna-to normalne i każda z nas ma prawo do swoich roznych emocji... Ja się całkowicie zdaje teraz na profesor. Szkoda czasu na innych lekarzy. Czekam na @ i idę na usg w piątek. Nie sądziłam, że po # to tyle potrwa

Ja też przeniosłam się do innego lekarza tzn konkretnie do kliniki leczenia niepłodności. To moja 3 wizyta. Mam nadzieję, że się uda. Jechałam na inseminacje a lekarz powiedział , że najpierw spróbujemy stymulacji ...więc czekam .

Do dziewczyn , które zmagały się z pcos. Czy wam też tak przepuszczały się włosy ? Od kilku miesięcy nie mogę namierzyć winowajcy. Muszę myć włosy codziennie rano przy czym już wieczorem są oklapnięte i tluste. Wszystkie hormony u mnie są w normie . Nie ,nie jest to spowodowane okresem grzewczym

Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka
AnnaLenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-30, 08:30   #2335
turkusowapoziomka
ż o n a i d e a l n a

Ech, ja mam nadzieje ze moje krótkie cykle bedą dalej takie jak były i następna miesiączkę dostanę jeszcze w styczniu. Oby

Swoją droga wlasnie planowo mniej więcej tez w okolicach nowego roku miałam mieć okres. No to mam # zamiast.

Wiecie ja zaszłam w pierwszym cyklu i co z tego? Nic. Nic nie bedzie.

Stary 2019-12-30, 08:36   #2336
NotreDame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez turkusowapoziomka Pokaż wiadomość
Ech, ja mam nadzieje ze moje krótkie cykle bedą dalej takie jak były i następna miesiączkę dostanę jeszcze w styczniu. Oby

Swoją droga wlasnie planowo mniej więcej tez w okolicach nowego roku miałam mieć okres. No to mam # zamiast.

Wiecie ja zaszłam w pierwszym cyklu i co z tego? Nic. Nic nie bedzie.

Ja miałam zawsze książkowe 28 dniowe cykle. Owulacja mi wychodziła dokładnie 14 dni po lyzeczkowaniu, wiec liczę, ze jakoś bardzo mi to na cykle nie wpłynie. Zreszta ja i tak miałam puste jako płodowe, nie rozwijało się nic jak powinno, wiec może jak ciąża nie była jakaś zaawansowana, to może nie zdażyło mi się wszystko poprzestawiać.
Ale dziwnie tak od października bez okresu.

Natomiast do dziewczyn, którym przykro, bo przyjaciółka jest w ciąży- z racji, ze moja przyjaciółka bezowocnie starała się przez rok i w momencie, w którym ja dowiedziałam się o ciąży ona umawiała się na badania, to pomimo, ze była jedna z pierwszych osób, którym chciałam powiedzieć, to się bałam właśnie, ze będzie jej przykro. W efekcie powiedziałam jej po tygodniu.

28 września 2014
6 sierpnia 2016
Stary 2019-12-30, 08:44   #2337
Nairobi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NotreDame Pokaż wiadomość
Ja miałam zawsze książkowe 28 dniowe cykle. Owulacja mi wychodziła dokładnie 14 dni po lyzeczkowaniu, wiec liczę, ze jakoś bardzo mi to na cykle nie wpłynie. Zreszta ja i tak miałam puste jako płodowe, nie rozwijało się nic jak powinno, wiec może jak ciąża nie była jakaś zaawansowana, to może nie zdażyło mi się wszystko poprzestawiać.
Ale dziwnie tak od października bez okresu.

Natomiast do dziewczyn, którym przykro, bo przyjaciółka jest w ciąży- z racji, ze moja przyjaciółka bezowocnie starała się przez rok i w momencie, w którym ja dowiedziałam się o ciąży ona umawiała się na badania, to pomimo, ze była jedna z pierwszych osób, którym chciałam powiedzieć, to się bałam właśnie, ze będzie jej przykro. W efekcie powiedziałam jej po tygodniu.

Widzisz Ty pomyślałaś o przyjaciółce jak sie może czuć,że jej przykro a u mnie kiedy ja się jej żaliłam,że nam nie wychodzi że marzę o prezencie na świeta to ta mi wypaliła że jest w ciaży i wystarczy sie kochac w dni płodne...

Stary 2019-12-30, 08:54   #2338
Amazonia23
Zakorzenienie

Hej dziewczyny ja całe szczescie jeszcze urlop Generalnie na grudzień opracowalam strategie 🤣 żeby doszukiwać się objawow @ a nie ciąży że jak już przyjdzie @ nie będę tak bardzo rozczarowana jak miesiąc temu kiedy to widzialam wszystkie objawy ciąży W tym tyg powinnam dostać @ a jutro wychodzimy na sylwestra więc postanowiłam że z rana zatestuje żeby wiedzieć czy mogę się napić

Ciuszki

Amazonia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-30, 08:59   #2339
standup
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nairobi89 Pokaż wiadomość
Widzisz Ty pomyślałaś o przyjaciółce jak sie może czuć,że jej przykro a u mnie kiedy ja się jej żaliłam,że nam nie wychodzi że marzę o prezencie na świeta to ta mi wypaliła że jest w ciaży i wystarczy sie kochac w dni płodne...

Nie, serio? Kurde, nie wpadłam na to

standup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-30, 09:03   #2340
Nairobi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez standup Pokaż wiadomość
Nie, serio? Kurde, nie wpadłam na to

Ja też nie oświeciła mnie rok temu i dalej nic chyba muszę iść do niej na lekcje 🧐

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości