Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-22, 19:56   #2311
Kancia
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II

Cytat:
Napisane przez kasia_mw Pokaż wiadomość
Moja choinka została rozebrana na początku stycznia (już o niej zapomniałam), bo już prawie drapak stał z ozdobami
u nas tak samo no ale stała od listopada
my tez wykapani ale Lamusek nie beknął i czuje, ze bede w nocy śmigać do łóżeczka
Stary 2008-01-22, 20:04   #2312
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Cytat:
Napisane przez katia21 Pokaż wiadomość
no do Xantii trzeba mieć szacunek i nie przeciwstawiać się !!

Załączam zdjęcia na nowych puzzlach, dziś dotarły i bardzo nam się podobają
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN3442(nowe_puzzle_1).jpg (111,6 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN3440(nowe_puzzle_2).jpg (122,0 KB, 30 załadowań)

Szefowa wydziału ds. niemożliwych
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 20:14   #2313
evemamaoliwki
Rozeznanie

GG do evemamaoliwki

UFFFFFFFF Udało mi się wszystko przeczytać, ale macie wenę

Xantia, hehe ja mam 5 min do Lidla ale dzięki za przepis

Ja rozebrałam choinkę wczoraj, już mi się opatrzyła

Joanna, super że badanko wyszło dobrze

Kropka, jak uszko boli to właśnie przez ból dzidź nie chce jeść, Oliwcia trze uszko jak jest zmęczona

Od godziny ponad Oliwcia urządza sobie wędrówki po łóżeczku, chyba ją przykleję do materacyka
Stary 2008-01-22, 20:15   #2314
barwa
Rozeznanie

Tymek uśpiony, to jego odrapanie na szyi zmieniło sie przez smarowanie na gorsze - teraz wygląda jak rumień, jest większe i brzydkie. jutro spróbuję soku z aloesu, a jesli i to nie pomorze - do dermatologa marsz.

umieram jestem tak śpiąca...

buziaki dla maleństw cioteczki
Stary 2008-01-22, 20:31   #2315
evemamaoliwki
Rozeznanie

GG do evemamaoliwki

Cytat:
Napisane przez barwa Pokaż wiadomość
Tymek uśpiony, to jego odrapanie na szyi zmieniło sie przez smarowanie na gorsze - teraz wygląda jak rumień, jest większe i brzydkie. jutro spróbuję soku z aloesu, a jesli i to nie pomorze - do dermatologa marsz.

umieram jestem tak śpiąca...

buziaki dla maleństw cioteczki
Pewnie nie ma co kombinować, lepiej niech lekarz obluka
Dziękujemy za buziaczki i całuski dla Tymka

A ja sama od piątku do niedzieli będę, TŻ jak co roku na skoki jedzie z bratem, troszkę mi smutna, bardzo nie lubię jak go nie ma

Xantia, puzzle ładniutkie ale właścicielka jeszcze ładniejsza
Stary 2008-01-22, 20:34   #2316
JOANNA16
Zakorzenienie

oto zdjęcia Wikusi

dziewczyny ja daje Wikusi herbatkę plantex 50ml.dziennie
do tego czasem jakis soczek
poł słoiczka zupki lub deserku
je też chrupki kukurydziane

nie zamało jej daję? jak jest u was?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg z miesiek zmiejszone.JPG (57,4 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zm..JPG (72,4 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zmiejszone.JPG (53,6 KB, 28 załadowań)
Stary 2008-01-22, 20:37   #2317
kasia_mw
Zadomowienie

GG do kasia_mw Send a message via Skype™ to kasia_mw

barwa a czym smarowałaś? Nam na zaczerwienienia od moczu lekarka poleciała Alantan maść. Ale aloes może pomóc, moja mama go używa. A spróbuj posypać pudrem, aby to wysuszyć. Chociaż może dermatolog będzie najlepszym wyjściem.

eve wpadnij do nas, ja prawie cały czas sama siedzę . Bo mężulek ostatnio ściany maluje w domku. Chętnie bym poplotkowała z tobą. TT się nie odzywał do was? Jakoś to chyba już po powinno być?

Xantia szybko puzzle doszły, a Ala to chyba do taty podobna co?

Joanna bardzo ładnie wyglądacie, pikne kobitki. Widzę ukochaną zabawkę wszystkich maluchów . Co do karmienia to jeśli dajesz cyca i się najada to nie masz się co martwić, przecież nie minęło jeszcze pół roku. Ale na początek wystarczy, chociaż zupki to dawaj może już cały słoiczek jeśli Wikusia ma ochotę. A herbatkę Plantex to ja bym odstawiła, co za dużo koperku to nie zdrowo. Kup jej jakąś mieszankę ziół, albo rumiankową, a najlepiej soczek bez cukru. To moje skromne zdanie, inne mamy mogą mieć inne.
U nas dziennie idzie ze 180 ml zupki, słoiczek deserku, 170 ml ryżu z jabłkiem kaszka ze 130 ml mleka i deserkiem (ze słoika o którym już wspomniałam) oraz 2x160 ml mleka, 100 ml soczku, 100 ml herbatki (teraz mniej, bo Krzyś chory i nie chce jej pić)ale nie ma cyca i cały dzień trzeba łychą szuflować.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-22, 20:42   #2318
evemamaoliwki
Rozeznanie

GG do evemamaoliwki

Joanna, słodziutka cukiereczek
Oliwcia ma prawie taką samą opaskę tylko z trzema mniejszymi kwiatuszkami

Kasiu, jak zrobię prawko to będę wpadała, jeszcze Ci się znudzę Też chętnie pogadałabym sobie z Tobą
Co do TT to chyba tydzień temu się odzywał i jeszcze czekali, ale to chyba już finish Tak szczerze mówiąc to nie zazdroszczę Patrycji
Stary 2008-01-22, 20:50   #2319
JOANNA16
Zakorzenienie

Wiktoria je co 3 godziny 120ml.mleka z butelki z 2 łyżeczkami kaszki

pisze na puszce z mleka ze powinna zjeść 240ml. mleka na raz ale ona ma butelke na 2 razy, ostatnio zliczyłam ile je w ciągu dnia zgadza się z tym co na puszce pisze

to jaką herbatkę polecacie? jakiej firmy??

evemamaolivki u mnie w sklepie też były takie z trzema kwiatuszkami ale nie bylo różowej więc wzięłam tą
kasia dzięki
Stary 2008-01-22, 20:55   #2320
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Aloes jest dobry, ma bardzo dużo zastosowań, ale też nie zawsze wskazany. Także poczytaj wpierw co i jak, barwa, żeby Tymkowi nie zaszkodzić. Mi jakaś znajoma polecała do okładania rany po nacięciu, ale moja lekarka zabroniła, tu akurat nie było to wskazane ani trochę.

JOANNA, Wikusia jest słodziutka, a ta kobietka na pierwszej fotce to Ty? Fajna babka z Ciebie. A jesli chodzi o herbatki, to tych po 5 miesiącu jest już spory wybór. Mój Maks nie toleruje niczego ziołowego, ale bardzo lubi za to herbatkę z Bobo Vity malina z dzika różą.

Xantia, nie mów sobie za dwoje : "puzzle nam się podobają", Alusia wcale nie wygląda na zadowoloną na tej drugiej fotce.

Wszystkim źle-sypiającym dzieciom życzę słodkich snów, żeby ich mamusie mogły równie smacznie przespać całą noc. Dobranoc.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 21:09   #2321
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Cytat:
Napisane przez kasia_mw Pokaż wiadomość
Xantia szybko puzzle doszły, a Ala to chyba do taty podobna co?
Puzzle doszły bardzo szybko . No tak... Córunia Mamusiowa podobna do tatusia na maxa... Hehe, xero siebie zrobił

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-22, 21:09   #2322
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

hej.. w koncu uspalam tego bandziorka mojego.. padam dwie godziny lulania i chodzenia z nim na rekach po pokoju ale wsunal ladnie 170ml i to go zmoglo

Lea29 no wiesz co.. jeszcze nie znamy dokladnie daty jak bedziemy w anglii (w wakacje) bo musismy jeszcze o hage zachaczyc i nie wiem ile tam pobedziemy..

Lea -Xantia ma racje. D3 brakuje to dziecku sie glowka poci.. zebra sie odksztalcaja itp.. Ortopeda powiedziala ze on oznak krzywiczych nie ma ale pediatra przez pocenie glowki poza tymi 2 kropelkami cebionmulti dala nam jszcze osobno D3 dwa razy dzinnie..
generalnie ortopeda byla zaskoczona ze daje tylko 2 krople. A to D3 co dostal dodatkowo dzis ma anyzkowy smak

Joanna16 jak zjada tyle o powinna w ciagu dnia to nie musisz sie niepokoic.
jsli chodzi o picie to dziecko powinno pic okolo 100ml dziennie (moj nie pije bo nie chce mu sie.. nie lubi ani herbatki ani soczkow.. jutro mu wycisne z marchwi i jablka.. moze wypije choc troche)
mysle tez ze Wiki jest juz tak duza ze bez problemu zje caly sloiczek obiadku a dodatkowo jeszcze wsunie deserek ni musisz sie obawiac ze dasz jej za duz bo jak nie bedzie glodna to poprostu juz wiecej nie zje

my choinki nie mamy od 6 stycznia czyli jak tradycja kaze ale za to ubralismy ja 2 grudnia

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 21:10   #2323
kropka241
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Xantia Pokaż wiadomość
Puzzle doszły bardzo szybko . No tak... Córunia Mamusiowa podobna do tatusia na maxa... Hehe, xero sobie zrobił

Stary 2008-01-22, 21:12   #2324
kasia_mw
Zadomowienie

joanna tym co napisali na puszce to sie nie przejmuj. Ja się martwiłam, bo Krzyś nigdy tyle nie wypijał, pokazał, że potrafi i znowu mniej pije. Olivka mini do tej pory pije po 120 ml i jaka duża panna urosła. Każde dziecko ma swoją przemianę materii, tak jak i dorośli.
A jeśli jest na sztucznym to faktycznie możesz więcej dawać zupki, deserku niekoniecznie (sprawdzaj kupy). Mi pediatra powiedziała, że lepiej dać zupkę niż sztuczne mleko. Ja tam bym wolała dawać butlę, ale mój delikwent nie lubi jej albo mleka (mamy Bebilon pepti).
Stary 2008-01-22, 21:20   #2325
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Cytat:
Napisane przez JOANNA16 Pokaż wiadomość
Musisz wypróbować jaka będzie małej smakowała, jest cała masa różnych smaków z dodatkami ziołowymi i bez.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6367201]Xantia, nie mów sobie za dwoje : "puzzle nam się podobają", Alusia wcale nie wygląda na zadowoloną na tej drugiej fotce.
[/quote]

Nie jest zadowolona, bo za długo na brzuszku ją przytrzymałam

Lea - jeszcze co do tej wit D3 - już pisałam wcześniej - ja podaję Ali tran islandzki a konkretnie ten: http://www.lysi.com.pl/artykuly.html

Stary 2008-01-22, 21:21   #2326
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

Hello!

Alunia, Kaludunia i Wikunia słodziaczki urocze!!!

Kupiłam dzisiaj puzzle w sklepie z artykułami wolnocłowymi czy cos takiego po 10zł. za paczkę. Są fajne: przyjemne kolory i dosyc grube.Po rozłożeniu żałuję,że nie wzięłam 3 paczek,a tylko dwie.

U nas chyba zaczęły się zęby, albo cholera wie co...Werka zasnęła o 19.00 po kąpaniu i karmieniu-juz padała wręcz. Za godz. płacz i wielkie odbicie,za kolejna godzinę mega płacz.DAłam paracetamol /kuźwa nie kupiłam tego Nurofenu dla dzieci/ polulałam i śpi mój skarb. Ale nocka zapowiada się nietęga.

Oczywiście ani grama kaszki rano nie przyjęła moja księżniczka, potem 2/3 słoiczka obiadku z czego połowę ulała, ach i deserek - bez sensacji. Do tego 4 razy cyc w dzień i 4 w nocy.

Normalnie nie daje sobie smoka do buzi wepchnąc,tego uspokajacza też nie. Tak silnie zaciska usta, że koniec... Zostaje łyżeczka i cyc.

A było tak normalnie...

kasia[/B]- co to znaczy,że twój synek nie lubi butli??? Nie pije wcale z niej czy jak?

.
iwka2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 21:26   #2327
ewa.nea
Zakorzenienie

Cytat:
ewa, no coś zrobimy. A to ze względu na tą padaczkę on nie może pracować??
Tak, dokładnie.
Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Ewa nawet nie wiem co powiedziec.. a sa u was zaklady pracy chronionej?? tam chyba powinien znalezc prace nawet z renta.. swoja droga ze tez w urzedzie miejskim nikt im nie pomogl
Owszem, są takie zakłady, ale on nie może pracować.
Mąż dał mu to, co wczoraj kupiliśmy i jeszcze od jednego chłopaka jedzenie dostał.
Zwonił też do sołtysa wsi, gdzie mieszka ta rodzina - ma sprawdzić co się tam dzieje i czy faktycznie nikt im nie pomaga. Jeśli rzeczywiście tak będzie to coś się zorganizuje.
Cytat:
Napisane przez minisia Pokaż wiadomość
A to dzisiejsze laurkowe wydanie Hani dla dziadków
Ale ma super uśmiech
Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
własnie posegregowałam foty wybrałam co ładniejsze i będe zamawiac na allegro odbitki zrobiłam też kolaż dla babć i dziadków w prezencie musze tylko dokupić jakies ładne ramki
Fajne fotki
Cytat:
Napisane przez juleczka1980 Pokaż wiadomość
Czy wasze dzieci same uczą się siadać? Bo ja jak Matiego posadzę na kolanach moich to siedzi, ale jakbym chciała żeby sam siedział to on od razu na bok leci... Jak go nauczyć .
Mój ciągnie się za nogawki spodni jak chce siadać Ale jeszcze sam nie potrafi. Za to jak już siedzi, to bez problemu utrzymuje pozycję.
Cytat:
Juleczka - Ty sie w ogóle nie przejmuj. Moje dziecko raczkuje na głowie za to . Siedzi owszem, ale sama się nie dźwignie. Leżąc na brzuchu nie umie podciągnąć tyłka do góry, tylko przewraca się na plecy, robi "mostek" i wędruje na głowie po chałupie. Ma całe włoski na łepku zdarte , chyba zacznę zakładać jej kask jakiś
Cooo? jak na głowie
Cytat:
Napisane przez Anula123 Pokaż wiadomość
Dziewczyny moje zdrowe. Klaudia wcina danonki, biszkopty i część nasztch zup, bo swoich nie chce. Kanapkę też czasami jej zrobię.
Wszędzie jej pełno, aż mam tego czasami dość bo gdzie może to od razu wstaje, ale zaraz się przewraca i od razu wyje
Klaudia ma tu największe przyspieszenie Kanapkę
Cytat:
Napisane przez minisia Pokaż wiadomość
A wogóle to zaczęłyście Danonki podawać na własną rękę czy za poleceniem pediatry
Za poleceniem teściowej
Cytat:
Napisane przez izuniak Pokaż wiadomość
Eva - ja też chętnie przyłączę się do pomocy tej rodzinie. Mam zabawki, niektóre nowe i ubranka po Jagódce. Będzie w sam raz dla tych dziewuszek.
Dzięki
Dziewczynki mają 1,5, 3 i jednak 6 lat.
To może weźmiemy od nich adres, żeby od razu tam przesłać.
Mąż jutro spisze i napiszę na priv.
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6363358]Kurcze, gdybym miała Maksowi dawać coś na każde jego błagalne spojrzenie, to już dziś musiałby dostać naleśnika. Czyli rozumiem, że wasze dzieciaczki też tak błagalnie patrzą jak spożywacie jakieś posiłki? Maks to aż się cały trzęsie, ma wyskoczyć z siebie.
[/quote]
Dokładnie Tym patrzeniem wyprosił już kilka razy
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6365377]Wychodzi na to, że nasi chłopcy ważą mniej więcej tyle samo, Maks 27 grudnia miał równe 8kg.
[/quote]
A Mikołaj 28.12 miał 8 kg, a jest starszy od Twojego.
Cytat:

Załączam zdjęcia na nowych puzzlach, dziś dotarły i bardzo nam się podobają
Mina na drugiej fotce rozbrajająca

Cytat:
oto zdjęcia Wikusi

dziewczyny ja daje Wikusi herbatkę plantex 50ml.dziennie
do tego czasem jakis soczek
poł słoiczka zupki lub deserku
je też chrupki kukurydziane

nie zamało jej daję? jak jest u was?
Fajne zdjęcia, tylko proszę w pionie następnym razem, żeby głowy sobie nie wykręcać
Ja daję 1,5 słoiczka obiadu, pół słoiczka deserku albo danonka, chrupki, herbatę owocową (jak nie chciał pić na początku żadnej herbaty, tak teraz pije 2 dziennie)
Cytat:
Wiktoria je co 3 godziny 120ml.mleka z butelki z 2 łyżeczkami kaszki

pisze na puszce z mleka ze powinna zjeść 240ml. mleka na raz ale ona ma butelke na 2 razy, ostatnio zliczyłam ile je w ciągu dnia zgadza się z tym co na puszce pisze

Mój też bardzo długo nie jadł tyle, ile napisane na pudełku. Widocznie nie potrzebował tyle.
Herbatę pije owocowz hippa.

A tak prezentował się mój chłopiec wczoraj:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg m6k.jpg (67,8 KB, 17 załadowań)
ewa.nea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 21:28   #2328
izuniak
Rozeznanie

GG do izuniak

Moja mała też nie chce pić herbatek ani soczkówJeśli już, to te klarowne, bez osadu. A plan dnia wygląda tak:
5.00 - 170 ml mleka + 3 łyż. kleiku ryżowego
8.00 - 170 ml kaszki mleczno - ryżowej z sokiem
11.00 - ok.120 gram owoców miksowanych lub słoiczek
13.30 - 14.00 - zupka( od 150 ml do 300ml) w zależności od nastroju
16.00 - 100 ml. kaszki mleczno - owocowej + ok. 50-100 gram owoców ze słoiczka
19.00-20.00 - 200 ml mleka + 3 łyż. kleiku
W przerwach podaję sok lub herbatę, ale Emcia tego nie chce. Gryzie smoka i tyle
Ps. Nie karmię już piersią.
A co do spotkania w sobotę, to mam nadzieję, że mi Emcia nie wywinie numeru. Pokasłuje od wczoraj, a dzisiaj kaszel nasilił się zaraz po zaśnięciu. Nawet sie obudziła, oczywiście z "bananem" na buzi. Teraz śpi. Mam nadzieję, że katarek, który się przyplątał od nas, spływa jej po tylnej ścianie gardła i to nic poważnego.
Stary 2008-01-22, 21:33   #2329
izuniak
Rozeznanie

GG do izuniak

Eva - jeśli ma 6 lat to nawet lepiej. Moja Jagula skończyła w grudniu 6. Ma po niej fajne ciuchy, będą jak ulał. Nawet mój mąż wyskoczył z kasy i jutro zakupię dziewczynkom kredki, kolorowanki itp. A co do adresu to dobry pomysł

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-22, 21:41   #2330
kropka241
Zakorzenienie

Ewa ja tez chce adres na prv. moze im sie przydadza jakies witaminy czy jakies rutinoscorbin albo nawet jakas polopiryna..

Stary 2008-01-22, 21:46   #2331
katia21
Rozeznanie

GG do katia21 Send a message via Skype™ to katia21

o wlasnie ja tez mam np paracetamol wogole nie otwarty ale chyba nie bedzie dobry bo to ten 50 mg a to dla noworodkow dobre, jakies krople do oczu. zawsze sie cos znajdzie.
katia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 21:49   #2332
ewa.nea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izuniak Pokaż wiadomość
Eva - jeśli ma 6 lat to nawet lepiej. Moja Jagula skończyła w grudniu 6. Ma po niej fajne ciuchy, będą jak ulał. Nawet mój mąż wyskoczył z kasy i jutro zakupię dziewczynkom kredki, kolorowanki itp. A co do adresu to dobry pomysł
Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Ewa ja tez chce adres na prv. moze im sie przydadza jakies witaminy czy jakies rutinoscorbin albo nawet jakas polopiryna..
Dziewczyny, kochane jesteście

Jak będę miała adres, to dam znać.
ewa.nea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 21:57   #2333
kasia_mw
Zadomowienie

kropka a co ty aptekę w domu prowadzisz?

iwka Krzyś z butli toleruje soki i herbatkę, a mleko to tylko w nocy i rano w przerwie podczas snu. wtedy jest zaspany i ładnie ciągnie. Chyba mu smak mleka nie pasuje. Jak karmiłam piersią (a miałam mało) to tyle musiałam trzymać go przy cycku, aż przysnął i dopiero wtedy mogłam wymienić na butlę.
Stary 2008-01-23, 06:47   #2334
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Elllo!! Ja jak zwykle w pracy ale jednym okiem na wizażu

Jak minęła Wam nocka??

Stary 2008-01-23, 07:01   #2335
biankaaa
Zadomowienie

Czesc dziewczyny, jestem z watku mamus wrzesniowych [ tak na wszelki wypadek sie pzredstawie;P]. Mam pytanie - od ilu stopni zbija sie goraczke dziecku po szczepieniu? Moja mala miala wczoraj druga szczepionke i dzis rano 38 stopni, mam dawac czopek?poradzcie jako bardziej doswiadczone...Z gory dzieki!
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 07:12   #2336
Kancia
Zakorzenienie

biankaaa ja bym dała mi pielęgniarka powiedziała, ze nawet jak nie ma gorączki to na noc dac czopek zeby sie lepiej spało. Generalnie jak jest 38 stopni to zbić
ale moze sie ktoś jeszcze wypowie

u nas bezchmurne niebo jak na razie ale zimno i tak pojdziemy na dwór bo juz mnie coś trafiało od siedzenia w domu bo przez ostatnie 2 dni nie dało sie nawet wyjsc, taka pogoda paskudna

co do nocy to lipa, pobudka o 4 i "ciuciubabka" jęczał, jeczał dalam smoka i poszłam zrobic herbatę, wracam a on śpi pózniej wstał o 5 i juz sie nie dało nic zrobic tylko nakarmić pospalismy jeszcze razem do 7.20
wolałabym, zeby jednak spał do 6 ale to jest 10h a on spi od 7 do 8h nawet jak w dzień spi mało, nawet jak w dzień spi duzo i tak wstaje wczesnie co tu zrobic

Weroncia buziole od ciotki i Apuska
Stary 2008-01-23, 07:31   #2337
dyta19
Raczkowanie

witajcie
moja oliwka marudna, wiec nic nie piszę i tylko podczytuje, jak to ja lubię czytać , a w szczęgulnosci nasz wątek( hehe tylko komputer odpalony od razu na wizaz) to juz uzaleznienie.

Oliwka marudna bo wychodzi ząbek
kanciu kurcze ja tez miałam straszna noc, malutka moja się wybudzała z płaczem ciągle. Jeśli chodzi o pobudki to ja mam 6 i to zawsze - na jedzenie.

Kropka Jak wyglądaja te krostki na obkoło ust, bo Oliwka ma już i to spore od 3 ytyg. i jak nie zejdzie ide do dermatologa w nastepnym tyg. a ślini się okropnie.

zmykam, Oliwka sie zając.

buziaki kochane,
dyta19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 07:39   #2338
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

Witajcie!

Dziś w nocy Klaudia nie chciała jeść. Na jedzenie wstała dopiero o 5 a potem jeszcze spała do 7.30. Oby tak częściej.

biankaaa ja też bym już dała czopek.

Ale miałam dziś stresa. Zawoziłam Sylwię do szkoły, wożę też córkę szwagra. Minęłam dwa zakręty i straciłam panowanie nad kierownicą. Na przeciwko jechał samochód i bałam się że w niego uderzę. Skręciłam mocno kierownicę, zrobiłam kółeczko na jezdni i bokiem wjechałam do rowu. Nic się nam nie stało, na samochodzie nie ma śladu ale strachu się najadłyśmy.Zatrzymało się dwóch kierowców i wyciągneliśmy samochód.

BUZIACZKI DLA WERONIKI Z OKAZJI MINI URODZINEK
Stary 2008-01-23, 07:42   #2339
biankaaa
Zadomowienie

Za wasza rada dalam czopek, malutka zasneladziekuje!
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 08:04   #2340
kropka241
Zakorzenienie

Weroniczko spelnienia najpiekniejszych snow

Kasiu nie powadze apteki ale chyba bym mogla zaczac a tak powaznie to widze ze dziewczyny wysylaja ciuszki (ja nie mam) kredki czy kolorowanki to ja im apteczke zaopatrze.. wiadomo ze jak zima i dzieci niedozywione to raz dwa chorobsko sie moze przyplatac

Biankaa dobrze ze pomoglo.. ja sie nie stresuje.. teraz dalam Adrianowi paracetamol bo go drugi juz zabek bardzo boli bo prawie juz wyszedl. a biedny plakal z pol godziny wiec po co ma sie meczyc..

Anula co za przygoda.. oby juz nigdy wiecej.. Ucaluj malutka

dyta te krosteczki to sa takie malutkie czerwone kropeczki i jest ich naprawde duzo na brodce i nad ustkami.. powiem ci ze kiedy moge smaruje bambino a jak sie wchlonie to potem wazelina.. przed kazdym smarowaniem wycieram pyska chusteczka i widze roznice.
wazelina ma chronic buzie przed ta slina..jesli zostawisz ciut grubsza warstwe to sie dluzej bedzie trzymac

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości