|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
Cytat:
![]() ![]() my tez wykapani ale Lamusek nie beknął i czuje, ze bede w nocy śmigać do łóżeczka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Załączam zdjęcia na nowych puzzlach, dziś dotarły i bardzo nam się podobają ![]()
#2313 |
Rozeznanie
|
UFFFFFFFF Udało mi się wszystko przeczytać, ale macie wenę
![]() Xantia, hehe ja mam 5 min do Lidla ale dzięki za przepis ![]() Ja rozebrałam choinkę wczoraj, już mi się opatrzyła ![]() Joanna, super że badanko wyszło dobrze ![]() Kropka, jak uszko boli to właśnie przez ból dzidź nie chce jeść, Oliwcia trze uszko jak jest zmęczona ![]() Od godziny ponad Oliwcia urządza sobie wędrówki po łóżeczku, chyba ją przykleję do materacyka ![]()
#2314 |
Rozeznanie
|
Tymek uśpiony, to jego odrapanie na szyi zmieniło sie przez smarowanie na gorsze - teraz wygląda jak rumień, jest większe i brzydkie. jutro spróbuję soku z aloesu, a jesli i to nie pomorze - do dermatologa marsz.
umieram jestem tak śpiąca... buziaki dla maleństw cioteczki ![]()
#2315 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziękujemy za buziaczki i całuski dla Tymka ![]() A ja sama od piątku do niedzieli będę, TŻ jak co roku na skoki jedzie z bratem, troszkę mi smutna, bardzo nie lubię jak go nie ma ![]() Xantia, puzzle ładniutkie ale właścicielka jeszcze ładniejsza ![]()
![]() |
#2316 |
Zakorzenienie
|
oto zdjęcia Wikusi
![]() ![]() dziewczyny ja daje Wikusi herbatkę plantex 50ml.dziennie do tego czasem jakis soczek poł słoiczka zupki lub deserku je też chrupki kukurydziane ![]() nie zamało jej daję? jak jest u was? |
![]() ![]() |
![]() |
#2317 |
Zadomowienie
|
barwa a czym smarowałaś? Nam na zaczerwienienia od moczu lekarka poleciała Alantan maść. Ale aloes może pomóc, moja mama go używa. A spróbuj posypać pudrem, aby to wysuszyć. Chociaż może dermatolog będzie najlepszym wyjściem.
eve wpadnij do nas, ja prawie cały czas sama siedzę ![]() Xantia szybko puzzle doszły, a Ala to chyba do taty podobna co? Joanna bardzo ładnie wyglądacie, pikne kobitki. Widzę ukochaną zabawkę wszystkich maluchów ![]() U nas dziennie idzie ze 180 ml zupki, słoiczek deserku, 170 ml ryżu z jabłkiem kaszka ze 130 ml mleka i deserkiem (ze słoika o którym już wspomniałam) oraz 2x160 ml mleka, 100 ml soczku, 100 ml herbatki (teraz mniej, bo Krzyś chory i nie chce jej pić)ale nie ma cyca i cały dzień trzeba łychą szuflować.
#2318 |
Rozeznanie
|
Joanna, słodziutka
![]() ![]() Oliwcia ma prawie taką samą opaskę tylko z trzema mniejszymi kwiatuszkami ![]() Kasiu, jak zrobię prawko to będę wpadała, jeszcze Ci się znudzę ![]() ![]() Co do TT to chyba tydzień temu się odzywał i jeszcze czekali, ale to chyba już finish ![]() ![]()
#2319 |
Zakorzenienie
|
Wiktoria je co 3 godziny 120ml.mleka z butelki
![]() pisze na puszce z mleka ze powinna zjeść 240ml. mleka na raz ale ona ma butelke na 2 razy, ostatnio zliczyłam ile je w ciągu dnia zgadza się z tym co na puszce pisze to jaką herbatkę polecacie? jakiej firmy?? ![]() evemamaolivki ![]() ![]() kasia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2320 |
Konto usunięte
|
Aloes jest dobry, ma bardzo dużo zastosowań, ale też nie zawsze wskazany. Także poczytaj wpierw co i jak, barwa, żeby Tymkowi nie zaszkodzić. Mi jakaś znajoma polecała do okładania rany po nacięciu, ale moja lekarka zabroniła, tu akurat nie było to wskazane ani trochę.
JOANNA, Wikusia jest słodziutka, a ta kobietka na pierwszej fotce to Ty? ![]() Xantia, nie mów sobie za dwoje : "puzzle nam się podobają", Alusia wcale nie wygląda na zadowoloną na tej drugiej fotce. ![]() Wszystkim źle-sypiającym dzieciom życzę słodkich snów, żeby ich mamusie mogły równie smacznie przespać całą noc. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Zakorzenienie
|
Puzzle doszły bardzo szybko
![]() ![]()
#2322 |
Zakorzenienie
|
hej.. w koncu uspalam tego bandziorka mojego.. padam
![]() ![]() Lea29 no wiesz co.. jeszcze nie znamy dokladnie daty jak bedziemy w anglii (w wakacje) bo musismy jeszcze o hage zachaczyc i nie wiem ile tam pobedziemy.. Lea -Xantia ma racje. D3 brakuje to dziecku sie glowka poci.. zebra sie odksztalcaja itp.. Ortopeda powiedziala ze on oznak krzywiczych nie ma ale pediatra przez pocenie glowki poza tymi 2 kropelkami cebionmulti dala nam jszcze osobno D3 dwa razy dzinnie.. generalnie ortopeda byla zaskoczona ze daje tylko 2 krople. A to D3 co dostal dodatkowo dzis ma anyzkowy smak ![]() Joanna16 jak zjada tyle o powinna w ciagu dnia to nie musisz sie niepokoic. jsli chodzi o picie to dziecko powinno pic okolo 100ml dziennie (moj nie pije bo nie chce mu sie.. nie lubi ani herbatki ani soczkow.. jutro mu wycisne z marchwi i jablka.. moze wypije choc troche ![]() mysle tez ze Wiki jest juz tak duza ze bez problemu zje caly sloiczek obiadku a dodatkowo jeszcze wsunie deserek ![]() ![]() my choinki nie mamy od 6 stycznia czyli jak tradycja kaze ale za to ubralismy ja 2 grudnia
#2323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2324 |
Zadomowienie
|
joanna tym co napisali na puszce to sie nie przejmuj. Ja się martwiłam, bo Krzyś nigdy tyle nie wypijał, pokazał, że potrafi i znowu mniej pije. Olivka mini do tej pory pije po 120 ml i jaka duża panna urosła. Każde dziecko ma swoją przemianę materii, tak jak i dorośli.
A jeśli jest na sztucznym to faktycznie możesz więcej dawać zupki, deserku niekoniecznie (sprawdzaj kupy). Mi pediatra powiedziała, że lepiej dać zupkę niż sztuczne mleko. Ja tam bym wolała dawać butlę, ale mój delikwent nie lubi jej albo mleka (mamy Bebilon pepti).
#2325 |
Zakorzenienie
|
Musisz wypróbować jaka będzie małej smakowała, jest cała masa różnych smaków z dodatkami ziołowymi i bez.
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6367201]Xantia, nie mów sobie za dwoje : "puzzle nam się podobają", Alusia wcale nie wygląda na zadowoloną na tej drugiej fotce. ![]() [/quote] Nie jest zadowolona, bo za długo na brzuszku ją przytrzymałam ![]() Lea - jeszcze co do tej wit D3 - już pisałam wcześniej - ja podaję Ali tran islandzki a konkretnie ten: http://www.lysi.com.pl/artykuly.html
#2326 |
Wtajemniczenie
|
Hello!
Alunia, Kaludunia i Wikunia słodziaczki urocze!!! Kupiłam dzisiaj puzzle w sklepie z artykułami wolnocłowymi czy cos takiego po 10zł. za paczkę. Są fajne: przyjemne kolory i dosyc grube.Po rozłożeniu żałuję,że nie wzięłam 3 paczek,a tylko dwie. U nas chyba zaczęły się zęby, albo cholera wie co...Werka zasnęła o 19.00 po kąpaniu i karmieniu-juz padała wręcz. Za godz. płacz i wielkie odbicie,za kolejna godzinę mega płacz.DAłam paracetamol /kuźwa nie kupiłam tego Nurofenu dla dzieci ![]() Oczywiście ani grama kaszki rano nie przyjęła moja księżniczka, potem 2/3 słoiczka obiadku z czego połowę ulała, ach i deserek - bez sensacji. Do tego 4 razy cyc w dzień i 4 w nocy. Normalnie nie daje sobie smoka do buzi wepchnąc,tego uspokajacza też nie. Tak silnie zaciska usta, że koniec... Zostaje łyżeczka i cyc. A było tak normalnie... kasia[/B]- co to znaczy,że twój synek nie lubi butli??? Nie pije wcale z niej czy jak?
#2327 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mąż dał mu to, co wczoraj kupiliśmy i jeszcze od jednego chłopaka jedzenie dostał. Zwonił też do sołtysa wsi, gdzie mieszka ta rodzina - ma sprawdzić co się tam dzieje i czy faktycznie nikt im nie pomaga. Jeśli rzeczywiście tak będzie to coś się zorganizuje. Ale ma super uśmiech ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczynki mają 1,5, 3 i jednak 6 lat. To może weźmiemy od nich adres, żeby od razu tam przesłać. Mąż jutro spisze i napiszę na priv. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6363358]Kurcze, gdybym miała Maksowi dawać coś na każde jego błagalne spojrzenie, to już dziś musiałby dostać naleśnika. ![]() ![]() [/quote] Dokładnie ![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6365377]Wychodzi na to, że nasi chłopcy ważą mniej więcej tyle samo, Maks 27 grudnia miał równe 8kg. [/quote] A Mikołaj 28.12 miał 8 kg, a jest starszy od Twojego. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja daję 1,5 słoiczka obiadu, pół słoiczka deserku albo danonka, chrupki, herbatę owocową (jak nie chciał pić na początku żadnej herbaty, tak teraz pije 2 dziennie) Cytat:
Herbatę pije owocowz hippa. A tak prezentował się mój chłopiec wczoraj:
![]() |
#2328 |
Rozeznanie
|
Moja mała też nie chce pić herbatek ani soczków
![]() 5.00 - 170 ml mleka + 3 łyż. kleiku ryżowego 8.00 - 170 ml kaszki mleczno - ryżowej z sokiem 11.00 - ok.120 gram owoców miksowanych lub słoiczek 13.30 - 14.00 - zupka( od 150 ml do 300 ![]() ![]() 16.00 - 100 ml. kaszki mleczno - owocowej + ok. 50-100 gram owoców ze słoiczka 19.00-20.00 - 200 ml mleka + 3 łyż. kleiku W przerwach podaję sok lub herbatę, ale Emcia tego nie chce. Gryzie smoka i tyle ![]() Ps. Nie karmię już piersią. A co do spotkania w sobotę, to mam nadzieję, że mi Emcia nie wywinie numeru. Pokasłuje od wczoraj, a dzisiaj kaszel nasilił się zaraz po zaśnięciu. Nawet sie obudziła, oczywiście z "bananem" na buzi. Teraz śpi. Mam nadzieję, że katarek, który się przyplątał od nas, spływa jej po tylnej ścianie gardła i to nic poważnego.
#2329 |
Rozeznanie
|
Eva - jeśli ma 6 lat to nawet lepiej. Moja Jagula skończyła w grudniu 6. Ma po niej fajne ciuchy, będą jak ulał
![]() ![]()
#2330 |
Zakorzenienie
|
Ewa ja tez chce adres na prv. moze im sie przydadza jakies witaminy czy jakies rutinoscorbin albo nawet jakas polopiryna..
#2331 |
Rozeznanie
|
o wlasnie ja tez mam np paracetamol wogole nie otwarty ale chyba nie bedzie dobry bo to ten 50 mg a to dla noworodkow dobre, jakies krople do oczu. zawsze sie cos znajdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2332 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak będę miała adres, to dam znać.
![]() |
#2333 |
Zadomowienie
|
kropka a co ty aptekę w domu prowadzisz?
![]() iwka Krzyś z butli toleruje soki i herbatkę, a mleko to tylko w nocy i rano w przerwie podczas snu. wtedy jest zaspany i ładnie ciągnie. Chyba mu smak mleka nie pasuje. Jak karmiłam piersią (a miałam mało) to tyle musiałam trzymać go przy cycku, aż przysnął i dopiero wtedy mogłam wymienić na butlę.
#2334 |
Zakorzenienie
|
Elllo!! Ja jak zwykle w pracy ale jednym okiem na wizażu
![]() Jak minęła Wam nocka??
#2335 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny, jestem z watku mamus wrzesniowych [ tak na wszelki wypadek sie pzredstawie;P]. Mam pytanie - od ilu stopni zbija sie goraczke dziecku po szczepieniu? Moja mala miala wczoraj druga szczepionke i dzis rano 38 stopni, mam dawac czopek?poradzcie jako bardziej doswiadczone...Z gory dzieki!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2336 |
Zakorzenienie
|
biankaaa ja bym dała
![]() ![]() ale moze sie ktoś jeszcze wypowie ![]() u nas bezchmurne niebo jak na razie ale zimno ![]() ![]() co do nocy to lipa, pobudka o 4 i "ciuciubabka" jęczał, jeczał dalam smoka i poszłam zrobic herbatę, wracam a on śpi ![]() ![]() wolałabym, zeby jednak spał do 6 ale to jest 10h ![]() ![]() ![]() Weroncia buziole od ciotki i Apuska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Raczkowanie
|
witajcie
![]() moja oliwka marudna, wiec nic nie piszę i tylko podczytuje, jak to ja ![]() Oliwka marudna bo wychodzi ząbek ![]() ![]() kanciu kurcze ja tez miałam straszna noc, malutka moja się wybudzała z płaczem ciągle. Jeśli chodzi o pobudki to ja mam 6 i to zawsze - na jedzenie. Kropka Jak wyglądaja te krostki na obkoło ust, bo Oliwka ma już i to spore od 3 ytyg. i jak nie zejdzie ide do dermatologa w nastepnym tyg. a ślini się okropnie. zmykam, Oliwka sie zając. buziaki kochane, |
![]() ![]() |
![]() |
#2338 |
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Dziś w nocy Klaudia nie chciała jeść. Na jedzenie wstała dopiero o 5 a potem jeszcze spała do 7.30. Oby tak częściej. biankaaa ja też bym już dała czopek. Ale miałam dziś stresa. Zawoziłam Sylwię do szkoły, wożę też córkę szwagra. Minęłam dwa zakręty i straciłam panowanie nad kierownicą. Na przeciwko jechał samochód i bałam się że w niego uderzę. Skręciłam mocno kierownicę, zrobiłam kółeczko na jezdni i bokiem wjechałam do rowu. Nic się nam nie stało, na samochodzie nie ma śladu ale strachu się najadłyśmy.Zatrzymało się dwóch kierowców i wyciągneliśmy samochód. BUZIACZKI DLA WERONIKI Z OKAZJI MINI URODZINEK ![]()
![]() |
#2339 |
Zadomowienie
|
Za wasza rada dalam czopek, malutka zasnela
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Zakorzenienie
|
Weroniczko spelnienia najpiekniejszych snow
![]() Kasiu nie powadze apteki ale chyba bym mogla zaczac ![]() Biankaa dobrze ze pomoglo.. ja sie nie stresuje.. teraz dalam Adrianowi paracetamol bo go drugi juz zabek bardzo boli bo prawie juz wyszedl. a biedny plakal z pol godziny wiec po co ma sie meczyc.. Anula co za przygoda.. oby juz nigdy wiecej.. Ucaluj malutka dyta te krosteczki to sa takie malutkie czerwone kropeczki i jest ich naprawde duzo na brodce i nad ustkami.. powiem ci ze kiedy moge smaruje bambino a jak sie wchlonie to potem wazelina.. przed kazdym smarowaniem wycieram pyska chusteczka i widze roznice. wazelina ma chronic buzie przed ta slina..jesli zostawisz ciut grubsza warstwe to sie dluzej bedzie trzymac
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.