![]() |
#2311 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze kochane pierwiosnki 2008
u nas szaro, buro i leje - pogoda do
![]() Maja dzis tez pieknie spała z jedna pobudka na karmienie o 4.30 i potem po 7. chusteczek tez uzywamy przy kazdym przeiwjaniu - leń ze mnie uzywamy najczęsciej tych z rossmana sa bezzapachowe tylko troche wkurza mnie to że sa nierównomiernie nawilzone, przy otwarciu nowej paczki sa lekko wilgotne a jak paczka sie kończy to sa mokre. No i sa taniutkie, teraz jest promocja 2x paczka po 80 szt, za 7,99. Miałam tez z dzidziusia ogólnie ok tylko ten zapach za intensywny. Z maja nie mam problemów na spacerach, nawet jak nie spi to sie rozglada dookoła, uwielbia drzewa i wertepy ![]() Będą u nas wymieniac okna w całym domu i zastanawiam się czy na ten czas nie przeprowadzic sie do rodziców, troche mi sie nie chce bo to dużo zachodu. z drugiej strony boje sie żeby te zapachy od silikonu, szpachli ia farby nie zaszkodziły małej.
#2312 |
Raczkowanie
|
dminikowa Ja bym się na twoimmiejscu wyprowadziła na te kilka dni. bałabym się że te chemikalia, zapachy itp. źle wpłyną na dziecko, w końcu to jeszcze maleństwo, a ta wymiana okien to może się wiązać z jakimiś ostrymi zapachami (???), przeciągami (ne wiadomo jaka bedzie akurat pogoda), poza tym to zawsze bedzie zamieszanie, jacyś obcy ludzie. Ja bym tak zrobiła
a moja Ola ślicznie i słodko śpi, a ja się na nia tak złościłami prawie nakrzyczałam! ![]() ![]() kokochana Jak sobie radzisz z dwójką dzieci??? Masz trening na przyszłość ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Wtajemniczenie
|
Nasza mała rozrabiaka od poniedziałku gardzi jedzeniem, tzn. je ale co drugie karmienie zje więcej a tak to marudzi, njwiekszy problem to to, że nie che nic pić
![]() Teraz przysypia w łóżeczku pod karuzelą, zjadła ze 100 ml kleilu kukurydzianego. Co do bujaczków i fotelików to nasz neurolog powiedziała, że są jak najbardziej ok dla dzieci bo leżą w nich w odpowiedniej pozycji. Ja powoli muszę zchodzić z małą na podłogę, i zacząć się z nią turlać.
![]() |
#2314 |
Raczkowanie
|
E--a radzę sobie nieźle, młoda na rękach, młody gania po pokoju, nawet z nimi na spacer wyszłam (on w chuście, ona w wózku). Ale ju8ż czekam na bratową jak na wybawienie... O bosz młody chyba kupę zrobił
|
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Raczkowanie
|
Uf fałszywy alarm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2316 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U innej mojej koleżanki było tak samo w wieku 3miesięcy córka odmówiła piersi i mleka wogóle,nic nie pomagało. Ostatecznie karmiła ją tylko jak zasnęła podczas spaceru w trakcie jazdy wózkiem. Woziła ją w foteliku na stelażu żeby łatwiej było karmić. Masakra. Jak się pzrebudziła to natychmiast wypluwała butle. Jezszce co to ych puzzli to sa fajne bo można je szmatką umyć i już cxzyste nie trzeba prać jak dziecko zaslini. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2317 |
Wtajemniczenie
|
Ja małą wczoraj w łóżeczku karmiłam ale ona na śpicha to już nic nie zje
![]() A w puzle właśnie muszę się zaopatrzyć, najpierw zobacze czy u nas w zabowkowym są - no właśnie one są dobre bo ja się dziecko oślini albo uleje to sie to szybko wytrze i już. Sasia właśnie walczy z na podłodze z wańką stańką ![]() A co myślicie o klockach sensorycznych??
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2319 |
Wtajemniczenie
|
Niedawno skończyłam jeść obiad w Basi towarzystwie. Mała leżała sobie w gondoli na środku kuchni a ja się wkoło niej krzątałam. Nawijałam cały czas, tłumacząc co robię. W końcu kiedy musiałam się zamknąć, by zjeść rosół Basia aż sobie z ulgą westchnęła
![]() ![]() W końcu nauczyłam się sama jak przenieść zdjęcia z aparatu do komputera (najtrudniejsze w tym było znalezienie kabla od aparatu, hehehe). Jestem w tej materii niewyżyta i będę Was zamęczać zdjęciami Basi. Sesja z dzisiaj ![]() Poza tym dzisiaj po raz pierwszy Basia gadała z moim cyckiem ![]()
![]() |
#2320 |
Raczkowanie
|
Ale macie tempo, ledwo co nadrobiłam czytanie
![]() Mała właśnie padła po 2 godzinach gugania do zabawek z maty, bardzo jej się to spodobało, rączki zaczyna wyciągać w stronę zabawek ![]() ![]() Ja nie mam z nią problemów na spacerze, wychodzę z nią bardzo często, nawet jak pogoda jest do niczego, przeważnie śpi, a jak nie to odsłaniam jej gondole i sobie świat ogląda ![]() Mój TZ jest smutny że go tyle rzeczy omija, ale jeszcze miesiąc i wraca do nas na całe 2 miesiące ![]() Po ostatniej wizycie u lekarza mała waży całe 5 kg i ma 65 cm ( ma 2,5 miesiąca), okazało się jednak że może mieć skłonność do kolek bo broniła się przed badaniem brzuszka, więc z podawaniem nowych pokarmów muszę się wstrzymać do 5 miesiąca ( chyba że sie to zmieni to po skończeniu 4 miesiąca). Dostałam też skierowanie na badanie krwi małej będzie mieć z paluszka pobieraną. Wczoraj byłam na zabiegu założenia wkładki antykoncepcyjnej domacicznej, trochę się bałam bo to w znieczuleniu ogólnym ale było spoko nawet nie zdążyłam usnąć a już było po wszystkim. No i mam spokój na 5 lat, chyba że się wcześniej zdecydujemy na drugiego bobasa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja sie zapomnialampochwalic HANIA SKONCZYLA DZIS 4 MIESIąCE!!!!! ![]() ![]() ![]() ale byla psotna troche... juz jej sie nie chce lezec tylko... chce byc noszona i sie fajnie wkurza (juz wiem o co Wam chodzilo z tym wkurzaniem) i tak pcha rece do buzki, ze prawie zwrocila ![]() http://www.allegro.pl/item402891009_..._promocja.html |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2322 |
Zakorzenienie
|
jest tez z canpola: http://www.allegro.pl/item404094139_...na_palec_.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Raczkowanie
|
gosiaczek071 mnie wkładka kosztowała 400 zł, bo to jakaś miedziana jest ale na 5 lat. Właśnie nastawiała się na jakiś ból a tu nic, ani nie boli anie nie sędzi
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2324 |
Raczkowanie
|
A i jeszcze coś, może się komuś z okolic katowic przyda http://www.swimmer.pl/ basen dla miemowląt
|
![]() ![]() |
![]() |
#2325 |
Raczkowanie
|
Gosiaczek wszystkiego najlepszego dla Hani! Druga Hanka właśnie za nią toast butlą wznosi
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2326 |
Raczkowanie
|
Daphne a Twoja mala po prostu nie chce jeść, wypluwa smoka, czy niby jeść chce, ale jak dajesz to strasznie płacze? Pytam bo Hania miała właśnie tak z płaczem i lekarz jej refluks zdiaknozował (mimo, że nie ma innych objawów, nie płacze jak leży na płaskim, nie muszę jej ciągle nosić w pionie itp) i po podaniu leku się wszystko zmieniło
|
![]() ![]() |
![]() |
#2327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Wtajemniczenie
|
wracajc do tematu mycia pupy, to ja tak wlasnie robie, ze wacikiem i woda z miseczki. e--a - tez jestem sama w domu prawie caly dzien - po prostu zanim poloze ja na przewijak, przygotowuje sobie wode.
amika79 - to ze w szpitalu ich uzywalas, nie znaczy, ze w domu musisz ![]() dziewczyny, ja oszaleje! mala tak nie lubi w dzien spac - usypiam ja zwykle dlugo, a potem spi tak krotko! wczoraj juz pobila rekord - usypianie trwalo bita godzine, a spala... 10 minut! ona w ogole spi w dzien jakies 15-30 minut... wieczorem zwykle zasypia bez problemu, ale w dzien to jakis koszmar... teraz wlasnie ryczy, bo wydawalo mi sie, ze ja uspilam, ale za 5 minut okazalo sie, ze jednak nie... ide do niej.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to masz nie lada problem...a w wozku nie chce?? moja spi jak wychodzimy na spacer, ale wczesniej sie bawi... wiec moze ją zmęcz... noś, ujaj, spiewaj trajkocz... mzoe sie zmeczy i padnie... ![]() co do chusteczek i pupek- ja myje chusteczka, bo ona tylko sika... ale jak sie zesra (po 5 dniach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (kokochana zapomnialm spytac na prvie, ile dziennie Hania robi kupek??) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2330 |
Raczkowanie
|
Gosiaczek, nie ta nasza, gastrolog, ale nasza potwierdziła. No biedna, ale jaka kochana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2331 |
Raczkowanie
|
Robi jedną na 1, 2 czasem 3 dni, ale są miękkie i nie męczą jej więc mam się nie martwić (słowa naszej pani doktor
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2332 |
Rozeznanie
|
E--a tak biore Cerazette,i po tygodniu brania pierwszego opakowania zaczal mi sie okres;/,trwa do dzisiaj....
papryczka moja ma identycznie.Lulam ja chyba z 30 min. a zasypia na 15 gora 30 min.,za to na dworze potrafi spac do 3 h.Dzisiaj ledwo sobie obiad zrobilam i go zjadlam bo tak mi marudzila(chciala spac). A dzisiaj mala zrobila taaaaaaaaaaaaaaka kupe i na dodatek zielona;/.Zobaczymy jaka jutr zrobi(jak zrobi).
#2333 |
Wtajemniczenie
|
gosiaczek071, ja nie mowie, ze uzywanie chusteczek jest zle - tak tylko pytam, bo ja je zawsze raktowalam jako cos, co uzywa sie poza domem, a wy tu sie rozpisywalyscie na ten temat. kazdy uzywa co mu pasuje, oczywiscie
![]() moja robi tak 3 kupy dziennie (zdarza sie, ze 2 albo 4, ale zwykle 3). wozek to tylko do spacerow sluzy, hehe. i tez czesto marudzi na spacerach - usypia na nich, ale po dluzszym czasie i tez na krotko. w dodatku jak juz zasnie, to podjezdzam pod dom, stawiam ja przy tarasie, majac nadzieje, ze jeszcze tam pospi, ale ledwo zdaze otworzyc dom i przejsc na druga strone chaty, a ona juz oczy ma otwarte, hehe! jest starsznie ciekawa swiata. oczywiscie, ze ja mecze moimi wywodami, spiewami, noszeniem, zabawianiem i nawet widze, ze jest zmeczona, ale jak ma isc spac to niezadowolona! a juz byly takie dni, ze mniej marudzila przy tym usypianiu, cholera.... no coz, moja mama mowi, ze ona ma to po mnie, wiec nie mam co sie dziwic. na szczescie wieczorami nie ma problemu i ladnie, spokojnie usypia (choc pewnie, jak to napisalam, to zaraz jej sie odmieni, bo zauwazylam, ze jak ja pochwale, to potem jakis numer wykreca...) |
![]() ![]() |
![]() |
#2334 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Raczkowanie
|
Daphne to moze spróbuj się z nią do gastrologa wybrać, u nas po tym leku przeszlo odrazu. Teraz jej dwa dni nie dalam i znowu to samo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() pozycz z jedna kupę dziennie, co? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2338 |
Zakorzenienie
|
[quote=papryczka;8329255]dawaj adres, to jutro ci wysle pampersa z zawartoscia
![]() spok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2339 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze nas dzieciaki nie raz zadziwią Cytat:
Cytat:
![]() A ja używam chusteczek, nie chce mi się maczać wacików. Oliwki też nie używam to tak a propos różnych zaleceń. Sama nie lubię oliwki więc nie smaruję tym dziecka. A mój ostatnio jak juz jest marudny i ma audytorium to się żali tzn. gada te swoje gugania takim lamentami. Aż mi sie śmiać chce.Też tak macie? A dzisiaj się obudził , mały łobuz z krwią na nosie, tak sie podrapał, ze mu krew pociekła. Ja juz nie nadążam z obcinaniem mu pazurków one rosną w zatrważającym tempie. Oczywiście mu miałam dzisiaj poobcinać ale mogę to zrobic jak jest wyspany i najedzony, ale wyspany to on się zrobił ale juz po fakcie. ![]()
![]() |
#2340 |
Raczkowanie
|
A ja mam pytanie: Do jakiej maksymalnej wagi dziecka można używać przewijak? Bo mi się wydaje,że na jego opakowaniu była podana taka maksymalna waga, ale ja oczywiście opakowanie wyrzuciłam dawno temu, gdy zakładałam sobie po raz pierwszy przewijak, co było pod koniec ciąży, wtedy maksymalna waga dziecka dla przewijaka była dla mnie jeszcze czymś abstrakcyjnym...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:44.