Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-24, 15:56   #2311
twin--maid
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
A co, ekipa się wykręciła, czy skusiłyśmy Cie tą asymetrią?

ta modna asymetria mnie przekonała
Stary 2008-06-24, 16:00   #2312
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
ta modna asymetria mnie przekonała
Ależ mamy siłę perswazji Wygryzłyśmy fachowców
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 16:37   #2313
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
OMg znowu świat mały - Butter ten chłopak co jest przy mnie w twoich znajomych znam go, chodzilismy razem na kurs niemieckiego na naszej uczelni

jezusicku jaki świat mały znowu
Hehe, no widzisz, a ja z nim do podstawówki chodziłam
Powiem Ci, że już wiele razy byłam zszokowana wręcz sytuacjami, kiedy świat okazywał się faktycznie malusieńki wszyscy się znają

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 17:58   #2314
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem po czym mówicie. Mój TŻ sprząta. Jest porządniejszy ode mnie. W szafie wszystko poukładane. Nie zacznie pracy przy biurku dopóki nie ma na nim porządku. Sam z siebie odkurza, sprząta. Widzi brudną łazienkę itd. Jestem szczęściarą.
Mój też tak ma . Do tego potrafi naprawić sprzęt RTV i AGD . Na dodatek komputery nie mają przed nim tajemnic (pomaga nawet mojej mamie która jest informatykiem)

Ps.
Moja koleżanka ma już 102 zdjęcia na n-k i chyba chce pobić rekord
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 19:10   #2315
kaska87
Zakorzenienie

Sanetka Twój odkurza 3 raz w tygodniu a u nas codziennie moja mam też pedantak potrafi czasem 2 razy dziennie odkurzac a ja chyba się starzeję, bo też zaczynam wszędzie widziec kurz i śmieci TZ też codziennie odkurza całe mieszkanie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 19:12   #2316
Poemi
Zakorzenienie

Słyszałyście o body space? Mam ochotę kupić sobie karnet na 10 wejść... To działa?

Edit.
Dokopałam się do opinii. Kupuję na 20

Edytowane przez Poemi
Czas edycji: 2008-06-24 o 19:45
Stary 2008-06-24, 20:21   #2317
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
Słyszałyście o body space? Mam ochotę kupić sobie karnet na 10 wejść... To działa?

Edit.
Dokopałam się do opinii. Kupuję na 20
a co to takiego

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 20:23   #2318
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a co to takiego
Ćwiczy się w kapsule z podciśnieniem.
Stary 2008-06-24, 20:36   #2319
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

oj kobietki, kobietki moj TZ tez skarpetki u mnie w Olsztynie pod fotel rzucał ale tak to taczej porzadek ma za to jak mam do niego przyjsc (bo tak to on głównie do mnie przychodzi) to nawet podloge w pokoju zmywa hehe

powiem wam, ze jakby mi facet zaczal sie bawic w księciunia i byłoby tylko ugotuj, posprzataj, pozamiataj itp to ja juz bym mu dała na szczęscie ze swoim nie mam takie probemu a najbardziej gotowac lubimy razem. tzn. ja np. mieszam makaron a on gotuje reszte taka wspólpraca mi sie podoba hehe

a mój TZ mial dzis i jutro wolne i w koncu sie nim naciesze a pracuje tylko do konca czerwca

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-25, 06:49   #2320
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
oj kobietki, kobietki moj TZ tez skarpetki u mnie w Olsztynie pod fotel rzucał ale tak to taczej porzadek ma za to jak mam do niego przyjsc (bo tak to on głównie do mnie przychodzi) to nawet podloge w pokoju zmywa hehe

powiem wam, ze jakby mi facet zaczal sie bawic w księciunia i byłoby tylko ugotuj, posprzataj, pozamiataj itp to ja juz bym mu dała na szczęscie ze swoim nie mam takie probemu a najbardziej gotowac lubimy razem. tzn. ja np. mieszam makaron a on gotuje reszte taka wspólpraca mi sie podoba hehe

a mój TZ mial dzis i jutro wolne i w koncu sie nim naciesze a pracuje tylko do konca czerwca
Wiesz u mnie też było sielski i anielsko dopoki razem nie zamieszkalismy Dorinka prawde powiedziała przed slubem gały się otwierają

Ja wczoraj pogalopowąłam do ginekologa i okaząło sie,że mam uczulenie na jodynę a tu jakas nadzęrka się tworzy , a prawie wszystkie leki z jodyną Po poprzendim leku swędziało tak, że chodziłam jak kowboy

Zalamałam się, bo jodyna odkązają podobniez po porodzie
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-25, 07:01   #2321
ANITKA79
Zadomowienie

Hello

Spotkanie z kumpelkami bylo takie sobie. Nie widzialasmy sie jakies pol roku albo dluzej, ale wiem jedno przyjazni z tego nie bedzie
Obie sie zmienily, a jedna to juz wogole. Poznala chlopaka, jej pierwszy facet. Oczywiscie nie gadala co i jak.. Ale jej slownictwo. Co drugie slowo to k... i palowac sie Sorki ale bylam zdegusotwana mowiac szczerze. Dziewczyna prawie w moim wieku. Wiadomo jak sie zdenerwuje tez czasem przeklne, ale zeby co drugie slowo lacina??.. Ma wysokie stanowisko w firmie, awansowala i chyba jej sie w glowie poprzewracalo.
Ta druga z kolei caly czas smeci ze ona zostanie samaChoc mowie jej ze trafi na swojego, ona swoje. Wiec juz sobie odpuscilam...

Lemoorko

A mi sie szkoda Ciebie zrobilo Musisz powaznie pogadac z Tztem, to ze hjestes w domku nie oznacza ze masz byc kucharka, sprzataczka itp..O nie nie... ma byc wspolny podzial obowiazkow!!!
Kiedy bylam u Tzta jak wrocil, dzielilismy sie wspolnie obowiazkami. JKak on robil obiad, no bo ja w pracy, to ja zmywalam po obiedzie.. Sam sobie pierze, sam prasuje i sam sklada w kostke w szafie Lepiej ode mnie. Wiadomo odkurzania nie lubi zbytnio, ale tez odkurza hi hi...A trawnik ostatnio sam u siebie bez gadania kosil, az mi go bylo szkoda, bo nie chcial nawet na chwile przerwac zanim nie skonczy
ANITKA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-25, 07:15   #2322
pzs1
Zadomowienie

GG do pzs1

Witam o poranku

Dziewczyny czy znacie może jakiś sposób żeby szybko się podnieść z przeziębienia?
Stary 2008-06-25, 07:16   #2323
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
Wiesz u mnie też było sielski i anielsko dopoki razem nie zamieszkalismy Dorinka prawde powiedziała przed slubem gały się otwierają
Dlatego pisalam, żeby nie chwalić dnia przed zachodem slonca . Moj teraz jest po prostu idealny, ale nie mam pewnosci czy po zamieszkaniu razem/ślubie się to nie zmieni . Mam nadzieje, że nie, bo tak jak mowilam - mój TŻ ma pewne zasady, które wpojono mu jeszcze w domu i dla niego pewne rzeczy są oczywiste... Ale różnie to może być.

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-25, 07:28   #2324
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć wszystkim

Cytat:
Napisane przez pzs1 Pokaż wiadomość
Witam o poranku

Dziewczyny czy znacie może jakiś sposób żeby szybko się podnieść z przeziębienia?
Ja zawsze stosuję taką metodę: wracam do domu, wypijam kieliszek wódki z pieprzem, wskakuję pod pierzynę, wygrzewam się porządnie i popijam wspominaną już wcześniej przeze mnie herbatę z cynamonem
Następnego dnia po przeziębieniu zazwyczaj nie ma ani śladu

Hania

Stary 2008-06-25, 07:33   #2325
miskowa
Zakorzenienie

cześć dziewczyny

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Wzajemnie miłego popołudnia

Ja dzisiaj jestem umówiona na placu zabaw z synkiem i jego kolegami bliźniakami a później pierogi znowu...bo przecież na fochu obiadu nie będę dziergać
dobre, masz rację

Cytat:
No a Ty co byś zrobiła, obiad normalnie ? Mi jest zawsze tak głupio w takiej sytuacji, bo nie zrobię nigdy tak, że robię obiad a jemu nie proponuję, bo to juz chamstwo a tak, to wiesz...obiadu nie ma i już cisza, spokój, zwłaszcza że nie odezwał się cały dzień

EDIT
Zresztą chodzi o to aby zrozumiał, że obiad to jakaś przyjemność, moja dobra wola, nie mój obowiązek....źle myślę ? Przecież sam też może coś upichcić ?
dobrze prawisz dorinka
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-25, 07:38   #2326
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez jak się pokłócę z TŻ to nie gotuję i też sama sobie wtedy też w domu nie gotuję, bo to byłoby naprawdę chamskie
jak mnie TZ ostatnio wkurzyl (bo wybrzydzal ze nalesniki z truskawkami zrobilam) a ja bylam podminowana to powiedzialam ze moze sam sobie robic obiady, ja sie obejde bez. na poczatku gotowal dla siebie, potem i dla mnie.a po tygodniu zaczal sie lasic zebym ja znow gotowala

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-25, 08:04   #2327
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

witam

no właśnie nie chwal dnia przed zachodem słońca narazie jest wszytsko super, ale co bedzie jak razem zamieszkamy zobaczymy jak cos to będę stanowcza

lemoorko kurcze to cięzka sprawa z ta jodyną
Anitko tez nie lubie jak ktos tak klnie

a ja przez okres jestem nabuzowana i wczoraj mnie TZ wkurzył. tzn nie pokłócilismy sie, ale powiedziałam mu, ze czasami zachowuje sie jak taki dzieciak. wrrr. wszytsko załatwia na ostatnia chwilę. są 2 sprawy, które juz dawno powinien załatwic a on to przekłada:
1. w sobote mi mówił, ze w niedziele zadzwoni do kolegów z Holandii zapytac sie jak z mieszkaniem i pracą jest, aby ustalic kiedy dokąłdnie jedziemy i co?? jeszcze tego nie zrobił. co on mysli, ze mi dzien przed powie?? nie lubie czegos takiego
2. napisał wypowiedzenie z pracy i od lipca juz tam nie bedzie pracowal. ale moi rodzice powiedzieli mu aby to zmienił (wiecie to rodzina wiec sie da) i aby poszedl na bezpłatny urlop, bo sie mu to bedzie bardziej oplacało. po pierwsze jak wrocimy z Holandii (a przeciez nie wiem na ile jedziemy) to od razu bedzie mógl tam wrocic i w trakcie pracy szukac innej pracy. a nie siedziec na tyłku i czekac. po drugie jak sie zwolni to nie bedzie nigdzie ubezpieczony i jak cos mu sie stanie to gruba kase bedzie musiał płacic. no wiec mu to powiedzieli w piątek i TZ miał pogadac z ojcem na ten temat i isc do swojego biura księgowego aby sie zapytac jak by było ze składkami zdrowotnymi itp. i wiecie pytam sie go wczoraj czyy to załatwil a on, ze jeszcze nioe, bo sie z ojcem nie wiedzial. ja mówie" człowieku ale miałes wczoraj cały dzien wolny mogłes choć do tego biura isc. to moze idź dzis (bo dzis te ma wolne) a on do mnie " nie wiem" jak zwykle wszytsko an ostatnią chwilę zostawi.

i co ja mam z tym moim TZ robić?? jeszcze ja mu tu sie produkuje, a ten lezy, robi do mnie maslane oczka i całuje. no wrrrr. dzis na powitanie chyba bez słowa go wezmę i strzelę to mi sie lepiej zrobi

Stary 2008-06-25, 08:15   #2328
L_V
Zakorzenienie

Dziń dybry.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-25, 08:18   #2329
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Dziń dybry.
hej

Stary 2008-06-25, 08:29   #2330
dorinka30
Zakorzenienie

Czeeeść

Ale mnie wczoraj Tż załatwił, wyjechał sobie i dzisiaj wraca Jak wróciłam to była kartka na stole- jestem tu i tu, wracam jutro
Twardy był do 20 bo nie zadzwonił, za to od 20 się zaczęło jeden sms, odpisałam- drugi, trzeci i w końcu zadzwonił Zawsze tak robi jak się obrazimy to najpierw ostrzegawcczo wysyła sms-y aby zbadać temat cwaniaczek. Wczoraj oczywiście był żal za grzechy i obietnica poprawy, no ale zobaczymy
Z tego wszystkiego tak się zamotał, że nawet obiecał odstawić mi samochód do mechanika,bo juz mu się należy, dziecku wyczyścić rower, pojechac po obrączki Sama nie wiem kiedy się biedaczek z tego wywiąże.........

A i obiecał, że koniec z leżeniem na kanapie, że rusza tyłek, rower, spacery no i pomoc w sprawach domowych. Śmiać mi się chce, bo on żeby była zgoda jest w stanie obiecać wszystko, a póżniej z realizacją gorzej
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-25, 08:37   #2331
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Czeeeść

Ale mnie wczoraj Tż załatwił, wyjechał sobie i dzisiaj wraca Jak wróciłam to była kartka na stole- jestem tu i tu, wracam jutro
Twardy był do 20 bo nie zadzwonił, za to od 20 się zaczęło jeden sms, odpisałam- drugi, trzeci i w końcu zadzwonił Zawsze tak robi jak się obrazimy to najpierw ostrzegawcczo wysyła sms-y aby zbadać temat cwaniaczek. Wczoraj oczywiście był żal za grzechy i obietnica poprawy, no ale zobaczymy
Z tego wszystkiego tak się zamotał, że nawet obiecał odstawić mi samochód do mechanika,bo juz mu się należy, dziecku wyczyścić rower, pojechac po obrączki Sama nie wiem kiedy się biedaczek z tego wywiąże.........

A i obiecał, że koniec z leżeniem na kanapie, że rusza tyłek, rower, spacery no i pomoc w sprawach domowych. Śmiać mi się chce, bo on żeby była zgoda jest w stanie obiecać wszystko, a póżniej z realizacją gorzej
No jak będzie z realizacją to zobaczysz... ale ja na Twoim miejscu miałabym satysfakcję, że to on nie wytrzymał i się odezwał pierwszy. Poza tym co ważne, zrozumiał swój błąd

Hania

Stary 2008-06-25, 08:40   #2332
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Czeeeść

Trzeba było nagrać tę rozmowę!!!

Ale cieszę się, że już foch mija i ze sobą rozmawiacie. ja nie lubię cichych dni. My z TZ wytrzymujemy max 15-20 min, potem któreś z nas przykleja się do drugiego
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-25, 08:42   #2333
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Czeeeść

Mój TŻ w takich sytuacjach nawet przez kilka dni podlizuje się i robi praktycznie wszystko, ale potem mu przechodzi
To rozumiem, że obiad dziś będzie
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-25, 08:44   #2334
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Ale cieszę się, że już foch mija i ze sobą rozmawiacie. ja nie lubię cichych dni. My z TZ wytrzymujemy max 15-20 min, potem któreś z nas przykleja się do drugiego
Ooo, my mamy tak samo
Najbardziej mi się podobała sytuacja kilka dni temu. Coś przeskrobałam i przepraszałam mojego TŻ. Usłyszała to moja mała siostrzenica (2,5 roku) i pyta: "Ciociu, co mówisz?", więc ja na to, że przepraszam wujka A ona mnie poważnie pyta :"A co Ci zrobił?" Hehehe... Coś w tym jest, co by się nie stało, zawsze wina chłopa

Hania

Stary 2008-06-25, 09:09   #2335
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dorinko super, że tak sie skonczyło hehe wiedziałam , ze twój TZ nie wytrzyma tak długo

Stary 2008-06-25, 09:09   #2336
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
Mój TŻ w takich sytuacjach nawet przez kilka dni podlizuje się i robi praktycznie wszystko, ale potem mu przechodzi
To rozumiem, że obiad dziś będzie
Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
No jak będzie z realizacją to zobaczysz... ale ja na Twoim miejscu miałabym satysfakcję, że to on nie wytrzymał i się odezwał pierwszy. Poza tym co ważne, zrozumiał swój błąd

Rozmowy nie nagrałam ale mam sms-y z wyznaniami miłosnymi i obietnicą poprawy a to zawsze coś

Wiem, że mu zależy tylko problem w tym co pisałyście, szybko się spala i później osiada na laurach

No nic praca, praca nad związkiem

Właśnie dzwonił, wraca i o 5 rano znowu wyjeżdza do Koszalina i spowrotem i czy jadę z nim....jakbym jechała to jakiś hotel itp i kasa pójdzie, a on to obróci w dwie strony i tyle. Odpuściłam sobie choć nie powiem przyszło mi do głowy by się wyrwać nad morze i zostać cały weekend, ale wąż w kieszeni nie pozwolił mi na takie szaleństwo przed wydatkami weselnymi....wszystko przeliczam na to
Stary 2008-06-25, 09:14   #2337
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dorinko juz niedługo bedziecie nad morzem w podrózy poslubnej

kurcze a ja nie pamietam kiedy o cos z TZ kłócilam. trzeba cos wymyslic jak sie nudzic zaczne hehe

Stary 2008-06-25, 09:15   #2338
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Ooo, my mamy tak samo
Najbardziej mi się podobała sytuacja kilka dni temu. Coś przeskrobałam i przepraszałam mojego TŻ. Usłyszała to moja mała siostrzenica (2,5 roku) i pyta: "Ciociu, co mówisz?", więc ja na to, że przepraszam wujka A ona mnie poważnie pyta :"A co Ci zrobił?" Hehehe... Coś w tym jest, co by się nie stało, zawsze wina chłopa
haha dobre

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-25, 09:17   #2339
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Dorinko juz niedługo bedziecie nad morzem w podrózy poslubnej

kurcze a ja nie pamietam kiedy o cos z TZ kłócilam. trzeba cos wymyslic jak sie nudzic zaczne hehe

Nie wywołuj wilka z lasu... Pamiętaj, że przed Wami najważniejszy test w życiu- wspólne mieszkanie, ale miejmy nadzieję, że będzie tak super jak do tej pory

No niedługo niedługo, i mamy poważny zamiar wyrwać się we dwoje na tydzień do Egiptu w październiku/ listopadzie
Stary 2008-06-25, 09:19   #2340
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wywołuj wilka z lasu... Pamiętaj, że przed Wami najważniejszy test w życiu- wspólne mieszkanie, ale miejmy nadzieję, że będzie tak super jak do tej pory
no własnie i z jednej strony sie troche boję a z drugiej nie moge doczekac
Narazie mam ciśnienie podniesione jak sobie przypomne o tym uparciuchu (pisałam dzis rano). nie lubie jak ktos zostawia wszytsko na ostatnia chwilę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości