![]() |
#2311 |
Raczkowanie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
U mnie druga różowa z drugiego opakowania. Miesiączka nadal jest, od ostatniej placebo. Objawy normalne
![]() Cera zdecydowanie mi się poprawiła. Zauważyłam pogorszenie na ostatnim rządku pierwszego blistra, ale teraz jak ręką odjął. Wrócił mi nieco zwiększony apetyt na słodkie i niezdrowe, ale będę twarda! ![]() TŻ zauważył zmianę biustu. Bardziej ujędrniony, nabrał konkretniejszego, zaokrąglonego kształtu. Cera doszła do siebie, nie jest już mega suchym sucharem.. Ogólnie, jestem bardzo zadowolona z "efektów ubocznych". Mam nadzieje, że główne zadanie tabletek będzie równie satysfakcjonujące ![]() Spokojnej nocy, Wizażanki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
Zadomowienie
|
Znowu mam pytanie
![]() ![]() 13 godzin po zazyciu tabletki ( tabletka nr 2) wystapily u mnie wymioty. Dodam byly one bardzo slabe. Czy ochrona przed ciaza jest zmieniejszona? Mysle ze nie ale pytam dla pewnosci. Czy stosowac dodatowe zabezpieczenie? W utolce napisano ze jezeli minelo od 3 do 4 godzin to ochrona jest znacznie zminiejszona. Ale pytam dla pewnosc. Dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2314 |
Zadomowienie
|
Pytam dla pewnosci, dziękuje za odpowiedz
|
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Raczkowanie
|
Cześć Wam! Ja dzisiaj wzięłam 24 tabl. 1 op. jutro zacznę białe
![]() ![]() ![]() ![]()
Dzień bez uśmiechu, to dzień stracony ![]() >60 59 58 57 56 55... < Edytowane przez Maargott Czas edycji: 2009-05-29 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Raczkowanie
|
Cera na plus... Mato! ja nie chcę już większego biustu :P
![]() ![]() ![]()
#2317 |
Zadomowienie
|
Ja dzis biorę 6 tabletkę. Okres niestety nadal jest, chociaż miałam nadzieję,że będą one krótsze ;/ No ale nie ma co narzekać. Ogólnie czuję się dobrze. Tabletki biorę o 22 i może właśnie dlatego nie czuję żadnych dolegliwości typu mdłości, chęć wymiotów.
Wczoraj po raz pierwszy mój T.Ż wszedł we mnie po mimo tego,że mam okres.Nie było to miłe ze względu właśnie na @. Ale już nie mogę się doczekać naszego pierwszego razu ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2318 |
Raczkowanie
|
![]() ![]()
#2319 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja 2 tygodnie temu umawiałam się na takie usg tetnic szyjnych, ale nie z powodu tabletek.. i termin mam na 8 sierpnia :P Co za porażka.. Wybaczcie delikatny offtop. :P
![]() |
#2320 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2321 |
Raczkowanie
|
Łaaał.. no to Cie uprzywilejowali..
Ja zazwyczaj robie to w inny sposób. Umawiam się prywatnie. Na następny dzień. Tylko, ze wtedy objetosć portfela znacznie maleje. To przykre.
![]() |
#2322 |
Zadomowienie
|
Witam, ja jestem już po 4 opakowaniach tabletek
![]() Przede wszystkim co było niesamowite każdy okres bolał coraz mniej ![]() ![]() Jeśli chodzi o skutki uboczne to w moim przypadku ani nie przytyłam ani nie schudłam, nie czułam się źle, nie miałam problemów z ciśnieniem, ... . Jedynie za każdym razem zawsze w dniu w którym miałam dostać miesiączki budziłam się z ostrym bólem głowy. Na początku nie zwóciłam na to szczególnej uwagi. ![]() Były to moje pierwsze tabletki anty. Aktulanie je odstawiłam. Ale byłam z nich jak najbardziej zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2323 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a czemuż to odstawione?
![]() |
#2324 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2325 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Mam pytanie, które jest dla mnie bardzo istotne. Czy niektórym z Was podczas stosowania yazu pojawiają się żyły na piersiach mniej więcej ponad tydzień przed okresem ? W sumie jestem już w drugiej połowie trzeciego opakowania i pierwszy raz zaobserwowałam coś takiego. Pojawiały się sporadyczne bóle, ale tylko tyle, więc jestem zdziwiona, a jednocześnie przestraszona. Co prawda biorę bardzo dokładnie tabletki, ale jakoś nie potrafię im do końca zaufać i sie zastanawiam, czy to, co u mnie występuje to wynik hormonów, czy ciąży.. Proszę o wyrozumiałość ze względu na małe doświadczenie i młody wiek. Może dla Was te pytania wydają sie błahe, ale mi to niestety nie chce dać spokoju. Dodam, że używamy prezerwatywy, ale 2 tygodnie temu pękła i stąd ten strach. |
![]() ![]() |
![]() |
#2326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po co gumki i tabletki naraz??? po co sie truć hormonami i z tego nie korzystać?
![]() |
#2327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2328 |
Przyczajenie
|
jestem młoda, mam duże ambicje i wolę się dobrze zabezpieczyć
![]() Dzięki Amani ![]() Edytowane przez Evellinne Czas edycji: 2009-05-30 o 13:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
Zadomowienie
|
Kaktusico odstawiłam bo taki był "plan". Nie brałam tak jak większość forumowiczek ze względu na antykoncepcję (co nie znaczy że się nie przydały w tych sprawach
![]() Poszłam do gin - zleciła mi badania hormonalne. Wynik: niby hormony były w normie ale niestety w górnej granicy tzn. jeśli norma jednego z hormonów była 0,2-300 to ja miałam 250 (przyznaje bez bicia podałam coś około nie pamietam dokładnych danych norm). I moja gin doszła do wniosku (streszczę), że jest ok ale za kilka lat jak nic z tym nie zrobię to może sie okazać, ze moje hormony "pójdą" w złym kierunku. I np. za jakieś 5 lat będe chciałą zajść w ciążę i będę miała problem. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2330 |
Raczkowanie
|
A ja biorę dzisiaj 22 tabletkę i:
-przy pierwszej i drugiej okropne zawroty głowy i mdłości -cały czas plamienia -ze dwa razy okropne bóle głowy -krwawienia po każdym stosunku -większe i bardziej zaokrąglone piersi ![]() -i zauważam rzeczywiście, że nie zatrzymują wody w organizmie, nie mam wzdęcia, jak to się wcześniej (bez tabsów) zdarzało i częściej chodzę siusiu. Dodam, że to moje pierwsze tabsy.
#2331 |
Raczkowanie
|
Jestem w polowie 2go opakowania....moge powiedziec,ze wszystko bylo
(...i jest... ![]() zaczelo mnie bolec z tylu glowy! ![]() Od czasu do czasu czuje taki dziwny scisk! Nie jestem zbytnio przerazona i moge nawet zniesc ten dziwny bol ![]() ale ciekawi mnie czy ma to jakis zwiazek z yaz'em? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2332 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() "Dodam, że używamy prezerwatywy, ale 2 tygodnie temu pękła i stąd ten strach." Nic dziwnego że w końcu pękła skoro używacie jednej PREZERWATYWY cały czas :P <lol> Edytowane przez 7martina Czas edycji: 2009-05-30 o 18:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2333 |
Raczkowanie
|
a dajcie spokój.. :p To nie-wchłanianie jest jeszcze gorsze niż zapomnienie tabletki...
Ja to w okresie 2 -4h staram sie w ogole nawet nie przechodzic koło toalety, zeby mi sie nie zachciało :P
#2334 |
Raczkowanie
|
witam
mimo że ostatnio nic sie tu nie odzywałam ale cały czas śledzę wątek na bierząco ( w sumie to jest moja poranna obowiązkowa lektura przy śniadaniu w pracy ![]() ![]() - przepraszam, nie chce tu nikogo urazić i zcepaiać ale ta myśl nasówa mi sie już od dłuższego czytania tego wątku, a uwierzcie mi śledze go od samego poczatku a żeby nie było że to jakiś off... ![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2335 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Mam rozumieć, że używanie tabletek i gumek to przykład mojej wypowiedzi. Hmm problem, który tam przedstawiłam nie tyczył się tego, tylko uwidocznionych żył na piersiach i ich bólu. Chcąc przedstawić przejrzyście mój problem podałam formę antykoncepcji, za co zostałam skrytykowana, a szkoda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2336 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ok czasem wskazane jest stosowanie dodatkowo gumek, ale to tylko w przypadku nie wchłonięcia się tabletki lub jej pominięcia ( pisze o tym ulotka) ale nie gdy któraś łyka tabletki regularnie i prawie co do minuty, bo jeśli ktoś nie ma zaufania do tabletek to moim zdanie bezsens jest ich brania bo po co niepotrzebnie truć organizm... a co do twojego problemu to przykro mi bardzo ale nie wiem co ci odpowiedzieć, bo dla mnie widoczne żyły to norma bo ja mam już od dziecka je płytko położone... i zaznaczam jeszcze raz że moim wcześniejszym postem wyraziłam swoje zdanie na temat tego co zaobserwowałam ostatnie czasy na forum i nie chciałam nikogo urazić/obrazić .... ale już jakaś dziewczyna sama przyznała że jest za leniwa żeby przeczytać cały wątek i wygodniej jest pisać po raz setny to samo pytanie... Edytowane przez FaberCastell Czas edycji: 2009-05-31 o 09:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Przyczajenie
|
Używając gumek znacznie powiększam komfort współżycia
![]() poza tym chłopak za wcześnie dochodzi, więc używamy prezerwatyw opóźniających wytrysk, także działanie podwójne No ja nie miałam widocznych żył, więc dla mnie to nie jest normalne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co... używając pigułek zwiększa komfort współżycia bo jak ci gumka pęknie to masz pigułki tylko, że pigulki np. nie pękają więc nie ma sensu ich uzupełnić czymś co jest od nich mniej skuteczne ( to tak jakby założyć chuste na kask... bo się boisz, że kask Cię mało ochroni to sobie jeszcze chustkę materiałową dla bezpieczeństwa zakładasz ) poza tym - jak będziesz miała zajsć w ciąże to i tak zajdziesz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Przyczajenie
|
To jest mój wybór i myśle że powinno się krytykować osoby które w ogóle sie nie zabezpieczają, poza tym pisałam że prezerwatywy pozwalają mi się kochać dłużej z chłopakiem..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, no każdy robi co uważa, my z chłopakiem nie lubimy gumek dlatego też, zdecydowałam się na tabletki i mam teraz ten komfort, jednak skoro koleżanka tak jak pisze, że gumki opóźniają wytrysk jej chłopaka to niech też ich używają, tylko są też różne inne środki, żele i maści, które też opóźniają wytrysk, musiałabyś się zapytać w aptece, bo szkoda się truć, skoro i tak używacie gumek, chyba, że tabletki bierzesz nie tylko ze względu na antykoncepcje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.