Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :) - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-17, 11:37   #2311
elalank
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)

znowu nie widziałam połowy postów

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Ja dzis do lekarza na 17 juz nie moge sie doczekac jak podgladne dzidzie
powodzenia!!!!

Cytat:
Napisane przez gusiec Pokaż wiadomość
a czy ma moze, ktoras z was liste tego co zabrac ze soba do szpitala - zarowno dla siebie jak i dla dzidzi? ja mam co prawda taka liste od poloznej ale z checia sprawdzilabym sobie co wy zamierzacie zabrac ze soba
taką listę zrobiła Agusia i wklejała ją 2 razy kilka stron wcześniej!!

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jakie kupujecie rozki? Czy moze spiworki? Moze starczy tylko kocyk?
ja mam rożek i kołderkę. Ale koleżanka ma też śpiworek więc powiedziała że jak córcia będzie się odkrywać to też mi go da Ale jeśli miałabym kupować, to raczej bym obstawała przy rożku i kołderce.

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Kachula, wozek juz jest u rodzicow, tata obfotografowal go lepiej chyba niz sam producent Piersze co stwierdzil, to ze bardzo solidny i ladnie wykonany.
Jeszcze teraz mi sie przypomnialo, co nie podobalo mi sie w v-maxie. Otoz tam adapter do fotelika samochodowego byl zrobiony na zasadzie dwoch metalowych listewek, a w v-travel jest taki specjalny stelaz.
A drugie, to to, ze w v-travel (wg opisu wozka) spacerowka rozkalda sie do pozycji lezacej.
Gucia a mogłabym prosić fotki Twojego taty na maila?? Bo teraz sie waham pomiędzy V-maxem a tym ,który Ty kupiłaś!

zaharia - a to jakim badanie sie wykrywa te bakterie???????
Dobrze ze z Małym już lepiej! no ale pewnie strach był!

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 11:39   #2312
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
witam mamusie!!!

gissh, minnie - dziekuje bardzo.

kropeczku-ja rowniez sie pisze na te ksiazeczki dagi_snieg@yahoo.co.uk

pietrusia - piekne literki na sciane maja: www.peticado.pl, za wizyte juz zaciskam kciuki

malinka, agusia - gratulacje kolejnego tygodnia
Dziekuje wlasnie o taka strone mi chodziło

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 11:43   #2313
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Witam kochane brzuchatki

Jestem po dluzszej przerwie i dzielnie probuje doczytac wszystko, co napisalyscie, ale jeszcze mi sporo brakuje do konca wiec chociaz sie przywitam...

Wizyta mojej mamy zleciala bardzo szybko, mialam dolka jak juz pojechala, ale w weekend cieszylismy sie juz z tz'tem chwilami tylko dla siebie

Oficjalnie uwazam zakupy ubraniowe dla mojego malucha za zakonczone przynajmniej jesli chodzi o rozmiary 56 i 62... Teraz tylko kosmetyki, rzeczy do karmienia, pieluchy i bedzie ok.

Bylam tez na pierwzsych zajeciach Szkoly Rodzenia w ostatni wtorek i bylo ok...Jestem najmlodsza, "najmniejsza" rozmiarowo no i w najmlodszej ciazy...
Ogolnie na tym pierwszym spotkaniu nie dowiedzialam sie nic, o czym bym juz nie wiedziala...zobaczymy, moze jutro bedzie ciekawiej...

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2009-08-17 o 11:44
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 12:04   #2314
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Gucia a mogłabym prosić fotki Twojego taty na maila?? Bo teraz sie waham pomiędzy V-maxem a tym ,który Ty kupiłaś!
!
Elu, fotki wstawiam tutaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P8150164.jpg (53,0 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P8150167.jpg (26,6 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P8150169.jpg (37,1 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P8150174.jpg (39,3 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P8150176.jpg (35,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P8150181.jpg (34,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P8150182.jpg (52,0 KB, 15 załadowań)
Stary 2009-08-17, 12:18   #2315
minnie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paczka22 Pokaż wiadomość
U mnie jak coś to dalej jest chłodnawo.Na śniadanko zjadłam pączka z serem pychotka wypiłam kubek kawki i zaraz ide pozmywać do kuchni.

Tak naprawde to nawet wózeczka jeszcze niemamy zamiaru kupować dopiero w połowie października kui się bo tak naprawde to przychodnie mamy zaraz za blokiem a zima to ja mało będe wychodzić chociaż i tak tu u nas jest ciepło zimą.w tamtym roku mało co śniegu było.
Ale kupi się wózek dopiero tak jak napisałam.
A mnie coś odrzuciło od kawy w czasie ciąży.Zawsze piłam taką slabiutką i to pół na pół z mlekiem,a teraz nawet po takiej mi niedobrze.Czasem tylko jak zapach poczuję to mam ochotę się napić,ale po kilku łykach nie daję rady.Bez kawy też da się żyć,a zresztą nigdy kawoszką nie byłam.

Paczko, nic się nie przejmuj,że nie masz jeszcze wózka.Ja też mam na razie trochę ciuszków,dzis dostanę wanienkę z przewijakiem i to nosidelko co pokazywałam.Są to rzeczy używane, które dostałam od ludzi.Mam nieduże mieszkanko, także myślę,że wózek i łóżeczko kupimy dopiero w pażdzierniku.Jeszcze masz sporo czasu na zakupy,na pewno ze wszystkim zdążysz.

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
Minnie śliczne nosidełko

Gratuluje rozpoczętych nowych tygodni

U nas od dzisiaj remont w pełni, więc od 7 już na nogach jestem po nieprzespanej nocy (duchota i jeszcze zaparcie mnie złapało ). Jedyna myśl jaka mnie pociesza to, że za dwa tygodnie ma być już pokój gotowy, trzymajcie kciuki, żeby termin się ziścił

Pozdrawiam mamusie
Dziękuję.

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Witam poniedziałkowo
Gratuluję wszystkim Mamusiom rozpoczynającym dzisiaj kolejne tygodnie ciąży

Minnie nosidełko rzecz przydatna, ja też myślę o czymś takim, chociaż skłaniam się bardziej ku chuście

Ja też dzisiaj kiepsko spałam. Wczoraj byliśmy odwiedzić rodzinę, korzystając z tego, ze mieszkają nad wodą, ale w sumie 4 godziny spędziłam w aucie. No i za dużo wrażeń chyba jak dla mnie już.
Nogi mnie rwały, nie potrafiłam zasnąć, potem budziłam co chwilę, biegałam do WC chyba 5 razy (). I jeszcze ta zgaga.
Normalnie nic tylko się pochlastać
Dzisiaj trochę mnie brzuch pobolewa i czuję się średnio, w dodatku Mama wraca dzisiaj do siebie, więc mi trochę smutno
I jeszcze zapomniałabym dodać, że ponieważ ostro wzięłam się za ustalanie wyprawki dla Małego, w nocy śniły mi się wózki i foteliki
Chyba mnie bierze taki reisefieber, tyle że związany z przyjściem dziecka na świat
Właśnie popijam meliskę
Brombusiu,odpoczywaj sobie.A może połóż sięw ciągu dnia jeśli masz taką mozliwość.Skoro kiepsko w nocy spałaś.Mi tez ostatnio śniły sie ciuszki dla małego,sporo o tym myslimy a potem podświadomość pracuje.

Dzięki,ja tez myślałam nad chustą, ale skoro już dostałam to nosidełko to rezygnuję z chusty.Zreszta wydaje mi się,że nosidełko łatwiej założyc niż chustę,choć to pewnie kwestia wprawy.

Cytat:
Paczka, ale mi zrobilas smaka na schabowe w ktoryms w poprzednich maili. Nie wiedzialam co dzis zrobic na obiad i chyba teraz juz wiem Mezus sie ucieszy, ze mieso bedzie na stole. A moze zrobie pieczen z karkowki

A w ogole to powiem wam, ze sie niezmiernie ciesze, ze mi mesko wchodzi w czasie ciazy. Jak bylam mala to bylam "niemiesna". Potem bylo ok, a potem znow na studiach przez kilka lat mi mieso nie wchodzilo. A zanim poznalam tzta, to znow zaczelam jesc. I bardzo dobrze, bo byc zona kogos z Ameryki poludniowej i nie jest miesa, to masakra. Nie mialabym co esc jak jestesmy w Chile, taki to miesny narod

Ja też dziś schabowe na obiad robię,hehe.
Ja chyba nie potrafiłabym nie jeśc mięsa,te wszystkie kurczaki,schabowe, karkóweczki z grilla (uwielbiam).

Cytat:
Napisane przez gusiec Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,
widze, ze juz prawie wszystkie zaczelysmy robic zakupy dla naszych malenstw. my wlasnie wczoraj przegladalismy ubranka i nawet nie wiedzielismy, ze mamy ich az tyle ale zawsze jak gdzies jedziemy albo wychodzimy to cos kupujemy dla Malej wiec teraz juz tylko bedziemy dokupowac to czego nam brakuje.

a czy ma moze, ktoras z was liste tego co zabrac ze soba do szpitala - zarowno dla siebie jak i dla dzidzi? ja mam co prawda taka liste od poloznej ale z checia sprawdzilabym sobie co wy zamierzacie zabrac ze soba

a wczoraj kupilismy kosz do spania dla malej, ktory stanie obok naszego lozka w sypialni dopoki malej nie przeniesiemy do jej pokoju.

Śliczny ten kosz dla malutkiej,też myślałam koszu albo kołysce do sypialni,ale potem stwierdziłam,ze łóżeczko praktyczniejsze i na dłużej się przyda.
Lista reczy potrzebnych do szpitala,Agusia już wstawiała.Sprawdź sobie na stronie 35 tego wątku.

Cytat:
Napisane przez samanthhha Pokaż wiadomość
Weekend cały zabiegany, byłam w piątek w wawie i kupiłam dwie pary spodni w H&MMAMA są suuuper i w ogóle nie widać, że ciążowe Po porodzie jeszcze będę w nich śmigać
Cieszę się, że przypasowały Ci ubrania z serii H&M Mamma,ja też zazwyczaj tam kupuję.
Miłego leniuchowania przed tv .

Cytat:
Witam Mamusie

gratulacje!!!
nasza pierwsza rocznica już za 13 dni

mi też się tak wydaje, że dla dziewczynek jest więcej, no i bardziej rzucają się w oczy, bo sa takie słodkie! Ale taki mały chłopiec w bojówkach i kraciastej koszuli to wygląda wystrzałowo!!!

Fajne nosidełko Szwagierka ma podobne i chodzili z nią na górskie spacery .
Ja myśle o kupnie chusty, moja koleżanka używała i jest bardzo praktyczna, można ją nosić na różne sposoby, tylko cena mnie troszkę przeraża, ale poczekam, może też dostanę bo tak samo przedwcześnie kupiłam przewijak, a wczoraj koleżanka chciała mi dać...

lecę na ogórdek, poopalać trochę nogi

miłego dnia, buziaki Mamuśki
no,no same rocznice w tym sierpniu.

Nic też się ruszę bo dziś przyrosłam do kanapy(i kompa),a lekarz spacerować kazał.
Zaglądne później, może jakieś wieści od Bravurki będą.
minnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 12:46   #2316
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Kachula, wozek juz jest u rodzicow, tata obfotografowal go lepiej chyba niz sam producent Piersze co stwierdzil, to ze bardzo solidny i ladnie wykonany.
Jeszcze teraz mi sie przypomnialo, co nie podobalo mi sie w v-maxie. Otoz tam adapter do fotelika samochodowego byl zrobiony na zasadzie dwoch metalowych listewek, a w v-travel jest taki specjalny stelaz.
A drugie, to to, ze w v-travel (wg opisu wozka) spacerowka rozkalda sie do pozycji lezacej.
No to kochana poczekam jeszcze na Twoja opinie jak juz ten wozeczek zobaczysz sama na zywo i chyba wtedy juz zamowie,podoba mi sie ten wozeczek bardzo ale jak zawsze cos z all zamawiam w ciemno to boje sie ze pozniej jak juz zobacze na zywo to nie bedzie mi sie podobac...dlatego jeszcze wole poczekac na Twoja opinie Guciu

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
O Gucia super ze foteczki wstawilas ,dziekuj zaraz poogladam sobie

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 12:58   #2317
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

czesc mamusie..

porozsylalam ksiazeczki tym mamom co prosily wiec prosze napiszcie mi czy dotarly do was moje maile bo jak nie to bede wysylac jeszcze z innego adresu

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-17, 13:04   #2318
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
czesc mamusie..

porozsylalam ksiazeczki tym mamom co prosily wiec prosze napiszcie mi czy dotarly do was moje maile bo jak nie to bede wysylac jeszcze z innego adresu

Kropciu kochana dziekuje,ja walsnie dostalam

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-08-17, 13:21   #2319
kropka241
Zakorzenienie

a my wlasnie postanowilismy ze jutro z samego rana jedziemy do ambasady po dokumenty dla tz i zalatwiamy slub

jestem szczesliwa

Stary 2009-08-17, 13:25   #2320
flowerspower
Raczkowanie

Cytat:
a my wlasnie postanowilismy ze jutro z samego rana jedziemy do ambasady po dokumenty dla tz i zalatwiamy slub

jestem szczesliwa
Sąsiadka się ucieszy
A tak poważnie to serdecznie gratuluję i cieszę się twoim szczęściem
flowerspower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 13:33   #2321
kolanosia
Rozeznanie

Hej mamusie!

Kropeczko czy ja tez jeszcze moge ebooka? Mój adres to kolanosia@o2.pl . Będę wdzięczna! Od dziś jestem znowu na l4 to sobie na spokojnie poczytam!

Mi też przypadły spodenki z H&M z serii dla ciężarówek, kupiłam sobie w zeszłym tyg moje upragnione ciążowe rurki i dopóki będę się w nie mieścić będę chodzic chyba non stop( o ile nie będzie takich upałów jak dzisiaj)!

Ja w weekendzic zaczęlam 23 tydz Po piątkowej wizycie lekarz obstawia bardziej dziewczynkę i juz powoli przyzwyczajam się do tej myśli. Wczoraj zrobiłam pierwsze internetowe zakupy. Na razie same body i pajacyki i to w neutralnych kolorach bo jeszcze boję się że mojej Lence coś między nóżkami może wyrosnąć. Zobaczymy!
Teraz spadam robić obiadek, zajrzę wieczorkiem, miłego dnia kochane!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-17, 13:45   #2322
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:

jestem szczesliwa

Kropciu no to ogromne gratulacje kochana!!!!!!!!!:p arty:

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Hej mamusie!

Kropeczko czy ja tez jeszcze moge ebooka? Mój adres to kolanosia@o2.pl . Będę wdzięczna! Od dziś jestem znowu na l4 to sobie na spokojnie poczytam!

Mi też przypadły spodenki z H&M z serii dla ciężarówek, kupiłam sobie w zeszłym tyg moje upragnione ciążowe rurki i dopóki będę się w nie mieścić będę chodzic chyba non stop( o ile nie będzie takich upałów jak dzisiaj)!

Ja w weekendzic zaczęlam 23 tydz Po piątkowej wizycie lekarz obstawia bardziej dziewczynkę i juz powoli przyzwyczajam się do tej myśli. Wczoraj zrobiłam pierwsze internetowe zakupy. Na razie same body i pajacyki i to w neutralnych kolorach bo jeszcze boję się że mojej Lence coś między nóżkami może wyrosnąć. Zobaczymy!

Kolanosiu ja tez wlasnie dzis zaczynam interentowe zakupy,narazie bede zamawiac same kosmetyki itp rzeczylozeczko za jakies 2-3 tygodnie i na koncu samym wozeczek dla syncia

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-08-17, 13:57   #2323
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:

jestem szczesliwa
Gratuluje podjecia decyzji

Cytat:
No to trzymam kciuki, zeby jednak nic Lence nie wyroslo...

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Kolanosiu ja tez wlasnie dzis zaczynam interentowe zakupy,narazie bede zamawiac same kosmetyki itp rzeczylozeczko za jakies 2-3 tygodnie i na koncu samym wozeczek dla syncia

Ja na sam koniec zakupow zostawiam to, co tyczy sie karmienia...sama nie wiem dlaczego jakos tak wyszlo...

Stary 2009-08-17, 14:14   #2324
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Ja to dzisiaj w nocy przeszłam samą siebie - między 22 a 9 rano nawiedziłam WC 7 razy (normą jest 4-5)... Szaleństwo jakieś! Ja wiem ze to niby dobrze bo widać ze nerki pracują jak należy i generalnie nie ma się czym martwić, ale jak tak człowiek co dwie godziny się budzi bo ma pełny pęcherz (skąd ), następnie ledwie jest w stanie podnieść się z łóżka (z rwą kulszową to niełatwe) no i wędruje w ciemnościach to... Oj, można mieć dosyć... Jak byłam w szpitalu to też tak ciągle biegałam do WC i nawet już pielęgniarki się ze mnie śmiały

Zgaga też od jakiegoś czasu nieustannie mi towarzyszy - i to bez względu na to, co zjem... Najgorzej jest wieczorami, jak już się położę... Czasem nie mogę zasnąć przez tego potwornego zgagulca!

Ech, Brombi, tak jak piszesz: nic, tylko się pochlastać...

Jejku, Kate, jak ja Ci zazdroszczę tego zbliżającego się 30 tygodnia... Wiadomo że najlepiej jest Dzidziusia donosić do terminu (czego szczerze Ci życzę), ale nawet, gdyby Twoje maleństwo chciało urodzić się wcześniej to po 30 tygodniu jest już o wiele, wiele bezpieczniej...
A co do zakupów dla Dzidziusia to powiem Ci że miałam takie same obawy i też słyszałam mnóstwo opinii że lepiej się z tym nie spieszyć żeby nie zapeszyć... I tak prawdę mówiąc jakoś szczególnie jeszcze nie szaleję z zakupami dla Małej - tym bardziej, że mam na nie sporo czasu, ale tak całkiem nie mogę sobie tej przyjemności odmówić i coś tam powoli kompletuję (no i bardzo dużo oglądam )
Kurcze dziewczyny jak wy to robicie że tyle razy sikacie w nocy Ja to zwykle chodze przed spaniem z 3,4 razy i potem 2 razy w nocy. A pije minimum litr wody + inne płyny. Chyba że to mało?? To teraz proszę meldować kto ile pije w ciągu dnia

Gissh co do tego 30tc to ja wiem że teraz jest już bezpieczniej ale ja tak strasznie się boje, każdy ból w dole to ja już się modle oby się tylko nie zaczeło Ja z zakupami się też powstrzymuje, co kupiliśmy to już mamy a z nowymi rzeczami to robię sobie tylko listę co gdzie, jak i za ilę

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość

Uprzejmie proszę o wklejanie linków co kupujecie Będzie można co nieco zgapić A co do kosmetyków to z jakiej firmy? I jakie kosmetyki? Mi ciocia poleciała Penatena i mówiła żeby im mniej tym lepiej więc mam zamiar kupić oliwkę i krem na odparzenia z penatena, i mydełko z Nivea dla dzieci bo tez podobno jest dobre, ewentualnie żel do mycia ciała penaten i to wszystko. A nie licząc oczywiście chusteczek nawilżanych i pamperów

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

Edytowane przez katekatee
Czas edycji: 2009-08-17 o 14:17
katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 14:17   #2325
elalank
Zadomowienie

Cytat:
dziękuję!! To ja podobnie jak Kachula poczekam jeszcze na Twoja opinie co do wózeczka i wtedy sie będę decydować na któryś

Cytat:

jestem szczesliwa
cudnie!!!! gratulacje!

Cytat:
Po piątkowej wizycie lekarz obstawia bardziej dziewczynkę i juz powoli przyzwyczajam się do tej myśli. Wczoraj zrobiłam pierwsze internetowe zakupy. Na razie same body i pajacyki i to w neutralnych kolorach bo jeszcze boję się że mojej Lence coś między nóżkami może wyrosnąć.
ja także się boję że mojej córci może coś wyrosnąć. Każdy mnie ściąga na ziemie, żebym sie tak wcześnie nie cieszyła, bo to rożnie bywa z córciami.... no ale mam nadzieję, że jednak będzie Dziewczynka!

jeśli chodzi o kosmetyki dla dziecka to teraz nie wiem czy juz kupowac czy poczekać,
Otóż jak była ostatnio ta akcja w supermarkecie, rozmawiałam z położną na temat pielęgnacji i ona mówiła, że każde dziecko ma inną skórę, więc lepiej się wstrzymać z zakupami do porodu. wtedy będzie wiadomo czy jest wrażliwa czy normalna i pod skórę dopasować kosmetyki. i mówiła tez że im mniej tym lepiej!!!
A co do chusteczek nawilżających to powiedziała, żeby jednak przemywać dziecku wodą z delikatnym mydłem, a nie wciąż chusteczakmi (te od czasu do czasu, najlepiej na spacerze albo wyjeździe jak nie ma innej mozliwości)!!! (porównała to do tego jakbyśmy się wciąż myły takimi mokrymi chusteczkami, ze wcale to nie jest przyjemne dla skóry!!)
troszkę się zdziwiłam, no i teraz nie wiem co robić....

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2009-08-17 o 14:24
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 14:26   #2326
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny jak wy to robicie że tyle razy sikacie w nocy Ja to zwykle chodze przed spaniem z 3,4 razy i potem 2 razy w nocy. A pije minimum litr wody + inne płyny. Chyba że to mało?? To teraz proszę meldować kto ile pije w ciągu dnia
Tylko sie cieszyc kochana...zadna to przyjemnosc biegac przez cala noc siku...

Cytat:
ja także się boję że mojej córci może coś wyrosnąć. Każdy mnie ściąga na ziemie, żebym sie tak wcześnie nie cieszyła, bo to rożnie bywa z córciami.... no ale mam nadzieję, że jednak będzie Dziewczynka!

Stary 2009-08-17, 14:38   #2327
malina81
Zadomowienie

Cytat:

jestem szczesliwa
No to świetnie!!! Mam nadzieje że w ambasadzie szybko i sprawnie wszystko załatwicie Ale sąsiadki to chyba nie zaprosicie na slub??

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

pietrusia za wizytę. Moja jutro...
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 14:39   #2328
zaharia
Rozeznanie

Cytat:

zaharia - a to jakim badanie sie wykrywa te bakterie???????
Dobrze ze z Małym już lepiej! no ale pewnie strach był!
wymaz z szyjki macicy, z zaznaczeniem aby zbadali pod katem paciorkowca (GBS)

kropeczko - dziekuje za ksiazke

gucia - sliczny ten twoj wozek
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 14:41   #2329
kropka241
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny

pociag mamy jutro o 7:20 a kobieta w usc nam powiedziala ze jesli wezme zaswiadczenie od ginekologa ze jestem w ciazy to termin slubu zostanie przyspieszony (u nas sa juz na listopad)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-17, 14:47   #2330
zaharia
Rozeznanie

malina - jaka ladna fotka, moze tak nam pokazesz w wiekszym wymiarze.

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

dziewczyny caly czas mysla o naszej bravurce i malym, co ta dziewczyna musi przechodzic, tak mi ich zal.
bravurko - kochana modlimy sie o was!
12.12.12 zoi

Stary 2009-08-17, 14:49   #2331
malina81
Zadomowienie

Cytat:
A co do kosmetyków to z jakiej firmy? I jakie kosmetyki? Mi ciocia poleciała Penatena i mówiła żeby im mniej tym lepiej więc mam zamiar kupić oliwkę i krem na odparzenia z penatena, i mydełko z Nivea dla dzieci bo tez podobno jest dobre, ewentualnie żel do mycia ciała penaten i to wszystko. A nie licząc oczywiście chusteczek nawilżanych i pamperów
no własnie z kosmetykami jest problem bo czesto dzieci mają uczulenie- wiec nie ma sensu sie rozpędzac na początek i kupowac od razu hurtem- ja uzywałam kosmetyków Nivea (ale wiem ze niektóre dzieci tez miały po nich wysypke) U nas Jonson&Jonson sie nie sprawdził. Gdy Kuba miał alergię i wysypke to kąpałam go w Oilatum- te kosmetyki na pewno nie uczulaja, dostępne sa w aptekach ale sa niestety dość drogie.
Stary 2009-08-17, 14:58   #2332
malina81
Zadomowienie

Cytat:
malina - jaka ladna fotka, moze tak nam pokazesz w wiekszym wymiarze.

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

dziewczyny caly czas mysla o naszej bravurce i malym, co ta dziewczyna musi przechodzic, tak mi ich zal.
bravurko - kochana modlimy sie o was!
Tez sie bardzo martwie o bravurke- najchetniej bym do niej zadzwoniła ale wiem ze to jest trudny czas i takie telefony mogą być dla niej bardziej meczące niz wspierające...

A jesli chdzi o zdjecie to są to twoje bliskie krajobrazy- (zdjecie zrobione na Rodos) i moze dlatego przykuło twoją uwagę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg GRECJA 2009 293.jpg (157,8 KB, 48 załadowań)
Stary 2009-08-17, 15:07   #2333
kachula27
Zakorzenienie

Dziewczyny ja tez tak mam ze w nocy do lazienki biegam caly czas,wczoraj to standart byl tak co 1,5 godziny a tak srednio co 2 godzinki latam,wkurzajace to troche ale kwestia przyzwyczajenia

Kropka trzymam kciuki zeby udalo sie wszystko szybko zalatwic

Malinka no wlasnie pokaz nam sie kochana w calej okazalosci

Zaharia ale sie przestraszylam,wiesz ja chyba sama na wlasna reke zrobie sobie to badanie nawet

Kareninko co dobre szybko sie konczy ale mama pewnie jeszcze do Ciebie przyjedzie.Fajnie ze juz masz koniec zakupow ciuszkowych,mi jeszcze troszke zostalo ciuszkowych ale tylko troszke

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Tez sie bardzo martwie o bravurke- najchetniej bym do niej zadzwoniła ale wiem ze to jest trudny czas i takie telefony mogą być dla niej bardziej meczące niz wspierające...

A jesli chdzi o zdjecie to są to twoje bliskie krajobrazy- (zdjecie zrobione na Rodos) i moze dlatego przykuło twoją uwagę

Malinko ślicznie wygladacie!!!!!
Tez sie martwie caly czas o Bravurke,moze lepiej poczekac az sama sie odezwie a z drugiej strony zawsze bedzie wiedziala ze o nich myslimy i ja wspieramy

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-17, 15:32   #2334
gissh
Raczkowanie

Cytat:
czesc mamusie..
Dziękuję bardzo za książeczki - dotarły

Cytat:
a my wlasnie postanowilismy ze jutro z samego rana jedziemy do ambasady po dokumenty dla tz i zalatwiamy slub jestem szczesliwa
Gratulacje!!

Cytat:
No własnie... Z tymi dziewczynkami to tak jest - ponoć łatwiej o pomyłkę... Ale ja też mam nadzieję że moja Mała jednak nie zmieni przed porodem płci Już się jakoś przyzwyczaiłam do myśli, że jest dziewczynką i byłabym nieźle zaskoczona gdyby jednak okazało się inaczej...

Cytat:

Gissh co do tego 30tc to ja wiem że teraz jest już bezpieczniej ale ja tak strasznie się boje, każdy ból w dole to ja już się modle oby się tylko nie zaczeło Ja z zakupami się też powstrzymuje, co kupiliśmy to już mamy a z nowymi rzeczami to robię sobie tylko listę co gdzie, jak i za ilę
Kate, ja właśnie nie piję jakoś szczególnie dużo i sama się zastanawiam jak to możliwe że tyle sikam
A co do strachu przed wcześniejszym porodem to doskonale Cię rozumiem... Sama chyba też wcześniej niż około 37 tygodnia się nie uspokoję

Malinko, śliczne to zdjęcie Super wyglądasz.

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png

Edytowane przez gissh
Czas edycji: 2009-08-17 o 15:35
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 16:05   #2335
gucia6
Zakorzenienie

Kate, ja pije blisko 2 litry samej wody dziennie i niekiedy dochodza inne plyny. A w nocy wstaje 2-3 razy. I oczywiscie mam tez butelke z woda obok lozka
Kropka, gratuluje podjecia decyzji i zycze szbkiego i bezproblemowego zalatwienia spraw.

Zahario, dzieki za rade. Na pewno spytam mojego gina na nastepnej wizycie o to badanie.

Bravurka tez sie martwie, ale mysle, ze powinnysmy poczekac, az odezwie sie sama. Ona doskonale wie, ze my tutaj caly czas o niej myslimy i wspieramy duchowo.

A co do kosmetykow, to z mojej kasy chorych dostalam plecak do przewijania a w nim butelke oliwki, krem przeciw odparzeniom i jeszcze jakas specjalna oliwke do kapieli.
Musze jednak podejsc do tego dosc ostroznie, bo atopowe zapalenie skory na ktore choruje ja, moze byc przekazane genetycznie , a moja skora niestety niektorych kosmetykow zupelnie nie akceptuje i od razu pojawia sie stan zapalny.
Mam nadzieje, ze moje dzieci odziedzicza skore ojca
Natomiast maz zawsze ma nadzieje, ze dzieci odziedzicza moj zgryz

Stary 2009-08-17, 16:13   #2336
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
To podaj linka do tych literek, bo to chcesz imie dziecka zamowic tak?? Ja tez cos takiego wlasnie chce
na peticado są śliczne literki ale ja szukałam czegoś tańszego...
znalazłam na allegro:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=705903523
http://allegro.pl/item713124458_malo..._promocja.html
te drugie bardziej mi sie podobają.

Kropeczko, to ja też poproszę o przesłanie tych książek taraska@o2.pl

a ja dzisiaj kupiłam sobie w ciucholandzie spódnicę ciążową - wreszcie jakaś wygoda!
zrobiło się nerwowo jeżeli chodzi o ciuchy bo brzuszek rośnie jak na drożdżach...
codziennie większy no i Nilka też coraz bardziej ruchliwa
jutro idziemy na 14:30 na USG połówkowe, już się nie mogę doczekać!

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 16:21   #2337
zaharia
Rozeznanie

Cytat:

sliczna mamusia, slodki synus i piekne morze
mama ale ty laseczka niezla jestes

co do naszej bravurki - zgadzam sie, musimy poczekac na info od niej, nic innego nam nie pozostaje tylko modlic sie i czekac.

kachula - ja tez bede dopominac sie o to badanie.
12.12.12 zoi

Stary 2009-08-17, 16:24   #2338
domi7ks
Zakorzenienie

Mamusie a ja Was niedługo nadrobie dziś kupiłam maleństwu taki komplecik po wyjściu ze szpitala, skarpeteczki i kaftanik. Poza tym moja mama miała w zanadrzu dla mnie spiworek, tata ma mi go przywieźć, bo nei chciałam iść obładowana reklamówkami więc się potem fotkami pochwale
Moj Tz bardzo zadowolony z zakupow, bo w końcu nowe, więc sobie pomacał, poogladał, a na wczesniejsze nawet patrzec nie chciał

Ja też sama nie wiem, jakie kosmetyki. Słyszałam, że z Hippa są dobre- być może się na nie zdecyduje.

Mamusie ile kupujecie butelek?Ja myśle na poczatek dwie Aventa, bo chyba najbardziej pochlebne opinie sa o tej firmie.

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 16:31   #2339
malina81
Zadomowienie

Cytat:
sliczna mamusia, slodki synus i piekne morze
mama ale ty laseczka niezla jestes
Ojj morze boskie, synuś jest moim słodziakiem... a co do tej laseczki to dziekuje za kompelment chociaż zdjęcie było robione w 16tc a teraz jestem w 28tc wiec wybrzuszenie jest zdecydowanie większe Ale wakacje były udane wiec teraz tylko z sentymentem sobie zdjęcia oglądam.
Ale twój avatarek tez przykuwa uwagę a jego rozmiar nie pozwala dostrzec szczegółów wiec moze i ty nam pokażesz cos wiecej
Stary 2009-08-17, 16:48   #2340
zaharia
Rozeznanie

Cytat:
Ojj morze boskie, synuś jest moim słodziakiem... a co do tej laseczki to dziekuje za kompelment chociaż zdjęcie było robione w 16tc a teraz jestem w 28tc wiec wybrzuszenie jest zdecydowanie większe Ale wakacje były udane wiec teraz tylko z sentymentem sobie zdjęcia oglądam.
Ale twój avatarek tez przykuwa uwagę a jego rozmiar nie pozwala dostrzec szczegółów wiec moze i ty nam pokażesz cos wiecej
pokaz nam wiecej ciekawych itakich ladnych fotek.
tak to juz jest wakacje, wakacje a potem marzenia....i czekania na kolejne.
no dziewczyny mam nadzieje, ze przyszly rok z tymi polrocznymi bobasami, no dobra wiem, moze za poltora roku juz z wiekszymi bobasami wakacje zaplanujecie na krecie (bilety lotnicze darmowe tylko do ukonczenia 2 lat)

tak bylo rok temu:
s1.jpgJF_2.jpgJF_3.jpg

kochane, te przed ktorymi ten szczegolny dzien, bawcie sie i szalejcie do upadlego bo takie chwile sa przemijajace tylko wspomniena zostaja.
12.12.12 zoi

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości