|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#2311 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 347
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
moja mama jest chora, przyjmuje sterydy po czym strasznie wypadaj± jej w³osy - macie jakie¶ sposoby które dzia³aj±? nie szukam rad typu kup szampon z pokrzyw :P jakie¶ macie kosmetyki czy tabletki? sprawdzone?
nie bijcie mnie, ale nie mam za bardzo czasu czytaæ ca³ego tematu - znamy przyczynê wypadania w³osów, teraz potrzebujemy jakiego¶ ¶rodka, radicala u¿ywa³a mama, niestety bez efektów, l'oreal proffesional repair - te¿ tak ¶rednio.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 034
|
Obawiam siê, ¿e sterydy s± zbyt niebezpieczne ¿aby ³±czyæ je bez konsultacji z lekarze prowadz±cym z innymi lekami.
Mama chyba powinna zapytaæ lek., który leczy j± sterydami jakie ¶rodki mog³by zarzywaæ na wypadnie w³osów ![]()
#2313 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 347
|
Hmmm.. bo tak w³a¶nie czytam i jest ten Alpecin z kofein± - jak my¶licie to mo¿e przeszkadzaæ?:P Bo do lekarza owszem idzie w najbli¿szym czasie, ale tak my¶lê czy mogê jej sprezentowaæ co¶ potencjalnie niegro¼nego
|
![]() ![]() |
![]() |
#2314 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 758
|
Niegro¼ne to chyba tylko delikatne zio³owe rzeczy np. seria Dermeny, ale niestety w tym przypadku mo¿e nie pomóc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 639
|
Dziewczyny, jestem u Was 1 raz. W³osy zaczê³y mi wypadaæ jakie¶ 3 tyg temu, kiedy¶ w ogóle nie maia³am tego problemu
. Zaczê³y mi wypadaæ z dania na dzieñ po tym jak umy³am w³osy Panetene Gêste i mocne. !!!! ![]() ![]() Zaczê³am ³ykac Ha Pantenon Optimum. w poniedzia³ek ide do dermatologa, zastanawiam siê te¿ nad endokrynologiem, pod³aczam siê do pytania phenomeny : jake hormony nalezy zbadaæ?
#2316 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 79
|
na pewno tsh i testosteron
|
![]() ![]() |
![]() |
#2317 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 17
|
Cze¶æ dziewczyny, od dawna ju¿ was podczytujê bo w³osy wypadaj± mi od ok 2 lat. podejrzewam ¿e ze stresu..Przez ten czas strasznie siê przerzedzi³y - wstydzê siê je rozpu¶ciæ, zreszt± nie znios³abym tego ci±g³ego zbierania w³osów z ubrania.By³am u dermatologa, stosowa³am ró¿nego rodzaju tabletki,szampony, wcierki. Nic na d³u¿ej nie pomaga. Czasami mia³am wra¿enie ¿e ju¿ pozby³am siê tego problemu, ale niestety.Wypadanie w³osów nie pozwala o sobie zapomnieæ..
Postanowi³am zrobiæ badania, dzi¶ odebra³am wyniki. TSH : 1,80 mlU/ml przy normie 0,3-6,2mlU/ml fT3: 3,38 pg/ml norma 2,02-4,4pg/ml fT4: 1,60ng/ml norma 0,93-1,7 ng/ml testosteron : 0,465ng/ml przy normie u kobiet 0,06- 0,82ng/ml ¿elazo: 56 ug/dl (37-145) magnez : 0,76mmol/l (0,7-1,05) Jak widaæ mieszczê siê w tych normach, ale z drugiej strony jako¶ niektóre wyniki s± blisko granic. Co o tym my¶licie? Chcia³abym wreszcie poznaæ przyczynê, tak po cichu liczy³am,¿e co¶ wyjdzie nie tak.. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2318 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 272
|
a testosteron robi ie w jakim¶ konkretnym okresie cyklu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2319 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 272
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2320 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 79
|
kiedy¶ ju¿ mia³am zapisany Zincteral i nie zaobserwowa³am u siebie efektów ubocznych, mam go braæ zaraz przed jedzeniem i obficie popijaæ w celu zmniejszenia dzia³añ ubocznych, lekarz chyba wie lepiej co robi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2321 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 864
|
Cytat:
Zawsze siê dziwiê ¿e np. lekarze przepisuj± starszym ludziom choruj±cym na nadci¶nienie czy mia¿d¿ycê przeró¿ne lekarstwa ale nie zaczn± od rozmowy o zmianie od¿ywiania. Kiedy mówiê mojej babci ¿e powinna unikaæ soli i t³ustego miêsa a ³ykaæ tran to nie bêdzie potrzebowaæ tyle leków to mi nie wierzy. Wszyscy by¶my chcieli ³atwych rozwi±zañ ale takich chyba nie ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2322 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 936
|
dziewczyny od pi±tku ³ykam vitapil wzie³am dopiero 6 tabletek
nie wiem czy to prawdopodobne ale przy porannym czesaniu dzi¶ wypad³o mi 0 w³osów!!!! co by³o dla mnie szokiem poniewa¿ zawsze by³o z 20-30 !! a przy wczorajszym myciu i czesaniu po³owa mniej !!! czy to mo¿liwe ??? a¿ oczom nie wierze ¿e tek szybko dzialaj±... ![]()
#2323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak na moje oko to jest NIEMOZLIWE ![]() ,ale dobrze ze przestaly wypadac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2324 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 936
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zuzylam dopiero 10 a w³osy mniej wypadaja. Maja same pozytywne opinie mam nadzieje ,ze to bedzie moj KWC ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2326 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 18
|
Dziewczyny po pobieznym przeczytaniu tego watku jestem bardziej zalamana niz zanim tu weszlam
![]() ![]() Czy mozliwe jest zeby wypadaly mi w tak zastraszajacym tempie przez to ze przestalam brac zelazo zapisane przez lekarza(milam anemie, dostalam sorbifel dulures, bralam troche ponad miesiac, wyniki sie poprawily, mialam brac jeszcze trzy miesiace ale ciagle o tym zapominalam az w koncu przestalam brac w ogole)? Kilka dnia temu zaczelam je znow brac liczac ze moze to pomoze ale teraz juz sama nie wiem - moze na wrazie czego wybrac sie do dermatologa bo boli mnie - zazwyczaj wieczorem - skora glowy (powaznie). Poza tym nie umiem okreslic czy wlosy wypadaj mi z cebulka - ale wydaje mi sie ze tak. Dodam jeszcze ze mam krotkie farbowane (z blondu na rudo) wlosy. Nie sa one ani suche, ani sie nie rozdwajaja, ani nie przetluszczaja, sa blyszczace i wygladaja na zdrowe - ale wypadaja tak, ze nawet moja mam jest tym przerazona. Edytowane przez nitka20 Czas edycji: 2010-10-06 o 19:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2327 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 639
|
mia³y¶cie do czynienia z tym produktem http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...niu-wlosow.htm
pomaga nawet w przypadku zaburzeñ hormonalnych... Ja sie chyba skuszê
#2328 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 941
|
ja w³asnie go testuje kupiu³am go zamiast ampu³ek placenta które kosztuja ponad 100z³ a ten krem kosztowa³ w aptece 35 z³. na razie uzy³am go ze 3 razy, jedyna niedgodno¶æ to to ¿e jakby sie wlosy szybciej t³uszcza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 631
|
jutro idê do lekarza, chcê zrobiæ badanie krwi, bo na te moje w³osy nic nie pomaga... da mi skierowanie na morfologiê z takiego powodu?
![]()
#2330 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 362
|
Dziewczyny, a które hormony powinnam zbadaæ?
Hormony p³ciowe - Estradiol- FSH- LH- Progesteron- Prolaktyna- Testosteron ca³kowity- Testosteron wolny
#2331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamiêci legnie rok Serce mnie nie boli, rêce ci±gle zdolne do po¶wiêceñ s± Oczy trochê senne, wszystkie moje drogi wiod± w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2332 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 186
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2333 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 58
|
w mojej miejscowo¶ci co jaki¶ czas robi± komputerowe bezp³atne badanie w³osów i skóry g³owy.
By³am i wysz³o mi ¿e oprócz przet³uszczania w³osów mam jeszcze ³uszczycê g³owy co powoduje wypadanie w³osów. Lekarka chcia³a mi daæ produkty ze swojej apteczki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2334 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 272
|
zamówi³am dzi¶
1. Barwa, woda brzozowa w mgie³ce, 2. Nafta kosmetyczna, p³yn z olejem rycynowym (Kosmed), 3. Neril Haartonikum, p³yn do w³osów, ciekawe czy która¶ z tych wcierek przyniesie efekty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 800
|
A ja wczoraj zamowilam na DOZie wode brzozowa, pokrzywowa, jantar a od poniedzialku wcieram radical... ostatni tydzien pod wzgledem nerwow to byl jakis koszmar, juz nawet nie wiem ile wlosow mi wyszlo z glowy.. wiec tak¿e liczê na to, ze wcierki cos pomoga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2336 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Czesc. Jestem tutaj nowa. Czytajac wasze posty uzna³am, ¿e ka¿da z was jest najbardziej wiarygodna w tym co mówi bo zna ten problem z autiopsji eh...
Mam 18 lat i 2 lata wpad³am na genialny pomys³ zeby sie odchudzaæ... schudlam bardzo duzooooo przez co nie mialam przez rok miesiaczki. Poczatkowo bralam femoston 1 10 a obecnie 2 10. Okres wrocil i wszystko jest ok.. Ale jak wiadomo, organizm nie pozostaje d³uzny. Rok temu strasznie mi wypadaly w³osy...ale zachamowalam to. Przytylam i stosowalam wszystko. Teraz nagle od 1 wrzesnia DOK£ADNIE spowrotem sie zacze³o;/ Odzywiam sie bardzo zdrowo nie mam zadnej niedowagi, miesiaczke mam normalna itd a po myciu jest milion w³osów... Od zawsze mam je cienke ale nie a¿ tak jak teraz. Myslicie, ¿e to moze byæ jakis rodzaj ³ysienia?I czy je¶li w³oski mi lec± g³ownie z cebulkami to odrosn±....?? Stosuje seboradin na wypadanie w³osów narazie bo w pon. ide do dermatologa...a lotion mi strasznie podra¿nia skóre;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 272
|
A ja przytrzyma³am ostatnio za d³ugo farbê na w³osach i teraz w³oski mi lec± trochê te¿ swêdzi skóra g³owy. Dzisiaj wciera³am olej rycynowy i zmy³am po pó³ godz. Po jutrze mam zamiar na³o¿yæ maskê z jajka,oliwy z oliwek i rycyny. G³owê staram siê myæ co 2dni i wtedy przed nak³adaæ mikstury.
A jakie¶ pomys³y na swêdzenie ? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2338 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 914
|
i ja za³amuje rêce
![]() nie wiem jaki mam typ ³ysienia-chyba wszystkie w³osy przerzedzaja siê na ca³ej g³owie, z przodu po bokach bardziej, robi± siê cieniutkie i wypadaj± nawet te krótkie, a mam w³osy za ³opatki 300 leci mi lekko codzien ![]() idê w pon zbadac krew i hormony, ale zapewne wsio bedzie dobrze jak rok temu ![]() bojê siê nawet brac leki na tr±dzik, boje siê robic cokolwiek, co mog³oby sprawic ze jeszcze bardziej beda wypadac ![]() a mia³am w³osy takie ze wszyscy mi ich zazdroscili, teraz mam kitek jak palec |
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 160
|
mi te¿ lec± krótkie w³osy... ;/ a mam za ³opatki
|
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 444
|
Dawno mnie tu nie bylo..
Przypomne, ze mi na wypadajace wlosy pomaga Neoptide. Uzywam gdzies ponad pol roku i mam nowe kie³ki ![]() Ale slyszalam ostatanio o czyms innym. Mojej mamy przyjaciel opowiadal mi, ze spotkal niedawno swojego kolege, ktory od wielu wielu lat byl lysy jak kolano.. Patrzy a ten kolega ma wlosy na glowie. Myslal, ze poddal ze przeszczepowi czy cos w tym stylu. Jak sie okazalo kolega stosuje aloes. Smaruje nim glowe czy jakos tak. Czy slyszala ktoras z Was o stosowaniu aloesu na wlosy? Nie wiem czy kupic sobie kwiat aloesu, czy moze jakis szampon a aptece. Ale musze sprobowac ![]()
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.