WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2010-10-04, 23:17   #2311
muszynianka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 347
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

moja mama jest chora, przyjmuje sterydy po czym strasznie wypadaj± jej w³osy - macie jakie¶ sposoby które dzia³aj±? nie szukam rad typu kup szampon z pokrzyw :P jakie¶ macie kosmetyki czy tabletki? sprawdzone?

nie bijcie mnie, ale nie mam za bardzo czasu czytaæ ca³ego tematu - znamy przyczynê wypadania w³osów, teraz potrzebujemy jakiego¶ ¶rodka, radicala u¿ywa³a mama, niestety bez efektów, l'oreal proffesional repair - te¿ tak ¶rednio..
muszynianka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-10-04, 23:22   #2312
dorotka_wac
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 034

Obawiam siê, ¿e sterydy s± zbyt niebezpieczne ¿aby ³±czyæ je bez konsultacji z lekarze prowadz±cym z innymi lekami.
Mama chyba powinna zapytaæ lek., który leczy j± sterydami jakie ¶rodki mog³by zarzywaæ na wypadnie w³osów

Moda damska od zawsze by³a najdro¿sz± sztuk± opakowania. - Ambrose Bierce

dorotka_wac jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-10-04, 23:23   #2313
muszynianka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 347

Hmmm.. bo tak w³a¶nie czytam i jest ten Alpecin z kofein± - jak my¶licie to mo¿e przeszkadzaæ?:P Bo do lekarza owszem idzie w najbli¿szym czasie, ale tak my¶lê czy mogê jej sprezentowaæ co¶ potencjalnie niegro¼nego
muszynianka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-10-05, 06:53   #2314
Snufki
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 758

Niegro¼ne to chyba tylko delikatne zio³owe rzeczy np. seria Dermeny, ale niestety w tym przypadku mo¿e nie pomóc
Snufki jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-10-05, 09:35   #2315
bojkka
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 639

Dziewczyny, jestem u Was 1 raz. W³osy zaczê³y mi wypadaæ jakie¶ 3 tyg temu, kiedy¶ w ogóle nie maia³am tego problemu
.
Zaczê³y mi wypadaæ z dania na dzieñ po tym jak umy³am w³osy Panetene Gêste i mocne. !!!! Strasznie swêdzia³a mnie po nim g³owa i pojawi³y siê dziwne czerwone gulko krosty . ble

Zaczê³am ³ykac Ha Pantenon Optimum. w poniedzia³ek ide do dermatologa, zastanawiam siê te¿ nad endokrynologiem, pod³aczam siê do pytania phenomeny : jake hormony nalezy zbadaæ?
Stary 2010-10-05, 10:40   #2316
tan88
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 79

na pewno tsh i testosteron
tan88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-10-05, 13:35   #2317
aniaa89bp
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 17

Cze¶æ dziewczyny, od dawna ju¿ was podczytujê bo w³osy wypadaj± mi od ok 2 lat. podejrzewam ¿e ze stresu..Przez ten czas strasznie siê przerzedzi³y - wstydzê siê je rozpu¶ciæ, zreszt± nie znios³abym tego ci±g³ego zbierania w³osów z ubrania.By³am u dermatologa, stosowa³am ró¿nego rodzaju tabletki,szampony, wcierki. Nic na d³u¿ej nie pomaga. Czasami mia³am wra¿enie ¿e ju¿ pozby³am siê tego problemu, ale niestety.Wypadanie w³osów nie pozwala o sobie zapomnieæ..
Postanowi³am zrobiæ badania, dzi¶ odebra³am wyniki.
TSH : 1,80 mlU/ml przy normie 0,3-6,2mlU/ml
fT3: 3,38 pg/ml norma 2,02-4,4pg/ml
fT4: 1,60ng/ml norma 0,93-1,7 ng/ml
testosteron : 0,465ng/ml przy normie u kobiet 0,06- 0,82ng/ml
¿elazo: 56 ug/dl (37-145)
magnez : 0,76mmol/l (0,7-1,05)
Jak widaæ mieszczê siê w tych normach, ale z drugiej strony jako¶ niektóre wyniki s± blisko granic. Co o tym my¶licie?
Chcia³abym wreszcie poznaæ przyczynê, tak po cichu liczy³am,¿e co¶ wyjdzie nie tak..
Pozdrawiam
aniaa89bp jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2010-10-05, 18:20   #2318
phenomena
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 272

a testosteron robi ie w jakim¶ konkretnym okresie cyklu?
phenomena jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-10-05, 20:04   #2319
mastiff
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 272

Cytat:
Napisane przez tan88 Poka¿ wiadomo¶æ
dziewczyny w³a¶nie wróci³am od dermatologa i powiedzia³, ¿e nie ma sensu ³ykaæ merz special da³ mi receptê na cynk i witaminê b6 czy b5, nie wiem

mam ³ykaæ pocz±tkowo po 3 dziennie przed posi³kiem, pó¼niej ju¿ tylko dwa razy dziennie
Podobno objawy niedoboru cynku s± bardzo powa¿ne(nie wiem jakie), a ³ykanie cynku bez badañ potwierdzaj±cych jego niedobór, ma skutki uboczne(co¶ ze strony przewodu pokarmowego).

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Napisane przez aniaa89bp Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ dziewczyny, od dawna ju¿ was podczytujê bo w³osy wypadaj± mi od ok 2 lat. podejrzewam ¿e ze stresu..Przez ten czas strasznie siê przerzedzi³y - wstydzê siê je rozpu¶ciæ, zreszt± nie znios³abym tego ci±g³ego zbierania w³osów z ubrania.By³am u dermatologa, stosowa³am ró¿nego rodzaju tabletki,szampony, wcierki. Nic na d³u¿ej nie pomaga. Czasami mia³am wra¿enie ¿e ju¿ pozby³am siê tego problemu, ale niestety.Wypadanie w³osów nie pozwala o sobie zapomnieæ..
Postanowi³am zrobiæ badania, dzi¶ odebra³am wyniki.
TSH : 1,80 mlU/ml przy normie 0,3-6,2mlU/ml
fT3: 3,38 pg/ml norma 2,02-4,4pg/ml
fT4: 1,60ng/ml norma 0,93-1,7 ng/ml
testosteron : 0,465ng/ml przy normie u kobiet 0,06- 0,82ng/ml
¿elazo: 56 ug/dl (37-145)
magnez : 0,76mmol/l (0,7-1,05)
Jak widaæ mieszczê siê w tych normach, ale z drugiej strony jako¶ niektóre wyniki s± blisko granic. Co o tym my¶licie?
Chcia³abym wreszcie poznaæ przyczynê, tak po cichu liczy³am,¿e co¶ wyjdzie nie tak..
Pozdrawiam
Jeste¶ okaz zdrowia...tak jak ja...i te¿ siê mêczê ju¿ 2 lata
mastiff jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-10-05, 21:20   #2320
tan88
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 79

kiedy¶ ju¿ mia³am zapisany Zincteral i nie zaobserwowa³am u siebie efektów ubocznych, mam go braæ zaraz przed jedzeniem i obficie popijaæ w celu zmniejszenia dzia³añ ubocznych, lekarz chyba wie lepiej co robi
tan88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-10-06, 08:15   #2321
abercrombie&fitch
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 864

Cytat:
Napisane przez tan88 Poka¿ wiadomo¶æ
kiedy¶ ju¿ mia³am zapisany Zincteral i nie zaobserwowa³am u siebie efektów ubocznych, mam go braæ zaraz przed jedzeniem i obficie popijaæ w celu zmniejszenia dzia³añ ubocznych, lekarz chyba wie lepiej co robi
We wszystkim trzeba zachowaæ umiar. Jasne ¿e lekarz powinien wiedzieæ co robi ale my te¿. Dlatego lepiej zadbaæ o cynk w diecie a w ostateczno¶ci suplementacjê. Akurat nadmiar cynku mo¿e obni¿yæ poziom miedzi czy ¿elaza, które przecie¿ te¿ s± nam bardzo potrzebne i te¿ wp³ywaj± na kondycjê w³osów. Ja wiem ¿e lekarze maj± ogromn± wiedzê ale chyba w kwestii od¿ywiania nie jest ona a¿ tak rozwiniêta.

Zawsze siê dziwiê ¿e np. lekarze przepisuj± starszym ludziom choruj±cym na nadci¶nienie czy mia¿d¿ycê przeró¿ne lekarstwa ale nie zaczn± od rozmowy o zmianie od¿ywiania. Kiedy mówiê mojej babci ¿e powinna unikaæ soli i t³ustego miêsa a ³ykaæ tran to nie bêdzie potrzebowaæ tyle leków to mi nie wierzy. Wszyscy by¶my chcieli ³atwych rozwi±zañ ale takich chyba nie ma.
abercrombie&fitch jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-10-06, 09:12   #2322
pluto17-17
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 936

dziewczyny od pi±tku ³ykam vitapil wzie³am dopiero 6 tabletek

nie wiem czy to prawdopodobne ale przy porannym czesaniu dzi¶ wypad³o mi 0 w³osów!!!! co by³o dla mnie szokiem poniewa¿ zawsze by³o z 20-30 !!

a przy wczorajszym myciu i czesaniu po³owa mniej !!!
czy to mo¿liwe ??? a¿ oczom nie wierze ¿e tek szybko dzialaj±...

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post10816597 KSI¡ZKI
pluto17-17 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-10-06, 10:00   #2323
WweronikaWw
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 457
GG do WweronikaWw

Cytat:
Napisane przez pluto17-17 Poka¿ wiadomo¶æ
dziewczyny od pi±tku ³ykam vitapil wzie³am dopiero 6 tabletek

nie wiem czy to prawdopodobne ale przy porannym czesaniu dzi¶ wypad³o mi 0 w³osów!!!! co by³o dla mnie szokiem poniewa¿ zawsze by³o z 20-30 !!

a przy wczorajszym myciu i czesaniu po³owa mniej !!!
czy to mo¿liwe ??? a¿ oczom nie wierze ¿e tek szybko dzialaj±...
co
Jak na moje oko to jest NIEMOZLIWE
,ale dobrze ze przestaly wypadac.

Papierosy
zapuszczanie
WweronikaWw jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-10-06, 17:49   #2324
pluto17-17
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 936

Cytat:
Napisane przez WweronikaWw Poka¿ wiadomo¶æ
co
Jak na moje oko to jest NIEMOZLIWE
,ale dobrze ze przestaly wypadac.
tylko ¿eby to nie by³a cisza przed burz± i za pare dni ¿eby ich masa nie wypad³a ....

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post10816597 KSI¡ZKI
pluto17-17 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-10-06, 17:58   #2325
WweronikaWw
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 457
GG do WweronikaWw

Cytat:
Napisane przez pluto17-17 Poka¿ wiadomo¶æ
tylko ¿eby to nie by³a cisza przed burz± i za pare dni ¿eby ich masa nie wypad³a ....
,a mysla³am nad ampulkami l'oreala?

Ja zuzylam dopiero 10 a w³osy mniej wypadaja.
Maja same pozytywne opinie

mam nadzieje ,ze to bedzie moj KWC

Papierosy
zapuszczanie
WweronikaWw jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-10-06, 19:16   #2326
nitka20
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 18

Dziewczyny po pobieznym przeczytaniu tego watku jestem bardziej zalamana niz zanim tu weszlam Niektore z was pisza, ze wlosy wypadaja im do kilku miesiecy - mi wypadaja gdzies od miesiaca a mam ich pewnie o polowe mniej niz zanim to sia zaczelo! Jak tak dalej pojdzie to bede lysa
Czy mozliwe jest zeby wypadaly mi w tak zastraszajacym tempie przez to ze przestalam brac zelazo zapisane przez lekarza(milam anemie, dostalam sorbifel dulures, bralam troche ponad miesiac, wyniki sie poprawily, mialam brac jeszcze trzy miesiace ale ciagle o tym zapominalam az w koncu przestalam brac w ogole)?
Kilka dnia temu zaczelam je znow brac liczac ze moze to pomoze ale teraz juz sama nie wiem - moze na wrazie czego wybrac sie do dermatologa bo boli mnie - zazwyczaj wieczorem - skora glowy (powaznie).
Poza tym nie umiem okreslic czy wlosy wypadaj mi z cebulka - ale wydaje mi sie ze tak.
Dodam jeszcze ze mam krotkie farbowane (z blondu na rudo) wlosy. Nie sa one ani suche, ani sie nie rozdwajaja, ani nie przetluszczaja, sa blyszczace i wygladaja na zdrowe - ale wypadaja tak, ze nawet moja mam jest tym przerazona.

Edytowane przez nitka20
Czas edycji: 2010-10-06 o 19:17
nitka20 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-10-06, 19:40   #2327
bojkka
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 639

mia³y¶cie do czynienia z tym produktem http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...niu-wlosow.htm

pomaga nawet w przypadku zaburzeñ hormonalnych... Ja sie chyba skuszê
Stary 2010-10-06, 21:28   #2328
kotka20093
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 941

ja w³asnie go testuje kupiu³am go zamiast ampu³ek placenta które kosztuja ponad 100z³ a ten krem kosztowa³ w aptece 35 z³. na razie uzy³am go ze 3 razy, jedyna niedgodno¶æ to to ¿e jakby sie wlosy szybciej t³uszcza.
kotka20093 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-10-06, 21:31   #2329
Ainnel
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 631

jutro idê do lekarza, chcê zrobiæ badanie krwi, bo na te moje w³osy nic nie pomaga... da mi skierowanie na morfologiê z takiego powodu?

Ainnel jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-10-06, 22:12   #2330
Nanetka26
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 362

Dziewczyny, a które hormony powinnam zbadaæ?

Hormony p³ciowe
- Estradiol- FSH- LH- Progesteron- Prolaktyna- Testosteron ca³kowity- Testosteron wolny

Tylko je¶li wiesz jak byæ szczê¶liwym jeste¶ w stanie nauczyæ tego kogo¶ innego... "
SS
Nanetka26 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-10-07, 07:35   #2331
DarkNoir
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 328
GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez Ainnel Poka¿ wiadomo¶æ
jutro idê do lekarza, chcê zrobiæ badanie krwi, bo na te moje w³osy nic nie pomaga... da mi skierowanie na morfologiê z takiego powodu?
da. Jak nie to wymu¶

Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul

DarkNoir jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-10-07, 09:49   #2332
M³ódka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 186

Cytat:
Napisane przez tyneczka Poka¿ wiadomo¶æ
Skusi³am siê! Ju¿ od jakiego¶ czasu ¶ledzê groupon i nie znalazlam nic interesuj±cego, ale ta oferta wydaje mi siê byæ ciekawa a¿ siê zapo¿yczy³am ¿eby kupiæ
Daj znac jak juz bedziesz po wizycie i napisz jakie efekty i czy dowiedzialas siê cos o swoim wypadaniu wloskow no i przede wszystkim jak wyglada to badanie mikrokamer±
M³ódka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-10-07, 14:48   #2333
SaJaNa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 58

w mojej miejscowo¶ci co jaki¶ czas robi± komputerowe bezp³atne badanie w³osów i skóry g³owy.
By³am i wysz³o mi ¿e oprócz przet³uszczania w³osów mam jeszcze ³uszczycê g³owy co powoduje wypadanie w³osów. Lekarka chcia³a mi daæ produkty ze swojej apteczki ale kasy tyle nie mia³am wiêc bêdzie za 2 tygodnie i mam przyj¶æ do niej nie pójdê , szkoda mi kasy poszukam co¶ ciekawego na naszym kochanym forum
SaJaNa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-10-07, 16:34   #2334
phenomena
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 272

zamówi³am dzi¶

1. Barwa, woda brzozowa w mgie³ce,
2. Nafta kosmetyczna, p³yn z olejem rycynowym (Kosmed),
3. Neril Haartonikum, p³yn do w³osów,

ciekawe czy która¶ z tych wcierek przyniesie efekty je¶li nie, to chyba czeka mnie peruka..
phenomena jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-10-07, 16:52   #2335
Hermit
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 800

A ja wczoraj zamowilam na DOZie wode brzozowa, pokrzywowa, jantar a od poniedzialku wcieram radical... ostatni tydzien pod wzgledem nerwow to byl jakis koszmar, juz nawet nie wiem ile wlosow mi wyszlo z glowy.. wiec tak¿e liczê na to, ze wcierki cos pomoga
Hermit jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-10-07, 20:03   #2336
moniccccka
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

Czesc. Jestem tutaj nowa. Czytajac wasze posty uzna³am, ¿e ka¿da z was jest najbardziej wiarygodna w tym co mówi bo zna ten problem z autiopsji eh...
Mam 18 lat i 2 lata wpad³am na genialny pomys³ zeby sie odchudzaæ... schudlam bardzo duzooooo przez co nie mialam przez rok miesiaczki. Poczatkowo bralam femoston 1 10 a obecnie 2 10. Okres wrocil i wszystko jest ok.. Ale jak wiadomo, organizm nie pozostaje d³uzny. Rok temu strasznie mi wypadaly w³osy...ale zachamowalam to. Przytylam i stosowalam wszystko. Teraz nagle od 1 wrzesnia DOK£ADNIE spowrotem sie zacze³o;/ Odzywiam sie bardzo zdrowo nie mam zadnej niedowagi, miesiaczke mam normalna itd a po myciu jest milion w³osów... Od zawsze mam je cienke ale nie a¿ tak jak teraz. Myslicie, ¿e to moze byæ jakis rodzaj ³ysienia?I czy je¶li w³oski mi lec± g³ownie z cebulkami to odrosn±....?? Stosuje seboradin na wypadanie w³osów narazie bo w pon. ide do dermatologa...a lotion mi strasznie podra¿nia skóre;/
moniccccka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-10-07, 21:21   #2337
karolamaria89
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 272

A ja przytrzyma³am ostatnio za d³ugo farbê na w³osach i teraz w³oski mi lec± trochê te¿ swêdzi skóra g³owy. Dzisiaj wciera³am olej rycynowy i zmy³am po pó³ godz. Po jutrze mam zamiar na³o¿yæ maskê z jajka,oliwy z oliwek i rycyny. G³owê staram siê myæ co 2dni i wtedy przed nak³adaæ mikstury.

A jakie¶ pomys³y na swêdzenie ?
karolamaria89 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-08, 07:59   #2338
gosiaczek6
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 15 914

i ja za³amuje rêce
nie wiem jaki mam typ ³ysienia-chyba wszystkie
w³osy przerzedzaja siê na ca³ej g³owie, z przodu po bokach bardziej, robi± siê cieniutkie i wypadaj± nawet te krótkie, a mam w³osy za ³opatki
300 leci mi lekko codzien
idê w pon zbadac krew i hormony, ale zapewne wsio bedzie dobrze jak rok temu
bojê siê nawet brac leki na tr±dzik, boje siê robic cokolwiek, co mog³oby sprawic ze jeszcze bardziej beda wypadac
a mia³am w³osy takie ze wszyscy mi ich zazdroscili, teraz mam kitek jak palec
gosiaczek6 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-10-08, 08:15   #2339
hashii
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 160

mi te¿ lec± krótkie w³osy... ;/ a mam za ³opatki
hashii jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-10-08, 08:50   #2340
ewakuacja
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 444

Dawno mnie tu nie bylo..

Przypomne, ze mi na wypadajace wlosy pomaga Neoptide. Uzywam gdzies ponad pol roku i mam nowe kie³ki KAzdy jeden mnie bardzo cieszy.

Ale slyszalam ostatanio o czyms innym. Mojej mamy przyjaciel opowiadal mi, ze spotkal niedawno swojego kolege, ktory od wielu wielu lat byl lysy jak kolano.. Patrzy a ten kolega ma wlosy na glowie. Myslal, ze poddal ze przeszczepowi czy cos w tym stylu. Jak sie okazalo kolega stosuje aloes. Smaruje nim glowe czy jakos tak.

Czy slyszala ktoras z Was o stosowaniu aloesu na wlosy? Nie wiem czy kupic sobie kwiat aloesu, czy moze jakis szampon a aptece. Ale musze sprobowac

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.