|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
Cytat:
![]() a system 4/3 dokładnie 4 dni P i 3 dni PW ja robię P od pon do czwartku i piąt-sob-niedz. PW, bo w tygodniu jak zrobię obiad dla synów po pracy to dla siebie jakąś pierś, czasem kurak wędzony i tak zleci, a w weckend mam więcej czasu na surówkę, czy wymyslenie i zrobienie czegoś w warzywkach. Chudnie się bardzo dobrze na nim, no nie licząc ostatniego wzrostu na świętach, ale to każda z nas przechodziła ![]()
![]() |
![]() |
#2312 |
Przyczajenie
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
dlatego zaczęłam po świętach hihihihih
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2313 |
Rozeznanie
|
puk
zaległości wczoraj na zakupach popołudniu z dziećmi u ich koleżanki i ta tragedia, trudno mi ciągle uwierzyć w to co się stało nie mogłam sie wczoraj na niczym skupić usłyszałam na tragówku przez megafony tyle ludzi.......... poczytam, poogladam później lekko podziębionam
z Dukanem był0 88,6kg -10,4kg teraz 98,2.......... czyli znowu przegrałam Edytowane przez agamagda Czas edycji: 2010-04-11 o 08:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2314 |
Zadomowienie
|
czesc dukaneczki - bardzo sie ciesze ze tyle z nas odpuscilo wczoraj wizażowanie... ja nawet nie potrafilabym gadac tu o zarciu przy takiej tragedii... caly dzien strasznie to przezywalam, tym bardziej ze od momentu kiedy to sie stalo mialam wlaczony tvn24 i bylam na biezaco - dopuki nie poszlam do pracy ale nawet tam bylam na necie caly dzien i chyba czekalam na cud ze ktos napisze ze chociaz kilka osob przezylo.... strasznie to przykre i smutne nie tylko dla rodzin ale dla wszystkich polakow, gdziekolwiek by oni nie byli. Mam tylko nadzieje ze ta tragedia bedzie poczatkiem czegos nowego, ze ludzie usiada i zastanowia sie czy jest sens walczyc cale zycie, czy nie wystarczy czasem odpuscic. I mam nadzieje ze ta tragedia - bedzie poczatkiem czegos dobrego, mimo ze tylu ludzi juz z nami nie ma. I mysle ze wszyscy powinni odpuscic swoje poglady polityczne i to nie wazne czy sie ich lubiło czy nie ale byli naszymi rodakami i przedstawicielami naszego Panstwa.
Powiem wam jeszcze ze jedna rzecz nas bardzo zabolala, na jednym z forum polakow w Irlandii wieczorem przeczytalismy ze na Ambasadzie Polski w Dublinie nikt nawet nie zawiesil flagi... strasznie mnie to poruszylo! Caly swiat sie jednoczy w takiej chwili a oni co? gdybym mieszkala blizej to bym tam pojechala i sama ta flage powiesila! Zreszta my z mezem powiesilismy flage w calym oknie z czarna wstazka i zapalilismy przy niej swieczke... To okno widac od ulicy i mam nadzieje ze chociaz kilka osob widzac to zastanowia sie kim naprawde sa..... no to napisalam co mi lezy na serduchu. dzisiaj -0,8kg wiec odrobilam juz z mala nawiazka straty poswiateczne. Z plecami troche lepiej wiec bardzo mnie to cieszy! upieklam wczoraj placek ciasto ze smietanowca wlalam na forme i do tego przygotowalam ser z zoltkami i zapachem waniliowym i takimi kupkami kladlam na to ciasto, dobre ale cos mi nie pasuje kupki sera wyszly pyszne ale to ciasto tak mi tymi otrebami jakos dziwnie podchodzi.
![]() |
#2315 |
Rozeznanie
|
ja po lakomej uczcie wczorajszej mam + 0,4 ;/ moja wina, jestem slaba i tyle
![]()
![]() |
#2316 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
jakoś nie wiadomo o czym pisać....każdy żyje tą tragedią...i wszystko inne wydaje się takie mało poważne i istotne... Ja o tragedii dowiedziałam się jadąc z rodzicami na giełdę warzywną po zakupy, w radio leciała normalna piosenka a w pewnym momencie przerwali i usłyszeliśmy płacz Moniki Olejnik i tą wiadomość,ojciec z wrażenia aż przyhamował, a na zakupach już kompletnie nie mogliśmy się skupić... A co do refleksji czy ta tragedia zmieni i wpłynie na ludzi, na pewno tak....ale na krótko, bo potem zapominamy i żyjemy dniem powszednim i sprawami przyziemnymi, ale tak są skonstruowani ludzie i cały ten świat i nie można nikogo za to winić.... Dzisiaj rano zważyłam się i znów spadek -0,5kg, nie sądziłam że święta tak łatwo odrobię.... Dzisiaj mam problemy z logowaniem na wizażu,za każdym razem mnie wywalało z systemu ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- próbowałam jeszcze coś dopisać do mojego postu ale cały czas mam problemy wywala mnie i muszę za każdym razem się logować, czy też macie problemy? karadko aż ciężko uwierzyć w to co piszesz o ambasadzie w Dublinie....po prostu szok !!!
![]() |
#2317 |
Zadomowienie
|
galloway ja mieszkam w malym miescie i u nas do polowy masztu wisi flaga, pod nia znicze i ulozony ze swieczek ogromny napis POLSKA, co daje nam wszystkim poczucie jednosci...
![]() |
#2318 |
Przyczajenie
|
dzień dobry dzisiaj a ja +0,6kg nie wiem czemu wczoraj wypiłam sporo coli zero niby mogę ale chyba za mało wody piłam nadrobimy, poza tym nie grzeszę.
i jakoś nie mam ochoty przez to wszystko na nic , czas jedynie pozwoli nam ochłonąć ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2319 |
Przyczajenie
|
Mnie wczoraj opętało żarłam co mi w rękę wpadło , jakiś głupi beznadziejny dzień , na wagę nawet dziś nie właziłam bo i po co mam tydzień na poprawę
Co do tej tragedii hmmm każdy przeżywa to na swój sposób mnie wkurzył wczoraj sąsiad zbulwersowany że mu sklepy zamknęli , cóż festiwal głupków dalej trwa Truskaweczko jak piję dużo coli light to niestety też u siebie zauważam wzrost wagi , jest tam tyle chemii że pewnie to jakoś tak działa że zatrzymuje wodę .Zresztą aspartam to najbardziej niezdrowy ze słodzików . Cóż jednak coli odmówić sobie nie potrafię ![]()
Kiedyś dawno temu było 120 kg , dziś 92 i walczę dalej http://www.suwaczki.com/tickers/mrr5g77a8xlfaau5.png Edytowane przez suonko36 Czas edycji: 2010-04-11 o 11:17 Powód: ciag dalszy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2321 |
Wtajemniczenie
|
Witam Was
Ja wczoraj wieczorem jakiegoś mega doła psychicznego załapałam. Nie mogłam spać, cały czas gdzieś w głowie miałam tą katastrofę. Dzisiaj już lepiej, ale jak napisała truskaweczka tylko czas pozwoli nam ochłonąć.
![]() |
#2322 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W 100% podpisuję się pod tym co napisała karadka,zajrzę do was na początku tygodnia ,wyślę zdjęcia bo jakoś nie mam teraz nastroju ,pozdrawiam was wszystkie ![]()
![]() |
![]() |
#2323 |
Raczkowanie
|
Wczorajsza tragedia wszytkich nas napewno wprawiła w melanchilijny nastrój. Ja do teraz nie mogę w to wszystko uwierzyć.
Powysyłałam Wam zdjęcia na maila, mam nadzieję, że do wszystkich, którzy podali swoje adresy mailowe. Jak znajdziecie czas to też powysyłajcie do mnie. Dostałam już zdjęcia od 50wiosen i Megi428. Jesteście fajnymi babkami ![]()
![]() |
#2324 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cieszę się że elskede wpadła na pomysł wymiany zdjęć, bo faktycznie inaczej się pisze, jak mamy konkretną osobę na myśli. Ja jeszcze dopasowuję wasze buzie do awatarków ale myślę że jeszcze trochę i będę wiedziała kto jest kim. ------------- Nie chcę się chwalić ale zobaczcie co mam w podpisie, przed świętami 105,1kg a po świętach 107kg.
Gosia Edytowane przez Megi428 Czas edycji: 2010-04-11 o 13:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2325 |
Konto usunięte
|
![]() Dzięki tej dziecie od wtorku do dzisiaj z 67 schudłan na 64-64,5 (mam wage tarczową i się wacha ![]() Dzisiaj już mam PW i się zastanawiam czy mogę zrobic zupe pomidorową ![]() Tzn. troche wywaru (czy woda z gotowanej marchewki może byc? bo sama marchewka to nie?) + przecier pomidorowy pudliszki (pisze, że są tam same pomidory bez dodatków) + zielska. Jeżeli takie pytanie już bylo to przepraszam, ale wątek ma chyba z 9 części ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2326 |
Zadomowienie
|
dziewczyny ja siedze w pracy, tak jakos smutno, co chwile ktos znajomy przychodzi i tylko o jednym chyba mozna dzis rozmawiac..... przykre to strasznie
![]()
![]() |
#2327 |
Przyczajenie
|
wiem że dziewczyny jedzą zupę pomidorową z makaronem sojowym bodajże i jest oki, ale jak bym miała to zjeść sama to zrobiłabym tak jak piszesz i bez makaronu.
ja też jestem od wtorku ale ciągnę fazę uderzeniową przez siedem dni tzn do jutra włącznie papatki co do zupy zerknę do książki jeszcze w książce podaje przepis na taką zupę z czosnkiem, cebulą, kapustą, paprykami, selerem,i nawet chudym rosołem wołowym idrobiowym, czyli na pewno wywar z marchewki i innych wrzyw jest ok Edytowane przez truskaweczka20 Czas edycji: 2010-04-11 o 15:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2328 |
Wtajemniczenie
|
karadko bardzo przykre, ja dzisiaj siedzę przed tv i nawet obiad robiłam w między czasie, jakoś tak nic mi się nie chce
![]() |
#2329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, ze coś się zmieni, szczególnie w polityce. Ja sobie tak myslę o pokoleniu mojej babci 80-latki - wybuch wojny, jej zakończenie, komuna, wybór Papieża-Polaka, solidarnść, odzyskanie niepodległosci, demokracja, śmierć Papieża, teraz taka tragedia - niesamowite jest być takim świadkiem historii... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2330 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2331 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2332 |
Raczkowanie
|
Mi też smutno, cały dzień oglądamy relację w telewizji...
Ja też robię zupę pomidorową: na wywarze z piersi kurczaka z dodatkiem wegety. Nie używam koncentratu, bo lubię większe kawałki pomidorów z zupie, używam krojnych pomidorów z puszki. Zamiast makaronu robię sobie lane kluseczki z 1 jajka i 1 łyżki skrobii kukurydzianej, a do zabielenia używam jogurtu 0%. A wczoraj w podobny sposób zrobiłam sobie botwinkę, bo mąż kupił pęczek w markecie. Też do niej włożyłam lane kluseczki zamiast ziemniaków ![]()
Dukan od 14 lutego 2010 Początkowa waga: 117,8 kg Obecnie: 96,5 kg Straciłam: 21,3 kg ![]() Edytowane przez Kasiad01 Czas edycji: 2010-04-11 o 16:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2334 |
Zadomowienie
|
dziewczyny ja jem prawie wszystkie zupy, te ktore trzeba zabielam smietana 4%, zamiast makaronu zawsze rozdrabniam piers z kurczaka i tyle, mozna nalesniki upiec i pokroic w nitki i tez jest jak makaron. poza tym dorwalam cukierki karmelowe z czekolada w srodku bez cukru i jem je caly czas
scio - masz racje w 100% ale powiem szczerze ze zazdroszcze Twojej babci bo ona przynajmniej dozyla 80tki a nikt nie wie co z nami bedzie ![]()
![]() |
#2335 |
Raczkowanie
|
Karadka, a gdzie kupiłaś te cukierki? I jak z zawartością tłuszczu w nich?
![]() |
#2336 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
wiem, że to nie najlepszy czas do pisania o diecie itp. Tak jak wiele z was tu zauważyło, że wszystko się teraz wydaje takie mało ważne i troszkę bez sensu nawet... Jednak trzeba jakoś to przejść i żyć dalej. Tak to już jest na tym świecie niestety. Chciałam tylko powiedzieć, że tak jak wcześniej planowałam wróciłam na fazę II. Najpierw po świętach tak stopniowo zaczęłam ograniczać niedozwolone jedzonko, a wczoraj i dziś już normalna czysta faza II. Mam nadzieję, że teraz dam już radę dotrwać bez większych przeszkód do końca. Cały czas podczytywałam wątek, ale nie pisałam, bo troszkę wstyd mi było, że się wyłamałam ![]() No ale już jestem z powrotem z wami. Waga startowa teraz wynosi kolo 63-4 kg (nie wiem, bo ważyłam się ostatni raz tuż po świętach i było 65 ! czyli tyle co przed całym moim odchudzaniem - pocieszam się, że może aż tak bardzo nie były to wrócone wszystkie kg które zrzuciłam na Dukanie a trochę wina pełnego brzuszyska po tym świątecznym obżarstwie...) Mój cel tak jak wcześniej mówiłam - 55kg, wzrost 169cm. Karadka możesz mnie dopisać do waszej listy? Czy nie chceciu tu już takiej co to się poddała i zaprzepaściła trochę to co osiągnęła? ![]()
![]() |
#2337 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.shelflife.ie/article.aspx?id=600 tu masz zdjecie ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- niby 7g na 100g ale w pudelku jest 35 g tylko wiec jak zjem kilka to nic sie nie stanie, maja duzo wegli ale to tylko maly cukierek a nie obiad ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- grewana daj dane to Cie dopisze ale jeszcze jeden taki numer to kopniaka w tylek dostaniesz! i witaj znowu u nas!
![]() |
![]() |
#2338 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dziś rano zobaczyłam upragnioną 7 na początku co prawda było 79.9 ale zawsze o ile pamiętam to chyba megi chciała ode mnie 8 jest do wzięcia bezzwrotnie ![]()
![]() |
![]() |
#2339 |
Zadomowienie
|
ewus to piekne uczucie tez je mam za soba! nawet jak 8 wroci na chwile to splynie jak woda bo ja tez tak mialam i wiedzialam ze znowu 7 wroci i juz zostanie i tak sie stalo! no mam nadzieje ze za niedlugo bedziemy mialy 7 na zbyciu!
![]() |
#2340 |
Raczkowanie
|
Czy któraś czyta "super linię" bo w majowym numerze ma być artykuł o ducanie chociaż nawet gdyby był negatywny to i tak nie odstawię tej diety
W ostatnim "poradniku domowym" też jest opinia o naszej diecie "Super linię" czytam od lat jest w niej dużo ciekawych rzeczy
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.