|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp
Cytat:
A ja mam taką, co maluje się wszędzie, na ulicę, do pracy, na basen, na plażę. I mówię tu o pełnym rynsztunku. Podkłady, pudry, kreski, cieniowania - naprawdę bardzo mocny makijaż. Z tego co wiem 'zrobienie się' codziennie rano zajmuje jej ok. 1,5h. Co prawda w negatywnym tego słowa znaczeniu, ale podziwiam ją ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2312 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- Cytat:
niektóre naprawdę niezłe kwoty uzyskują. wg mnie jeszcze większy szał jest jak się dorzuci jakieś buty albo torebkę ![]() ja zbieram się do wystawienia butów, które wylicytowałam za 15 zł, ale okazały się za duże, mimo, że na aukcji był podany rozmiar stopy taki jak mam ![]() w ogóle to na allegro spotkała mnie kiedyś baaardzo miła niespodzianka. jakaś użytkowniczka (nie sklep) wystawiła sukienkę czarną elegancką firmy Select i wylicytowałam za 19 zł (nowa z metką) w domu otworzyłam, a tam dodatkowo piękne kolczyki z Bijou Brigitte zapakowane(nowe) z napisem upominek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-07-27 o 06:10 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Zakorzenienie
|
dziś idę na szczepionkę z moją małą
![]() ![]() wstałam, zrobiłam TŻ śniadanko do pracy. Ostatnio jest tak gorąco, że są dni, że nie zjada wszystkiego i szynka się marnotrawi ![]() w ogóle to TŻ lubi tylko szynkę i ser do kanapek ![]() jak mu się znudzi ser i szynka to ciekawe z czym będzie jadł ![]() jeszcze nie mam pomysłu co na obiad ![]() wczoraj pobiłam rekord, bo 4 kawy wypiłam ![]() ![]() ![]() apropos kawy to mi się przypomniała moja pierwsza praca. szefowa miała dla siebie w szafce Nescafe Gold, a nam kupowała "Taka Czarna" z Biedronki za chyba 2 zł. ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-07-27 o 06:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2314 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pamiętam, że na początku też dziwiły i krępowały mnie niektóre rzeczy. Np. toaleta - marzyłam, żeby wygłuszyć łazienkę, bo wstydziłam się, że TŻ usłyszy jak korzystam ![]() Z drugiej strony na początku jest też ekscytacja - na swoim, sami, bez rodziców za ścianą... Ale szybko mija, zwłaszcza jak nie ma komu naczyń pozmywać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Gratulacje raz jeszcze ![]() A tak w ogóle dzień dobry!
![]() |
#2315 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, zimny i mokry
![]() Wczoraj przeglądałam trochę ofert, ale nic nie pasuje ![]() Także trzymać kciuki! ![]() Ja natomiast z oszczędzania boję się swoich napadów nałogów, że tak powiem. Mam fazę albo na kosmetyki, albo na herbaty, albo na crafty... i cóż tu zrobić? ![]() Eh, nie chcę mi się wychodzić w tą szarugę, a jak nie będzie lało to idziemy sprawdzać budki dla ptaków... a ja taka śpiąca ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
![]() dokładnie, bo nogi do dziury włażą... ale jakiez było jego zdziwienie, że ja kładę do dołu i nigdy mi sie nie plączą ![]() ![]() ![]() Gratuluję ślubu i czekam na opowieści! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2316 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() łazienkowe sprawy rzecz normalna, nie ma się czego bać, przecież każdy musi je załatwiać ![]() ![]() ![]()
#2317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam dziś lenia ![]()
![]() |
#2319 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale to chyba bardziej kobiety się przejmują takimi sprawami ![]() ![]() ![]() Jeszcze a propos mojego dbania o magię... Ostatnio po imprezie TŻ mi trzymał włosy nad kibelkiem ![]() Wiecie o co chodzi, boję się, że przestaniemy być dla siebie atrakcyjni i będziemy potem ze sobą z wygody, żyć jak brat z siostrą, a nie para ... Na razie w sierpniu druga rocznica, a gdzie całe życie przed nami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie szukam mieszkania... eh, może ktoś ma cos do polecenia w Wa-wie, do 1200zł, wanna albo 2 pokoje. A może pokażecie zdjęcia swoje? ![]()
![]() |
#2321 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to Dzień dobry Wam wszystkim w ten pochmurny i zimny ranek ![]()
![]() |
#2322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do swojego się smiałam, niech On rano mocno śpi, bo nie chcę żeby słyszał jak rano jestem w łazience, kiedy go obudzę wstając z łóżka ![]() Ale On mówi, że nie słucha i nie mam się martwić. Ale same wiecie jak to jest. Pół biedy w dzień, bo muzyka ciagle gra ![]() Ja też bym nie chciała, żebyśmy załatwiali potrzeby przy sobie. ![]() Raz, że niby "magia" a dwa... jakoś tak krępująco i niezbyt przyjemnie. To są sprawy najbardziej intymne, ale co kto lubi. dla niektórych to normalne ![]() Aj z wygody... wiesz ![]() ![]() Chociaż wydaje mi się, że faceci nawet nie zwracają na to uwagi, ale kobiety mogłyby już mieć przed oczami "faceta na tronie" albo co tam ![]()
![]() |
#2323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednakże nie przeszkadzamy sobie w tych sprawach ![]() ![]()
Aby miłość trwała przez całe życie, trzeba ją pielęgnować starannie jak ogród. Edytowane przez alazkrainy Czas edycji: 2010-07-27 o 09:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w zeszłe wakacje (pod koniec sezonu) byłam w Niemczech i tam w New Yorker, Pimkie itp kupiłam bluzki za 2 euro firmowe, nawet tunike za 2 euro. przecenione np. z 15 euro, nawet z 19 euro. idę szczepić małą ![]() u mnie dziś słońce w pełni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2325 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mówię, że się przejmuję, ale gdzieś taka myśl uporczywie z tyłu głowy siedzi ![]() Cytat:
W każdym razie wywalczyłam ![]() ![]() ![]() Edytowane przez molasses disaster Czas edycji: 2010-07-27 o 09:17 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dziś temat mamy ![]()
![]() |
#2327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój się śmieje jak idzie do łazienki i pyta czy chce iść z nim albo czy chce mu pomóc. ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- no ba, życiowy i "kobiecy". Jakże to SPD może na "tronie" zasiadać ![]()
![]() |
#2328 |
Zakorzenienie
|
Ja tam też nie wyobrażam sobie korzystać z toalety przy TŻie (i odwrotnie).
Kiedyś byliśmy u znajomych i też jakoś został poruszony ten temat, i oni mówią "Nie widzimy problemu"... A my z TŻem ![]() ![]() Dziś po południu TŻ idzie do kumpla pomóc mu składać meble... Chciałabym trochę posprzątać w mieszkaniu, ale pewnie znów lenistwo będzie silniejsze ![]() Kurcze, ostatnio w ogóle nie mam samozaparcia ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Tak a propo bycia SPD. Czy znacie jakiś skuteczny sposób na przegonienie os? W ostatnich dniach zabijamy kilka/kilkanaście dziennie, bo tak nam włażą oknami. Albo gdzieś jest gniazdo w pobliżu, albo zlatują do kwiatów u sąsiadki nad nami ( ![]() ![]() ![]() My to my, ale najbardziej boję się o kicię. Non stop siedzi na balkonie i nawet nie zauważymy, kiedy - odpukać - którąś połknie ![]() Także przydałoby się coś naturalnego, co przegoni osy, ale będzie neutralne dla kici - no i jej nie przegoni, bo lubi balkon ![]()
#2329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hm, w sumie to toaletowe sprawy, w normalnych, zdrowych przypadkach nie trwaja nie wiadomo ile, więc czy nie można zwyczajnie poczekać "na swoją kolej"? ![]() Ja sprzątać nie lubię ![]() Zresztą, cóż to za wielkie sprzątanie w max 30m^2 ? ![]() Czasem jak musiałam sprzątać to muzyka głośno i jakoś szło, bez muzyki to prawdziwa katorga nieraz. Najgorsze są zlewy w kuchni i zmywanie ręczne po sosach, kiślach jakich wielkich obiadach, jak się te wszystkie gluty i śmieci po rękach plączą... fuuuhuuu ... :p a najlepsze lustra ![]()
![]() |
#2330 |
Wtajemniczenie
|
widzę że poruszyłyśmy dość ciekawy temat
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() z drugiej strony też podchodzę ogólnie do tematu trochę inaczej, w zasadzie nic nie powinno mnie krępować, ani jego, bo są czasem w życiu takie sytuacje, w których gorsze rzeczy (w sensie jeszcze bardziej krępujące i intymne) nawzajem musimy u siebie obserwować i przeżywać, nie zawsze druga osoba jest w stanie zadbać sama o siebie, trzeba jej pomóc we wszystkim, a że obserwuję taką parę prawie na co dzień, to troszkę mi to do myślenia daje. ale i tak największy szok przeżywałam w akademiku, gdzie niezależnie od tego kto siedział na tronie i co robił - wszystko było słychać w każdym pokoju a do tego mieszkańcy łącznika i ich goście nieustannie krążyli pod wc... no załatwić się przy takiej widowni... ![]() i na to trzeba się nastawić niestety (albo stety) mieszkając razem. nasz wymarzony książę ma gazy i głośno się załatwia... omg... ![]() ![]() ![]() ![]() u mnie dziś leń mniejszy, na śniadanie dwie dietetyczne wielkie pajdy smalczyku ze skwarkami wsunęłam ani nawet nie zauważyłam kiedy, głodna jestem nadal ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2331 |
Zakorzenienie
|
golden_eye: Właśnie- przecież Kocha się całą osobę, to kim jest, jak się zachowuje i jak wygląda i co i jak robi. Co by było gdyby ktoś bardzo mocno zachorował i potrzebowałby cały czas opieki- to dopiero sprawdzian dla miłości. Więc przy tym te nasze "tronowe" sprawy to pestka.
Nie mniej uważam, że do tego trzeba być w miarę dojrzałym człowiekiem, a nie jak niektórzy się trafiają jakby się w rozwoju zatrzymali, że fuu, że kobieta ma okres, że robi siusiu i inne fizjologiczne potrzeby. Ale głośne bekanie i inne tego typu celowo "nagłaśniane" sprawy są moim zdaniem niekulturalne i baardzo niesmaczne. ![]()
#2332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() golden eye bardzo fajnie napisałaś ![]() aaby nie mam rady ne te osy... może tali lep na muchy na balkonie powiesić ?
![]() |
#2333 |
Zakorzenienie
|
wiecie, miło się z Wami gada
![]() ![]() Ja mam tak, że jak czytam o jakich TŻ, to odrazu widzę swojego przed oczami i mi się buzia śmieje ![]() Coś czuję, że będę Was napadać z pytaniami "co dziś zrobić na obiad"- za jakiś czas. Gotowanie mi nie straszne i obydwoje to kochamy, ale ja zwyczajnie nie mam tylu pomysłów. TŻ za to wymyślił, że co jakiś czas w weekend będziemy gotować coś nowego- że 1 weekend ja zamykam się w kuchni i czaruję nowości-niespodzianki, a następnego On. ![]() Mamy nawet w planach wspólny blog kulinarny i za jakiś dłuuugi czas... jakąś karczmę postawić, taką klimatyczną. ![]() Muszę chyba do Gd. dzisiaj skoczyć, bo inaczej znowu cały dzień na wizażu spędzę-jedząc makaron poraz 100, albo mleczny ryż instant na zmianę z kiślem w kubku ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Chaigata Czas edycji: 2010-07-27 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2334 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Witam w ten pochmurny poranek z moją poślubną euforią. Właśnie siedzę sobie w domu z kotem na kolanach w moim pokoju zawalonym prezentami i różami (wyciągnęłam wszystkie róże z dekoracji sali oraz z otrzymanych bukietów i ustroiłam nimi pokój oraz rozsypałam mnóstwo płatków...
![]() Co do spraw toaletowych ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Potem napiszę o prezentach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Zadomowienie
|
hej
![]() ![]() u nas sytuacja wyglada tak, że tż wrócił z zagranicy i pierwsze tygodnie spedzilismy na szukaniu pracy, zalatwianiu swistkow, lekarzy papierkow itp. tż wprowadził sie do mojego wynajmowanego studenckiego mieszkania, ja na razie jestem w moim rodzinnym domu ale już za pare dni zaczniemy (mam nadzieje ![]() mam da Was pytanie: jak na wasze wspólne z tżtami zamieszkanie zareagowali wasi bliscy? u mnie niestety tata kręci nosem i urządzamy dzikie awantury sobie nawzajem;/ a S. wymyślil ze skoro moj tata nie chce zebysmy mieszkali razem to on sobie sam znajdzie mieszkanie ![]() ![]() ehh wyszłami tu jakas brazylijska telenowela,ale musialam sie w koncu wygadac ![]() a zeby było też coś o oszczedzaniu i gotowaniu to zazwyczaj pieczywo kupuje popołudniu, kiedy w naszej piekarni wszystko jest przecenione o 40%, ser do zapiekanek, pizzy (ogólnie do roztopienia ![]() ![]() ![]() ![]() mikia20 wszystkiego najpiękniejszego! ![]()
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy Edytowane przez ssnowdrop Czas edycji: 2010-07-27 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2336 |
Zakorzenienie
|
Mika widać że szczęśliwa małżonka jesteś
![]() ja tam czekam z niecierpliwością na opowieść jak było ![]() Chaigata fajne macie plany, oby udało się je spełnić, szczególnie ta karczma ![]()
#2337 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Może krzyczeć, radzić albo co tam chce, ale decyzja zawsze należy do nas. Siostra nie ma nic przeciwko, ale mówi, że będzie tęskniła i wolałaby, żebym została, ale sama zazdrości, bo jej marzeniem było wyprowadzić się w wieku 18 lat. Ja uważam, że mieszkajcie w 1, tym Twoim. Bez sensu na 2 się dzielić. A rodzice? Niektórzy zawsze mają jakieś "ale" i nic nie da się na to poradzić. ![]() Fixy- ja w sumie teraz [na wyjeździe, sama] jestem na sosie carbonara albo cztery sery z bazylia- to dla mnie baza, dodaję smietanę, sery różniste, [jak jestem w domu t0 przyprawy cośtam jeszcze czasem] i jest pyszne. I jakoś wolę to od słoików. Ale zobaczymy co przyniesie przyszłość... ![]()
![]() |
#2338 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Która pierwsza złapie
![]() Edytowane przez mikia20 Czas edycji: 2010-07-27 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Zakorzenienie
|
Co to tego pytania jak zareagowali bliscy
To moi rodzice się cieszyli, że mamy już swoje. To że bez ślubu to nic, nie było marudzenia, wielkiego gadania. Za to rodzicom Tż się to za bardzo nie podoba (ledwo się wprowadzilismy a oni już o slubie mówili i o tym że wnuki by się przydały ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Niech będzie, że ja ![]()
#2340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boję się tylko co się stanie jak Jego rodzice dowiedzą się, że bez kościelnego i bez dzieci- bo moi wiedzą. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.