![]() |
#2311 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co u nas, czyli ploty, ploteczki :)
Wcześniej gdy nie było jednej ścianki bocznej to wchodziły tak po 5,6 wróbli czy mazurków (są bardzo podobne) i zadomowiła się parka gołębi. Zobaczę jutro czy wchodzą bo jak nie to będę musiała powysypywać na zewnątrz aby się skapły że żarcie nadal tam jest tylko osłonięte.
Ja nigdy nie piekłam muffinków i chyba nawet nie jadłam. Jula ja w weekendy zawsze daję sobie spokój z wysyłaniem. Pracodawcy mogą myśleć że nie masz nic innego do roboty, albo że jesteś zdesperowana (co wiadomo, może być prawdą ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-12-11 o 20:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2312 |
Zakorzenienie
|
No tylko, że ja mam trochę czasu dziś. Wysłałam dziś 6 aplikacji, w tym jedno przed chwilą. W tygodniu, mimo, że jestem bez pracy, zawsze coś mam do zrobienia albo jestem poza domem.
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2313 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Znalazłam sobie kolejne zajęcie... Teraz piszę z ludźmi z Kenii, Grecji, Ekwadoru i Włoch na Interpals ![]() Od rana tam siedzę i dopiero przed chwilą się oderwałam... Nowy nałóg... I się trochę wkurzyłam, bo dostałam maila od organizatora kursu który robię, że mam czas na jego skończenie do końca grudnia ![]() Na razie zdążyłam w tym kursie zaliczyć program podstawowy (World PowerPoint i kończę Excel) ale te programy, to ja miałam i przed tym kursem w małym paluszku, a najbardziej mi zależy właśnie na tych dodatkowych programach, które planowałam robić po świętach ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2314 |
Zakorzenienie
|
Gdzie robisz te kursy, Wampirka?
Ja bym chciałą Word (nienawidzę dziada!) i Excel.
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2315 | ||
Zakorzenienie
|
Jula: eurokobieta.pl
Szybciutko się tam zaloguj, bo program działa tylko do końca roku. Dla osoby uczącej się World jest bardzo fajnie zrobiony, podobnie jak PowerPoint. Excel niekoniecznie, pominęli bardzo dużo opcji dotyczących m.in. formatowania komórek i kreatora funkcji, a za to trochę za bardzo się skupili na funkcjach finansowych, które są w sumie niepotrzebne ![]() ![]() Założeniem tego kursu jest to, że trzeba zrobić 3 programy podstawowe i 3 wybrane. Mi w sumie zależało tylko na tych wybranych, a najbardziej na programie do tworzenia stron www, reklam internetowych i photoshopie, ale na pozostałych też bardzo mi zależy (program do relacji z klientami CRM, administracja systemem Windows XP itd). Z tego wszystkiego jest certyfikat. Ile programów się zrobi, tyle się ma na tym certyfikacie. I wszystko for free...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2316 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, zarejestrowałąm się
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2317 |
Rozeznanie
|
Wow Wampirka to widzę, że nieźle działasz, doszkalasz się - fajnie
![]() Ja chciałabym zrobić muffiny ale nie mam formy do nich a żeby faktycznie były muffinami to jednak jest potrzebna :P Rany, spędziłam wczoraj super popołudnie i wieczór, tego mi było trzeba. Byłam na zakupach z TŻ, kupiłam mamie b.fajną marynarkę w H&M, aż chyba będę ją pożyczać, jemu spodnie i sobie też, dżinsy rurki w Reserved. Do tego podkład matujący Kobo, podobno jest niezły, zobaczymy. Potem zrobiliśmy lasagne, oglądaliśmy tv, winko i w ogole miło bylo ![]() ![]() Co do wysyłania CV w weekend, ja wysyłałam i nie uważam, żeby to było źle. Myślę, że owszem czasem rekruterzy patrzą na szczegóły, ale mam wątpliwości czy aż na takie kiedy i o której wysłana aplikacja etc etc. Nie mają na to czasu, nie chce im sie, to tylko ktoś szukający pracy myśli, że to czy da czcionkę 12 czy 13 zmieni coś i ktoś zauważy. edit: jak szaleć to szaleć, kupiłam jeszcze na allegro te cienie revlonu poczwórne które tak mi się podobały, jeszcze tylko tusz muszę kupić ale to wypróbuję essence multi acion, kosztuje 10zł a na KWC ma opinie, jakoby był na poziomie 2000 calorie i innych z tej półki. Teraz do końca miesiąca zero zakupów.
www.pustamiska.pl - tylko kliknięcie i pomagasz Edytowane przez Kala_88 Czas edycji: 2010-12-12 o 11:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2318 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Trzeba zrobić 3 moduły obowiązkowe (Word, Point i Excel lub ich odpowiedniki w Open Office) i 2 wybrane (można więcej, ale obowiązkowe są 2 a nie 3). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2320 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Nie było mnie cały dzień, miałam (mam) potwornego kaca, a wczorajsza impreza skończyła się nad kiblem. Masakra, przegięłam.
Muffiny się udały, ale zdjęć nie zrobiłam, bo robiłam je dla znajomych, więc nawet nie zdążyłam. Przepis: Składniki, 12 małych muffinków: Ciasto na muffiny: • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej • 3/4 szklanki cukru • 1/4 - 1/3 szklanki kakao • 1 łyżeczka sody oczyszczonej • 1/3 łyżeczki soli • 1/2 szklanki wody • 1/2 szklanki maślanki lub jogurtu naturalnego • 1/3 szklanki oliwy lub oleju roślinnego • 1 łyżka rumu (likieru smakowego lub octu winnego) • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (niekoniecznie) Nadzienie z kremowego serka: • 125 g serka mascarpone (lub cream cheese) • 2 łyżki cukru • 1 łyżeczka mąki pszennej • 1 jajko Przygotowanie:
![]() Pochwale się wam jeszcze, że kupiliśmy biurko połączone z regałem expedit i wygląda to rewelacyjnie. W końcu tż ma swój kącik. Szkoda tylko, że ja zrezygnowałam ze swojego.... stare biurko pewnie wkrótce poleci do innego miasta, a ja bede musiala sobie kupić blat pod toaletkę, ale bardzo krociutki, bo juz nie ma za wiele miejsca. I tak jestem w szoku, jak wiele rzeczy zmiesciło się na 8 metrach kwadratowych ![]() Chciałam dzisiaj wycenić kuchnię w BRW, ale gdzie tam, chołota się zleciała i tyle by trzeba było czekać, że nie miałam ani godziny cierpliwosci więcej. Zatem jutro podjadę z rana, zrobią mi wycenę i porównam ceny z ikeą - w grudniu MUSZE zrobić zamówienie. A jak juz kuchnia bedzie, to jestem w domu.... salonem zajmę się w wolnej chwili i po świętach, bo gotówki w tym miesiącu totalnie brak ![]() ![]() Edytowane przez pumas Czas edycji: 2010-12-12 o 20:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2321 |
Zakorzenienie
|
Pumas to nieźle.
![]() Wampirka też spojrzę na ten kurs, ale teraz oglądam film "Tak daleko jak nogi poniosą". Kurde wiecie co mi się śniło???? Mój eks :/ :/ :/ Ten co się odezwał do mnie w listopadzie składając życzenia z okazji ślubu na nk. Nie miałam go w kontaktach ani on mnie i nie miałam z nim kontaktu jakieś 4 lata. ![]() Ten sen był taki realistyczny, on się zamieniał w mojego męża czy jak to nazwać...masakra, obudziałam się z kacem moralnym. Cały dzień myślę o nim, ale jestem głupia. ![]() ![]() ![]() Pewnie to że przesłał mi wiadomość zrobiło na mnie takie wrażenie że teraz on mi się śni, masakra!! Naprawdę mam kaca moralnego i nawet myślę że chciałabym się z nim spotkać i pogadać i może by mi przeszło. Takie rzeczy wyprawialiśmy we śnie że głowa boli! Jestem nienormalna. ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-12-12 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2322 | |||
Zakorzenienie
|
Witam,
ja dziś od rana siedzę na tym kursie ![]() Ale przed chwilą wysłałam ostatni raport z podstawowego i zrobiłam ostatni test... I dopiero zacznę programy dodatkowe ![]() [1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;23720140]Skąd wiesz, że działa tylko do końca roku? Ja nie dostałam @ z taką informacją. Jak się zapisywałam na zrobienie kursu dawali 3 miesiące. Trzeba zrobić 3 moduły obowiązkowe (Word, Point i Excel lub ich odpowiedniki w Open Office) i 2 wybrane (można więcej, ale obowiązkowe są 2 a nie 3).[/QUOTE] Dokładnie. Jak ja się zapisywałam to też dawali mi 3 miesiące... z tymi 3 wybranymi, to masz rację, trzeba tylko 2. Nie wiem czemu tylko ja dostałam tego maila, może Tobie wpadł do spamu... oto treść tego mojego: Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2323 |
Zakorzenienie
|
Ariena
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A Ty Ariena olej to, nie spotykaj sie, bo jeszcze zrobisz sobie metlik w glowie ? A po co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2324 | ||
Zakorzenienie
|
Ariena, Ja ze swoim pierwszym byłam prawie 6 lat... był dupkiem, że szkoda słów, ta historia jak nie chciał mnie odprowadzić po wymrażaniu nadżerki to nic... Był dupkiem od początku do końca, potem to jeszcze potwierdził, ja jestem tego świadoma, a mino to jak sobie czasami o nim pomyślę to jakoś mi się tak ciepło robi... Też jestem nienormalna
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Może to taki sydrom pierwszego chłopaka hehe. Choć później naprawdę twierdziłam że był niedojrzały dzieciak i fakt wiedziałam co mi się podobało w nim-jego cechy fizyczne, ale mentalnie jakaś padaka totalna. ![]() ![]() ![]() ![]() Ale też dzięki niemu poznałam mojego męża. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale się rozpisałam! heehehhe. A co do tamtego to chciałabym go spotkać przypadkiem, ale nie celowo, nie umówiłabym się z nim nigdy. Nigdy nie wysłałabym mu sama wiadomości na nk, ani zaproszenia do kontaktów, a w sumie to jedyny łącznik z nim. ![]() Vampirka bo takie baby są, że "lubią" dupków. ![]() Tamten też był dupek, ale naprawdę nie wiem jakbym zareagowała jakbym go zobaczyła! Pewnie bym się speszyła i serce by zabiło! Po prostu bardzo długo go nie widziałam, ani też nie myślałam o nim wcale dopóki nie wysłał mi tej wiadomości. :/
![]() ![]() Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-12-12 o 22:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2326 |
Zakorzenienie
|
Ariena! Lubie takie historyjki hehe, cztam z wypiekamy na twarzy, co bedzie dalej.... Kurcze, kazda z nas ma chyba cos na podobny temat do powiedzenia
![]() ![]() A co do tamtego - glupio sie przyznac, ale "wyrwał" mnie w klubie ;-) I taka to była wlasnie klubowa znajomosc mimo, ze on dostojny pan doktor, nie zadawał się z byle kim ;-) Wiem, że głupio to brzmi, ale byliśmy taką parą bardzo znaną w tym miejscu, rozpoznawalną, takie wiecie, V.I.P. I jak sie rozstalismy, nie wyobrazalam sobie pojsc do tego miejsca i go spotkac, jak bajeruje inne glupie laski. I wiecie co ? Poszłam tam, jego nie było, mijalismy się. Przestalam tam ostatecznie chodzic, choc to bylo takie "trendy" (boze, ale ja bylam pustakiem) i przeszlam sie tam jakies 2 miesiace temu na drinka i co ? i jednak go nie było ![]() Reasumujac, w gruncie rzeczy byl maminsynkiem i chyba jakąś niedowartosciowana ciotą ![]() ![]() Pozdrowienia dla mojego chlopca :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2327 | ||
Zakorzenienie
|
Ja największe motyle w brzuchu miałam z moim 2. chłopakiem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rzucił mnie, bo mu nie dałam, ale na prawdę ledwo już się trzymałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2328 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem nic już ![]() Tak w ogóle to witam po weekendzie, jestem zmęczona po szkole, było ok, juz jeden przedmiot skończyłam. Co z tego gdy mam humor tak zepsuty że szkoda gadać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
![]() Dupa. ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Jakie historie miłosne ![]() ![]() Ja mojego wyrwałam na UWAGA! fotka.pl ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Nie ma Was Babiszonki, myślałam, że sobie pogadam z kimś ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2329 | |
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() ![]() Nie przejmuj się brakiem prezentu...znajdziesz pracę to "nadrobisz" ![]() ![]() Dziewczyny, wczoraj byłam z TŻ na zakupach w Auchan...stwierdziliśmy, że pojedziemy przed południem to pewnie mniej ludzi będzie...o matko, jaka to była pomyłka!!! Nie było miejsca na swobodne poruszanie się z wózkiem...Jak ja nienawidzę obijać się o ludzi ![]() ![]() ![]() PS: Nienawidzę poniedziałków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2330 |
Zakorzenienie
|
Hej, ja moje TŻ'ta też poznałam na uczelni. Z tym, że on tam nie studiował. Był przyjacielem mojej kumpeli, przyjechał nas odwieźć do niej, na wieś. Potem zamiast na dyskotece znalazłyśmy się w prywatnym domu kumpla, gdzie nie dotarła cywilizacja. Nie miał nas kto zawieść, ja chyba wypiłam za dużo, TŻ się mną zaopiekował (oczywiscie on mi te drinki serwował). Na początku w ogóle mi się nie podobał, wydawał się odpychający i arogancki, ale potem uznałam, że fajne z niego ciastko
![]() ![]() ![]() A moich exów wspominam, zwłaszcza jednego. To był szalony czas i szalona relacja - miło to wspominać ale nie powtarzać, za wiele emocji mnie kosztowało.
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ Edytowane przez Jula Czas edycji: 2010-12-13 o 12:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2331 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe dlatego ja się zastanawiam kiedy jechać, bo w sumie to zawsze coś taniej można znaleźć itp. ale też mnie przerażają kolejki i mnóstwo ludzi. Kurczę wysłałabym Ci moje foremki, w zeszłym roku próbowałam coś sama wycinać ale talentu to ja nie mam ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2332 | |
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2333 | ||
Zakorzenienie
|
Ale właśnie wtopiłam!!!!
Jestem taka zła na siebie, że szkoda słów ![]() Pamiętacie, kupiłam swojemu TŻ perkusję dla palców (on kiedyś grał na perkusji, potem musiał ja sprzedać bo nie miał gdzie ćwiczyć, ale do tej pory strasznie za tym tęskni i gra palcami i sztućcami na czym popadnie) Dziś jest u mnie. I pechowo właśnie przyszła do mnie paczka z allegro z bucikami, które zamówiłam. były zapakowane w pudełko po suszarce do naczyń. Tamten allegrowicz sprzedaje różne rzeczy i byłam pewna że sie pomylił... I wyobraźcie sobie, że ja głupia peja, przy moim TŻ palnęłam tak "A to możliwe, że teraz przy świętach ludzie się mylą... oby z tą pekusj..." Ugryzłam się w język, ale TŻ dobrze wie, że jego prezent jest już kupiony przez allegro i na niego czekam ![]() ![]() ![]() Wiecie, później sobie przypomniałam, że mówił mi coś o nowej wersji Kultu, że wydali płytę perkusyjną i On chciałby ją mieć... Chwyciłam się tego i zaczęłam udawać, że z nerwów jeszcze bardziej wtapiam. Powiedziałam coś w rodzaju "ku..., nie dość że sam mi powiedziałeś co byś chciał dostać to ja jeszcze powiedziałam Ci, ze to dostaniesz", a potem zaczęłam mówić, że "przecież chciałeś wersję perkusyjną Kultu, czy może ja coś pomyliłam?" A potem wygoniłam go do pokoju mojej siostry by się z nią pobawił (jest teraz przeziębiona i nie jest w szkole) "bo niby zaraz jeszcze się wygadam jaką wersję tej płyty mu kupiłam więc muszę ochłonąć..." Mam nadzieję, ze to kupił i się nie domyśla (80%) ufff, musiałam się szybko wygadać, od razu mi lepiej ![]() **** Gwiaddeczka, nie martw się tą nadżerką, bo to na prawdę nie jest nie wiadomo jak groźna choroba ![]() ![]() Poza tym, ja słyszałam, że bardzo małe nadżerki potrafią się same zaleczyć bez żadnych leków. Tylko przez jakiś okres trzeba się powstrzymywać od bara bara, bo nadżerka, to jest taka mała ranka. Najczęstsza jej przyczyną jest bardzo intensywne bara, bara, duża obfitość, TŻ, albo inne urazy mechaniczne (np zadrapanie podczas wkładania tamponu). A jeśli masz foremki na zbyciu, to może jeszcze zdążysz je przehandlować na prezent dla TŻ ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2334 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A co do miłości i Tżetów to też tak macie, że w Waszym typie jest np brunet z ciemnymi oczami, wysoki, wysportowany, a Wasz Tżet to jego przeciwieństwo? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2335 |
Zakorzenienie
|
VwVampirka strażnik więzienny, no no no.
![]() IR1988 mój typ to nie brunet z ciemnymi oczami. Może kiedyś tak było jak byłam gówniarą. Mój typ to był zawsze wysoki szatyn z dużymi oczami niebieskimi (nie cierpię zielonych)i pełnymi ustami, a nie jak cieńka kreseczka. ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-12-13 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2336 |
Zakorzenienie
|
Ja też lubię typ wysoki/ciemny/brunet. Nie patykowaty, posiadający usta i tyłek.
Mój TŻ jest oczywiście jasnym blondynem o niebieskich, wielgaśnych oczach ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2337 |
Zakorzenienie
|
Wampirka, osz Ty gaduło
![]() Jeśli stypendium wpłynie jakoś na dniach to będę miała pieniążki, bo to będzie spłata za 3 miesiące, ale te baby tam nie wiedzą kiedy, prawdopodobnie w grudniu ale wszystko zależy od Ministerstwa, no wiem to wszystko, ale czekam na tą kasę jak na zbawienie jakieś. Co do sukienki, w sumie mogłabym iść w takiej jednej, ale byłam w niej już na weselach, no więc wiadomo, ale mimo wszystko przeżyłabym, ale... znajoma z którą idziemy ma zawsze szałowe ciuchy, nie chcę przy niej wyglądać jak taka szara mysz, no wiecie o co chodzi... Ale masz rację, może coś znajdę na wymiankach ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;23743690]Foremki to powinny być w zwykłym spożywczaku nawet ![]() A co do miłości i Tżetów to też tak macie, że w Waszym typie jest np brunet z ciemnymi oczami, wysoki, wysportowany, a Wasz Tżet to jego przeciwieństwo? ![]() Ja nie ![]() Mam swojego wymarzone z wyglądu ![]() Brunet, niebieskie oczy, ciemna oprawa oczu, może jakoś super wysoki i wysportowany nie jest ale mi pasuje ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Wampirka, co do bara bara to my nawet okazji zbyt czestej nie mamy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2338 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2339 |
Zakorzenienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;23744755]Z brunetem to przykład był
![]() ![]() To tak jak u mnie. Czekam i czekam, bo też w grudniu ma być ![]() To poczekamy sobie we dwie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2340 |
Strażnik Wizażu
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;23743690]Foremki to powinny być w zwykłym spożywczaku nawet
![]() A co do miłości i Tżetów to też tak macie, że w Waszym typie jest np brunet z ciemnymi oczami, wysoki, wysportowany, a Wasz Tżet to jego przeciwieństwo? ![]() Żeby to był jakiś spożywczak blisko ![]() ![]() Mój TŻ nie jest wysoki (żaden nie był, a to pech ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:54.