|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
matal po prostu mnie rozłozyłas zdjeciem edy w spacerówce hahaha
![]()
#2312 |
Wtajemniczenie
|
Nie naskrobałyście na szczęscie za dużo
![]() Ewesko przytulam ![]() ![]() Listopadowa pamiętamy i tęsknimy ![]() ![]() Aguś kciuki ![]() ![]() Atiz i Delicadeza za udaną noc ![]() A wszystkim nielubiącym burej pogody za piękną, złotą jesień ![]() Mała zasnęła, oczywiście 5 razy musiałam usypiac, boszesz jaka ona jest marudna ![]() ![]() Do jutra dziewczynki, miłej i spokojnej nocy, dobranoc ![]()
Edytowane przez Dziewczonka Czas edycji: 2011-09-19 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Zakorzenienie
|
Faktycznie chyba mnie ściągnęłyście myślami
![]() Matall, zdejmij tą torbę z głowy, bo fajna laska z Ciebie ![]() ![]() ![]() Obiecuję wkleić jutro w albumie fotkę Izuni i moją w mini ![]() ![]() ![]() Ach, zazdroszczę Wam tego zlotu ![]() ![]() Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-09-19 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2314 |
Zakorzenienie
|
Sorka, nie
![]() To było zdjęcie poglądowe ![]() BTW, to ja tak śmieci wynoszę, bo nie mogę manewrować wózkiem jedną ręką ![]() Polecam ![]()
![]() |
#2315 |
Moderatoreska
|
dostał Wiktor bo on najbardziej marudzi, dostał Panadol i nic, no i po kilku godzinach Vibrucol.
Znowu nie śpią oboje Wiktor jak zwykle krzyczy i tym przeszkadza Bartusiowi który chce przysnąć ![]() Wiktorek miał temperaturę podwyższoną bo 37,5, Bartul nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Zakorzenienie
|
Byłam, widziałam i jeszcze bardziej zazdroszczę
![]() ........... Oleńka ![]() ............ Dobranoc Mamuśki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2317 |
Wtajemniczenie
|
Skuszona Twoim postem malo się nie posikałam
![]()
![]() |
#2318 |
Raczkowanie
|
Dziewczonka – u mnie też tak jest. Nieważne czy mm czy UU, śpi tak samo. Ale to nawet dobrze J
Matal – szok J dziadek miał zaskórniaki. U nas było zupełnie na odwrót, jak zmarła nasza ciocia, to babcia twierdziła, że miała w mieszkaniu burasy, przeszukaliśmy całe mieszkanie i nic nie znaleźliśmy. Lolka – a co ugotowałaś? Gusiu – spóźnione, ale szczere życzenia z okazji rocznicy ślubu, oby było ich tysiąc razy więcej J Moniak – a nie znalazłaś w żadnym sklepie dziecięcym? U nas były z tego co pamiętam. Andziot – gratulacje dla Gabrysi, że tak ładnie zjadła i że jej smakowało. To był pierwszy słoiczek? Mamaoptymistka – a ten Franusiowi katar to jak wyglądał? Bo mój Kuba ma pełno glutów w nosie i nie wiem skąd to się bierze. Daisy – a próbowałaś mojego sposobu podkurczania nóżek? Kubusiowi pomaga, masuję mu brzuszek i podciągam mu nóżki do brzuszka, pierdziucha jak szalony. Cóż to się Gabci stało, że spanie jej uciekło? A z lekarstw to my dajemy SabSimplex. Sen masakra! Mnie się śniło, że miałam 3 dzieci i że zginęły w wypadku samochodowym razem z moim mężem!!! Koszmar jakiś. Delicateza – naprawdę polecam Ci to urządzenie o którym pisałam, mam je ponad pół roku i robota od tamtego czasu nawet nie wyciągnęłam. Nauczyłam się ciasta wreszcie piec, a do tej pory nie umiałam. Anula – super, że impreza się udała, jak podróż minęła? Nie ma się czym stresować, ja jeżdżę mnóstwo z małym. Doczytałam, że dojechałaś! Brawo! I jak się z tym czujesz? Paulizia – ja bardzo lubię brokuły, co z nimi robisz? DAISY – wszystkiego naj naj naj z okazji rocznicy ślubu J i zazdraszczam męża! Mój nie ma czasu na sprzątanie… Moria – mój też ulewa, ale jak to mówiłaś, on jest w wersji light, to skądś to się bierze. Mi lekarz powiedział, że ten typ tak ma, wyrośnie w bliżej nieokreślonym czasie. Agus – sto lat dla Oleńki!!!!!!!!!!!!!! Matal – mamy tego samego bodziaka co Eda na zdjęciu!! Siasiek – współczuję nocy, zdrówka dużo dla chłopaków! Daisy – trzymam kciuki za jutro J Ty się babo nie zastanawiaj czy Cię zatrudnią czy nie, idziesz tam jutro i pokazujesz im jaka jesteś super, sami zatęsknią i Cię zatrudnią na stałe, zobaczysz... Mimbi – ode mnie masz 5 J Enchan – dzięki za zaliczenie mnie do chudzielców J Przed ciążą byłam jeszcze chudsza i czekam na powrót w tamte spodnie J Ty też jesteś niesamowita, jak na dziewczę w tak młodym wieku uważam, że jesteś bardzo odpowiedzialną mamusią. Oby tak dalej!!! A Gabrysia fajowa dziewuszka J I spóźnione życzenia urodzinowe poważna matko, hehehe… Ja się zatrzymałam na 25, teraz będę obchodzić 3 rocznicę 25 urodzin J Grazin – sposób na dziecko – super. Nam się udało wynegocjować dobrą cenę za nieruchomość, bo się Kuba spłakał na spotkaniu z właścicielem… Listopadowa – witaj J Uff… nadrobiłam Was, poszalałyście. My jakoś w rozjazdach te ostatnie 2 dni. Może jutro posiedzę wreszcie w domu dłużej… Lecę się relaksować ze Star Wars ![]()
#2319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2320 |
Raczkowanie
|
Eweska - jestem z Tobą myślami, może trochę pomogą. Trzymaj się dzielnie!!!
#2321 |
Zadomowienie
|
Olunia wszystkiego najlepszego z okazji miesięcznicy!!!
Daisy, Gusia, MoniaK, 100 lat w szczęściu z okazji waszych rocznic slubu!!! Echant, najlepsze życzenia urodzinowe!!! Daisy, powodzenia jutro na rozmowie, na pewno będzie wszystko dobrze!!! Doczytałam, że Twój mąż wykonał niezłą pracę w domu, tylko pogratulować męża ![]() Matall, ząbka przecieraj gazikiem nasączonym przegotowaną wodą. Na Edzika nie wiem jak mam zagłosować, trzeba się logować?? Eweska, życzę Ci dużo siły i cierpliwości, mam nadzieję, że dzieci szybko się „naprawią”. Aga_pe, powodzenia w szkole!!! Na ile godzin zostawiasz Norberta?? Co dzień masz zajęcia? Listopadowa, najważniejsze, że z mężem doszliście do porozumienia, teraz tylko pielęgnujcie to co naprawiliście, a na pewno będzie coraz lepiej. Lolka, widzę, że znów zaczynasz kursy (jeśli się nie mylę w czasie ciąży też chodziłaś), owocnej nauki. Ja też powinnam podszkolić swój język, ale jakoś nie mogę się zmotywować. Grazin, na Sebka głosuję, mimo że na forum nie siedzę. Echant, dziękuję Ci kochana za miłe słowa, piersiami jeśli chcesz się trochę podzielę, bo po tych zdjęciach ze zloty stwierdziłam, że wyglądam jak krowa dojna (poniekąd nią jestem, no może nie krową, ale dojna ![]() To tyle na szybko co zapamiętałam, staram się podczytywać forum, ale od czwartku do niedzieli nie byłam na bieżąco, dziś trochę mniej pisałyście to ogarnęłam co nieco. U nas dobrze, dziś Adaś został z moją mamą, a ja byłam w pracy, miałam być 2/3 godziny, a zeszły mi 4. Mleczko odciągnęłam, to synek nie głodował. Mama chwaliła, że był bardzo grzeczny, trochę spał, a tak leżał i obserwował karuzelę. Jak wróciłam obdarował mnie pięknym uśmiechem, a ja się oczywiście poryczałam. Zresztą jak tylko myślę, że go zostawiam to mi już łzy do oczu płyną. Na szczęście w czasie pracy jestem zajęta i nie mam czasu myśleć co w domu. Do tego czuje wyrzuty sumienia, bo z córką siedziałam 2 lata w domu, a on jutro dopiero kończy 3 miesiące. Idę ponarabiać trochę poprzednie dni, a potem spanie. Dobrej nocy!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2322 |
Zakorzenienie
|
blueberry ale którym zdjęciu?
![]() My mamy bodziaki głównie z Tesco ![]() Kilka z allegro też. Ale ogólnie planuję body i pajace tylko w Tesco kupować, bo są fajne i tanie ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- 82anusia znaczy ząbka jeszcze nie ma ![]() ![]() Nie wiem, czy trzeba się logować, bo ja jestem zalogowana ![]() No i tam na górze koło zdjęcia jest: "oceń zdjęcie"
![]() |
#2323 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Eweska ![]() ![]() ![]() ------- zapomniałam dodać, że wrzuciłam do albumu zdjęcie z Sophie ![]() Edytowane przez niebieska.lwica Czas edycji: 2011-09-19 o 21:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2324 |
Zakorzenienie
|
blueberry_11, 82Anusia Dziekuje za zyczonka
![]() ![]() Dzien dobry ![]() Nocka podobna do wczorajszej. 22-7 w tym 2 pobudki na UU ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2325 |
Zakorzenienie
|
U nas standardowo jedna pobudka, aczkolwiek pierwsza już 0:45
![]() Ale potem 7. Muszę się podzielić wczorajszymi przemyśleniami tż, zapoczątkowanymi pokazaniem mu zdjęcia Edy w spacerówce oraz komentarza Grazin. Otóż zaczął mi się małż zastanawiać, co by było, jakby zrobić taki żulowy biznes. A mianowicie, przejąć i zmonopolizować zbiór aluminium ![]() ![]() Chyba tylko mój mąż z bycia żulem potrafi zrobić biznes ![]() Jadę do sklepu, bo tż znów nie ma kiedy, a nie mam wody dla Edzika do mleka.
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-09-20 o 06:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2326 |
Moderatoreska
|
Nie spałam całą noc dosłownie, chłopców nie dało się położyć albo pionowo na rękach albo nie ma leżenia, przysypiali, byli umęczeni ale jak tylko chciałam ich odłożyć był wrzask.
Skończyło się na tym że spali w wózku a ja musiałam non stop ich wozić, jak przystanęłam budzili się. Oboje teraz mają temperaturę nie wiem czy to przez zęby czy to przeziębienie, piję kawę i spadamy do lekarza, niech nas do jakiegoś wcisną bo ich pediatry nie ma. Ja nie wiem jak dziś będę funkcjonować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2327 | |
Zakorzenienie
|
Najlepszego dla Seby Grazinowego i Adasia anusiowego z okazji 4 i 3 miesięcznicy
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
![]() Lećcie koniecznie do lekarza. No i daj znać po powrocie, co z chłopakami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Zakorzenienie
|
ewesko Cala noc ich wozilas?
![]() ![]() Odezwij sie po powrocie od lekarza ![]() Sebus Grazin ![]() ![]() Adasiu Anusi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
Moderatoreska
|
Dzięki dziewczyny
![]() Woziłam ich całą noc, najpierw do 2 na rękach, obydwóch na raz, później wózek, leżałam na łóżku a jedną ręką ich woziłam. Jeszcze do lekarza musimy iść, a pada i zimno a muszę około 20 minut iść ![]() Niby wysokiej temperatury nie mają bo w okolicach 37,5 - 38 Panadol pomaga na chwilkę i znowu temperatura rośnie, a nie mogę im dawać non stop Panadolu, marudni są strasznie, Bartulek się uspokoił troszkę i sobie pogaworzy i leży ładnie, a Wiktor w wózku śpi bo darł się jak tylko go położyłam na łóżku, nawet przytulanie nie pomagało. Musieli się zarazić od starszego bo ja też się zaraziłam, gardło i kaszle mnie, straszy tak kaszle jak nie wiem, no i maluchy katar i temperatura bo kaszlu nie mają od czasu do czasu pokasłują ale to chyba raczej z powodu kataru bo im spływa. Odezwę się po powrocie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2330 |
Rozeznanie
|
Dzień doberek !
![]() Wyspałam się za wszystkie czasy. Dziecko zasnęło o 18 (myślałam, że to drzemka, ale jednak nie), pobudka na mleczko o 2 i dalej spanie do 6:30! Szok. A teraz leży i gada z karuzelą. Czy ktoś mi podmienił dziecko ??? Przeczytałam TŻ tekst Grazin, że gdy kobieta jest ciut nieporadna to facet ma szansę poczuć się bardziej męsko. Mój wybuchł śmiechem, gdy to usłyszał i kazał Wam przekazać, że on się czuje bardzo męsko, bo ja to trochę taka łajza ![]() Takim cudownym komplementem mnie z rana uraczył i poszedł na praktyki do szpitala ![]() Matall, Eda boski! Haha, uśmiałam się. A TŻ jaki pomysłowy. Kręćcie biznes z żulików, hahhaha ![]() 82anusia, dziękuję! A podziel się cyckami, podziel... Ja jak karmiłam miałam całkiem fajne, a teraz.. dwa małe flaczki.. I absolutnie nie czuj się krową, tylko atrakcyjną kobietką! blueberry - jeszcze chudsza ???? O mamo, to ile Ty ważyłaś/ważysz? 30 ??? ![]() ![]() ![]() eweska - współczuję i życzę duuuuużo siły! I zdrówka dla chłopaków! Daj znać po powrocie od lekarza. Trzymamy kciuki. A i zaczynam dziś odchudzanie. Odkąd skończyłam karmić 2,5 kg na plus.. Jeśli obżerałabym się jak do tej pory to spokojnie wrócę do wagi z jaką wkraczałam na porodówkę :/ Na śniadanie oszamałam musli z mleczkiem i kawkię BEZ CUKRU !!!!!! <dumna z siebie>
#2331 |
Wtajemniczenie
|
![]() U nas nocka masakra ![]() Pojechaliśmy z tż o 16 na zakupy do Bielska, Pepe został u teściowej, jak wróciliśmy, to tż leciał w podskokach po małego, bo tak się tam zaczął ( ponoc nagle ) drzeć. Szybka kąpiel, butla i do łóżeczka. Zasnął, ale co chwilę się budził i płakał, o 23 wzięłam go do nas do wyrka i się zacząl całonocny sajgon ![]() ![]() Na szczęście Pepe nie płakał, nie wiem co mu było ![]() Może się zęby zaczynają i dlatego taki niespokojny. Nie wiem, jak przetrwam ten dzień. Spałam może z 3 godziny na stotysięcy rat ![]() eweska, dużo siły Ci życzę ![]() Lecę, bo mam ryk w łóżeczku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2332 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() licze na udział w zyskach w takim razie ![]() skoro jestem jego muzą ![]() Cytat:
![]() ciekawe co to moze i ząbki i przeziebienie i wszystko na raz się nasiliło ![]() matko jak ja Ci współczuje kochana ![]() trzymaj sie i polecam tabletki z żeń szenia n zmeczenie ![]() swego czasu jak je brałąm to sie znajomi zaczeli zastanawiac czy czegos nie biore ![]() enchach czyżby sie skok skończył? ![]() fajnie bo u nas sie chyba zaczął ![]() a z czego Ty sie chcesz odchudzac? z tego co widziałam na zdjeciach masz super figure! widze ze dzieciaczki złe nocki miały i moj synek tez ogłaszam SEBA POPSUTY daisy ile seba ma tyg ? ![]() ![]() musiałam wczoraj wziasc go do łożzka. tz na nocce wiec miałam miejsce i tak niespokojnie spał obudził sie o północy po 3 i po 6. masakra po prostu a w miedzy czasie musiałam go 7563278 razy przytuliuc pogłaskac i włączyc suszare ![]() posmarowąłam mu w nocy dentinoxem dziąsełka. moija mama idzie załatwiac chrzciny sama dzisiaj bo pada i zimno i nie chce małego ciaggnac do koscioła. ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- a i najwazniejsze!!! dziekuje wam za zyczenia dla sebulka ![]() ![]() ja wyrodna matka jestem i zapomniałam ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- chybas zaczne małemu podawac cebion multi zeby mi czegos nie złapał jak myslicie??
![]() |
#2333 |
Raczkowanie
|
![]() Ewesko współczuję nocki ![]() dziewczonko ![]() ![]() anulinko od 4 dni mam takie samo wrażenie, mniej odciągam a właściwie wyduszam z UU i zastanawiam się co się dzieje; anusiu wielki buziak od cioci i Wiktora dla Adasia za 3 miesiące ![]() ![]() ![]() ![]() grazin cmok, cmok dla przystojniaka Seby z okazji ukończonych 4 miesięcy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() moniuK, atiz jak nocka dzisiejsza? hmm leje przeokropnie a ja suszę pranie na balkonie całą noc ![]() chyba nici ze spaceru, posiłkuję się kawą inką, dziecię teraz śpi, całą noc wstawałam do małego, bo strasznie niespokojny jest, wybudza się z płaczem, chyba przestanę jeść całkiem już, bo 2 kg na plusie przez słodycze ![]() daisy ![]() ![]() ![]() blueberry to coś, co mi polecałaś nie chciało się otworzyć, podaj mi proszę model a ja poszukam na allegro ![]() gusiu - maleńka prośba, wklejałaś kiedyś albumy na zdjęcia, takie potrójne śliczne, podaj mi link do nich bo wczoraj przeglądałam allegro i ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2334 |
Rozeznanie
|
anulinka, współczuję nocki i życzę siły na dzisiejszy dzień! Chyba te zęby dają w kość rodzicom podobnie jak kolki.
Grazin, podobno Gabi ma ten długi skok, który miał trwać od 14 do 19 tyg, a w sobotę Gabi skończyła 15 tyg. Teoretycznie powinien trwać jeszcze długo, dziecko chyba musiało odespać te krzyki ![]() A odchudzić się chcę, bo aktualnie chodzę w dwóch parach spodni na zmianę. A w szafie pełno ubrań, które się kurzą, a ja marzę żeby jeszcze kiedyś je założyć... Taniej mi wyjdzie mniej jeść niż kupować nowe ciuchy ![]() A Sebuś jest dwa tyg starszy od Gabi, więc łapie się na ten hardcorowy skok ![]()
#2335 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() leb mi peka dla dzieciaczkow z okazji 4 i 3 msc ![]() ![]() ![]() na 12.30 na szczepienie ciekawe czy nas zaszczepia w ogole ze wzgledu na katarek oli |
![]() ![]() |
![]() |
#2336 |
Zakorzenienie
|
My po kolejnej 'fantastycznej' nocy
![]() Mała po kilku wybudzeniach na jedzonko wstała ostatecznie o 4 ![]() Zasnęła dopiero po 7 i nadal śpi... Zdjęcia Małej zrobię więc jak wstanie ![]() A moje już są w albumie ![]() Zaraz zrobię sobie kawkę i idę doczytywać, o ile jeszcze Izunia pozwoli ![]() ......... Aguś, no niektórzy lekarze uważają, że można szczepić przy katarku (bo to nic takiego), inni z kolei nie (bo szczepienie dodatkowo osłabia odporność - oczywiście chwilowo)... Także dopiero po wizycie będziecie wiedzieli czy zaszczepią Oleńkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Wtajemniczenie
|
helołłłłłłłł
![]() podczytuję, ale nie piszę, bo absorbuje mnie True Blood, który teraz oglądam namiętnie ![]() Wczoraj jednak mój Syn straaaasznie nas zadziwił ![]() ![]() ![]() z innych rzeczy to tak: Marcelek dostaje kleik ryżowy, póki co rano tylko. 150ml mm + 3łyżki stołowe i smoczek wieloprzepływowy. MArcelek jeździ od prawie 2tygodni w spacerówie ![]() ![]() Wczoraj dostał 2łyżeczki jabłka i był lekko zszokowany, ale chyba smakowało ![]() Kilogramy rosną, więc teraz wymyśliłam, że wprowadzę dietę. A że do wszystkiego mam słomiany zapał.... pożyjemy zobaczymy ![]() Enchant też nie słodzę herbaty ![]() Daisy ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2338 |
Zakorzenienie
|
Oj duzo dzieciaczkow dzis kiepsko spalo, przytulam Wszystkie
![]() ![]() delicadeza Chetnie wkleje Ci linka ale zamawialam z niemieckiej strony. O TU. Albumy mam juz w domku i sa przepiekne ![]() The_Sania ![]() ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-20 o 08:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Rozeznanie
|
listopadowa, dodaję do przyjaciół, uciekam do Biedronki, a jak wrócę mam nadzieję, że zobaczę zaakceptowane
zapro i obejrzę Cię ŻYLETO! ![]() Polecicie coś na obiad żeby było w miarę dietetycznie? ![]()
#2340 |
Zakorzenienie
|
Najlepsze życzonka i big buziak dla fajowych chłopaków: ![]() ![]() ...............
Eweska, trzymam kciuki za chłopaczków ![]() Może faktycznie ząbki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.