|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Cytat:
![]() To dlatego, że długo nie miał syna ![]() A mój brat taki średni majsterkowicz, raczej komputerowiec, więc tata nie miał kogo innego uczyć Cytat:
![]() No nieźle... A ja myślałam, że rekordem była moja koleżanka, której babcia w 6 klasie podstawówki nie pozwoliła samej na balkon wychodzić... Cytat:
Cytat:
![]() Tzn. wolę złotą, a w zasadzie kolorową. Ale szara, bura i deszczowa i tak jest lepsza niż upały ![]() Eda nakarmiony ma zaciesz do tż ![]() Za jakieś 40 minut kąpiel i usypianie. Kolejny dzień za nami... Egzamin mam 30 września. Ale spoko, na pewno Wam przypomnę, żebyście za mnie kciuki trzymały
|
|
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
ewesko włacz suszarke
i połóz gdzies w poblizu łózeczka moze to ich uspi.trzymaj sie kochana
|
#2283 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynyyyyyy, a ja tak ładnie dietę trzymam,a mam taką ochotę na tortille
Padne normalnie, a to wszystko przez to że jutro pewnie okres dostanę;( Już mi się nawet śniła ta tortilla
|
|
|
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczę, biedna jesteś...
|
|
|
#2285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Matal ten drugi kombinezon który wkleiłaś ja miałam, i nie był ani razu użyty, dostaliśmy w prezencie bo to był rozmiar 68 ale jak Mati zakładał 68 to ten kombinezon był za mały, no i musiałabym mu go zakładać latem, troszkę nie trafiony prezent od teściowej i gruby to on raczej nie był, tak na teraz ok, ale na chłodniejszą jesień moim zdaniem by się nie nadawał Eweska
|
|
#2286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak będziesz sobie w czasie diety wszystkiego odmawiać, to potem rzucisz się na jedzenie ![]() Zjedz. Ale raz. Najważniejsze, żeby po takim wyjątku wrócić do diety mi się nie udało.Ale od jutra mam plan walczyć dalej ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
![]() Bo ja teraz zakładam body na krótki rękaw i cienki sweterek albo cienką bawełnianą bluzeczkę z długim rękawem
|
|
|
#2287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zjadłaś i nie skończyło sie na jednym,hmmmmm?;> Ale jak ja bym ważyła tyle co Ty, to bym się nie odchudzała:P
|
|
|
|
|
#2288 |
|
Raczkowanie
|
eweska dużo zdrówka dla chłopców i dla Ciebie dużo siły
Daisy Wszystkiego najlepszego z okazji 2 rocznicy ślubu ![]() spice1985 mój michas tez ma taką spakę, lekarz twierdzi że samo przejdzie. agus87 Wszystkiego Najlepszego dla Oleńki Enhantres Dzień dobry a raczej dobry wieczór pierworodny nie dał mi dzisiaj tutaj zajrzeć, zadarła mu się skórka przy paznokciu i raz że miał czerwony palec to mu sie jeszczse ropka zebrała u musiłam mu to zdezynfekować i delikatnie wycisnąć ropkę i był megaaaaaaaaaaaaaaa ryk i tak od godziny 14 do 19 były grane tylko rączki ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- głosy na Alusię, Edzika i Sebusia oddane
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za miłe powitanie
Cieszę się, że mnie choć jedna pamięta... Adrian zadowolony ze szkoły, chodzi chętnie i, jak na razie, dobrze mu idzie ![]() Ale Izunia ostatnio strasznie marudna, krzykliwa (ale nie wykazuje objawów chorobowych) - raczej fochy stroi. Tak się cieszyłam, że chociaż dobrze śpi w nocy . A teraz niestety - i w dzień sajgonki i w nocy sajgonki . Chodzę na rzęsach, łeb ze zmęczenia pęka a i doszły obowiązki związane ze szkołą Adrianka![]() Izunia próbuje nas ustawiać - jak coś chce to już nie płacze tylko wrzeszczy ze złości . W nocy budzi się już po kilka razy, czasem na jedzonko, a czasem ot tak i nie chce spać![]() No i kolki się nasiliły, w zasadzie co drugi dzień walczymy z cholerstwem Obiadków nie chce wcinać, pluje w każdą stronę ![]() Soczki - tyle o ile... Jak przed posiłkiem to potrafi wypić 50 ml jabłkowego lub bananowego. Natomiast posmakowało jej mleko z kaszką ryżową bananową Co do mojego Tż-ta: jesteśmy po szczerej rozmowie, jest dużo lepiej... Także mam nadzieję, że kryzys zażegnany i szybko nie wróci ![]() W sobotę jedziemy na ślub i wesele siostry męża. Adrian jedzie z nami, będzie niósł obrączki (ale pewnie szybko na imprezie padnie, więc raczej się nie wybawię ; a szkoda, bo kupiłam sobie kieckę, taką, że jak mnie Tż w niej zobaczył to stwierdził: żyleta , jeszcze takiego od niego nie słyszałam ).A Izunia zostanie pod opieką mojej Mamy Chrzestnej... Jeszcze nie pojechaliśmy, a już za nią tęsknię... Choć wiem, że będzie w bardzo dobrych rękach... .............. Daisy, Kochana, Wszystkiego najlepszego z Okazji Drugiej Rocznicy (Bawełnianej ) ŚlubuEdytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-09-19 o 20:27 |
|
|
|
#2290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
listopadowa dalej kolki??
o boze współczuje...
|
#2292 |
|
Zadomowienie
|
Grazin eee
chyba coś mnie tu bajerujesz ![]() Eweska trzymaj się dzielnie i nie dawaj blźniakom Fajnie, że Patryk chce pomogać.. na pewno miło Ci jak widzisz zaangażowanie z jego strony ![]() Listopadowa witaj kochana! super, że z TŻtem się układa.. mam nadzieję, że już same radosne chwile was czekają ![]() ![]() Anti trcohę powojował na wieczór, ale za to usnął cudnie w 3 minuty po jedzonku.. Relaksuje się ze słówkami z niemieckiego ![]() Matall jak ty masz siłe i motywację uczyć się franzuskiego sama w domu? Mi to jakoś tak samej od siebie ciężko wziąć.. muszę mieć bodzca do nauki.. Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-09-19 o 20:36 |
|
|
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
Ciagle kolki? Wspolczuje![]() Ewesko Ja tez nie chce jesieni!!Nienawidze jej! |
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowa
czekałam i się doczekałam postu - Adrianek dużo ma znajomych w klasie ??? - Izunia - pokaż jakąś fotę aktualną ![]() - wiedziałam, że się dogadacie z tż ![]() tęsknimy za Wami ... ![]() eweska a spróbuj może podać coś przeciwbólowego ... może to ząbki ...
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-09-19 o 20:39 |
|
|
|
#2295 |
|
Wtajemniczenie
|
haj wieczorowa pora
co do kombinezonikow, to ja mam kilka zimowych, wszystkie dostalam, jeden kupilam. wiekszosc na 6m i jestem pewna ze nie wejdzie, i ten co kupilam to na 9 wiec powinien byc ok. mam tez pluszaka na jesien, wrzucilam fotki do albumu w kombinezonie tez dzisiaj testowalam pieluchy wielorazowki sa swietne!!! mam zebre, brazowa zebre i krowke toffi haha norbi zadowolony, byl wniej 4h bo mi sie zapomnialo ze to nie pampers, nie przeciekla , rewelka!!!!!!
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane ja na szybko, własnie z rehabilitacji wróciłam.
Jak to jest z zatrudnieniem po macierzynskim? Umowa wygasa mi 30.09 - czy prezes teoretycznie może mnie nie zatrudnic ?? Widzę, że jest Listopadowa !! Super !! Witaj Kochana, zaglądaj częśćiej
|
#2297 |
|
Zadomowienie
|
Ddaaiissyy no niestety może Cię już nie zatrudnić i wtedy do końca macierzyńskiego ZUS wypłaca pieniążki..
Ale spokojnie, bez paniki.. przecież masz obiecaną umowę, więc po co te nerwy ![]()
Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-09-19 o 20:52 |
|
|
|
#2298 |
|
Zadomowienie
|
tzn. nie ma w obowiązku przedłużać Ci umowy, ale nie miej czarnych myśli i nie denerwuj się na zapas, kobietę chroni tylko ciąża, macierzyński już nie niestety
|
#2299 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jestem dumna z Ciebie, pamiętaj, że robisz to dla bobasa;Cytat:
![]() wyobraż am sobie co czułaś zastanawiając się jak Norbi zniesie rozłąkę z mamusią, bo ja tez myślę o niani i schizy mam a jeszcze trochę czasu w domu z malutkim przede mną;Cytat:
podobnie jak jej oblubieniec to brzucholowe nielubiacze, brzuszek ciągle się płaczem kończy też staram się ćwiczyć Wikusiaa co do wagi, ![]() ![]() klask i:no jestem pełna podziwuCytat:
![]() Z ulewaniem dość mocnym mamy przez ostatnie 3 dni to samo mimo, iż wczesniej żadnych problemów nie było. ![]() dla |Oleńki ![]() Cytat:
Do kościoła kiedyś regularnie chodziłam a teraz moje zdanie jest tożsame z Twoim i nie uczęszczam, ochrzczę małego a Wiktor sam kiedyś wybierze swoją drogę i zadecyduje; Kamizelki u mnie się nie sprawdziły, były prezentem: jedna pikowana z kapturem, druga puchowa, sama nie zakupiłabym; Cytat:
![]() Kochana wspólnych chwil w szczęściu i wzajemnym zrozumieniu z okazji rocznicy dla Was za wagę GabryniWiktor też ma teraz problemy z brzuszkiem ![]() no i kciuki mocno trzymam za jutrzejszy dzień Siaśku - niezmiennie zdrówka; Mamooptymistko myślałam o Franusiu, bo między naszymi chłopakami tydzień różnicy a identyczne problemy ostatnio mamy; Dziewczyny nadrobiłam dokładnie, nie mam jak więcej odpisać, bo synek prawie cały dzień na rękach, piszę jedną ręka do Was, chyba skok u nas, RĘCE I RĘCE I PŁACZ, zero spania w ciągu dnia, teraz oczy jak 5 zł. a i jeszcze GRAZIN mam identyczną sytuację jak Ty, chrzcimy małego w ten weekend; pauliziu mamy taki kombinezon, od babci z Anglii przyszedł, śliczny jest ściskam mocno i aż się nocy boję pa pa Mamusie
|
|
|
#2300 |
|
Rozeznanie
|
o jakie powroty
enchan listopadowa ![]() My juz po kaszce dzić z 15 g i 50 ml wody zjadła do końca tak więc robimy postępyKąpiel też już skończona dzidzia śpi, bez cycka, nie chciała łobuziara, przestawi sie już chyba na zasypianie samemu w łóżeczku bez cyckaOchhhh na Polsacie mój Brusik biega, słodziak..... Zobaczymy jak tam nocka. Buziaki dziewczyny do jutra.
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Kochane za miłe powitanie
Już myślałam, że mnie tu nikt nie pamięta ![]() Kurcze no, nie mam czasu na wizaż , nad czym ubolewam strasznie![]() Kompletnie nie wiem co u Was Ale mam nadzieję, że jest dobrze i dzieciaczki zdrowiutkie i ładnie rosną Kolki mogą utrzymywać się do 6 m-ca, do tego czasu dojrzewa układ pokarmowy ![]() No nic, musimy walczyć... Aduś w szkole super. Zbiera same dobre oceny , szybko się zaadaptował, ale on jest bardzo kontaktowym dzieckiemAndziotku, aktualne zdjęcie Izuni postaram się wkleić jutro Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-09-19 o 21:58 |
|
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak mnie chwalisz ze czuje sie zobowiazana nie dac ciala
|
|
#2303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ola zjadla na kolacje 90 kaszki dopila 140 mleka lacznie 230 ml ![]() jutro szczepienia skojarzone i pneumo prosimy o kciukasy
|
|
|
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
agus sa
![]() dzieki za głosy
|
#2306 |
|
Wtajemniczenie
|
listopadowa, witaj
ściągnęłam Cię chyba myślami ![]() fajnie, że dogadałaś się z tż Iza wyrośnie i będzie dobrze Z nowości, to jedna ważna: był zlot w Częstochowie Ja też mam tyły z wizażem. Mam sporo obowiązków ostatnio. Może w nocy nadrobię w trakcie dojenia. Martwię się, bo mam coraz mniej mleka. Jakoś mi smutno z tego powodu. Tak się przyzwyczaiłam do tego, że Pepe moje mleczko pije
|
|
|
|
#2307 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miało być jedno ciasto, a nagle wyszło 5 ![]() Cytat:
![]() Miałam nawet dziś pytać, co się z Tobą dzieje, ale widziałam, że napisałaś na innym wątku i czekałam na posta u nas ![]() Tak w ogóle, to za wagę ![]() Z moją tak dobrze nie jest ![]() Cytat:
![]() I w sweterku cienkim było mi za gorąco ![]() Cytat:
![]() Ale usprawiedliwiam się tym, że muszę się do egzaminu na studiach uczyć ![]() Od 1 października wracam do nauki frencza I nie wiem, czy niemca się nie pouczę Nie cierpię tego języka, ale dużo większa szansa, że wyjdziemy do Niemiec niż do Francji (tż być może mógłby tam dostać pracę, bo pracuje w niemieckim wydawnictwie). A ja nic nie umiem po niemiecku, bo mnie od zawsze odrzuca...Eda śpi ![]() A ja może zaktualizuję nieco album ![]() Potem ogarnąć butelki i mleko na noc. I spać ![]() Ćwiczenia dziś odpuszczam. Za bardzo mnie brzuch boli
|
|
|
#2308 |
|
Zadomowienie
|
Grazin
![]() ![]() Aga87 szczepienie wrrr! kciuki za Oleńkę oby nic nie bolało ![]() Matall a ja tam lubię się niemieckiego uczyć.. wolę niż angielski ![]() Na początku też mi się wydawało, że niem. jest bee... ale już się osłuchałam i jest okej
|
|
|
|
#2309 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, dziś tylko podczytuję Rano nie dam rady pisac (musze zajmować się Kubą ) a popołudniu jak jest Tż to tez różnie,bo albo on siedzi na necie albo zawsze coś wypadnie a poza tym ostatnio miał do mnie wąty (wąty/wonty?) że ciągle tu piszę a przecież ja i tak malutko jestem na wizażu Idę się położyć Dobranoc |
|
|
|
|
#2310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poza tym uczyłam się też łaciny, węgierskiego i hiszpańskiego. Niemieckiego nigdy nie chciałam. Ale chyba się przemogę
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.

Padne normalnie, a to wszystko przez to że jutro pewnie okres dostanę;( Już mi się nawet śniła ta tortilla
mi się nie udało.

Nareszcie
klask i:no jestem pełna podziwu
dla |Oleńki
ale drugie to nawet właściwie bez zarzutu