|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
![]() Ja tez robilam paznokcie przez jakies 3 lata ![]()
![]() |
#2312 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
![]() po drugie sprawa z łożyskiem, powiedz mi czy sie orientujesz, ono zasłania ci ujście szyjki macicy? mi cały czas zasłaniało a teraz się ciut podniosło ale nadal koniec łożyska jest blisko ujścia i z zaleceń mamy tylko zakaz współżycia. Widze że ciebie już nieźle poinstruowali i o krwawieniach i o cc a mi moja gin nic takiego nie mówiła ![]() ![]() Bądźmy dobrej myśli że wszystko skończy się dobrze ![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- ja przed następną wizytą też krzywą cukrzycową musze zrobić, pani mi powiedziała że w aptece mam kupić glukoze i z nią iść do laboratorium ![]() ![]()
![]() |
#2313 |
Raczkowanie
|
Cześć laski!
![]() Próbuje 4 raz coś napisać od wczoraj i co dojde do połowy to mi się kasuje ![]() Patrzyłam na allegro za NEXTami, ale są same gigantyczne rozmiary ![]() Mała! No i jak tam Mustella? Zapach do zniesienia? Flowerbombka No to super ![]() ![]() Engela co prawda to prawda…też był chciała taką piłeczkę jak karolca, ale z tym nadmiarem moich kilogramów to nierealne.. cały czas sobie obiecuję, że od jutra same warzywa, owoce, jedzonko na parze, a wciągam co? Same chrupki ![]() ![]() Agabi gratuluję chłopczyka! Niech rośnie w siłę ![]() Anagat nie wpuściłabym takiego do domu!gentelmena… ![]() Rybka13 moja kuzynka pracuje w wizzairze i tam np. od 5msc nie wpuszczają na pokład samolotu ![]() Desia888 ja też idę 3.11 i mam nadzieję, że już mi wszystko powie ![]() ![]() Kubusewa ja nie mam mrowienia, za to łapią mnie przeokrutne skurcze..w kolanach..pachwinach…blee e Ewelajna25 skąd ja znam takie głupie gadanie…moja teściowa jakby mogła to by chyba z nami zamieszkała.. ostatnio to już rzuciłam jej słuchawką, bo pytania jakbym miała 13 lat.. a gdzie idziesz?-do sklepu; a po co? –po wode; a do jakiego sklepu? –nie wytrzymałam i ✂✂✂utnełam słuchawka…wrrr… ![]() ![]() A u nas z płcią jest o tyle niedogodnie, że pewnie też byśmy chcieli zachować conieco w tajemnicy, ale…znowu teściowa…pracuje w szpitalu i większosć rzeczy wie jeszcze wcześniej niż ja od lekarza ![]() ![]() ![]() 88natka gratuluje dzieczynki! ![]() ![]() Zariah GRATULACJE! ![]() A teraz życze Wam miłego dnia i lecę po dokładkę mojego mlecznego napoju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2314 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i gratuluje coreczki! Ewelajna faktycznie mozna sie wkurzyc! Ale dzieczyny wyobrazacie sobie sytuacje ze tesciowa wogole moze sie na wnuka nie cieszyc ![]() ![]() Byla u nas teraz 10 dni i ani razu nie poruszyla tematu dziecka ![]() ![]() 88 natka - Gratulacje dziewczynki! A plytka to super pamiatka, ja zaluje ze nie mam dla adasia, teraz jak ma juz 6 lat strasznie by sie cieszyl jak bym mu pokazala jak to plywal u mamusi w brzuszku ![]() Mala, jasne ze trzymam kciuki jutro! ![]() Aalegna, fajnie ze wszystko w porzadku! Anagat, nie stresuj sie za bardzo karmieniem piersia bo co ma byc to bedzie, dziwne ze irlandki nie sa do tego chetne bo to dobre i dla mamy i dla dziecka! Ale wbrew temu co piszesz to z tego co ja wiem to masa kobietek - Polek ma problemy z karmieniem piersia i rezygnuja. Tak wiec to chyba nie jest tak do konca ze wszystkie polki karmia piersia ![]() Karmienie naprawde nie jest proste, tak sie tylko wydaje! Ja sobie myslalm ze co tam, przystawia sie male do piersi no i ssie, niestety zycie pokazalo ze tak pieknie to nie jest ![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
![]() Odpoczywaj i nie martw sie cesarka, nawet jesli bedziesz miala bo trzeba to i tak nie masz na to wplywu i tego nie zmienisz! Ale mam nadzieje ze uda Ci sie uniknac cc ![]() Ivonka powodzenia na badniu, smaczne to to nie jest ![]() Anagat przyjemnosci na wizycie!
![]() |
#2315 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie dziś 5 kg+ ![]() Katar dalej mnie trzyma i dzis profilaktycznie płukałam gardło solą. Zastanawiam się czy nie pójsc do lekarza po zwolnienie |
![]() ![]() |
![]() |
#2316 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A po zwolnienie idz, lepiej sie wykurowac niz zeby sie cos powazniejszego ze zwyklego przeziebienia rozwinelo!
![]() |
#2317 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2318 |
Zakorzenienie
|
Niedługo kończę 22tc
![]() Ja tez do tej pory jak pracuje tu 5 lat byłam raz 3 dni na zwolnieniu. Tak myśle własnie czy nie pójśc, bo tylko się dodatkowo zarażam i stykam z wirusami |
![]() ![]() |
![]() |
#2319 |
Zakorzenienie
|
dzieńdoberek
co do wtracających sie teściów, to mój teść jest zdziwiony (wręcz zły), że my po 1. jeszcze remontu mieszkania nie skończylismy, a po 2. że jeszcze wszystkiego dla dziecka nie kupilismy ![]() a ponieważ on sponsoruje wózek to mamy go kupić już i nieważne, że teraz bedzie on nanm zawadzał przy przesuwaniu mebli pod malowanie Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2011-10-25 o 07:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2320 |
Zadomowienie
|
Witam,
właśnie wstałam i ![]() ![]() dzisiaj wizyta u gina i ogólnie czuję się jak koń po westernie zajechana na maksa ![]() trzeba napic sie herbatki cos zjesc i bedzie lepiej ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2321 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Spojrzalam na Twoje prace! Przecudne! Ty te pudeleczka, kartki sprzedajesz?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczęscie my wszystko w swoim robimy tempie (ale wkurzajace to jest), a ten wózek kupie (kasę na niego juz dostalismy, model też wybrany) dla świetego spokoju niz niedługo... i niech czeka dziekuję bardzo ![]() prawie wszystkie prace za blogu były robione pod sprzedarzaż lub wręcz na zamówienie, poza tym tu nawet połowy jego co zrobiłam nie ma ![]() na blogu nie ma ani jednego albumu, który robiłam i chyba z 10 ostanio robonych kartek ![]() ale postaram sie nadrobić zaległości zdjęciowe, gdyż już w toku są różnego rodzaju świąteczne wyroby Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2011-10-25 o 08:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2324 |
Zakorzenienie
|
Jeju co się dzieje z tymi szyjkami. Kolejna moja koleżanka ma skracająca się szyjkę i musi leżec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2325 | |||
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Ja zaraz wybywam na targ, dzis mam zamiar ugotowac kapusniaczek, bo chodzi za mna od dluzszego czasu. ![]() Cytat:
![]() Ja wyparzalam butelki wrzatkiem i to przez pierwszy miesiac tylko a potem juz tylko mylam, dziecko nie moze miec ciagle wysterylizaowanego sprzetu przeciez ![]() Odnosnie karmienia, ja tez bylam nastawiona ze na pewno bede karmic i tez wydawalo mi sie ze to jest prosta sprawa, myslalam mama nas wykarmila, tez dam rade, jednak realia ostudzily moje ambicje, to wszystko nie jest takie proste ![]() Oczywiscie nie ma sie co zniechecac, Tobie moze to latwo pojsc, ale nie mysl ze jesli nie bedziesz karmila piersia to jestes gorsza mamusia. I absolutnie nie mysl ze to wstyd, wlasnie takie myslenie moze spowodowac ze za wszelka cene bedziesz chciala karmic piersia a gdyby cos nie wyszlo, to wtedy sie podlamiesz. Cytat:
![]() Moze jest tak malo chetnych bo jest zimno i wielu mamusiom nie chce sie wychodzic z domku? ![]() Cytat:
![]() No i teraz odpoczywaj, mierz sobie cisnienie, bo to jest istotne przy problemach z lozyskiem. Mam nadzieje ze szpital Cie ominie. ![]()
![]() |
#2326 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ewelajna chyba bym zrobila tj radzi gucia ![]() ![]() 88natka ![]() ![]() ![]() ![]() aalegna najwazniejsze,ze z maluszkiem wszystko w porzadku ![]() lena_mi to samo mi przeszlo wcozraj przez mysl jak obejrzalam filmik o kąpaniu noworodka ![]() ![]() monika_krk a jak sie czujesz po tych cwiczeniach, nic nie doskwiera? Kurcze tez bym sie chciala ruszyc i cos porobic, bo obawiam się, ze potem bede zmurszała i trudniej bedzie przy porodzie ![]() Pisalyscie tez o basenie i chyba tutaj bedzie optymalnie pod warunkiem,ze wejde w stroj ![]() Zariah ![]() ![]() ![]() ivonka7 koniecznie zdaj relacje z badania ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to niestety bardzo częsta przypadłość |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Rozeznanie
|
Mała Cziqua kciuki za wizyty
![]() Chyba teraz jest przewaga dziewczynek ![]() ![]() Gizmatko ![]() kubusewa ![]()
#2329 |
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczynki, wczoraj nie czulam sie najlepiej wiec juz nie siedzialam na kompie.
Aguska bardzo Ci dziekuje za wyjasnienie ''twardniejacego brzuszka''. zadzwonilam wczoraj do biura swojej poloznej, ale juz bylo nieczynne o 16:30!! komorki mi swojej nie dala, a na emergency nie chcialam dzwonic, wiec zadzwonilam do polskiego gina w londynie...powiedzial aby na dluzsza rozmowe zadzwonic o 22!! Ok jakos wytrzymalam do tej godziny i powiedzialam mu co i jak, a on zapytal czy goraczkuje, czy mam problemy z wyproznianiem sie, oddawaniem moczu itd. wiec go pytam co z tym twardniejacym brzuchem - mam wzdecia codziennie moze to jest taki zwiazek, powiedzial ze wzdecia sa przypisane ciazy, twardnienie brzuszka od czasu do czasu to tez normalne, no chyba ze towarzysza temu rytmiczne skurcze maciciy co 15 min (zebym ja umiala je odroznic od tych ukluc co mam co jakis czas to byloby dobrze), mam brac nospe 3x dziennie i poczekac na USG angielskie 3 listopada a pozniej moge do niego przyjechac. ale tak mi sie wydaje ze pojade do niego w najblizsza sobote, zadzwonie jeszcze zaraz do poloznej i zapytam czy ktos moze sprawdzic moj brzuchol bo to moze szyjka sie skraca ( w co watpie ze ktos to sprawdzi, pewnie powie ze to normalne). Ok wlasnie zadzwonilam do poloznej i powiedziala ze pewnie sie przepracowalam (w sobote mialam polowanie wiec bylam zmeczona), pytala czy ten bol w pachwinach przechodzi na plecy....wczoraj raz przeszedl, powiedzialam ze brzuch twardnieje i nie czuje sie dobrze...jestem jakas oslabiona juz od niedzieli. i ma przyjechac do mnie do domu dzis popoludniu. milo z jej strony. pytala tez czy czuje ruchy dziecka i czy nie ma krwawienia. Zariah gratuluje dziewczynki, trzymam kciuki aby lozysko sie podnioslo. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-10-25 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2330 |
Rozeznanie
|
Zariah- gratuluję córeczki
![]() ![]() cziqua, mala-trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() natka-gratuluję córeczki ![]() gizmatko-cieszę się że wróciłaś już do nas i że z dzidzią wszystko ok ![]() ja całą noc nie spałam prawie. masakrycznie się śpi z holterem na brzuchu i z kilometrem kabelków ![]() ![]() zapomniałam Wam wczoraj napisać- na ten mój pęcherz dostałam antybiotyk doustny i nystatynę dowcipnie. a żeby było śmiesznie- w wynikach moczu wyszły mi liczne bakterie, leukocyty i w ogóle, posiew robiony dwa dni później- nic nie wyhodowano ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Duzo by pisac, dobrze chociaz ze polozna na tyle w porzadku ze przyjedzie do Ciebie! Mam nadzieje ze cos sensownego Ci powie ![]()
![]() |
#2332 |
Zakorzenienie
|
agabi mi przez ponad 2 miesiące wychodziły liczne bakterie w moczu, a posiewach nic nie wyszło... i nagle przy nastepnych badaniach wyszło, że bakterie nieliczne
|
![]() ![]() |
![]() |
#2333 | |||
Zadomowienie
|
Alamig, pieknie wygladalas w dniu slubu.
Wklej jeszcze jakies zdjecie brzuchola ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja juz dzis po silowni (rewerek poziomy + ksiazka w reku ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2334 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2335 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2336 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja się zapytam tylko względem karmienia piersią. czy stosujecie jakieś masaże hydromasaże czy cos w tym stylu ??
swego czasu mama mi podtykała pod nos artykuł (uwaga ![]() że niby je to jakos tam przygotuje ... taki pseudo-hydromasaż |
![]() ![]() |
![]() |
#2337 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziś wieczorem może zrobię fotkę, bo rano, to płaski brzuszek mam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie wiem czy warto hartowac sutki, sa teraz nakladki silikonowe czy jakies, specjalne masci- a po tym jak dziecko zacznie ssac to ono juz je zahartuje ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Zariah gratulacje córci ![]() ja wczoraj zamówiłam pralkę i okap, potem pojechaliśmy z mężulem kupić mozaikę do łazienki, kupiłam firankę do sypialni. Jednym słowem dzień miałam pełen latania. Dziś mam ambitne plany co do sprzątania w "papierkach" z uczelni i wszystkich innych, tak żeby powyrzucać to co nie potrzebne a zostawić tylko to co potrzebne. ![]() ![]() ![]()
#2340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jesteś osamotniona w tej kwestii, ja jutro odbiorę swoje kolejne wyniki i zobaczymy co tam teraz wyjdzie ciekawego ale to mnie mniej stresuje niz jutrzejsze połówkowe usg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.