|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Mrówa spytam TZta . może coś wymyśli , bo on z histori dobry a i angielski zna . Jak nic nie wymyślisz to mogę jutro do taty przekręcić , jest historykiem , pasjonatem II wojny . a angielski też zna . Myślę że szybciej coś wymyśli ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Mrówa mój Tz gada tak : że nie da się tego inaczej nazwać za bardzo . Napisałby obserwator ognia , obserwator nalotów czy jakoś tak . Że inaczej mu to nie wychodzi . Ale raczej obserwator nalotów . teraz dodał jeszcze wypatrywacz nalotów . Siedzi chłop w kuchni i myśli :P
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2012-09-04 o 21:25 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
mrowak dręczę Tża o pomoc
![]() Może "obserwator przeciwlotniczy" ?
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2012-09-04 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Zakorzenienie
|
wiecie co nie każdy ma takie podejście, ze zostawi dziecko nie ważne czy płacze przez 5 godzin czy nie. Ja nie potrafie przejśc obojętnie jak moje dziecko płacze. Teraz wiem że zostaje tam bez problemu i bawi się z dziećmi czy zje obiad. I ja też jestem spokojna.
I to że postałam chwile pod drzwiami to chyba nikomu nie przeszkadza. Nie wchodziłam do srodka i nie przeszkadzałam paniom. Zosia też mnie nie widziała. koniec tematu
#2314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja na pewno do jutra nic nie wymyślę, bo ja już tak myślę od soboty ![]() ![]() no, no, brzmi całkiem...myślmy dalej, a jak nic nie wymyślimy to może tak "pójdzie" na szczęście ten zwrot jest kompletnie nieistotny w samej książce, "wleciał" tam przypadkiem więc nikt mi za to głowy nie urwie ![]() w innej kwestii: dajcie Sarze spokój- ma dziewczyna swój stres związany z przedszkolem Zosi i jeśli te 40 minut pod drzwiami ma ją uspokoić to niech sobie stoi na zdrowie- dziecko jej nie widziało, paniom pod nogami się nie szwędała, a nawet jak jutro znowu postoi 30 minut to w końcu w piątek postoi tylko 5, a w poniedziałek wcale-każdy ma SWÓJ proces-się wymądrzyłam ![]()
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2012-09-04 o 21:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Zakorzenienie
|
Mrówa jutro do taty przedryndam , może coś wymyśli .
Bo TZ wie o jakiego ludka idzie , ale jak go nazwać to nie ma pojęcia . TZ w kuchni ma Tw , bo co innego ogląda ![]() Zresztą mamy dużą kuchnię i on tam lubi siedzieć .
#2316 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale ja też nie mogę znieść tego jak moje dziecko płacze. Jak to mówią "miętka dupa" jestem
![]()
#2317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2318 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a o której wychodzicie? nie wystarczy na koszulkę bluza jakaś rozpinana? Cytat:
Ja też wierzę w sny ,wg. mojego sennika jak się śni kobieta w ciąży to nowina jakaś , a na przybytek materialny to gówno ![]() Mój mały dzisiaj się stęsknił za bratem aż się rozryczał jak mówię że go nie ma i usnął z tego wszystkiego o 12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2319 |
Zakorzenienie
|
mrowka - Ty to potrafisz zapodać temat dnia. i to taki angażujący całe rodziny.
![]() ![]() poszłam usypiać Oliwkę i sama zasnęłam, ale że nie potrafię już dłużej spać niż 3-4 godziny to się obudziłam na dojenie.
#2320 |
Zakorzenienie
|
Czyżbym była pierwsza od rana?
![]() ale czytałam długo mógł już ktoś coś napisać Mrowak ja o historii pojecia nie mam, temat WCALE nie jest mi po drodze wiec nie pomogę ale życze powodzenia w szukaniu właściwych określeń ![]() kobitki jak obcinacie storczyka jak juz opadna kwiatki wszystkie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam pierwsza, ale milcząca. A pojęcia o storczykach nie mam ![]() W kwestii przedszkola. Igor nie chce chodzić do swojego klubu - doszły nowe dzieci i dużo płaczą i Igor nie chce tam być. Bidulek. A Wam powiem, że dał mi wczoraj wycisk, ale jak był czas usypiania i Adam poszedł, to tak się rozpłakał, że hoho. Weszłam do pokoju, powiedziałam, że jestem, a on zasmarkany i cały już uśmiechnięty przez te łzy. Rano też musiał siedzieć przy śniadaniu u mnie na kolanach, bo był płacz. Uwielbiam go ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- A mam pytanie: wiecie, co można zrobić z takimi polskimi winogronami? Prócz wina. Tak na szybko. Jeśli nie zrobię nic, to zginę wśród muszek owocówek. Mam też skrzynkę gruszek, ale muszki ich tak nie lubią. Ja się nie forsuję, więc tylko te winogrona chce wykorzystać.
![]() |
#2322 |
Zakorzenienie
|
ja z tych wyrodnych,zostawilabym i wyszla miedzy innymi dlatego,ze akby plakala to by mi jej zal bylo i takie tam a tak im mniej widze i slysze tym dluzej zyje...;-)
krzywda jej sie tam nie stanie...a nawet zaluje bo mogla kurde isc od teraz...no ale nic pojdzie za rok...
![]() |
#2323 | |
Zakorzenienie
|
milcząca się nie liczy:P
z winogrona może dzem, sok, konfiturę?? ale wszystko dość pracochłonne ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2324 |
Zakorzenienie
|
Zazwyczaj piszą żeby obcinać nad 2 oczkiem i też tak robię. Niby niektóre odbijają ze starych pędów jeszcze (koleżanki storczyki tak) - moje nigdy. Jak już całe pędy uschną to obcinam na krótko.
Z winogrona to tylko wino robiłam. Z gruszek robię kompoty...
#2325 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
W temacie moich obserwacji to na naszym forum widać jak bardzo się różnimy tak jak różnią się nasze dzieci (choć są bardzo podobne ![]() Często postępujemy irracjonalnie i żadne tłumaczenia innych nie pomogą dopóki same się nie przekonamy że jest dobrze. Bao rodzisz ?
#2326 |
Zakorzenienie
|
Nataszka - pierwsza w dniu dzisiejszym to byłam ja!
NA storczykach się nie znam. obcinam jak mi się obetnie, podlewam kiedy mi się przypomni i jakoś rosną. Megi - Jak nie wino to może jakiś sok winogronowy??
#2327 |
Zakorzenienie
|
Megi te winogrona to ja bym zjadła poprostu
![]()
#2328 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny - to które koło hula hop będzie dobre.
sa takie za około 100 ale są i takie za 0k0ło 30. Muszę w końcu coś zrobić z moim brzuchem. np: http://allegro.pl/hula-hop-jinpoli-a...605305063.html czy http://allegro.pl/251-wyszczuplajace...583993345.html na co mam patrzeć??
#2329 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do przedszkola - moja siostrzenica już sie nachodziła...2 dni po 6 godzin i dzisiaj gorączka 39st, kaszel i śpik po pas....została w domu ![]() ![]() ![]() ![]() Co do Sary - nie wiem, czemu tak na nią niektóre z was "naskoczyły":rolleyes : ja za siebie nie ręczę, jak mój pójdzie to też będę z początku podglądać ![]() ![]() ![]() Mrowak - nie pomogę, z historii to ja tylko czaję kiedy wojna wybuchła, i to ta II, bo I to pojęcia już nie mam ![]()
![]() |
#2330 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny pomóżcie coś wybrać
http://allegro.pl/lozko-lozeczko-dla...608483672.html http://allegro.pl/show_item.php?item...fb8b71e1e483bb |
![]() ![]() |
![]() |
#2331 |
Zakorzenienie
|
Bao - Ty siedź w dwu paku jak najdłużej wtedy dłużej będziesz na macierzyńskim.
Z tym podglądaniem Twojego Kubusia to nie będzie tak łatwo jak będziesz miała drugie w domu. Moje dziecko dzisiaj rano powiedziało że nie chce do przedszkola tylko do żłobka ale poszła grzecznie. Nawet buzi dostałam na pożegnanie. a dajecie śniadanie przed przedszkolem/żłobkiem/klubem malucha? My dajemy jej zawsze bo ona niezbyt chętna do jedzenia, ale może gdyby w domu nie jadła to by tam zjadła ![]()
#2332 |
Zakorzenienie
|
Pop ja za radą Libry wzięłam pierwsze z brzegu. U mnie było najtańsze z przesyłką zapłaciłam chyba 45 pln. To wszystko i tak made in china.
Trochę robi hałasu niestety no i jak solidnie i systematycznie kręcę to jest efekt, jak przestaję to lipa ![]() A i w małym śmiesznym sklepiku widziałam identyczne jak moje tylko za blisko 100 pln. Nie omieszkałam powiedzieć sprzedającemu panu co o tym myślę
#2333 |
Zakorzenienie
|
Ja daję śniadanie przed. Czasem to jajecznica, kanapka, parówka, czasem jak nie chce, to jabłko lub kiwi - on owoce to zawsze zje. Śniadanie ma o 8:50 w Klubie, a przychodzi tam o 8. Nawet jak w domu zje mało, to jakoś przeżyje.
#2334 |
Zakorzenienie
|
Ale lepiej jak jest więcej tych kulek i jakie te kulki mają być bo są różne?
Ja sie doję a moje słoneczko zasnęło przy dźwięku laktatora. Naprawdę Natasza to chyba idealny noworodek, je, śpi, sama się bawi, i się śmieje jak tylko kogoś zobaczy. Myślałam że Oliwka była prosta w obsłudze ale Natasza ją przebiła.
#2335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2336 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny doradźcie jakie łóżeczko kupić,nie chodzi o kolor tylko czy z szuflada czy bez i jakie wymiary czy 160x80 starczy?a może ktoś kupił taki model?
http://allegro.pl/show_item.php?item...fb8b71e1e483bb http://allegro.pl/super-lozko-160-x-...597336680.html widzę,że poprzednie też się wkleiło a nie chciało wejść Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2012-09-05 o 10:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Zakorzenienie
|
P0P moje hula ma jeden rzad kulek,i wiekszego bym nie chciala. Moje mq takie kulki w ktorych w srodku sa magnesy. Kosztowalo z przesylka troche ponad 40zl. Bralam takie troche lepsze i wybieralam w tych co najwiecej inni kupuja
![]() Tylkooliwka wg mnie to 160dlugie lepiej,i super auto. Ja wiem ze nie widzicie potrzeby wiekszego lozka,ale jak np dziecko dostaje w nocy b.wysokiej goraczki to ja lub tz sie z Erykiem kladlismy zeby w nocy pilnowac. Sara i jak corcia,juz lepiej. Dzieci do 2 tyg sie przystosowuja. Bedzie ok. Nie martw sie. Ja ze lzami w oczach synka odprowadzalam, ale jakie szczescie mielismy w oczach jak go odbieralam. Pilnuj zeby mala Ciebie nie zobaczyla przez to okienko ![]()
![]() |
#2338 |
Zakorzenienie
|
Pop moja rada jak zaczniesz ćwiczyć na hula hop to zacznij stopniowo bo będziesz właśnie cała osiniaczona , obolala. Co pare dni wydluzaj czas , najlepiej dwa razy dziennie
Libra u nas tez jest taka lista kto dzieciaka może odbierać . Sara wg mnie to ty sie nie musisz tłumaczyć z tego ze stałas tyle, twoja sprawa, chciałas zobaczyć jak mała sie odnajdzie w nowej sytuacji. To normalne ze człowiek jest ciekawy , patrzy jak dziecko sobie daje radę z zapoznaniem nowych osób, dzieci , normalne ze sie martwi. Przynajmniej z ulga wyszlas z tego przedszkola jak zobaczylas ze jest okey. Nie musiałas nigdzie lecieć do pracy czy coś , mogłam sobie na to pozwolić i nie czuj sie winna czy coś . Ja mojego starszego chwile podgladalam ale on to cygańskie dziecko , zobaczymy jak z małym bedzie , ale nie da rady chyba poglądac bo by nas zobaczył. |
![]() ![]() |
![]() |
#2339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylkooliwka z szuflada moze praktyczniejsze, a auta sa u was na fali? moze zapytaj malego co mu sie podoba bardziej?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2340 | |
Zakorzenienie
|
Witam.
naczytalam się i znowu nie pamiętam co komu miałam napisać... musze wytężyć mózgownice, moze sobie przypomnę... ![]() Dziękuję za odpowiedzi w sprawie kup. Widzę, że zdarzają sie takie "kupowe" ewenementy jak moja co robią 5 kup dziennie ![]() ![]() ![]() megi- super, że już w domku i że wyniki dobre. Teraz wypoczywaj, nie przemęczaj się i w spokoju zakochuj sie w tym małym człowieczku ![]() Pop- brawa za wyniki nataszki!! Silna dziewczyna... ![]() bao- biedny Kubi, dobrze, że juz go nie boli. A Ty się nie spiesz tak z tym rodzeniem, odpoczywaj dopóki możesz ![]() sara- super, że Zosia już lepiej zniosła pobyt w przedszkolu. Teraz już i Ty będziesz spokojniejsza i już 40 minut stać nie będziesz musiała. A jeśli Cię to potrzebne to sobie stój, a co tam ![]() Cytat:
mrówka- jak tam, udało się coś mądrego wymyślić? ja niestety nie pomogę bo angielski i historia nie sś moją mocną stroną. A nawet rzekłabym, że są słabiutką ![]() Moje dziecko właśnie zasnęło, oczywiście kupsztal musiał być w między czasie- norma ![]() ![]() Szkoda tylko, że wstaje rano o 6 znowu!! ![]()
Weroniczka (05.04.2010r) ![]() "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) ![]() Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2012-09-05 o 12:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.