Słowa przysięgi powiesz lojalnie i będziesz się mogła bzykać legalnie! PM2013, cz.59! - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-15, 09:58   #2311
edek198821
Zadomowienie

Dot.: Odp: Słowa przysięgi powiesz lojalnie i będziesz się mogła bzykać legalnie! PM2

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Czy wszystkie dziewczyny miały lub bedą mieć panieńskie czy tylko ja jestem takim wyjątkiem ze nie miałam bo nie chciałam?;p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja nie miałam bo się nie mogłyśmy zgrac w czasie ;] ale to nawet lepiej bo mnie to nie kreci

Cytat:
Napisane przez burlesque90 Pokaż wiadomość
Emilka i Emma - dziękuję
Już nie moge się doczekać kiedy się tam przeniesiemy..

Co do panienskiego, to ja placilam tylko za bilety swoje, żeby się przemieścić z mieszkania do klubu i z powrotem..

TŻ mi zasnął, bo jest trochę chory..

biedny tż to idź się nim opiekuj ;]
edek198821 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 09:59   #2312
Anaelle
Wtajemniczenie

Dot.: Słowa przysięgi powiesz lojalnie i będziesz się mogła bzykać legalnie! PM2013,

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Szybko zleci
Pare razy wyjdziesz z nami na kawę i juz bedzie z powrotem

nowy login - stara wizażanka
Anaelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 10:01   #2313
naiat
Zakorzenienie

Dot.: Słowa przysięgi powiesz lojalnie i będziesz się mogła bzykać legalnie! PM2013,

Babti już pewnie siedzisz u fryzjera.
Mam nadzieję, że tam Cie zrelaksują i pozbędziesz się stresu.
Spokojnie, wszystko pójdzie dobrze.
Stary 2013-08-15, 10:03   #2314
edek198821
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez missbennet Pokaż wiadomość

URLOP!!

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Melduję, że akcja "dorwać proboszcza" zakończyła się sukcesem w końcu, bo od 2 tygodni na niego polowaliśmy... Wiemy, że dzień przed ślubem po wieczornej mszy przejdziemy instruktaż co, jak, gdzie i kiedy w dniu ślubu. Zamiast bukietu na ołtarzu bocznym składa się wino mszalne i chleb (zostawiamy w zakrystii), ciekawa tradycja. Nie ma problemu z wprowadzeniem swoich dekoracji, ale warunek jest taki, że bukiety mają być na wszystkich trzech ołtarzach - głównym i dwóch bocznych. No ok. Nie ma "co łaska ale nie mniej niż xxx zł". Jest po prostu "co łaska" Dogadaliśmy się też z organistą (młody chłopak, zszedł z góry z kaskiem motocyklowym w ręku ) i z kościelnym (można sypać płatkami ). Generalnie wszystko na plus No i w końcu z głowy, już zaczynaliśmy się martwić. Jutro zamykamy listę gości i listę noclegów, a w sobotę jedziemy do cukierni wybierać ciasta i smak tortu.

edek198821 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 10:04   #2315
naiat
Zakorzenienie

Perfuzja - co do mieszkania. Sprawdzcie dobrze... choć i tak nie jesteście w stanie mieć pewności i wszystkiego nie sprawdzicie Wiem jak znajoma sprzedawała mieszkanie z wadą ukrytą... Nikt nie wiedział, poza nimi i spółdzielnią/wspólnotą... ale nikt nie pisnął słowem, bo dzióbek na kłódkę był też w ich interesie.
Stary 2013-08-15, 10:13   #2316
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez naiat Pokaż wiadomość
Perfuzja - co do mieszkania. Sprawdzcie dobrze... choć i tak nie jesteście w stanie mieć pewności i wszystkiego nie sprawdzicie Wiem jak znajoma sprzedawała mieszkanie z wadą ukrytą... Nikt nie wiedział, poza nimi i spółdzielnią/wspólnotą... ale nikt nie pisnął słowem, bo dzióbek na kłódkę był też w ich interesie.
A co to była za wada, jeśli to nie tajemnica?
Przypomina mi się motyw z Dextera: nikt nie chciał kupić jednego domu, bo tam zastrzelili gangstera (krew była wszędzie). Debra oczywiście nie miała z tym problemu i dom po okazyjnej cenie kupiła.

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Idziemy na rowerki, do później.
Stary 2013-08-15, 10:15   #2317
babti
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BBlondyneczkAA Pokaż wiadomość
a makijaz juz miałas? o ktorej slub?
Makijaż na 14, fryzjer na 12.30

Cytat:
Napisane przez Anaelle Pokaż wiadomość
Szalona nawet dzisiaj na wizazu ;-)
Wszystkiego najlepszego. Niech wszystko pojdzie po Waszej mysli.
Udanej zabawy

Cytat:
Babti już pewnie siedzisz u fryzjera.
Mam nadzieję, że tam Cie zrelaksują i pozbędziesz się stresu.
Spokojnie, wszystko pójdzie dobrze.
Jeszcze nie, mam fotografkę u siebie Oby!

15.08.2013

babti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 10:30   #2318
ennostiel
Zakorzenienie

Halo halo jestem, żyję! Stęskniłyście się? Kurczę teraz jak w pracy nie mogę robić nic prywatnego, to i na Wizaż czasu nie ma.... brakuje mi tego. A mojego nowego zdjęcia z sesji małżeńskiej w klubie nikt nie zauważył... Ale cóż, sezon ślubny kwitnie

Ślub
ennostiel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 10:34   #2319
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość

nas to czeka w przyszłym tygodniu i nie wiem czy za jednym zamachem dogadamy się również z kościelnym i organistą. Nie mają księża problemów z kwartetami? przygotowuje krzesełka dla nich kościelny?
W naszym kościele nie mają z tym problemów. Problem z tym, że nie mam kwartetu mimo że chciałam bo się TŻ postawił...

Cytat:
Hello.

Wlasnie wracam z lotniska...

Na co ja sie zgodzilam...?
Tak jak któraś napisała - na lepszą przyszłość. Wiem, że jesteś bardzo związana z TŻ, ale przecież mimo wszystko jesteś odrębną istotą więc szukaj pozytywów tej sytuacji - znajdziesz czas na wzmocnienie / odświeżenie różnych znajomości, na częstsze czytanie, na uprawianie sportu który zrobi z Ciebie jeszcze lepszą laskę niż jesteś , na naukę języka... Ta rozłąka tylko Was wzmocni, a dzięki niej później będzie Wam lżej w życiu. Twojemu TŻ też pewnie nie jest łatwo, więc pokaż mu, że dajesz radę Będzie dumny.

Cytat:
Napisane przez ennostiel Pokaż wiadomość
Halo halo jestem, żyję! Stęskniłyście się? Kurczę teraz jak w pracy nie mogę robić nic prywatnego, to i na Wizaż czasu nie ma.... brakuje mi tego. A mojego nowego zdjęcia z sesji małżeńskiej w klubie nikt nie zauważył... Ale cóż, sezon ślubny kwitnie
Bo takie rzeczy to trzeba tutaj zgłaszać! Myślałam o Tobie ostatnio. Pamiętam jak dziś jak pisałaś, że masz równe 4 tygodnie do ślubu. Myślałam wtedy "o rany, to JUŻ". Tymczasem mój ślub za 2 tygodnie z hakiem

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 10:48   #2320
ila87
Zakorzenienie

Cześć!

Cytat:
Napisane przez bride88 Pokaż wiadomość
dziś 2 raz miałam paski wybielające na ząbkach i póki co nadwrażliwości nie mam, mam nadzieję, że tak zostanie

zaczęłam robić pompony i całkiem szybko to idzie muszę je jeszcze podocinać żeby były równe, zrobiłabym wszystkie ale już jest późno także na razie są cztery a reszta jutro
Bardzo fajne! Do tej pory widziałam tylko te z bibuły

Cytat:
Hello.

Wlasnie wracam z lotniska...

Na co ja sie zgodzilam...?
Bidulka Oby szybko zleciało

Alcon, dziobun, poziomka, babti - mnóstwa radości i uśmiechu na twarzy!
Stary 2013-08-15, 10:53   #2321
perfuzja
Zakorzenienie

Słowa przysięgi powiesz lojalnie i będziesz się mogła bzykać legalnie! PM2013, cz.59!

Cytat:
Z jaka wada?
No czegoś takiego sie obawiam...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-15, 10:58   #2322
Misia89p
Wtajemniczenie

babti, dziobun, poziomkapaula, alcon, wszystkiego co najpiękniejszena nowej drodze życia, wspaniałego dnia dzisiaj i samych cudownych dni z Mężusiami

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Misia89p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 11:10   #2323
ila87
Zakorzenienie

Cytat:
Z jaka wada?
Słyszałam tylko o zamurowanych jajkach, ale to byście wyczuli na wejściu
Stary 2013-08-15, 11:29   #2324
naiat
Zakorzenienie

Cytat:
Z jaka wada?
Coś z kanalizacją, tylko chodziło o rury biegnące w ścianie. Na zewnątrz, w łazience na pozór wszystko było ok - żadnego smrodku, żadnego grzyba itp.
Stary 2013-08-15, 11:44   #2325
Viollet87
Zakorzenienie

Właśnie wyczytałam, że Sławomir Mrożek zmarł dzisiaj nad ranem...

310813
Stary 2013-08-15, 11:56   #2326
FlightlessBird
Zakorzenienie

piękną pogodę mają dziś PMki, dla mnie idealną

Posprzątaliśmy całe mieszkanie, szaszłyki w piekarniku i teraz czas na odpoczynek.
Zaraz się wykąpie i ogarnę stópki

Aż się boję jutrzejszego i sobotniego dnia

Ufff Pani na sali śmiała się ze mnie i pozwoliła nam przyjść - dokupi żarła dla nas
FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 12:34   #2327
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
piękną pogodę mają dziś PMki, dla mnie idealną
Dla mnie tak samo Nie za zimno, nie za gorąco, jakieś 22 stopnie, sucho, miejscami słonecznie, z białymi obłoczkami na niebieskim niebie Miodzio.

Czy mówiłam już, że 31.08. jesteśmy jedyną ślubującą parą w naszym kościele? bardzo mnie to cieszy.

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

A we wtorek jadę poznać malutką Helenkę Swoją drogą przyjaciółka bardzo narzeka na cesarkę, mówi że jest pewna, że po naturalnym porodzie dużo szybciej by się pozbierała.

310813
Stary 2013-08-15, 12:37   #2328
asia_28w
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie tak samo Nie za zimno, nie za gorąco, jakieś 22 stopnie, sucho, miejscami słonecznie, z białymi obłoczkami na niebieskim niebie Miodzio.

Czy mówiłam już, że 31.08. jesteśmy jedyną ślubującą parą w naszym kościele? bardzo mnie to cieszy.

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

A we wtorek jadę poznać malutką Helenkę Swoją drogą przyjaciółka bardzo narzeka na cesarkę, mówi że jest pewna, że po naturalnym porodzie dużo szybciej by się pozbierała.
To fakt, pogoda jest boska
U nas tez tylko my slubujemy

A kolezance uda sie przyjsc na wesele ?
asia_28w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 13:00   #2329
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

DZISIEJSZYM PMKOM WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE

Cytat:
Napisane przez ila87 Pokaż wiadomość
Dobra, ogarnęłam się!
Gadżety zamówione na all, after party będzie w mieszkaniu rodziców, a Ci moi kochani (zgodzili się ) i pójdą na imprezkę do cioci
Nikomu nie będzie przykro, a i nawet lepiej, bo rodzice mają więcej miejsc do siedzenia i duuużo większy stół. Podzwoniłam po koleżnakach i 4 będą na pewno, nie wiem co z 6, bo jeszcze nie mogą potwierdzić. Później pójdziemy do klubu, tam też dołączy TŻ ze znajomymi i już. Sama sobie panieński zrobię, choć Wam mega zazdroszczę!

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Mnie też. Jestem umówiona na przeprowadzenie prezentacji na po ślubie, ale jakoś mi się nie chce

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Laidee Pokaż wiadomość

Mogę się też zgłosić? Próbuję namówić mojego organistę na to, by po kazaniu zagrał mi Metallikę a po przysiędze Nightwisha. Co pasuje do takiego zestawu jako pieśń na wejście? Nie żartuję...[COLOR="Silver"]
Może być Ci bardzo cięzko, bo Konstytucja o liturgii w KK mowi o tym, ze utwory swieckie powinny byc zakazane podczas liturgii, a slubna msza jest liturgia.

V. Muzyka sakralna przy sprawowaniu Sakramentów i Sakramentaliów, w niektórych obrzędach liturgicznych roku kościelnego, w nabożeństwach słowa Bożego oraz w świętych i pobożnych ćwiczeniach

42. Mając na uwadze ustaloną przez święty Sobór zasadę, że ilekroć obrzędy stosownie do ich własnej natury wymagają celebrowania wspólnego, z obecnością i czynnym uczestnictwem wiernych, wówczas taka celebra ma pierwszeństwo przed odprawianiem indywidualnym i niejako prywatnym 26 - należy wówczas przywiązywać wielką wagę do śpiewu, który doskonalej wyraża charakter nabożeństw.

43. Dlatego też sprawowanie niektórych Sakramentów i Sakramentaliów, które mają znaczenie szczególne w życiu całej społeczności parafialnej, jak: Bierzmowanie, Święcenia, Małżeństwo, Konsekracja kościoła czy ołtarza, egzekwie itp., o ile to możliwe, powinno być połączone ze śpiewem, tak by również podniosłość obrzędu przyczyniała się do większej skuteczności duszpasterskiej.

Należy jednak pilnie czuwać nad tym, by dla rzekomego podniesienia uroczystości nie wprowadzać do obrzędów czegoś całkiem świeckiego lub niezgodnego z powagą kultu Bożego; dotyczy to szczególnie zawierania małżeństwa
.

I na to podobno powoluja sie organisci. Czasami zgadzaja sie aby swiecki utwor zagrac na wyjscie (oklepany mendelssohn) , kiedy msza jest zakonczona, ale na pewno nie podczas mszy.

W ogole, juz tak odbiegajac od tego co kosciol zabrania a co niie, to moim zdaniem to niesmaczne aby w kosciele grac utwory swieckie podczas mszy. Przychodzisz do kosciola aby poblogoslawil Twoj slub, jest to sfera sacrum i moim zdaniem powinno sie uszanowac to, ze liturgia jest nierozerwalnie zwiazana z muzyka sakralna i taka powinna byc grana przez organiste.

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Aaa, zmęczona już jestem.

A ja sobie kupię takiego małego SONY Vaio, bo już mam dosyć dużej kobyły, która mi grzeje pościel.
Ja go mam To moj laptop sluzbowy. Zle sie oglada strony i i tak sie grzeje

Edytowane przez Kruche Ciastko
Czas edycji: 2013-08-15 o 13:09
Kruche Ciastko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-15, 13:16   #2330
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_28w Pokaż wiadomość
A kolezance uda sie przyjsc na wesele ?
Będzie na ślubie na weselu nie, i to właśnie nawet wcale nie ze względu na córeczkę, tylko na nią samą - po tej cesarce nie może się pozbierać, dłuższe siedzenie sprawia jej ból, nie mówiąc o dłuższym chodzeniu. Taniec w ogóle odpada. Rana ciągle boli, ciągnie i jest opuchnięta. Przez 2 tygodnie raczej nie dojdzie do pełnej sprawności Ale już samo to, że na ślub uda jej się dotrzeć bardzo mnie cieszy Nastawiałam się, że nawet do kościoła nie przyjedzie, miała rodzić 5 dni przed moim ślubem.

310813
Stary 2013-08-15, 13:19   #2331
asia_28w
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie na ślubie na weselu nie, i to właśnie nawet wcale nie ze względu na córeczkę, tylko na nią samą - po tej cesarce nie może się pozbierać, dłuższe siedzenie sprawia jej ból, nie mówiąc o dłuższym chodzeniu. Taniec w ogóle odpada. Rana ciągle boli, ciągnie i jest opuchnięta. Przez 2 tygodnie raczej nie dojdzie do pełnej sprawności Ale już samo to, że na ślub uda jej się dotrzeć bardzo mnie cieszy Nastawiałam się, że nawet do kościoła nie przyjedzie, miała rodzić 5 dni przed moim ślubem.
No to super !

A'propo grania w kosciele...na wejscie mozna cos swieckiego?
asia_28w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 13:28   #2332
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez Kruche Ciastko Pokaż wiadomość

Ja go mam To moj laptop sluzbowy. Zle sie oglada strony i i tak sie grzeje
Serio? Oj niedobrze. Już się na niego nastawiłam.
Stary 2013-08-15, 13:30   #2333
Antilia
Uzależnienie

Witam!

Sprawdzanie pogody to naprawdę głupota, wczoraj na ślub miało być 20 st. i deszcz a teraz patrze a tu słońce i 32

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 13:57   #2334
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
Witam!

Sprawdzanie pogody to naprawdę głupota, wczoraj na ślub miało być 20 st. i deszcz a teraz patrze a tu słońce i 32
Ja pewnie będę sprawdzać (pierwsza prognoza już w niedzielę) ale tak zupełnie niezobowiązująco, uwierzę dopiero dzień przed. Albo i nawet w dniu ślubu dopiero

310813
Stary 2013-08-15, 14:01   #2335
Antilia
Uzależnienie

Ja też jeszcze w nic nie wierze

Bridezilla
Stary 2013-08-15, 15:47   #2336
Emilia 25
404 Not Found

Odp: Dot.: Słowa przysięgi powiesz lojalnie i będziesz się mogła bzykać legalnie! PM2

Ale tu dzisiaj cisza. My po rowerach, zaraz zabieramy się za obiadek i nadrabianie seriali: Dexter i genialna nowość Under the dome.

Stary 2013-08-15, 15:50   #2337
Kyiia
Zakorzenienie

A co tu taka cisza? Zdążyłam męża zmobilizować i dzielnie kroił i siekał wszystko do carbonary... a potem smażył A ja w tym samym czasie plotkowałam z teściową i obiad jadłam

A teraz czekamy na gości... Spęd rodziny bo przecież jeszcze naszych zdjęć nie oglądali. Więc koniecznie trzeba zaprosić i pokazać... tylko jakoś dziwnie nas nikt nigdy nie zapraszał na pokazy zdjęć ze ślubu czy wesela. Sami też nie widzimy takiej potrzeby, no ale jak już zostali zaproszeni to nic nie poradzimy.

I jutro idę na panieński koleżanki A za tydzień jej ślub i obiad weselny Bierze tylko cywilny a potem kameralny obiad w jakimś hotelu.

Dzisiejszym ślubującym pannom młodym najlepsze życzenia Pogoda wymarzona, deszczu brak, temperatura w sam raz. Ani za ciepło ani za zimno
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 16:14   #2338
Antilia
Uzależnienie

My przygotowujemy listy stołów, drzewko i inną papierologię

Bridezilla
Stary 2013-08-15, 16:16   #2339
acidka
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
Witam!

Ja jak pierwszy raz sprawdzałam 16 dni przed to też miało padać. Teraz ma być bezchmurne 25 stopni, czyli prawie tak jak dziś - dla mnie idealnie, dla tż za gorąco...

Właśnie skończyliśmy ustawiać namiot na poprawiny

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 16:22   #2340
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
Napisane przez acidka Pokaż wiadomość
Hej

Ja jak pierwszy raz sprawdzałam 16 dni przed to też miało padać. Teraz ma być bezchmurne 25 stopni, czyli prawie tak jak dziś - dla mnie idealnie, dla tż za gorąco...

Właśnie skończyliśmy ustawiać namiot na poprawiny
Ja staram się nie myśleć o tym, będzie co będzie i choćbym się zsikała to na pogodę nic nie poradzę

Bridezilla
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości