|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Obawiałam się co to będzie po kroplówce z 6g magnezu, a było wręcz odwrotnie
![]()
#2312 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
![]() ![]() Ja dostawałam w tyłek, ale jakos złe tego nie wspominam. Po pierwsze zawsze byłam ostrzeżona: ("jesli jeszcze raz tak zrobisz to dostaniesz w tyłek"), a po drugie to był zawsze szybki klaps z zaskoczenia (w sensie bez opodlającego "zdejmij spodnie, teraz dostaniesz po pupie"). I dostawałam tylko jak naprawdę przesadzilam.
![]() |
#2313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
POMIDORÓWKA ![]() ![]() Co do all- bardzo miło ze strony sprzedającego ![]()
![]() |
#2314 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() natalii wspolczuje, masakra jakas..... mnie rodzice nigdy w zyciu nie uderzyli , moj brat dostal raz w zyciu pasem, zabral mojej mamie pieniadze z portfela na gre, ktorej nie chciala mu kupic. Oczywiscie wiecej tego nie zrobil... I tyle, nie rozumiem jak mozna znecac sie nad dzieckiem, czy to psychicznie czy fizycznie.. Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-09-23 o 12:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Zakorzenienie
|
Placki z jabłkami ( racuchy?)
#2316 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam znowu body na allegro 4 szt białe i różowe ja mam jakiegoś bzika wyobrażcie sobie że naliczyłam 9 pajacyków (bawełna + welur) na 62
![]() Potrzebuje jeszcze jakiś ładniutki komplecik dla dziewczynki na 56 i 62, jakieś wystrzałowe body,dresik na 62,68,getry i bluzeczki na 68 i sukienki na 68,rajstopki i to już koniec z kupowaniem ciuszków bo zbankrutuje ![]() Idę do kuchni ![]()
#2317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupowalyscie juz skarpetki dla maluchów? Jakos nie mogę znaleźć sensownego miejsca, wszędzie wydają mi się albo drogie, albo badziewne ![]()
![]() |
#2318 |
Zadomowienie
|
magnusia - ryż z jabłkami i cynamonem
![]() nattalli - to co napisałaś, jest po prostu straszne... A to że teraz jest tak jak jest.. to tylko zasługa osób które "pracowały" na to tak długo... Jak to czytałam przypomniała mi się historia z mojej rodziny... tam było trochę inaczej. Moja starsza ciocia przepisała dom na swoja córkę. Nie zaznaczyła tego, iż może zamieszkiwać tam do końca swoich dni. Po jakimś czasie, córka wyrzuciła ją z domu. Spakowała i wystawiła za drzwi. Mój dziadek ją przygarnął do siebie, była to nasza daleka rodzina. Wkrótce potem, ciocia zachorowała na raka, i w wieku 85[!] lat zmarła. Córka nie postawiła jej nawet pomnika...... I co się okazuje... jakieś 5 lat temu sytuacja się powtórzyła, i ta owa córka/ciotka.. również została wyrzucona przez swoją rodzinę z domu.. Mój dziadek już nie żył. Nikt jej nie pomógł i teraz mieszka w domu kombatanta. Wierzę w stwierdzenie, że co damy z siebie.. to do nas wróci, z wielką siłą. Lecicie z tymi postami ![]() Nadrabiałam i nadrabiałam. Zuzanna tęskniła chyba za tatusiem, bo jak tylko mąż się pojawił, córcia przeszła do normalnego trybu rozrabiania ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- perfuzja - kupiłam w tesco ![]()
#2319 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z innej beczki - czy zdarza Wam się że przy kichnięciu, czy śmianiu, boli was brzuch - takie jakby lekkie kłucie/rwanie. Tak mi się czasami zdarza. Muszę o tym powiedzieć lekarzowi przy najbliższej wizycie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2320 |
Zakorzenienie
|
A w ogole to (siedzę w domu sama z psem, wiec przychodzą mi rożne dziwne rzeczy do głowy,cstrach pomyśleć, co bedzie jutro, kiedy będę jeszcze bardziej znudzona
![]()
#2321 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
na drugie kurczak w sosie z grzybków i ziemniaczki Cytat:
![]() Cytat:
wymiana Edytowane przez malaMigotkAaa Czas edycji: 2013-09-23 o 13:17 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2322 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, tylko mały update, a poznym wieczorem już was ze wszystkim nadrobię. Po wizycie, tętno mojego synka bardzo dobre, ja tylko troszkę za niską hemoglobinę mam więc dostałam jak wiele z was żelazo, ale wszystko w normie
![]() Do tego miałam zabawną sytuację, bo mój gin BARDZO szybko bo już na początku trzeciego miesiąca określił mi ze to chłopiec. Zaskoczona taką prędkością pytam czy na pewno a on bez zartowania mi odpowiedział "no chyba ze ma przerośniętą łechtaczkę co też się zdarza". Przez prawie dwa miesiące się tym martwilam szczerze mówiąc i dziś zapytałam czy mógł by mi sprawdzić płeć, on ze nie, dopiero na połówkowym za dwa tygodnie.. Po czym podczas zwykłych badań moje Maleństwo słysząc zmartwienia mamy tak sie idealnie ułożyło ze mamy pierwsze genialne zdjęcie do ramki z ciąży - widok wielkiego susiaka którego nie można już z niczym pomylić ![]() ![]() ![]() I jeszcze jedno pytanie ale to dopiero wejdę wieczorem sprawdzić odpowiedzi - czy jest to poważnie zbadane jak stres psychiczny matki wpływa na dziecko w środku? Czy ma powaznie bardzo duzy wplyw? Niestety ostatnio mam ciężką sytuacje w rodzinie i nie mogę od tego uciec i trochę mnie martwi czy to się jakoś nie odbije na Guciu moim. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Zakorzenienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;42949862]
Z innej beczki - czy zdarza Wam się że przy kichnięciu, czy śmianiu, boli was brzuch - takie jakby lekkie kłucie/rwanie. Tak mi się czasami zdarza. Muszę o tym powiedzieć lekarzowi przy najbliższej wizycie.[/QUOTE] Zdarzyło mi się parę razy, po kichnieciu wlasnie. Ale szybko przechodziło. W sobotę spotkałam koleżankę mojej mamy - wariatkę, mówię Wam. Tłumaczyła mi długo i namiętnie, ze przez pierwszy miesiac po urodzeniu dziecka wolno mi jest TYLKO ryż, w drugim mogę włączyć marchewkę, a w trzecim gotowane jabłka ![]() ![]() Juz nie mówiąc o tym, ze wmawiala mi, ze porodem sn ryzykuje zycie dziecka i jestem nieodpowiedzialna, bo każda rozsądna kobieta wybiera cc.
#2324 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2325 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Nie musisz prać w dziecięcym. Ja piorę,bo tak jakoś mniej chemii w nim,ale podejrzewam,że nic by dzieciakom moim nie było,nie mają skłonności do uczuleń i tak stykają się z moimi ubraniami czy np były u mnie w łóżku gdzie pościel wyprana normalnym proszkiem.
![]() |
#2326 |
Zadomowienie
|
gosia- kup sobie diosminex na poprawienie krązenia, bóle nóg, skórcze i żylaki. Lek jest bez recepty i został mi zapisany przez ginekologa (bierze sie dwie tabletki dziennie)
Jozefina- cieszę się że przepis sie sprawdził i że smakowało ![]() U mnie na obiad pieczarkowa z makaronem bo mężuś ładnie prosił, a ja podkradłam trochę pieczarek i usmażyłam sobie jajecznice Też uważam że znęcanie się psychiczne i dużo gorsze niż sporadyczny, zasłuzony klaps. Psychika dziecka jest bardzo wrażliwa i takie rzeczy zostaja do końca życia. Mi też sie zdarzyło dostac od mamy klapsa, ale też na zasadzie ostrzeżenia "przestań bo w dupe dostaniesz" a jak nie skutkowało to groźba została spełniona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2327 | |
Gang Iren
|
Shizu gratuluję potwierdzenia płci!
Co do stresu to na pewno nikt takich badań nie przeprowadzał,bo nie ma jak. Lepiej się nie denerwować,ale wiadomo że w życiu różnie bywa... ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
Ale to w ciąży miałaś przepisane,tak?
![]() |
#2328 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2329 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt tego nie zbadał tak, żeby móc potwierdzić na 100% ostatnio też o tym czytałam. Silniej reaguje na sytuacje stresowe i też o tym myślałam. Pamiętaj, że bezsensem jest stresowanie się czy stres nie zaszkodzi maluszkowi ![]() Gratuluje chłopaka! Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2330 |
Zadomowienie
|
Tak, lekarz przepisał mi to na ostatniej wizycie ze względu na hemoroidy. Powiedział ze hemoroidy, żylaki i bóle nóg to efekt ucisku dziecka i macicy na naczynia krwionośne co zaburza krążenie. Diosminex ma to krązenie poprawić i jest bezpieczny w ciąży. Jeśli to nie pomoże to dopiero przepisze jakies silniejsze leki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2332 |
Zadomowienie
|
Ja to w ogóle prałam w lovelli ale w płynie a nie w proszku żeby sie lepiej wypłukał. Maleństwo ma taka delikatną skóre że wolałam nie ryzykować podrażnienia po zwykłym proszku. Ale nie prałam tak długo, może z 4 miesiące, a potem juz normalnie tylko z dodatkowym płukaniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykre, to mało powiedziane. Myślałaś, żeby iść do psychologa to "widmo mamy" będzie się za Tobą ciągnęło całe życie ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Chyba wciągne drugi talerz pomidorówki.... ![]()
![]() |
#2334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem w szoku po przeczytaniu Twojego posta... zupełnie nie wiem co powiedzieć. Bardzo Ci współczuję takich wspomnień- nikt nie powinien przechodzić takich rzeczy jako dziecko
![]() |
#2335 | |
Gang Iren
|
Cytat:
O to dzięki. Trochę się cykam na własną rękę,no ale co mam zrobić. Sprawdziłam na eBayu brytyjskim,że ktoś sprzedaje te tabletki,ale wstrzymam się jeszcze z kupnem do wizyty u lekarza,bo może cud się zdarzy i coś mi zaleci. ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Nattalli też uważam jak Migotka,że przydałaby ci się pomoc psychologiczna ( chyba,że chodzisz ? ). Coś takiego pozostawia ślad na całe życie i tutaj to tylko specjalista może coś pomóc.
![]() |
#2336 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
A my to nawet jeśli wszystko jest OK to robimy z igły widły i dlatego się wydaje, że ciągle coś się dzieje, chociaż zasadniczo może się nie dziać nic złego. Pamiętam jak ja panikowałam, że się Młody nie rusza długo, chyba w 22 czy 23 tyg poczułam wyraźne kopanie. teraz mamy taki układ: ja przykładam ciepłą rękę do brzucha a wtedy on na znak, że z nim OK, kopie mnie tam, gdzie mam rękę ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale zamawiane, nie robione własnoręcznie ![]() Co do metod wychowawczych: W dupę dostałam raz, jak nieświadomie targnęłam się na własne życie (zjeżdżając sobie z górki wprost na przejazd kolejowy). Milczenie - to była dla mnie najdotkliwsza kara. Nie lubiłam, jak moja mama milczała. Bolał mnie jej ból, kiedy widziałam, ze kocha mnie nad życie i zazwyczaj jest przy mnie radosna, a jak narozrabiałam to milczała i była dla mnie "zimna". Oczywiście po przeproszeniu było ściskanie i całowanie, a nie "nie wybaczam"...
![]() |
#2337 |
Zakorzenienie
|
Shizu gratuluję synka
![]() rany wszystkie pomidorówkowe jesteście ![]() ![]() a u nas na obiad pierogi z mięsem odsmażane na tłuszczyku i surówka z kapusty, ja jeszcze majonezu sobie dodam do pierogów ![]()
#2338 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Zakorzenienie
|
Chyba oszaleje z moim tż.
O 13 mówi będę za godzinę do póltorej... 14:15 dzwonię - " za pół godziny będę...." 14:50 - za 10 min.. Wszystko spoko luzik guzik, gdyby nie obiad...
#2340 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:44.