|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu
|
|
|
|
#2312 |
|
Niepoprawna optymistka :)
|
no właśnie dla mnie też ale dziwnie się czuje jak wieszam pranie na balkonie
|
|
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2315 |
|
|
bo ludzie idą/wracają z kościoła a ja pranie wieszam
![]() to całe szczęście
|
|
|
|
#2316 | |
|
Komplikatorka
|
Cytat:
|
|
#2317 |
|
Konto usunięte
|
dzięki Dziewczyny! zdrowie się przyda bo czuję się coraz gorzej
co do sprzątania w niedzielę to też nie mam z tym problemu choć zwykle staram się wszystko robić przed nią bo lubię jak niedziela jest leniwa, takie "dolce far niente" (słodkie nicnierobienie) to jest nasz sposób na świętowanie, nie robimy nic ponad to co musimy ![]() natomiast hitem jest dla mnie sąsiad moich rodziców który kiedyś w wigilię w czasie gdy jego rodzina jadła kolację naprawiał w garażu samochód |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2318 |
|
|
kahmirka
![]() ja jak się wprowadziliśmy to 1.11 myłam okna ale serio nie miałam tego kiedy zrobić bo to jedyny wolny dzień jaki miałam i okropnie źle się z tym czułam |
|
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w niedzielę jak trzeba to sprzątam, ale jak nie trzeba do unikam. Z racji, że mnie cały tydzien praktycznie nie było, to trzeba było wczoraj poodkurzacz.
W ogole podejrzałam fajny sposób na zaoszczędzenie miejsca w szafkach kuchennych takich ze szklankami
|
|
|
|
#2320 |
|
Rozeznanie
|
Ja staram się nie sprzątać w niedzielę. Odkurzać, nie odkurzam, ale zdarza mi się pralkę włączyć. Cały dzień nie piorę, ale jeden cykl zdarza się. Pranie takie, to w ostateczności.
|
|
|
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
Jak masz takie szklanki rozszerzające się ku górze to jedną stawiasz normalnie a drugą do góry dnem - i tak na zmianę, wtedy fajnie uzupełniają przestrzenie.
Niby banał a wcześniej na to nie wpadłam. Ale zrobiłam tak i odzyskałam gdzieś 1/3 przestrzeni w szafce. Tak samo postawiłam kieliszki ![]() A w ogole kupiliśmy sobie te pufy: http://www.biedronka.pl/pl/product,i...dzisko-wiszace Edytowane przez Miss Saeki Czas edycji: 2014-06-30 o 11:27 |
|
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
Ale czemu w ten sposób miałyby się bardziej uszczerbiać niż stawiając je "otworem" do góry?
Pufy póki co pójda na balkon a zimą będą wisieć w "giercowni". |
|
|
|
#2325 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
Ale kto tu pisze o stawianiu jeden na drugim? Przecież ja stawiam jeden obok drugiego...
|
|
|
|
#2327 | |
|
|
Cytat:
swoją drogą w spocie z tymi pufami jest dziecko... dorosły też się tak w nich poskłada ?? i jaka cena takiego siedziska ? |
|
|
|
|
#2328 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Palce nie chudną ot tak, ogólnie musiałabyś się pewnie głodzić żeby Ci dłonie zeszczupłały (ale rozumiem, że tu nie tylko o dłonie), totalnie bez sensu Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:A...wGfcw8DU0rf5Z0
Zobacz na te 3 kolorowe szklanki (zielona, żółta, niebieska) i ile miejsca zajmują. A teraz spróbuj sobie w wyobraźni tę żółta obrócić do góry nogami (postawić dnem do góry) i możesz przysunąć wszystkie 3 bliżej do siebie. I w ten sposób oszczędzasz miejsce ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
Ja aż tak cała poskładać się w środku nie mam zamiaru, ale usiąść tak jak na huśtawce to i owszem
|
|
|
|
|
#2330 | ||
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Na miesiąc tylko, no nie mogę przecież ileś dni z tych raptem 23 opuścić, bo chora ![]() Cytat:
![]() A wstawianie jednych w drugie, to faktycznie często prowadzi do uszkodzeń. U moich rodziców tak szklanki stoją i jakoś ostatnio masowo pękają/szczerbią się. |
||
|
|
|
#2331 | ||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
dokładnie myślałam, że o tym pisała Miss
|
||
|
|
|
#2332 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Co do prac domowych w niedzielę, to rzadko wtedy je wykonuję ale nie ze względu na to, że mi głupio. Po prostu zwykle robię wszystko w czwartek/piątek/sobotę.
Pranie w niedzielę - w sumie czego tu się wstydzić, szczególnie, że to zwykle żadna praca - wsadzasz do pralki, wyjmujesz, wieszasz. 10 minut wszystkiego Czego używacie do prania? Używałam kapsułek persila/ariela, ale szczerze mówiąc robi mi się gorzej jak mam wydać 40-parę zl na pudełko kapsułek, a zwykle kupuję od razu białe i kolory, to razem już 80-90 zl Wolałabym coś tańszego, zwłaszcza że jak patrzę na składy tych różnych specyfików, to w 90% z nich jest dokładnie to samo.
|
|
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
Wystarczająco Dobre Panie Domu
Skasowalo mi całe moje długie wypociny
Do mnie dołączył tz z żołądkiem. Co do szklanek u nas zawsze sie stawiało tak do góry jak sie podaje a tu przyjeżdżam do FR i niespodzianka w każdym domu. Szklanki , kieliszki itp oni stawiają do góry nogami praktycznie bo sie nie nakurzy czy cos nie wleci a przecierać czy myć przed użyciem każdym nie trzeba. Mimo ze za szyba czy w zamkniętej szafce to widze różnice ze jednak tak lepiej. Te do coli czy zimnych napoji jedna na drugiej stoją Ja w nd sprzątne jak muszę albo pranie wstawie ale wcześniej jak wynajmowalam z kimś to kobieta miała taki pogląd ze nawet jak mąż do kościoła cos potrzebował przeprasowac czy buta przetrzeć to było jedno wielkie ,, bój sie Boga" . Mama ja tak uczyła i juz. A kobieta po 50. Najlepsze było to ze pralkę cały tydz blokowali kiedy np byłam w domu a wieczorem juz nie można było prac bo hałas i jak wrzuciłam cos w nd ( a niestety ciuchy do pracy czasem trzeba było) to jej synowa potrafiła cos sie do mnie odezwać ze piore w niedziele . Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2014-06-30 o 12:19 |
|
|
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
filtr wyczyściliśmy i tam nawet nic nie było takiego, co by mogło plamić, ot jakiś guzik i drobne pieniądze. kupiłam wczoraj te kapsułki i wyciągnęłam ten pojemnik, ale wczoraj robiłam ciemne pranie, więc nie jestem w stanie sprawdzić, czy nie ma tych plam. dzisiaj wrzucę jasne i zobaczę... wkurza mnie to, bo ja mam dużo białych rzeczy i większość nie do noszenia, bo... poplamione |
|
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tak poplamily płyny do prania ostatnio wlewane do pralki. Niestety na bluzę szara poszło i mam nadzieje ze po kilku praniach dojdzie do siebie.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#2336 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Proszków jakoś nie chcę używać, mam wrażenie, że czasem się źle wypłuczą i dostaję potem uczulenia, mam dość wrażliwą skórę. Kupiłam ostatnio tescowy płyn do prania i będę go testować ![]() A jeszcze co do kapsułek do prania, to ostatnio parę razy miałam tak, że otoczka od kapsułki się nie rozpuściła do końca, przyklejała się do jakiegoś ciucha i jak nie zauważyłam i nie odlepiłam od razu, to elegancko do tego ciucha przysycha i nie chce zejść...
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2014-06-30 o 12:28 |
|
|
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
Ja piorę w proszku + płynie, ale nie wlewam ich do tego pojemnika w pralce, tylko mam specjalny taki pojemniczek, który wrzucam bezpośrednio do bębna, żeby właśnie nie lać płynem po ubraniach bezpośrednio.
Do pralkowego pojemnika, wlewam tylko płyn do płukania (rozcieńczony). |
|
|
|
#2338 |
|
Konto usunięte
|
agg ja mam pralkę ładowaną od góry i ten pojemnik na płyn/proszek można normalnie wyczepić i umyć, sprawdź może u Ciebie też jest wyciągany? faktycznie szybko się to cholerstwo brudzi i zapycha dlatego ja co kilka prań wymuję i płuczę wrzątkiem oraz czyszczę w tych trudno dostępnych miejscach wacikami do uszu
a w ogóle polecam też raz na jakiś czas puścić pustą pralkę na pranie takie w 90 stopniach by wybić wszystkie bakterie i zarazki żyjące w pralce
|
|
|
|
#2339 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2340 |
|
Konto usunięte
|
a piorę w normalnym proszku i płynie do płukania plus do każdego prania serwetka absorbetka wyłapująca kolor
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.

wczoraj pranie robiłam normalnie 
to jest nasz sposób na świętowanie, nie robimy nic ponad to co musimy 

ale serio nie miałam tego kiedy zrobić bo to jedyny wolny dzień jaki miałam i okropnie źle się z tym czułam 

chyba będę musiała coś przyjąć bo ten katar robi się coraz gorszy i raczej sam mi nie przejdzie 
a na rozmowy uważam, że warto chodzić, chociażby po to żeby się wprawić i dobrze wypaść na tej która będzie przepustką do pracy marzeń 

filtr wyczyściliśmy i tam nawet nic nie było takiego, co by mogło plamić, ot jakiś guzik i drobne pieniądze. kupiłam wczoraj te kapsułki i wyciągnęłam ten pojemnik, ale wczoraj robiłam ciemne pranie, więc nie jestem w stanie sprawdzić, czy nie ma tych plam. dzisiaj wrzucę jasne i zobaczę...
wkurza mnie to, bo ja mam dużo białych rzeczy i większość nie do noszenia, bo... poplamione