Rozstanie z facetem XXXIII - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-23, 12:35   #2311
694fcdf7a19624f0727048617a838dcb1266be57_641ce80216f07
Konto usunięte

Dot.: Rozstanie z facetem XXXIII

Dziewczyny, podczytuję was kiedy mam gorsze momenty i chyba nic innego mi tak nie pomaga jak ten wątek
694fcdf7a19624f0727048617a838dcb1266be57_641ce80216f07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 12:50   #2312
whiteflag
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gamblenka Pokaż wiadomość
whiteflag, masz śliczną profilówkę, uwielbiam Twiggy <3
Dziękuję Też ją uwielbiam

Mi też ten wątek poprawia trochę humor, wiem chociaż że nie jestem sama i nie tylko mój związek się rozpadł. Nie żebym się cieszyła cudzym nieszczęściem ale jest to trochę pocieszające

A na wątek ślubny jeszcze bym się nie odważyła wejść bo wiem jak by się to dla mnie skończyło - płacz i pytania czemu akurat mi nie wyszło. Zwłaszcza, że exio jak odchodził poinformował mnie, że w tym roku chciał się oświadczyć ale ostatnie wydarzenia uświadomiły mu, że na obecną chwile nie chce ze mną być. Mógł już nic nie mówić

A abstrahując od tematu jutro, pojutrze i popojutrze mam egzaminy na studiach i nic nie umiem
whiteflag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 15:57   #2313
faeria
she-wolf

Cytat:
Napisane przez whiteflag Pokaż wiadomość

A abstrahując od tematu jutro, pojutrze i popojutrze mam egzaminy na studiach i nic nie umiem
przede mną też jeszcze 3 egzaminy, więc łączę się w bólu

tłumaczę
faeria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 16:35   #2314
whiteflag
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez faeria Pokaż wiadomość
przede mną też jeszcze 3 egzaminy, więc łączę się w bólu
Chciałam spytać co studiujesz ale spojrzałam na podpis - wow Powodzenia
Stary 2015-06-23, 18:50   #2315
Kolorowymaj
Zadomowienie

Dołączam się do was.. minął miesiąc, a zamiast lepiej.. jest gorzej buuu
Stary 2015-06-23, 19:44   #2316
Blair Audrey
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kolorowymaj Pokaż wiadomość
Jak to? Czemu tak? Macie ze sobą kontakt, czy dopiero teraz uaktywnił się tryb tęsknoty?
Blair Audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 19:58   #2317
whiteflag
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kolorowymaj Pokaż wiadomość
ojej nie dobijaj u mnie minęło kilka dni i modle się o to żeby po miesiącu było choć trochę lepiej a nie gorzej trzymaj się

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-23, 20:09   #2318
ines8
Raczkowanie

Mój mi wczoraj poopowiadał jaki to jest zakochany i szczęśliwy a miesiąc temu słyszałam z jego ust że on się nie chce wplątywać w żadne związki, że tylko ze mną by chciał w przyszłości być, mimo tego że nie jest między nami ani trochę dobrze i wszystkie inne dziewczyny na świecie są g....warte ech
ines8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 20:51   #2319
whiteflag
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ines8 Pokaż wiadomość
Mój mi wczoraj poopowiadał jaki to jest zakochany i szczęśliwy a miesiąc temu słyszałam z jego ust że on się nie chce wplątywać w żadne związki, że tylko ze mną by chciał w przyszłości być, mimo tego że nie jest między nami ani trochę dobrze i wszystkie inne dziewczyny na świecie są g....warte ech
Seriooo ??! Co za dupek Może dobrym wyjściem byłoby zerwanie z nim kontaktu ?
Stary 2015-06-23, 20:55   #2320
Blair Audrey
Rozeznanie

Cytat:
Seriooo ??! Co za dupek Może dobrym wyjściem byłoby zerwanie z nim kontaktu ?
Właśnie, czemu jeszcze utrzymujecie kontakt? Czy to Cię nie boli?
Stary 2015-06-23, 21:27   #2321
ines8
Raczkowanie

Zerwałam, to on się zaczął znowu odzywać.
Nie odzywałam się do niego prawie półtora tygodnia, to nie musiał to przerwać i wylewać na mnie jakieś swoje żale a zaraz potem chwalić się swoim zakochaniem i szczęściem.
Stary 2015-06-23, 21:43   #2322
Blair Audrey
Rozeznanie

Czyli ile minęło od czasu kiedy zerwaliście do momentu w którym zaczął chodzić z tą dziewczyną?
Stary 2015-06-23, 22:18   #2323
faeria
she-wolf

Cytat:
Chciałam spytać co studiujesz ale spojrzałam na podpis - wow Powodzenia
dziękuję - przyda się

mój były próbował miesiąc temu nawiązać kontakt przez znajomych, ale mu nie wyszło jeden jego kolega powiedział, że rozumie mnie i się nie będzie wtrącał, jednocześnie ostrzegł mnie, że ex będzie usiłował nawiązać kontakt ale do dzisiaj - na całe szczęście! - cisza - oby już nigdy nic nie próbował!!!

tłumaczę
Stary 2015-06-23, 22:57   #2324
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Zerwałam, to on się zaczął znowu odzywać.
Nie odzywałam się do niego prawie półtora tygodnia, to nie musiał to przerwać i wylewać na mnie jakieś swoje żale a zaraz potem chwalić się swoim zakochaniem i szczęściem.
Chyba nie jest taki szczęśliwy z nową, jeśli nie umie przestać dzielić się radościami i smutkami z byłą...
Stary 2015-06-23, 23:20   #2325
faeria
she-wolf

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Chyba nie jest taki szczęśliwy z nową, jeśli nie umie przestać dzielić się radościami i smutkami z byłą...
też mi się wydaje, że bardziej próbuje przekonać siebie i świat naokoło, że jest szczęśliwy, a co to się ma do rzeczywistości...

tłumaczę
Stary 2015-06-23, 23:46   #2326
malakobra
Przyczajenie

Mogę dołączyć? W moim wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=819767 jest opisana moja historia.

W skrócie: moja koleżanka napisała do niego z fikcyjnego konta, on się nią zajarał, umówił na seks, loda i co tam jeszcze. jak sprawa wyszła na jaw, napisał mi, że to żart i wkręcał jakąś dziewczynę na fb dla zabawy, udając zainteresowanego. Piękne tłumaczenie No ten żart taki śmieszny, że boki zrywać hahaha.
Dziś on się ze mną skontaktował. Napisał, ze był wierny jak pies przez ten długi czas i gdyby wiedział, że ja i tak go rzucę to by sobie nie odmawiał tam przyjemności . Super. Napisałam mu, ze bardzo mi przykro, iż przeze mnie nie mógł zamoczyć i że mam nadzieję, że kiedyś mi to wybaczy. :P Potem napisał, że dziwi się, że czuję się zraniona tym ŻARTEM, że coś nie w porządku, skoro żarty mnie ranią. Dziewczyny, jakim cudem na swiecie znajdują się takie złamasy?
Na szczęście juz uchodzą ze mnie uczucia względem niego, mam tylko pogardę, trochę współczucia i nic więcej.

Edytowane przez malakobra
Czas edycji: 2015-06-23 o 23:48
malakobra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-24, 08:55   #2327
ines8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Blair Audrey Pokaż wiadomość
Czyli ile minęło od czasu kiedy zerwaliście do momentu w którym zaczął chodzić z tą dziewczyną?
Ok 1,5 miesiąca. I około 2 tygodnie od momentu jak mi tłumaczył swoją oschłość względem mnie od paru miesięcy brakiem potrzeby związku, bliskości i drugiego człowieka.

Cytat:
Może być. Powiedział, że chciał być ze mną szczery i żebym wiedziała, że jest z nią i żebym sobie nie robiła jakiś nadziei. Jakby się nie odezwał właśnie mijałyby 3 tygodnie odkąd przestałam się odzywać i naprawdę bardzo dobrze mi szło. Jakby się nie odezwał ja nawet bym już teraz nie miała ochoty wiedzieć co u niego.
Stary 2015-06-24, 09:07   #2328
Blair Audrey
Rozeznanie

Cytat:
Ok 1,5 miesiąca. I około 2 tygodnie od momentu jak mi tłumaczył swoją oschłość względem mnie od paru miesięcy brakiem potrzeby związku, bliskości i drugiego człowieka.

Może być. Powiedział, że chciał być ze mną szczery i żebym wiedziała, że jest z nią i żebym sobie nie robiła jakiś nadziei. Jakby się nie odezwał właśnie mijałyby 3 tygodnie odkąd przestałam się odzywać i naprawdę bardzo dobrze mi szło. Jakby się nie odezwał ja nawet bym już teraz nie miała ochoty wiedzieć co u niego.
Jak dla mnie ta dziewczyna, nawet jeśli mu się wcześniej podobała- jest może trochę takim klinem. Wydaje mi się, że 6 tygodni to dość krótko, zbyt krótko by wyleczyć się z przedniego związku- no, chyba że się kogoś już w ogóle nie kocha. IMHO ta dziewczyna jest próbą udowodnienia światu, w tym tobie "o paaacz jak sobie poradziłem szybko po zerwaniu, o paaacz jaki szczęśliwy jestem teraz z nową laską". Zwłaszcza, że ci o tym mówi. pomyśl o tym, jakie to dziecinne i nie żałuj. Nie ma nawet po co utrzymywać z tym gościem kontaktu.

A ja się strasznie boję że mój ex sobie teraz znajdzie kogoś, mimo że właśnie mówił, że jest zmęczony emocjonalnie (oboje nabroiliśmy trochę w naszym byłym związku), i że nie chce się z nikim wiązać, chce odpocząć od związków. Chciałabym podejść do tego tak racjonalnie jak on i nie wyobrażać sobie wielkich powrotów rodem z wielkiego gatsbyego... zwłaszcza że wszystko niestety wskazuje na to że będziemy się widywać (wspólne grono znajomych, ba, nawet wspólni najlepsi przyjaciele).
Stary 2015-06-24, 09:21   #2329
ines8
Raczkowanie

Nie wiem ja im nie wróżę długiego związku głównie z powodu różnicy wieku, bo ona jest 6 lat starsza, ma prawie 30 lat a on jest 23 letnim szczylem.
Ale z drugiej strony jak mówiłam wcześniej byłam o nią zazdrosna przez półtorej roku, więc zawsze jakaś chemia między nimi była.
Mój też mówił: żadnych związków, on będzie sam, ty sobie kogoś znajdź, bądź szczęśliwa a wyszło odwrotnie i to mnie najbardziej boli, po co tak gadał skoro dwa czy tydzień później sam rozpoczął ten "romans" jak mi powiedział.
My też mamy wspólnych znajomych, przyjaciół, całą masę. Większość z nich stoi murem za mną, powiedziałam mu że nie wyobrażam sobie naszych wspólnych spotkań a on że nie zależy mu bardzo na jakiś imprezach z nami i nie będzie tego robił. Powiedział, że dla mojego dobra usuwa się w cień, póki się nie wyleczę i nie będziemy mieć dobrego kontaktu (co dla mnie jest jakąś kompletną abstrakcją nie chcę tego człowieka znać ani teraz ani nigdy).
Gadałam z naszą wspólną przyjaciółką, ona powiedziała że może się z nim spotkać jak niedługo wróci do Polski, ale obiecuje mi że jak jakimś cudem zapyta o mnie to powie, że ja sobie nie życzę by o to pytał albo by wiedział o mnie cokolwiek. Ja nie chcę wiedzieć co u niego to niech to działa we dwie strony.
Stary 2015-06-24, 09:55   #2330
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Mój też mówił: żadnych związków, on będzie sam, ty sobie kogoś znajdź, bądź szczęśliwa a wyszło odwrotnie i to mnie najbardziej boli, po co tak gadał skoro dwa czy tydzień później sam rozpoczął ten "romans" jak mi powiedział.
Ja wiem, ja wiem!
Bo jest dupkiem.
Cytat:
Gadałam z naszą wspólną przyjaciółką, ona powiedziała że może się z nim spotkać jak niedługo wróci do Polski, ale obiecuje mi że jak jakimś cudem zapyta o mnie to powie, że ja sobie nie życzę by o to pytał albo by wiedział o mnie cokolwiek. Ja nie chcę wiedzieć co u niego to niech to działa we dwie strony.
I dobrze.

Ale po co ona ma się z nim spotykać, to nie wiem. Przecież olał Waszych wspólnych znajomych.
Stary 2015-06-24, 10:02   #2331
whiteflag
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Blair Audrey Pokaż wiadomość

A ja się strasznie boję że mój ex sobie teraz znajdzie kogoś, mimo że właśnie mówił, że jest zmęczony emocjonalnie (oboje nabroiliśmy trochę w naszym byłym związku), i że nie chce się z nikim wiązać, chce odpocząć od związków. Chciałabym podejść do tego tak racjonalnie jak on i nie wyobrażać sobie wielkich powrotów rodem z wielkiego gatsbyego...
Ja też się o to cholernie boję... zauważę coś na facebooku albo sam mi powie a mi pęknie serce. Podejrzewam, że po 7 latach związku i 4 latach wspólnego mieszkania będę się z mojego exa leczyła miesiącami a jemu pewnie pójdzie szybko. Faceci to dranie (wiem, że nie wszyscy ale przechodzę taki etap że nienawidzę wszystkich bez wyjątku ).
Stary 2015-06-24, 10:15   #2332
ines8
Raczkowanie

Cytat:

Ale po co ona ma się z nim spotykać, to nie wiem. Przecież olał Waszych wspólnych znajomych.
Olał, owszem ale ona jest od kilku miesięcy poza Polską i nie wie jak on się zachowuje naprawdę, na żywo, tylko z moich opowieści. Może sama się chce przekonać jak jest naprawdę. Spotka się z nim i zobaczy, że nie warto na tego człowieka marnować ani chwili.

Ja mam takiego kolegę, więc nienawiść do facetów chyba mnie ominie strasznie mi się dobrze z nim gada, nie wyobrażam sobie żadnych romansów na chwilę obecną, bo jak gdzieś widzę całującą się parę od razu wyobrażam sobie jego z nią i rzygać mi się chce. Poza tym on też jest po ciężkim związku i jakoś tak oboje się wspieramy

Edytowane przez ines8
Czas edycji: 2015-06-24 o 10:18
Stary 2015-06-24, 10:47   #2333
Blair Audrey
Rozeznanie

Cytat:
Ja też się o to cholernie boję... zauważę coś na facebooku albo sam mi powie a mi pęknie serce. Podejrzewam, że po 7 latach związku i 4 latach wspólnego mieszkania będę się z mojego exa leczyła miesiącami a jemu pewnie pójdzie szybko. Faceci to dranie (wiem, że nie wszyscy ale przechodzę taki etap że nienawidzę wszystkich bez wyjątku ).
Hmm, ja jeszcze nie mam etapu hejtu na facetów, ale ostatnio nawet śniło mi się, że kręcił z jakąś dziewczyną... dawno nie miałam takiego koszmaru. Brrr

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-24, 11:18   #2334
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Olał, owszem ale ona jest od kilku miesięcy poza Polską i nie wie jak on się zachowuje naprawdę, na żywo, tylko z moich opowieści. Może sama się chce przekonać jak jest naprawdę. Spotka się z nim i zobaczy, że nie warto na tego człowieka marnować ani chwili.
Wyjątkowo głupi pomysł.
A jak będzie miło, to co, każe Ci do niego wrócić?
Stary 2015-06-24, 11:35   #2335
ines8
Raczkowanie

Cytat:
Wyjątkowo głupi pomysł.
A jak będzie miło, to co, każe Ci do niego wrócić?
Ale ja jej nie zabronię spotykać się z nim. Niech będzie miło, nie wrócę do niego choćby na rzęsach zaczął chodzić, wie o tym i ona i on
Stary 2015-06-24, 21:02   #2336
butwhocares
Przyczajenie

Cytat:
Taak, z wlasnego doswiadczenia niestety wiem, ze facebook z pewnoscia nie pomaga w 'zapominaniu', ale cale szczescie sa na to sposoby
7 lat to bardzo dlugo, zycze Ci jak najszybszego zakonczenia terapii, bo zycie nie konczy sie na jednym exiu
PS. Sama aktualnie jestem na etapie pt. 'faceci to najgorsze zlo' Ciekawe jak dlugo jeszcze to potrwa, haha.
butwhocares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-24, 22:45   #2337
xlexie
Raczkowanie

Cytat:
Co odpowiedziałaś?
Powiedziałam, że rozmawiamy normalnie jak się widzimy ze znajomymi. On, że nie o to mu chodzi, że ja wcale do niego nie piszę i się nie odzywam. Odpowiedziałam, że jeśli ma taką potrzebę kontaktu, to niech się kontaktuje, skoro ja tego nie robie to znaczy, że takiej potrzeby nie mam. Ciągnął temat dalej, ale ja nie dyskutowałam, ponieważ był kompletnie pijany.
Stary 2015-06-25, 16:24   #2338
whiteflag
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez butwhocares Pokaż wiadomość
Taak, z wlasnego doswiadczenia niestety wiem, ze facebook z pewnoscia nie pomaga w 'zapominaniu', ale cale szczescie sa na to sposoby
7 lat to bardzo dlugo, zycze Ci jak najszybszego zakonczenia terapii, bo zycie nie konczy sie na jednym exiu
PS. Sama aktualnie jestem na etapie pt. 'faceci to najgorsze zlo' Ciekawe jak dlugo jeszcze to potrwa, haha.
Dziękuję
Jakoś się trzymam ale myślę, że jest to spowodowane szokiem i niedowierzaniem, że to naprawdę koniec.
Stary 2015-06-25, 23:17   #2339
gamblenka
Rozeznanie

Ja nadrabiam swoje poczucie własnej wartości. Kurcze, czasem daję się wplątać w relację z kimś, kto jest z natury osobą, która nikomu nie mówi komplementów, nie interesuje się tym, co robią inni, nie zadaje im pytań. Trzeba się nieprawdopodobnie nagimnastykować, żeby wzbudzić choć uśmiech na twarzy takiej osoby. Bardzo to męczące. Najlepiej od takich typów uciekać, jak najdalej. Przez te ileś miesięcy sobie wyrzucałam, że to moja wina, że on się tak zachowuje. A teraz wreszcie dostrzegam, że on po prostu jest taką osobą... Nawet na początku, jak uczestniczył w czymś, co organizowałam i jeszcze się nie znaliśmy, to usiadł przede mną... i cisza. Wszyscy inni, jak przychodzili, to pytali się o mnie, o moje pasje, o ten projekt, czemu to robię itp. Wykazywali normalne, ludzkie zainteresowanie, nastawienie na drugą osobą. A on? Nie. To ja musiałam go pytać o jego zespół itd. Dopiero po dłuższym czasie zadał mi jakiekolwiek pytanie O.o W sumie zwykle nawet nie zaczynam kontaktu z takimi ludźmi, bo mi takie cechy nie odpowiadają, ale w jego przypadku jakoś przymknęłam oko na pierwsze wrażenie, nie uwierzyłam, że jest taki, bo miał tylu znajomych etc... Jak osoba tego typu może mieć takie życie towarzyskie? Nie rozumiem

Prowadzę swój pozytywny pamiętniczek. Bardzo mi się to podoba. Polecam Wam, pomaga.

Edytowane przez gamblenka
Czas edycji: 2015-06-26 o 19:41
gamblenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 11:42   #2340
graszkagraszka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gamblenka Pokaż wiadomość
Ja nadrabiam swoje poczucie własnej wartości. Kurcze, czasem daję się wplątać w relację z kimś, kto jest z natury osobą, która nikomu nie mówi komplementów, nie interesuje się tym, co robią inni, nie zadaje im pytań. Trzeba się nieprawdopodobnie nagimnastykować, żeby wzbudzić choć uśmiech na twarzy takiej osoby. Bardzo to męczące. Najlepiej od takich typów uciekać, jak najdalej. Przez te ileś miesięcy sobie wyrzucałam, że to moja wina, że on się tak zachowuje. A teraz wreszcie dostrzegam, że on po prostu jest taką osobą... Nawet na początku, jak uczestniczył w czymś, co organizowałam i jeszcze się nie znaliśmy, to usiadł przede mną... i cisza. Wszyscy inni, jak przychodzili, to pytali się o mnie, o moje pasje, o ten projekt, czemu to robię itp. Wykazywali normalne, ludzkie zainteresowanie, nastawienie na drugą osobą. A on? Nie. To ja musiałam go pytać o jego zespół itd. Dopiero po dłuższym czasie zadał mi jakiekolwiek pytanie O.o W sumie zwykle nawet nie zaczynam kontaktu z takimi ludźmi, bo mi takie cechy nie odpowiadają, ale w jego przypadku jakoś przymknęłam oko na pierwsze wrażenie, nie uwierzyłam, że jest taki, bo miał tylu znajomych etc... Jak osoba tego typu może mieć takie życie towarzyskie? Nie rozumiem

Prowadzę swój pozytywny pamiętniczek. Bardzo mi się to podoba. Polecam Wam, pomaga.
Może po prostu nie był Tobą zainteresowany, nie ciekawiłaś go, nie intrygowałaś w żaden sposób, więc nie pytał. Nie ma w tym żadnej winy twojej, ani jego. W stosunku do swoich znajomych również był tak obojętny?
graszkagraszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości