Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 11 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-30, 22:53   #2311
Majka232
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 11

U nas dziś ciężka noc oby to ząbek się jeszcze przebijal bo nie wiem co kest. Chyba że juz czwórki

Kamilove - dzięki :-*
Jaki drugi kolor wybrałaś?

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Domima - dobranoc
Stary 2015-12-30, 22:54   #2312
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
u nas to 240 wystarcza do rana, jak śpi to uznaje, że najedzona i zadowolona

Ala wypija powiedzmy tak połowę butli i potem musi sobie odbeknąć i pije dalej, lubi też już w łóżeczku leżąc pić, królika tarmosi tak słodko do buzki i mruczy mmmm mmmm

Ja robię 200 więcej w butle mi nie wejdzie hehe Ada lubi za uszy krolika ciągać i do noska sobie przystawia Ciekawe czy to będzie jej taki ulubiony przytulak

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Idę Dziopki spać. Roztrzaskalam męża w eurobiznes he he no i czas do spania. Dobranoc. Miłych i spokojnych snów w ta ostatnia noc 2015 roku :-*

To gratulacje
Domima a Ty czytałaś ten wątek High Need Baby ?? Zajrzyj tam tam podobne przypadki do naszych omawiane są hehe zaraz pewnie będę dalej czytać zamiast spać
Stary 2015-12-30, 23:09   #2313
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
U nas dziś ciężka noc oby to ząbek się jeszcze przebijal bo nie wiem co kest. Chyba że juz czwórki

Kamilove - dzięki :-*
Jaki drugi kolor wybrałaś?

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Domima - dobranoc
Ballet slippers taki mój pewniak z kolei, który po roku (!) powoli przestaje się nadawać i kończyć . Jestem w szoku ile wytrzymał i dalej maluje tak świetnie 😃
Stary 2015-12-30, 23:15   #2314
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Ja robię 200 więcej w butle mi nie wejdzie hehe Ada lubi za uszy krolika ciągać i do noska sobie przystawia Ciekawe czy to będzie jej taki ulubiony przytulak

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

To gratulacje
Domima a Ty czytałaś ten wątek High Need Baby ?? Zajrzyj tam tam podobne przypadki do naszych omawiane są hehe zaraz pewnie będę dalej czytać zamiast spać
w mojej 250 max ale mi do miarek nie pasuje hehe
u nas też do noska i za uszy

oo widzę, że mojego postu nie dodało wcześniej a tak się naprodukowałam!!

przede wszystkim :

Domima-witaj i nie znikaj już
Ciebie wywołałyśmy to i Kanę jeszcze trzeba sprowadzić na wizazową drogę

Kana-HOP HOP to my Mamuśki
czekamy!

Majka-gratki dla Jula postępowego
u mnie też się teściowa dziwiła jak na drzemkę kładła " a co to Ty kładziesz Alę samą w łóżeczku i ona sama tak zaśnie?!?" i babcia "no popatrz, bez bujania, bez lulania, no no" haha
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 23:24   #2315
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Ballet slippers taki mój pewniak z kolei, który po roku (!) powoli przestaje się nadawać i kończyć . Jestem w szoku ile wytrzymał i dalej maluje tak świetnie 😃
Ja mam niektóre lakiery
essie ponad 1,5roku i są ok

Cytat:
w mojej 250 max ale mi do miarek nie pasuje hehe
u nas też do noska i za uszy

oo widzę, że mojego postu nie dodało wcześniej a tak się naprodukowałam!!

przede wszystkim :

Domima-witaj i nie znikaj już
Ciebie wywołałyśmy to i Kanę jeszcze trzeba sprowadzić na wizazową drogę

Kana-HOP HOP to my Mamuśki
czekamy!

Majka-gratki dla Jula postępowego
u mnie też się teściowa dziwiła jak na drzemkę kładła " a co to Ty kładziesz Alę samą w łóżeczku i ona sama tak zaśnie?!?" i babcia "no popatrz, bez bujania, bez lulania, no no" haha
:-*
Ach te teściowe

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

Dobranoc kobietki
Stary 2015-12-31, 00:09   #2316
mori_lee
Rozeznanie

MAŁA kciuki za jazdy ani się obejrzysz, a będziesz śmigać z prawkiem w ręce

Gosiak gratulacje kolejnej rocznicy i zdrówka dla Martynki swoją drogą, tak mi się przypomniało ze Mój Marcin chciał dać na imię córce Martynka

Black my nosimy 4 od dłuższego czasu i nie wydaje mi się żeby to uległo póki co zmianie na większe teraz wyciąga się w górę, wydaje się że schudł :P

Cash gratulacje ząbka ! My nadal czekamy na ten pierwszy...

Domima świetnie ze jesteś brakuje tu Ciebie i chociaż jak piszesz ze 'marudzisz' to i tak tego brakuje

MAJKA zdrówka dla chłopców ;*

AGA zdrówka dla Filipa

Nie pamiętam która pisała o stulejce.. u nas bez problemu... w kąpieli ściągalismy i zszedł cały więc ok. W rodzinie ktoś miał operacje na to więc byliśmy uczuleni pod tym kątem...

Guzy są nieuniknione u nas już jeden 'róg' z czoła zszedł chronie przed kolejnymi, ale zdaje sobie sprawę z tego ze niejeden jeszcze się przytrafi

Jakbym jutro nie znalazła się czasu to życzę Wam wszystkiego zdrowego w przyszłym roku, oby nowy był jeszcze lepszy niż mijający *
mori_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 00:10   #2317
siempre
Wtajemniczenie

Ja też już idę spać ale mi się nie chce a ekpia dalej się bawi
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-31, 07:32   #2318
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Hej laski! Tak na szybko napisze, ze dzis Hanks jak zasnela po tych placzach ok pol godzinnych o 21:30to spala cicho 5h i tylko 2pobudki uskutecznila 😀 i jeszcze spi. No ale wlasnie zaczeli cos wiercic i ją slysze że cwierka cos.
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 08:16   #2319
Majka232
Zakorzenienie

Mori_lee - dzięki :-*

Goczek - u nas tez do 24 ryki a potem spał. Ok.3 i 5 pobudki a potem spal do 7.40 ale dlaczego takie ryki do północy

Dzień dobry
U mnie -12 stopni szaleństwo
Stary 2015-12-31, 08:21   #2320
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mające dzieci 5letnie wiecie że zniesiono obowiązek szkolny 6latkow?

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Dobranoc.
Nie mów że sama tez sie kladziesz i zaraz śpisz :P
Ja to akurat mam problem z zasypianiem i wstawaniem rano tez

Cytat:
Być może )

Tak szkoda mi Czesterka biedak się boi wybuchów. Juz od tygodnia u nas strzelają, a jak jest na spacerze i usłyszy wybuch to juz po spacerze- ciągnie do domu od razu. Jutro palpitacji dostanie, w tamtym roku chyba cos mu kupowałam hmm
Ja juz kupilam uspokajacz. Bo moj pies szczeka na fajerwerki bardzo bardzo.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53954182]No właśnie,jak Ty to zrobilas?[/QUOTE]

Normalnie. nie usypialam na sile, tylko jaj widzialam ze jest senny to odkladalam do lozeczka, dawalam pieluszke i smoka i usypial
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 08:22   #2321
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

dopiero porzadniej Was czytam, wczoraj glowy nie mialam.
Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Domima no nareszcie!!! Tesknilam ;*

A pawcio od wczoraj namietnie siada, super mu to wychodzi. Nawet na czworaczkach dwa kroki dzis dal
gratulacje! czyli uważaj na guzy

Cytat:
Julek tez b.często sam siada aż milo popatrzeć no chyba że siada na terakocie to robi się mi słabo
jak to przeczytalam to pomyslalam, ze czemu slabo Ci, ze troche zimno w pupke? zapomnialam już,że dzieci wywrotne
Jak tam reszta Twojej nocki? Julek chrypi tylko w nocy? jak placze w nocy to tak chwile, póki smoczka mu nie wlożysz, tak? musze poczytac o tym refluksie znów, jak kiedys czytalam to mi niewiele pasowało. Ale moze i masz dobra myśl. coś dzis mojej pomoglo jakos, moze to podniesienie łozeczka? a mzoe to,ze ostatecznie zostala ubujana przez tatusia a nie na cycku zasneła?

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Bartek wczoraj dwa kroki na czworakach a dzis jyz całkiem dobrze tak śmiga

Ehhh skąd ja to znam :/
brawo dla Bartusia! tez na piersi zasypia? moja generalnie na noc, rzadko już na drzemke i z samym faktem zasypiania na piersi to dla mnie spoko, wczoraj tez ladnie beż płaczu szybko zasnęła, tylko te pobudki częste potem już nie spoko.

Cytat:
Mój Tz uznał że Sylwester w domu będzie pierwszy odkąd zaczął wychodzić i przeżywa jak nie wiem a ja sie cieszę a z drugiej strony chciałoby się wyjść.
zawsze na balety jakieś wychodziliscie na Sylwka? ja to rózne mialam sylwestry w dorosłym zyciu i taki samotny sie zdarzył (a byłam wtedy w związku hehe )

Cytat:
ja też daję ok 17-17:30. Dziś nawet 17:40 zjadła ale tylko 125g dałam. o 19 wypiła 240ml

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Goczek-a widziałaś wątek "high need baby" grupa wsparcia? może tam mamusie z podobnymi problemami coś doradzą
no wlasnie poczytalam. nie specjalnie do mojej Hanki to pasuje, poza pierwszym zdaniem- tak od okolo miesiąca, wczesniej byly 3-4 pobudki. "Pobudki co godzina w nocy, usypianie trwające godzinami, ciągłe jęki i płacz bez powodu, awersja do wózka i łóżeczka, całkowita nieodkładalność. Brzmi znajomo ? " no i w dzien mi nie jęczy i płacze specjalnie. no i tam same narzekania, nie widze rad

Cytat:
Rany... strasznie to przykre ze tak Hania źle znosi te nocki i sam fakt usypiania :-( - nawet niewiadomo co doradzić :-( - I ona się męczy i Ty :-(
Kurde u nas jak widzę ze to może być bolowy problem to pedicetamol ratuje sytuacje... a tu widzę ze wszystko juz próbujesz i nic... :-(
no i chyba paracetamol jednak pomogl, tylkoz opoźnionym zaplonem. a z samym faktem usypiania nie jest źle generalnie, czasem jak pozniej ma drzemke troche to trwa (wczoraj o 17tej skonczyla), gorzej ze tyle pobudek potem.

Cytat:
U nas na panelach Nadia nabila sobie guza, strach pomyśleć co by było na płytkach 🙈
ojć! dziecko bez guza to ajk żolnierz bez karabinu mam nadzieję,że to póki co ostatni, moja sobie jednego nabila przy poczatkach raczkowania takiego widocznego no i na razie ma włączoną echolokalizacje
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 08:35   #2322
Majka232
Zakorzenienie

Goczek - takie czeste jedzenie w nocy może refluks nasilać. Owoce i soki też zwłaszcza podawane wieczorem. Choć refluks to też modna diagnoza :/
Julo pluje tabletkami na refluks także nie za ciekawie :/
Tak chrypi i krtaniowo płacze w nocy. Rano kaszlnal kilka razy. Katar ma. Tak sobie myślę ze moze to alergiczne bo i wysypka jest
Stary 2015-12-31, 08:43   #2323
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Goczek też z tymi owocami zaczęłam się zastanawiać czy nie za poźno daję - ok 17 ale niemam innego pomysłu, kiedy je wcisnąć i co zamiast tych owoców wieczorem hmm
My dajemy od zawsze owoce ok 18 i nie sądzę by to miało wpływ na nocne pobudki.

Cytat:
u nas to 240 wystarcza do rana, jak śpi to uznaje, że najedzona i zadowolona
Ala wypija powiedzmy tak połowę butli i potem musi sobie odbeknąć i pije dalej, lubi też już w łóżeczku leżąc pić, królika tarmosi tak słodko do buzki i mruczy mmmm mmmm
Ale słodko, sielanka po prostu Gdyby mój Filip tak nagle zaczął zachowywać się jak Twoja Ala to pomyslalabym pewnie ze coś mu się dzieje.

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53955829]Hej laski! Tak na szybko napisze, ze dzis Hanks jak zasnela po tych placzach ok pol godzinnych o 21:30to spala cicho 5h i tylko 2pobudki uskutecznila 😀 i jeszcze spi. No ale wlasnie zaczeli cos wiercic i ją slysze że cwierka cos.[/QUOTE]
No pięknie czyli noc o wiele lepsza. A owoce dałaś wczoraj czy nie?

Witam się!

U nas pobudki 3 w standardzie. O 3 po nakarmieniu i odlozeniu do łóżeczka zachciało mu się gadać ale po kilku minutach usnal.
Rano Tz zamontowal hustawke taka plastikową w drzwiach ale Filip ma radoche

W ogóle to Tz mi każe się zbierać bo jedziemy zaraz na zakupy a ja mu mowie ze musze dokończyć posta to zaczął mnie obrzucac poduchami i zaczęłam na niego pokrzykiwac, a Filip się patrzy na mnie i śmieje ze mnie w głos spryciarz mały!

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 08:56   #2324
DomimaZet
Zakorzenienie

Dzień dobry Dziewczyny.
Wstałam po 8. Olaf nawet nie wiem od której nie spał bo po prostu chyba już tego nie słyszę...
Zbieram się i pakuje nas wszystkich bo jedziemy do znajomych za Bielsko. Trochę jestem przerażona nocka no ale trzeba zaryzykować... zobaczymy...
Miłego dnia Wam życzę :-*
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 08:57   #2325
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Mój Misio dostał antybiotyk o 19 i śpi.. a ja myślę co jutro robić bo w tej sytuacji jak jest chory to nie bardzo chcę mi się gdzieś iść a dostaliśmy zaproszenie do mojej siostry ma być parę znajomych i 3 dzieci..
Chyba zostaniemy z mężem w domku i zrobię coś pysznego do jedzenia;-)

Z drugiej strony chciałabym szaleć jak Madziź z szukaniem butów i sukienki za rok sobie odbijemy
oj bym nie poszła raczej
Cytat:
Hej Dziewczyny.
Przepraszam, że milczalam, ale miałam dość ciężki czas. Jak niektóre z Was wiedzą- "troszkę" mnie dolapal dołek i nie było mi łatwo. A że nie chciałam Was zameczac sobą i swoimi "jazdami" ze się tak wyrażę to wolałam przemilczeć taki zrypany czas...
Święta i po świętach - szybko to zlecialo - jak wszystko zresztą. Nasze dzieciaczki kończą kolejne miesiące - Gratki za wszystkie miesiecznice :-*
Również gratuluję nowych umiejętności i dzieciaczków no i kolejnych ząbków - szczególnie Cashmere dla Was - bo w końcu się doczekałas :-D :-*

Majka - super ze Julo tak Cię pozaskakiwal :-D - ekstra :-*
Jak w ogóle Twoje Chłopaki się czują? Dobrze już?

Violka a jak tam Adusia?

Hania - super miałaś czas świąteczny no i ten wyjazd w góry wow - świetnie

Aga - my odciągamy Olafowi - w sumie od początku bo tak nas instruowala najpierw położna potem lekarka. Jedna lekarka to nawet mu odciagnela tak mocniej bo juz ponoć się sklejalo no i juz jest wszystko ok. A też od początku nas straszyli chirurgiem :-(

Dziewczyny przepraszam ze nie odniosę się do wszystkiego, ale trochę tego było... będę już na bieżąco- przynajmniej się postaram...
Aha pięknie Was poniosło na wyprzedażach
Aaa... no i bardzo dziękuję ze o mnie pamiętałyscie - miłe to bardzo- dziękuję za wywolywania :-* :-* :-*
A no i MAŁA - wielka Buzka :-*
Hej Domima!! dobrze ze wróciłaś
Cytat:
Domima no nareszcie!!! Tesknilam ;*

A pawcio od wczoraj namietnie siada, super mu to wychodzi. Nawet na czworaczkach dwa kroki dzis dal
gratuluje.! zaraz jak błyskawica będzie dawał
Cytat:
Mój starszy pokazywał jaki jest duży i tak walnął. Nie uniknie się tego i też mi slabo :/

Już za momencik

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Dziś przy teściowej kładlam Jula na drzemkę. Zaniislam go na górę i zeszłam a teściowa - i jak to? Tak go zostawiasz i on siada i wstaje i tak sam? A ja na to - zazwyczaj kladzie sie na bok i zasypia. Mina babci bezcenna
hehehe
Cytat:
Nie wiem skad to sie bierze, ale juz kilka osob bylo zdziwionych, ze jak to odkladam pawla do lozeczka i juz? Spi? Ale naprawde? Jak ty to zrobilas? I takie teksty

Kurcze padam. Ide spac. Dobranocki ;*
kurde, Dziewczyny u mnie tez tak bylo ale jak szly zeby i Ala wyła z bólu to zaczela zasypiac na rekach i teraz sama nie bardzo. Chyba ze przy butli. Staram sie odzwyczaić ją ale słabo idzie..
Cytat:
Dziewczyny mające dzieci 5letnie wiecie że zniesiono obowiązek szkolny 6latkow?

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Dobranoc.
Nie mów że sama tez sie kladziesz i zaraz śpisz :P
czyli teraz do szkoły ida 6latki?
Cytat:
Mój Tz uznał że Sylwester w domu będzie pierwszy odkąd zaczął wychodzić i przeżywa jak nie wiem a ja sie cieszę a z drugiej strony chciałoby się wyjść.
a jak był starszy to jak? on wychodził a Ty zostawałaś? czy oddawaliście do opieki komuś z rodziny?
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53954356]Violka,no wlasnie,w dzien jest pogodna prawie ze non stop,chwilke przed drzemka cos tam zamarudzi. Albo czasem jak cos zabiore niedozwolonego. Dzis nawet przy posilkach nie buczala.

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Hm... u Hanki to w sumie od września jest kiepskie spanie w nocy i jedzenie. Zaczynam myśleć, że to moje mleko jest "malowartosciowe" i może jedno z drugim jest powiązane? I chyba sie jakos zawezme w koncu jak Koperco i zacznę butle małej wciskać...

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Z nerwow towcale mi sienie chce klasc spac dzis [/QUOTE]
trzymam kciuki jakby co.
Cytat:

oo to mały perszing!!

A dziś synek nie poszedł do przedszkola i od samego rana jest tak nigrzeczny że bym lała normalnie co chwila. Nie bije dzieci ale tak mnie ręka świerzbi że aż mi para uszami idzie.
A gdzie zakupy, gdzie gotowanie, a o odpoczynku mogę zapomnieć jakimkolwiek. Przyjedzie M niech się wali i sam sie zajmuje dzieciakami ja pójdę do kosmetyczki (nie wiem czy jakąs wolną znajde przed sywestrem:/ ale to byl jego super pomysł żeby Młody został w domu pomimo tego że od kiedy wstał był nie do zniesienia)
Z tej okazji |Ala spała całe 40min:/
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 09:02   #2326
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:

To gratulacje
Kochana no nie czytałam tego wątku- ktoś mi już kiedyś o tym tu pisał- ja nie lubię tak czytać innych wątków bo jak nie znam tych dziewczyn to nie chce słuchać ich rad- he he - coś w tym stylu - tutaj "znam" Was i Lubie się Was radzić- a obcy to tak średnio...

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Cytat:
Ja mam niektóre lakiery
essie ponad 1,5roku i są ok

Ach te teściowe

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

Dobranoc kobietki
A drogie te lakiery? Chyba się na nie tez skuszę bo bardzo ładnie je rekomendujecie

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez mori_lee Pokaż wiadomość
MAŁA kciuki za jazdy ani się obejrzysz, a będziesz śmigać z prawkiem w ręce

Gosiak gratulacje kolejnej rocznicy i zdrówka dla Martynki swoją drogą, tak mi się przypomniało ze Mój Marcin chciał dać na imię córce Martynka

Black my nosimy 4 od dłuższego czasu i nie wydaje mi się żeby to uległo póki co zmianie na większe teraz wyciąga się w górę, wydaje się że schudł

Cash gratulacje ząbka ! My nadal czekamy na ten pierwszy...

Domima świetnie ze jesteś brakuje tu Ciebie i chociaż jak piszesz ze 'marudzisz' to i tak tego brakuje

MAJKA zdrówka dla chłopców ;*

AGA zdrówka dla Filipa

Nie pamiętam która pisała o stulejce.. u nas bez problemu... w kąpieli ściągalismy i zszedł cały więc ok. W rodzinie ktoś miał operacje na to więc byliśmy uczuleni pod tym kątem...

Guzy są nieuniknione u nas już jeden 'róg' z czoła zszedł chronie przed kolejnymi, ale zdaje sobie sprawę z tego ze niejeden jeszcze się przytrafi

Jakbym jutro nie znalazła się czasu to życzę Wam wszystkiego zdrowego w przyszłym roku, oby nowy był jeszcze lepszy niż mijający *

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Mori_lee - dzięki :-*

Goczek - u nas tez do 24 ryki a potem spał. Ok.3 i 5 pobudki a potem spal do 7.40 ale dlaczego takie ryki do północy

Dzień dobry
U mnie -12 stopni szaleństwo
U mnie -9 - teraz. Nie wiem ile było rano. Ale słoneczko jest piękne :-D
Stary 2015-12-31, 09:02   #2327
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
oj bym nie poszła raczej

Hej Domima!! dobrze ze wróciłaś

gratuluje.! zaraz jak błyskawica będzie dawał

hehehe

kurde, Dziewczyny u mnie tez tak bylo ale jak szly zeby i Ala wyła z bólu to zaczela zasypiac na rekach i teraz sama nie bardzo. Chyba ze przy butli. Staram sie odzwyczaić ją ale słabo idzie..

czyli teraz do szkoły ida 6latki?

a jak był starszy to jak? on wychodził a Ty zostawałaś? czy oddawaliście do opieki komuś z rodziny?

trzymam kciuki jakby co.

oo to mały perszing!!

A dziś synek nie poszedł do przedszkola i od samego rana jest tak nigrzeczny że bym lała normalnie co chwila. Nie bije dzieci ale tak mnie ręka świerzbi że aż mi para uszami idzie.
A gdzie zakupy, gdzie gotowanie, a o odpoczynku mogę zapomnieć jakimkolwiek. Przyjedzie M niech się wali i sam sie zajmuje dzieciakami ja pójdę do kosmetyczki (nie wiem czy jakąs wolną znajde przed sywestrem:/ ale to byl jego super pomysł żeby Młody został w domu pomimo tego że od kiedy wstał był nie do zniesienia)
Jak starszy mial 2 m-ce to Sylwester był w domu u nas a potem zostawał z dziadkami.
Byl obowiązek pojscia 6 latka do 1 klasy. Moj synek musiałby iść do szkoly od września 2016
Stary 2015-12-31, 09:03   #2328
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość

Ale słodko, sielanka po prostu Gdyby mój Filip tak nagle zaczął zachowywać się jak Twoja Ala to pomyslalabym pewnie ze coś mu się dzieje.

Witam się!

U nas pobudki 3 w standardzie. O 3 po nakarmieniu i odlozeniu do łóżeczka zachciało mu się gadać ale po kilku minutach usnal.

W ogóle to Tz mi każe się zbierać bo jedziemy zaraz na zakupy a ja mu mowie ze musze dokończyć posta to zaczął mnie obrzucac poduchami i zaczęłam na niego pokrzykiwac, a Filip się patrzy na mnie i śmieje ze mnie w głos spryciarz mały!
Super z ta huśtawka
Stary 2015-12-31, 09:05   #2329
Majka232
Zakorzenienie

Domima - essie kosztuja ok.37 zl więc 2 za te cenę to super promo

Koperco - mam nadzieje.ze synek się opamięta. Włącz mu bajkę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-31, 09:06   #2330
cashmere
Zakorzenienie

Dobry Kochane!

Ja wczoraj miałam znowu wychodne z koleżankami i było.super Tylko ciągle mi brak mi czasu na Neta, przy małym nie chce już pisać bo od razu prze do komory :P
Teraz usnal to może uda mi się poczytac.

Widzę że wróciła nasza zguba!! DOMIMA gdzieś Ty była?!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 09:15   #2331
violka848
Zakorzenienie

Hej u nas nocka fajna o polnocy smok 1.20 karmiłam potem 5 i 6 i do 8 spałyśmy. Razem od pierwszego karmienia. Za to od rana marudzi blee i mąż do pracy jedzie, a myślałam że zostanie w domu buuu
Stary 2015-12-31, 09:19   #2332
mori_lee
Rozeznanie

Hej
Az się boje pisać ale nocka, kolejna już, super... budzi się na jedzenie o 8 i śpimy do 9.30... tylko poszedł spać wczoraj kolo 23, bo wracając od znajomych autem zrobił sobie 20 min drzemkę... nie chce żeby chodził tak późno spać, a z drugiej strony wstaje wyspana :P i jak tu żyć? Heh
Zbieram się na jakieś zakupy.. mam nadzieje ze wszystkiego nie wykupili :P
mori_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 09:23   #2333
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Goczek - takie czeste jedzenie w nocy może refluks nasilać. Owoce i soki też zwłaszcza podawane wieczorem. Choć refluks to też modna diagnoza :/
Julo pluje tabletkami na refluks także nie za ciekawie :/
Tak chrypi i krtaniowo płacze w nocy. Rano kaszlnal kilka razy. Katar ma. Tak sobie myślę ze moze to alergiczne bo i wysypka jest
Oby Julek nie złapał choróbska żadnego ! Podejrzewasz od czego ta wysypka?

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:

Fajnie to musi wyglądać mi jak Tż daje buziaka np jak wychodzi do pracy czy wraca to Filip tak patrzy i się śmieje tak właśnie łobuzersko jak pisała Majka
Stary 2015-12-31, 09:25   #2334
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:

Witam się!

Mnie jak TZ w zartach "atakuje" a ha zaczynam piszczec/krzyczeć w śmiechu to zdążyło się że młody parę razy się rozplakal. Broni mamusi

Cytat:
Dzień dobry Dziewczyny.
Wstałam po 8. Olaf nawet nie wiem od której nie spał bo po prostu chyba już tego nie słyszę...
Zbieram się i pakuje nas wszystkich bo jedziemy do znajomych za Bielsko. Trochę jestem przerażona nocka no ale trzeba zaryzykować... zobaczymy...
Udanego wyjazdu

jestem mamą
Stary 2015-12-31, 09:30   #2335
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry Dziewczyny.
Będzie dobrze ;-) udanej zabawy !;-)

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość

No to obyś przetrwała teraz, u kosmetyczki się zrelaksujesz

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Hej u nas nocka fajna o polnocy smok 1.20 karmiłam potem 5 i 6 i do 8 spałyśmy. Razem od pierwszego karmienia. Za to od rana marudzi blee i mąż do pracy jedzie, a myślałam że zostanie w domu buuu

Ja też miałam nadzieję że mąż zostanie w domu ale poszedł, na szczęście na chwilę chciałam zrobić makowca ale to jak wróci
Stary 2015-12-31, 09:31   #2336
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
My chyba też zostajemy w domu.

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53954356]Violka,no wlasnie,w dzien jest pogodna prawie ze non stop,chwilke przed drzemka cos tam zamarudzi. Albo czasem jak cos zabiore niedozwolonego. Dzis nawet przy posilkach nie buczala.

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Hm... u Hanki to w sumie od września jest kiepskie spanie w nocy i jedzenie. Zaczynam myśleć, że to moje mleko jest "malowartosciowe" i może jedno z drugim jest powiązane? I chyba sie jakos zawezme w koncu jak Koperco i zacznę butle małej wciskać...

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Z nerwow towcale mi sienie chce klasc spac dzis [/QUOTE]

Biedna Hania i biedna Ty nawet nie wiem co Ci doradzic... pamiętaj tylko że nie ma czegoś takiego jak malowartosciowe mleko.

Cytat:

Brawo!!

jestem mamą
Stary 2015-12-31, 09:32   #2337
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Jak starszy mial 2 m-ce to Sylwester był w domu u nas a potem zostawał z dziadkami.
Byl obowiązek pojscia 6 latka do 1 klasy. Moj synek musiałby iść do szkoly od września 2016
czyli teraz jest jak kiedys ze 7 latki? bo ja nie ogarniam:P:P
Cytat:
Domima - essie kosztuja ok.37 zl więc 2 za te cenę to super promo

Koperco - mam nadzieje.ze synek się opamięta. Włącz mu bajkę
ta włącze mu bajkę w nagrodę za złe zachowanie...to już w ogóle nie ogarne go...
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 09:34   #2338
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

No w końcu się witam
U nas nocka całkiem całkiem, oprócz pobudek co jakiś czas z płaczem, chyba go te uszy bolą :-(
Ale poszedł ładnie spać o 19 i wstał o 7;30
Dałam antybiotyk i teraz wstał z drzemki

Zostajemy jednak w domu, stwierdziliśmy z mężem że jeszcze nigdy nie byliśmy sami w sylwestra więc jak raz tak będzie to nic nam się nie stanie;-) Mamy zrobić coś pysznego do jedzenia , Filipek pójdzie spać a my będziemy siedzieć Tż z drinkiem a ja tez z drinkiem ale bez %
Nie będe ryzykowała i brała go chorego w gości, nawet bym nie siedziała spokojnie
Stary 2015-12-31, 09:38   #2339
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Ci Kochana - jakie to miłe :-* :-*
Super ze Pawcio tez nabył nowe skile :-D - ekstra - ja to się ciesze ze Olaf się już przemieszcza sam - choć faktycznie oczy dookoła głowy trzeba mieć

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

He he :-D - niedługo będą nam potrzebne gumowe kręgosłupy

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Jestem jestem :-*

Kiedy kolejne jazdy? - ja juz się umówiłam na doszkolenie... mam wrażenie ze wszystko zapomniałam :-/

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Oooo.. ja jak widzę jak Olaf przychodzi do mnie do kuchni w sensie że na czworaka a tam płytki to jak siada to wstrzymuje oddech. Bo już mam wizję jak wali głowa o te płytki :-(
Moj tak raz przywalil glowa w plytki jak upadl z siadu

Cytat:
Nie wiem skad to sie bierze, ale juz kilka osob bylo zdziwionych, ze jak to odkladam pawla do lozeczka i juz? Spi? Ale naprawde? Jak ty to zrobilas? I takie teksty

Kurcze padam. Ide spac. Dobranocki ;*
Ja lubię to zdziwienie jak komus mowie że odkladam małego do lozeczka i sam zasypia

Koleżanki synek ma 13 miesięcy i na każde spanie buja go w bujaczku. Jak dla mnie to już przesada. Tym bardziej że on nie jest płaczliwy,tylko jej "nie chce się męczyć" jakby miało dłużej trwać usypianie w lozeczku.

jestem mamą
Stary 2015-12-31, 09:39   #2340
Malinka1008
Przyczajenie

Witam mamusie
Jestem tu nowa i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojej grupy
Mój synek ma na imię Wiktor i urodził się 26 kwietnia. Już raczkuje, wstaje przy meblach. I ząbkuje, ma 3 ząbki i stad moje pytanie, gdyż boje się dzisiejszej nocy. Może macie jakieś starsze dzieci i jakieś sposoby na dzisiejszą noc. Te petardy jak go obudzą i wystraszą to wiem że już mi nie zaśnie.
Malinka1008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości