![]() |
#2311 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2312 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Smakowite menu. ![]() Też mam myśli, żeby usunąć się z grupy na FB (mnie denerwują ciągle te same tematy...), tym bardziej że dołączyłam do 2 grup cukrzycowych i mam teraz tego zatrzęsienie na tablicy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Zakorzenienie
|
TinkerBell i Orangetree współczuję mdłości
![]() znowuzapomnialamhasla ale smaka narobiłaś! zjadłabym tą tartę!
#2314 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do tych samych tematow non stop, rowniez sie zgadzam. Cytat:
![]() To tarta Magdy Gessler, tylko, ze ja dodaje do ciasta przyprawe korzenna lub cukier z ta przyprawa (Piotr i Pawel), a jablka posypuje cynamonem. Daje tez wiecej masla <3 Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2315 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do zdjęć na grupie fb to się zgadzam...czasem się nie mogę nadziwić co dziewczyny tam wrzucają... Cytat:
Przeraża mnie coraz bardziej wizja połogu... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę do sklepu zobaczyć czy truskawki mają, ostatnio mieli polskie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2317 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Eeejj, co z tym klubem????😉 Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dołączam się do narzekań na dolegliwości bólowe - od kilku dni tak mnie boli lewy pośladek (chyba rwa), że mam problem z wstaniem z kibelka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2319 |
Zakorzenienie
|
Pomóżcie znowuzapomnialamhasla zaakceptować zaproszenie do klubu
![]() ![]() Spałam 1,5h ![]()
#2320 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
- broń Boże płytki z dużym połyskiem - każdą plamkę z wody będzie widać, kurz, paproszki, generalnie wszystko ![]() - jak będziecie kupowali gres to zwróćcie uwagę czy jest już zaimpregnowany (chyba mówi sie na to szkliwiony) - bo jak nie to trzeba go dodatkowo zaimpregnowac - tak dziewczyny pisały dobrze aby na płytkach był jakiś "mazaj" - będzie widać mniej brudu ;-) - no i najlepiej bezfugowe - co do brodzika to sama nie mam (nie mam prysznica) ale kolega polecał przy dzieciach wysoki brodzik bo wtedy wsadzasz tam dziecko nalewasz wody do pełna i maluch moze sie chlapać - oszczędność wody w porównaniu do tego ile trzebaby było wlać do wanny (oczywiście mowa o dzieciach, które już siedzą) - myślę, ze warte rozważenia - nie robić oświetlenia dekoracyjnego - dużo kosztuje a ja np. wogole z niego nie korzystam - zaplanować oświetlenie nad ławą i stołem - w sypialni polecam włączniki światła schodkowe - jeden przy drzwiach, drugi przy łóżku - znika problem kłótni kto ma wstać aby zgasić światło ![]() ![]() - do kuchni kupować lepszy sprzęt - nie oszczędzać. Ja pożałowałam na piekarnik i już popsuł mi się zegar, na szczęście grzeje ale muszę wyłączać z kontaktu bo buczy cały czas ![]() - gniazdka: zaplanować gniazdka na sprzęty w kuchni typu lodówka, piekarnik, płyta, okap, zmywarka - bedą schowane ale powinien byc do nich w miarę łatwy dostęp, patrz wyżej ![]() - kuchnie mam w mdf w białym połysku - na innym kolorze każdy odcisk byłoby widać. Myję ją gąbeczką z płynem do mycia naczyń a potem przecieram ręcznikiem papierowym z płynem do mycia szyb. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Zakorzenienie
|
Mam dość.czekałam na przyjęcie od 8 do 11 u wyszłam ze skierowaniem do szpitala bo jestem pacjentem specjalnej troski. Musi zobaczyc mnie ginekolog. Zamiast do szpitala pojechalam do poradni K.Ginekologa nie było, mial byc o 15. Przesiedzialam u. koleżanki, o 15 go jeszcze nie było. Wróciłam do domu. Receptę odbierze jutro mąż.
Polozna była bardzo zaskoczona ze lekarz nie zapisal mi leku, skoro miał antybiogram. |
![]() ![]() |
![]() |
#2322 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja daje wiecej masla (ile-nie wiem, na oko) i te przyprawe korzenna (na oko, ale nie zaluje) do ciasta. Jablka posypuje troszke cukrem i cynamonem, migdaly daje ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2324 | |
Zakorzenienie
|
Powoli nadrabia
Cytat:
---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Jeszcze jej nie mam. Po 7h czekania, pobudce o 5 rano i upale poddalam się. Maz jutro podjedzie. Nawet nie zadzwoniłam zeby zapytac czy jest recepta czy jednak kierunek szpital. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2325 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Niestety my tez musimy sie jak najszybciej przeprowadzić, ale qiaodmo ze najpierw musimy cos tam wykończyć, chociaż cześciowo. Bo niestety teraz wynajmujemy mieszkanie i płacenie raty kredytu i czynszu najmu przez okres dłuższy niż dwa miesiące nie wchodzi w grę :/ Także jest duza szansa ze bede sie przeprowadzać z miesięcznym maluchem do niewykończonego mieszkania....trudno, jakis to musi byc ![]() Cytat:
Dziekuje za rady, dopisze sobie do listy ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2326 |
Zakorzenienie
|
Też się dziś wkurzyłam bo byłam po tabletki dla kotki tej co ma padaczkę i dopiero w domu TŻ zobaczył że pani dała nie tę dawkę co zawsze
![]() ![]()
#2327 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
Muszę się Wam wyżalić. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2328 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kiedyś przed weselem znajomych chciałam kupić te plastry podtrzymujące biust ale wszędzie mnie wymieli ![]() Kiedyś widziałam zdjęcia jak Kim Kardashian sobie z tym radzi i chyba muszę wypróbować:P ![]() Co do FB, to faktycznie ciężki klimat ![]() Czasami chcę coś napisać ale się boję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do brodzika - u nas był brany głęboki właśnie m.in. z tego samego powodu, o którym mówi Twój znajomy. I szczerze? I tak żałuję, że mam głęboki ![]() ![]() U was też tak rąbie złem? Bo u mnie duszno, parno, słońce pali, zero wiatru, a grzmi i wali piorunami z każdej strony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2330 | ||||
Zakorzenienie
|
Takie wyprawy z 5-letnią córką zaczynają być męczące
![]() Cytat:
![]() Jeszcze w Nią wchodzę, ale bardziej po domu ![]() Kupiłam sobie taką granatową, wzięłam L, jest OK ![]() http://allegro.pl/sukienka-tunika-bo...065692918.html Cytat:
![]() Ja ostatnio jem mnóstwo truskawek ![]() ![]() Cytat:
Ja jechałam pociągiem, ale też było upalnie .... Cytat:
![]() Bardzo dobrze jej powiedziałaś, no jakaś wariatka ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, ze boli. Ja do dziś wspominam moją owczarkę a minęło już 15 lat....
![]() ![]() |
![]() |
#2332 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja modle sie, zeby mi piersi zmalaly, bo w zeszlym roku kupilam sobie piekna sukienke, w ktorej chodzi sie bez cyckonosza. Teraz wygladam w niej fatalnie ( cycki pod pachami :/), a zaplacilam sporo kasy ![]() Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2334 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem jaki rozmiar ma kabina, ale gdy u mamy mieszkałam, to faktycznie Oliwia mogła w tym brodziku się kąpać i to było mega wygodne, bo prysznic dla niej to był koszmar. Mi się taki brodzik bardzo podobał i gdybym miała u siebie wybierać to również skusiłabym się na taką opcję.
![]() ![]() |
![]() |
#2335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale Jedzenie bylo FATALNE ![]() Miałam super lekarkę anestezjolog na sali, cały czas mnie uspokajała, mówiła do mnie, opowiadała. Bardzo życzliwa i miła kobieta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo największą wadą tych naszych futrzastych przyjaciół jest to, że żyją krócej od nas ![]() I bądź z siebie dumna, że wyrwałaś ją ze schroniska i zapewniłaś jej kilka lat rewelacyjnego życia u boku swojego człowieka, zamiast za kratami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2337 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
CC miałam o 9 rano i leżałam z tym workiem do rana dnia następnego. Ciężko się było uruchomić. Przyznam się szczerze, że wtedy myślałam, jak wytrzymują to kobiety, które za chwilę będą musiały nakarmić swoje dzieci - Oliwia była na intensywnej wtedy i moja mama przy niej była. Ja zupełnie nie funkcjonowałam. Dopiero ten 3 dzień był dla mnie łaskawy. Co do garbienia się do zastrzyku - jak dla mnie to był koszmar ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2338 |
Zakorzenienie
|
Ok. Przebrnelan przez opis cesarki.
Ja się obawiam zmęczenia, skoku ciśnienia podczas porodu. Tego że sie namęcze a i tak skończy sie cięciem. Bobo od 9 tyg leży głową w dół. Wskazań z powodu polozenia póki co brak. Z jedbej strony rozum mówi poród naturalny a gdzieś z tyłu głowy cięcie. Moja ginekolog twierdzi, że mam szansę na naturalny, ale przy monitorowaniu bardzo dokładnym mnie i Bobo. Za tydz mamy kolejne usg, zobaczymy jak sytuacja w moich naczyniach. Jeśli będzie się pogarszac to padło hasło "ośrodek referencyjny". |
![]() ![]() |
![]() |
#2339 | ||||||||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Widać że długi weekend się skończył, od razu kilka stron do nadrobienia ![]() Tak jak czytam jak piszecie o tej grupie na fb to kolejny raz utwierdzam się w przekonaniu że dobrze zrobiłam że się z niej usunęłam już jakiś czas temu ![]() ![]() Ja idę jutro na glukozę - trzymajcie kciuki! Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pan z piwkiem miał tupet ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() A'propos zacytowanego - mi kiedyś znajoma fizjoterapeutka powiedziała że tak się generalnie powinno wstawać z pozycji leżącej - najpierw na bok i potem podnosić na wsparciu jednej ręki. Jak już się tak nauczyłam to cały czas tak wstaję ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2340 | |
Raczkowanie
|
SCOIATAEL86, kciuki za glukoze. Polecam od razu polozyc sie na kozetce, jesli bedzie taka mozliwosc ;-)
Cytat:
Ja kiedys plakalam na zas (madre, wiem), ze co to bedzie, jak moich kocich dzieci zabraknie. Wtedy tz mi powiedzial (poza tym, ze na cholere o tym mysle), zebym pomyslala, gdzie mialyby lepiej niz u mnie i kto trzaslby sie nad nimi tak, jak ja to robie. Hodowca napisal mi kiedys, ze one maja u mnie raj na ziemi. Wydaje mi sie, ze to jest wlasnie nasza rola, bo nie mozemy im dac tabletki na dlugowiecznosc. Jestes wspaniala osoba, bo dalas jej dom na jesien zycia ![]() Tak btw., u moich dziadkow byl pies do uspienia-nosowka. Pojechal moj tata, a ze serce mial miekkie to psa nie uspil. Zyl jeszcze ze 4 lata i odszedl w zupelnie innych okolicznosciach-i gdyby nie one, to pewnie zylby jeszcze dluzej (zostal zagryziony). Takze glowa do gory! Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.