|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2312 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
U nas Zuzia pełna życia czyta książkę 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2313 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2314 |
Zakorzenienie
|
a co czyta ?
![]() Lola gratulujemy ![]() mój padł przed 19tą to był piękny dzień nie umęczył dziś matki ![]()
![]() |
#2315 |
Zakorzenienie
|
Narazie spi. Zobaczymy jak dlugo i czy nie obudzi sie i nie pojdzie spac o 1 w nocy haha. Zocha za to mnie umeczyla ale no i dzieb mi się zaczął o 4:-P
![]() |
#2316 | |
Zadomowienie
|
Marciar i co, śpi Zosia?
Lola no super, brawo! Kasi no to masz teraz czas dla siebie jak Mati śpi, relaksuje się mama ![]() My po szczepieniu, 2 wkłucia były. Kolejne za parę miesięcy dopiero ![]() ![]() ![]() I uwaga, mój syn waży 8,300 ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2317 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#2318 |
Zadomowienie
|
Ala jeszcze 3 nosi ale chyba juz niedługo 4... kupiłam karton 4 na zapas. cóż za zakup, cóż za radość:P
![]() |
#2319 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Zosia mam nadzieje, ze jeszcze spisz ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2320 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() idę ćwiczyć relaks za godzinkę jakąś ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2321 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzien zaczal sie bo do wawy lecielismy ![]() Cytat:
![]() Spiiiiiii jeszcze 💜mowie wam jak mnie nogi bola tzn stopy i lydki. Masakra :-P Doidy nie chce rekami sie ogania i wszystko wylewa. Kubek z ustnikiem to samo.. No ale próbuje zmieniam sciagam probuje probuje probuje.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Agaciorek spokojnej nocy. Dzielny Arturek a jaka waga!!! Nie dziwne jak tyle karmien ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2322 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2323 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2324 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2325 | |
Raczkowanie
|
Hej.
Cud się stał, moje dziecko śpi od 20 bez pobudki. Zobaczymy jak długo. Wiele złego mogłabym o jego spaniu napisać, ale ostatnio jakoś to niemile widziane więc siedzę cicho ![]() Z dobrych spraw, to udało mi się go parę razy nakarmić moim mlekiem łyżeczką. Ładnie dzióbek otwierał i połykał. Cieszę się, bo jak go czasem zostawię z mamą czy kim innym, to nie muszę się martwić, że będzie zupełnie głodny. Wiadomo, że nie wypije tyle co z piersi czy butelki, ale zawsze chociaż trochę pragnienie zaspokoi. Poza tym miałam dziś wychodne, musiałam zrobić badania krwi ![]() A jeszcze bardziej wyrodną matką się okazałam, kiedy rozmawiałam dziś z sąsiadką. Okazało się, że jest w ciąży, rodzić ma w grudniu/styczniu. Oczywiście pogratulowałam i powiedziałam, że liczę, że jednak urodzi w tym roku to Przemo będzie miał kolegę/koleżankę z tej samej klasy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mi już chyba totalnie mózg zlasowało, bo w chwilach kryzysu, kiedy ten mój diabeł nie chce pozwolić, żeby go odłożyć, a mi ręce do ziemi już wiszą i naprawdę bolą, zaczynam się zastanawiać za jakie grzechy ja muszę takiego kloca dźwigać?! Inne mamy mają dzieciaczki dużo lżejsze i to jeszcze takie, których nie trzeba nosić non stop. No niesprawiedliwe. Lewy nadgarstek mnie tak boli, jak po jakiejś kontuzji. Kiedyś myślałam, że ból fizyczny związany z macierzyństwem kończy się na porodzie ![]() No patrzcie, niby miałam nie narzekać, a jednak tyle goryczy w tym moim poście ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2326 |
Zadomowienie
|
Joann, spojrz na to tak, jak zacznie raczkowac a potem chodzic to bedzie mial w nosie Twoje rece, to nie bedzie trwalo wiecznie
![]() ![]() Kicha z tym bolem nadgarstka, moze sprobuj nosic malego w innej pozycji? Ja tylko na plecy narzekalam, ale odkad je zaczelam wzmacniac, to nie czuje juz bolu ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2327 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z inną pozycją kiepsko, oczywiście przez szelki. Ale może w piątek nasze życie się odmieni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2328 |
Zakorzenienie
|
Joann każdy sobi musi ponarzekać
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Joann tak btw ja podobnie czasem mysle :-D i tak zazdroszcze tym ktorych dzieci maja np po 5 lat same sie bawia i w ogole :-P ale wszystko ma swoj urok... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2329 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas też ostatnio waciki przeciekły i miałam poplamione ubranka.
![]() |
![]() |
#2330 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzielna ninka super dziewczynka ! ![]() Cytat:
Ja czekam bo zostało mi chyba z 20 pampa i kupuje tez juz 4. Bo malej te 3 się bardzo odcisk aja na bioderka ach - no są za ciasne na nia juz ![]() [QUOTE=joann_;62317006]Hej. Cud się stał, moje dziecko śpi od 20 bez pobudki. Zobaczymy jak długo. Wiele złego mogłabym o jego spaniu napisać, ale ostatnio jakoś to niemile widziane więc siedzę cicho ![]() Z dobrych spraw, to udało mi się go parę razy nakarmić moim mlekiem łyżeczką. Ładnie dzióbek otwierał i połykał. Cieszę się, bo jak go czasem zostawię z mamą czy kim innym, to nie muszę się martwić, że będzie zupełnie głodny. Wiadomo, że nie wypije tyle co z piersi czy butelki, ale zawsze chociaż trochę pragnienie zaspokoi. Poza tym miałam dziś wychodne, musiałam zrobić badania krwi ![]() A jeszcze bardziej wyrodną matką się okazałam, kiedy rozmawiałam dziś z sąsiadką. Okazało się, że jest w ciąży, rodzić ma w grudniu/styczniu. Oczywiście pogratulowałam i powiedziałam, że liczę, że jednak urodzi w tym roku to Przemo będzie miał kolegę/koleżankę z tej samej klasy ![]() ![]() ![]() Raczej tak ![]() Mi już chyba totalnie mózg zlasowało, bo w chwilach kryzysu, kiedy ten mój diabeł nie chce pozwolić, żeby go odłożyć, a mi ręce do ziemi już wiszą i naprawdę bolą, zaczynam się zastanawiać za jakie grzechy ja muszę takiego kloca dźwigać?! Inne mamy mają dzieciaczki dużo lżejsze i to jeszcze takie, których nie trzeba nosić non stop. No niesprawiedliwe. Lewy nadgarstek mnie tak boli, jak po jakiejś kontuzji. Kiedyś myślałam, że ból fizyczny związany z macierzyństwem kończy się na porodzie ![]() No patrzcie, niby miałam nie narzekać, a jednak tyle goryczy w tym moim poście ![]() Joaaan Ja ciebie doskonale rozumiem ![]() Ja mam bił istnienia od kiedy mie wyciągnęli mi z brzucha ![]() Moja jest po prostu nieodkladalna. A do małych i chudych nie należy -ma 8 kg. Ona w dzień jak spi to tylko na ręku u mnie i żebym ja bujala. ... tak potrafi nawet 2-3 godz walnąć sobie. Ale ciągle mam ja bujac i trzymać na rękę. Od wczoraj powiedziałam dość. ... Ile można ją zaraz się zlamie w pół od noszenia jej... I od wczoraj jak ttlko widzę ze juz by chciala spać to kładę ja do łóżeczka. I się zaczyna wycie darcie itp. No i jak padnie w końcu to spi po 15-30 min. Ale się nie poddam i będzie tam spać aż się nauczy. Ja nie mogę jej cały dzień nosić ![]()
![]() |
![]() |
#2331 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Czarnooka_Paula;623 23081]Super !!!!@
![]() Dzielna ninka super dziewczynka ! ![]() Ja czekam bo zostało mi chyba z 20 pampa i kupuje tez juz 4. Bo malej te 3 się bardzo odcisk aja na bioderka ach - no są za ciasne na nia juz ![]() Cytat:
![]() Powodzenia ![]() ![]() Melduje calkiem fajna noc. Mialam wczoraj pierwszy "wolny" wieczor od bardzo dawna czyli taki, gdzie moje dziecko bie budziło sie co pol godziny. Pewnie dlatego ze sie chlodniej zrobiło. I nawet do 3 w lozeczku pospal ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2332 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
My wczoraj od 15 mieliśmy dramat. Małego tak bolaly dziąsła, że oprócz wkładania non stop rąk do buzi zaczął krzyczeć, cuca tylko chwilę i krzyk. Biedny mały. Dalam mu schłodzony gryzak to pomogł na chwilę tylko. Mam nadzieje, ze dzisiaj będzie lepiej, bo zębów to ja nie widzę jeszcze ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez wykalacka Czas edycji: 2016-06-28 o 07:08 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2333 |
Zadomowienie
|
Wykalacka, biedny maly... Moze jakis zel na dziaselka?
Artus jadl w nocy niewiele po tym szczepieniu, cos tam dwa razy pochliptal. A to malo jak na niego. Pobudek bylo duzo, poplakiwal i wiercil sie niespokojnie. Oby dzis nie padalo, to sie w koncu na spacer wybierzemy ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2334 |
Zadomowienie
|
Właśnie u nas tez dzisiaj dużo pobudek. Faktycznie chyba czas kupić jakiś żel, żeby chociaż troszkę mu ulżyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2335 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Zocha budzila sie co 2h ale za to poszla spać kolo tej 20. Cos za cos ;-) Zocha sama. Ie zasnie w lozeczku nie ma szabs najpierw ja lulam odkładam i udaje sie juz na szczescie bi wczesniej nie chciala tez spac w ogóle. Dzis pochmurno i sennie. Zocha jeczy od rana mnie gardlo boli. Jutro prawdopodobnie juz wracamy do rodzicow. Okazalo sie ze tz jest potrzebny bo sianokosy sie zaczynaja. Przynajmniej znow kasa wpadnie a firma sie konczy i urlopu ma to moze wykorzystywac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Jezu wlasnie zobaczylam ze w 23 tyg kolejny skok. Boze jedeb się nie skończyl na dobre. A my juz 21 tyg mamy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2336 | |
Zakorzenienie
|
Wykalacka kup cos koniecznie ale z tymi zabkami to roznie jest...Mati od dawna maa dobrze widoczna lewa jedynke...prawa jest slabiej widoczna i ta lewa jeszcze sie nie przebila...pcha raczki do buzi....slini sie....i tyle a sporo to juz trwa
![]() Marcia ale fajnie ze wracacie w domu to inaczej i pewnie sporo zaproszenia do rozdania macie ![]() ![]() Agaciorek...a jak z temperatura mial Artus? ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brat raz pogral i dla niego to wystarczy zajmowania sie Zoska hahaha Wkurza mnie i lepoej niech mi sie nie pokazuje na oczy 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Wykalacka kup cos dobrze miec w zanadrzu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2338 |
Raczkowanie
|
Kaasi, milo że ktos o mnie pamieta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2339 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio 50 ml w godzinę laktatorem ściągłam. Później rozhulałam do 100ml w 10 minut. A teraz znowu gorzej. 😕 Zastanawiam się czy nie zacząć dawać butli mm na noc żeby w końcu dojadła. A teraz 2 cyce opróżnia i ryk. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
Ale zostawiam już spacerówkę. Rozkłada się na płasko a jak będą upały to w niej bardziej odkryta będzie a i daszek większy i więcej cienia rzuca. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2016-06-28 o 08:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2340 | |
Zakorzenienie
|
No pewnie ze pamietam jak jest poludnie to dumam czy jestes na podworku i sluchasz aniol panski
![]() [QUOTE=Aninis;62327731] Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.