![]() |
#2341 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 5
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2342 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
leć, leć. Pa...!! A jak spotkasz Tereskę, to poinformuj ją, że jest szukana. ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- U nas też coś się chmurzy. Słonka już nie widać. Szkoda, bo było tak pięknie. ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- (10) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2343 |
Zakorzenienie
|
Witwm ❤
Nie mialam czasu wczesniej. Rano wiejska robota. A potem z mlodsza bylam ulekarza. Dostala antybiotyk. Zapalenie ucha 😔 Adusia, udanych zakupow. Cyferko, nasza kierowniczko 😁😁 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2344 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2345 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Zakupy mamy zrobione.
Moje skromne (kapetki-balerinki i koszulka nocna) szwagierki przeważnie spożywcze, duże i ciężkie. Niosłam, więc wiem. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Aniu, jak to dobrze, wybrałyście się do lekarza. Zapalenie ucha samo nie przeszłoby. Antybiotyk konieczny. Teraz powinno być już lepiej. ===== U nas nie pada. Jednak mocno się zachmurzyło. Odpoczywa i siedzę sobie przy kaweczce, ale kaweczce bardzo niezwykłej. Pomna na słowa lekarzy zrobiłam w słoiku taką mieszankę: kakao kardamon cynamon cejloński imbir kurkuma Do kubka wsypałam kawę rozpuszczalną i 1 łyżeczkę powyższej mieszanki. Zalałam wrzątkiem i dodałam mleko. Wyszedł napój petarda...!! Smaczny, rozgrzewający i bardzo zdrowy. Zerknijcie, jeśli macie ochotę: https://m.youtube.com/watch?v=GHE5vl...5pY2UgaSBvY3p5 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2346 |
Zakorzenienie
|
A wiecie, ze moje dziecko dostalo antybiotyk za darmo 😲 nie lubie antybiotykow. Ale nie bylo wyjscia. To 2 antybiotyk mojej mlodszej w ojresie tych 5 lat jak jestesmy razem. Starsze jeszcze ani razu nie mialy.
Adusia, sluszalam o takiej kawie. ale jakos nie wiem... Moze kwidys sprobuje 😉 U nas dzisiaj byla mega piekna pogoda. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2347 |
Wtajemniczenie
|
Witam z kawa!
Ann, masz rację, z uchem nie ma żartów, tutaj już trzeba antybiotyk! Zdrówka dla córki. A Twoje córki są siostrami? Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2348 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cześć
![]() Dużo zdrowia wszystkim życzę ![]() ![]() Mało mnie bo już nie wiem czy to alergia czy jestem chora? Bolą mnie oczy jak siedzę w okularach. Wczoraj dość wcześnie się położyłam, potem spałam w nocy... jakieś osłabienie...? Trzymajcie się i uważajcie na siebie, bo coś krąży w powietrzu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2349 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2350 |
Zakorzenienie
|
Witam ❤
Emmi, zdrowka zycze. Milka, tak to siostry 😉 Cyferko, nocka spokojnie. Corka dostala wczoraj 2 razy antubiotyk, pkus caly czas daje ibum, bo lekarz kazal dawac. Tym bardziej ze miala wczoraj po poludnou prawie 40stopni goraczki. Do tego syrop ktory kazal tez stosowac az do zakonczenia antybiotyku i kontroli za tydzien. I dzisiaj corka wstala i mowi ze czuje sie swietnie. Wiec jak nie lubie antybiotykow, tak tutaj widze jak szybko dziala. I tak. Wiem... Z uchem nie ma zartow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2351 |
Zakorzenienie
|
Hejka Aniu
![]() Przy zapaleniu uch wysoko dzieci gorączkują. Ibuprofen też działa przeciwzapalnie ![]() szybka reakcja. A jak Ty Aniu się czujesz? spałaś w nocy, czy czuwałaś? ---------- Senna pogoda dzisiaj, duże zachmurzenie, wczoraj niby to padało, ale pogodynka zapowiada prawdziwe ocieplenie ![]() ---------------- Ania, a jak u Was? Widać już wiosnę? Wczoraj syn wracał z Warszawy, na trasie widział mnóstwo bocianów. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2352 |
Zakorzenienie
|
Bociany...o tak
![]() ![]() ![]() Ja sie wyspałam, ja nie z tych matek co czuwają ![]() Ale...jakieś głupoty jako młoda matka trzeba popełnić ![]() Forsycja mi kwitnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2353 |
Zakorzenienie
|
A młodszy syn zwiedzał wczoraj z synową wczoraj Gibraltar (jest brytyjskim terytorium położonym na południowym krańcu Półwyspu Iberyjskiego i graniczącym z Hiszpanią, do której kiedyś należał) Podczas II wojny światowej Gibraltar był brytyjską bazą wojskową o dużym znaczeniu, blokował dostęp do Morze Śródziemnego, tyle pamiętam z historii.
Na szczycie góry zamontowana armata |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2354 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, widok przepiękny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2355 |
Zakorzenienie
|
Na Gibraltar królują małpy - magoty-
Syn mówi, że są wredne i agresywne, wyjadają jedzenie ludziom z plecaków, zaczepiane mogą zaatakować, pogryźć i pobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2356 |
Zakorzenienie
|
Tak, widoki cudne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2357 |
Zakorzenienie
|
A to Ci wredne małpy 😂😂
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2358 |
Zakorzenienie
|
Biegałam do sklepu po kwaśne jabłka.
---------- Ania bociany są , jest wiosna ![]() ------------- Adusia dopiero przeczytałam ze zrozumieniem przepis na kawę. kakao kardamon cynamon cejloński imbir kurkuma No nie wiem, tam jeszcze mleko było... Może bym spróbowała, bo lubię inne smaki, nie mam wszystkich składników....kardamonu np. cynamonu chyba też nie mam. Kardamon warto mieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2359 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Ach, boczki o szostej przylazły, ale powiedziałam im dosadnie, żeby się odczepiły. Poleżałam trochę w ich towarzystwie i jeszcze mocno zasnęłam. Wstałam niedawno, a tu tyle do czytania i oglądania. Super! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2360 |
Zakorzenienie
|
Adusia, ale masz spanie kobieto 😁 chciala bym tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2361 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferko,
mleko nie jest wcale koniecznie. Do czarnej też można dosypywać. ===== Aniu, korzystam z tego, że mogę. Pamiętam doskonale, gdy dzieci małe były, to ja ciągle niewyspana. Tak było. ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cyferuś, kardamon i cynamon cejloński u mnie w sklepie jest. Gdybyś miała problem, chętnie Ci wyślę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2362 |
Zakorzenienie
|
Hej Adusia
![]() O 5,30 już na nogach byłam, ale ja wcześnie zasypiam. Oglądam filmik, który wczoraj przesłałaś. Bingo! Spróbuję kawę z przyprawą do piernika ![]() tam jest wszystko co w przepisie. Przyprawy korzenne bardzo lubię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2363 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferko,
przyprawy do piernika nie polecam. Tam jest bardzo dużo cukru. Serio, zejdę do pani Oleńki, kupię i Ci wyślę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2364 |
Zakorzenienie
|
Adusia dziękuję
![]() ![]() Przyzwyczaiłam się bardzo do zakupów przez internet, super, nie trzeba po sklepach łazić. -------------- Emmi Twój termosik ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Adusia, całej przyprawy nie wsypię ![]() Nie, dziękuję u nas wszystko jest ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Przyprawa do piernika składa się z cynamonu, goździków, imbiru, gałki muszkatołowej, kardamonu, kolendry, ziela angielskiego, pieprzu czarnego i anyżu Adusia są też bez cukru keto Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2025-03-27 o 10:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2365 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Ach, to ja musiałam mieć jakąś inną. W niej było tak dużo cukru, że mnie aż mdliło.
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cyferuś, i pamiętaj, żeby kakao sypnąć. W mieszance którą zrobiłam jest go bardzo dużo. Pijąc kawę mam wrażenie, że jem gorzką czekoladę. Cudowna sprawa. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2366 |
Zakorzenienie
|
Ale numer, mam w swoich przyprawach kardamon, jeszcze nie otwierany
![]() Ale i tak spróbuję z przyprawą do piernika, o kakao pamiętam, wiem ,że nie ma go w składzie. Adusia u nas jest sklepik z przyprawami tam jest wszystko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2367 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Pokażę Wam mój słój z mieszanką do kawy.
Jest w nim: 3/4 opakowania kakao 1 op. kardamonu 1 op. kurkumy 1 op. imbiru 1 op. cynamonu cejlońskiego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2368 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
no widzisz, masz kardamon, nawet jeszcze nieotwierany. ![]() Wypróbuj mieszankę piernikową. Zobacz czy to Twój smak. Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2025-03-27 o 10:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2369 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Zatrzymałam się na Gibraltarze.
Ależ cudne zdjęcia! Cyferuś, proszę o jeszcze... jeszcze... A te małpy, to prawdziwe małpy. Trzeba bardzo uważać! Z historii Gibraltaru pamiętam jeszcze, że to tam w 1943 zginął nasz generał Sikorski. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2370 |
Zakorzenienie
|
Szykuję obiad z doskoku
![]() Starszy S przyjedzie, dostaną słoiki ![]() Wczoraj gotowałam grochówkę, dzisiaj rosół. Po 3 dniach pracy na wyjeździe teraz S ma 4 dni wolnego, następny wyjazd w poniedziałek. Dla nas to też na bardzo ważne, zawsze zaopatruje nas w części do maszyn z WM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.