|
|
#2341 |
|
Joanna Małgorzata
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
DZIEŃDOBEREK WSZYTKIM
zaczynam już rozpoznawac glos mojego dziecka nareszcie no i zaczyna świecic sloneczko więc za niedługo na spcerek idziemy w niedziele wybieamy się na basen oj zmykam bo sie rozkrzyczal Miku
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Moje dziecię wczoraj dało mi taki wycisk, że szok - mielismy dzień na NIE. Jeść - nie, bawić się -nie, spać -nie nie itd... Już myślałam, ze mnie coś trafi - dopiero na spacerze trochę mu pasowało (jak zawsze tłumy wózków - tak wczoraj ja jedna desperatka tylko się włóczyłam )W końcu jak udało mu się usnąć - to na moich rękach i nie daj Boże jakaś próba odłożenia - od razu ryk. Pospał tak 3 godz ( z wybudzaniem się co 20-30 min) a ręce to myślałam, że mi odpadną. Śmieję się do TŻ,że niedługo to będę miałą ręce jak gorylek - takie do kolan ![]() Za to później obudził się radosny, a my w ramach relaksacji - wybraliśmy się do aquaparku wymoczyć tyłkiCelko - faktycznie ten pokoik dla dziecka przy brodziku świetny - ale za to później w szatni nie widziałąm miejsca, zeby móc dziecko ubrać (te niby szatnie rodzinne to porażka).Stwierdziliśmy, że z Hubertem pojedziemy do naszej ulubionej Bielawy A tak poza tym to wczoraj dowiedziałąm się, że będę ciocią - moja bratowa jest w ciąży I jescze - czy któraś z was farbuje włosy na brązowo? |
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2344 |
|
Zadomowienie
|
Prim ja mam brązowe włoski ostatnioale farbka oczywiście, swoich już dawno nie widziałam.
Po szczepionce narazie ok, mały wariuje, gada, śmieje się, tak że myślę że raczej dobrze się czuje ![]() Wyszła mu tylko taka czerwona plamka na nóżce, tam gdzie go kłuli, kazali smarować altacetem więc wcieram. Sławko a próbowałaś odłożyć do łóżeczka z pieluszką tetrową i smokiem w buzi?? Mi ostatnio skutkuje a kiedyś też pamiętam że ciężko było z usypianiem. Buziaki i miłego dnia!!!!!!!
|
#2345 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Twoja Blanka wygląda na tronie poprostu uroczo i widać, że jej się bardzo podoba.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zapomniałam się Wam pochwalić Mati normalnie robił kupę co 5 dni dokładnie jak w zegarku i już się nawet do tego przyzwyczaiłam. Ale ostatnio zrobił kupę 4 dnia i to w wanience podczas kąpieli Później zrobił kupę po 3 dniach a dziś była kupa po 2 dniach. Może nareszcie biogaja zaczyna działać i kupy wrocą do normy.
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
nie bylam, bo maly mial dzien wczesniej goraczke i nie chcialam ryzykowac. A co do aquaparku - to ja planuje ubrac malego jeszcze na basenie (tam wlasnie w tym pokoiku) i potem maz bedzie go trzymal w szatni, ja sie ubiore i odwrotnie. Nie zamierzam przenosic go do szatni (bez wzgledu na basen), zeby go nie przewialo (temperatura w szatniach bywa nizsza niz na basenie).
|
|
|
|
#2347 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Udało mi sie trochę podczytać
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Męcze go zabawą a to na macie, a to w łóżeczku ale niestety nie zawsze działa... Np. we wtorek spał ładnie choć już na wieczór dał sie, że hej... Wczoraj wcale nie chciał a dziś udało mi sie go już drugi raz uśpić ciekawe na jak długo...Jaki przystojniaczek Cytat:
Ja farbuję Tzn. ton w ton to sie chyba nazywa... Farbuje Castingiem chyba nr. 300 ale głowy nie daje. teraz już wypłowiałam ale najpierw do fryzjera a potem farba - trzeba sie będzie jakoś na chrzcinach zaprezętować ![]() Cytat:
Ale pewno będę próbować bo w końcu musi sie sam nauczyć
|
|
|
#2348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2349 |
|
Joanna Małgorzata
|
to znowu ja
Primciu na basen planuje isc z mikim i dlatego mam pytanko odnisnie pielucho majtek jakie kupujecie i cczy to na sztuki jest? a co do farb probowalas safia super ekstra jakosc jak dla mnie. Misiu zapraszam z checia z wami pospaceruje a to moja zabawa ramkami to zdjecie z mezusiem to z przed ponad roku jak bylismy w zakopcu
|
#2350 |
|
Rozeznanie
|
Ja tylko na chwilkę, bo padnięta jestem jak koń szmaciarza
![]() InKa rameczki super Primavera życzę powodzenia w szukaniu farby - ja ostatnio farbowałam u fryzjera w kolorze zblizonym do mojego. Teraz chcę, żeby odrosły mi naturalne Tylko jak ja w pracy będę wyglądać ![]() Celko Adaś kinomaniak super a przepraszam podobno coś tam budują - tylko kiedy to będzie ![]() Sławko ). Jeszcze miałam coś napisać, ale zapomniałam ![]() ......................... ............ My byliśmy wczoraj u pediatry - Kasia waży 6230 A dzisiaj byłam na rozmowie z dyrektorem - wracam do pracy 9 kwietnia... Napiszę jeszcze potem, bo Kasia jęczy na macie...
|
#2351 |
|
Rozeznanie
|
Mój Patryk waży 5400...w porównaniu z waszymi szkrabami...to kruszynka
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
moj grubasek ma juz 7300
![]() W sobote chyba sie wybierzemy do aquaparku z malym - na wlasna reke pojdziemy - zobaczymy jak zareaguje. A co? - Duzy chlopak juz z niego ![]() Wiecie co? Chyba musze zmienic dentyste. Gosciu leczy mi kanalowo po raz drugi w ciagu 3 lat tego samego zeba!!! Zrobil zdjecie - i stwierdzil ze sa zmiany okolo wierzcholka i ze trzeba przeleczyc. Jak otworzyl zeba to zmienil zdanie - i stwierdzil ze jakis niby mikrokanal jest niewyleczony. No i tak: po pierwsze nie potrafil ze zdjecia wywnioskowac co mu jest, po drugie: skoro za pierwszym razem nie wyleczyl poprawnie to teraz tez moze mu nie wyjsc... No i najwazniejsze: spieprzyl sprawe za pierwszym razem a teraz mi wmawia ze taka jest anatomia zeba. Najgorzej ze chodzilam poprzednio do goscia (w tym samym miejscu) i on gdzies wyjechal i tak sie wkrecilam w tego goscia A ten to potrafi mi leczyc zeba na 10wizytach (naprawde!!!). Raz jak mi wyleczyl zeba to za pol roku zrobil mi sie w nim zgorzel i leczyl mi kanalowo wlasnie na 10 wizytach!Kurde, nie wiem jeszcze co mnie trzyma tam... Moze fakt, ze jest mi glupio po kilku latach wracac do poprzedniego...( a nie znam zadnego innego). Musze cos z tym zrobic, bo Adas bedzie miec szczerbata mame wkrotce ![]() Sorki, ale musialam sie wyzalic... |
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
Celko-mówiłam,ze naciągacz
![]() zmieniaj bez sentymentów-już nie chcodzi o kasę,ale o Twój czas i bezsensowne grzebanie w zębach! :confuse d:![]() fajnie sobie spędzacie czas ze swoją kruszynką ![]() Lauro-moja Zu pasowalaby do Patryczka ![]() Sławko-musisz jesc i dużo pić! dziecku naprawdę nic się nie stanie jak samo sobie pomarudzi w łóżeczku -a Ty zrobisz sobie coś do jedzenia czy picia.ja często przykłądam później Zu do cyca i sama w tym czasie jem/piję ![]() Martko-Ty też opanowałaś metodę ze smokiem???no to koniecznie muszę spróbować-tyle,że Zu woli swoje paluchy a najlepiej całą pięśc od razu albo obie![]() dlaczego moje dziecko nie chce smoka???!!! buuuuuu.... napisz jak Ty to robisz-dokładnie Zu nawet na rękach zbytnio nie śpi,zresztą unikam przesadnego noszenia-musi być spacer albo cyc Prima-trudno Ci będzie chyba znaleźć farbę bez rudawej poświaty,bo chyba większość ją ma...mnie to bardzo odpowiada,ale wiem,że dużo dziewczyn szuka chłodnego odcienia i jest problem ![]() Zu nadal ma nieuregulowane kupy-ostatnio w 5 dniu dałąm jej czopala i po 10min była kupa,ale niezbyt duża ![]() poźniej przez następne dwa dni też jakieś małe,ale były dzisiaj znowu nic wykończy mnie to ![]() ale poza tym strasznie ciekawska jest,rozgląda się wszędzie i wszystko musi widzieć,słyszeć,wszystko ją interesuje ,ale zakochana jestem w niej po uszy przewraca się na boki,pełza do tyłu i przemieszcza się na boki,ale zapomniala jak się podnosi główkę na brzuchu albo udaje albo się leniod jutra trenujemy choć słyszałąm,że jak dziecko ćwiczy nową umiejętność to zapomina o starej-myślicie ,że to prawda? my też dostaniemy kzresełko na chrzciny coś jeszcze miałąm napisać?
|
|
|
|
#2354 |
|
Rozeznanie
|
zawsze mozna ich ze sobą zapoznać hehehe
|
#2355 |
|
Joanna Małgorzata
|
witajcie dziewczynki
u nas pełen uśmiech po przespanej nocce ale... w buźce cała piąstka jeżdżąca po dziąsełkach U lekarki dowiedziałam się że zęby idą (kurcze jakbym sama nie widziała tej piąstki) Smarujemy bidulkowi ale to i tak swędzi mam nadzieje tylko że nie będzie jak z Norbim że długo długo czuło się że idą a nie było ich wiodać Jak tak dalej to będe miała odgryzione sutki ![]() Celko Twój kolos? to wyobraź sobie że mój Miku jest prawie półtora miesiąca mlodszy a sądze jakby ich przystawić do siebie to Miku wygra waży 7 kg hihihi jest długasny i pulpecikowaty ale nie mylić z gróbym afiliks to jest program który używa bubelek dziewczynki pytałam o majtki to kąpieli dla Mika - jakie macie i czy kupuje się je na sztuki i ile kosztują? miłego dzionka Słoneczka
|
#2356 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kurczę, wczesnie wychodzą Mikusiowi ząbki Trzymam , żeby nie był to proces zbytnio upierdliwy Już wiem o czym zapomniałam wczoraj: Yoolia my odstawiliśmy witaminę K jak Kasia skończyła 3 miesiące - tak mielismy w zaleceniach za szpitala Moje dziecko usnęło wczoraj o 17, o 19 wybudziłam ją na jedzonko - naiwna myśłam, że się wybudzi, pożyje godzinkę, a potem kąpanie, cyc i spanie. Ale moje dziecko tylko zjadło (prawie przez sen) i dalej spać. O 20 - śpi, o 21 - śpi, o 22 - śpi Dałam sobie spokój i jej wczoraj nie kąpałam. Obudziła się w nocy o 1:30 - zjadła i poszła spać, potem pobudka o 4:30 - powtórka z rozrywki i jeszcze śpi Mam nadzieję, że nie będzie chora, tfu, tfu...I jeszcze na wizycie u pediatry pani doktor nam powiedziała, że jak będę wracać do pracy to zaczniemy wprowadzać Kasi inne pokarmy - będzie miała wtedy 4 i pół miesiąca więc do tych pięciu już niedaleko dała mi schemat żywieniowy dla niemowląt karmionych piersią, kazała się zastanowić i porozmawiamy na szczepieniu Kasiu (po 10 marca). Mówiła też, że jeśli będę dalej karmić piersią to żeby kupić małej kaszkę bezmleczną Sinlac. Z ciekawości weszłam na stronę internetową i znalazłam całkiem fajne przepisy. Wklejam linka - może którejś się przydadzą:http://dziecko.nestle.pl/nasze_przepisy1a.asp U nas dzisiaj super słoneczko ale i tak wybierzemy się na spacerek Miłego dnia
|
|
#2357 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i rosnie jak na drożdżach A co do majtek na pływanie to ja wprawdzie jeszcze nie chodzę ale planuję iść i za majtkami sie rozglądałam i widziałam tylko huggisy w paczce jest kilka sztuk niestety nie wiem jaka cena. Tu jest link do nich http://www.huggies.com/pl/littleswimmers.html A my dziś do lekarza i jakoś głupio tak przyjmuje od 16 do 18.... Macie dziewczyny pesele swoich dzieciaczków?... Wszystkiego najepszego dzisiejszym solenizantom!! ![]() Oliwka gizelci - 4 miesiące Jaś kuseczki - 4 miesiące Małgosia Yoolii - 3 miesiące Oskar koletynki - 3 miesiące
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Byliśmy wczoraj na szczepieniu, Gosia o dziwo podczas samego wkłucia nie płakała a le rozryczała sie podczas badania jak pani doktor zaczęła ją badać stetoskopem, pewnie poczuła nieprzyjemne zimno. Waży 6220g i mierzy 65,5 cm Przed mierzeniem i ważeniem pani doktor powiedziała, że powinna ważyć 5400 i mierzyć 59cm jest długa i huda ![]() Po szczepieniu wieczorkiem jakas taka niespokojna była, fakt, że tatko ją trochę rozgadał, duzo gadała i nie mozna było jej uspokoić, bo nawet cyc jej nieodpowiadał, dopiero muzyczki w łóżeczku i dopiero cyc i usneła ok 22-ej. Spała do 5-tej i znowu miała ochotę na poranne pogaduszki.Pojadła i ani myslała spać, w koncu pusciłam jej kilka melodyjek i wsadziłam smoka i od razu odlot - usnęła ![]() Przysneliśmy aż tatko zaspał do pracy :p Celko olej tego dentyste i nie miej sentymentów afiliks my tez już własnie skonczyliśmy witaminę K, pytałam bo na opakowaniu pisze zeby stosowac do 3-4 miesiąca. Ineczko bez problemu mozna kupić pieluszki do pływania, pakowane są w małe paczki i produkuje je Huggies A Gosia dzis konczy 3 miesiące Edytowane przez Yoolia Czas edycji: 2008-02-29 o 08:57 |
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
Sto lat sto lat dla wszystkich dzisiejszych Solenizantow: Gosi, Oliwki, Oskara i Jasia
Pieluszki do plywania do Huggies Little Swimmers - na poczatku rozmiar S - kosztuja ok 24 zl. Ja sie juz zaopatrzylam - wygladaja jak grubsze majteczki i sie je normalnie jak majtki wciaga A potem bo bokach rozrywa chyba (tak latwiej sciagnac). W kazdym razie jak sie nic nie zmieni to pewnie sie jutro wybierzemy przetestowac pieluchy![]() Aha - wczoraj po raz pierwszy dalam malemu do sprobowania moje mleko zageszczone kleikiem ryzowym Adasiowi nie zrobilo to zadnej roznicy ze tam cos "plywa" w tym mleku Planuje jeszcze potestowac z wieksza iloscia i powoli wprowadzic jako wieczorny posilek - moze zacznie dluzej spac bez pobudki W koncu nie jest to jakies zbyt wielkie urozmaicanie diety -tylko ciagle moje mleko. Bo chyba jeszcze sie troszke wstrzymam z jabluszkami, itp...skoro moje mleko powinno mu wstarczac do konca 6 miesiaca to uznalam ze na razie poczekam (na pewno na szczepienie i wizyte u pediatry ktora mamy po 11 marca).afiliks - a od kiedy masz ta kaszke Sinlac dawac? I w sumie po co? To jako po prostu inny posilek (bezmleczny)? Przeciez chyba w ogole nie trzeba dawac kaszek? A jak to planujesz rozwiazac z pojsciem do pracy? Tzn kiedy i co bedzie Kasia jadla?
Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2008-02-29 o 09:49 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2360 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Niezależnie od tego, jaka farba; poszłam do "super-hiper fryzjera" - i co, i też schodziło na rudo, grrrAż sie zaczęłam zastanawiać, czy się na blondy znów nie przerzucić ![]() Aha - pesel mamy, dostaliśmy jakiś miesiąc po urodzeniu Cytat:
(Ja uśmiałam się ostatnio, bo jak byłam na tym basenie(pojechaliśmy wieczorem, na 20:30) to spotkałam... mojego wykładowcę (księdza) z jakąś dziewczyną . Cóż, zawsze miał opinię podrywacza![]() Aha - wiecie może, jak się nazywa ten żel na ząbkowanie co dziewczyny polecają? Cos na d... Sywierdziłam, że warto chyba kupic żeby stał jakby co. Czy u waszych dzieciaczków widać białe ząbki wewnątrz dziąseł? Hubert od dwóch dni chodzi jak wściekły. Moim zdaniem to chyba go te afty bolą (smaruję cały czas, ale jeszcze nie przeszły) ale oglądając paszczę zauważyłam te właśnie ząbki. nie wiem, czy wcześniej były niżej i ich nie widziałam, czy też po prostu nie zwróciłam uwagi... Moim zdaniem na zęby (u Huberta) za wcześnie, ale może żel złagodzi mu ból tych pleśniawek? celko - widziałąś takie może w Askocie? Bo nie wiem, czy jechać, czy zamówić na all http://www.allegro.pl/item313891085_...pee_2szt_.htmlIdę piec ciasto, obiecałam babci że na imieniny jej zrobię |
|||
|
|
|
#2361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie potrafi tego utrzymac w buzce. Tyle ze ja kupilam jedna sztuke, a nie dwie. NIe pamietam ceny.
|
|
|
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bede tak pisać na raty, bo znowu mi sie przypomniało ![]() Dostaliśmy wczoraj skierowanie do neurologa, bo Gosia za bardzo wygina się lewą stronę, często jak ją przewijam albo leży rozebrana na przewijaku to robi jakby mostek i leci na lewą stronę, bywa że i na prawą ale cześciej własnie na lewą. I jeszcze o schemacie żywienia. Podobno od niedawna jest nowy schemat, ale doktorka jeszcze go nie miała i nie mogła dać, coś wspominała tylko o dodawaniu łyżeczki-dwóch kaszki do papki jarzynowej, ale tak było też w schemacie z 2007roku, który podała Celka, może jeszcze czyms innym sie różni dowiem się na następnej wizycie.
|
|
|
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Yoolia - moze ten nowy schemat to wlasnie ten z 2007 roku
![]() misia - i macie juz jakies cwiczenia? Czy tylko pozycje jak malego ukladac, nosic, itp... |
|
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
Dentinox
|
|
|
|
#2366 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
Moj Patrys urodzil sie 5 listopada 2007 ale czesciej pisze na Jesiennych Mamach 2007 bo termin mialam na 30 pazdziernika, mimo wszystko do Was chyba zaczne tez regularnie zagladac ![]() zel do zabkow to Dentinox Patrys wczesniej lubil obracac sie z pleckow na brzuszek a teraz po prostu zapomnial o tym i woli lezec na plecach i podrzucac pupe do gry, taki mostek robic. Napiszcie prosze a jak u Was z obrotami, bo teraz nie chce lezec na brzuchu a jesli juz to slabo podpiera sie raczkami, rozklada je na bok i tyle. |
|
|
|
#2367 |
|
Rozeznanie
|
Dziendoberek wszystkim
Wszystkiego naj naj naj dla Gosi, Oliwi, Oskara i Jasia Ja juz przetestowalam Huggisy Littel Swimmers i sa fajne. Nathaniel wazy dopiero 6200 a najmniejsze sa od 7 kg, ale i tak byly dobre. Nie puchna, sa jak majteczki My jeszcz dodatkowo dostalismy kapielowki (od tych coprowadza kurs) z nogaweczkami aby zadna niespodzianka nie przeleciala, potem wkleje zdjecie.Celko zmieniaj tego dentyste czy ten zab ci bolal??? ze po raz kolejny go rozwiercal?? bo moj dentysta powiedzial, ze dwa razy nie leczy sie zeba juz kanalowo leczonego, pozostaje tylko wyrwanie. Pamietasz moj problem z zebem w ciazy i po??? to byl zab juz leczony kanalowo pare lat temu i cala ta sytuacje zakonczylam wyrwaniem go i jestem zadowolona nie ma juz problemu Dziewczyny co ile karmicie swoje dzieci??? Nadal co 3 godz czy rzadziej?? A jak rzadziej to jak rozpoznajecie , ze twoje dziecko jest juz glodne a nie poprostu zmeczone ![]() Nathaniel ostatnio jak go zabawiam to wytrzymuje nawet okolo 5 godz, a czasem jak juz sobie z nim nie daje rady i nie mam sily to podaje cycka co 3 godz. Moze za czesto?? jesli on wytrzymuje juz dluzej. Juz drugi dzien pod rzad on zasypia mi wieczorkiem na pol godziny przed karmieniem (po 3 godz przerwie) i spi okolo 2 godz. Potem sie budzi i normalne karmienie i do spania Czyli znowu wychodzi przerwa prawie 5 godz. Jak jest u was???
|
|
#2368 | |
|
Rozeznanie
|
wszystkiego najlepsiejszego dla Oliwki, Jasia, Małgosi i Oskara
Mamy, ale u nas mąż był odebrać - do domu nie przysyłali Cytat:
Rano wiadomo - cyc, po powrocie z pracy też cyc. Wieczorem też. W nocy pewnie też, bo czytałam, że po powrocie mam do pracy dzieciaczki zaczynają się budzić w nocy. A w dzień zobaczymy jak nam się to poukłada Pocieszam się tylko myślą, że przecież jest mnóstwo mam które po macierzyńskim wracają do pracy, a mają zdrowe i zadowolone dzieci Celko jak tylko dowiem się czegoś od naszego lekarza to napiszę aneta80s moja Kasia jest z 18 listopada - jeszcze mi się w życiu nie obróciła - sama na brzuszku leży ładnie, ale krótko... chyba, że jest włączony telewizor i się w niego wgapia, to czasami się zagapi i jest dłużej.misia jakie ubranko kupiłaś Mateuszkowi do chrztu? Masz może jakieś zdjątka ![]() O 12 umówiłyśmy się na spacerek - trzeba iść się szykować...
|
|
#2369 | |
|
Rozeznanie
|
będzie post pod postem - trudno
![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o karmienie to ja karmię Kasię średnio co 2 godziny w dzień. Czasem się zdarzy, że coś nam się poprzesuwa bo mała np. śpi. Wczoraj wytrzymała trzy godziny (jak byłam w firmie), ale maż - spryciaż ją uśpił i trochę ją przetrzymał Wieczorem je ok. 20 i budzi się na kolejny posiłek różnie - ok. 4 - 5 nad ranem. Też się zastanawiałam, że skoro tyle wytrzymuje w nocy to może ja ją przekarmiam, ale jak się domaga to przecież jej nie odmówię
|
|
#2370 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.

)

Uśpić go jestem wstanie ale za pięc minut już obudzony i gotowy do działania... :/ Łobuz jeden... 

Kilka razy powtarzalam i wychodzilo 38,8 - 38,9 (w pupie). Teraz widac, ze nie moze zasnac i co chwile sie budzi i steka. Kurde, nie wiem, czy go wczoraj przewialo, czy sie zarazil ode mnie (jestem troche przeziebiona). Ale nie dawal zupelnie po sobie znac w ciagu dnia -musialo go zlapac wieczorem
Ale pewno będę próbować bo w końcu musi sie sam nauczyć 

).

A ten to potrafi mi leczyc zeba na 10wizytach (naprawde!!!). Raz jak mi wyleczyl zeba to za pol roku zrobil mi sie w nim zgorzel i leczyl mi kanalowo wlasnie na 10 wizytach!
, żeby nie był to proces zbytnio upierdliwy

To jako po prostu inny posilek (bezmleczny)? Przeciez chyba w ogole nie trzeba dawac kaszek? A jak to planujesz rozwiazac z pojsciem do pracy? Tzn kiedy i co bedzie Kasia jadla?
czy ten zab ci bolal??? ze po raz kolejny go rozwiercal?? bo moj dentysta powiedzial, ze dwa razy nie leczy sie zeba juz kanalowo leczonego, pozostaje tylko wyrwanie. Pamietasz moj problem z zebem w ciazy i po??? to byl zab juz leczony kanalowo pare lat temu i cala ta sytuacje zakonczylam wyrwaniem go i jestem zadowolona