![]() |
#2341 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II
ollcia życze dużo sprzedaży
![]()
#2342 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Raczkowanie
|
oświećcie mnie proszę... gdzie znaleźć numer klienta w AN???
|
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
Zakorzenienie
|
Numer klienta?? Klienci w AN chyba nie mają numerków ;] A na co Ci on, jeśli mogę się spytać ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#2345 |
Przyczajenie
|
Ku chwale Pana Macieja jaśnie programisty :)
Jak Wam drogie Panie i Panowie wiadomo Pan Maciej jaśnie programista galerii Modna.pl nie tak dawno temu po bardzo długich bojach około programistycznych wdrożył nową wersje portalu
![]() Jak wiadomo projektantom, którzy współpracują z Modna.pl Pan Maciej jaśnie programista bardzo dużo wysiłku wkłada w optymalizacje procesu sprzedaży tak ażeby wywindować obrót galerii ku obopólnej korzyści swojej oraz osób współpracujących. Pan Maciej jaśnie programista ma bardzo ciekawe pomysły np. udostępnił klientom możliwość zakupu produktów za pobraniem ![]() Kolejny świetnym pomysłem Pana Macieja jaśnie programisty jest mobilizowanie osób z nim współpracujących (poprzez sankcje w postaci usunięcia osoby z listy projektantów) do tego aby mieć w ofercie minimum 25 przedmiotów, czy to dużo? jeśli tak sądzisz to nie martw się Pan Maciej jaśnie programista pomyślał o wszystkim ![]() ![]() Ostatnim pomysłem Pana Macieja jaśnie programisty, który chciałbym przytoczyć (oczywiście to nie ostatni pomysł Pana Macieja jaśnie programisty w sensie stricte - nie śmiałbym popełnić takiej herezji, ostatnim który wymienię ja klient mający czasem kontakt z projektatami) jest blokowanie przedmiotów sprzedanych a nie opłaconych przez nawet 2 miesiące, Pan Maciej jaśnie programista oczywiście i na tą jak dla mnie (przepraszam za wyrażenie) absurdalną sytuacje ma wytłumaczenie w postaci statystyk, które jasno mówią że tak jest po prostu dobrze. Na koniec chciałbym spytać Pana Macieja jaśnie programisty czy usuwanie opcji dodaj do koszyka na liście produktów to też element głęboko przemyślanej optymalizacji? I czy mógłby Pan, Panie Macieju jaśnie programisto wyjaśnić na czym ma polegać ten fenomen ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2346 |
Raczkowanie
|
W sumie po nic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ku chwale Pana Macieja jaśnie programisty :)
Nie jestem artystką w gronie Modnej więc nie mam jak przekazać, że jest problem z formularzem aplikacyjnym na projektanta i trendami tak więc chciałabym tu zaapelować do Candi lub pana Macieja:
Mogę wypowiedzieć tylko z punktu klienta, że zmiany jakie zaszły są na lepsze i chyba na szczęście nie w takiej ilości, by mogły zszokować. Jedyne na co mogę się poskarżyć, to że po kliknięciu w baner TRENDY pokazują się dawne trendy a nie aktualnie wyświetlane i to że ani przed zalogowaniem ani po zalogowaniu nie wchodzi mi link dołącz do nas u dołu strony tylko z powrotem pokazuje mi stronę główną. |
![]() ![]() |
![]() |
#2348 |
Raczkowanie
|
ollccia, a jak dawno temu wysyłałaś zgłoszenie?? Bo ja czekam na dodanie do artystów, a miałam byc dodana z nowo przyjętymi, tylko że niestety nie dostałam żadnego maila. I tak sobie myślę, że może zaproszenia są wysłane wg kolejności wysłanych zgłoszeń.
((ups, chyba troszkę namieszałam... nie wiem, czy to jest czytelne, co napisałam ![]()
#2349 |
Rozeznanie
|
Drogi adrianie_jub kimkolwiek jesteś i cokolwiek łączy Cię z Modną nie sądzę aby wizaż był najlepszym miejscem na tego typu żale, pretensje czy co tam Tobą kierowało. Z resztą nawet nie rozumiem sensu zakładania tego wątku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Przyczajenie
|
Otóż droga nutko27 lepszego miejsca na tym forum raczej nie znajdę gdyż albowiem tutaj jest bardzo duża ilość projektantów, sens natomiast wynika z treści. Jeśli nadal masz problem z dostrzeżeniem sensu napisz proszę a ja udzielę Tobie stosownego objaśnienia w kolejnym poscie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Zadomowienie
|
Szczerze mówiąc nie pamiętam, bo w ogóle mi się całkowicie zapomniało, że do Modnej się zgłaszałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2352 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
A samą wysyłkę za pobraniem wprowadziliśmy wbrew teoriom spiskowym, nie po to żeby projektantów pognębić, ale żeby zwiększyć sprzedaż - jej brak nam klienci wskazywali najczęściej jako przyczynę rezygnacji z zakupu. Cytat:
Nigdy nie pisałem, że masz przestać współpracować z innymi galeriami - jeśli masz za mało prac, żeby trzymać je w kilku galeriach to wybierz sobie jedną-dwie - te które Ci bardziej pasują - lepiej na tym wyjdziesz. Jeśli wybierzesz Modną to świetnie - zarobimy razem, jeśli wybierzesz inne galerie, a u nas będziesz trzymać jeden przedmiot dodany półtora roku temu to nie licz, że będziemy Cię promować w jakikolwiek sposób - wolimy się zająć tymi projektantami, którzy współpracę z nami traktują poważnie. Modna to miejsce gdzie masz swoje prace sprzedać (i nieskromnie dodam, że idzie nam nieźle), a nie gdzie masz wrzucić swoje zdjęcie na dowód dla koleżanek, że Cię przyjęli. P.S. na liście projektantów zaczynasz się pojawiać od ogromnej, niewyobrażalnej wprost liczby 10 prac (nie 25). Szaleństwo po prostu. Cytat:
W sumie nie mam pojęcia co chciał autor osiągnąć tym postem - mamy jasne zasady współpracy, które się akceptuje albo nie. Jeśli zasady zmieniamy to uprzedzamy, i to z dużym wyprzedzeniem - każdy może zrezygnować zanim wejdą w życie. Poważnie - nie jesteśmy ZUSem, ze współpracy z nami można zrezygnować. adrian_jub, skoro tak Ci u nas źle to dlaczego uzewnętrzniasz się tu boleśnie i dlaczego zabrakło Ci odwagi żeby się podpisać? Jeśli tak cierpisz współpracując z nami to chyba polepszy Ci się jak współpracę zakończymy, prawda? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Raczkowanie
|
Ja wysyłałam chyba w połowie grudnia - do tej pory cisza
![]() Nawet jeśli się wygłupiłam to wolałabym oficjalnie się o tym dowiedzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2354 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Rany, jacy ludzie bywają żałośni....mały, wredny człowieczek, który zamiast zauważyć sens tych wszystkich zmian, woli wszystko przekręcić i wyśmiać, w dodatku anonimowo. Ech... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2355 |
Przyczajenie
|
Witam Wszystkich!
![]() Wczoraj dostałam się na Modną (w końcu! ;D) i mam pytanko dla zorientowanych ![]() Próbowałam się zarejestrować, ale pojawia sie komunikat:"Rejestracja jest obecnie wyłączona." Za wszelkie info z góry dziękuję! ![]() Pozdrawiam Serdecznie! Jagna
#2356 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nigdy nie byłem artystą modnej.pl ani nie aspirowałem do tego. Czytając inny wątek o sposobie "prowadzenia dyskusji" na wewnętrznym forum modnej -to nie dziwie się, że wrażenia pana adrian_jub'a wylądowały tutaj. Ale jak widać i tu próbuje się wprowadzić ten sam styl i osoby o innym zapatrywaniu określać mianem małych i wrednych zamiast starać się wyjaśnić ich sens. Ode mnie brawa dla Pana Macieja, który postarał się w sposób merytoryczny odpowiedzieć na zarzuty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2357 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Uważam, że każda galeria ma swoją politykę i albo się ją akceptuje, albo nie. To jest jawne gryzienie ręki, która karmi, szczególnie charakterystyczne dla ludzi młodych, nerwowych, nie potrafiących docenić czyjejs ciężkiej pracy (w tym przypadku w funkcjonowanie galerii Modna). Najwyraźniej ów młody artysta nie ma też rewelacyjnej sprzedaży w galerii bo by w taki sposób żółci na nią nie wylewał. Wydaje mi się, że clementinne nikogo nie obraziła tylko oceniła zachowanie. Zgadzam się z nią. Przepraszam za podbicie tak niewartościowego wątku.
![]() |
#2358 |
Rozeznanie
|
Bazylides, Adrian_jub napisał bzdury, które zostały odparte; wnioski jaką jest osobą nasuwają się same. My też mamy prawo wyrażenia opinii. Nie rozumiem skąd ten płacz nad ciemiężeniem artystów? Niewolnikami na galerze wszak nie są, zasady znają a jeśli nie podobają im się nowe mogą się w każdej, absolutnie każdej chwili wycofać i zasilić szeregi konkurencji.
Ja wprowadziłam w swoje życie mały, prywatny bojkot tej galerii, ale nie roszczę sobie pretensji ani do właścicieli ani twórców.
A teraz, drogie dzieci, księżniczka opuszcza bajkę, otwiera zimne piwo i zapala fajkę. Mój wątek Edytowane przez Yori Czas edycji: 2010-02-20 o 13:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2360 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Mylisz pojęcia to nie galeria tworzy Artystów ale to Artyści tworzą galerie. Bez nich galeria nie miałaby co sprzedawać i nie miałaby czym ich karmić. ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
Może autor nie zasługuje na zrozumienie, ale na pewno nie zasługuje na obrażanie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2361 |
Zadomowienie
|
To, że ktoś na forum używa nicka nie znaczy, że jest anonimowy. Wiadomo kto kim jest, spośród stałych użytkowników. A jeżeli nie znamy nazwiska - wiemy jakiego nicka używa w galeriach etc. A konto adrian_jub założono na potrzeby tego wątku. I założył je ktoś z tego forum, kto wie kto tu bywa, o czym się tu rozmawia, i że Modna tu bywa i tak dalej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2362 |
Rozeznanie
|
Byłam pewna, że pojawi się ten argument, rzeczywiście jest to nierozłączna WZAJEMNOSC oczywista oczywistosc, bez pracowników nie było by firm, bez firm nie byłoby pracy. Zależność zupełnie naturalna. Mnie jednak z wypowiedzi najbardziej uraził ironiczny ton jakiego użył rozgoryczony adrian wobec p. Macieja. Dyskusja na argumenty ok - ale z poszanowaniem godności i szacunkiem wobec drugiego człowieka.
#2363 |
Raczkowanie
|
Jagna, ja tez nie mogę się zarejestrować na forum (jestem nowo przyjęta), napisałam maila, ale nie otrzymałam jeszcze odpowiedzi. Jak cos będziesz wiedzała, to daj znać.
#2364 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Przynajmniej główny zainteresowany odpisał w rzeczowy i kulturalny sposób. Chwała mu za to. Czyli jednak można. ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
no i to już mój ostatni post w tym temacie, bo robi się ogromny offtop. Edytowane przez Bazylides Czas edycji: 2010-02-20 o 17:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wszystkim dziewczynom gratuluje i życzę powodzenia ![]() A galerię Modną bardzo proszę o promowanie wszystkich artystów na stronie głównej.
![]() |
#2366 |
Zakorzenienie
|
Kurna wrona... dostałam się do Modnej.
Nie ukrywam, nie miałam większej nadziei - choć gdzieś tam tliło się "a mże..?". To było moje drugie podejście. Tak po cichu się chwalę, żeby nie zapeszać bo zawsze jeszcze mnie wyrzucić mogą ;-) Nawiązując do tematu - Artysta być może poradzi sobie bez galerii ale wszystko zależy od tego jaką drogę sprzedaży wybrał. U mnie jest to w 98% sprzedaż w galeriach, tak mi jest wygodnie i na tym planuję na razie poprzestać. Obok galerii będę rozwijać sprzedaż poprzez własną stronę ale nie będzie to jedyne źródło a właściwie poboczne, dzialające wyłącznie jak autoreklama. Jak napisałam - galeria głównie. Myślę, że wiele osób podobnie podchodzi do sprawy. U mnie galeria to głównie motywacja: by być lepszą, prześcignąć innych, dogonić kolejnych (choć niektórym, w moim mniemaniu, nie jestem w stanie dorwnać - ale nie o to chodzi). Jestem stworzeniem z natury leniwym, potrzebuję bata, stałego poganiania, wyścigów, wygranych i porażek, które uskrzydlają. Zależy mi na dostaniu się do najlepszych z najlepszych (oczywiście zaczynałam od tego, gdzie mnie przyjęto, nie startowałam na początku od razu do tych najbardziej znanych wiedząc, że jestem leszcz). I w moim mniemaniu galerie poradzą sobie tak czy siak bo zawsze znajdą się tacy, jak ja, ktrym w skupisku lepiej się pracuje ![]() Niemniej: myslę, że nie tędy droga, by domagać się szacunku za samo bycie artystą i tworzenie rynku galerii. Na szacunek trzeba sobie zasłużyć. Hasło "galeria nie będzie istniała bez artystów, dlatego ci pierwszy powinni słać pokłony drugim" jest lekko nie na miejscu i wyraża raczej hierarchiczne, niż partnerskie - podejście do wspłpracy. A to raczej rzadko kończy się dobrze.
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2010-02-22 o 01:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny z Modnej, pomocy!! Ponieważ nie ma mozliwości zarejestrowania sie na forum, na którym miałam nadzieje uzyskać jakieś potrzebne informacje, więc pytam tutaj. Dodałam kilka przedmiotów do sprzedaży i dwie pozycje znalazły sie w "odrzuconych"; przy jednej pisze, że jest do poprawy, jest komentarz, co trzeba poprawić i opcja edycji. Przy drugim pisze tylko, że jest odrzucony bez mozliwości edytowania i żadnego komentarza. Czy to oznacza, że jest nie dość dobry i wogóle nie mogę go juz wystawiać??
------------------------------- Otrzymałam odpowiedź poprzez wiadomość prywatną. Faktycznie, tak jak przypuszczałam, jedna praca została zupełnie odrzucona... szkoda tylko, że nie został podany powód, wiedziałabym czego unikać w przyszłości.
moja biżuteria ![]() Edytowane przez Rossali Czas edycji: 2010-02-22 o 08:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2368 |
Raczkowanie
|
@Jagna111, Rossali
Spróbujcie się zalogować na forum - konta są zakładane automatycznie przy pierwszym logowaniu po przyjęciu do galerii. W razie czego formularz kontaktowy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2369 |
Raczkowanie
|
Faktycznie, że się udało zalogować. A wcześniej jak próbowałam, to nie mogłam... może wpisywałam coś źle
![]() W każdym badź razie dzięki za szybki odzew ![]() ![]()
#2370 |
Przyczajenie
|
Dzięki! Już działa ;]
Pozdrawiam! Jagna
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.