Czarna lista targowisko- plotki - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: kosmetyki

Notka

Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-17, 22:04   #2341
mirra77
Zakorzenienie

Przekupka: 89 pkt / 100% pozyt.
Dot.: Czarna lista targowisko- plotki

Cytat:
Napisane przez misianka Pokaż wiadomość
też nie poradzę
niestety nie czuję się ani zobowiązana, ani upoważniona do wyłuszczania rozterek moda przy rozpatrywaniu ZP, ale wydaje mi się oczywiste, że są przewinienia i są okoliczności w jakich one następują
Natomiast jeśli masz jakąś konstruktywną myśl, która pozwoli jasno i co do punkta wyliczyć czyjąś winę i karę za nią i działać całkowicie automatycznie, a to tego system ten pozwoli przewidzieć każdą sytuację na forum, to chętnie przeczytam (to nie jest złośliwość, bo wiele pomysłów Wizażanek doprowadzało do usprawnień i zmian na tym forum)
Misianko, z całym szacunkiem ale po co mam wymyślać coś? dla mnie zasady są jasne i przejrzyste. wystarczy je stosować do wszystkich lub nie stosować - też do wszystkich. jeśli tak nie jest to właśnie jest uznaniowość, o czym świadczy powyższa wypowiedź.

dobranoc

mirra77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 22:10   #2342
misianka
kosmita jakiś normalnie

Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez mirra77 Pokaż wiadomość
Misianko, z całym szacunkiem ale po co mam wymyślać coś? dla mnie zasady są jasne i przejrzyste. wystarczy je stosować do wszystkich lub nie stosować - też do wszystkich. jeśli tak nie jest to właśnie jest uznaniowość, o czym świadczy powyższa wypowiedź.

dobranoc
no cóż ... jak napisałam wcześniej - skoro zarzucasz modom lub mnie jedynie uznaniowość (a to słowo ma niefajne konotacje) i niesprawiedliwość i jesteś tak tego pewna, żeby to zarzucać - zapraszam do Złosia, jako mojej władzy

Kot też człowiek. Zazwyczaj zresztą bardziej.
misianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 22:24   #2343
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Przekupka: 93 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
no cóż ... jak napisałam wcześniej - skoro zarzucasz modom lub mnie jedynie uznaniowość (a to słowo ma niefajne konotacje) i niesprawiedliwość i jesteś tak tego pewna, żeby to zarzucać - zapraszam do Złosia, jako mojej władzy
Misianko, nie odbieraj tego, co pisza dziewczyny jako atak .
Piszac "uznaniowosc" sadze, ze maja na mysli niejasne zasady. To wszystko. Nie pisza, ze jestes niesprawiedliwa. Niepotrzebnie tak zle to odbierasz.
Sadze, ze dziewczynom chodzi o sam fakt pojmowania dwoch przypadkow, o ktorych napisalas. Mianowicie wspomnialas, ze unikna punktu karnego swiezynki i te osoby, ktore zarejestrowaly sie dawno temu, ale z wizazu rzadko korzystaja, czyli sa tez de facto swiezynkami. Mysle, ze piszac o tej uznaniowosci dziewczyny mialy na mysli, ze to Ty decydujesz kto tak naprawde te punkty dostanie tzn kiedy swiezynka przestaje nia byc (po miesiacu, dwoch, trzech itp) a takze ile musza miec osoby "powracajace po latach rejestracji" postow na koncie, aby juz na ostrzezenie sie lapac.

Dziewczyny nie sugeruja, ze jestes zlym modem czy ze jestes niesprawiedliwa. Nie odbieraj tego w ten sposob . Dziewczynom chodzilo o niejasne definicje osob "wyjetych" spod "prawa czerwonej kartki".

Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Czas edycji: 2011-05-17 o 22:27
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 22:40   #2344
misianka
kosmita jakiś normalnie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;26983782]Misianko, nie odbieraj tego, co pisza dziewczyny jako atak .
Piszac "uznaniowosc" sadze, ze maja na mysli niejasne zasady. To wszystko. Nie pisza, ze jestes niesprawiedliwa. Niepotrzebnie tak zle to odbierasz.
Sadze, ze dziewczynom chodzi o sam fakt pojmowania dwoch przypadkow, o ktorych napisalas. Mianowicie wspomnialas, ze unikna punktu karnego swiezynki i te osoby, ktore zarejestrowaly sie dawno temu, ale z wizazu rzadko korzystaja, czyli sa tez de facto swiezynkami. Mysle, ze piszac o tej uznaniowosci dziewczyny mialy na mysli, ze to Ty decydujesz kto tak naprawde te punkty dostanie tzn kiedy swiezynka przestaje nia byc (po miesiacu, dwoch, trzech itp) a takze ile musza miec osoby "powracajace po latach rejestracji" postow na koncie, aby juz na ostrzezenie sie lapac.

Dziewczyny nie sugeruja, ze jestes zlym modem czy ze jestes niesprawiedliwa. Nie odbieraj tego w ten sposob . Dziewczynom chodzilo o niejasne definicje osob "wyjetych" spod "prawa czerwonej kartki".[/QUOTE]

Dzięki za zrozumienie (dla obu "stron"), niemniej uznaniowość w tym kontekście ma takie konotacje jakie ma

Trudno ... nie można zadowolić wszystkich i nie taka moja rola, a że wszystko wydaje się proste i jasne, kiedy mówi się o cudzej pracy/zadaniach/itepe, to też nie od dziś wiadomo

Stary 2011-05-18, 17:41   #2345
pingwin2
Zakorzenienie

Przekupka: 119 pkt / 100% pozyt.

a ja mam pytanie: założyłam watek w maju i wszystko wymieniłam i co teraz mam czekać do czerwca
czy prosić o zmianę tytułu w tym co mam i tam kasować i pisać

Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu
Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu

pingwin2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 18:00   #2346
magda s.
Zakorzenienie

Przekupka: 45 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez pingwin2 Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie: założyłam watek w maju i wszystko wymieniłam i co teraz mam czekać do czerwca
czy prosić o zmianę tytułu w tym co mam i tam kasować i pisać
jezeli wszystko wymienione to mozna otworzyc nowy...tak zrozumialam...jesli zle, to prosze mnie poprawic (i oswiecic)
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 19:03   #2347
pingwin2
Zakorzenienie

Przekupka: 119 pkt / 100% pozyt.

mi się tez tak wydaje, ale wolę zapytać niż dostać punkty

Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu
Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu

pingwin2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 20:59   #2348
inecita
Zakorzenienie

Przekupka: 56 pkt / 100% pozyt.

Ja też mam kilka pytań:
- Jak się zamyka wątki
- Czy punkty karne mają jakiś termin ważności po którym wygasają? Bo właśnie zarobiłam dwa za posiadanie jednocześnie wątku z rzeczami damskimi i oddzielnego z męskimi (myślałam że pomysł dobry aby nie mieszać, ale okazuje się że nie pomimo że sa,a zaliczam siebie do kategorii dawno zarejestrowanych i nie korzystających, ale trudno...)

inecita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 22:59   #2349
uzunia
Wtajemniczenie

Przekupka: 51 pkt / 100% pozyt.

Misianko faktycznie zabrakło pytania,ale bardziej chodziło mi o odniesienie się do tego co napisałam...czy ja ten regulamin dobrze pojmuje i czy tam faktycznie jest jak piszę. Z góry dziekuje za podpoiedzi
Chciałabym załozyc nowy wątek i pozmieniac w nim bare rzeczy-tzn generalnie będzie to wielka dokładka i chciałabym w związku z tym zareklamować go na wątku z nowościami a nie chce karniaka dostać .

NEW~!!! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post25471289

uzunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 23:14   #2350
beyza
Perfume Lover

Przekupka: 82 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez uzunia Pokaż wiadomość
Misianko faktycznie zabrakło pytania,ale bardziej chodziło mi o odniesienie się do tego co napisałam...czy ja ten regulamin dobrze pojmuje i czy tam faktycznie jest jak piszę. Z góry dziekuje za podpoiedzi
Chciałabym załozyc nowy wątek i pozmieniac w nim bare rzeczy-tzn generalnie będzie to wielka dokładka i chciałabym w związku z tym zareklamować go na wątku z nowościami a nie chce karniaka dostać .

No ale nie rozumiem. Wątek z nowościami obejmuje nowe rzeczy w już istniejących wątkach, nowy wątek i tak wyświetla się na dole. Reklama nowego wątku (nawet jeśli masz tam kompletnie nowe rzeczy) zakończy się karniakiem. Chyyyyyyba że założysz nowy wątek z tym czego do tej pory nie wymieniłaś. Następnego dnia dołożysz wszystkie nowe rzeczy i je zareklamujesz w dokładkowym. Ale nie wiem czy zaraz bana nie dostanę za obchodzenie regulaminów.

WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992
beyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 00:16   #2351
uzunia
Wtajemniczenie

Przekupka: 51 pkt / 100% pozyt.

beyza na dole wyświetla się tylko wątków, jeśli założe wątek w czasie najwiekszego natęzenia na forum mój watek moze nie zostać zauważony, ponadto sa osoby ,które sna wizażu nie są codziennie a maja np ustawiona subskrypcje dokładek (tak np ja mam) i teraz ja uważam,ze o ile robisz dokładkę nowych rzeczy to taki nowy wątek może być zareklamowany.
Z drugiej strony zawsze mogę napisac w dokładkowym :dokładka tego i tego a nie napisac,ze reklamuje nowy wątek.

NEW~!!! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post25471289

uzunia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-19, 04:47   #2352
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez beyza Pokaż wiadomość
No ale nie rozumiem. Wątek z nowościami obejmuje nowe rzeczy w już istniejących wątkach, nowy wątek i tak wyświetla się na dole. Reklama nowego wątku (nawet jeśli masz tam kompletnie nowe rzeczy) zakończy się karniakiem. Chyyyyyyba że założysz nowy wątek z tym czego do tej pory nie wymieniłaś. Następnego dnia dołożysz wszystkie nowe rzeczy i je zareklamujesz w dokładkowym. Ale nie wiem czy zaraz bana nie dostanę za obchodzenie regulaminów.

---------- Dopisano o 05:47 ---------- Poprzedni post napisano o 05:45 ----------

Cytat:
Napisane przez uzunia Pokaż wiadomość
Jak napisałam Uzuniu - dokładkowy to dokładkowy - służy dokładkom nowych rzeczy w watku a nie "dokładkom" wątków

Mamy zawsze takie wyjście, jak podbijanie wątku postem własnym (Up!, do góry itp. ), korzystam z tego ja i wiele innych osób, jakoś wymiankują szaczęśliwie i szczerze ... naprawdę, szukanie wszelkich możliwości omijania regulaminu dziwi mnie - jest regulamin, są zasady, to należy ich przestrzegać po prostu.

Naprawdę, zapytana po raz setny, nie napiszę "no dooobra, możecie łamać zasady"

Edytowane przez misianka
Czas edycji: 2011-05-19 o 04:54
Stary 2011-05-19, 13:38   #2353
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Przekupka: 0 pkt / 0% pozyt.

Cytat:
Napisane przez mirra77 Pokaż wiadomość
czy ja dobrze rozumiem, że Pola dostała punkt karny za zaanonsowanie swojego nowego wątku w dokładkach?
Moderatorka wielokrotnie prosiła o to, żeby trzymać się tematyki wątku: DOKŁADKI to nie nowe wątki, tylko wątek informujący o dokładanych przedmiotach do ISTNIEJĄCYCH wątków.

Jeśli ktoś ignoruje polecenia moderatorki, musi się liczyć z tym, że w końcu skończy się moderatorce cierpliwość.

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez magda s. Pokaż wiadomość
jezeli wszystko wymienione to mozna otworzyc nowy...tak zrozumialam...jesli zle, to prosze mnie poprawic (i oswiecic)
1. Edytujesz pierszego posta i dodajesz na górze: wymiana zakończona czy cos w tym stylu.

2. Zakładasz nowy wątek z nowymi przedmiotami.

zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 15:30   #2354
zaakrecona
Zakorzenienie

Przekupka: 66 pkt / 100% pozyt.

ja proszę o sprecyzowanie w regulaminie słowa MASOWO:

"Osoby, które MASOWO floodują (zalewają) forum nowymi wątkami, będą po jednym ostrzeżeniu usuwane z targowisk. "

wiem ze sie czepiam ale chodzi mi i szybkowątki i o czas po jakim mozna założyc nowy watek. Była pewna propozycja ze zakładamy nowy watek po 1-2 miesiącu od poprzedniego i niestety nie zobaczylam na nią odpowiedzi od modów- wiadomo juz cos?

jezeli nie to moze by jakas sade załozyc np "czy zgadzasz sie na ustawienie w regulaminie ze zakładamy watek po 1-2 miesiacach od poprzedniego?". By władze mialy udokumentowane ze (mam nadzieje) wiekszosc wizazanek tak chce- i by zmienić w regulaminie na konkretny czas po jakim mozna zakładac nowy watek( no chyba ze sie wszystko wymienilo) a nie ogulnikowo
Stary 2011-05-19, 21:30   #2355
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaakrecona Pokaż wiadomość
ja proszę o sprecyzowanie w regulaminie słowa MASOWO:

"Osoby, które MASOWO floodują (zalewają) forum nowymi wątkami, będą po jednym ostrzeżeniu usuwane z targowisk. "

wiem ze sie czepiam ale chodzi mi i szybkowątki i o czas po jakim mozna założyc nowy watek. Była pewna propozycja ze zakładamy nowy watek po 1-2 miesiącu od poprzedniego i niestety nie zobaczylam na nią odpowiedzi od modów- wiadomo juz cos?

jezeli nie to moze by jakas sade załozyc np "czy zgadzasz sie na ustawienie w regulaminie ze zakładamy watek po 1-2 miesiacach od poprzedniego?". By władze mialy udokumentowane ze (mam nadzieje) wiekszosc wizazanek tak chce- i by zmienić w regulaminie na konkretny czas po jakim mozna zakładac nowy watek( no chyba ze sie wszystko wymienilo) a nie ogulnikowo
ponizej odpowiedz Złosia, jasna (jak dla mnie)...zakonczysz jeden (wszystko wymienione, wiec zaznaczasz, ze nieaktualny) i zakladasz nowy....nie ma tu ograniczen czasowych

jak ktos jedna rzecz chce wymienic i to zrobi to ma czekac miesiac na nastepna wymiane/ zalozenie nowego watku

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

1. Edytujesz pierszego posta i dodajesz na górze: wymiana zakończona czy cos w tym stylu.

2. Zakładasz nowy wątek z nowymi przedmiotami.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-19, 22:07   #2356
zaakrecona
Zakorzenienie

Przekupka: 66 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
ponizej odpowiedz Złosia, jasna (jak dla mnie)...zakonczysz jeden (wszystko wymienione, wiec zaznaczasz, ze nieaktualny) i zakladasz nowy....nie ma tu ograniczen czasowych

jak ktos jedna rzecz chce wymienic i to zrobi to ma czekac miesiac na nastepna wymiane/ zalozenie nowego watku
tak ale ja nie pisze o nowych watkach, ktore sa zakładane poniewaz wszystko zostało wymienione, tylko o tym kiedy mozna założyc nowy watek mimo ze sie nie wszystko wymieniło

ja pytam czy słowo MASOWO znaczy co 2 tygodnie, co tydzien, co 2 dni czy co dzień ?
Stary 2011-05-19, 22:10   #2357
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
tak ale ja nie pisze o nowych watkach, ktore sa zakładane poniewaz wszystko zostało wymienione, tylko o tym kiedy mozna założyc nowy watek mimo ze sie nie wszystko wymieniło

ja pytam czy słowo MASOWO znaczy co 2 tygodnie, co tydzien, co 2 dni czy co dzień ?
a to przepraszam
myslalam, ze nowy watek mozna zlozyc jak wszystko (lub prawie wszystko) zostalo wymienione
Stary 2011-05-19, 23:06   #2358
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Przekupka: 0 pkt / 0% pozyt.

Cytat:

Masowo - ocena moderatora.
Ilość wątków - jeden. Dwa i więcej może spowodować, że moderator zareaguje.

Szybkowątki będą wkrótce zakazane, mamy ich istny zalew i osoby posiadające jednocześnie 5 i więcej wątków. Nie, to nie podlega dyskusji.
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 12:24   #2359
inecita
Zakorzenienie

Mam dwie sprawy:

- Czy ostatecznie można mieć dwa wątki jeden "Wymienię" a drugi "Szukam" ???????????? Bo opinie są takie, że nie można, ale ciągle widzę wątki "Szukam" i już sama nie wiem...

A tak z innej beczki HELP, może ktoś pamięta która z dziewczyn miała wystawiony jakieś 3 tygodnie temu rozświetlacz Sally Hansen (chyba "pasiak"). Boję się założyć nowy wątek z tym tematem a koleżanka szuka tego kosmetyku na gwałt...

Stary 2011-05-23, 12:49   #2360
magda s.
Zakorzenienie

dziewczyny, wracam do mojej nieszczesnej wymiany (perfumy za 'spodnie jak nowe', ktore okazaly sie brudne i podarte)..po interwencji misianki (dziekuje ) z duzym opznieniem, ale udalo mi sie odzyskac perfumy (choc wrocily do mnie w dosc sfatygowanym opakowaniu). w przesylce mialy byc koszty przesylek, ale nie bylo, wiec napisalam do panny PW (18 maja). w odpowiedzi (niemilej) stwierdzila, ze zrobi przelew. do tej pory nie mam pieniedzy na koncie

co gorsza, chcialam jej znow napisac PW a co widze? ze ma stalego bana
no i co w tej sytuacji zrobic? zostalam z tymi spodniami a chce sie ich pozbyc, ale nie bede placic za jej nieuczciwosc...
Stary 2011-05-23, 13:44   #2361
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez inecita Pokaż wiadomość
Mam dwie sprawy:

- Czy ostatecznie można mieć dwa wątki jeden "Wymienię" a drugi "Szukam" ???????????? Bo opinie są takie, że nie można, ale ciągle widzę wątki "Szukam" i już sama nie wiem...

A tak z innej beczki HELP, może ktoś pamięta która z dziewczyn miała wystawiony jakieś 3 tygodnie temu rozświetlacz Sally Hansen (chyba "pasiak"). Boję się założyć nowy wątek z tym tematem a koleżanka szuka tego kosmetyku na gwałt...

Zapraszam do źródła wiedzy, czyli Regiulaminu, to bardziej miarodajne i jasne niż ... opinie

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
... udalo mi sie odzyskac perfumy (choc wrocily do mnie w dosc sfatygowanym opakowaniu) ...
no i co w tej sytuacji zrobic? zostalam z tymi spodniami a chce sie ich pozbyc, ale nie bede placic za jej nieuczciwosc...
Hura (kwetsii pogrubionej), bo już myślałam, że za późno
A odsyłać nie musisz, dopóki nie otrzymasz kwoty jaka była umówiona, Et_na nadal się nie wywiązuje i nie masz obowiązku

Stary 2011-05-23, 13:51   #2362
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:

Hura (kwetsii pogrubionej), bo już myślałam, że za późno
A odsyłać nie musisz, dopóki nie otrzymasz kwoty jaka była umówiona, Et_na nadal się nie wywiązuje i nie masz obowiązku
dziekuje...za odpowiedz i przede wszystkim pomoc w odzyskaniu perfum
Stary 2011-05-23, 14:01   #2363
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
dziekuje...za odpowiedz i przede wszystkim pomoc w odzyskaniu perfum
nie ma za co, tak moja mało wdzięczna rola tutaj

Stary 2011-05-24, 12:32   #2364
inecita
Zakorzenienie

[QUOTE=misianka;27077159]Zapraszam do źródła wiedzy, czyli Regiulaminu, to bardziej miarodajne i jasne niż ... opinie[COLOR="Silver"]

Czytałam regulamin ogólny
https://wizaz.pl/forum/announcement.php?a=13

I nie znalazłam odpowiedzi na tematy o które pytam czyli:

- Jak się zamyka wątki
- Czy punkty karne mają jakiś termin ważności po którym wygasają? Bo właśnie zarobiłam dwa za posiadanie jednocześnie wątku z rzeczami damskimi i oddzielnego z męskimi (myślałam że pomysł dobry aby nie mieszać, ale okazuje się że nie pomimo że sa,a zaliczam siebie do kategorii dawno zarejestrowanych i nie korzystających, ale trudno...)

Albo czytałam nieuważnie, albo jest jeszcze Regulamin inny niż Ogólny.

Stary 2011-05-24, 13:43   #2365
Soso
Zakorzenienie

Przekupka: 117 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Zapraszam do źródła wiedzy, czyli Regiulaminu, to bardziej miarodajne i jasne niż ... opinie[COLOR="Silver"]

Czytałam regulamin ogólny
https://wizaz.pl/forum/announcement.php?a=13

I nie znalazłam odpowiedzi na tematy o które pytam czyli:

- Jak się zamyka wątki

Albo czytałam nieuważnie, albo jest jeszcze Regulamin inny niż Ogólny.
Moim zdaniem można mieć wątek wymienię i szukam, o ile ich treść się nie powiela, bo to byłoby bez sensu
Wątki zamykasz przez dodanie do pierwszego postu wyraźnego napisu: WĄTEK NIEAKTUALNY, czy czegoś w ten deseń
Tak, punkty karne wygasają, w swoim profilu masz datę (o ile dobrze pamiętam) z którą wygasną ;-)
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 13:49   #2366
inecita
Zakorzenienie

Dzięki, odnalazłam już regulamin szczegółowy
- Można mieć dwa - jeden szukam, drugi wymienię
- Punkty są na 14 dni
- Wpisuje się NIEAKTUALNY na początku

Stary 2011-05-24, 16:31   #2367
kotwilka
Wtajemniczenie

Przekupka: 24 pkt / 100% pozyt.

Proszę o radę, co powinnam zrobić.
06.04.11 umówiłam się z wizażanką, która jest nowa na targowisku, że "wyśle ekonomicznym w tym tygodniu jeszcze"
Czekałam dwa tygodnie, po czym napisałam do niej PW czy już wysłała
Dostałam odpowiedź 20.04.11 że "hej, niestety jeszcze nie wysłałam, gdyż moja rodzina wyjechała na dwa tygodnie za granicę, a ja się rozchorowałam i nie mam nawet kogo poprosić o wysłanie przesyłki. postaram się już jutro"

Dziś jest 24 maja, półtora miesiąca po umówionym terminie wysłania i noszę się z zamiarem wystawienia negatywa tej osobie. Mnie już nie jest nawet teraz potrzebna po takim długim okresie czasu ta rzecz, którą miała mi wysłać.

Co powinnam zrobić?

kotwilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 16:47   #2368
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotwilka Pokaż wiadomość
Proszę o radę, co powinnam zrobić.
06.04.11 umówiłam się z wizażanką, która jest nowa na targowisku, że "wyśle ekonomicznym w tym tygodniu jeszcze"
Czekałam dwa tygodnie, po czym napisałam do niej PW czy już wysłała
Dostałam odpowiedź 20.04.11 że "hej, niestety jeszcze nie wysłałam, gdyż moja rodzina wyjechała na dwa tygodnie za granicę, a ja się rozchorowałam i nie mam nawet kogo poprosić o wysłanie przesyłki. postaram się już jutro"

Dziś jest 24 maja, półtora miesiąca po umówionym terminie wysłania i noszę się z zamiarem wystawienia negatywa tej osobie. Mnie już nie jest nawet teraz potrzebna po takim długim okresie czasu ta rzecz, którą miała mi wysłać.

Co powinnam zrobić?
czytajac takie historie i pamietajac o moich 'przygodach' wymiankowych, coraz czesciej mam mysli, ze powinna byc jakas weryfikacja surowsza (choc wiem, ze to technicznie raczej niemozliwe) lub jakas granica wiekowa (wiem z kim mam do czynienia i albo sie decyduje na wymiane, albo nie) - niektore dziewczyny maja date urodzenia w profilu (ale nie wszystkie - poza tym, to mozna 'zmyslic')...nie grzmijcie na mnie prosze , bo wiem, ze wiek nie ma nic wspolnego z uczciwoscia...ale mysle, ze 'starsze dziewczyny' (ja sie do nich zaliczam ) przynajmniej nie traktuja tak lekko swoich zobowiazan...moze sie myle

ufff...to sie wyzalilam

kotwilko, moim zdaniem wykazalas sie anielska cierpliwoscia i jak najbardziej mozesz nega wystawic (ignorancja tej panny jest kosmiczna - jak dla mnie)

a przy okazji zapytam...czy zbanowanej osobie moge wystawic negatywa?
Stary 2011-05-24, 16:59   #2369
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Dzięki, odnalazłam już regulamin szczegółowy
- Można mieć dwa - jeden szukam, drugi wymienię
- Punkty są na 14 dni
- Wpisuje się NIEAKTUALNY na początku

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
...
a przy okazji zapytam...czy zbanowanej osobie moge wystawic negatywa?
o ile to technicznie możliwe (nie próbowałam), to jak najbardziej, przeciwwskazań moralno-regulaminowych brak

Stary 2011-05-24, 17:13   #2370
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

o ile to technicznie możliwe (nie próbowałam), to jak najbardziej, przeciwwskazań moralno-regulaminowych brak
ja wlasnie tez nie probowalam (technicznie), a juz mam 2 takie przekupki do wystawienia

dziekuje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości