|
|
#2341 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrocław! ;-) cz. 2
Młyn jest tylko w niedzielę. To jest zaraz obok tego budynku, gdzie masz Piotra i Pawła, Superpharm, itp. [notabene to centrum handlowe się właśnie też Młyn nazywa, bo właśnie zaraz obok jest Młyn Sułkowice, gdzie jest targowisko.]. Tłumy Cię poprowadzą, hehe
|
#2342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuje Wam ślicznie Teraz już wszystko wiem tak sobie myślę, że jakbym kupiła rower to wtedy będzie większa mobilizacja by zacząć jeździć hehe
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i brak miejsca do zaparkowania bron boze, nie wybieraj sie tam autem i nie stawaj na jezdni blokujac ruch i robiac w ten sposob ulice jednopasmowa, tak jak ostatnio bylam tego swiadkiem i stalam w korku ponad pol h na parkingu handlowym....---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- do 12-13 jest czynne, ale radze jechac tak. ok.9-11 zeby moc cos wybrac i zeby Cie nie poganiali, ze oni juz pakuja rowery
|
|
#2345 |
|
Wtajemniczenie
|
tak, lepiej jechać wcześniej, bo ok 12-13:00 dużo ludzi się już zbiera. I jak się jedzie autem, to najprawdopodobniej stanie się dopiero pod C.H.Młyn lub pod... Koroną:P Bo koło samego placu jest zawsze poustawiane pełno samochodów i ciężko znaleźć miejsca. a na parkingu, tak jak caate mówi, często ludzie stają jak debile, tak że nie można przejechać, albo się robi jednokierunkowa.
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2348 |
|
Zadomowienie
|
w factory są nie tylko "stare" kolekcje butów. W reeboku teraz są np. superreklamowane easytone'y... czy jakkolwiek sie to pisze
ja mam inne pytanie. Potrzebuję tanich (ok.30zł) dywaników łazienkowych. Any ideas? |
|
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zwykle 1 zajęcia w profi to dwie godziny lekcyjne czyli po 45 minut (o ile dobrze pamietam minuty), dwa razy w tygodniu. więc tygodniowo wyrabiasz 4 godziny. więc jak tutaj masz propozycje 20 godzin to tym tokiem wyrobisz je w miesiąc. a te 40 godzin lekcji multimedialnych. nie wiem co to znaczy, ale być może będziesz miała dostęp do jakiś tam ich ćwiczeń na komputerze ale podejrzewam, że już sama będziesz musiała na nich pracować. więc nie wiem czy to taka świetna oferta. bo płacąc te 700-800 zlotych, ale masz półroczny kurs językowy. doczytałam jednak szczegoły zajęć. no to może zmienia jednak postać rzeczy. bo zajęcia masz raz w tygodniu. coś w stylu konsultacji. no to już kwestia tego czy będziesz sama umiała się zmobilizować aby usiąść w domu do tych multimedialnych lekcji i coś zrobić.
(; Edytowane przez plywok Czas edycji: 2011-04-15 o 14:58 |
|
|
|
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym angielskim to sama nie wiem, czy to taka rewelacyjna oferta. Dla przykładu - moja dobra znajoma ze studiów prowadzi małą szkołę językową, grupy ma 3-6 osób, angielski kosztuje u niej 30 zł./90 min. a niemiecki, który prowadzi osobiście chyba nawet 25 zł./90 min. Dodatkowo wiem, ze jest mgr, ma pełne wykształcenie, mieszkała za granicą, itd. Dodatkowo oferuje wiele zajęć dodatkowych. Często za darmo siedzi z klientami po godzinach, jeśli mają jakiś pilny egzamin, umawia się w weekendy, z każdym ma kontakt itd.
Sama natomiast pracowałam jeszcze na studiach w profi i wiem, że tam jest różnie. Niektórzy lektorzy są naprawde super, ale wielu to osoby po licencjacie szkoły prywatnej, nie bardzo kompetentni niestety. Facit: Ja bym chyba się nie zdecydowała, nie wiedząc na 100%, kto konkretnie będzie mnie uczył. Bo w tym cały sukces. |
|
|
|
#2352 |
|
Zadomowienie
|
ja nie mam dobrego zdania o Profi, ale od razu mówię, że nie chodziłam - oceniam po tym, jak dziewczyny z klasy w liceum chodziły na kurs na poziomie CEA, a ich rzeczywisty poziom był... lekko mówiąc dużo, dużo niższy
|
|
|
|
#2353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także jak ktoś powie, że lektor ma licencjat w prywatnej szkole, to wcale nie znaczy, że jego poziom języka jest słaby. Żeby nie było- sama nie kończyłam tej uczelni ![]() scatty- Jysk? Apisko- tak jak napisała scatty- w Factory mają też nowe kolekcje. Nie wiem czy w ecco też, ale kiedyś szukałam konkretnych butów z nowej kolekcji nike, w Pasażu wydawały mi się cuś za drogie i pojechałam do Factory i były tam. Kosztowały drożej niż w Pasażu Dziewczyny- czy ten sklep zabawkowy w Galerii Dominikańskiej jest duży, czy mały? I jak tam jest z cenami np. w porównaniu do Smyka? |
|
|
|
|
#2354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
) do nauki na wakacje.
|
|
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w galerii dominikanskiej nie ma sklepu z zabawakami. albo ja nie kojarzę
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Ci, że zdarza mi się przeprowadzać rozmowy kwalifikacyjne z absolwentami wyżej wspomnianej uczelni. I niestety nie mogę potwierdzić tego, co piszesz - słyszałam koszmarne błędy językowe.
|
|
|
|
#2357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziewczyna ma średnią prawie 5,0 i nikt mnie nie przekona że poziom tam jest wyższy niż na UWr |
|
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
ogólnie do filologi obcej to nam nawet babka od angielskiego na moich zwykłych studiach mówiła, że ona to raczej taki ostatni rocznik (kobieta akurat jest po 30, blizej 40) , którzy są nauczeni porządnie języka. dużo się od nich wymagało i potrafią się nim posługiwac.
a no niestety, że teraz to juz idzie po łepkach ta nauka języka na filologiach.
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
Tzn. poziom na wszystkich filologiach się faktycznie obniżył od momentu wprowadzenia nowej matury. Wcześniej był egzamin wstępny i rozmowa kwalifikacyjna na naprawdę wysokim poziomie. Oprócz tego komisja, rozmawiając z delikwentem, mogła się zorientować, czy słyszał o Werterze
Nowy system sprawił, że są przyjmowane osoby, które czasami wręcz mają problem z rozumieniem wykładów i na pierwszym roku niezbędne są zajęcia wyrównawcze. Ale mimo to poziom na UWr wciąż jest wyższy niz na WSF, gdzie przecież idą osoby, które się na UWr nie dostały. Żeby nie być gołosłowną, zdarzało mi się prowadzić zajęcia ze studentami WSF i UWr i naprawdę mam porównanie.
|
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Rilla- do WSF nie idą jedynie osoby, które nie dostały się na UWr. Nie zgadzam się z Tobą zdecydowanie, nie raz od kadry uczącej na obu uczelniach słyszałam, że WSF ma wyższy poziom, zresztą same egzaminy semestralne to u nich naprawdę kosmos. Zresztą na UWr na większości kierunkach poziom jest w tej chwili dużo, dużo niższy niż kilka lat temu. Zresztą sama studia kończyłam kilka lat temu i już wtedy na filologii polskiej połowa osób potrafiła na 3 roku mylić Miłosza z Herbertem i nie czytać większości lektur, bo wystarczyło zapisać się do lajtowych prowadzących, a za moich czasów zdawaliśmy starą maturę i były egzaminy na studia. Nie ma co ukrywać- z roku na rok jest coraz mniej kandydatów w rocznikach, nadchodzą niże demograficzne i poziom musi spaść, żeby w ogóle uczelnie miały studentów. Niedawno miałam zajęcia ze świeżymi absolwentkami Uniwerku, przyszłymi nauczycielkami języka polskiego i dziewczyny na zajęciach ze sprawdzania matur pisemnych miały wielki problem z prawidłowymi odpowiedziami- po 5 latach studiów dziennych!
|
|
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
Impersona - piszę, co widziałam na własne oczy, a są to obserwacje z zajęć i rekrutacji. Oczywiście na każdej uczelni znajdą się zarówno bardzo pozytywne, jak i negatywne przykłady - jak wszędzie, ale jednak myślę, że WSF daleko jeszcze do Uniwerku. A wracając do kursów językowych, warto się szczegółowo dowiedzieć, kto konkretnie będzie nas nauczał, jakie ma kwalifikacje i doświadczenie. Polecam się też umówić na osobistą rozmowę z takim lektorem - renomowana szkoła powinna to umożliwić. Kursy językowe są kosztowne, dobrze się upewnić, za co tak naprawdę płacimy.
Edytowane przez Rilla82 Czas edycji: 2011-04-15 o 21:48 |
|
|
|
#2362 |
|
Zadomowienie
|
@ Impresona fajny zabawkowy jest w Arkadach. Jak robiłam zakupy przed Bożym Narodzeniem to miło mnie zaskoczyli cenami
![]() Co do uczelni prywatnych to muszę się zgodzić z Impresoną, że nie ma co tych ludzi od razu skreślać i mówić, że "kupili dyplom" czy nie mają wiedzy. Kiedyś sama bezczelnie mówiłam "eee z prywatnej". Dopóki nie zdobyłam dyplomu Politechniki Wrocławskiej (którym sobie mogę...) i nie porównałam jakości zajęć u nas i na przykład na WSB, czy posiadającej również techniczne kierunki DSW. Płacenie za studia daje często lepszy sprzęt, wykładowców przykładających się, dostęp do materiałów. Ale oczywiście to jak kto sobie poradzi w życiu to i tak zależy od osoby i szczęścia (a może znajomości :P ) |
|
|
|
#2363 |
|
Wtajemniczenie
|
Szkoły językowe oferują zajęcia pokazowe, za które się nie płaci a można się rozeznać kto i jak będzie prowadził kurs
|
|
|
|
#2364 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, gdzie znajdę bazę pod cienie hean?
producent podaje takie adresy:
|
#2365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2366 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mam pytanie, nietypowe jak na tą porę roku, ale poszukuję pilnie łańcucha choinkowego takiego jak na zdjęciu. Wiecie może, gdzie teraz poza świętami można by było dostać taki złoty w stosownej cenie? Szukałam na necie, ale nie jestem w stanie znaleź a oobawiam się , że bez świąt w sklepach stacjonarnych pewnie też będzie o nie ciężko, gdyby komuś się gdzieś rzuciły w oczy to byłabym wdzięczna za info |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dwa - jeśli nie znajdziesz - tania jest też baza z Joko... choć konsystencję ma BARDZO taką sobie Przez to prawie w ogóle jej nie używam
|
|
#2369 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
będę więc zmuszona zamówić na allegro, tylko że wtedy z przesyłką wychodzi ok.17-18zł za tą bazę.a jeśli chodzi o joko, to nie próbowałam. podobno jest twarda.. jeśli tak, to rano z pewnością nie chciałoby mi się z nią bawić
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pierwszym razem trafiłam na okropny egzemplarz i po krótkim czasie już nic nie dało się z nią zrobić, teraz jak kupiłam jest już lepsza, tylko trzeba nakładać niewielką ilość bo potem brakuje miejsca na powiekach do jej rozsmarowania ... a efekt:O jak da mnie bomba, nawet najgorsze cienie są śliczne ... ale nie mam porównania z innymi bazami
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.

Teraz już wszystko wiem

bron boze, nie wybieraj sie tam autem i nie stawaj na jezdni blokujac ruch i robiac w ten sposob ulice jednopasmowa, tak jak ostatnio bylam tego swiadkiem i stalam w korku ponad pol h na parkingu handlowym....

dziewczyna ma średnią prawie 5,0 i nikt mnie nie przekona że poziom tam jest wyższy niż na UWr