|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Dzien dobry
![]() Nie moge ruszac dwoma srodkowymi palcami lewej reki jakbym miala je zbite ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2342 | ||
Zadomowienie
|
ale chyba jak wstaję rano lepiej wyglądam w tych rudych... potem jak zrobię tunning to w sumie w każdych dobrze
![]() pewnie do ciemnych wrócę kiedyś, bo mam do nich słabość, ale tak jak pisałam wcześniej jakoś tak się starzej w nich czułam... może to okres przejściowy w ciąży ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17309837] Daf, a mnie się podobają rudości - sama do ślubu w rudych szłam ![]() [/QUOTE] to może i moje rudości do ślubu dotrwają ![]() ![]() Cytat:
![]() a ja bardzo lubie rudości w bladą cerę ![]() ![]() ja też jestem po cc ale linia mi się robi, cieniutka i jaśniutka, ale jest od pępka w dół ![]() Cytat:
może miałaś źle dobrany rudy? rudości jest tyle odcieni, że można znaleźć coś prawie dla każdego ![]() jak szyjka się skraca i rozwiera to zawsze jest poważne... leż i odpoczywaj, łykaj leki i będzie dobrze, Milenka musi się donosić co najmniej do 32 tygodnia, wtedy jest już w miarę bezpiecznie a mnie dziś o 7 rano złapał skurcz w łydce, poderwałam się do góry aż mnie brzuch rozbolał, do tego dochodzi drętwienie palców u rąk... czuję się jak babcia paralityk ![]()
..... przyjaciele są jak anioły, które podnoszą nas kiedy nasze skrzydła nie chcą już dłużej latać..... Bruno już w domku ![]() Edytowane przez dafreen Czas edycji: 2010-02-20 o 09:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Zakorzenienie
|
Daf ma rację lepiej leż
![]() A ja od rana na necie siedzę, mąż śpi a ja się nudzę więc znów wlazłam na all i licytuję masę rzeczy- płaszczyki dwa, jakieś sukieneczki, spodenki, bluzeczki. W sumei u trzech osób więc wysyłka jak coś jedna, hihi o ilecoś wygram ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
Zadomowienie
|
#2345 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() doczytalam sobie coscie tam wczoraj jeszcze naskrobaly i spadam obiadek nastawic i chyba sie wezme za rogaliki z marmolada ![]() ![]() ![]()
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2010-02-20 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2346 |
Konto usunięte
|
Darianko, ale bexa ma wkładkę dla niemowlaka w foteliku, ona chyba ma za zadanie spełniać rolę wałka
![]() http://www.allegro.pl/item920703841_...1_kolorow.html Jest w opisie podane. |
![]() ![]() |
![]() |
#2347 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a ja się wczoraj trochę wkurzyłam na znajomego... zebrało mu się na zwierzenia jak to jego żona rodziła i były straszne problemy (oszczędzę wam szczegółów które zdążył przekazać mnie), aż go z sali wyprosili itd... wydarłam się na niego że kobietom w ciąży takich rzeczy się nie opowiada, że tylko mnie straszy, bo jestem w miarę świadoma zagrożeń ale od słuchania tego robi mi się słabo i w ogóle... spojrzał jak na kosmitkę - pewnie oczekiwał współczucia, ale niestety mnie chwilowo obchodzi bardziej własne samopoczucie i życie mojego dziecka... biorąc pod uwagę że jego dziecko już trochę jest na tym świecie i oprócz nieszczęsnego porodu ma się świetnie i jest zdrowe - bardziej martwię się o siebie. a może jestem nieczuła, niedobra i w ogóle? a mój małż pierdoła nawet się nie odezwał a stał obok... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2348 |
Konto usunięte
|
Eme, ja też od razu rozmowy ucinam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17318667]Eme, ja też od razu rozmowy ucinam
![]() ![]() ![]() też mi się tak wydaje... ludzie to chyba nie myślą za dużo... za to gadać lubią... jej, coś mi sie z wizażem dzieje... wyświetla mi wszystko jak leci jako wiadomosci przeczytane... i co chwila to samo... hm... |
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Zadomowienie
|
![]() Witam was wszystkie... A jak dziewczyny miałyście z usg,zastanawiam się ile razy się je wykonuje?ja do tej pory (25tydz)miałam 3 x w 8tyg w 12tyg ostatnie w 19 tyg i zastanawiam sie czy to jeszcze jakieś będzie czy juz tylko bliżej porodu,narazie oglądam sobie filmiki z usg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Konto usunięte
|
Ja miałam 5. Potwierdzające ciążę, potem podglądawcze
![]() ![]() Na początku marca idę do lekarza i też o usg poproszę, ostatnie na początku stycznia było. Nie martwię się ilością, bo rozmawiałam z lekarką od połówkowego, i stwierdziłą, że by można było mówic o skutkach szkodliwych - trzeba by chyba ciągle być podpiętym do usg, 24/dobę ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2352 |
Zakorzenienie
|
ja mam usg na każdej wizycie,zaczynam 25tc i mialam już 4
Liliputku-szczaw mam ze słoika,ale jak wolisz pod śniegiem śniegiem szukać... ![]() cieszę się,że z Twoją szyjką wszystko dobrze mnie też się skraca i mam zwolnić tempo ![]() ale poprzednio też na tym etapie-a nawet wcześniej -tak miałam,więc się nie stresuję ![]() piękna pogoda dziś ![]() wiosna tuż tuż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2353 | |
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1731797 2]cieszymy się razem z Tobą
![]() a ja się wczoraj trochę wkurzyłam na znajomego... zebrało mu się na zwierzenia jak to jego żona rodziła i były straszne problemy (oszczędzę wam szczegółów które zdążył przekazać mnie), aż go z sali wyprosili itd... wydarłam się na niego że kobietom w ciąży takich rzeczy się nie opowiada, że tylko mnie straszy, bo jestem w miarę świadoma zagrożeń ale od słuchania tego robi mi się słabo i w ogóle... spojrzał jak na kosmitkę - pewnie oczekiwał współczucia, ale niestety mnie chwilowo obchodzi bardziej własne samopoczucie i życie mojego dziecka... biorąc pod uwagę że jego dziecko już trochę jest na tym świecie i oprócz nieszczęsnego porodu ma się świetnie i jest zdrowe - bardziej martwię się o siebie. a może jestem nieczuła, niedobra i w ogóle? a mój małż pierdoła nawet się nie odezwał a stał obok...[/QUOTE] trzeba ucinać takie gadanie, ja stwierdzam po prostu, że o porodach to będę rozmawiać po porodzie bo tak to rozmowa głuchego ze ślepym o kolorach ![]() Cytat:
![]() |
#2354 |
Zadomowienie
|
Skonczylam , zapraszam na kawe i rogaliki
![]() ![]()
#2355 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2356 |
Zadomowienie
|
Kochana to hormony
![]() ![]() Zapraszam ![]()
#2357 |
Zadomowienie
|
ale pysznosci
![]() ![]()
#2358 |
Konto usunięte
|
Sparkly, nie wyj, bo ci oczęta zapuchną
![]() Silpe, chętnie się poczęstuję ![]() Iza, myślałam, że jesteś blondynką ![]() ![]() Dziewczyny, a myślałyście o wakacjach z maluszkiem? Nie mam tu an myśli rzecz jasna Egiptu czy Chorwacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Zadomowienie
|
![]()
Ja też dzisiaj od rana w kuchni siedzę ale ciasto kupiłam z cukierni
![]() Ślicznie wyglądasz ![]() Jak tylko zdrowie pozwoli to na pewno się wybierzemy w góry i zahaczymy po drodze o Pragę. No i we wrześniu planuję pojechać do Island pod Berlinem ![]() Padam na twarz, boli mnie brzuch a jeszcze wszystkiego nie zrobiłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2360 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17323271]
Dziewczyny, a myślałyście o wakacjach z maluszkiem? Nie mam tu an myśli rzecz jasna Egiptu czy Chorwacji ![]() Warunki spoko , i czemu nie ? Jesli uwazasz , ze dasz sobie rade z dzidkiem - bedzie jeszcze malutki to w sumie... Ja bym sie jeszcze upewnila czy w razie czegos tam , jest w miare szybki dostep do lekarzy itp. Ja osobiscie w tym roku wakacji jeszcze nie planuje , z prostego powodu - od 10 lat mieszkam w niemczech i w polsce jestem gosciem , od 4 lat mam swoj wymarzony domek (ktory pomagalam budowac w pocie czola) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kto byl lub jest w podobnej sytuacji ten zrozumie ta tesknote , wiec nie wglowie mi na razie wakacje gdzies tamm... A i kupie sobie wczesniej komputer zeby miec z wami kontakt , nie samym domem i ogrodem czlowiek zyje ![]() A pozniej ?? Tak mam plan - jak dzidek skonczy rok i bedzie zdrowy to zostawiam go z babcia ktora juz sie nie moze doczekac i lece na moja kochana Ibize ![]() Wiem jestem egoistka , ze tak planuje ale do wakacji z dzieckiem musze jeszcze dorosnac , zreszta jak juz urodze to malenstwo to moze mi sie zmieni tok myslenia bo w zasadzie juz zdazylam pokochac ta istotke , ale uwazam ze , nie samym dzieckem czlowiek zyje i tez mi sie cos nalezy , a pozniej zobaczymy jak dzieciak podrosnie to czemu nie tez juz mam plany - zobaczymy tylko jak to sie w praniu okaze .
#2361 |
Konto usunięte
|
Silpe, nie, egoizmem mi nie zalatuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2362 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() o a ja myślałam, żeś długowłosa blondyna ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17323271] Dziewczyny, a myślałyście o wakacjach z maluszkiem? Nie mam tu an myśli rzecz jasna Egiptu czy Chorwacji ![]() my się wybieramy na przełomie lipca i sierpnia na mazury ![]() ![]() ![]() zrobiłam porządek w dzidkowych rzeczach; jeszcze mi trochę brakuje do zamknięcia listy rzeczy niezbędnych na start, ale w sumie nie jest tak źle... moja córka wymyśliła, że powie wszystkim żeby jej na urodziny kupili ubranka dla Brunia ![]()
![]() |
#2363 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a myślałyście o wakacjach z maluszkiem? Nie mam tu an myśli rzecz jasna Egiptu czy Chorwacji ![]() My jedziemy na wieś (60km od domu) dzieciak powietrzem świeżym pooddycha a my się odstresujemy troszkę. Moja mama na weekend będzie przyjeżdżać więc też pomoże żebyśmy odpoczęli.
#2364 |
Raczkowanie
|
Już mi trochę lepiej
![]() ![]() W wakacje, prawdopodobnie sierpień, planujemy wycieczkę do Polski. Nie wiem jak to się nam uda z dwójka maluszkow ale dziadkowie już nie mogą się doczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17323271]Dziewczyny, a myślałyście o wakacjach z maluszkiem? Nie mam tu an myśli rzecz jasna Egiptu czy Chorwacji ![]() my chyba sobie darujemy w tym roku. chociaż jakby się uprzeć, to jest gdzie jechać, warunki spoko, tylko nie wiem, jak z lekarzami na miejscu. poza tym: - krechy brak - zakupki dzidkowe dziś poczyniłam i wróciłam mega zadowolona (za część rzeczy zapłaciła teściowa ![]() - auto odebrane z serwisu w czwartek, dziś odmówiło współpracy pod uczelnią. ta sama usterka, tyle że mamy weekend i nikt się nim teraz nie zajmie. musimy zostać we Wro do poniedziałku i wyżebrać auto zastępcze, żeby wrócić do domu. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Konto usunięte
|
ech... a my mielibyśmy gdzie pojechać... zadupie totalne, wioska, jeziorka, lasy i łąki, cisza, spokój, chatka do dyspozycji (no, do spółki z rodziną małża, bo tam w oprócz zimy praktycznie cały czas ktoś urzęduje)... ale jak znam życie to małż urlopu nie dostanie (bo niedawno zmieniał pracę, a w ogóle cały czas szuka czegoś porządniejszego) i chyba zostanie nam się cieszyć dwudniowymi wypadami... dobre i to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Zadomowienie
|
Iza, myślałam, że jesteś blondynką ![]() ![]() [/QUOTE] chyba was rozczarowałam ![]()
#2368 | ||||
Zakorzenienie
|
Znalazłam w necie parę fajnych wzorów
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1731797 2]cieszymy się razem z Tobą ![]() a ja się wczoraj trochę wkurzyłam na znajomego... zebrało mu się na zwierzenia jak to jego żona rodziła i były straszne problemy (oszczędzę wam szczegółów które zdążył przekazać mnie), aż go z sali wyprosili itd... wydarłam się na niego że kobietom w ciąży takich rzeczy się nie opowiada, że tylko mnie straszy, bo jestem w miarę świadoma zagrożeń ale od słuchania tego robi mi się słabo i w ogóle... spojrzał jak na kosmitkę - pewnie oczekiwał współczucia, ale niestety mnie chwilowo obchodzi bardziej własne samopoczucie i życie mojego dziecka... biorąc pod uwagę że jego dziecko już trochę jest na tym świecie i oprócz nieszczęsnego porodu ma się świetnie i jest zdrowe - bardziej martwię się o siebie. a może jestem nieczuła, niedobra i w ogóle? a mój małż pierdoła nawet się nie odezwał a stał obok...[/QUOTE] Facet się zwierza, liczy na współczucia, a Ty nic ![]() ![]() Wyglądają smakowicie - poczęstuję się ![]() Ładnie wyglądasz. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17323271] Dziewczyny, a myślałyście o wakacjach z maluszkiem? Nie mam tu an myśli rzecz jasna Egiptu czy Chorwacji ![]() Na Twoim miejscu bym pojechała. My chyba sobie darujemy, ale z nami nic nie wiadomo, przyjdzie ochota, to się pakujemy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Byliśmy na zakupach, jestem padnięta. Kupiłam sobie tunikę, małej w Smyku bodziak i śliczny komplecik ( są duże obniżki ). Jutro fotki strzelę. Chciałam upiec ciasto, ale już nie mam siły. Z reszta dostałam trochę od sąsiadki ![]()
![]() |
#2369 | |
Zakorzenienie
|
Witam,
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17317936]Darianko, ale bexa ma wkładkę dla niemowlaka w foteliku, ona chyba ma za zadanie spełniać rolę wałka ![]() http://www.allegro.pl/item920703841_...1_kolorow.html Jest w opisie podane.[/QUOTE] No tak ma.Tylko ja sie zasugerowalam tym waleczkiem i takiego nie ma. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17323271] Dziewczyny, a myślałyście o wakacjach z maluszkiem? Nie mam tu an myśli rzecz jasna Egiptu czy Chorwacji ![]() No my jak tylko dostaniemy paszport to na caly sierpien do Polski jedziemy.Planuje na tydzien jechac nad morze a potem do rodzicow. Cytat:
![]() Mysmy dzis pochodzilismy po sklepach i znow sie nie obylo od dzieciowych zakupow. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-02-20 o 17:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2370 |
Zakorzenienie
|
Szaja-a daleko będziecie mieli? fakt,że taki maluch przeważnie śpi w podróży,ale jak daleko to będzie niezła wyprawa
![]() ![]() Silpe-oj po porodzie wiele się zmieni ![]() ![]() ![]() ja planuję wakacje u moich rodziców zaraz po porodzie ![]() ![]() wszystkie zresztą skorzystamy ze świeżego powietrza i mam nadzieję ciepłej i słonecznej pogody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.