|
|
#2341 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
P !
Sniadanie: grahamka taka duza z ziarnami a jaka miecutka mm z maselkiem serkiem moj ulubiony , sopocka , ogoreczkiem jogourt pitny truskawkowy 250g jabuszko 2sniadanko (w szkole) : dwie kromki chlebka wieloziarnistego z maselkiem serkiem zoltym pomidorkiem princessa carmelove jabuszko Obiad: dwie duze i grube nalesniki : jeden z dzemem truskawkowym , drugi wysmarowany jogo naturalnym 150g i garscia nerkowcow Podwieczorek: drozdzoweczka z czarna porzeczka 80g jogurt z Bakomy wafelkowy 120g z garscia mieszanki studenckiej jabłko Kolacja (bedzie) : grahameczka z maselkiem , serkiem moj ulubiony , szynusia ,ogorasem i pomidorkiem pomaranczka i jak prosze o ocenki
|
|
#2342 |
|
Zadomowienie
|
Moje U pt. cały dzień nad książkami
:Ś: fitella bananowo-czekoladowa, z ok 200ml mleka 2% jabłko ok 300g espresso Przekąska: paske milki karmelowej IIŚ: bułka obklejona ziarnami ok 100g : sałata, polędwica sopocka,pomidor i szczypiorek kawa z mlekiem, cukierek nim22 Przekąska: drugi pasek milki! ![]() O: 1/3 woreczka ryżu dzikiego, ok 100g piersi + sos pieczarkowo-pomiodrowy + kilka konserwowych, mięta. Podwieczorek: pasek kinder bueno, jabłko. K: homo nat+ kilka truskawek, mięta. Ps. Wiem,że dużo słodkiego, ale 12h na książkami robi swoje
|
|
#2343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co to jest pasek kinder bueno i 2 paski milki? zwykłe urozmaicenie jadłospisu o słodkie.![]() Cytat:
|
|
|
#2344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jednak... moim zdaniem jest to pyszne, a zarazem zdrowe U. Niestety - nie P Poza tym taka drobna uwaga - jeśli lubisz też inne owoce, to wybieraj i inne, bo przewaga u Ciebie jabłek A jak wiadomo każdy owoc ma inne witaminy, inne właściwości, warto jeść różne owoce
|
|
#2345 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
Od dłuższego czasu przeglądam ten wątek, ale dopiero dziś wklejam swoje jadło. U 1. śniadanie- trzy kromki chleba żytniego słonecznikowego: jedna z masłem i wędliną, dwie z serkiem Fresek, marchewka, kawa. 2.II śniadanie- złożona kanapka z wędliną, jabłko. Między zajęciami (w dodatku zaliczeniami) drożdżówka z budyniem 3. obiad- a'la chińszczyzna- ryż, kiełbaska+jakiś sos 4. jabłko, marchewka 5. jajecznica z 2jajek, kanapka z Freskiem. Mam nadzieję, że nic nie pominęłam. Proszę o ocenę, z góry dziękuję .
|
|
|
|
#2346 |
|
Raczkowanie
|
dzisiejsze UUUUU pt czyszczenie lodówki
![]() ś: owsiana ( mleko, płatki, otręby, wieśniak, dzem, płatki czeko, resztki orzechowca) 40min siłowo, 40min orbi, 10min twister nie ma posiłku przed treningowego bo mnie ta owsiana tak trzymała że bym nie dała rady nawet plastra szynki wcisnąć ![]() 2ś : 2 kromeczki razowca z masłem i grubymi plastrami schabu, rzodkiewy, jabłucho o: kombinowany pół woreczka gryczanej, mały mielony jajo sadzone, rzodkiewy deser garść orzechów p: jabłuszko k1: bułeczka ziarnista pół z masłem i tuńczykiem, pół z szynką i wieśniakiem, rzodkiewy pewnie bedzie późna k2 : troche wieśniaka z orzechami o rzesz ale dużo tego teraz dopiero widze
|
|
#2347 |
|
Rozeznanie
|
Witam! ja tak niesmiało trochę w innej sprawie ,mianowicie znalazłam taki o to przepis na sałatka z kurczaka,; czy mozna ją jesc po treningu i czy ogólnie jest wskazana na R???? bardzo proszę o wasze opinnie
Składniki: podwójna pierś z kurczaka 5 jajek ugotowanych na twardo puszka czerwonej fasoli mała paczka słonecznika 1 czerwona cebula zielsko tzn. szczypiorek, pietruszka, kolendra, cebulka dymka... co kto lubi majonez (albo majonez wymieszany z jogurtem) sól, pieprz, chili, słodka papryka 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka (ja dałam przyprawę do gyrosa) 2 łyżki oleju |
|
|
|
#2348 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2349 |
|
Raczkowanie
|
P:
I: 3 łyżki owsianych, 100g wiejskiego, garść mieszanki studenckiej, kawa z mlekiem(więcej o 6.00 rano nie dam rady wcisnąć) II: banan III: 2 duże chochelki gęstego krupniku, kromka wieloziarnistego z camembertem IV: milky way, espresso (na mieście) V: grahamka z masłem, twarogiem wymieszanym ze śmietaną 12%(3 łżki dla ścisłości ) i ogórkiem, jabłkopotem: kakao, znów jabłko i garść mieszanki studenckiej
|
#2350 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ohh jak mi milo ze uwazasz ze moj jadlopis jest zdrowy bo juz myslalam ze jem nie za fajnie pod tym wzgledem .Co do jabłuszek no kocham je poprostu ale z mama wybieram sie w piatek na zakupy to zakupie kiwi , winogronka i oczywiscie jakies slodycze ;d Co do tego czy bardziej u hm.. otatnio mialam chyba kg wahania wagi sama nie wiem jak to jest z tym ale musze sie pochwalic ze wizyta u psychologa bardzo dobrze mi zrobila ![]() Nie przykladam juz takiej wagi do jedzonka i jem to na co mam ochotke ;d wypelniam wolny czas czytaniem nauka a nie mysleniem o jedzeniu przytyje jeszcze 8 kg ;d i bede zadowolona bardzo ;da zreszta tyle ladnych i nowych wrecz niechodzonych ubran na mnie czeka w szafie wiecccc ;d przepraszam za Ota dziewczeta ale musialam no ! ;**
|
|
|
#2351 |
|
Raczkowanie
|
znikajac śliczne dzięki za ocenke. kasza była
do tego brak surówy dlatego te rzodkiewy cały dzień wcinałam. jutro odbuduje zawartość lodówy
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2353 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakoś nie jestem dziś zadowolona z mojego jedzenia. Wydaje mi się, że zjadłam za dużoooo !!!! Może to też dlatego, że codziennie ćwiczę ok. godziny i 10 minut, a dziś ćwiczyłam niecałe 30 min., bo tragicznie padnięta jestem po całym dniu.
U I śniadanie: musli (skład ten, co zawsze) + mleko 1,5 % II śniadanie: bułka pszenna, masło, ser żółty, rzodkiewka, sałata, pomidor, ogórek, mała buteleczka probiotyku, kawa z mlekiem obiad: (strasznie późno dziś był, zawsze o 13, dziś z powodu zalatania dopiero o 15, wcześniej nie mogłam przez tą uczelnię) zupa pomidorowa z ryżem i pół szklanki domowego kompotu śliwkowego ze śliwkami podwieczorek: zielone jabłuszko duże kolacja: grahamka, masło, ogórek, papryka, 1 plasterek topionego serka light, kilka łyżek serka wiejskiego ze szczypiorkiem i rzodkiewką (ale to tylko spróbowałam, nie smakuje mi coś ten wiejski...) Dwa razy bułka, w tym raz pszenna. Kompot zaraz po zupie pomidorowej. I w ogóle jakoś tak dużo tego ;/;/;/ Mam do Was takie pytanie jeszcze. W niedzielę mam zamiar "wyprawić" mojemu TŻ urodzinki i z tej okazji zabieram go do greckiej tawerny Na obiad zaplanowałam sobie posiłek w miarę ok, ale chcę mu później postawić puchar lodowy. Natomiast jeśli chodzi o mnie to zastanawiam się nad dwiema opcjami. Albo kawa frappe albo sok pomarańczowy świeżo wyciskany. Wiadomo, że sok byłby lepszy, ale tak za mną chodzi to frappe... Czy myślicie, że jak wypiję ją po obiedzie to nie będzie to zbyt dużo, słodko i w ogóle? Czy po wypiciu tej kawy mogę sobie jeszcze pozwolić na jakiś podwieczorek?W ogóle ja nie chcę już chudnąć, ale tak panicznie boję się przytyć, że wciąż jem tak jak na redukcję !!!!! |
|
|
|
#2354 |
|
Raczkowanie
|
dzisiejsza eRka, dawno nie wstawiałam
:1) owsiana : 5 łyżek płatków, 2 prażone jabłka z cynamonem i piernikową, pół kostki twarogu półtłustego herbata zielona z cytryną i niestety 2 kawy z mlekiem 3,2% ![]() 2) wypasiona jajówka : 2 jajka plus 2 dodatkowe białka, pół puszki tuńczyka, pół główki brokuła gotowanego, ogromny pomidor, dużo ziół3) pozostałe pół puszki tuńczyka, garść pestek słonecznika 4) wieśniak 200g z cynamonem, wielki pomidor, kilka rzodkiewek, sałata lodowa 5) pół kostki twarogu półtłustego |
|
|
|
#2355 |
|
Przyczajenie
|
U
Słuchajcie laski dzisiaj zjadłam : -musli z mlekiem 0,5% -jabłko -Kawa z mlekiem jakieś 3 szklanki -jogurt naturalny 400gr -pierogi (6 średnich z 3 łyżkami sosu jasnego pieczeniowego) -jabłko - 2 małe kubusie truskawka-marchew cos tam -2 herbaty jak myślicie czy to dużo? Powiem ze prowadzę średni aktywny tryb życia, co drugi dzień robię brzuszki. Jak wy jadacie, pomóżcie, podzielcie się. Bardzo proszę o odpowiedź |
|
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez mircia14 Czas edycji: 2010-05-25 o 22:15 |
|
|
|
|
#2357 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
podwieczorek ? jabłko to nie posilek wybacz ale jesli nie chcesz chudnac to zwieksz te posilki nie mowie zebys od razu zaczela wiecej jesc , ale staraj sie urozmaicac posilki spojrz na inne jadlopisy dziewczyn ktore sa na u i porownaj swoj
|
|
|
#2358 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2359 |
|
Raczkowanie
|
Moje R.
-I- owsianka (4 łyżki pł owsianych, 2 żytnich, 1 siemienia lnianego, półtorej łyżki ziaren dyni łuskanej, starte jabłko, sześć orzechów laskowych, wszystko to zalane mlekiem 2%) pół kromki razowego chleba. -II- mały jogurt natualny z wkrojoną mandarynką, kromka żytniego chleba -III- pół opakowania warzyw na patelnię (wersja orientalna) plus 1/4 piersi z kurczaka,wszystko to polane połową kefiru; jabłko (nie mogę wykasować tego trzeciego owocu czy to bardzo zle?)-IV- omlet: serek wiejski lekki, 2 jajka, kawałek papryki żółtej i czerwonej, trochę mleka; wszystko to polane połową kefiru) -V- pół ryby wędzonej, pół pomidora JAK JEST???? Proszę o ocenę
|
#2360 |
|
Wtajemniczenie
|
A kto ci powiedział, że ja zamówię sałatkę grecką ????????????
|
|
|
|
#2361 |
|
Zadomowienie
|
no chyba gyrosa na frytkach nie przewidujesz?
To się leczy. Ale z takimi postami to na KZ, a nie tutaj śmiecisz. Sio!
|
|
#2362 |
|
Wtajemniczenie
|
zarzucam tym naukowym P
1. Wieśniak ze szczypiorem na dwóch słonych gofrach, masełko, pomidorek, rzodkiewa, jogurt waniliowy z truskawkami wizta u lekarza pluszzzz aktiv! nauka 2.Kromka pumpernikla z masłem i pasztetem drobiowym domowym, pomidorek, jabłko tarte z masłem orzechowym ^^ spacer z notatkami 3.Dwa wiejskie skrzydełka pieczone w miodowym czymś tam, młode ziemniaki 3 polane tym miodowym sosem, marchewka ze śmietaną cappucino z milki z lodami śmietankowymi nauka troche plewienia, sadzenia, siania 4. Paczka 110g petitków w czekoladzie, mandarynki ze śmietaną i cukrem nauka spacer 5.Pumpernikiel x 2 z masłem wędzonym czymś, musztardą francuską ogórkiem konserwowym, dwa jajka na miękko ze szczypiorem i majonezem 200g pistacji (w trakcie nauki) i lecem...
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
#2363 |
|
Rozeznanie
|
U
1. fittella z jogurtem i kilkaoma orzechami, kawa z mlekiem 2.bułka ze słonecznikiem z homo ,szynką,oliwkami i sałatą, 2 kopiko 3. 5 dużych garsci nerkowców 4.panna cotta (smakija), 3 małe paczuszki herbatników 5. sałatka( serek wiejski 150 g, oliwki, pomidor, ogórek, sałata, zióła z łyżką oliwy, cebula, kilka orzechów) po pudding kokosowy
|
#2364 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jednak nie jest idealnie, gdyż brakuje NNKT Koniecznie dołóż zdrowe tłuszcze w postaci orzechów, pestek, tłustych ryb morskich, oliwy z oliwek, oleju rzepakowego lub lnianego![]() Cytat:
Wg mnie w sam raz Tym bardziej, że nie ma w sumie żadnych słodyczy, pustych kalorii, tylko zdrowo i wartościowo W sumie nie ma się do czego przyczepić Oby tak dalej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Twój jadłospis pozostawia wiele do życzenia - mało białka, NNKT, warzyw, owoców, dziwne posiłki... Poczytaj jadłospisy innych dziewczyn, postaraj się ułożyć własne, i później daj do oceny
|
|
#2365 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=nieprzytomna;195804 28]Jesz dużo warzyw, owoców, pozwalasz sobie na przyjemności - jest całkiem OK
Jednak nie jest idealnie, gdyż brakuje NNKT Koniecznie dołóż zdrowe tłuszcze w postaci orzechów, pestek, tłustych ryb morskich, oliwy z oliwek, oleju rzepakowego lub lnianego![]() Dziękuję za odpowiedzi . Podjadłam jeszcze orzechów. Niestety, zdarza mi się zapominać o NNKT. Teraz ważę dobrze: 160 cm i 50(1?) kg. Ale w październiku ważyłam nieco ponad 45kg (wiem, głupota). Często miałam problemy z miesiączkowaniem, jakiś czas nie miałam w ogóle okresu, ale od października jestem na terapii Estrofem+Luietna. Moja endokrynolog kazała mi przytyć i ładnie się udało, nawet nie wiem gdzie mi weszło te 5kg . Jeszcze kilka cykli tabletkowych i mam nadzieję, że będę miała "swój" okres. Jutro też postaram się wkleić jadło. Pozdrawiam .
|
|
|
|
#2366 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyobraź sobie, że właśnie gyrosa i frytki ;]]]] A z tekstami "sio" to możesz sobie raczyć kogoś innego ;] Moje jadłospisy mają więcej niż 1000 kcal i zapewniam cię, że żadne zaburzenia odżywiania mi nie grożą ;]
Mam ochotę tutaj pisać, WIĘC TUTAJ PISZĘ ;] Nie rozumiem, jak można tak kogoś obrażać i wykazywać się takim brakiem szacunku. No cóż, najwyraźniej taki dzisiaj świat. |
|
|
|
#2367 |
|
Rozeznanie
|
Moje chyba P (prosze o ocene):
1. 3 lychy kaszy mannej na szklance mleka 3,2%, łyżka Nutelli, garsc orzeszkow w miodzie, łyżka gęsteeego syropu wiśniowego, rodzynki, slonecznik, siemie lniane, musli, cukier 2. drozdzowka w polewie czekoladowej (budyn i mak), Pysio bananowy, jablko 3. duży gołąbek smażony (ryz, mieso), porcja leczo+ dodatki: keczup, zolty seeeer (duzo), oliwa z oliwek, siemie lniane, troche otrebow i nie pamietam / garsc m&m-sow czeko4. znowu manna na mleku z czekolada i orzechami, jablko 5. smazone mieso wieprzowe (plasteer) z 2 kromami chleba z maslem czosnkowym, warztwami 6. garsc orzechowv w miodzie, 3 biszkopty (resztka) + 3x gainer na mleku 3,2% |
|
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do knajpy, to pytanie jak z Krzywego Zwierciadła, to nawet nie odpisuję. |
|
|
|
|
#2369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kogo chcesz oszukać?Sio, dotyczyło Twoich rozważań na temat tego czy uraczyć się kawą czy sokiem w ramach "podwieczorku" i co mniej Ci zaszkodzi. Bo to rozważania jak napisałą cerveza nadają się na KZ. I wmawianie sobie i innym,że nie grożą Ci zaburzenia odżywiania,podczas gdy uskuteczniasz dywagacje pt."W ogóle ja nie chcę już chudnąć, ale tak panicznie boję się przytyć, że wciąż jem tak jak na redukcję !!!!! " jest typowym objawem choroby i koniec . Więc zrób nam ta przyjemność i nie wstawiaj tu więcej takich tekstów, a nóż zainspirujesz jakąś biedna zagubioną duszyczkę..
|
|
|
#2370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
-np. jeżeli owsiankę jadasz na ciepło, to możesz to mleko zagęścić roztartym żółtkiem
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.

:

zwykłe urozmaicenie jadłospisu o słodkie.
A jak wiadomo każdy owoc ma inne witaminy, inne właściwości, warto jeść różne owoce

do tego powinien być jogurt/twaróg/homo czy coś takiego, ... jakiś słodki grzeszek