|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2342 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
kurde mam sterte prasowania do tego pościel Agusi jeszcze włosy prostować ach jak mi sie niechce
dziewczyny a powiedzcie mi czy wystawiacie maluszki do słońca? bo ja jak ide spacerkiem a mała śpi to uchylam wózek i słoneczko świeci jej na buzie ale nie na okrągło bo tu cień padnie tu ja ją zasłonie a moja sąsiadka postawiła do słońca i ta mała ma buzie opaloną wydaje mi sie że to troche za wcześnie opalać takiego malucha i daje mu herbatke i do tego biszkopty. można już?
![]() |
#2344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2345 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sto lat dla paulinki i dużo zdróweczka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i ja ją raczej chronię przed słonkiem... TŻ ma w poniedziałek dzwonić do sklepu z awanturą, bo już nam od miesięcy sprowadzają parasolkę do kompletu do wózka... W końcu chyba inną kupimy...
![]() |
#2347 | |
Wtajemniczenie
|
No ja jej powiedziałam że wydaje mi sie że za szybko że jak sie wprowadza jakieś słoiczki to też najlepiej jednoskładnikowe np te jabłuszko a potem stopniowo więcej aż do zupek ziemniaczków z mięskiem i takie tam
a najbardziej mnie wkurzyła tym że powiedziała że nie karmi cyckiem bo ona jest młoda a mleko leci jej do tej pory!! aż sie we mnie zagotowało bo ci.pa musi chodzić na solarium opalić dupsko i boi się że cycki bedzie miała chyba obwisłe no a ja tu tak pragnełam karmic cycem a niestety nie dane mi jest i strasznie mi żal że nie moge a ta tu to szczęście tak marnuje ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Zakorzenienie
|
Aaaa, Paulina śpi w śpiworku, jeszcze pościeli nie używamy...
W ogóle sobie nie wyobrażam rezygnacji ze śpiworka... Latała by wtedy po całym łóżeczku i cały czas była odkryta... Jeszcze miałam się o coś zapytać... Paulina ostatnio zaczęła strasznie ulewać... Wydaje mi się, że to z obżarstwa... No ale jakie mogą być jeszcze przyczyny?
#2350 | ||
Raczkowanie
|
heloł,
Cytat:
ja nigdy nie byłam "kobietą gotującą" choć od kiedy mamy małe w domu to się staram ![]() Tż mi kupił blender i szatkownice to tak naszatkowałam zupę,że wszystko w niej zmieliłam łącznie z kurczakiem ![]() też lubimy słoiczki bo jest tego akurat tyle ile być powinno, różne smaki i duży wybór, nie uwazam żeby były niebezpieczne. Mi wygląda na zadowoloną bardziej niż po marchewce, którą sama jej ugotowałam, a którą zwymiotowałą natychmiast ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2351 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kamyku, też mi się tak wydaje ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2352 | |
Wtajemniczenie
|
chętnie sie poczęstujemy bo moja dieta poszła już w odstawkę - no jakoś nie mogę sobie odmówić słodkiego. Jednak staram się jeść mniejsze ilości.
![]() ![]() Cytat:
![]() jeżeli chodzi o słońce to ja w miarę możliwości chronię. Jeszcze się w życiu naopala a teraz skóra niemowlaka jest bardzo wrażliwa i mogą powstać różne szpecące zmiany skórne. teraz Czasem nawet smaruję ją filtrem z ziajki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2353 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Agusia ma w swoim łóżeczku kołderke poduszeczke ale bardzo cieniutką że praktycznie to ona jakby do ozdoby no i 2 przescieradełka jedno takie jak my mamy z gumką że fajnie idzie owinąc materacyk i jedno też takie ozdobne no a pod kołderką fajnie śpi i nierozkopuje się jak na razie ![]() a co do ulewania to moja mała tez ulewa czasem, dziś akurat po godzinie leżała na macie i potem fikła na brzuszek i tez ulała, a czasem jak za mocno wsadzi paluszki do buzi to tez jej uleci te mleko a teraz huśta sie na leżaczku haha zjadłam dopiero śniadanie więc zmykam coś robić i sie szykować na imprezke urodzinową bo już nie sama jestem do strojenia się ale Agusie trza wystroic ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie... ![]() Pisze z kompa sasiada, bo u nas zaloza nowe lacze dopiero w poniedzialek... U nas srednio - malz od tygodnia chory, ja od srody kaszle i smarkam dalej niz widze i maly tez sie rozchorowal troszke i przedwczoraj mial 39 stopni, ale po czopku przeszlo i ma sie lepiej tylko katarek mu dokucza ![]() Reszte napisze w Klubie w poniedzialek... Milego weekendu ![]()
#2355 |
Raczkowanie
|
Solenizantce życzymy uśmiechu i zawsze pełnego brzuszka
![]() ![]() zaprezentuję Wam Mi przed sobotnim szpacerem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2356 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to wracaj i zdrówka dla Was ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2358 |
Wtajemniczenie
|
Jeżeli chodzi o jedzenie, to na początku planuję karmić ze słoiczków ponieważ tak jest łatwiej. Poza tym, niektórych rzeczy (np. królik) nie są na moje nerwy. Kiedyś byłam wegetarianką i trochę awersji do mięsa mi zostało. A dziecku nie chcę ograniczać jadłospisu tylko z powodu moich uprzedzeń.
Kiedy trochę podrośnie, to planuję gotować sama. Może coś z tego wyjdzie choć tak jak pinky jestem z tych co kuchnię wolą omijać wielkim łukiem ![]() a juz kiedyś miałam pytać, kropeczko i madziu, udało wam się spotkać w lublinie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2359 | ||
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
![]() Domi, DiTu, Tarasia klik ![]() moja uwielbia jabluszka, podaje jej surowe i wciaga az milo ![]() ![]() Sto lat dla Paulinki ![]() ![]() ![]() Co do sloiczkow to ja na razie jade na sloiczkach, zamierzam gotowac sama i wlasnie zastanawiam sie jaki blender kupic ![]() Tez mam warzywka od cioci, marcheweczke chce swoja sasiac, kawalek dzialki mam to i jakies inne warzywka tez beda, owoce mam wszystkie od rodzicow bo i sad maja i truskaweczki, maliny, porzeczki, agrest i td ![]() Aniulka, no ta sasiadka to dziwna, ja bardzo chcialabym karmic ale niestety u nas szybko sie skonczylo i karmilam jakies tylko 3 mies ![]() ![]() ![]() A i pytanie mam, stosujecie juz kremy z filtrem? Jakie polecacie? I jaki kupic 20, 30, 50 ? ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
![]() pamietamy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam ten, z tego sklepu ![]() ![]() http://www.electro.pl/produkt-BRAUN_...85203,139.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2361 |
Zakorzenienie
|
haaj Mamusie
![]() chciałam Wam tylko życzyć udanego weekendu i oczywiście ![]() ![]() a ja mam dziś zamiar zrobić bananowca z przepisu Lucky ![]() no i klikam w ulubiony wierszyk DiTu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2362 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A możesz mi przesłać jakieś przepisy na maila minerva@o2.pl?? ![]() i podać stronę internetową z której zamawiasz produkty ![]() JA się z chęcią poczęstuję ![]() ![]() ![]() Hmm... Niech pomyślę, coś mi się kojarzy ![]() ![]() Gish super ta huśtawka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2363 |
Zakorzenienie
|
Karenina duzo zdrówka!
Kamyk i tutaj Paulince najlepszego ![]() Gishh ale prezent ![]() Ja nie mam czasu posprzatać, zjeść, odpocząć zbytnio... i tarłam małemu jabłka na zwykłej tarce jak miałam takie od babci.... i jadł i nie miał kłopotów żeby je połknąć. Przecież maluchy jedzą już kaszki, kleiki i inne takie |
![]() ![]() |
![]() |
#2364 |
Zakorzenienie
|
Laski dziekuje za kliczki
![]() ![]() ![]() w razie czego przypominam linka: http://www.vizir.pl/Klub-Vizir/Wiose...ostcard_id,227 sto lat dla Paulinki! ![]() ja uciekam, bo mamy miec gosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tz byl juz ogladac w sklepie ale sprzedawca odradzal brauna, polecal elektrolux bo ma stalowa cala obudowe i tak sie nie psuje, a ja od dawna bylam nastawiona na taki jak twoj, poczytam i zobacze ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2366 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A jeśli chodzi o krem to ja kupiłam ostatnio babydream z rossmana z filtrem 50, ale w domu spojrzałam, że nie ma na nim żadnej opinii Instytutu Matki i Dziecka czy czegoś takiego i teraz się zastanawiam czy go stosować. No ale z drugiej strony babydream to dobra firma, bo niektóre mamy używają ich kosmetyków Simpatica ale mnie natchnęłaś tym plackiem, normalnie chyba zaszaleję i coś upiekę ![]() Miłego popołudnia ![]() Domi, Ditu i Tarasia - kliknięte ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2367 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Udanej wizyty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja narazie smaruję tylko ochronnym Bambino... W lecie zawsze z wysokim filtrem ![]() Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2010-04-24 o 14:52 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2368 |
Wtajemniczenie
|
Juz sie napalilam na tego brauna
![]() ![]() ![]() ![]() Ja mam plyn do kapieli, szampon,oliwke, mydelko,oliwke dla mam i chusteczki z babydreama i sobie bardzo chwale ![]() ![]() Widzialam ich sloiczki i tak mysle czy dobre sa? Probowalyscie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2369 |
Zakorzenienie
|
my mamy plyn do kapieli z babydream a kiedys uzywalismy chusteczek nawilzanych ale to z Adusiem. juz nie pamietam ale bylismy zadwoleni bardzo..
#2370 |
Zakorzenienie
|
Mamrotka może i tak ale jakoś dziwnie tak przejmować się tarką
![]() ![]() ![]() Te Babydream deserki i obiadki ajkoś mnie nie przekonują... Lubie hippy, gerberki i bobovity. Wydaje mi się, że one będą jakieś ubogie albo uczulające albo nie za smaczne choć mogę się mylić... Ja uwielbiam chusteczki Dady z biedronki- lawendowe i rumiankowe.. lawendowe ładnie pachna ale rumiankowe delikatniejsze i w zapachu i wogóle... No i cena super... najlepiej kupić 4 pak, wtedy jedne wychodzą za darmo. i nawet opanowąłam to, że wyłażą po dwie ![]() Małuy dzisiaj był lepszy... rano tragedia była go uśpić ale suszraka dąła rade, a potem już konik wystarczał ![]() Posprzątałam nawet sporo i pije sobie piwko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.