|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 |
Rozeznanie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Asica super, że jesteście już w domu, mam nadzieję, że teraz to już będzie tylko lepiej
![]() ![]() Malina Gratuluję rozpoczęcia budowy ![]() ![]() Gucia widzę, że się wybierasz w rodzinne strony. Ja bym się z chęcią spotkała, ale nie wiem czy dam radę, tzn. czy mój małż nas przywiezie. NA pewno będzie jechał w środę na mecz lecha, ale niestety grają dopiero przed 19 więc to za późna pora żeby dzieci gdzieś wyciągać, ale pomyślę jeszcze coś w tym temacie ![]() Paczka myślę, że najlepiej by było jakbyś poszła do urzędu pracy. Poproś o spotkanie z doradcą zawodowym, może jakieś szkolenie się dla Ciebie znajdzie, albo jakąś ofertę pracy Ci wyszukają. Może coś na pół etatu? Składanie długopisów to chyba nie jest najlepszy pomysł, narobisz się a nie zarobisz. Miałabyś w ogóle czas i warunki żeby to składać? Przy dwójce małych dzieci dodatkowe pieniądze na pewno by się wam przydały. Poszukaj może czegoś przez internet albo sama daj tam ogłoszenie Ola my chcemy jechać nad morze na 5 dni, ale teraz nasz wyjazd stoi pod znakiem zapytania, bo Młody jakiś taki niewyraźny i jeżeli się nie poprawi to nie będziemy ryzykować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
Zadomowienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
zdj.1 eeeeee już się skończyło ???
zdj.2 napasiony brzuszek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() <><><> a no i miałam napisać że mały Brombek super sie integruje z Rufusem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2314 |
Zadomowienie
|
Kamilko mozliwe, ze probuje sie prekrecic. moja odkad sie nauczyla, to spi na boku. a wczoraj jak poszlam ją nakarmic przez sen, patrze, a ona spi na BRZUSZKU! a nie nie slyszlam, zeby sie kokosiła. fryga mala.
xpressja nie ma to jak pyszny sloiczek, a nie jakies mleko ![]() moja dzisiaj tak wydziwiala, ze mleko zjadla o 12, o 14 obiadek a nastepne mleko dopiero przed chwila. a probowalam jej dac od 15:30! troche mi sie tego zmarnowalo, no ale coz;] teraz jak je obiadki i deserki, to rezygnuje z mleka w dzien. je dwa razy rano- po przebudzeniu i miedzy 10 a 11. i potem okolo 18-19 i przez sen ok 22:30. staram sie jej dac normalnie, czyli kolo 15-16, ale rzadko chce je zjesc. a ona chudziutka i nie wiem, czy jej to wystarczy. tym bardziej, ze obiadku zjada okolo 2/3 sloiczka a deserku to tak od 1/3 do polowy.
#2315 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny normlanie muszę się wygadać bo coś mnie zaraz strzeli. Skąd się biorą tacy ludzie
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Rany dziewczyny ale mi teraz smutno, tyle debili, cfaniaków, pozerów i idiotów chodzi po świecie i ma się dobrze a takie biedne dzieciaczki muszą cierpieć. Dlaczego ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Zadomowienie
|
katekatee ja nie moge takich reportazy ogladac, bo rycze jak bobr przed tv. to nie powinno tak byc, ze dzieci cierpia i choruja... :'(
ostatnio to nie moge nawet patrzec na progam "kundel bury i kocury", bo jak widze te wszystkie psy i koty, to tez mi sie plakac chce i wszystkie mam ochote przygarnac...;/
#2317 |
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Ja zawsze wspieram moim 1% Fundację Krwinka, która niesie pomoc dzieciom z chorobami nowotworowymi. Nie mogę być dawcą szpiku nad czym strasznie boleję, to chociaż tyle mogę zrobić. A chciałam Was dopytać o to napięcie mięśniowe... Paulina przestała się tak wyginać... Ale... Nadal często zaciska piąstki, tzn. często ma rozluźnione, ale też jej się zdarza mieć zaciśnięte, choć zauważyłam, że częściej jak się denerwuje... Czy powinnam się niepokoić? No i jak leży na boku, to trochę odgina główkę do tyłu, ale miałam wrażenie, że to dla utrzymania równowagi... A teraz czytam, że to już powinno mnie niepokoić... ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Też mi się strasznie smutno zrobiło jak mówili o tym chłopcu, który połknął Kreta... Straszne... I jeszcze ta informacja o martwym chłopcu w Cieszynie, po którego nikt się nie zgłosił... Serce mi się kraje... W ogóle ja często chodzę z Pauliną na spacer na cmentarz i tam jest tak dużo dzieci pochowanych... Nigdy na to nie zwróciłam uwagi... Łatwo wypatrzeć takie groby, bo imiona są zdrobniale pisane... A już szczególnie jeden zwrócił moją uwagę... Tam jest pochowana dwójka dzieci takich kilkumiesięcznych w odstępie chyba dwóch lat, a jeszcze chyba 2 czy 3 lata potem pochowali tam ich mamę... Za każdym takim grobem kryje się jakaś tragedia... No ale to są zwykle groby z lat 40-tych do 60-tych, więc czasy były inne...
#2318 |
Zadomowienie
|
u nas na cmentarzu jet specjalna aleja, w ktorej sa pochowani mlodzi ludzie i dziecinki. niemowlece groby sa takie malenkie... miniaturki grobow doroslych.
#2319 |
Zakorzenienie
|
O tym samym myslałam, dlaczego dzieciątka małe cierpia skoro jeszcze nic złego nie zrobiły
![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2010-04-23 o 19:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2320 |
Zakorzenienie
|
Nawet mi nie mówcie o tym maleństwie co kreta się napiło
![]() Xpressja ja chce taki śliniak do karmienia ![]() ![]() Brombi ja się fajowo psine głaska ![]() Wogóle dzieciaczki cudowne ![]() My byliśmy na działce mojego ojca i był dziś grzeczny bo spał więcej. Ale mnie nogi w doopsko wchodzą... |
![]() ![]() |
![]() |
#2321 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Do mnie sam przyszedł - mailem ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Chyba nie w tym roku... ![]() Cytat:
![]() Dziewczynki - dziękuję Wam za kliczki ![]() Jeśli chodzi o przezwiska i zdrobnienia to Piotruś jest autorem największej ilości ![]() Madziuś, Madziuńki, Madziutek, śliczności nasze, Och ty ty ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2322 |
Zakorzenienie
|
no właśnie najgorsze to jak sie dziecka nie dopilnuje i mu się krzywda stanie... Boże ja bym chyba umarła z żalu do siebie...
mojej sis ciotecznej synek ma 2,5 roczku i w styczniu bawił się w pokoju (nie wiem może już o tym pisałam) i znalazł gdzieś ten drucik od bombki choinkoweji wyobraźcie sobie że wsadził to kontaktu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2323 | |
Raczkowanie
|
ale dziewczęta wam się temat smutny rozwinął. ja też jestem wrażliwa na takie tematy, dzieci powinny być zdrowe i szczęśliwe.
My nasz % oddaliśmy na córeczke koleżanki, która poznałąm jak byłam w szpitalu na patologii ciąży po sam koniec. ja leżałam z niczym właściwie,a tam dziewczyny co jedna to jakas smutna historia. czasem narzekam,że mam dość,a co tak naprawde moge wiedzieć o tak trudnuch problemach jak bardzo ciężko chore dziecko? zawsze mi potem wstyd za siebie ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
![]() i chyba lepiej jest nie czytać za dużo - ale mówę to z mojej perspektywy bo sama zaczęłam czytać specjalistyczne knigi o rozwoju dzieci i byłam przerażona, że Mi jest kompletnie do tyłu bo jakoś wszystko można podciągnąć pod swoje obserwacje i zaczyna się widzieć różne "złe objawy" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2324 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2325 |
Zakorzenienie
|
ja nie ogladam takich reportazy o katowanych dzieciach, o takich ktorym sie dzieje krzywda.. poprostu nie moge bo wszystkie z tych dzieci ma twarze moich synow a ja potem sie pozbierac ie moge ze ktos moze byc tak okrutny..
u moich mamusiek slazaczek byla juz policja w sprawie chlopca z cieszyna. ciekawe czy i u nas sie pojawia spisac ze Adrian ma sie dobrze..
#2326 |
Zakorzenienie
|
My dzis mieliśmy mała imressskę i jestem juz zakręcona ze zmęczenia.
dzidziolki sliczne. Magda - chodziło o Vichy Aminexil nasz 1% daliśmy na Tadzia z Brombusi podpisu Miłego weekendu laseczki
#2327 | |
Wtajemniczenie
|
Domi i Ditu zagłosowane
to teraz głosujcie na mnie ![]() http://serenada.o2.pl/konkurs/profil,634,.html - tarasia Cytat:
![]() niech lepiej popierdziuje niż żeby ją brzuch miał boleć! Edytowane przez tarasia Czas edycji: 2010-04-24 o 06:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Zakorzenienie
|
My na Piotrusia mówimy Bobofrut, Kokosian, Tygrysie, Skarbie, Glizdku i Rozdartek jak ma dzien taki jakmiewa od tygodnia:P
Uśpić wdzień mogę go tlykow wózku albo szumem radia czy suszarki... wszytsko co dawniej było ostatnio nie działa i robi się przy moich próbach uśpienia jak zawsze taki rozpłakany, rozdarty albo przemęczony, że nie mogę potem wogóle go uśpić... Co do takich wypadków to jak moja siostra miała pare latek pociągnęła ternmmos z wrzątkkiem za kabel. Ja odkoczyłam od stołu a ona nie zdąrzyła. Nie zapomne jak wrzeszczała i tej rany na brzuchu. Musiałam z nią zostać, bo to czasy, że telefon miał co 10 i mama poleciała do sąsiada zadzwonić. Termos był daleko i mama nie zdarzyła zakręcić, ale siostre zainteresował kabel... jak o tym pomyśle naparwdę boję się co będzie jak Piotruś zacznie się przemieszczać... Pooddawałam na Was głosy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Kamyk mój tez często zaciska piąstki ale też jak jest rozlużniony je otwiera albo jak się bawi. Przedtem sobie zaczynałam wmawiać, że jakaś asymetria lub napięcie mieśniowe, bo mi się wydawalo, że tylko na parwą strone zaczął główke układać... ale się oakzało, że nie prawda śpi na karzedej stronie i często je zmienia. Tak samo, że źle łapki układa leżąć na brzuchu i co;> okaząło się, że on tak bo chciał się na plecy odwrócić:F Teraz sam je poprawia jak chce, daje przed siebie, na boki, pod bródkę. Czasem na jednej się opiera a drugą wali po zabawkach, wzorkach na kanapie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Tarasia uuu ![]() ![]() Laski jak macie ochote i macie komu to moze podajcie te nasze linki znajomym ![]() http://www.vizir.pl/Klub-Vizir/Wiose...ostcard_id,227 Ja, niestety, dopiero wczoraj dołaczyłam i przez to nie mogę dogonić 10 miejsca ![]() ![]() Ja sie zabieram zaraz za porzadki ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2330 |
Wtajemniczenie
|
domi a co jest do wygrania?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2331 |
Przyczajenie
|
"
![]() Mam to samo ![]() Mam listopadowego chłopaka, nie chcę wkładać kija w mrowisko, ale zdrowsze od słoiczków jest własne gotowanie. Słoiczki to martwa żywność, chociaż kuszą kolorem i bogactwem "smaków". Ja mam świetny przepis na dania od 3go miesiąca i stosuję je oprócz karmienia piersią. Mój szkrab nie ma żadnych alergii ani problemów. Edytowane przez elita Czas edycji: 2010-04-24 o 08:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2332 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale aby twoje gotowanie było zdrowe, najlepiej żebyś w ogródku ową marcheweczkę posadziła co dzień ją doglądała, a na końcu sama ugotowała... niestety, ja ogródeczka nie posiadam więc zaczynam od słoiczka, a jak rozszerzę dietę to podam własne zupki papki itp. z warzyw ciotek, babek i innych takich, a na pewno nie z warzyw kupionych w markecie, gdzie marchewka jest gładka jak pupcia niemowlaczka! Słoiczki robione są na warzywach które rosną pod ścisłą kontrolą - wiem, bo mam znajomą, która pracuje w laboratoriach bobovity. Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-04-24 o 08:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2334 |
Wtajemniczenie
|
a gdyby podawać dziecku swoje jabłuszko, to surowe czy jak?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Przyczajenie
|
no więc ja podaję surowe jabłuszko i dzidzia je z apetytem. A co do wyższości gotowanych nad słoikowymi to znam zdanie eksperta, że nawet swoje ugotowane z sypanych marchewek jest zdrowsze niż słoiki, a ja ze swojej strony zamówiłam marchew ekologiczną przez internet oraz sprowadziłam królika od gospodarza. Polecam też dynię, która jest z natury ekologiczna. A jeszcze chciałam dodać, że skoro od 6go miesiąca dziecko ma jeść mięso, to nie można wprowadzić go na hura zaraz po mleku mamy
Edytowane przez elita Czas edycji: 2010-04-24 o 09:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2336 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny witajcie
![]() przyznam sie bez bicia że podczytuje Was ostatnio troche bo nie umie się jakoś zabrac do pisania i dużo mam teraz do nadrabiania a zaraz musze troche ogarnąc mieszkanko i wyszykować sie troche bo ide na urodzinki do siostrzenicy, kiedyś pisałam że kończy dziś 10 lat ![]() ALE KLIKAM NAMIĘTNIE NA WASZE LINKI KONKURSOWE ![]() dzis klikłam na wszystkie tak mi sie wydaje ![]() NIE MA TO JAK NA BIERZĄCO BYĆ W TEMACIE bo teraz to jestem pogubiona
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2338 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Tyle że u nas ta walka z ciemieniuchą jest jeszcze dodatkowo utrudniona przez to że mała ma dużo włosków, i to dosyć już długich... W ogóle to muszę już od jakiegoś czasu czesać ją grzebyczkiem bo tą szczoteczką dla niemowląt to mogę ją tylko po główce "pomiziać" ![]() A tak w ogóle to dzień dobry ![]() Wczorajszy dzień był dla Miski pełen wrażeń... Najpierw poszłam z nia do lekarza bo od kilku dni ma katar który gdzieś tam jej spływa do gardełka i strasznie ciężko jej oddychać, szczególnie w nocy... No i jako że nie chciało jej to przejść po kropelkach do noska i oczyszczaniu wodą morską stwierdziłam że wezmę ją do pediatry... tym bardziej ze się balam zeby jej ten katarek nie osiadł na oskrzela. Pani doktor ją zbadała i na szczęście oskrzela czyste ![]() A po południu przyjechali do nas teściowie... I właśnie przed chwilą wyjechali. Jako że wnusię widuja oni nieczęsto bo mieszkają kawał drogi od nas to oczywiście mała całe wczorajsze popołudnie i dzisiejszy ranek z rąk nie schodziła ![]() Mimo ze ta ich wizyta była całkiem miła to jednak się cieszę że niezbyt długa ![]() ![]() ![]() Aaa, no i dziadkowie przyjechali z "małym prezencikiem dla wnusi" ![]() Ciekawe gdzie my to postawimy ![]() http://www.allegro.pl/item1007878326...w1_nowosc.html A i jeszcze co do zdrobnień i zwrotów jakimi zwracacie się do dzieciaczków... Ja na moja najczęściej mówię Mały Miś, Misia albo Misiula ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2339 | ||
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() My na Paulinę mówimy Kurczak i Szkrabolina... No a jak się rozedrze, to Mały Potwór... Cytat:
Jak byłam malutka to wylałam na siebie cały dzbanek dopiero co zalanej wrzątkiem herbaty... Jeszcze w starych czasach, w domu w górach, wiele kilometrów od miasta... Tata wziął mnie pod pachę i w ubraniu wsadził do wanny i polewał zimną wodą... Nie mam nawet śladu... Najważniejsze, to nie zdejmować ubrania i wsadzić pod kran... Cytat:
![]() |
#2340 |
Zadomowienie
|
witajcie!my dziś wybieramy się na imieniny do dziadziusia Oliwii nie chce mi się jak cholera no ale hmmmm
Wy o jedzonku.... ja dzisiaj mam zamiar dać niunia ziemniaka,seler,marchew i kurczaczka zobaczymy co ona na to ![]() ![]() Kurcze mój bąbelek kończy za 2 dni 5 miesięcy ![]() A co to przezwisk i zdrobnień to mówimy na nią Bobak ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:56.