|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 |
Raczkowanie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Dziewczyny, czym myjecie butelki przed sterylizacją? Widziałam specjalny płyn NUKa, zastanawia mnie czy to nie naciąganie...
Myjecie zwykłym płynem, czy samą wodą? Marhalczar ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy widziałyście moje pytanie odnośnie przelicznika gramów na mililitry...szukałam w necie ale jakoś nic nie mogłam znaleść. jesteście mi w stanie pomóc?
A tak poza tym to wykrakałam z pytaniem jak wygląda ból brzuszka...bo dzisiaj go miałam i było okropnie..i niestety chyba po marchewce, bo znów wróciłam do podawania posiłków stałych bo tak czy siak wysypka nie zniknęła... Płacz był przez 2 h z małą przerwą...marchewka zwymiotowana, ale kupka za to normalna...nie wiem co w takich momentach najlepiej pomaga bo próbowałam wszystkiego, ale moje uszy nie dały rady i głowa..mała ma tak donośny głos, że naprawdę niedługo kupię sobie stopery na takie akcje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Konto usunięte
|
Kumkura, ale ja gaduła jestem no i o wiele dłużej tu niż ty
![]() Bydgoś, poka poka ;> Niunia, nie sterylizuję butli. Myję płynem, ew. b. gorącą wodą (da się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2344 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Samą wodą to się chyba nie da umyć, bo zostają resztki mleka, a w nich tworzą się bakterie ;] ja ogólnie używam zwykłego płynu ![]() Mam jedną taką znajomą, która butelki po mleku myje dopiero następnego dnia i to takie nie zalane wcześniej wodą, nie przepłukane..Nie chciałam tego komentować, jak raz przyszłam do niej z rana, a ona mi wyjechała z txtem, że nie zdążyła wczoraj wieczorem pozmywać...Ehe...następny m razem akcja znów się powtórzyła ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2345 |
Konto usunięte
|
Djerba, mąż rano się pytał, czy mi podać stopery
![]() A próbowałaś dyni z ziemniakiem, bo nie pamiętam? |
![]() ![]() |
![]() |
#2346 |
Zadomowienie
|
Szaja -Dopoki dziecko lezace/siedzace w wozku to nic na szyje nie zakladam - jest wystrczajaco opatulone kombinezonem (wybieram taki zeby był "wysoki" pod szyjką, koniecznie wykończony bawelna ew polarem, i posiadal zabezpieczony zamek). Dla biegajacego malucha jakas chustka albo szalik. Cenowo zawsze wydawalam ok 100zl za nowy (Kappahl, Reserved).
Djerba - nie znam sie ![]() Bartkab - gratuluje postepow. Oby tak dalej. U nas tez jest coraz lepiej - mlody obraca sie na brzuch w obie strony z predkoscia swiatla, w zasadzie przestal juz odginac glowke do tylu i samodzielnie i dlugo utrzymuje cialko w symetrii. Wsyztsko powoli ladnie sie prostuje. Ostatnio z uwielbieniem podciaga sie do siadu pieknie trzymajac glowke ![]() Wit, podobnie jak Tymek Lei, ma drzemkie ok 3 godzinne x 2. Czasami tez na krotko przysnie w chuscie jak odprowadzamy/przyprowadzamy Blanke z przedszkola ![]() Edytowane przez biankaaa Czas edycji: 2010-09-27 o 20:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Raczkowanie
|
piszecie o dyni z ziemniakiem, marchewce, bananach.... moja na wszystko się krzywi... raz zjadła wiecej niż 2 łyżeczki marchwi i miała niestety śluz w kupie.. mam wrazenie, że odczuwa ulgę gdy w koncu podaje jej mleko
![]() Edytowane przez xxNiuniaxx Czas edycji: 2010-09-27 o 20:12 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2348 |
Rozeznanie
|
Ja butli nie sterylizuję. Myję wodą z płynem i raz na kilka dni wyparzam wrzątkiem.
#2349 |
Wtajemniczenie
|
Szaja - kiedyś próbowałam ale wtedy to minimalną porcję tylko na spróbowanie..dosłownie parę łyżeczek, ale nic się nie działo...Obstawiam teraz jeszcze możliwość tego bólu brzuszka, bo zjadła pół słoiczka? przecież to chyba nie jest porcja jakaś wielka...
![]() A Ty próbowałaś może brokułów? bo zastanawiam się czy jutro ich nie kupić i nie przetestować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Rozeznanie
|
Agatka też się krzywi i stara się wypluć, ale np. od kilku dni podaję jej dynię z ziemniakami i dzisiaj pierwszy raz widziałam że chętnie je, aż się popłakała jak się skończyło jedzenie, na banana reaguje zdziwieniem a resztą pluje, no i tylko po dyni nie boli ją brzuszek.
#2351 |
Konto usunięte
|
Djerba, to leć na razie na dyni. Ja w miejsce marchwi wprowadzę buraka, jutro dam radę wyjść (dzisiaj lało jak cholera, ciągle, a mamy cioci i męża nie było
![]() ![]() Brokuły były, i owszem, ale całkowicie bez rewelacji ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2352 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oj, to się bidulka namęczyła ![]() Jak Lusie bolał brzuszek, to mąż zawsze go masował i wtedy szły niezłe pierdki. A ostatnio podałam Sab simplex i pomogło. szaja, szalik mam pokazać? ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-09-27 o 20:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Wtajemniczenie
|
I tak właśnie zrobię, jutro polecę po słoiczki, bo niestety dyni nie umiem ugotować ;D
Ile wogóle Agatka teraz wcina na obiadek? |
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Mam dużo do nadrobienia,zrobię to zaraz. Ale najpierw mam pytanko odnośnie wózka.Chciałabym kupić spacerówkę typu parasolka.Najczęściej jestem sama w domu i naprawdę jest mi ciężko tachać mój ogrom na pierwsze piętro i spowrotem.Znalazłam wózek deltim Delti liv,strasznie mi się podoba,ale w moim mieście w sklepach nigdzie go nie ma ![]() http://allegro.pl/wozek-spacerowy-de...240459008.html Czy któraś może go widziała w realu?A może któraś zna zalety w użytkowaniu? ![]() ![]() Na ostrzejsze zimowe pogody mam spacerówkę,którą teraz jeżdżę,z dużymi kolami.Tamtą chciałabym na teraz i potem na wiosnę.. Edytowane przez kaszpirek Czas edycji: 2010-09-27 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | ||
Zakorzenienie
|
Ja nie sterylizuję butelek. Nigdy z resztą tego nie robiłam.
Cytat:
---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
Ja osobiście parasolki nie doradzę, bo tego nie da się jedną ręką prowadzić. A trochę się z bracholem moim nachodziłam, to wiem ile dziecko na spacerze siedzi w wózku, a ile za wózkiem idzie. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Kurcze, jak mnie wkurza, że nie wiem o co chodzi z tym moim glusiem... :/ Niby śpi, a kopie. Wykopy robi jakieś wściekłe, kręci głową, jak tak trochę poszaleje to się wybudza i stęka, trzeba mu monia podać, to się uspokaja, nogi opadają i śpi, pół godziny, godzinę, różnie, potem znowu to samo. Odkąd zasnął o 19ej już miał trzy takie akcje. I tak do rana... ![]() Niech mi ktoś powie o co biega?? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2356 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tak samo jak Ty muszę sobie kupić drugą spacerówkę, bo ta obecna waży 16kg, ale niestety nie podpowiem Ci odnośnie tej.. Jeśli jednak już ją będziesz kupować to spytaj czy ma 7 czy 9 kg, bo w opisie poniżej jest 9 ;] a 2kg robią różnicę jednak ![]() U mnie w Gdyni jest jeden wielki sklep z wózkami i naprawdę super ceny mają i muszę się tam przejechać... mają też swoją stronę jak chcesz mogę Ci podać i jak tam będę to zdałabym Ci relację z któregoś wybranego przez Ciebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spacerówkę kupiłam inną ![]() W opisie masz, że jest amortyzacja, ale w takim lekkim wózku jej nie ma ![]() kropka, pojęcia nie mam. Może ten typ tak ma ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-09-27 o 20:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Rozeznanie
|
Kropka- ja obstawiam: albo gazy w brzucholu mu się "ruszają", "przemieszczają"etc.. (mój tak ma i czasem jak go wezmę na ręce to zdziwienie mnie ogarnia, ile razy można odbekiwać.
![]() ![]()
![]() |
#2360 |
Rozeznanie
|
kropka to co mi przychodzi do głowy - gazy? za zimno bądź za gorąco? Agatka jak jej zimno to się wierci i wierzga nogami. A próbowałaś podkładałaś pod nóżki kocyk? tak żeby wyżej były? Agatka teraz sobie taką pozycję do spania wybrała - śpi na żabkę ale nogi musi mieć wyżej tj. pod kolanami kocyk, jak się bardzo wierci to ją na boczku układam i wtedy zasypia spokojnie.
#2361 | ||
Konto usunięte
|
Tak
![]() Cytat:
![]() A dynię łatwo gotować, ale bardziej opyla się zrobić ją do słoików od razu - szklankę drobno pokrojonego miąższu zalewasz kilkoma łyżkami gorącej wody i dusisz do miękkości, ok 20min, potem blenderujesz i gotowe. Ew., ziemniaka ugotowanego dodajesz, kapkę oliwy z oliwek. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2362 | ||
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() ![]() Cytat:
![]() Bardzo chętnie poczekam na relacje ![]() Cytat:
![]() Mówisz???Hmmm,szkoda |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | ||
Zakorzenienie
|
Ale on to robi od 2 tyg. gdzieś.
A niemowlę może mieć koszmary? Cytat:
Jeśli to gazy to by znaczyło, że winne są owoce / warzywa. ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
W sklepie też ciężko zresztą, bo sprzedawcy mówią to co widzą na pudle. Szukałam przez 3 miechy wózka dla mamy, to coś o tym wiem. ![]() Pojechałam oglądać wózek, który wg producenta miał mieć 9,2kg. Gość go przy mnie zważył, wyszło 12kg. Mój spacerówek X-landerowy wg. producenta 14kg, wg firmy kurierskiej, która go wiozła 17kg. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś w nocy go zostawię w cienkim śpiworku, bez kocyka, zobaczymy co to da. Na pewno nie jest mu za zimno, bo kark gorący, nogi z resztą w nocy też jak z pieca. Pod nóżki podkładam własną nogę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2367 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Już jeden zakup nietrafiony zrobiłam ![]() A swoją drogą,to nie pomyślałabym o ważeniu w sklepie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2368 |
Wtajemniczenie
|
kaszpirek - przeslalam Ci linka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2369 |
Raczkowanie
|
djerba dzięki
![]() Właśnie dziewczyny,a może macie jakieś swoje typy na lekkie spacerówy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.