Rossmann- część VIII - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-21, 17:37   #2341
19agusia91
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann- część VIII

z tuszem Wibo to jest tak,że ja go zawsze otwieram, stoi sobie tak z dwie godizny i potem maluje ,ze mam taaaaaakie rzęsy

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

dodawałam kiedyś zdjęcie, ale po ostatniej awarii już go nie mam ten różowy z Wibo kupiłam i na poczatku używałam ze szczoteczką od Glamours, jakoś mi nie pasował. A potem nagle zaczął ładnie malować
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 17:39   #2342
19agusia91
Zakorzenienie

ale to raczej delikatny efekt,
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF4816.jpg (41,9 KB, 146 załadowań)
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2010-12-21, 19:00   #2343
Fuzukatsu
Zadomowienie

Byłam w Ross i kupiłam odżywkę Pantene Gęste i Mocne.
Niesamowicie cieszę się, że odziedziczyłam chociaż jeden super gen- mam rzęsy do nieba i to bez tuszu Może w to nie uwieżycie, ale ostatni tusz skończyłam 7 meisięcy temu i od tamtego czasu nie maluję ich wcale
Fuzukatsu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 19:26   #2344
anka1892
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasza Manna Pokaż wiadomość
Co do wkładek - nieprawda , ja zawsze polecam wkładki Facelle Swing (takie cienkie, 60sztuk, kosztują ok 5-6zł). Mocny klej, delikatne, super . http://www.rossmannversand.de/produk...en-557566.html tu ze strony niemieckiego rossa.
.
oooo właśnie te wzięłam swing wypróbowałam już dwie i faktycznie klej dobry, ładne są (haha) jedyne co trochę mnie drażni to że są takie miękkie(nie sztywne)przez co się deformują. ale tyle sztuk za tę cenę(5.19 za 60 sztuk)! w końcu to tylko wkładki ;p ale za to podpaski jakieś małe wzięłam, będą na ostatnie dni okresu ;p
anka1892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 19:32   #2345
kenio26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fuzukatsu Pokaż wiadomość
Byłam w Ross i kupiłam odżywkę Pantene Gęste i Mocne.
Niesamowicie cieszę się, że odziedziczyłam chociaż jeden super gen- mam rzęsy do nieba i to bez tuszu Może w to nie uwieżycie, ale ostatni tusz skończyłam 7 meisięcy temu i od tamtego czasu nie maluję ich wcale
Jak masz długie rzęsy to super by wyglądały z tuszem
Dla mnie tusz wiele dodaje,sama mam długie,a nie wyobrażam sobie wyjścia bez tuszu

Odwyk kosmetyczny od jutra
kenio26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 19:46   #2346
Kasza Manna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1892 Pokaż wiadomość
oooo właśnie te wzięłam swing wypróbowałam już dwie i faktycznie klej dobry, ładne są (haha) jedyne co trochę mnie drażni to że są takie miękkie(nie sztywne)przez co się deformują. ale tyle sztuk za tę cenę(5.19 za 60 sztuk)! w końcu to tylko wkładki ;p ale za to podpaski jakieś małe wzięłam, będą na ostatnie dni okresu ;p
Deformacja pewnie zależy od bielizny dla mnie są ok, a np. biedronkowe (pakowane osobno) są sztywne i to mnie irytuje myślę, że to kwestia przyzwyczajenia do konkretnego rodzaju wkładek.
Stary 2010-12-21, 20:32   #2347
pat0
Wtajemniczenie

dziewczyny bralyscie udzialw konkursie noworocznym na rosnecie? jak wzielam udzial o 21 to przepadko? bo tam pisalo cos ze po 18 tak?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-21, 20:38   #2348
dziama_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fuzukatsu Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez kenio26 Pokaż wiadomość
Jak masz długie rzęsy to super by wyglądały z tuszem
Dla mnie tusz wiele dodaje,sama mam długie,a nie wyobrażam sobie wyjścia bez tuszu
dziewczyny, wzbudzacie zazdrość
dziama_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 20:42   #2349
kenio26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dziama_ Pokaż wiadomość
dziewczyny, wzbudzacie zazdrość
Hehe ale jakbym zaczęła pisać co mam niefajne to by powstał nowy wątek Rossmana

Odwyk kosmetyczny od jutra
kenio26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 21:18   #2350
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

Cytat:
spokojnie, spokojnie

konta mogą być, ale jeśli się widzi np. 6osób z tym samym nazwiskiem i miejscowością (w tym imiona męskie) to czasem można zwątpić w swoje szanse Ale wiadomo, że nie każdy może wygrać

Cytat:
Napisane przez convallaria Pokaż wiadomość
Masło karmel i cynamon jest BOSKIE Zużyłam dwa pudełka, mnie osobiście nie kojarzy się z gumami orbit a z ciepłym, cynamonowym ciastem Warto dodać, że (jak to u farmony)zapach jest wyjatkowo intensywny i zostaje na pizamce i poscieli Jezli spisz z TZ warto upewnic sie, przed posmarowaniem na noc, czy mu sie ten zapach podoba, hihi

(...)
Mojemu by się podobało On lubi takie zapachy ale moj portfel świeci pustkami ale potwierdzam - produkty farmony mają intensywne i trwałe zapachy, choć nie nawilżają zbyt dobrze i to jest ich minus... myślę jak by tu stuningować mój mus do ciała, żeby lepiej nawilżał może jakiś olej dodać? np. ze słodkich migdałów hmmm

Cytat:
Nie poznałam do tej pory żadnego faceta powyżej 6roku życia, który by lubił zapach tego masełka

Co do wkładek - nieprawda , ja zawsze polecam wkładki Facelle Swing (takie cienkie, 60sztuk, kosztują ok 5-6zł). Mocny klej, delikatne, super . http://www.rossmannversand.de/produk...en-557566.html tu ze strony niemieckiego rossa.

Czekam wciąż na zimowy żel pod prysznic ..
Muszę zastanowić się nad wiekiem mojego TŻ

Cytat:
Napisane przez juhaska Pokaż wiadomość
w sobotę kupiłam tusz Wibo Glamurous, który jest teraz na promocji i takiej masakry na rzęsach jeszcze nie miałam dla mnie to nie jest tusz tylko jakąś maź, która robi z rzęs ulepek po prostu oczom nie wierzyłam jak zobaczyłam "efekt końcowy"

dobrze, że piszesz, bo kiedyś mnie kusił

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
ale to raczej delikatny efekt,
a który to tusz, agusiu?

Hmmm w prezenty świąteczne zaopatrzyłam się w rossmannie siostrze zestaw garniera, tacie zestaw AA, a mamie błyszczyk Astora + inne upominki, wiadomo. Dodatkowo kupiłam sobie jakiś kalendarzyk, który leżał przy kasie (taki czarno biały z kobietą na okładce) i farbę Palette - mam nadzieję, że przypadnie mi do gustu
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 21:20   #2351
19agusia91
Zakorzenienie

to ten różowy

Glamours bardzo lubię, ale zawsze musze go po zakupie otworzyć
Hula Hop
440/5000 minut

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-21, 22:21   #2352
czuprynka
Zakorzenienie

Basiago, a może spróbuj podrasować swój balsam/masło czy co tam, mocznikiem... dodajesz go ok. 5%- 10% i masz super nawilżone ciałko
czuprynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 22:43   #2353
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
to ten różowy

Glamours bardzo lubię, ale zawsze musze go po zakupie otworzyć
dziękuję

Cytat:
Napisane przez czuprynka Pokaż wiadomość
Basiago, a może spróbuj podrasować swój balsam/masło czy co tam, mocznikiem... dodajesz go ok. 5%- 10% i masz super nawilżone ciałko
hmmm to też dobra myśl A gdzie dostanę mocznik? ale bardziej chodzi mi o jakiś sklep, niż z internetu, bo w sumie koszty przesyłki pewnie będą wynosić więcej niż sam składnik

Edytowane przez 5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Czas edycji: 2010-12-21 o 22:46
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 22:48   #2354
Ja_Madzia
Raczkowanie

Dziewczyny zupełnie zapomniałam wydrukować kod promocyjny na płyn do mycia zmywarek z wczoraj

Może mnie ktoś poratować?

Z góry dziekuję
Ja_Madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 07:47   #2355
madzia.a
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

moja mama doładowała sobie komórke za 25 zł a ja mam gratis tusz do rzęs Maybelline Lash Expansion
madzia.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 07:53   #2356
Agna
Zadomowienie

Dziewczyny czy możecie doradzić mi jakiś tańszy lakier do paznokci z rossmana w kolorze białym, nadający się do robienia wzorków. Chodzi mi o to, żeby był biały jak emalia i raczej gęstszy.....Mam kilka ale są zbyt rzadkie i nie robią wyraźnych wzorków.

JEST 70kg
MA BYĆ 60kg

~25.06.2012~

Agna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 08:09   #2357
czuprynka
Zakorzenienie

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;23919199]dziękuję

hmmm to też dobra myśl A gdzie dostanę mocznik? ale bardziej chodzi mi o jakiś sklep, niż z internetu, bo w sumie koszty przesyłki pewnie będą wynosić więcej niż sam składnik [/QUOTE]

No wiesz, ja do tej pory znam tylko sklepy internetowe, biochemiaurody, mazidła, zróbsobiekrem itp. a jeśli chodzi o stacjonarne to możesz popytać w sklepach zielarskich, paramedycznych i może a aptekach też dostaniesz, chociaż na 100% pewna nie jestem.

Cytat:
Napisane przez Agna Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy możecie doradzić mi jakiś tańszy lakier do paznokci z rossmana w kolorze białym, nadający się do robienia wzorków. Chodzi mi o to, żeby był biały jak emalia i raczej gęstszy.....Mam kilka ale są zbyt rzadkie i nie robią wyraźnych wzorków.
podobno lakiery z essence przeznaczone do zdobień (czarny i biały) są właśnie takie gęste i kryjące, może przejdź się do natury i wypróbuj
słyszałam, że dziewczyny zachwalały
Stary 2010-12-22, 11:55   #2358
ouuGlamour
Wtajemniczenie

dziewczyyyny , polecicie jakiś tusz? bo mój multi action essence już jest na wykończeniu, a chciałabym kupić sobie coś dobrego a nie przeciętnego..

taki do 35zł. Ostatnio już chciałam kupić Falsies, ale odłożyłam..
ouuGlamour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 12:08   #2359
czuprynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ouuGlamour Pokaż wiadomość
dziewczyyyny , polecicie jakiś tusz? bo mój multi action essence już jest na wykończeniu, a chciałabym kupić sobie coś dobrego a nie przeciętnego..

Dla mnie niezastąpiony jest MF 2000 callories, moje rzęsy wyglądają cudnie po nim, a nie są z natury jakieś strasznie krzaczaste Nie skleja, optycznie zagęszcza i świetnie unosi, tak że potem wiele osób mówi mi, że mam firanki
Jak tylko jest w promocji (np. ostatnio) to przyznaję że kupuję na zapas bo normalnie ok. 4 dych nie uśmiecha mi sie wydać skoro w promocji mogę go mieć już za 28zł. Aha i wiem, że jest również jego wersja z wygietą szczoteczką, ale ja nigdy jej nie miałam, tylko wersję klasyczną.

Ostatnio skusiłam sie na ten z loreala volume million lashes w całym złotym opakowaniu (bo był na promocji of course) i muszę powiedzieć, że też jest niezły, jednak bardziej odpowiada mi MF
Stary 2010-12-22, 12:11   #2360
dziama_
Raczkowanie

Cytat:

ja od siebie polecam Maybelline Define-a-Lash, ten zielony.
super rodziela, ale dla niektórych może dawać naturalny wygląd, ja jeszcze ciągnę drugą warstwę MA z essence ;p
ma giętką szczoteczkę, trzeba obrać sobie jakąś technikę malowania ; )
[zresztą jak do każdego tuszu ]

albo już znany i typowy klasyk Maybelline Collosal Volume

złe wspomnienia mam z Rimmel Max Volume Flash, tym różowym i Maybelline Lash Stiletto, ten w czarnym opakowaniu
dziama_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 12:23   #2361
convallaria
Raczkowanie

Cytat:
Deformacja pewnie zależy od bielizny dla mnie są ok, a np. biedronkowe (pakowane osobno) są sztywne i to mnie irytuje myślę, że to kwestia przyzwyczajenia do konkretnego rodzaju wkładek.
Wróciałm wlasnie z rossa z wkładkami
Ale ile mialam dylematów
otóz:
znalazlam wkładki facelle NORMAL, 60 szt. w duzym opakowaniu - 5,19 zl. i SWING, rowniez 60 sztuk, ale w nieco mniejszym opakowaniu - 4,49.
Róznicy miedzy nimi za nic na swiecie nie moglam sie dopatrzec (tzn. mam na mysli kształt, bo byly jakies tam wersje zapachowe). Pomyslalam, ze te normal pewnie sa grubsze, a te swing ciensze.kasza manna i inna wizazanka, mowila ze kosztuja 5,19, wiec jednak te normal. Ale przypomnialo mi sie, ze kasza manna mowila tez ze swing. ale nie zgadzala sie cena. zglupialam
mysle, mysle, wzilam te swing za 4,49.

Ide do kasy, Pani nabija - 5,19
Pytam, zatem, ze myslalam,ze 4,49, tak jak metka cenowa pod nimi. Pani stwierdzila, ze faktycznie, a ta cena to przez nowe opakowanie tych swing i wyjela mi z tylu polki te same ale w starym opakowaniu

Zatem mam swing, za 4,49, 60 sztuk
Zobacze jak sie sprawdza, jak OK to bede kupowac, bo duzo tansze niz pozostale!

convallaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 13:00   #2362
Kasza Manna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez convallaria Pokaż wiadomość
Wróciałm wlasnie z rossa z wkładkami
Ale ile mialam dylematów
otóz:
znalazlam wkładki facelle NORMAL, 60 szt. w duzym opakowaniu - 5,19 zl. i SWING, rowniez 60 sztuk, ale w nieco mniejszym opakowaniu - 4,49.
Róznicy miedzy nimi za nic na swiecie nie moglam sie dopatrzec (tzn. mam na mysli kształt, bo byly jakies tam wersje zapachowe). Pomyslalam, ze te normal pewnie sa grubsze, a te swing ciensze.kasza manna i inna wizazanka, mowila ze kosztuja 5,19, wiec jednak te normal. Ale przypomnialo mi sie, ze kasza manna mowila tez ze swing. ale nie zgadzala sie cena. zglupialam
mysle, mysle, wzilam te swing za 4,49.

Ide do kasy, Pani nabija - 5,19
Pytam, zatem, ze myslalam,ze 4,49, tak jak metka cenowa pod nimi. Pani stwierdzila, ze faktycznie, a ta cena to przez nowe opakowanie tych swing i wyjela mi z tylu polki te same ale w starym opakowaniu

Zatem mam swing, za 4,49, 60 sztuk
Zobacze jak sie sprawdza, jak OK to bede kupowac, bo duzo tansze niz pozostale!
pisałam już o cenie w nowych opakowaniach, nie wiedziałam nawet, że daje się jeszcze znaleźć te tańsze .
Normali nigdy nie używałam, pewnie faktycznie są grubsze swingi za to mają możliwość zgiecia końcówek i dopasowania do bielizny.

podsumowując =
brawo, Sprytna wizażanko
Stary 2010-12-22, 13:23   #2363
convallaria
Raczkowanie

Cytat:
pisałam już o cenie w nowych opakowaniach, nie wiedziałam nawet, że daje się jeszcze znaleźć te tańsze .
Normali nigdy nie używałam, pewnie faktycznie są grubsze swingi za to mają możliwość zgiecia końcówek i dopasowania do bielizny.

podsumowując =
brawo, Sprytna wizażanko
Aaaaaa, to wszystko wyjaśnia! (tzn. to że kupujesz je już w nowej cenie 5,19)

Hihi, dziękuję

Tylko że..moje nie mają możliwości zgięcia końcówek Czyli może to jest ta różnica, która też przekłada się na cene, a nie tylko opakowanie...
Nie przeszkadza mi to, bo w stringach już praktycznie nie chodzę, jedynie w bokserkach czasem, które też są "cienkie".

Swoją drogą, jak już kiedyś było wspominane, przydałby sie dział na KWC ze środkami higienicznymi, typu podpaski, wkładki, nawet waciki
Wiem, że niektórym może się wydawać niedorzeczne by oceniać takie rzeczy, ale jak widać po powyższej dyskusji, przydałoby się

convallaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 13:39   #2364
Kasza Manna
Zakorzenienie

Hm, te "zagięcia" to delikatne fale po jednej stronie wkładki nie jakoś specjalnie widoczne, jak w typowych wkładkach 2 w 1
Też jestem za takim działem na KWC, tylko dla facetów byłoby to niedorzeczne
Stary 2010-12-22, 14:02   #2365
Aguu
Rozeznanie

Cytat:

A ja polecam Maybelline Volum Express Curved Brush - ile razy go zdradzam z innym, tyle razy wracam z podkulonym ogonkiem - jest najlepszy wg. mnie!

Aguu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 16:35   #2366
PPP90
Zakorzenienie

dziewczyny czo orientujecie sie ile kosztuje w R. tusz Max Factor False Las Effect?
sprawdzałam na rossnecie i nie ma go

Wielbicielka Labradorów
10.09.2013r. -Jestem Kierowcą
PPP90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 16:45   #2367
kotwilka
Wtajemniczenie

Czy w Rossmanie można kupić

JOHN FRIEDA COLLECTION Sheer Blonde
Highlight Activating Moisturising Conditioner - nawilżająca odżywka dla blondynek ? Bo kojarze że jest na pewno taka podobna odżywka do tej tylko nie nawilżająca, ale "enchancing". A czy ta jest?
kotwilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 16:49   #2368
Kasza Manna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PPP90 Pokaż wiadomość
dziewczyny czo orientujecie sie ile kosztuje w R. tusz Max Factor False Las Effect?
sprawdzałam na rossnecie i nie ma go
Jak nie ma, jak jest?
Zwykły: http://www.rossnet.pl/oferta/?cId=24...0&prId=30777#1 i wodoodporny
http://www.rossnet.pl/oferta/?cId=24...0&prId=38412#1 .
Stary 2010-12-22, 17:26   #2369
PPP90
Zakorzenienie

Cytat:
o rzeczywiście, ślepa jestem to sie w R. jednak nie opłaca, bo w Douglasie kosztuje 45zł

Wielbicielka Labradorów
10.09.2013r. -Jestem Kierowcą
PPP90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 18:20   #2370
Madziulka017
Raczkowanie

czy któraś z Was miala może doczynienia z takimi podkładami jak rimmel stay matte i maybelline affinitone ? chcialam wybrać ktoryś z nich, ale zupelnie nie mogę się zdecydować ;/ może mi ktoryś polecicie ? czytal;am o nich recenzje ale mają zarówno dobre jak i zle opinie .... zalezałobymi na naturalnym wygladzie no i lekkie krycie też by się przydało, to jak myślicie, ktory lepiej wybrać ? Pomocy ...
Madziulka017 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości