|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
bardzo zgrabny brzuszek
![]()
#2342 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Zgadzam się, zgrabne gniazdko
![]()
#2343 |
Raczkowanie
|
Fajnie, że się podoba
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
Zakorzenienie
|
a u Ciebie 16 tc?
u mnie zdjęcie z 23 było także masz czas na brzusio ![]() ![]()
#2345 |
Raczkowanie
|
Tak Monti wczoraj zaczełam 16
![]() blackrose4u czekamy na przepis na sernik ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2346 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() śliczne ubranka i brzusio też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam problem - kupilam sobie telefon z takich lepszych droższych i chyba jest dla mnie za bardzo gadżeciarski, ma wszystkie jakieś takie internetowe i w ogóle. No i do jutra mam czas na odstąpienie od umowy i nie wiem co zrobić, bo siedzę caly wieczór i szukam co bym mogła sobie w zamian wziąć i aż mi się płakać chce, ale to może hormony ![]() idę chyba sie położyc, jak jutro internet w pracy będzie działał, to się odezwę, a jak nie to dopiero wieczorkiem papapapapa |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2347 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sammamia trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze ![]() Moj maluch jednak ciagle trzyma sie ![]() ![]() W lidlu jest fajny dzem truskawkowy moj ulubiony w takim szesciennym sloiczku chyba. Ja myslalam ze wytrzymam z ubrankami do nowego roku, ale chyba nie dam rady, tak mnie juz kusi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i wszystkie dziewczyny macie piekne brzucholki ![]() Cytat:
Ogolnie po wczorajszym usg czuje niedosyt, tez tak macie? ze nie widzialam profilu ze za malo.. ![]() zalaczam Wam zdjecie jak latwe moze byc rozpoznanie plci ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2348 |
Zakorzenienie
|
oł jee ale siusiak
![]()
#2349 |
Raczkowanie
|
Marsylia noo nie ma wątpliwości co do płci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Raczkowanie
|
Jeden dzień mnie nie było na forum i już tyle do nadrabiania.
Byłam dzisiaj w szpitalu, żeby obejrzeć sobie sale porodowe, popytać o szczegóły, szkołę rodzenia, itp. Niestety już na drzwiach przywitała nas wielka kartka, że oddział jest przepełniony i wstrzymane są wszystkie przyjęcia ciężarnych. Oczywiście o zwiedzaniu nie było mowy, ale Pani zaprosiła nas w weekend. Musze przyznać, że troszkę się zestresowałam. Martwię się co będzie jeśli w marcu też zdarzy się podobna sytuacja i nas odeślą do innego szpitala ![]() A tak z innej beczki... Nie wiem czy to wina ciąży, hormonów czy czegoś tam jeszcze, ale robię się niebezpieczna dla otoczenia i siebie samej. Chciałam zrobić obiad, postawiłam patelnię z olejem na gazie i całkowicie o tym zapomniałam. Prawie puściłabym dom z dymem, gdyby nie TŻ, który zapytał co tak spalenizną śmierdzi. Jak to dobrze mieć męża strażaka, bo przynajmniej szybko opanował sytuację. Potem poszliśmy na zakupy, no i po powrocie całą zawartość toreb wypakowałam do zamrażalnika ![]() ![]() Tak zamaszyście je ściągałam, że z całej siły przywaliłam dłonią w rant szafy. Ręka spuchła, boli jak cholera i tak siedzę jak ta ostatnia pierdoła z okładem z lodu. Żeby nie było tak tragikomicznie - to na pocieszenie dodam, że udało nam się napaść dzisiaj ciucholand i nabyliśmy sporą część wyprawki dla naszej Córeczki. W zasadzie wszystko co jest na fotkach kupione w ciucholandzie, z wyjątkiem kilku sztuk body (które dopadliśmy na promocji w carrefourze). ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Raczkowanie
|
I jeszcze dwie fotki.
Pozdrawiamy Was wszystkie cieplutko!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2352 |
Zakorzenienie
|
Szara myszko Ty się nie przejmuj mi też ciąża na mózg padła, solę herbatę zamiast oleju leję wode na patelnie, oliwka na włosy zamiast szamponu.. nie wiem gdzie ja mam łeb. wszystko mi również z rąk leci.
ciuszki śliczne i dodatki bomba ![]() ![]()
#2353 |
Raczkowanie
|
Myszka ciuszki piękne!! ja jakoś nie mam szczęścia do tych ciucholandów, byłam kilka razy ale nigdy nie moge trafić na coś co by mi się podobało, za to na allegro nadrabiam
![]() Odnośnie twoich dzisiejszych "wypadków" to ja też zauważyłam, że przez ciąże zrobiłam się bardzo roztargniona i jakaś taka zamotana.. ostatnio np włączyłam pranie w pralce ale zapomniałam podpiąć węża z wodą, zorientowałam się po 5 minutach i biegiem do łazienki :PP Dobrze ze pralka sie nie spaliła heh.. ale to już własnie chyba wina tych hormonów, one powodują, że dzieje się z nami coś, co może być niezbyt ciekawe w skutkach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2354 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Bylam 3h na spacerze i drobnych zakupach. Kupilam pierwsze pampki i economy pack chusteczek nawilzanych. Kurde drogie te rzeczy jak cholera. Ze soacerem troche przesadzilam, bo pozniej lezalam caly wieczor tak mnie brzuch bolal i macica ciagnela. Na dodatek mala cholera siadla mi znowu na jakis nerw i tak mnie klulo w lewym posladku, ze chodzic prawie nie moglam. Jutro wozek w piatek lumpek, a po drodze alle i przewijaki sraki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chłopak jak sie patrzy, zdjęcie super, mam nadzieję, że jak pójdę na połówkowe, to też tak ładnie się wystawi ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2356 |
Zadomowienie
|
witam,
na szczęście kolka mi przeszła-nikomu tego nie życzę. kupujecie piękne ubranka, ja postanowiłam się wstrzymać do połówkoego, mimo że na 90 % znam płeć mojej dzidzi. przez to że mam mały brzuszek, chociaż dopiero to 19 /20 tydzień , wygląda jak brzuszek Wanilii, pocieszyło mnie to zdjęcie, bo myślałam że tylko ja mam taki, dzidzia się rusza raz mniej raz bardziej. przytyłam ok. 2 kg. a co do smaków nie moge tak mieszać ja Wy bo jest mi strasznie niedobrze. i dlatego jem umiarkowanie i w ilości i w smakach.żeby nie cierpieć. pewnie mnie nie będzie kilka dni bo wyjeżdzamy w mini podróż poślubną do krynicy, czeka nas 400km drogi. no ale odpoczynek należy się każdemu.
#2357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Monti ja tez byłam szczupła przed ciążą.(choc i tak troszke przed zajscie w ciąze przytyłam) a dziś weszłam na wage i już 7 kg mi przybyło, bosheee w tym tempie ciekawe do ilu dojde.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2358 |
Zakorzenienie
|
iweczka ja wiem,że w dużej mierze mój tryb życia zawdzięczał mi figurę, codziennie 30 km na rowerku, masaże, waku weell czy jak to się pisze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2359 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a ruchy maleństw to czujecie bardziej w podbrzuszu czy raczej bliżej pępka?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2360 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny,
musze Wam się wyżalić, wczoraj pierwsza dziewczyna z rodziny tż się rozpakowała ![]() I wszystko poszło dobrze, tzn. ona i maluszek dobrze sie czują, a świeżo upieczony tatuś dzielnie ja wspierał podczas porodu. A ja nie wiem dlaczego nie zareagowałam radością, tzn. na początku się bardzo ucieszyłam. A potem dopadła mnie straszna depresja, przepłakałam pół nocy nie wiem dlaczego ![]() Bylismy póżnym wieczorem na godzinke odwiedzic młodego tatę to miałam nieciekawy humor, nie miałam ochoty na nic, i jeszcze dostało się tż-owi za to że za mało wypytał się brata o poród i wogóle ![]() Nie wiem co się ze mną dzieje ... ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
u mnie bardzo nisko w podbrzuszu, ostatnio chyba poczułam bliżej pępka
![]() |
#2362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mi tez wszystko z rąk leci......ciągle coś tłuke, jak tak dalej pójdzie zostaniemy bez talerzy... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja nie uważam że należą ci się baty ![]() misiowy kombinezon to wg mnie niezbędnik, a ty jeszcze w takiej atrakcyjnej cenie kupiłaś ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
a ty już nawet takie zakupy robisz ![]() W Lidlu jest teraz promocja na chusteczki nawilżane Pampers, 21zł za 4 opakowania. ![]() Moja sis twierdzi, że te pampersowe są najlepsze.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2364 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a ja już jakiś czas temu wstałam . wczoraj mnie kręgosłup bolał ... dobrze że jutro święto przynajmniej mój TŻ będzie w domku zamiast w pracy ![]() a dziś zaczynam 18 tc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2366 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() widzę że nie tylko ja będę miała małego niedźwiadka ![]() ciuszki będziesz musiała zmieniać co godzinę żeby Fabian miał wszystko założone chociaż raz ![]() i co zjadłaś te czitosy ?? n.ik.a niestety mi się nie przytrafił polip i chyba nie znam osoby która miałaby polipa dzięki ![]() aguchaw1 dzięki ![]() ego_ego ![]() marsylia nie da się pomylić z dziewczynką ![]() szara myszka super ciuszki ![]() ![]() diatoma ja też czasami mam wrażenie że brzuch za mały ale jak lekarz nic nie mówi to się nie przejmuje w końcu już 5 + więc może mi się po prostu równo odkłada olusiaa ja ruchy małej czuje tylko po lewej stronie i czasami po środku nigdy nie czułam po prawej stronie ![]() Iza nie przejmuj się to tylko hormony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zakochałam się w niedźwiadku, i kupie takiego malutkiego i będę się modlić, żeby było jeszcze trochę zimno jak Mała się urodzi ![]() dziękuję ![]() ![]() ![]() trochę mi humor poprawił bo od rana z pracy dzwonili, potrzebowali mojej pomocy, chyba mi jednak brakuje tego, jak człowiek pracuje to ma mniej czasu na myślenie o głupotach ![]() za to umówiłam się z koleżankami z pracy na wtorek, nie mogę się doczekać ![]()
![]() |
#2368 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie o tych Premium piszę, no moja sis tez mówi, że są najlepiej nawilżone i przez to zużywa ich się mniej niż takich bardziej suchych ![]() czyli bardzo podobna promocja, 1 opak. wychodzi podobnie
![]() |
#2370 |
Zadomowienie
|
Napisane przez Olusiaa_
![]() Dziewczyny, a ruchy maleństw to czujecie bardziej w podbrzuszu czy raczej bliżej pępka? ![]() ja takie silniejsze kopniaczki czuję w podrzuszu częściej, a ostatnio trochę wyżej , ale są delikatniejsze. teraz moja macica kończy się na 2 palce po pępkiem, więc środek wypada w podbrzuszu. taka to moja teoria.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:40.