Bukiety ślubne - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-07, 16:00   #2341
ewalena
Zadomowienie

Bukiety ślubne

Cytat:
Napisane przez KASIULKAK Pokaż wiadomość
APEL do ewalena

Proszę o pomoc w doborze bukietu do sukienki.
Sukienka jest koronkowa, koloru ecrue, koraliki na niej błyszczą w słońcu delikatnie na różowo.
Będę miała koka, gładko ulizanego, długi welon i chciałabym żywego wpiętego kwiatka.
Jestem wysoką kobietką - 178cm.
Nie wiem czy dekoracja auta powinna odpowiadać kolorystycznie, kwiatowo bukiecikowi, jeśłi tak to auto - garbusek jest koloru ciemno niebieskiego.
Mam kilka swoich propozycji bukietów które najbardziej mi się podobają. Czy któryś z nich się nadaje - moim zdaniem bukiecik powinien być skromniejszy.
Moim zdamiem pieknie i skromnie , ale elegancko wyglądają 4 i 5.Ponieważ jesteś wysoka proponuje ,aby nie wisiały długie wstążki.
Ja uważam że bukiet Panny Młodej jest uzupełnieniem jej stroju a nie dekoracji ślubnej. Samochód sala kosciół powinny być w jednakowym charakterze bo to fajnie wygląda proponuję jakiś motyw przewodni lub powtarzajacy się element. W Twoim przypadku można to połączyć np. zastosowaniem gipsówki (taka drobna kaszka) ona także występuje jako podstawa w jednymz bukietów.

Cytat:
Napisane przez KASIULKAK Pokaż wiadomość
kolejne + moja sukienka.
Proszę o sugestie kwiatowe i kolorystyczne. Ja widziałabym tutaj kolory - ecrue, pastelowy różowy, niebieski, ewentualnie zieleń.
Jesteś "sporą" dziewczynką .Bardzo podoba mi bukiet 1 i to zamotanie perłami, które pusciła by jak wstążki, doczepiając do nich coś zielonego9np.drobne listki) i dodając odrobinę zielonego do bukietu.

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-02-07 o 16:42 Powód: post pod postem
ewalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-07, 16:45   #2342
giraff
Przyczajenie

GG do giraff
Dot.: Bukiety ślubne

Witam wszystkie panie. Chciałabym wam przedstawić moją sukienkę i parę bukietów nad którymi się zastanawiam. Lubie raczej żywe kolory nie przepadam za pastelami różem i tym podobnym.
Ja mam 182cm wzrostu, szczupłą sylwetkę i jasne włosy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg moja.jpg (36,0 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg storczyk (1).jpg (70,2 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg storczyk (4).jpg (23,4 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg storczyk (16).jpg (38,4 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg storczyk (6).jpg (27,3 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg storczyk (5).jpg (48,7 KB, 40 załadowań)
giraff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-07, 19:36   #2343
yummy_mummy
Przyczajenie

Ewalena- prosze o odpowiedz Moj post jest strone wczesniej
yummy_mummy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-07, 19:51   #2344
ewalena
Zadomowienie

Bukiety ślubne

Cytat:
Napisane przez giraff Pokaż wiadomość
Witam wszystkie panie. Chciałabym wam przedstawić moją sukienkę i parę bukietów nad którymi się zastanawiam. Lubie raczej żywe kolory nie przepadam za pastelami różem i tym podobnym.
Ja mam 182cm wzrostu, szczupłą sylwetkę i jasne włosy
Ponieważ jesteś wysoka, a sunia jest okazała. Proponuję taki typ bukietu jak 3. Wyraźne kontrastowe barwy, bukiet średniej wielkości o lekkiej konstrukcji. Pozostałe bukiety bardzo piękne.

Cytat:
Napisane przez yummy_mummy Pokaż wiadomość
Mam pytanie- tak jak i inne dziewczyny, zastanawiam sie jaki bukiet pasowalby do mojej sukienki- dolaczam zdjecia. Sukienka ma podklad w kolorze nude. Czy do sukienek z trenem pasuja takie "wiszace" bukiety czy raczej male "kalafiorki"?850.jpgIMGP0857hh.jpg
Cudne określenie "kalafiorki" (jeśli pozwolisz wprowadzę do firmowego słownika).
Co do sukni to klasa i elegancja, proponuję kolorystykę kremu i zieleni, bukiet raczej wiszący bo będzie tworzył przeciwwagę do trenu. "Kalafiorek" moim zdaniem nie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 054.jpg (19,3 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg BM004.jpg (66,8 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bukier (1248).jpg (46,9 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg crescent-8.jpg (15,5 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img_1190992294_247_lg.jpg (40,4 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg shower_14.jpg (76,3 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-02-08 o 22:05 Powód: post pod postem
Stary 2008-02-08, 21:19   #2345
katalinka17
Zadomowienie

Ewaleno to i Ja poproszę o radę.
Jaki bukiet byś mi doradziła?
Jestem blondynką, mam zielone oczy, 1.68cm wzrostu, jasna karnacja.
Wkleiłam moją suknie poniżej, częściowo jest z koronki, w kolorze jasnego ecru, lamówka w pasie, a z boku kwiat a la malwa, lekko przedłużony tył.
Pan młody będzie ubrany w ciemny garnitur.
Ślub w lipcu
Marzy mi sie bukiet w kolorze różu i fioletu,ale ciekawa jestem twoich propozycji.
Z góry dziękuje.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zeroszesc.JPG (18,4 KB, 94 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg niby 006.jpg (22,2 KB, 56 załadowań)

SYN

Edytowane przez katalinka17
Czas edycji: 2008-02-08 o 21:20 Powód: dopisek
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-09, 00:18   #2346
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość
Ewaleno to i Ja poproszę o radę.
Jaki bukiet byś mi doradziła?
Jestem blondynką, mam zielone oczy, 1.68cm wzrostu, jasna karnacja.
Wkleiłam moją suknie poniżej, częściowo jest z koronki, w kolorze jasnego ecru, lamówka w pasie, a z boku kwiat a la malwa, lekko przedłużony tył.
Pan młody będzie ubrany w ciemny garnitur.
Ślub w lipcu
Marzy mi sie bukiet w kolorze różu i fioletu,ale ciekawa jestem twoich propozycji.
Z góry dziękuje.
: ehem:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg roz i fiolet (2).jpg (29,8 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg roz i fiolet (219).jpg (42,9 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg roz i fiolet (239).jpg (39,7 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Mieszane (52).jpg (78,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Mieszane (206).jpg (100,8 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg asia1.jpg (82,2 KB, 16 załadowań)
Stary 2008-02-09, 11:39   #2347
katalinka17
Zadomowienie

Śliczne te bukieciki. A czy uważasz, że do sukni i do mnie pasowały by inne kolory niż róż i fiolet??Jaki "fason" bukietu bardziej by pasował?Zwarty czy raczej taki "wiszący"?
Ale cię męczę

A jak myślisz, czy ten kwiatek z boku sukni będzie sie gryzł z różami, czy nie ma to znaczenia jakie kwiaty będę miała w bukiecie?

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-09, 15:45   #2348
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość
Śliczne te bukieciki. A czy uważasz, że do sukni i do mnie pasowały by inne kolory niż róż i fiolet??Jaki "fason" bukietu bardziej by pasował?Zwarty czy raczej taki "wiszący"?
Ale cię męczę

A jak myślisz, czy ten kwiatek z boku sukni będzie sie gryzł z różami, czy nie ma to znaczenia jakie kwiaty będę miała w bukiecie?
Zawsze będzie dobrze pasował kremowo-zielony bukiet. Pastelowy łososiowy będzie też znakomity. Nie zaryzykowała bym intensywnych nasyconych kolorów bo wydaje mi się że nie jesteś pewną siebie przebojową i silną kobietą. Ze sposobu zadawania pytań myślę że jesteś bardzo kobieca i ciepła. I dla tego ciepło i pastelowo.Suknia ma nakładaną koronkę, która przecina pod kątem suknię. Jeśli bukiet wyciągnięty to do długości ok 5 cm przed tym przecięciem. Można zrobić bukiet wyciągnięty, ale wygięty wzdłuż linii koronki na sukni. Będzie troszkę asymetryczny, ale zgodny z rysunkiem tkaniny koronkowej na sukni.
Stary 2008-02-09, 17:22   #2349
sheam
Przyczajenie

Bukiety ślubne

Witaj Ewaleno, ja również chciałabym zapytać i poprosić o porade w sprawie bukietu do mojej sukni. Jesli chodzi o mnie to mam 170 cm wzrostu, jasną karnację, niebieskie oczy, ale ciemne brązowe włosy, moja suknia jest biała, taka jak na zdjęciu,będe mieć długi welon, partner będzie miał ciemny garnitur. Jeśli chodzi o bukiet to szczerze mówiąc sama już nie wiem, jest kilka takich które mi sie podobają, ale do końca nie jestem przekonana, bardzo podobają mi sie tulipany, ale dużo osób odradza mówiąc że są bardzo nietrwałe, ale róże też są ok co do koloru, również prosiłabym o jakąś sugestie, dodam tylko że lubie bukieciki raczej niezbyt duże i okrągłe, nie lubie tych ze zwisającymi kwiatami.Wklejam kilka takich które mi sie nawet podobają...
uff, ale sie rozpisałam Ewaleno jeśli to nie problem prosze o pomoc Z góry dziękuje i pozdrawiam ciepło..

I jeszcze jeden..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 34[2].jpg (55,7 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13895960_ce25b406db[1].jpg (52,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 98008178_4b86fa819d_m[1].jpg (15,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jaana_bouquet1[1].jpg (35,0 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet2.jpg (43,4 KB, 43 załadowań)

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-02-09 o 20:24 Powód: post pod postem
sheam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-09, 18:16   #2350
karolinapop
Raczkowanie

Witajcie,
poniżej moja sukienka (Julia Rosa). Proszę o radę jaki bukiecik mógłby do niej pasować? Mam 170cm, ciemne włosy, jasne oczy. Sukienka jest w kolorze ecri, delikatnie haftowana, z drobnumi kryształkami.

Liczę na Wasze dobre oko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (52,8 KB, 77 załadowań)
karolinapop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-09, 19:14   #2351
Ganimedes
Przyczajenie

Witam - i ponawiam pytanie:

Czy ktoś może polecić jakąś kwiaciarnię/pracownię florystyczną w Gdyni?
Stary 2008-02-09, 20:56   #2352
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sheam Pokaż wiadomość
Witaj Ewaleno, ja również chciałabym zapytać i poprosić o porade w sprawie bukietu do mojej sukni. Jesli chodzi o mnie to mam 170 cm wzrostu, jasną karnację, niebieskie oczy, ale ciemne brązowe włosy, moja suknia jest biała, taka jak na zdjęciu,będe mieć długi welon, partner będzie miał ciemny garnitur. Jeśli chodzi o bukiet to szczerze mówiąc sama już nie wiem, jest kilka takich które mi sie podobają, ale do końca nie jestem przekonana, bardzo podobają mi sie tulipany, ale dużo osób odradza mówiąc że są bardzo nietrwałe, ale róże też są ok co do koloru, również prosiłabym o jakąś sugestie, dodam tylko że lubie bukieciki raczej niezbyt duże i okrągłe, nie lubie tych ze zwisającymi kwiatami.Wklejam kilka takich które mi sie nawet podobają...
uff, ale sie rozpisałam Ewaleno jeśli to nie problem prosze o pomoc Z góry dziękuje i pozdrawiam ciepło..

I jeszcze jeden..
Bukiet okrągły OK - suknia jak poprzednia z nakładana koronką (skos). Tu jednak zagrała bym kolorem
Mam jakiś problem z załadowaniem zdjęć
Stary 2008-02-09, 21:36   #2353
soffera
Zadomowienie

Ewalena Ty masz tu pełne ręce roboty
soffera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-09, 21:46   #2354
sheam
Przyczajenie

Ewaleno dziękuje za odzew)) będe zatem czekać jak już sie uda załadować zdjęcia Pozdrawiam
Stary 2008-02-09, 22:54   #2355
karolinapop
Raczkowanie

Cytat:
Witaj Ewaleno, ja również chciałabym zapytać i poprosić o porade w sprawie bukietu do mojej sukni. [...] Ewaleno jeśli to nie problem prosze o pomoc Z góry dziękuje i pozdrawiam ciepło..

I jeszcze jeden..
Pozwolę się wtrącić, choć nie jestem autorytetem.
Bardzo podoba mi się Twoja sukienka. Dzięki koronkom ma taki subtelny styl, trochę retro, do którego idealnie pasują róże.
Jeśli chodzi o kształt bukietu, to czytałam, że okrągłe nadaję się chudych i raczej niskich kobiet. Wyższe i mające więcej ciałka powinny decydować się na bukiet typu łza. Generalnie uważam, że do Twojej sukienki, ten drugi lepiej by pasował optycznie. Fajnie by też wyglądał bukiecik grzybek, ale nie kula.

Przykłady:
http://www.countryweddingsflowers.co...-wiltshire.jpg

Pozdrawiam
Stary 2008-02-09, 22:58   #2356
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

ewalena to nasza wizażowa spec od kwiatów
Stary 2008-02-09, 23:11   #2357
karolinapop
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ziziek Pokaż wiadomość
Drogie Panie na początku chciałam was wszystkie powitać i poprosić o dobór bukietu do tej sukni. Przyznam, że uwielbiam herbaciane róże, ale nie jestem pewna czy będą pasować. Wszystko co wiem na dzień dzisiejszy to, że ślub jest w sierpniu. Ja mam 162 cm wzrostu, zielone oczy, włosy jasny blond (pasemka). Partner ma 190 cm wzrostu, będzie miał na sobie czarny garnitur, srebrny musznik i kamizelkę. Dziękuję za pomoc

Zapomniałam dodać że hafty na sukni będą srebrne, bez tych różowych kwiatuszków, które na niej widać
Moja wizja kwiatów dla Ciebie:
http://www.silkbouquets.co.uk/Weddin...8762649111.jpg
Stary 2008-02-09, 23:45   #2358
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Ewaleno dziękuje za odzew)) będe zatem czekać jak już sie uda załadować zdjęcia Pozdrawiam

Okrągły to nie kula - zazwyczaj jest to typowy biedermeier (choć wiele osób nie wie co to jest) w bardziej nowoczesnej formie bez obowiązującego podkładu z tiulu lub liści.
Ja, jestem ostrożna jeśli chodzi o stereotypowe podejście do typu sylwetki - bardziej mnie interesują proporcje (suknia bardzo często je zmienia) . Jeśli one są zachowane to, to jest TO. Dla tego tak upieram się, aby zobaczyć moje klientki w czasie przymiarki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wedding bouquet42.jpg (114,7 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WS045-11.jpg (48,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tw39-2-01.jpg (27,9 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 002.jpg (34,9 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (38,4 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 102.jpg (80,5 KB, 38 załadowań)

Edytowane przez ewalena
Czas edycji: 2008-02-10 o 00:10
Stary 2008-02-10, 00:04   #2359
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinapop Pokaż wiadomość
Witajcie,
poniżej moja sukienka (Julia Rosa). Proszę o radę jaki bukiecik mógłby do niej pasować? Mam 170cm, ciemne włosy, jasne oczy. Sukienka jest w kolorze ecri, delikatnie haftowana, z drobnumi kryształkami.

Liczę na Wasze dobre oko
Suknia piękna i prosta. Coś prostego w formie będzie dobre - kwiaty trzymane na przedramieniu i przewiązane podobną koronką jak ramiączka. Na zdjęciach są same cantadeskie, ale mogą to być ostróżki, gladiolusy, amarylisy, lewkonie, storczyk cymbidium(1 gałąź),curkuma. Czyli kwiaty które mają podobną budowę do kłosa lub efektowny pojedynczy kwiat.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg B109-1.jpg (65,9 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg B112-9.jpg (74,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kalle (24).jpg (31,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a12.jpg (14,4 KB, 704 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet_slubny8.jpg (8,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f01.jpg (26,9 KB, 25 załadowań)
Stary 2008-02-10, 00:19   #2360
malgosik
Przyczajenie

Przeszukałam cały watek i nie znalazłam sukni podobnej do mojej. Dlatego zadam Pani Ewalenie pytanie które tak często słyczy, a raczej widzi Jaki Bukiet pasuje do mojej sukienki. Mam nadzieje, że uda mi sie wkleić zdjęcie.
Dodam że jestem wzrostu sredniego, 168 plus obsas 5 cm. Sukienka będzie koloru ecru. Mój kolor włosów to ciepły brąz a oczka mam piwne
Suknia jest bogato zdobiona, ma dużo koralików i pięknie się błyszczy
Dziękuje za poświecony mi czas Pani Ewaleno
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png male.png (90,3 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: png male1.png (95,5 KB, 31 załadowań)
malgosik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-10, 11:26   #2361
sheam
Przyczajenie

Dziękuje ślicznie Ewaleno za pomoc, na pewno wezme Twoje sugestie pod uwage gdy bede wybierać bukiet Karolinapop, Tobie również dziękuje za propozycje))
Co do bukietu, to wiem że raczej na pewno zdecduje sie na ten"okrągły'-co dla mnie znaczy że bez zwisających kwiatów, po prostu nigdy nie przepadałam za takimi bukietami, ja jestem dość wysoka(170cm) i szczupła, tzn. powiedziałabym taka akurat do swojego wzrostu Tak czy inaczej dziękuje dziewczyny za pomoc i ciepło pozdrawiam!!!
Stary 2008-02-10, 14:25   #2362
karolinapop
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewalena Pokaż wiadomość
Suknia piękna i prosta. Coś prostego w formie będzie dobre - kwiaty trzymane na przedramieniu i przewiązane podobną koronką jak ramiączka. Na zdjęciach są same cantadeskie, ale mogą to być ostróżki, gladiolusy, amarylisy, lewkonie, storczyk cymbidium(1 gałąź),curkuma. Czyli kwiaty które mają podobną budowę do kłosa lub efektowny pojedynczy kwiat.
Dziękuję za radę. Nie spodziewałam się, że ten rodzaj kwiatów może byc odpowiedni.Pozdrawiam
Karolina
Stary 2008-02-10, 14:49   #2363
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malgosik Pokaż wiadomość
Przeszukałam cały watek i nie znalazłam sukni podobnej do mojej. Dlatego zadam Pani Ewalenie pytanie które tak często słyczy, a raczej widzi Jaki Bukiet pasuje do mojej sukienki. Mam nadzieje, że uda mi sie wkleić zdjęcie.
Dodam że jestem wzrostu sredniego, 168 plus obsas 5 cm. Sukienka będzie koloru ecru. Mój kolor włosów to ciepły brąz a oczka mam piwne
Suknia jest bogato zdobiona, ma dużo koralików i pięknie się błyszczy
Dziękuje za poświecony mi czas Pani Ewaleno

Szlachetna tkanina wymaga szlachetnych kwiatów polecam storczyk najlepiej plenophis jego płaskie kwiaty są dość spore, ale "motyli" kształt sprawia że są lekkie i znakomicie prezentują się na połyskliwych tkaninach. Mają środki o odcieniach różowych lub pomarańczowych. Ten różowy kwiat to storczyk catleja.

Na forum jestem ewalena bez Pani - pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bukier (237).jpg (37,4 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bukier (255).jpg (12,7 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bukier (467).jpg (26,3 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bukier (474).jpg (22,1 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bukier (742).jpg (50,9 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bukier (856).jpg (8,8 KB, 21 załadowań)
Stary 2008-02-10, 18:00   #2364
ewcik1313
Przyczajenie

Witam dziewczęta.

Nie będę oryginalna. Pomóżcie dobrać bukiet do mojej sukienki(kolor biały). Jestem, brunetką o brązowych oczach, wzrost 163 cm, jasna karnacja. Chciałabym bukiet tulipany + róże w kolorach białym, rózowym.

Załaczam zdjęcie sukienki na modelce nie na mnie

Jeden bukiet znalazłam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bukiet.jpg (115,1 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cosmobella.jpg (31,6 KB, 25 załadowań)
ewcik1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-10, 18:52   #2365
malgosik
Przyczajenie

Sliczne te bukiety, szczególnie drugi oraz szósty. Dziękuje Ewaleno, przepiękne propozycje Pozdrawiam
malgosik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-10, 19:16   #2366
tiffi1
Rozeznanie

Ewaleno
Mam pytanie odnośnie kwiatów do kościoła. Wymyśliłam sobie, ze pod ołtarzem będzie bukiet taki długi (jakby w doniczce balkonowej, jesli patrztmy na szerokość) i w tym takie wysokie kwiaty i tutaj pomysł mieczyki. Niestety mieczyki występują pod koniec wakacji,a ja ślub mam w maju i zastanawiam się co mozna wymyśleć, by kwiat był dość sztywny typu mieczyk. Masz jakiś pomysł.
Będę wdzieczna za odpowiedzi.
Pozdrawiam
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-10, 19:31   #2367
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewcik1313 Pokaż wiadomość
Witam dziewczęta.

Nie będę oryginalna. Pomóżcie dobrać bukiet do mojej sukienki(kolor biały). Jestem, brunetką o brązowych oczach, wzrost 163 cm, jasna karnacja. Chciałabym bukiet tulipany + róże w kolorach białym, rózowym.

Załaczam zdjęcie sukienki na modelce nie na mnie

Jeden bukiet znalazłam.
Na tej sukni można bukietem namalować wszystko ( troszkę utrudnia to kwiat). Uwaga! Trudno utrzymać kształt ponieważ tulipany mają tendencje do rozwijania się i rośnięcia. Piąty jest moim zdaniem idealny - jedynie trzeba dostosować kolorystykę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tulipany (18).jpg (15,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tulipany (28).jpg (18,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tulipany (32).jpg (19,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tulipany (70).jpg (35,2 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tulipany (102).jpg (86,5 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tulipany (44).jpg (22,9 KB, 53 załadowań)
Stary 2008-02-10, 19:50   #2368
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Ewaleno
Mam pytanie odnośnie kwiatów do kościoła. Wymyśliłam sobie, ze pod ołtarzem będzie bukiet taki długi (jakby w doniczce balkonowej, jesli patrztmy na szerokość) i w tym takie wysokie kwiaty i tutaj pomysł mieczyki. Niestety mieczyki występują pod koniec wakacji,a ja ślub mam w maju i zastanawiam się co mozna wymyśleć, by kwiat był dość sztywny typu mieczyk. Masz jakiś pomysł.
Będę wdzieczna za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Myślę, że Dziewczyny wybaczą nam jedno wejście nie na temat. Myślę, że lilia będzie najlepsza (duża, w miarę tania, widoczna z odległości, dobrze komponuje się z innymi kwiatami)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WS109-12.jpg (77,5 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WS109-11.jpg (65,5 KB, 47 załadowań)
Stary 2008-02-10, 22:09   #2369
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewalena Pokaż wiadomość
Piąty jest moim zdaniem idealny - jedynie trzeba dostosować kolorystykę.
Ten bukiet jest prześliczny .

Ewalena a ja mam do Ciebie małe pytanko czy jest możliwość zrobienia bukietu z frezji w okresie sierpniowym (pod koniec tego miesiąca), bo się różnych sprzecznych info naczytałam ? Czy to raczej kwiatek typowo wiosenny? Mogłabyś mi orientacyjnie przybliżyć ich żywotność (jak długo się utrzymują) co najlepiej z nimi komponuje?

Ja te kwiatki uwielbiam
Stary 2008-02-10, 22:32   #2370
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Marto, ja miałam bukiet z róż i frezji, a ślub był 8 września. Długo się trzymał
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości