Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-01, 14:53   #2341
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
makaron tagiatelle (takie długie wstążki) z sosem carbonara (taki śmietanowo-serowy z kawałkami boczku) .... - sprzedają pyszny niedaleko miejsca gdzie mieszkam w restauracji, tzn tam gdzie mieszkam na stałe, bo teraz jestem na emigracji przez remont .

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

rzeczywiście anulinka nie aliczka

a masz przepis na carbonarę? bo ja kupuje w rest jak pisałam - ale jak masz sprawdzony przepis chętnie sama zrobie w domu .
Ja smażę boczek z cebulą na patelni, potem trochę wody i śmietana 22%, przyprawy - bazylia, zioła prowansalskie, sól, pieprz. Czasem dodaję ser, ostatnio dodałam mozarelle i super smakowało
Uwielbiam carbonarę, ale teraz nieczęsto jest u nas zw względu na dietę tż

Wróciłam z zakupów, jakoś zupełnie bez sensu je zrobiłam, wydałam sporo kasy, byłam w 4 sklepach i bleeee...
W Lidlu ani widu, ani słychu pampersów, skarpetki i rajstopki takie jakieś nieszczególne. Więc nic nie kupiłam.
No, poza popcornem, bo przechodziłam w ch koło kina i tak mnie naszło...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 14:55   #2342
moniqac
Zadomowienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Kochana mnie jak hemoglobina spadła poniżej 12 to już jadę na żelazie. Lekarz od razu zapisał.
uuuuuuuuu .... to może mnie to nie ominąć. hm.

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
ja poki co wpadlam sie przywitac po weekendzie , nadrabiam juz 2 godz. posty, jestem gdzies na 62 stronie..
ooo ........ ja mam od 60strony - może mi streścisz ? .

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
a moze wyprobuj ten przepis szybki no i bardzo smaczne danie(oczywiscie jak lubisz taki typowo warzywny sosik):
makaron moga byc swiderki ,do sosu potrzeba 2 cukinie te zielone (nie wiem czy sa teraz w Pl),2 marchewki,1 cebula,olej z oliwy ,sol i pieprz ,mozna dodac smietane .
przygotowanie sosu:na patelni na goracy olej wrzucam cebulke pokrojona na drobniutko i ja podsmazam delikatnie ,nastepnie na grubszej tarce (oczka grubsze) takiej jak do ogorkow kiszonych,tarkuje cukinie i marchewki po czym dodaje do cebulki,mozna dodac troszke wody i tak podtusic kilka minuyt do miekkosci,dodac 2 lyzki smietanki,przyprawic,wsta wic makaron,po ugotowaniu makaronu wrzucic na patelnie i wymieszac z sosikiem warzywnym i Smacznego!!!!
pychaaaaaaaaaa!!! musze koniecznie wypróbowac i zobacze czy są cukinie, ale raczej tak - zapewne drogie, ale być powinny.

właśnie mi się przypomniał jeszcze przepis na spaghetti z marchewką, papryką i curry i też musze zrobić .

ale jestem głodna. myślałam, że po glukozie nic nie zjem, ale zaraz lece na zakupki i się obkupuje . tylko tak mi jakoś dziwnie nie miszkając u siebie w domku.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 14:55   #2343
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
mój mężu pożyczył od mojego brata PS3 i sie jara teraz
a do mojego meza przyjechal kumpel z Turku z PS3 jakas niedawno to bylo i okazalo sie ze wzial nie ten kabel co trzeba- sluchaj caly wieczor jezdzili i kabla szukali po Łodzi, w koncu kupili ale tez nie ten, zebys ty widziala jacy zli byli w koncu wpadli na pomysl ze w 1000ca beda grac hehe

Cytat:
Nie no zrywanie tapety ze ścian nie jest męczące Sama praktycznie schodzi jak sie ją zmoczy Muszę się ruszać bo inaczej to nie wiem jakbym funkcjonowała i ważyła już chyba ze 100kg A tak trochę ruchu dobrze mi robi, ale oczywiście uważam na siebie i oszczędzam się
Szkoda mi mężula całymi dniami w pracy, jeszcze przyjdzie do domku i remontuje to mu chociaż w tym pomogę, kładzie się późno spać, wcześnie wstaje, przecież on się zajedzie tą robotą, a kręgosłup jego tez nie jest w idealnym stanie, ma dyskopatię więc i bóle go też często męczą
ja tez sie staram ruszac i masz racje ze czlowiek sie lepiej wtedy czuje, z tym ze ja preferuje spacerki w okolo osiedla i zakupy...w domu to wymiekam nic mi sie nie chce...czasem mysle ze moze dlatego ze wynajmuje to mieszkanie i nie czuje sentymentu ale nie to zebym brudem zarosla czy cos ale ogolnie Tż takie sliczne mable robi ale nam sie w to nie oplaca pakowac

moj maz tez duzo pracuje sam wiesz, wspolczuje mu strasznie ale on juz tak ma, ale z jednej strony tez musi...
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 14:56   #2344
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

dziewczyny co ja mam zrobić powiedzcie czy mogę liczyć na jakąkolwiek kasę ???
mój tż zrezygnował z pracy z własnej nieprzymuszonej woli bo ma zamiar otwierać własną firmę w tym momencie kiedy ja jestem w ciąży
dlatego idzie na 3 miesiące jako osoba bezrobotna aby dostać dofinansowanie z urzędu
nie wiem jak dalej będzie i chciałabym wiedzieć czy mogę liczyć na jakąkolwiek kasę od państwa. Moi rodzice na pewno nam pomogą ale nie chcę brać od nich zbyt dużo.
dziewczyny pomóżcie bo ja już jestem totalnie załamana

wiem że składniowo nie bardzo napisane ale jestem taka rozstrzęsiona bo dowiedziałam się przed chwilą mam nadzieję że zrozumiecie co wam chciałam przekazać

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55

Edytowane przez vanes
Czas edycji: 2011-02-01 o 14:58
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 15:03   #2345
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze w nocy ładnie śpię, budzę sie tylko raz na siku i jestem tak niewyspana że szok, nie wiem chyba powinnam po 15godzin na dobę sypiać
Eweska ja mam od dwóch dni takie spanie, że nie wstaje w nocy na siku, ale jak sie rano obudze to mam ochote posikać sie jak leże bo wydaje mi sie, że nie doniose do kibelka 10l siuśków TŻ sie zawsze śmieje, że 10 minut rano sikam

Cytat:

dziewczyny jeszcze jedno pytanko - coś mi się strasznie łąpki zniszczyły - mam między palcami aż takie białe skorpupy-suche i czerwone plamy, szczypiące - albo przemroziłam, albo przemoczyłam ręce - co z nimi robić? jakiś krem? czy jakiś zabieg?
aliczka?

masakrycznie szczypią i bolą - nawet obrączki nie mogę mieć na palcu .
O mammamija! Jak moża tak łapki zaniedbać??
Prosze wymoczyć w jakimś olejku i ciepłej wodzie. Przemasować oliwką, taki delikatny masaż wykonać. I najlepiej na noc zostawić mocno nakremowane w rękawiczkach! Przy takich podrażnieniach jak piszesz codziennie powtarzaj zabieg. No i po każdym myciu rąk wklepuj krem.

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 15:04   #2346
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
uuuuuuuuu .... to może mnie to nie ominąć. hm.
pychaaaaaaaaaa!!! musze koniecznie wypróbowac i zobacze czy są cukinie, ale raczej tak - zapewne drogie, ale być powinny.
właśnie mi się przypomniał jeszcze przepis na spaghetti z marchewką, papryką i curry i też musze zrobić .
ale jestem głodna. myślałam, że po glukozie nic nie zjem, ale zaraz lece na zakupki i się obkupuje . tylko tak mi jakoś dziwnie nie miszkając u siebie w domku.
Cukinie są i nawet nie bardzo drogie Tylko takie małe... :/

vanes Ja Ci niestety nie pomogę, bo się nie znam... Sama się zastanawiam, czy cokolwiek mogę dostać, jako że ja nie pracuję, a tż nie ma umowy o pracę... Być może dostanę zapomogę z uczelni, ale to wątpliwe, a trzeba się nazałatwiać :/
Więc przyłączam się do pytania - co w takiej sytuacji może zrobić mama?

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-02-01, 15:05   #2347
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

dobra dziewczynki, bede konczyc nie piszcie duzo bo podoba mi sie bycie non stop na bieżąco

vanes nie pomoge bo sie na tym nie znam... moj Tż tez mysli o wlasnej dzialalnosci ale jak na razie zdaje sobie sprawe ze za 3miesiace bedzie nas trojka i kasa jest potrzebna. Z taka roznica ze on by to zakladal z kumplem ktory ma na start dla nich, ale Tż sie jednak waha. Mamy za duzo wydatkow by tak ryzykowac, chocby placenie za mieszkanie ktore wynajmujemy
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 15:05   #2348
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
TAKIE kupiłam dokładnie, kolor ten pearl ale on taki siwy jest
andziotku i nie piją nic pod brzuszkiem ?
ja takze melduje sie jako fanka makaronów

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 15:10   #2349
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
mój tż zrezygnował z pracy z własnej nieprzymuszonej woli bo ma zamiar otwierać własną firmę w tym momencie kiedy ja jestem w ciąży
dlatego idzie na 3 miesiące jako osoba bezrobotna aby dostać dofinansowanie z urzędu
nie wiem jak dalej będzie i chciałabym wiedzieć czy mogę liczyć na jakąkolwiek kasę od państwa. Moi rodzice na pewno nam pomogą ale nie chcę brać od nich zbyt dużo.

wiem że składniowo nie bardzo napisane ale jestem taka rozstrzęsiona bo dowiedziałam się przed chwilą mam nadzieję że zrozumiecie co wam chciałam przekazać
Moment na otwieranie firmy to twój tż sobie wybrał nie ma co
jeśli macie oszczędności to niema co sie się załamywać,może dobry biznes otworzy.
A na jaką kasę od państwa liczysz ,bonie rozumię
Pracujesz ,jesteś na l4
Vanes nie wiem co Ci poradzić,

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 15:10   #2350
amarcia
Wtajemniczenie

Jejuuuu makarony z sosikami zjem z każdym i w każdej ilości...

Też czekam do tej 20.00 , jak zamroczona chodzę. Chcę tylko wiedzieć, ze wszystko idealnie w porządku, że maluch jest zdrowy. Jeśli potwierdzą mi płeć - bomba!!! Wyciągam włóczkę i trzaskam swetereczek - niebieski lub różowy
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 15:13   #2351
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

nie mam zielonego pojęcia
a wy izgadnialiscie to wczesniej, czy sam sobie tak wymyslił teraz
3 miesiace bez pieniedzy ???

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
andziotku i nie piją nic pod brzuszkiem ?
ja takze melduje sie jako fanka makaronów
no mnie nie piją, bo mają taką szeroką gumkę fajnie rozciągliwą
mam jeszcze jedne z tej firmy, grubsze i tez sa rewelacyjne ale drozsze
http://allegro.pl/e-marilyn-leginsy-...431344710.html
sa grubsze, nic nie przeswituje i guma jest super

bo jak sie pytam o typowo ciążowe to sa tylko czarne i do tego dosc cienkie

a ja nie chcialam bawełnianych tylko takie rajstopowe bardziej

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-02-01 o 15:15
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 15:13   #2352
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:

niech sie ubiega o dotacje z działania POKL 6.2 na dofinansowanie na rozpoczęcie dz. gosp.

Mozna zyskac do 40tys na start plus wsparcie pomostoe co miesiąc przez 6 msc po ok 600-1000zł na biezącą działalnośc jak np. ZUS, najem lokalu itp.
Musicie dowiedzieć sie w swoim WUP-ie jacy są operatorzy na terenie Waszego województwa i uderzyc tam do nich. Pisze sie wniosek, potem najczesciej są rozmowy kwalifikacyjne a ostatni etap to uczestnictwo w szkoleniach z zakresu przedsiebiorczości (obligatoryjnie) i wówczas sie pisze dopiero BP. W zależności od województwa i od operatora mogą być rozbieżności w ścieżkach rekrutacji.
Okres trwałości wynosi 12msc, czyli od momentu załozenia firmy, przez rok trza prowadzić działalność gospodarczą.. Amen

oo andziotku własnie takie grube bym chciała ! Dzieki !

Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-02-01 o 15:15
Stary 2011-02-01, 15:13   #2353
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Sadzicie , ze jak do lidla pojade ok 20 to beda jeszcze te pieluchy? Bo maż mnie straszy, ze nie ma co jechac, bo na pewno wszyyyystko wykupią.
I jeszcze jedno pytanie - czy jak kupię 10 paczek to nie przesadzę z ilościa ?
No my na ogół jak są w Lidlu jakieś interesujące promocje, to jedziemy tak do 10-ej, albo na samo otwarcie (czasem taki długi ogonek jest przed sklepem jak za dawnych lat i się pchają z tymi wózkami, raz nawet szybe stłukli, tak się pchali). Chociaż wczoraj byliśmy o 13-ej i jeszcze wszystko było (u nas na osiedlu głównie emeryci mieszkają ). Kupiliśmy 2 paczki pampersów, 2 pary skarpetek, rajtuzek, śliniaczki i śpiworek (ale wybraliśmy taki większy, bo dosyć cieplutkie były). Za to moja mama, jak poszła u siebie w Lidlu, to już praktycznie nic nie było, ale ona mieszka na młodszym osiedlu.
Tak to już w tych lidlach jest. Jak coś się trafi fajnego i taniego, to szybko znika. Ale dużo zależy od tego, co jest w promocji i jacy ludzie w pobliżu mieszkają. My w niedalekiej odległości mamy 5 lidlów i czasem jest tak, że w jednym nie ma po czymś śladu, a w innym praktycznie nie ruszone. Także jak coś jest w korzystnej cenie, to ruszamy na wycieczkę. Poza tym mój mąż w drodze do pracy też moja 3, więc w zasadzie zawsze udaje nam się kupić to, co nas interesuje z oferty.
Wczoraj nie miałam czasu na komputer i teraz was nadrabiam. Rano byłam na pobraniu krwi. Jak zwykle był problem ze znalezieniem żyły, najpierw jedna ręka, potem druga i grzebanie. No słabo mi było strasznie. Zmusiłam męża, żeby sobie też zrobił morfologie, bo ostatnio miał jakieś 8 lat temu, no i jeszcze grupę krwi, bo nie miał oznaczonej. Ryzyka konfliktu nie ma, bo ja mam grupę B rh+, ale okłamałam go, że musi zbadać i tyle
Było mi tak słabo, że jak tylko zjadłam śniadanie i mąż pojechał do pracy, to położyłam się spać i wstałam o 13-ej. I dalej nie czuje się najlepiej, nienawidzę pobierania krwi. Nawet sobie nie chce wyobrażać, co będzie później jak przyjdzie czas na glukoze

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 15:13   #2354
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:

Z tego co wiem to jedynie mozesz starać sie o kuroniówkę o ile pracowałaś gdzieś ostatnio przez 12msc(?) nie wiem dokładnie, niech mnie któraś poprawi. A tak to raczej nic innego nie może Ci przysługiwać.... W końcu jak TŻ ma iść tylko na 3msc to nie jest wiele...

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Stary 2011-02-01, 15:15   #2355
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
a do mojego meza przyjechal kumpel z Turku z PS3 jakas niedawno to bylo i okazalo sie ze wzial nie ten kabel co trzeba- sluchaj caly wieczor jezdzili i kabla szukali po Łodzi, w koncu kupili ale tez nie ten, zebys ty widziala jacy zli byli w koncu wpadli na pomysl ze w 1000ca beda grac hehe

ja tez sie staram ruszac i masz racje ze czlowiek sie lepiej wtedy czuje, z tym ze ja preferuje spacerki w okolo osiedla i zakupy...w domu to wymiekam nic mi sie nie chce...czasem mysle ze moze dlatego ze wynajmuje to mieszkanie i nie czuje sentymentu ale nie to zebym brudem zarosla czy cos ale ogolnie Tż takie sliczne mable robi ale nam sie w to nie oplaca pakowac

moj maz tez duzo pracuje sam wiesz, wspolczuje mu strasznie ale on juz tak ma, ale z jednej strony tez musi...
Hahaha nie ma to jak "uzależnienie" od grania

My jak wynajmowaliśmy to też nie inwestowaliśmy w mieszkanie, mało co było robione, jedynie malowanie, meble jakieś badziewne z targu bo po co na wymiar jak to nie było nasze mieszkanie a do innego nie wejdą, więc rozumiem cię doskonale.
Życzę Wam abyście w niedługim czasie mieli już swoje M, nam się udało po 4 latach przejśc z wynajmowanego na swoje

Cytat:

Janie pomogę, ale współczuję sytuacji, szkoda że mąż nie poczekał z tym jeszcze troszkę bo jak wiadomo żeby był zarobek trzeba coś włożyć i na początku ciężko o zyski, chyba że tż ma już mniej więcej zaplanowane co i jak i potencjalnych klientów.

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Eweska ja mam od dwóch dni takie spanie, że nie wstaje w nocy na siku, ale jak sie rano obudze to mam ochote posikać sie jak leże bo wydaje mi sie, że nie doniose do kibelka 10l siuśków TŻ sie zawsze śmieje, że 10 minut rano sikam

Skad ja to znam I reakcja mojego tż-ta podobna
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 15:18   #2356
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
niech sie ubiega o dotacje z działania POKL 6.2 na dofinansowanie na rozpoczęcie dz. gosp.

Mozna zyskac do 40tys na start plus wsparcie pomostoe co miesiąc przez 6 msc po ok 600-1000zł na biezącą działalnośc jak np. ZUS, najem lokalu itp.
Musicie dowiedzieć sie w swoim WUP-ie jacy są operatorzy na terenie Waszego województwa i uderzyc tam do nich. Pisze sie wniosek, potem najczesciej są rozmowy kwalifikacyjne a ostatni etap to uczestnictwo w szkoleniach z zakresu przedsiebiorczości (obligatoryjnie) i wówczas sie pisze dopiero BP. W zależności od województwa i od operatora mogą być rozbieżności w ścieżkach rekrutacji.
Okres trwałości wynosi 12msc, czyli od momentu załozenia firmy, przez rok trza prowadzić działalność gospodarczą.. Amen

oo andziotku własnie takie grube bym chciała ! Dzieki !
z tego co wiem to zeby sie ubiegac o to dofinansowanie to trzeba byc coanjmniej pol roku bezrobotnym

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 15:25   #2357
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
z tego co wiem to zeby sie ubiegac o to dofinansowanie to trzeba byc coanjmniej pol roku bezrobotnym
ale mówisz andziot o UP, a działanie Program Operacyjny Kapitał Ludzki 6.2 "Wsparcie i promocja przedsiębiorczości" to inna sprawa.
Tam może się zdarzyć, ze grupą docelową są np. bezrobotni czy też długotrwale bezrobotni ale niekoniecznie. Raczej osoby bezrobotne są po prostu traktowane jako grupa priorytetowa, która dostaje na etapie rekrutacji dodatkowe punkty. Wszystko zależy od instytucji wdrażającej.

Dziewczynki jadę do domku.
Kuknę do Was jak przebije sie przez te krakowskie korki.. czyli za ok 1,5h :| Buzi

Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-02-01 o 15:28
Stary 2011-02-01, 15:29   #2358
bzyczka1
Zakorzenienie

Agnieszka.M no ale wiesz konflikt może być mimo że ty masz B rh+ bo tż może mieć rh- i nie wiesz po kim maleństwo odziedziczy czynnik rh.
U nas tż ma 0rh+ a ja mam A rh- i konflikt jest.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 15:31   #2359
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

witam dziewczynki witam sie i lece nadrabiac

tż w pracy a ja jestem w wirze porządków od wczoraj
a do nadrobienia ładnych kilka stron

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-01, 15:31   #2360
violisia
Zadomowienie

Cytat:

.
eeee nic ciekawego,

nie no zartuje, jakbym dobrnela do tych stron, to pewnie byl znowu nie byl;a na biezaco hehe
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 15:32   #2361
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
agus - niezły dym .
Cytat:
Monia robie carbonare z makaronu spaghetti i najczesciej z tego przepisu
http://www.wielkiezarcie.com/recipe16534.html

i czasem modyfikuje tez sery - plesniowy takze zdarzyło mi sie wsadzic, choć pewnie to profanacja i jajka już nie daje - tak wiec to nie taka 100% carbonara

a w ogole to czasem tez robie carbonare z torebki Knorra
Kasia, ja tez chce takie szaleństwa
Agus... to grubo się paliło ;/
mowie wam, masakra

zamowilismy lozko
i dwa stoliczki

lozko wychodzi drogo, ze wzgledu na ta otwierana skrzynie, ktora jak dla nas jest spelnieniem marze, bo miejsca na szafe na razie nie mamy

jade do szkoly rodzenia:papa:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (12,1 KB, 40 załadowań)

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-02-01 o 15:34
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 15:34   #2362
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
ale mówisz andziot o UP, a działanie Program Operacyjny Kapitał Ludzki 6.2 "Wsparcie i promocja przedsiębiorczości" to inna sprawa.
Tam może się zdarzyć, ze grupą docelową są np. bezrobotni czy też długotrwale bezrobotni ale niekoniecznie. Raczej osoby bezrobotne są po prostu traktowane jako grupa priorytetowa, która dostaje na etapie rekrutacji dodatkowe punkty. Wszystko zależy od instytucji wdrażającej.

Dziewczynki jadę do domku.
Kuknę do Was jak przebije sie przez te krakowskie korki.. czyli za ok 1,5h :| Buzi
Dzizas jakie to skąplikowane Małż 2 lata temu już założył firmę i nie pamiętam jak to było z tym dofinansowaniem....

Wieczorem bede mieć koleżankę na kawie więc pasuje Alu ruszyć dupencję z łóżka i ogarnąć pokój

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Stary 2011-02-01, 15:35   #2363
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Agnieszka.M no ale wiesz konflikt może być mimo że ty masz B rh+ bo tż może mieć rh- i nie wiesz po kim maleństwo odziedziczy czynnik rh.
Eeee... Ale przecież konflikt jest tylko jeśli matka ma Rh-, a dziecko ma po ojcu Rh+, nie?
U nas niestety jest takie ryzyko, bo ja mam AB Rh-, a tż ma 0 Rh+.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-02-01, 15:40   #2364
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Eeee... Ale przecież konflikt jest tylko jeśli matka ma Rh-, a dziecko ma po ojcu Rh+, nie?
U nas niestety jest takie ryzyko, bo ja mam AB Rh-, a tż ma 0 Rh+.
Zgadza się konflikt jest wtedy tylko gdy matka ma Rh - , jeśli matka ma Rh + a ojciec Rh - konfliktu nie ma.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 15:41   #2365
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
zamowilismy lozko
i dwa stoliczki
agus87 bardzo fajne a co to za firma?

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 15:42   #2366
violisia
Zadomowienie

padam na twarz ze smiech jak eweska napisala ze jak maly ja kopnal to jej cycek podskoczył:P:haha ha::hahah a: (dalej nadrabiam..)
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 15:44   #2367
matallewar
Zakorzenienie

A może któraś z Was interesuje się literaturą i filmem detektywistycznym?

Poszukuję książki/filmu z postacią oficera Scotland Yardu i nie mogę nic znaleźć

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-01, 15:46   #2368
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Z tego wniosek, że może warto przenieś urlop tacierzyński na 2012 r. i wykorzystać ten darmowy dodatkowy tydzień ( płatny w 100% przez zus )
To niby jest jakis pomysl, ale moj TZ sie domaga urlopu jak urodze, bo "corcia bedzie taka mala i on ja bedzie kangurowal i na pewno wtedy sie bedzie czula jak w brzuszku"
No coz, dziwna ma teorie, bo w brzuszku nie ma tylu wlosow co on na klacie, ale nie bede go wyprowadzac z bledu

Jezeli zgaga moglaby dostac jakas nagrode, to moja mialaby Oskara. Pierwszy raz w zyciu cos takiego przezywam - cala noc nie spalam, rano zjadlam dwa Rennie i nie widze zadnej roznicy, a teraz czekaja mnie jeszcze 3 godziny wykladu, nie wiem jak dam rade.Chyba po drodze wpadne po migdaly, ale jakos nie wierze, ze to pomoze. To maja byc luskane czy w skorupkach?
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 15:47   #2369
mamaoptymistka
Zadomowienie

moniqac będąc raz na pazurkach kosmetyczka po wszystkim zrobiła mi taki nawilżający zabieg: na ręce nasypała dwie łyżki cukru i do tego nalała dwie łyżki oliwki dla dzieci, kazała 2 minuty rozcierać dość dynamicznie na całe dłonie tak jakbym myła ręce i potem letnią wodą spłukać - efekt cudowny polecam rączki jak marzenie.

Vanes nie masz wielkich możliwości pozyskania kasy, zwalniając się sam przez 3 m-ce on jest bez wynagrodzenia, skąd taki pomysł teraz kiedy jeszcze zima a Ty zaraz rodzisz .... moim zdaniem mało odpowiedzialna decyzja i coś mi się wydaje że wcale jej z Tobą nie konsultował a powinien.
Będąc w takiej sytuacji liczyłabym teraz każdą złotówkę i starała się nawet ukrywając przez mężem gdzieś schomikować trochę kasy ............ nadal mam w pamięci ten jego pomysł z papierem toaletowym zamiast wkładek laktacyjnych - brak słów, może on zacznie zamiast papieru dla siebie używać liści .... sorry ale nie wytrzymałam

Aha jeszcze coś skąd pewność że po 3 m-cach na pewno dostanie to dofinansowanie, przecież chyba z dnia na dzień tego nie przelewają a może będzie musiał czekać kilka m-cy a może samo składanie, zbieranie dokumentacji zajmie mu dużo czasu

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-02-01 o 15:52
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 15:48   #2370
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
uwielbiam wszelkiego rodzaju makarony i sosy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
ja teeeeżżżż! i chętnie poczytam jakie macie przepisy

Cytat:
Kurcze w nocy ładnie śpię, budzę sie tylko raz na siku i jestem tak niewyspana że szok, nie wiem chyba powinnam po 15godzin na dobę sypiać
zazdroszczę Ci tego spania i sto lat dla synka

Cytat:
TAKIE kupiłam dokładnie, kolor ten pearl ale on taki siwy jest
fajne, zapisałam sobie a ciemny ten pearl czy raczej jasny? nie prześwitują te leginsy?

Cytat:
dziewczyny jeszcze jedno pytanko - coś mi się strasznie łąpki zniszczyły - mam między palcami aż takie białe skorpupy-suche i czerwone plamy, szczypiące - albo przemroziłam, albo przemoczyłam ręce - co z nimi robić? jakiś krem? czy jakiś zabieg?
krem z mocznikiem i jakieś kąpiele w ciepłej oliwie

Cytat:
a nie rozmawialiście wcześniej o tym, że on ma firmę zakładać i tak wyskoczył ni z gruszki ni z pietruszki? Chodzi Ci o dofinansowanie ale jakie?

Aliczka, ale czad z tym Waszym nazwiskiem Ja też jestem lew a mój małż to panna, więc podobnie
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości