|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dni do ślubu odliczamy i kolejnych relacji się spodziewamy - PM 2011, cz.31
Cytat:
![]()
![]() |
#2342 | |||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Dni do ślubu odliczamy i kolejnych relacji się spodziewamy - PM 2011, cz.31
wooo ale pojechałas po nim, ale czasem trzeba!!!
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- happy współczuje pieska ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Zakorzenienie
|
jestem
![]() widzę, że sms się podobał ![]() ale jednak gadałam z oraganizatorem i idziemy jutro nie w niedzielę ![]()
#2344 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny zobaczcie co fajnego dostałam dzis
![]() ![]() Pewnego dnia nauczycielka poprosiła swoich uczniów, by wypisali na kartce imiona wszystkich kolegów z klasy, zostawiając przy tym trochę miejsca obok nich. Potem powiedziała do uczniów, by się zastanowili nad najmilszą rzeczą, którą mogliby powiedzieć o każdym ze swoich kolegów i napisali to obok ich imion. Trwało to całą godzinę, zanim wszyscy skończyli, i przed opuszczeniem klasy oddali swoje kartki nauczycielce. W weekend nauczycielka napisała każde nazwisko na kartce i obok niego listę miłych rzeczy przypisanych mu przez kolegów.. W poniedziałek każdemu z uczniów oddała jego lub jej listę.Już po krótkiej chwili wszyscy się uśmiechali. "Rzeczywiście?", było słychać szepty. "Nawet nie wiedziałem, że dla kogoś coś znaczę!" i "nie wiedziałem, że inni mnie tak lubią", brzmiały komentarze. Nikt potem nie wspominał już o tych listach. Nauczycielka nie wiedziała, czy uczniowie dyskutowali o nich ze sobą lub z rodzicami, ale to nie było istotne Ćwiczenie wypełniło swoje zadanie. Uczniowie byli zadowoleni z siebie i z innych. Kilka lat później jeden z uczniów zmarł i nauczycielka poszła na jego pogrzeb. Kościół był pełen przyjaciół.Jeden po drugim z tych,którzy kochali lub znali młodego człowieka, przechodzili obok trumny i oddawali ostatnią cześć.. Nauczycielka podeszła jako ostatnia i modliła się przy trumnie.Kiedy tam stała, ktoś z niosących trumnę powiedział do niej: "Czy była pani nauczycielką matematyki Marka?" Skinęła: "Tak". Ten powiedział: "Mark bardzo często mówił o pani." Po pogrzebie większość szkolnych kolegów Marka zebrało się razem. Byli tam również jego rodzice i wyraźnie czekali na to, by porozmawiać z nauczycielką.. "Chcemy pani coś pokazać", powiedział ojciec i wyciągnął portfel z kieszeni. "Znaleziono to, kiedy zginął Mark. Sądziliśmy,że pani to rozpozna" Wyjął z portfela zniszczoną kartkę, która najwyraźniej sklejona, była wielokrotnie składana i rozkładana. Nauczycielka wiedziała, nie patrząc, że była to ta kartka, na której były miłe rzeczy, jakie koledzy napisali o Marku. Chcieliśmy pani bardzo podziękować za to, że pani to zrobiła", powiedziała matka Marka. " Jak pani widzi, Marka bardzo to cenił". Wszyscy dawni uczniowie zebrali się wokół nauczycielki. Charlie uśmiechnął się i powiedział: " ja też mam jeszcze moją listę. Jest w górnej szufladzie mojego biurka". Żona Hainza powiedziała: "Hinz poprosił mnie, żebym wkleiła listę do naszego ślubnego albumu". "Ja też ciągle mam swoją", powiedziała Monika. "Jest w moim dzienniku" Potem Irena , inna uczennica, sięgnęła to swojego terminarza i pokazała wszystkim swoją porwaną i postrzępioną listę."Zawsze noszę ją przy sobie", powiedziała Irene, i dodała: "Sądzę, że wszyscy zachowaliśmy nasze listy." Nauczycielka była tak wzruszona, że musiała usiąść i zaczęła płakać.Płakała nad Markiem i nad wszystkimi kolegami, którzy go nigdy już nie zobaczą. Żyjąc z bliźnimi, często zapominamy, że każde życie kiedyś się kończy i, że nie wiemy, kiedy ten dzień nadejdzie. Dlatego należy mówić ludziom, których się kocha, że są szczególni i ważni Powiedz im to, zanim będzie za późno. Możesz to zrobić wysyłając im tę wiadomość. Jeśli tego nie uczynisz, stracisz cudowną okazję do zrobienia czegoś miłego i pięknego.. Jeśli dostałeś tę wiadomość, to dlatego, że ktoś się o ciebie troszczy i to znaczy, że jest przynajmniej jeden człowiek, dla którego coś znaczysz.Pomyśl, zbierasz to, co siejesz. To co wniesiemy do życia innych, wróci do naszego życia. Ten dzień będzie szczęśliwy i wyjątkowy dokładnie tak, jak ty! |
![]() ![]() |
![]() |
#2345 |
Zakorzenienie
|
Hej Słonka
![]() Ja tylko na chwilkę wpadłam pochwalić się, że 120 dni = 4 miesiące do ślubu
![]() A jutro bawię się na weselu (drugim w tym miesiącu). W tym roku jeszcze nam 8 zostało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2346 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Zakorzenienie
|
Pomarancza - wzruszyłam się
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2348 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2350 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a można wiedzieć dlaczego? Pytam się bo z doświadczenia wiem, że Amstafy to straszne pieszczochy takie do kochania ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Pomarancza fajna historia ![]()
![]() |
#2351 | |
Zadomowienie
|
dzieki
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Zadomowienie
|
dziewczynmy ide spac bo jutro z rana z moim D jedziemy na narty na jeden dzien, szu szu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2354 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() haha to sie wybawicie ![]() Ehh... boląmnie te żebra, dodatkowo prawa strona całych pleców i kark po prawej stronie ![]() Lecę spać ![]()
![]() |
#2355 | |
Zakorzenienie
|
ok
![]() Cytat:
Gitmartusia kiedy jedziecie na torwar ? Jutro ? my w nd a tez dostalam tego smsa ze coś wygraliśmy i jestem ciekawa czy to okaże się prawdą ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2356 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2357 |
Wtajemniczenie
|
ale mam cudownego TŻ
![]() Dziś poszedł na pępkówkę. Było mi trochę smutno, że w piątek będę siedziała sama bez niego, ale to spotkanie było dla niego ważne tym bardziej, że miał na nim oddać tacie nowo narodzonego dziecka motocykl, który mu odrestaurowywał. Szykował jeszcze wczoraj maszynę, polerował itp itd. Umówiliśmy się, że odbiorę go z tej imprezy (mam nadzieję, że nie będzie gumą ![]() ...przed chwilą tu weszłam... na stole w pokoju czekał na mnie bukiet czerwonych tulipanów i słodkości ![]() ![]() idę nadrabiać
#2358 |
Zakorzenienie
|
Jakiś czas temu wróciliśmy. Rozdaliśmy zaproszenia z mojej strony: cioci i wujkowi, a potem siostrze ciotecznej i jej rodzinie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2359 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Babcia pożyczyła mi książkę p.t."Skrzywdzona" ponoć czyta się jednym tchem. Zabieram się do czytania.
![]() |
#2360 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2361 |
Zakorzenienie
|
Bardzo bym prosiła o przeprawienie mojej daty ślubu w kalendarzu- biorę ślub 23 lipca, a wpisany jest 27 sierpień...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2362 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Happy wiem co czujesz, miałam 3 psy i jakiś "uczynny" sąsiad je wytruł...
![]() |
#2363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki, super wygodne ![]() ![]() Przez wasze kuszenie upiekłam soie dukanowską beze ![]()
![]() |
#2365 |
Zakorzenienie
|
a ja spróbowalam zrobic własnoręcznie zaproszenie i jesli na targach nas nic nie zachwyci to myslę że zajmę się produkcją alez miałam radochę
![]() pytanko do tyc które same robiły zaproszonka - papiery kupowałyście w papierniczym czy np w internecie ? pomarańcza ładny tekst wstawiłas ! |
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Zakorzenienie
|
pomarańcza dzięki za info w sprawie zaproszeń
a opowiadanie piękne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() __________ Lecę spać, bo TŻ chce już laptopa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2368 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() - ehhh, brak słów ![]() tak mi się chce spać, że chyba idę lulać a TŻ najwyżej obudzi mnie telefonem ![]()
![]() |
#2369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja wymarzyłam sobie podwójny papier i sporo wstazki na każde zaproszenie ale takie jak mi sie podobaja kosztują 6,50 więc to masakra... a ta ilość frajdy na tą chwile - warta zachodu :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2370 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.