|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
http://www.fakt.pl/sledztwo-w-sprawi...y,98239,1.html
![]() I tu info, niech któraś obejrzy i napisze co było PLISSSSSSSSSSS (jam w fabryce wtedy): JUTRO O GODZINIE 8.30 W TVP 2 W PROGRAMIE "PYTANIE NA ŚNIADANIE" OSOBIŚCIE WYSTĄPIĘ, REPREZENTUJĄC NASZĄ 30TYSIĘCZNĄ GRUPĘ. MAM NADZIEJĘ ŻE OD PROWADZĄCYCH NIE PADNĄ JAKIEŚ GŁUPIE PYTANIA. IDZIEMY CORAZ DALEJ! TRZYMAJCIE KCIUKI. JESTEM TYLKO STUDENTEM ALE POSTARAM SIĘ SPEŁNIĆ SWOJE ZADANIE JAK NAJLEPIEJ. POZDRAWIAM WSZYSTKICH I DZIĘKUJĘ ŻE SIĘ DO MNIE DOŁĄCZYLIŚCIE ! A teraz idę Was czytać ![]()
#2342 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Cytat:
Boskie ![]()
![]() |
#2343 | |||
Zakorzenienie
|
100 lat dla Gabrysi
![]() Megi super zdjęcia... Iguś wygląda na starszego ![]() ![]() Aneczkkaa ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziś z Michałkiem mieliśmy ciężki dzień. Chyba się @ zbliża i nerwowa chodzę, aż na niego nakrzyczałam i mi z tym bardzo źle ![]() Rozpisałyście się o porodach... Ja też swój ostatnio wspominam... O 8 rano zaczął odchodzić mi czop. O 12 przyjechał kurier z wózkiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2344 |
Wtajemniczenie
|
http://kontakt24.tvn.pl/temat,sprawa...82bfcb70497d53
Dla mnie oni oboje są dziwni ... ciekawe czy faktycznie tylko matka nad dzieckiem się znęcała... Boże biedne dziecko ![]() ![]() ![]()
#2345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W środę w domu Szymonka był kurator sądowy. W sprawozdaniu stwierdził, że chłopiec ma doskonały kontakt z matką.Tak super bezpośredni kontakt ma zwłaszcza w momencie jak po twarzy dostaje... ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Jeszcze pisałyście o pogodzie - u nas cieplutko +8st i słonecznie. Troszkę wiało... A na obiad gołąbki ![]() ![]()
![]() |
#2346 |
Wtajemniczenie
|
MEGI z Igorka maly przystojniak rosnie
![]()
#2347 |
Wtajemniczenie
|
Przyznaje że to jej głos, że to jej słowa i że niby do męża je kierowała a nagrania są zmontowane? Ja do męża mówie różne rzeczy w złości, ale na pewno nie "Kur** jedz, gdzie masz kapcie? zaraz pasem ci przypierd*** nie wytrzymam pierd**** mendo, ja Ci gotuje a Ty co?" itp itd...
Sory że Was tym zamęczam ale spędza mi to sen z powiek i spokój dnia... Ja nie dałabym sobie razy z takim maltretowanie psychicznym (przy założeniu że nie mogłabym zabić...), a co dopiero 5letni chłopczyk... ![]() Ona się chyba na nim wyżywa za niepowodzenia swojego życia ... za rozwód itp ... ale ta sprawa może mieć duuuużo głębsze dno i mam tylko nadzieję że matka nie została zlinczowana niesłusznie... ale z 2 str sama przyznała się do tych słów więc niby do kogo teksty o jedzeniu i kapciach.. ehhhh idę spróbować spać ![]()
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2011-03-10 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2348 |
Raczkowanie
|
Gabrysiu- wszystkiego dobrego ci życzymy!! dużo zdrówka uśmiechu i radości!!
![]() ja dalej was nadrabiam.. a raczej stoję w miejscu... bo nie mam czasu... idę piec ciasto a później 'zadanie domowe' odrobić i spać... bo jutro muszę jechać do Bytomia;( dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2349 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Megi piękne zdjęcia Igorek jest taki dziecinnie dorosły ![]() ![]() Kurcze chcialam sie dowiedziec o ten wyjazd ale ten telefon nie dziala napisalam @ ciekawe czy cos odpiszą. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gmyrelko, ja mam podobne odczucia. W ogóle w szoku byłam że pokazała swoją twarz. Może dojść do linczu... W ogóle wszyscy się motali, i w Gopsie, i prokuraturze, policja to nawet gadać nie chciała. Nikt nie odpowiadał na proste pytania... dupki jedne. Żal mi dziecka, moim zdaniem trzeba go zabrać od matki...
![]() |
#2351 | ||||
Zakorzenienie
|
aneczka, Asiulek, izazula,PoP, tylkooliwka, Sara, Darusia, gusinek, Gmyrelka, Ecia, agnieszka, anakazar, cynamonkowa, minka, cigi, Ferrou, Baobabku, libra, Megi, machaj - bardzo, bardzo, bardzo dziękuję każdej z Was z osobna za pamięć
![]() A impreza u nas w niedzielę dopiero. Cytat:
nic dodać!!! A Igor całkiem inny niż go pamiętam z naszego spotkania-taki facecik teraz ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2352 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/kubek-niekapek-lov...480245848.html Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dziś u kolezanki byłam 5 dzieci w jednym mieszkaniu to łeb pęka , była 6 latka , 3 latka , szymek , 1.7 roczku i Ola .. szał , kolezanka nie wyklucza 4 dziecka jak zmienią mieszkanie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/kubek-niekapek-lov...480245848.html Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dziś u kolezanki byłam 5 dzieci w jednym mieszkaniu to łeb pęka , była 6 latka , 3 latka , szymek , 1.7 roczku i Ola .. szał , kolezanka nie wyklucza 4 dziecka jak zmienią mieszkanie ![]() ![]() Wszystkiego najlepszego dla Gabrysi ![]() ![]()
![]() |
#2353 |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za gratulacje
![]() Megi Igor mały przystojniak rośnie oj mamuśka będziesz miała przechlapane laski będą sie koło niego kręcić na bank ![]() ![]() ![]() A mrówka gdzie nam znikła ? Ja na moment jestem padnięta bo byłam u mamy w mieszkaniu nakładałam gips na ściany ![]() ![]() ![]() tez sobie zamówiłam tą Mikrodermabrazje i dzis przyszła , własnie zrobiłam ![]() ![]() ide spać jutro was nadrobie ![]() Dobranoc ![]()
#2354 |
Wtajemniczenie
|
MROWAK a ja sie chyba nie pogodze z tym,ze ten rok tak szybko minal...troche mi smutno z tego powodu...dobra nie troche bo bardzo az mam lzy w oczach...
jak patrze na Karinke jaka ona juz samodzielna....wcale juz nie przypomina tego bezbronnego bobaska sprzed roku...a przeciez to tak nie dawno bylo...czuje sie jakby ktos ukradl mi albo za szybko zabral ten czas... i jeszcze przegladalam przed chwila zdjcia i juz calkiem sie rozkleilam
#2355 | |
Rozeznanie
|
Co do sprawy tego chlopca; to mysle sobie tak
Ojciec zapewne tego wszystkiego nie robi z milosci do dziecka tylko z nienawisci do matki; i nie wiadomo jak sam dziecko i te matke traktuje; Ale tego nie wiem; moge domniemac tylko; W kazdym razie, gdyby ktos maltretowal moje dziecko, wszelkie organy i ta osoba nie pozbyly by sie mnie; A ten przez pare miesiecy nie interesowal sie za bardzo; Co do matki, to oczywiste jest to, ze traktuje tak dziecko, tak jak gmyrelka pisze; Moze go nie bije jakos dotkliwie, to faktycznie moze wyjsc w nagraniu z czegos innego; Ale sama ta przemoc psychiczna wystarczy; A postawa wszystkich organow jest skandaliczna! ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- A co z Kubusiem? ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- A co tu takie pustki????.... Dziewczyny w czym sypiaja wasze maluchy? Jestescie zadowolone z dwuczesciowych pizam? (moja probowalam polozyc w takiej, ale plecki od razu na wierzchu, bo czesto sie budzi i bryka) ferrou zagladalam i tam jest tego o tych mineralach caaaaaaaaaala masa!!! Czy moglabys mi wkleic jakiegos linka dla poczatkujacej i chcacej wiedziec tylko minimum? przynajmniej co do podkladu? ![]() Basiulka ostatnio ucina sobie drzemki po 17; budzi sie przed 19. Myslalam, ze wplynie to na jej nocne spanie, klade ja ciut pozniej, ale spi bardzo ladnie (tfu tfu); Dziwne to... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2356 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moje ulubione produkty to Frosh ,ale w lidlu nie ma w ogóle nie wiem gdzie są , nawet w szlekerze nie ma ,eisig z froscha dla mnie nie zastąpiony w kuchni , a spirytus do szyb z froscha rewelacja tyle dzieciaków w jednym miejscu to się nie dziwię że łeb pęka , moje jak zaczną wariować to czacha dymi ![]() Co do sprawy "Ratujcie Szymona" to faktycznie ten ojciec jakiś dziwny , tak o tym opowiada bez emocji , nie wiem dziwny , co nie zmienia faktu że matka to kawał blaci ![]() Mam nadzieję że jednak biedny chłopiec zostanie od niej zabrany, bo na pewno cierpi , o ile w ogóle zna inne zycie , może on nie wie że może być inaczej i dlatego może wyglądać że ma dobry kontakt z matką??? Boże a ile jest takich spraw i nikt nic nie wie ,dramat się rozgrywa w 4 ścianach ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cigi mój spi w piżamie 2 częściowej i body pod spodem , u nas jest chłodnawo w nocy , a on często śpi z tyłkiem do góry oczywiście odkryty. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Rozeznanie
|
libra, no a u mnie dosc cieplo, a ostatnio mala spi pol nocy ze mna, pod moja wieeelka koldra, ja spie w koszuli na ramiaczkach, a ona najczesciej w bluzeczce i spiochach (chodzi mi o takie bez rekawkow) i mam wrazenie, ze moze jej byc goraco
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej,... tak w dwóch słowach trudno napisać coś o minerałach, Mi bardzo pomógł filmik agabil o aplikacji minerałów http://www.youtube.com/watch?v=YGGqFn8OwbM Catro ![]() ![]() ![]() Mój śpi w pajacyku, albo body + spodenki, To wiercipięta jest i pidżamki się nie sprawdzają ![]() A Kubuś, niby lepiej po antybiotyku, samopoczucie ma super, szaleje ![]() ![]()
![]() |
#2359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak Cie się wydaje że jej gorąco to ubierz lżej ,w zasadzie powinna być ubrana jak Ty , no może nie na ramiączkach ale w takiego rampersika pajaca bez stópek Ferrou oby postawili diagnozę |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2360 |
Zakorzenienie
|
ja tylko na sekundkę, dzisiaj moja mama z Kubusiem zostaje, dziadek jedzie na badania z moim dziadkiem
![]() ![]() Kalinko sto lat królewno ![]() ![]()
#2361 |
Zakorzenienie
|
KALINKO przede wszystkim zdrowka abys mogla czerpac radosc ze spacerkow wiosennych , cudowną rodzine juz masz i to najwieksze szczescie jakie mozesz miec!
U nas noc fatalna, prawie wcale nie spalismy, mala miala prawie 39 goraczki, a na dzisiaj sie z mama na zakupy umowilam i dupa, czekam az tz mi zadzwoni na ktora mam isc do lekarza ![]()
![]() |
#2362 |
Zakorzenienie
|
KALINKO KOCHANA- STO LAT, SAMYCH RADOŚCI I UŚMIECHU NA BUŹCE
![]() ![]() darusia- buziaki dla chorej Oliwci ![]() Kurcze, coś te dzieciaczki chorują... mam nadzieję,ze nas ominie bo nawet nie mam czym zmierzyć temperatury ![]() A zwykłym elektronicznym (taki też posiadam) nie wyobrażam sobie mierzyć... jak Wy to robicie?? Przecież ona nie usiedzi nawet chwili... U nas noc ok ale do 4.15. Mała obudziła sie... niby zaspana ale spać nie chciała ![]() ![]() Co do sprawy Szymka- to nie che tu przesądzać od tego powinien być sąd ale jak widać... średnio to wychodzi. Nie wiem czy ojciec jest tu bez winy, wiem jedno- matka jest winna!! i powinni coś z tym zrobić i to szybko!! Cigi- u nas tez jest tak, że jak mala uśnie nam wcześniej bez kąpania, nawet zdarzało sie o 17-tej, to spała do rana nawet dłużej niż zwykle... nie wiem o co w tym chodzi ![]() najgorsze jest jak sobie pomyslę, ze Szymek to nie jedyne dziecko w takiej sytuacji. Takich rodzin jest MNÓSTWO... to jest przerazajace...
#2363 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Aneczkkaa – jak zobaczyłam Maciusia jedzącego pomidorową to pierwsza moja myśl jak ona dopierze te rękawki i po co mu ten śliniak. Maciuś śliczny. Asiulka- cudne to zdjęcie całej trójki. Megi – Igor to coraz bardziej przystojny się robi. A dzisiaj Urodziny ma nasza zdolna KALINA ![]() Kalinko zdrówka Ci życzę bo resztę to na pewno zapewnią Ci kochający rodzice. ![]() ![]() Machaj Ty w szkole ale nie zapomnij wstawić zdjęć naszego nowego roczniaka.
#2364 | |
Wtajemniczenie
|
Kalinka 100 lat!!!!!!!!!Wszystkiego co najpiękniejsze
![]() ![]() ![]() Dziewczyna dajcie mi linka do tej wypowiedzi o Szymonku ja tego nie widzialam i nie mogę znleźć jak pisałyście o uwdze to wtedy byla matka to ją mąż bije,nie moge znaleźć Cytat:
![]() Ale PoP zapracowana nawet na chwilę nie wskoczy ![]() wycofuję ![]() ![]() Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-03-11 o 07:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I też się boję czy oni po prostu tym biednym dzieckiem nie walczą między sobą.Sprawa rozdmuchana na 102,tylko już w sumie nie wiadomo po co i dlaczego. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cigi ja temacie minerałów też sporo siedziałam,ale po testowaniu kilkunastu kolorów zrezygnowałam,bo miałam dosyć szukania.Tam jest wybór kilkudziesięcu odcieni i zwariować można zanim się coś dobierze.Plus jest taki,że na pewno każda z szukających znajdzie dla siebie kolor idealny.Zależy też oczywiście od firmy. Ja używam mineralnego od 3 lat i to moja druga podkładowa połowa ![]() Cytat:
![]() Ja kiedyś sporo czytałam o tym,że to co u nas jest robione(proszki,szampony, płyny)jest rozcieńczane z wodą itp-wszystko po to by zaoszczędzić. Dzisiaj byłam w sklepie u nas i koleżanka co sprzedaje powiedziała mi,że jest szał na cukier. Ludzie jak w amoku kupują po kilkanaście kg,a w lidlu już jest limit na ilość wykupowanego cukru ![]() Wszystkiego najlepszego dla Kalinki ![]()
![]() |
#2366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U darusi chodziło mi o to że jak Oliwka pije ładnie ze szkanki to chyba nie bardzo jest sens żeby uczyć nawet innego niekapka. A buty szkoda. Myślałam że już wiesz jaki rozmiar. Faktycznie trzeba najpierw mierzyć ![]()
![]() |
#2367 |
Zakorzenienie
|
Info jeszcze odnośnie cukru:Polacy też mają limit na kupno cukru w niemieckich sklepach.Paranoja.
#2368 |
Zakorzenienie
|
Nie potrzebnie porównujecie wózek spacerowy (tradycyjny) z wózkiem typlu parasolka. One z założenia są inne. No i wiedomo że jeżeli chcemy aby był lekki i wygodnie sie składał to on musi mieć rogi. Najlepiej mieć 2 wózki spacerowe. Ja tak mam ( 2 maclareny
![]() ![]() Co do spania to moja córka sypia oczywiście w pajacu i w śpiworku więć nie mamy problemu z przykryciem. No i u nas dość ciepła jest w domu. A ja dzisiaj jadę z WAwy pod Kielce ![]() ![]()
#2369 |
Zakorzenienie
|
Właśnie obejrzałam "pytanie na śniadanie". Postępowanie zostało wznowione. Powiem Wam jedno. Matka - potwór potrzebuje pomocy, ojciec - totalnie bezradny, który nawet nie wie gdzie może się zwrócić o pomoc. Moim zdaniem winne są nasze służby pańtwowe, na które płacimy ciężkie podatki. Niedopuszczalne jest żeby nikt nie reagował wtedy kiedy trzeba.
Jeszcze raz przypomnę albo polecę obejrzeniu film "Tato" zBogusławem Lindą. Matka z chorobą psychiczną ma przyznane pełne prawa rodzicielskie. Ojciec nie może się córką zająć nawet jak matka jest na zamkniętym oddziale psychiatrycznym. Nie mogę się tak emojonować
#2370 |
Zakorzenienie
|
A na liście spadłam i jestem już na 6 miejscu
![]() Ana Ty też spadłaś Darusia objeła prowadzenie ![]() Oczywiście ja nie dlatego nie pisałam ale naprawdę nie mam czasu. W pracy próbuję sie odnaleźć wieczorami staram się doprowdzić moja mieszkanie do porządku. A niestety cierpię na złośliwość rzeczy martwych. Jeden telewizor mi się popsuł i pralka szwankuje – nie chce wirować. A wstawiłam pościel i musiałam ja rozwiesić pod prysznicem aby ściekła woda. Oczywiście sprawdziłam czy filtr jest OK. i jak go rozkręciłam to woda wylała się na całą łazienkę. Tak wygląda życie samotnej kobiety ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.