TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV 2010 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-10, 19:30   #2341
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

http://www.fakt.pl/sledztwo-w-sprawi...y,98239,1.html

I tu info, niech któraś obejrzy i napisze co było PLISSSSSSSSSSS (jam w fabryce wtedy):
JUTRO O GODZINIE 8.30 W TVP 2 W PROGRAMIE "PYTANIE NA ŚNIADANIE" OSOBIŚCIE WYSTĄPIĘ, REPREZENTUJĄC NASZĄ 30TYSIĘCZNĄ GRUPĘ. MAM NADZIEJĘ ŻE OD PROWADZĄCYCH NIE PADNĄ JAKIEŚ GŁUPIE PYTANIA. IDZIEMY CORAZ DALEJ! TRZYMAJCIE KCIUKI. JESTEM TYLKO STUDENTEM ALE POSTARAM SIĘ SPEŁNIĆ SWOJE ZADANIE JAK NAJLEPIEJ. POZDRAWIAM WSZYSTKICH I DZIĘKUJĘ ŻE SIĘ DO MNIE DOŁĄCZYLIŚCIE !

A teraz idę Was czytać

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 19:34   #2342
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

Boskie
Stary 2011-03-10, 19:35   #2343
lindsley
Zakorzenienie

100 lat dla Gabrysi

Megi super zdjęcia... Iguś wygląda na starszego Mały przystojniak

Aneczkkaa za 11m-cy

Cytat:
Dostałam Mój tz stwierdził, ze Michas to dla Werci stworzony Ale On już chyba zajęty z tego co pamiętam, co??
Hehe.. No niby już zajęty i to nie przez jedną Bądź co bądź Wercia ma najbliżej także szanse ma Ale Misiek się obawia Dominika...

Cytat:
To wkleję jedną fotkę z naszego spotkania (kiedy to byłoooo ). Wszystkie dzieciaczki coś konsumują Jeszcze były onieśmielone
Bardzo mi się to zdjęcie podoba...
Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
normalnie nienawidze przesądów!!! bzdury!!!!!!
Jak takie wymysły ludzi moga wpływac na tak wazne kwestie! agnieszka chyba że matka tego dziecka jakas nie taka że cie nie chce!!
Ja zawsze robie na przekór przesada aby inni sobie pogadali!! uwilebiam robic na przekór innym!!
Ja nie wierzę w takie rzeczy ale dwa lata temu siostra mojej bratowej miała być chrzestną mojej bratanicy... Była chyba w 7m-cu, kilka dni przed chrztem wylądowała w szpitalu z wysokim ciśnieniem... Oczywiście wszyscy zrzucili na przesąd Chrzestną został kto inny a tamta urodziła jakiś czas potem wcześniaczka...

Dziś z Michałkiem mieliśmy ciężki dzień. Chyba się @ zbliża i nerwowa chodzę, aż na niego nakrzyczałam i mi z tym bardzo źle

Rozpisałyście się o porodach... Ja też swój ostatnio wspominam... O 8 rano zaczął odchodzić mi czop. O 12 przyjechał kurier z wózkiem Misiek stwierdził że może już wychodzić i zaczęły się skurcze. O 14 pojechałam po tz do pracy, wpadliśmy do marketu na zakupy W drodze powrotnej w korku stałam a Misiek mnie po pęcherzu walił... O 21 konkretne już skurcze i prysznic. 23 poszliśmy spać tzn tz spał a ja sie zastanawiałam czy to już 1 - wstałam i poszłam sobie pocierpieć do drugiego pokoju, 2-3 siedziałam w brodziku i słuchałam radia... Do 5 dałam tz i szwagrowi (miał nas zawieźć bo tz nie ma prawka) pospać. 6 wyjazd z domu. 8-badanie gin i 8cm rozwarcia. 9.20 Michaś był na świecie... Myślałam że bardziej będzie boleć ale co przeszłam w domu to nikt nie wie bo wszyscy spali a ja byłam jak w transie....

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 19:37   #2344
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

http://kontakt24.tvn.pl/temat,sprawa...82bfcb70497d53

Dla mnie oni oboje są dziwni ... ciekawe czy faktycznie tylko matka nad dzieckiem się znęcała... Boże biedne dziecko Karta przetargowa między chorymi rodzicami Jak tu ocenić czy ojciec to ten dobry?

Stary 2011-03-10, 19:58   #2345
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość

I tu info, niech któraś obejrzy i napisze co było PLISSSSSSSSSSS (jam w fabryce wtedy):
JUTRO O GODZINIE 8.30 W TVP 2 W PROGRAMIE "PYTANIE NA ŚNIADANIE" OSOBIŚCIE WYSTĄPIĘ, REPREZENTUJĄC NASZĄ 30TYSIĘCZNĄ GRUPĘ. MAM NADZIEJĘ ŻE OD PROWADZĄCYCH NIE PADNĄ JAKIEŚ GŁUPIE PYTANIA. IDZIEMY CORAZ DALEJ! TRZYMAJCIE KCIUKI. JESTEM TYLKO STUDENTEM ALE POSTARAM SIĘ SPEŁNIĆ SWOJE ZADANIE JAK NAJLEPIEJ. POZDRAWIAM WSZYSTKICH I DZIĘKUJĘ ŻE SIĘ DO MNIE DOŁĄCZYLIŚCIE !
Super że coś się dzieje ale...
W środę w domu Szymonka był kurator sądowy. W sprawozdaniu stwierdził, że chłopiec ma doskonały kontakt z matką.
Tak super bezpośredni kontakt ma zwłaszcza w momencie jak po twarzy dostaje...

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Jeszcze pisałyście o pogodzie - u nas cieplutko +8st i słonecznie. Troszkę wiało...

A na obiad gołąbki Jakoś nie lubię gotować ogórkowej, nie wychodzi mi tak dobra jak mamy

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 20:06   #2346
agnieszka09
Wtajemniczenie

MEGI z Igorka maly przystojniak rosnie i jak sie zmienil przez ten rok...dla mnie za szybko te nasze maluchy dorastaja

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 20:11   #2347
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Przyznaje że to jej głos, że to jej słowa i że niby do męża je kierowała a nagrania są zmontowane? Ja do męża mówie różne rzeczy w złości, ale na pewno nie "Kur** jedz, gdzie masz kapcie? zaraz pasem ci przypierd*** nie wytrzymam pierd**** mendo, ja Ci gotuje a Ty co?" itp itd...

Sory że Was tym zamęczam ale spędza mi to sen z powiek i spokój dnia... Ja nie dałabym sobie razy z takim maltretowanie psychicznym (przy założeniu że nie mogłabym zabić...), a co dopiero 5letni chłopczyk...

Ona się chyba na nim wyżywa za niepowodzenia swojego życia ... za rozwód itp ... ale ta sprawa może mieć duuuużo głębsze dno i mam tylko nadzieję że matka nie została zlinczowana niesłusznie... ale z 2 str sama przyznała się do tych słów więc niby do kogo teksty o jedzeniu i kapciach.. ehhhh idę spróbować spać

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2011-03-10 o 20:13

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-10, 20:20   #2348
machaj
Raczkowanie

Gabrysiu- wszystkiego dobrego ci życzymy!! dużo zdrówka uśmiechu i radości!!

ja dalej was nadrabiam.. a raczej stoję w miejscu... bo nie mam czasu...
idę piec ciasto a później 'zadanie domowe' odrobić i spać... bo jutro muszę jechać do Bytomia;(

dobranoc
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 20:22   #2349
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Byłam na pierwsze przejażdzce maclarenem i ale on mnie denerwujema zamiast jednej rączki te dwa "rogi"to prowadzenia i cholernie mi niewygodnie.Tak jedną ręką mogłam prowadzić,a w tym się nie da.
Jakoś póki się nie przyzwyczaje chylę czoła x-landerowi.
Ana toż to moje słowa ja stwierdziłam identycznie,nienawidzę tych dwóch pałąków a przejechanie tymi małymi kółkami choćby po szynach tramwajowych nie mówiąc o krawężnikach to masakra

Cytat:

A teraz idę Was czytać
włączyłam już nagrywanie na jutro

Megi piękne zdjęcia Igorek jest taki dziecinnie dorosły i Ty też slicznie wyglądasz

Kurcze chcialam sie dowiedziec o ten wyjazd ale ten telefon nie dziala napisalam @ ciekawe czy cos odpiszą.
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 20:29   #2350
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość

ferrou, ok; dzieki za wyjasnienia; a ten podklad mineralny to taki w kamieniu? polecasz cos? ja wole w sumie fluid; mam teraz nawet fajny
nie - chodzi mi o prawdziwe minerałki, czyli w proszku . na wizażu jest całe podforum temu tematowi poświęcone

Gmyrelko, ja mam podobne odczucia. W ogóle w szoku byłam że pokazała swoją twarz. Może dojść do linczu... W ogóle wszyscy się motali, i w Gopsie, i prokuraturze, policja to nawet gadać nie chciała. Nikt nie odpowiadał na proste pytania... dupki jedne. Żal mi dziecka, moim zdaniem trzeba go zabrać od matki...
Stary 2011-03-10, 20:33   #2351
mrowak
Zakorzenienie

aneczka, Asiulek, izazula,PoP, tylkooliwka, Sara, Darusia, gusinek, Gmyrelka, Ecia, agnieszka, anakazar, cynamonkowa, minka, cigi, Ferrou, Baobabku, libra, Megi, machaj - bardzo, bardzo, bardzo dziękuję każdej z Was z osobna za pamięć Ja niestety akurat dzisiejszy dzień spędziłam w pracy, ale akurat o godzinie 11.20 kiedy to rok temu moja pyza wreszcze wyskoczyła po 11 godzinach starań miałam dziś okienko w zajęciach i siedziałam sobie sama w pokoju naucz. i przeżywałam wszystko jeszcze raz gapiąc się na słońce za oknem. Nawet napisałam dla Gabrysi króciutki liścik-drugi już zresztą.
A impreza u nas w niedzielę dopiero.

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Cudownie jest dawać życie, być z dzieckiem, kochać tak bezgranicznie - najcenniejszy dar od życia, jaki dostałam.

nic dodać!!! A Igor całkiem inny niż go pamiętam z naszego spotkania-taki facecik teraz

Cytat:
Napisane przez gusinek Pokaż wiadomość
a co do wózka i mojej inglesiny,..... to ta wyszło ze byłam na nie jak Ty gmyrelko a jednak mam maclarena xt szarego
a co się z inglesiną porobiło???

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Darusia - twojej Oliwce by też cudnie było w turkusowym do tych jej jasnych włosków . Ja kocham ten kolor szczególnie w połączeniu z brązem .
to może spodobałyby Ci się moje ekrany w sypialni-są właśniew turkusowo-brązowe pasy i jak Gabrysia wyfrunie do swojego pokoju na stałe to w pomalowanej na brązowo-kremowo sypialni zagoszczą turkusowe dodatki

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
ja dziś małej w końcu kupiłam buty w diechmanie, o takie
http://najlepszegalerie.pl/kolekcja/...na,rzep,rozowe
eeeeeeejjjj, my też dzisiaj kupiliśmy TAKIE~tyle że fioletowe-no to się dopasowałyśmy
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-10, 20:37   #2352
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny moglaby ktoras z was jesli macie wrzucic mi linka to tego kubeczka 360 bo mala slicznie ze szklanki pije a niekapka nie chce i moze jej kubek kupie.
http://allegro.pl/kubek-niekapek-lov...480245848.html

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
darusia - jak pije Ci ze szklanki to nie dawaj już niekapka. Ja bym nie dała. Zosia mi szklanki, kubki itp. tylko obgryza a tak bym chciała żeby piła jak człowiek
Lovi to nie jest typowy niekAPEK nie ma żadnego dziubka pije się jak ze szklanki szymek w nim pije do tej pory

Cytat:
ania p - tak sobie myslałam że w sobotę wybieram się do sklepu gdzie znalazłam buty emel. Jak wiesz jaki wzór chcesz dla Szymka i konkretny rozmiar to sprawdzę czy mają. W razie czego mogę kupić
Ja musze mu przymierzyć , nie wiem wogóle jaki rozmiar mu teraz kyupie . On ma bardzo wysokie podbicie i musze mierzyc każdy but

Cytat:
anakazar powiadasz ze ze Szczecina daleko do rowów hmmm ciekawe
my to mamy daleko prawie 600km

co do maclarena to nie strasz, mam nadzieje ze mi podpasi, chociaz po jednym wypadzie na zakupy mam wrazenie ze on taki rozchwiany jest w porównaniu do x-landera- w tym wszystko sztywne zwarte a maclaren taki delikatny mi sie wydaje i jak narazie cholernie ciezko sie go składa i rozkłada kurcze mam nadzieje ze dojde do wprawy z tym wózkiem i nie bede załowała wydanego tysiaka

minka bardzo fajne buciki, a mała musiała po prostu przetestowac nowy zakup
Ja go składam jedną ręką w drugim trzymając Olkę

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Megi śliczny Igorek
Agnieszka nie wiedziałam że kompot z agrestu na obniżenie gorączki , dobrze wiedzieć
Anakazar to nie byłoby takie głupie z tym busem z zakupami , ja też nie wiem czy jak tż pojedzie to nie będzie mi czasem zakupów przywoził
patrz tuhttp://finanse.wp.pl/kat,104128,titl...wiadomosc.html
nie wspominając już że zdecydowanie wolę niemiecką chemię niż polską w sensie niemiecki persil niż kupiony w polsce ,niemieckie lenory pachną że na odległość czuć ze pranie wisi ,polskie nie itd.

przejażdżka rowerem zaliczona, wiało trochę ale w sumie ciepło

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Darusia od razu z 4 wskoczyliście na 5? czy kupowałaś te 4+

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Minka śliczne kolory bucików i w ogóle całe buciki , dla dziewczynek ładniejsze są rzeczy , to niesprawiedliwe
Ja niemiecką chemie kupuje w realu lub lidlu .

Ja dziś u kolezanki byłam 5 dzieci w jednym mieszkaniu to łeb pęka , była 6 latka , 3 latka , szymek , 1.7 roczku i Ola .. szał , kolezanka nie wyklucza 4 dziecka jak zmienią mieszkanie szał he he .

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny moglaby ktoras z was jesli macie wrzucic mi linka to tego kubeczka 360 bo mala slicznie ze szklanki pije a niekapka nie chce i moze jej kubek kupie.

Cytat:
darusia - jak pije Ci ze szklanki to nie dawaj już niekapka. Ja bym nie dała. Zosia mi szklanki, kubki itp. tylko obgryza a tak bym chciała żeby piła jak człowiek
Lovi to nie jest typowy niekAPEK nie ma żadnego dziubka pije się jak ze szklanki szymek w nim pije do tej pory

Cytat:
ania p - tak sobie myslałam że w sobotę wybieram się do sklepu gdzie znalazłam buty emel. Jak wiesz jaki wzór chcesz dla Szymka i konkretny rozmiar to sprawdzę czy mają. W razie czego mogę kupić
Ja musze mu przymierzyć , nie wiem wogóle jaki rozmiar mu teraz kyupie . On ma bardzo wysokie podbicie i musze mierzyc każdy but

Cytat:
anakazar powiadasz ze ze Szczecina daleko do rowów hmmm ciekawe
my to mamy daleko prawie 600km

co do maclarena to nie strasz, mam nadzieje ze mi podpasi, chociaz po jednym wypadzie na zakupy mam wrazenie ze on taki rozchwiany jest w porównaniu do x-landera- w tym wszystko sztywne zwarte a maclaren taki delikatny mi sie wydaje i jak narazie cholernie ciezko sie go składa i rozkłada kurcze mam nadzieje ze dojde do wprawy z tym wózkiem i nie bede załowała wydanego tysiaka

minka bardzo fajne buciki, a mała musiała po prostu przetestowac nowy zakup
Ja go składam jedną ręką w drugim trzymając Olkę

Cytat:
Megi śliczny Igorek
Agnieszka nie wiedziałam że kompot z agrestu na obniżenie gorączki , dobrze wiedzieć
Anakazar to nie byłoby takie głupie z tym busem z zakupami , ja też nie wiem czy jak tż pojedzie to nie będzie mi czasem zakupów przywoził
patrz tuhttp://finanse.wp.pl/kat,104128,titl...wiadomosc.html
nie wspominając już że zdecydowanie wolę niemiecką chemię niż polską w sensie niemiecki persil niż kupiony w polsce ,niemieckie lenory pachną że na odległość czuć ze pranie wisi ,polskie nie itd.

przejażdżka rowerem zaliczona, wiało trochę ale w sumie ciepło

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Darusia od razu z 4 wskoczyliście na 5? czy kupowałaś te 4+

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Minka śliczne kolory bucików i w ogóle całe buciki , dla dziewczynek ładniejsze są rzeczy , to niesprawiedliwe

Ja dziś u kolezanki byłam 5 dzieci w jednym mieszkaniu to łeb pęka , była 6 latka , 3 latka , szymek , 1.7 roczku i Ola .. szał , kolezanka nie wyklucza 4 dziecka jak zmienią mieszkanie szał he he .
Wszystkiego najlepszego dla Gabrysi
Stary 2011-03-10, 20:40   #2353
aneczkkaa
Zakorzenienie

Dziękujemy za gratulacje

Megi Igor mały przystojniak rośnie oj mamuśka będziesz miała przechlapane laski będą sie koło niego kręcić na bank

A mrówka gdzie nam znikła ?

Ja na moment jestem padnięta bo byłam u mamy w mieszkaniu nakładałam gips na ściany narobiłam się jak głupia

tez sobie zamówiłam tą Mikrodermabrazje i dzis przyszła , własnie zrobiłam skóra jest nawet ładna, teraz siedze z maseczką na buzi czekam az się trochę wchłonie i idę spać, w sumie zamówiłam u tej babki 10 kosmetyków i są nawet fajne, myślałam że będą gorszej jakości

ide spać jutro was nadrobie

Dobranoc
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 20:41   #2354
agnieszka09
Wtajemniczenie

MROWAK a ja sie chyba nie pogodze z tym,ze ten rok tak szybko minal...troche mi smutno z tego powodu...dobra nie troche bo bardzo az mam lzy w oczach...
jak patrze na Karinke jaka ona juz samodzielna....wcale juz nie przypomina tego bezbronnego bobaska sprzed roku...a przeciez to tak nie dawno bylo...czuje sie jakby ktos ukradl mi albo za szybko zabral ten czas...
i jeszcze przegladalam przed chwila zdjcia i juz calkiem sie rozkleilam

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 21:47   #2355
cigi
Rozeznanie

Co do sprawy tego chlopca; to mysle sobie tak
Ojciec zapewne tego wszystkiego nie robi z milosci do dziecka tylko z nienawisci do matki; i nie wiadomo jak sam dziecko i te matke traktuje; Ale tego nie wiem; moge domniemac tylko; W kazdym razie, gdyby ktos maltretowal moje dziecko, wszelkie organy i ta osoba nie pozbyly by sie mnie; A ten przez pare miesiecy nie interesowal sie za bardzo;
Co do matki, to oczywiste jest to, ze traktuje tak dziecko, tak jak gmyrelka pisze; Moze go nie bije jakos dotkliwie, to faktycznie moze wyjsc w nagraniu z czegos innego; Ale sama ta przemoc psychiczna wystarczy;

A postawa wszystkich organow jest skandaliczna!

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
nie - chodzi mi o prawdziwe minerałki, czyli w proszku . na wizażu jest całe podforum temu tematowi poświęcone
oo, to musze przyznac, ze o czyms takim pierwszy raz chyba slysze;

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

A co z Kubusiem?

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

A co tu takie pustki????....

Dziewczyny w czym sypiaja wasze maluchy? Jestescie zadowolone z dwuczesciowych pizam? (moja probowalam polozyc w takiej, ale plecki od razu na wierzchu, bo czesto sie budzi i bryka)

ferrou zagladalam i tam jest tego o tych mineralach caaaaaaaaaala masa!!! Czy moglabys mi wkleic jakiegos linka dla poczatkujacej i chcacej wiedziec tylko minimum? przynajmniej co do podkladu? Bo nie wiem gdzie zajrzec...

Basiulka ostatnio ucina sobie drzemki po 17; budzi sie przed 19. Myslalam, ze wplynie to na jej nocne spanie, klade ja ciut pozniej, ale spi bardzo ladnie (tfu tfu); Dziwne to...
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 21:53   #2356
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie darusia ale powiem, że wg mnie 4 od 4+ w ogóle sie od siebie nie róznią. to pic na wodę... a w paczce mnie... wiec chyba lepiej na 5 przejść
no wiem właśnie, też mierzyłam są identyczne ani centymetra nie są większe normalnie nas w balona robią w biały dzień
Cytat:

Ania ale mimo wszystko lenory z polskiego lidla nie pachną tak jak z niemieckiego ,od poniedziałku ma być chemia w promocji w lidlu muszę tam uderzyć.
Moje ulubione produkty to Frosh ,ale w lidlu nie ma w ogóle nie wiem gdzie są , nawet w szlekerze nie ma ,eisig z froscha dla mnie nie zastąpiony w kuchni , a spirytus do szyb z froscha rewelacja

tyle dzieciaków w jednym miejscu to się nie dziwię że łeb pęka , moje jak zaczną wariować to czacha dymi

Co do sprawy "Ratujcie Szymona" to faktycznie ten ojciec jakiś dziwny , tak o tym opowiada bez emocji , nie wiem dziwny , co nie zmienia faktu że matka to kawał blaci wyraźnie słychać że piłuje jape na dziecko , wykręca się że na męża taaa "bo ci po dupie napie****" albo te kapcie , no co za **********
Mam nadzieję że jednak biedny chłopiec zostanie od niej zabrany, bo na pewno cierpi , o ile w ogóle zna inne zycie , może on nie wie że może być inaczej i dlatego może wyglądać że ma dobry kontakt z matką???
Boże a ile jest takich spraw i nikt nic nie wie ,dramat się rozgrywa w 4 ścianach

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cigi mój spi w piżamie 2 częściowej i body pod spodem , u nas jest chłodnawo w nocy , a on często śpi z tyłkiem do góry oczywiście odkryty.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 22:06   #2357
cigi
Rozeznanie

libra, no a u mnie dosc cieplo, a ostatnio mala spi pol nocy ze mna, pod moja wieeelka koldra, ja spie w koszuli na ramiaczkach, a ona najczesciej w bluzeczce i spiochach (chodzi mi o takie bez rekawkow) i mam wrazenie, ze moze jej byc goraco ; jeszcze wtulona we mnie; najfajniejsza wydaje mi sie taka pizamka jednoczesciowa bez stopek; chcialam jej juz sprawic dwuczesciowa, ale ubralam ja tak ostatnio no i z obserwacji- pol cialka na golasa;
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 22:20   #2358
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Co do sprawy tego chlopca; to mysle sobie tak
Ojciec zapewne tego wszystkiego nie robi z milosci do dziecka tylko z nienawisci do matki; i nie wiadomo jak sam dziecko i te matke traktuje; Ale tego nie wiem; moge domniemac tylko; W kazdym razie, gdyby ktos maltretowal moje dziecko, wszelkie organy i ta osoba nie pozbyly by sie mnie; A ten przez pare miesiecy nie interesowal sie za bardzo;
Co do matki, to oczywiste jest to, ze traktuje tak dziecko, tak jak gmyrelka pisze; Moze go nie bije jakos dotkliwie, to faktycznie moze wyjsc w nagraniu z czegos innego; Ale sama ta przemoc psychiczna wystarczy;

A postawa wszystkich organow jest skandaliczna!

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

oo, to musze przyznac, ze o czyms takim pierwszy raz chyba slysze;

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

A co z Kubusiem?

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

A co tu takie pustki????....

Dziewczyny w czym sypiaja wasze maluchy? Jestescie zadowolone z dwuczesciowych pizam? (moja probowalam polozyc w takiej, ale plecki od razu na wierzchu, bo czesto sie budzi i bryka)

ferrou zagladalam i tam jest tego o tych mineralach caaaaaaaaaala masa!!! Czy moglabys mi wkleic jakiegos linka dla poczatkujacej i chcacej wiedziec tylko minimum? przynajmniej co do podkladu? Bo nie wiem gdzie zajrzec...

Basiulka ostatnio ucina sobie drzemki po 17; budzi sie przed 19. Myslalam, ze wplynie to na jej nocne spanie, klade ja ciut pozniej, ale spi bardzo ladnie (tfu tfu); Dziwne to...

Ojej,... tak w dwóch słowach trudno napisać coś o minerałach, Mi bardzo pomógł filmik agabil o aplikacji minerałów http://www.youtube.com/watch?v=YGGqFn8OwbM

Catro

Mój śpi w pajacyku, albo body + spodenki, To wiercipięta jest i pidżamki się nie sprawdzają

A Kubuś, niby lepiej po antybiotyku, samopoczucie ma super, szaleje W poniedziałek do kontroli, a we wtorek jedziemy do Karpacza, mam nadzieję że tam znajdą przyczynę jakąś i go jakoś uodpornią
Stary 2011-03-10, 22:48   #2359
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
libra, no a u mnie dosc cieplo, a ostatnio mala spi pol nocy ze mna, pod moja wieeelka koldra, ja spie w koszuli na ramiaczkach, a ona najczesciej w bluzeczce i spiochach (chodzi mi o takie bez rekawkow) i mam wrazenie, ze moze jej byc goraco ; jeszcze wtulona we mnie; najfajniejsza wydaje mi sie taka pizamka jednoczesciowa bez stopek; chcialam jej juz sprawic dwuczesciowa, ale ubralam ja tak ostatnio no i z obserwacji- pol cialka na golasa;
ja nawet nie mam 1 czesciowych ,bo szybko wyrasta a taką 2 częściową to dłużej ponosi
Jak Cie się wydaje że jej gorąco to ubierz lżej ,w zasadzie powinna być ubrana jak Ty , no może nie na ramiączkach ale w takiego rampersika pajaca bez stópek

Ferrou oby postawili diagnozę
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 05:39   #2360
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

ja tylko na sekundkę, dzisiaj moja mama z Kubusiem zostaje, dziadek jedzie na badania z moim dziadkiemmam stresa, bo mały za dziadkiem przepada, a babci hmmmm w sumie nie zna a ja jak na złość 6 godzin w szkole wrrrr

Kalinko sto lat królewno

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 06:45   #2361
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

KALINKO przede wszystkim zdrowka abys mogla czerpac radosc ze spacerkow wiosennych , cudowną rodzine juz masz i to najwieksze szczescie jakie mozesz miec!

U nas noc fatalna, prawie wcale nie spalismy, mala miala prawie 39 goraczki, a na dzisiaj sie z mama na zakupy umowilam i dupa, czekam az tz mi zadzwoni na ktora mam isc do lekarza
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 07:21   #2362
ASIULEK_23
Zakorzenienie

KALINKO KOCHANA- STO LAT, SAMYCH RADOŚCI I UŚMIECHU NA BUŹCE

darusia- buziaki dla chorej Oliwci oby szybko wróciła do zdrówka.

Kurcze, coś te dzieciaczki chorują... mam nadzieję,ze nas ominie bo nawet nie mam czym zmierzyć temperatury . Mała dorwała ten termometr do czola i zaśliniła. I teraz zawsze wskazuje 35 stopni :/
A zwykłym elektronicznym (taki też posiadam) nie wyobrażam sobie mierzyć... jak Wy to robicie?? Przecież ona nie usiedzi nawet chwili...

U nas noc ok ale do 4.15. Mała obudziła sie... niby zaspana ale spać nie chciała i tak do 5 walczyłam, w końcu dałam mleka i zasnęła śpiąc do 6.15 dobrze, że wczoraj szybko poszłam spać...

Co do sprawy Szymka- to nie che tu przesądzać od tego powinien być sąd ale jak widać... średnio to wychodzi. Nie wiem czy ojciec jest tu bez winy, wiem jedno- matka jest winna!! i powinni coś z tym zrobić i to szybko!!

Cigi- u nas tez jest tak, że jak mala uśnie nam wcześniej bez kąpania, nawet zdarzało sie o 17-tej, to spała do rana nawet dłużej niż zwykle... nie wiem o co w tym chodzi
najgorsze jest jak sobie pomyslę, ze Szymek to nie jedyne dziecko w takiej sytuacji. Takich rodzin jest MNÓSTWO... to jest przerazajace...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 07:22   #2363
P0P70
Zakorzenienie

Dzień dobry,

Aneczkkaa – jak zobaczyłam Maciusia jedzącego pomidorową to pierwsza moja myśl jak ona dopierze te rękawki i po co mu ten śliniak. Maciuś śliczny.
Asiulka- cudne to zdjęcie całej trójki.
Megi – Igor to coraz bardziej przystojny się robi.

A dzisiaj Urodziny ma nasza zdolna KALINA
Kalinko zdrówka Ci życzę bo resztę to na pewno zapewnią Ci kochający rodzice. I oczywiście brata
Machaj Ty w szkole ale nie zapomnij wstawić zdjęć naszego nowego roczniaka.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 07:23   #2364
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Kalinka 100 lat!!!!!!!!!Wszystkiego co najpiękniejsze

Dziewczyna dajcie mi linka do tej wypowiedzi o Szymonku ja tego nie widzialam i nie mogę znleźć jak pisałyście o uwdze to wtedy byla matka to ją mąż bije,nie moge znaleźć

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
MROWAK a ja sie chyba nie pogodze z tym,ze ten rok tak szybko minal...troche mi smutno z tego powodu...dobra nie troche bo bardzo az mam lzy w oczach...
jak patrze na Karinke jaka ona juz samodzielna....wcale juz nie przypomina tego bezbronnego bobaska sprzed roku...a przeciez to tak nie dawno bylo...czuje sie jakby ktos ukradl mi albo za szybko zabral ten czas...
i jeszcze przegladalam przed chwila zdjcia i juz calkiem sie rozkleilam
Agniesia niedługo od nowa będziesz wszystko przeżywać

Ale PoP zapracowana nawet na chwilę nie wskoczy
wycofuję uprzedziłaś mnie jednym postem

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-03-11 o 07:24
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 07:27   #2365
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Przyznaje że to jej głos, że to jej słowa i że niby do męża je kierowała a nagrania są zmontowane? Ja do męża mówie różne rzeczy w złości, ale na pewno nie "Kur** jedz, gdzie masz kapcie? zaraz pasem ci przypierd*** nie wytrzymam pierd**** mendo, ja Ci gotuje a Ty co?" itp itd...

Sory że Was tym zamęczam ale spędza mi to sen z powiek i spokój dnia... Ja nie dałabym sobie razy z takim maltretowanie psychicznym (przy założeniu że nie mogłabym zabić...), a co dopiero 5letni chłopczyk...

Ona się chyba na nim wyżywa za niepowodzenia swojego życia ... za rozwód itp ... ale ta sprawa może mieć duuuużo głębsze dno i mam tylko nadzieję że matka nie została zlinczowana niesłusznie... ale z 2 str sama przyznała się do tych słów więc niby do kogo teksty o jedzeniu i kapciach.. ehhhh idę spróbować spać
Mnie też ta sprawa zastanawia i śmierdzi mi mocno.Ojciec pokazany w tv to w ogóle jakiś dziwny jestMatki nie wiedziałam
I też się boję czy oni po prostu tym biednym dzieckiem nie walczą między sobą.Sprawa rozdmuchana na 102,tylko już w sumie nie wiadomo po co i dlaczego.
Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Ana toż to moje słowa ja stwierdziłam identycznie,nienawidzę tych dwóch pałąków a przejechanie tymi małymi kółkami choćby po szynach tramwajowych nie mówiąc o krawężnikach to masakra
Oliwka ja nie wiedziałam,że Ty też go masz i proszę Cię nie załamuj mnie tymi krawężnikami i szynami.Ja jechałam nim tylko po prostej drodze.W poniedziałek mam zamiar go zabrać do mamy i przetestować w trudnych warunkach(krawężniki,szyn y)i zobaczę
Cytat:

Cigi Nina ma tylko tradycyjne piżamy i jak rano po nią idę to potrafi być rozebrana w połowie z bluzki tak cuduje.Ma ściągnięty jeden rękaw i pół klatki ma gołej,ale u mnie w domu gorąco może i nawet w samym pampersie spać.

Cigi ja temacie minerałów też sporo siedziałam,ale po testowaniu kilkunastu kolorów zrezygnowałam,bo miałam dosyć szukania.Tam jest wybór kilkudziesięcu odcieni i zwariować można zanim się coś dobierze.Plus jest taki,że na pewno każda z szukających znajdzie dla siebie kolor idealny.Zależy też oczywiście od firmy.

Ja używam mineralnego od 3 lat i to moja druga podkładowa połowa
Cytat:

Ania ale mimo wszystko lenory z polskiego lidla nie pachną tak jak z niemieckiego ,od poniedziałku ma być chemia w promocji w lidlu muszę tam uderzyć.

Cigi mój spi w piżamie 2 częściowej i body pod spodem , u nas jest chłodnawo w nocy , a on często śpi z tyłkiem do góry oczywiście odkryty.
Z tymi lenorami to oszaleć idzieJa kupuję w Pl i jedyne,które mi pachną to jasny niebieski,czarny i ta seria złotych perfumowanych.Reszta to woda.Proszków w Pl nie kupuję.Mam zawsze z Niemiec albo z Danii i nasze są dużo gorsze.
Ja kiedyś sporo czytałam o tym,że to co u nas jest robione(proszki,szampony, płyny)jest rozcieńczane z wodą itp-wszystko po to by zaoszczędzić.

Dzisiaj byłam w sklepie u nas i koleżanka co sprzedaje powiedziała mi,że jest szał na cukier.
Ludzie jak w amoku kupują po kilkanaście kg,a w lidlu już jest limit na ilość wykupowanego cukruI gdzieś,(Wrocław???)ale nie pamiętam gdzie kg cukru kosztuję aż 7 zł.

Wszystkiego najlepszego dla Kalinki

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 07:32   #2366
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:

Wiem o co chodzi w tym kubku z Lovi bo już go oglądałam i nawet kupiłam jakiś czas temu ale też jest obgryzany.
U darusi chodziło mi o to że jak Oliwka pije ładnie ze szkanki to chyba nie bardzo jest sens żeby uczyć nawet innego niekapka.

A buty szkoda. Myślałam że już wiesz jaki rozmiar. Faktycznie trzeba najpierw mierzyć Zobaczę przynajmniej jakie rozmiary mają.
Stary 2011-03-11, 07:36   #2367
anakazar
Zakorzenienie

Info jeszcze odnośnie cukru:Polacy też mają limit na kupno cukru w niemieckich sklepach.Paranoja.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 07:41   #2368
P0P70
Zakorzenienie

Nie potrzebnie porównujecie wózek spacerowy (tradycyjny) z wózkiem typlu parasolka. One z założenia są inne. No i wiedomo że jeżeli chcemy aby był lekki i wygodnie sie składał to on musi mieć rogi. Najlepiej mieć 2 wózki spacerowe. Ja tak mam ( 2 maclareny) jeden do jazdy po dworze a drugi w samochodzie do sklepów i krótkich spacerków na wyjeździe.

Co do spania to moja córka sypia oczywiście w pajacu i w śpiworku więć nie mamy problemu z przykryciem. No i u nas dość ciepła jest w domu.

A ja dzisiaj jadę z WAwy pod Kielce. Gmyrelka może Cię gdzieś w tamte stromy podrzucić. Moja córka już od wczoraj tam jest z tatusiem.

Stary 2011-03-11, 07:47   #2369
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Właśnie obejrzałam "pytanie na śniadanie". Postępowanie zostało wznowione. Powiem Wam jedno. Matka - potwór potrzebuje pomocy, ojciec - totalnie bezradny, który nawet nie wie gdzie może się zwrócić o pomoc. Moim zdaniem winne są nasze służby pańtwowe, na które płacimy ciężkie podatki. Niedopuszczalne jest żeby nikt nie reagował wtedy kiedy trzeba.
Jeszcze raz przypomnę albo polecę obejrzeniu film "Tato" zBogusławem Lindą. Matka z chorobą psychiczną ma przyznane pełne prawa rodzicielskie. Ojciec nie może się córką zająć nawet jak matka jest na zamkniętym oddziale psychiatrycznym.

Nie mogę się tak emojonować
Stary 2011-03-11, 07:50   #2370
P0P70
Zakorzenienie

A na liście spadłam i jestem już na 6 miejscu.
Ana Ty też spadłaś Darusia objeła prowadzenie.

Oczywiście ja nie dlatego nie pisałam ale naprawdę nie mam czasu. W pracy próbuję sie odnaleźć wieczorami staram się doprowdzić moja mieszkanie do porządku.

A niestety cierpię na złośliwość rzeczy martwych. Jeden telewizor mi się popsuł i pralka szwankuje – nie chce wirować. A wstawiłam pościel i musiałam ja rozwiesić pod prysznicem aby ściekła woda. Oczywiście sprawdziłam czy filtr jest OK. i jak go rozkręciłam to woda wylała się na całą łazienkę. Tak wygląda życie samotnej kobiety

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości