![]() |
#2341 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żony 2011 :)
Boże dziewczyny !!!! Normalnie jakbym czytała o sobie. Posty z moich wczorajszych i dzisiejszych przemyśleń. A myślałam, że to tylko u mnie po niecałym roku małżeństwa takie rzeczy się dzieją.
Ja też nie mam pracy. Tż przychodzi, je obiad i idze w kimę, potem kolacja- on patrzy w kompa i znów spać. Dzień w dzień. Kurcze ale jak z tym walczyć?! Ja tam swojemu powiedziałam, że ostatnio czuję się jak własna babcia.
![]() |
#2342 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=badzia987;34188086]Boże dziewczyny !!!! Normalnie jakbym czytała o sobie. Posty z moich wczorajszych i dzisiejszych przemyśleń. A myślałam, że to tylko u mnie po niecałym roku małżeństwa takie rzeczy się dzieją.
Ja też nie mam pracy. Tż przychodzi, je obiad i idze w kimę, potem kolacja- on patrzy w kompa i znów spać. Dzień w dzień. Kurcze ale jak z tym walczyć?! Ja tam swojemu powiedziałam, że ostatnio czuję się jak własna babcia Jejku, a myślałam, że jestem odosobnionym przypadkiem ![]() Czuję się trochę... oszukana ![]() Nawet trochę szkoda mi tych naszych Tż-ów, bo oni harują na swoje ukochane żonki, a my tu wymyślamy, że jesteśmy nieszczęśliwe - no koniec świata ![]() Mimo tych żartów, naprawdę nie jest mi do śmiechu... Czuję się, jakby była nudną, podstarzałą żoną... a mam dopiero 25 lat! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2343 |
Rozeznanie
|
Czytam Was tak w przerwie mojego ulubionego programu
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2344 | |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Tygrysiczka;3418845 7]
Cytat:
E tam. Ja swojego wcale nie żałuję i wolałabym też iść do pracy, przyjść zmęczona, ponarzekać, popatrzeć w kompa - a żeby on mi nadskakiwał, tańczył. Nawet dzisiaj po wizycie u koleżanki która ma 13 mies. dziecko, stwierdziłam, że mogę urodzić dziecko, on pójdzie na wychowawczy i będzie niańczył a ja wolałabym iść między ludzi.
![]() |
![]() |
#2345 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Muszę wdrożyć w życie mój plan podszkolenia się w angielskim ![]() Hmmm... ale nie dałabym sobie głowy uciąć za to, że spędzałabym więcej czasu z Tż, gdyby kończył pracę wcześniej. To po prostu niemożliwe, bo jest chyba pracoholikiem. Nawet odpoczywa... pracując, wykonuje wtedy jakieś mniejsze "robótki" typu koszenie trawy lub inne prace w ogrodzie. W ogóle CIĘŻKI PRZYPADEK. I żeby przestawić pełniejszy obraz mojego Tż - przy tym wszystkim bardzo mnie kocha... Ja Go też, więc trawę już kosimy razem... ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- [QUOTE=badzia987;34189002] Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2346 |
Zakorzenienie
|
Ah dziewczyny powiem Wam, że nie tylko wy nie potraficie znaleźć sobie miejsca w życiu i związku, tak to prawda jak się nie ma pracy to człowiek się nudzi po całym dniu nic nie robienia i wtedy wszystko odczuwa się podwójnie i wyolbrzymia niektóre problemy, miałam podobnie
Teraz mimo że mam pracę i nie nudzę się to wolnego czasu z mężem nie spędzamy razem i strasznie mi tego brakuję. Kiedyś to wszystko robiliśmy razem, teraz ja przychodzę z pracy zajmuję się praniem, gotowaniem, sprzątaniem a mąż zajmuje się jakimiś pracami remontowymi, ogródkowymi lub ostatnio znalazł sobie nowe hobby piłka nożna i 5 razy w tygodniu wychodzi na trening czy mecz. ![]() Ostatnio już nie wytrzymałam i wygarnęłam mu, że nie tak miało wyglądać nasze życie, że kiedyś to nawet gdyby się waliło i paliło to potrafiliśmy znaleźć czas dla siebie a teraz nic ![]() O wyjściu wspólnym nie ma mowy bo mój kochany mąż nie ma czasu albo jest zmęczony pracą i swoim hobby a ja z dnia na dzień czuję się jak stara babcia, niedowartościowana i do tego usługująca mężowi w jego wolnych chwilach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2347 |
Rozeznanie
|
na pewno jest tak że niektóre mieszkają w domkach a to dodatkowe obowiązki np. koszenie trawy i inne prace remontowe i trzeba się z tym liczyć że ktoś musi to zrobić... my mieszkamy w bloku i w wynajmowanym mieszkaniu, więc robimy tylko wtedy kiedy coś chcemy zmienić albo jak się coś zepsuje. Oboje jesteśmy raczej typem domatora, ale oczywiście lubimy też podróżować i zwiedzać. Mąż nie wychodzi do żadnych kumpli bo tutaj nie ma takiego, więc praktycznie od 15:00 jest w domu, chyba że coś musi załatwić na mieście. Jest tego czasu tak dużo że czasami nie wie co ze sobą zrobić
![]() ale co ja Was będę zanudzać, ogólnie chodzi mi o to że wiele rzeczy robimy razem, bo po prostu mamy czas. Dla mnie ważne jest nawet jak siedzimy w jednym pokoju, każde robi co innego ale jesteśmy obok siebie. No cóż życie chyba tak wygląda, że trzeba celebrować każdą chwilę razem, bo jak dojdzie jeszcze dziecko to już w ogóle będzie mało czasu. ehh napisałam się tyle że chyba nie napisałam tego co chciałam ![]()
![]() |
![]() |
#2348 |
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
![]() Tak Was czytam i też muszę się z Wami zgodzić. Kiedy jeszcze byliśmy narzeczonymi i spotykaliśmy się się np u moich rodziców to jakoś umieliśmy spędzać czas - a to filmy oglądaliśmy a to rozmawialiśmy długo ze sobą, a teraz Mąż wraca do domu, a ma różne godziny pracy więc to jest i 17 ale i 21, to jednak nie ma czasu razem. Zje obiad albo i nie i najchętniej jakby było piwko a potem komp albo tv i koniec. Ostatnio to tak mnie wkurzył, bo chciałam z Nim pobyć pogadać a ten że jest zmęczony i chce być sam. więc wzięłam ksiązkę i poszłam do drugiego pokoju i cały wieczór tak spędziłam. Poza tym wyszedł kolejny kwiatek - przyszło pismo, że nie opłacona jest rata ubezpieczenia chociaż Maż twierdził, że opłacił do końca roku. Mój ojciec to jest już tak wkurzony, że szkoda gadać...Niby wczoraj był i załatwił to , bo pieniądze po prostu z mojego miasta do głównej siedziby nie zostały przelane, tylko zostały na koncie w Olsztynie. Sama już nie wiem co myśleć...ponoć w ciągu tygodnia ma przyjść pismo ze sprostowaniem. ale ja sama już nie wiem co mam dalej robić...Bo tych kłamstw wychodzi jednak coraz więcej i więcej...Jeśli i tym razem mnie oszukał to chyba jednak się rozstaniemy. Bo ja już nie mam siły na to wszystko...Kocham Go nad życie ale jak mam żyć z kłamcą pod jednym dachem i wiecznie Go sprawdzać... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2349 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziwna sprawa z tą opłatą za ubezpieczenie, ale myślę, że powinnaś poczekać aż się wszystko wyjaśni. Trochę nie rozumiem o co chodzi, że pieniądze zostały na koncie w Olsztynie? Czy było polecenie przelewu, a przelew "nie poszedł"? Jestem przeciwna podejmowaniu szybko i w złości tak ważnych decyzji jak rozstanie... A jak się tłumaczy Tż? Ech... Kiedyś też codziennie oglądaliśmy wieczorem jakiś film, ale teraz u Tż królują gry komputerowe (obecnie "Król Artur"), ja w tym czasie też siedzę przy swoim kompie i nawet wcześniej, to żartowałam, że jesteśmy małżeństwem idealnym, bo nie mamy kiedy się pokłócić ![]() Właśnie wpadłam na pomysł! Przygotuję dziś mini seans filmowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2350 |
BAN stały
|
Ja nie mam na co narzekać, poza tym że widzę męża raz na parę tygodni. Ostatnio przylatuje częściej, ale to i tak mało. Jak już jest to jest super.
Co do pracujących facetów to już od dawna mam pewne przemyślenia i teraz się podzielę. ![]() ![]() Ostatnio na wykładzie miałam o tym, kto więcej mówi. Według badań kobiety mówią więcej w sytuacjach prywatnych, a mężczyźni w zawodowych. Ileż oni się w tej pracy nagadają. Zamiast robić to mówią ile to mają pracy, jak ważne są ich obowiązki, a to się z kimś pokłócą kto jest ważniejszy i kto ma rację. I tak im schodzi, a tam żona w domu czeka i myśli, że taki delikwent taki zapracowany. ![]() Z naturą faceta się nie wygra, jak taki chodzi do pracy to uważa, że to już jest takie super hiper mega ważne, że już nic więcej nie da się robić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2351 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój Tż założył z bratem własną działalność... usługi budowlane, ale głównie pracują w brukarstwie. Praca jest ciężka, tym bardziej, że pracownicy są w ogóle niesamodzielni. Tż spędza bez względu na pogodę cały dzień na dworze.... Po całym dniu na takim upale, jakie były ostatnio nie miał na nic siły po powrocie do domu. W weekendy dochodzą spotkania z nowymi klientami, czasami nawet w promieniu 100km. Ale i tak pomimo tego zmęczenia, które jak najbardziej rozumiem, też powinien dążyć do wspólnego spędzania czasu, bo przebywanie w jednym pokoju, to dla mnie ciut za mało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2352 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() w sumie ciężko porównywać jak to jest u każdej z nas z tym spędzaniem czasu, ja nie mogę narzekać. Gdybym powiedziała TŻ nie graj na kompie bo chce teraz spędzić czas z tobą np. razem oglądać film to nie byłoby problemu, ale tego nie robię, bo ja też czasami zagram jak on jest w pracy czy popołudniu i byłoby nie fer gdybym mu zabraniała. Na szczęście ma wyczucie ile czasu na co poświęcić, a jak się zapomni to mu o tym mówię i tyle, grunt to rozmowa !!! Ale zawsze wieczory spędzamy na oglądaniu filmów czy co tam jest w tv, czasem piwko. Jak poszłam w poniedziałek na próbny dzień na tą telemarketerkę wróciłam do domu dopiero po 19:00. Mąż stwierdził na drugi dzień że na dłuższą metę by tak nie potrafił, że mnie tyle mnie ma. Tak się przyzwyczaił że jestem w domu popołudniu że mu dziwnie było ![]()
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham ![]() Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2012-05-18 o 10:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2353 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mąż zadzwonił i sam powiedział, że w przyszłym tygodniu, choć najlepiej w weekend wyskoczyli gdzieś razem na cały dzień zostawiając telefony w domu. Oj aż mu przyklasnęłam ![]() ![]() Dorka, a na jakim dziale będziesz pracować, jakiejś sieci komórkowej??? Ja wciąż czekam na telefon z Play, czy dostałam tę pracę, ale CISZA. Ech, bo jak nie Play, to czeka mnie od poniedziałku szkolenie na dziale dealer support w Orange... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2354 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2355 |
Zakorzenienie
|
cześć!!!
mam trochę zaległości, ale nie nadrabiam. jeszcze w dwupaku jestem. próbuję małą wykurzyć sprzątaniem i w ogóle. zobaczymy czy coś to da, choć nie nastawiam się że się uda... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2356 | |||
Zakorzenienie
|
Może
![]() Cytat:
![]() Są takie kwestie, że po prostu bym go rozszarpała gołymi rękami ![]() [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;34186449]Jakbym czytała o naszym małżeństwie ![]() Kurcze dziewczyny co się dzieje w tych naszych małżeństwach PM 2011, dużo z nas pisze, że zaczynają się jakieś problemy w małżeństwie. Czyżby działo się tak z powodu ,, docierania'', czy to jakieś przesilenie spowodowane pierwszym rokiem małżeństwa? ![]() Mam nadzieję, że to jednak jakiś taki teraz jest chwilowy czas, szybko minie i wszystko zacznie się układać każdej z nas ...[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
![]() morenica a jak zareagował Twój mąż na to pismo? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twierdzi, że to tym razem pomyłka i pojechał od razu wyjaśnić sprawę. Mój tata nie wierzy w to po prostu a ja bardzo bym chciała wierzyć. Niestety nie przeszłam do III etapu w rekrutacji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2359 | |
Konto usunięte
|
Niestety nie pracuję, ale jeszcze miesiąc jestem na dziennych studiach i w sumie aż tak bardzo narazie nie szukałam pracy, dopiero zacznę od lipca tak na poważnie szukać , ale nie robię sobie wielkich nadziei...
Cytat:
![]() Ale dziś jestem zmęczona cały dzień sprzątałam gruz z mamą, bo teść nam stawia nowe kominy i niedługo będziemy zmieniać dach. Wogóle u nas w domu teraz jest straszny bałagan jednocześnie szykujemy salon i zmieniamy dach, a na wakacje mamy w planach jeszcze zrobić elewację, wyszykować naszą kuchnię, korytarz i przebudować całą piwnicę, bo chcemy zrobić jeszcze jedną kuchnię (rodziców), jadalnie i garderobę. A ja już nie mam siły z tymi całymi remontami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2360 |
Wtajemniczenie
|
My się znów wczoraj pokłóciliśmy. Jest 20:28 a mój M. śpi. To nasze wspólne spędzanie czasu. Kurna...nie mam już siły, argumentów. Już zaczynam mu robić wszystko na złość.
![]() |
#2361 |
Raczkowanie
|
Oj to na pewno to samo miasto
![]() ![]() Byłoby mi cholernie przykro, gdyby Tż nie doceniał tego, co robię... Jejku, nawet nie wiem, co bym zrobiła na Twoim miejscu ![]() morenica, dziwna sprawa z tym ubezpieczeniem... Nieodpowiedzialnie się zachował ![]() A co do pracy, nie doczekałam się dzisiaj telefonu w sprawie pracy ;( ewelika, powodzenia w pisaniu pracy ![]() A jeśli chodzi o remont, na pewno znalazłybyśmy sporo wpólnych tematów, bo my za jakiś niecały miesiąc ruszamy z wyborem dachówki na dach i zamawianiem okien ![]() badzia, ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Tygrysiczka Czas edycji: 2012-05-18 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mąż dzisiaj do pracy pojechał, rano była mała sprzeczka, ale teraz w miarę normalnie gadamy przez telefon. A wieczorem...nie wiem ale może się na Juwenalia wybierzemy... ![]() I w poniedziałek składam CV do Biedronki :P Może tam się uda :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2363 | |||
Zakorzenienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;34206421]Niestety nie pracuję, ale jeszcze miesiąc jestem na dziennych studiach i w sumie aż tak bardzo narazie nie szukałam pracy, dopiero zacznę od lipca tak na poważnie szukać , ale nie robię sobie wielkich nadziei...
Chyba też muszę sobie znaleźć jakieś hobby, tylko muszę najpierw skończyć pisać pracę ![]() Ale dziś jestem zmęczona cały dzień sprzątałam gruz z mamą, bo teść nam stawia nowe kominy i niedługo będziemy zmieniać dach. Wogóle u nas w domu teraz jest straszny bałagan jednocześnie szykujemy salon i zmieniamy dach, a na wakacje mamy w planach jeszcze zrobić elewację, wyszykować naszą kuchnię, korytarz i przebudować całą piwnicę, bo chcemy zrobić jeszcze jedną kuchnię (rodziców), jadalnie i garderobę. A ja już nie mam siły z tymi całymi remontami ![]() O matko, strasznie dużo tych remontów. Współczuję, bo sama ich nienawidzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi nie tyle jest przykro co po prostu działa to na mnie jak płachta na byka. Prawda jest taka, że gdyby nie ja to by mieszkanie zarosło brudem. On by odkurzył raz na kilka tygodni i tyle. A nie pomyśli, żeby parapety umyć, balkon zamieść, okap wyczyść itp. itd. W domu ciągle jest co robić, a on chyba nie zdaje sobie z tego sprawy. Np. jego buty zimowe czy kurtki nadal leżą/wiszą na przedpokoju. A ja ich na pewno nie sprzątnę, więc w końcu może okaże się, że przyszła jesień i już nie opłaca się ich chować ![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2364 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Związek przedewszystkim powinien sie opierac na zaufaniu. Mam nadzieje ze wszystko sie wyjaśni i ze cie nie oszukal tym razem ![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Dziewczyny trzymam kciuki żeby wasze mniejsze i wieksze starcia sie rozwiązały i żeby rutyna nie zawitała na dobre. Jak narazie z moim jakoś sie docieramy w sumie przed ślubem mieszkaliśmy juz 5 lat razem wiec znamy swoje przyzwyczajenia i sie całkiem dobrze dogadujemy. Tan tydzien bedzie mi sie ciągną bo w sobote wylatuje do Polski wiec jestem cała szcześliwa ![]()
![]() |
![]() |
#2365 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
Chociaż jak czytałam dalszą Twoją wypowiedź to widzę, że nie jest po prostu czyścioszkiem o czym pewnie wiedziałaś przed ślubem? A niestety takie osoby nie wiedzą ile to kosztuje pracy bo same nie sprzątają ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2366 |
Zakorzenienie
|
Zmienię na chwilę temat na coś lżejszego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2367 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() eee tam szybko minie i już będziesz w samolocie ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
![]() ![]()
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham ![]() Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2012-05-19 o 18:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2368 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobitnie mu oczywiście to powiedziałam, ale czy coś zrozumiał? Okaże się. Nie, brudasem nie jest, raczej jest leniwy, np. zmywaniem się dzielimy, on raz na jakiś czas umyje podłogę, odkurzy, pranie wstawi, ale już go nie ściągnie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
A no właśnie, my sporo mamy kubków i naczyń i ciągle są stosy do zmywania, o co też się niekiedy sprzeczamy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2369 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Też nie cierpię zbierać prania, ale muszę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.