|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#2342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale też chcę kupić kilka nowych ciuszków - na pewno na wyjście ze szpitala, a nawet tak dla własnej przyjemności wybrania i kupienia czegoś ładnego dla dziecka
|
|
|
|
|
#2343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przybiera, ale za wolno. Właśnie dlatego pójdę na tę wizytę w piątek. A wogóle to wczo widziałam sie z kolega, jego syn ma 3 m-ce iważy 8kg!! Był olbrzymi, aż za bardzo (taki byk). Jeszcze ubrany w śpiochy. Takie większe dzieci źle wyglądaja w śpiochach. To pasuje tylko małym. No i oburdany cały i kocem przykryty, a moja L w samym body kr.rękaw bez przykrycia. No ludzie na dwodze 30 w cieniu to i dzieciom gorąco!
|
|
#2344 |
|
Wtajemniczenie
|
Własnie sprawdziłam i wkladek laktacyjnych mam ok 20 szt w domu. Nie wiem czy jeszcze dokupywać czy na początek wystarczy?
|
|
|
|
#2345 |
|
Zadomowienie
|
Justa dodaj mi na 1 stronie rok więcej
![]() Coś Enii nie ma ostatnio.
|
#2346 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja pierwsza wizyta w szpitalu to: ciśnienie badane przez położną,waga i pobranie krwi a lekarz zrobił skan przez powłoki brzuszne na kozetce. Wszystko trwało 4h oczywiście czekanie a nie skan. A dzisiejsza wizyta: ciśnienie badane przez położna, pobranie krwi a lekarka 10 min obliczała termin porodu i na kozetce sprawdziła tętno dziecka. Trwało to 3h. 3 miesiące minęło pomiędzy tymi 'badaniami'....w miedzy czasie miałam wizyte u GP (lekarz ogólny) który zbadał tętno i ciśnienie i to trwało 5 min. Za 2 tyg mam znowu iść do GP zeby zbadał ciśnienie i tętno dziecka a za miesiąc do szpitala zeby znowu zmierzyli ciśnienie i sprawdzili tetno.....bo skanu znowu nie bedzie. Ja podejrzewałam ze tak to tu wygląda ale na litość boską jak sie cos dzieje to kurcze jakaś reakcja powinna być......ja jej o plamieniu a ta macha reką ze to jest ok....ze brzuch twardnieje to tez ok....wszystko kurde zawsze u nich ok.... Ona murzynką była (zresztą tylko murzyni sa) a tż powiedział ze ma wrazenie jak by ich z buszu wypuścili.... I tak będą wyglądać wszystkie wizyty do porodu.... Mam nadzieje ze chociaż w trakcie porodu zechcą moje krocze |
||
|
|
|
#2347 |
|
Wtajemniczenie
|
A taki fotelik mi sie przyda:http://allegro.pl/praktyczny-fotelik...649673572.html
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2348 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
Luii no naprawdę można się wkurzyć z tą ich służbą zdrowia, matko co za głąby tam pracują, a myślałam że tylko u mnie takie konowały Współczu jęJa na każdej wizycie mam usg dzieci i usg dopochwowe żeby zmierzyć i obejrzeć szyjkę, w szpitalu tego nie robili tylko jeden z lekarzy wcisnął łapę i stwierdził że szyjka zachowana Za wizytę płacę 120zł, ale mam w tym wszystko co trzeba, w ogóle to ostatnio słyszałam że niektórzy lekarze przy bliźniakach liczą sobie podwójnie za usg u mojego to jeden koszt![]() No i zostałam bez telefonu Mam pytanko do was mamuśki, czy któraś z was miała może taki gęsty, mleczny i ciągnący śluz w ciąży? Bo właśnie zobaczyłam na wkładce taką z 1,5 cm średnicy kulę takiego śluzu i zastanawiam się co to może być, mam nadzieję że to nie poród się zaczyna Jeszcze się zdenerwowałam i teraz brzuch mnie boli![]() Myha ja też czekam na kasę z firmy i muszę zrobić ostatnie zakupy, materac 140x70,prześcieradła do łóżeczka bawełniane (u nas w sklepie są tylko frotte), parasolki do wózka i folie przeciwdeszczowe na gondolki i foteliki. Resztę chyba już mam, a co do noska to też używałam gruszki, była mi potrzebna raptem 2 razy Ja się w swoje majtki jednorazowe r M mieszczę
|
#2349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2350 |
|
Zadomowienie
|
Wg mnie na początek wystarczy, bo nie wiadomo wogóle czy Ci beda potrzebne. Ja kupilam dwie paki i oni jednej nie uzyłam...
|
#2351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2352 | |
|
Zadomowienie
|
Luii w sumie ja u nas słyszałam opinie, że też przesadza się z tymi wizytami, że prawidłową ciążę może spokojnie prowadzić położna itp... Ale wiadomo, że przyzwyczaili nas do czegoś innego - dla lekarzy to korzystne, bo zarabiają
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobra spadam bo grzmi, idzie burza i L sie budzi.
|
|
#2354 |
|
Zadomowienie
|
Asiago podejrzany ten śluz, też bym podejrzewała że to czop
Ale nasze mamuśki będą lepiej zorientowane
|
|
|
|
#2355 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Koleżanka ma guzka w piersi.....przyjechała z pl z opisami itp.....wiec skierowanie dostała do specjalisty....przejechał a pół irlandii do niego a ona nawet jej tej piersi nie obejrzał .... [QUOTE=kasiek64;27381440]Mój w ogóle nie kuma tego co jest potrzebne i mam wolną rękę (ale na razie bez kasy QUOTE] Dobry jest, masz wolną rękę, możesz zaszaleć ale tylko w myślach...bez kasy.... Cytat:
Cytat:
Pielęgniarki i położne robią to samo czyli badają ciśnienie, sprawdzają wage i pobierają krew....chociaż dziś mi powiedziała ze juz wiecej krwi mi pobierac nie beda.....to nie wiem chyba teraz tylko ciśnienie zostało..... ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
Asia.....chyba zartujesz ze przy bliżniakach liczą sobie podwójnie..... ![]() Moze zadzwoń do gina i spytaj o ten śluz....mi sie tak zdarzyło ale na poczatku ciąży... |
||||
|
|
|
#2356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wy mnie tu czopem nie straszcie nie dzisiaj Przy Julce czop mi nie odszedł,albo go nie zobaczyłam, ani wody mi nie odeszły, troszkę się boję że tym razem będzie inaczej bo i tak już mam mało wód płodowych. Już napisałam do mojego gina i czekam aż odpisze, zwykle nie trwa to długo, do wieczora odpisze
|
|
#2357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ufff ale mnie zmęczyły te zakupy. Jeszcze pare rzeczy zostanie mi do dokupienia tzn. środki pielęgnacyjne ale po to udam się chyba do Rossmana. A i pieluszki jednorazowe New Born.
---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2358 |
|
Zadomowienie
|
Ciekawe jak liczą w przypadku czworaczków albo pięcioraczków bo takie ciąże tez sie zdarzają.......
|
|
|
|
#2359 |
|
Zadomowienie
|
MOKRA zapraszam
możemy chodzić we dwie tylko dla Ciebie to chyba za daleko... Super, że z bioderkami wszystko ok my mamy wizytę u ortopedy strasznie późno, bo nie było miejsc wcześniej. Chcieliśmy iść prywatnie, ale pediatra powiedziała że wg niej z bioderkami jest wszystko w porządku, więc mamy się nie przejmować tą późną wizytą. Kubuś główkę trzyma super z dnia na dzień coraz lepiej. I tak jak Lilianka woli ją podnosić jak leży na mnie bądź tż, albo jak nosimy go brzuszkiem w dół albo jak bierzemy go do odbicia to wtedy trzyma główkę i się rozgląda. Natomiast na czymś sztywnym to tylko na chwilkę podnosi i opuszcza. Powiedź mi jakie kupki robi Twoja Lilianka?? A i mamuśki jak rozpoznać u niemowlaka biegunkę?? Ja to mam przeboje z tą kupką Kubusia. Cały czas mi się wydaje, że jest nieprawidłowa Daję mu probiotyk i czekam na poprawę.Dziewczynki a propo majtek poporodowych to weźcie ich sporo, ja zużywałam min 2 pary dziennie, te siateczkowe najlepsze. A i jak mi się skończyły to niestety ciężko je było dostać w aptece. Jeśli chodzi o pieluszki tetrowe i flanelowe, to dokupiłam ich sporo. Bo tetrówki to brudzą się szybko. Wystarczy jedno ulanie przy odbijaniu i już nadaje się do prania. Natomiast flanelki używam do przykrycia, do wyłożenia na podłożu na którym go kładę, do wózka. Miałam ich 6 szt. a dokupiłam kolejne 6 natomiast tetrówek mam chyba z 40 ![]() A i odnośnie Fridy, kupiłam ale jeszcze nie używałam. Mam też tradycyjną gruszkę i jak na razie parę razy jej użyłam. Kupujcie gruchę z szeroką dziurką, żeby do noska nie wkładać. LUII współczuję przebojów w szpitalu... Ja będąc w ciąży miałam 4 usg.
Nasze Małe Szczęście ] Kubuś jest już z Nami od 09.04.2011, godz. 9:10 |
|
|
|
#2360 | |
|
Rozeznanie
|
Mokra super ze bioderkami Lil jest wszystko o.ki
co do wolnego przybierania moja tak samo tyje w wolnym tempie a je duzo w nocy tez budzi sie bardzo czesto na mleko possie piers 10min i idzie lulu... jutro ide na szczepienie wiec dowiem sie ile moje szczescie wazy w ogole jak na swoj wiek jest bardzo malusia i drobniusia![]() hehe wkładek laktacyjnych tez nie uzywalam a kupilam przed porodem 2paki ![]() myha nie kupuj za duzo teraz bo nie wiadomo co sie przyda a zawsze mozesz dokupic pozniej reszte Moja żabka wykapana i pojedzona ucieła sobie drzemke Jutro zostajemy niestety same na dwa dni, tż musi jechac na szkolenie niestety ![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
|
|
#2361 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w kolorze kupki. I już sama nie wiem czy to alergia na coś czy coś innego odstawiłam już wszystkie produkty które mogą powodować alergię a kupki jak były w takim kolorze tak są. Niby pediatra powiedziała, że takie mogą być kupki i ten śluz też, ale ja mam wątpliwości szczególnie że na twarzy co chwilę pojawiają mu się jakieś krosteczki.
|
|
|
|
#2362 |
|
Zadomowienie
|
A co tu taka cisza się zrobiła
![]() Padam na twarz normalnie. Wyciągnęłam z garażu już wszystko co było oznaczone 0-6 mcy. Reszta czeka na później. Przejrzałam wszystko co mam, zrobiłam listę, podliczyłam i spisałam (ciuszki w rozmiarach 56-68) ![]() Jutro zajmę się resztą z listy wyprawkowej (wykreśle to co mam) i mogę zrobić listę co potrzebne jeszcze MYHA co do wkładek laktacyjnych nie dokupuj. Ja dostałam też od kuzynki 2 opakowania bo ona nie używała więc chyba nie są aż tak potrzebne. KARLA dzięki za podpowiedź odnośnie pieluch i majtek. Całuski dla Kubusia
|
#2363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kubuś dziękuje za całuski Odnośnie wkładek ja noszę cały czas i teraz już kupuję takie rosmanowskie, bo inaczej bym zbankrutowała. Nie wiem jak Wy to robicie, ale mi leci mleczko cały czas, dlatego muszę mieć ochronę
|
|
|
|
#2364 |
|
Rozeznanie
|
dobry
![]() a co tu tak na watku ucichło... ![]() my juz z Oli nie spimy tż pojechał wiec jestesmy do jutra wieczora same ![]() mała miala super nocke tylko czemu ona musi sie co dzien budzic o 7rano nie mogla by ciut dluzej pospac ![]() pogoda fatalna wiec zostajemy w domku jedynie na 13 musimy isc na szczepienie oby nie padalo ![]() WSTAWAC SPIOCHY!!!!!!!!!!!!!!
|
#2365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale mnie w nocy kręgosłup bolał. Teraz już lepiej ale chyba wczoraj za dużo tego schylania było. Dziś dzień odpoczynku
[*]09.08.2010-mama zawsze będzie o Tobie pamiętać Aniołku Edytowane przez kasiek64 Czas edycji: 2011-06-09 o 07:41 |
|
|
|
|
#2366 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ogolnie tez moglabym isc ale musze czekac na faceta od mieszkania bo ma po czynsz przychechac do godz 10 wiec jestesmy uziemione![]() a na sen Oliwci nie narzekam ale moglaby choc do 8 pospac z mamusia w nocy tez tak mi sie budzi jak Zuzia tobie
|
|
#2367 | ||
|
Zakorzenienie
|
HEJKA
albo za gorąco,albo za zimno![]() MOKRA nie przejmuj się,że L za mało przybiera!!każde dziecko jest inne!!nie ma norm co do przybierania i to nie ma znaczenia czy 30 g czy 10 na dobe ![]() ![]() L może teraz tak często prosić o cycusia,bo może ją to uspokaja!!moja Zuźka caly czas siedzi przy butli tylko po to ,żeby się uspokoić KARLA moja Zuźka te miała takie obrzydliwe ciągnące kupki i to nie stety jest alergia pokarmowa teraz jest na nutramigenie (mleko dla alergików ) i kupki sa normalne![]() co do krostek też je miała i dalej jej czasem wyskakują,ale mam na nie patent kapie ją w rumiankutylko uwaga,rumianek może uczulać więc spróbujcie z małą ilością ja dodaje szklankę rumianku na wanienke![]() ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Cytat:
u mnie też pogoda do bani ubieram ją cieplutko i póki nie pada zmykam na spacerek wczoraj byłam na spacerze juz o 8:30 i generalnie cały dzię spędziłyśmy na dworzenie narzekaj ,bo Oli to pięknie śpi Zuźka budzi się o 23:30 ,3, 6![]() ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
Kasiek odpocznij trochę,prasowanie nie ucieknie ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- DZIEWCZYNY co po wkładek laktacyjnych to ja tam długo nie karmiłam,a zużyłam ich bardzo dużo
Witaj Zuzieńko 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
||
|
|
|
#2368 |
|
Zadomowienie
|
LULKA do prasowania to ja teściową zaproszę bo się deklarowała
![]() A Zuzia jaki rozmiar ubranek teraz nosi??? I na ile takie 56 wystarcza bo z tego co widzę po ilości to chyba 68 trzeba mieć najwięcej, bo najdłużej dziecko nosi???
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zuźka dalej 56 i to ma jeszcze spory zapas o 62 to mogę pomarzyć,żeby jeje założyć![]() ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- KASIEK niech teściowa się wczuje w rolę babci później też będzie prasowaćmoja mam to mi tak dom ogarnia,że ja w życiu tak czysto nie miałam ![]() bo mój system był taki,że jak już nie mieliśmy w co się ubrac to trzeba było to uprać![]() aż wstyd się przyznać
Witaj Zuzieńko 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
|
|
|
|
#2370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

Współczu ję
u mojego to jeden koszt
moje kochane kruszynki

nie dzisiaj
Super, że z bioderkami wszystko ok 

Kubuś dziękuje za całuski
ogolnie tez moglabym isc ale musze czekac na faceta od mieszkania bo ma po czynsz przychechac do godz 10 wiec jestesmy uziemione