Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-24, 13:24   #2341
zanka205
Zakorzenienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Marina ale masz przystojniaka

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 13:25   #2342
BABONIK
Zadomowienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
zgadzam sie z powyzszym I jak by mi ktos wczesniej powiedzial, ze bede rodzic 26h bez efektu to nawet nie mrugnelabym okiem tylko zazadala CC
szkoda,że pewnych rzeczy nie da sie z góry przewidzieć
ja strasznie się bałam CC,ale gdybym wiedziała co mnie czeka.... to błagałabym na kolanach o pocięcie

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 13:30   #2343
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A swoją drogą patrzcie co za idiotyzmy wymyślają. Ale chociaż humor sobie można poprawić
http://www.peticado.pl/pl/oferta/akc...zek-na-ptaszek
Ja widziałam to w DDTVN jakiś czas temu - dla mnie idiotyzm

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
W DDTVN kiedyś to pokazywali
o własnie

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 13:31   #2344
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Marinko ślicznego macie synka
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 13:32   #2345
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
marina malucha dawaj na brzuch, można od samego początku, niech ci położna pokaze jak go kłaść, mój synek to spał na brzuchu (żadnych poduszek kołderek żeby dziecko się nie udusiło). a zasypiał jak go klepałąm po tyłku (to też metoda mojej położnej 3 minuty i mały miał odlot . Twój synek slodki
Dziękuję!
Czekam na nią jeszcze, dziś ją popytam koniecznie. babonik też pisała o kładzeniu na brzuszku, próbowałam dziś, ale jakoś sie balam na dłużej, ale dziś będzie połozna to będę ją molestować pytaniami
Kurde wiecie, to dziwne , jak człowiek przejmuje się zwykłą, małą kupą heh

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Marina- śliczny synuś i powodzenia z tymi kupkami
CZASEM POMAGA TEŻ ZMIANA MLEKA NA INNE, dajesz Nan to może kup coś innego...[COLOR="Silver"]
Dziękuję Baboniku za radę! Faktycznie może je zmienię...Poobserwuje jeszcze chwilę małego i się zobaczy...Ale czy ja mogę sama to zrobić, czy pediatra musi? JAk to jest ( ja to zielona dupa jestem jeszcze;/)

Brumku dziękuję ale nie oddam

A i jeszcze pytanie z serii głupich pytań...dziewczynki, jak to jest, czy muszę mnieć jakoś okryty dekolt przy wychodzeniu na dwór, żeby mi piersi nie zawiało ( pewnie się śmiejecie teraz do rozpuku hehe, ale ja naprawdę nie wiem, mama mi mówi na przykład, żebym miała jakiś sweterek lekki czy bolerko ale to bez sensu według mnie)

A i położna mi mówiła, że na laktację pije się rumianek(5,6 szklanek), a na zahamowanie szałwię (tyle samo), bo chyba monia pytała.
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 13:33   #2346
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Ale mnie teściowa wk...iła

ech teściowe tak mają że lubią czasem porządnie wkurzyć

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
"Dosyć" duży? Jak dla mnie to mały gigant
no ja pomyślałam dokładnie tak samo

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
A ja sie stalam szczesliwa posiadaczka kocyka z 5-10-15, o ktorym tyle sie tu naczytalam, w koncu na niego trafilam, bo nie w kazdym sklepie byl. Poza tym kupilam jakies tam jeszcze bluzeczki i sweterk. Powiem Wam, ze jakos dziwnie kupuje mi sie ciuszki dla chlopca...
ale z pewnością radocha niesamowita że będzie upragniony chłopczyk

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
ja dzis zabralam sie za wstepne pakowanie torby do szpitala...nie spakowalam jeszcze wszystkiego, ale chyba wiekszosc tak. zostalo mi dopakowac kosmetyki, cos do picia..no i torba dla maluszka bo w jedna wszystkiego nie zmieszcze
ja chyba też musze moją torbę zmodyfikować bo mi nie wejdzie wszytsko i właśnie osobno spakuje rzeczy dla dzieciątka

Stary 2011-06-24, 13:34   #2347
Bartessa
BAN stały

Marina to juz 10 dni???
ale ten czas leci
Przystojniacha, nie ma co
Marina, ja przeziebilam sobie piersi, mozesz dostac kamieni, gorączki od piersi, lepiej je wręcz dogrzewac.

Dziewczyny, w sumie to sprobuje tym domestosem wywabic plamę, i tak nic do stracenia

Edytowane przez Bartessa
Czas edycji: 2011-06-24 o 13:35
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-24, 13:36   #2348
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A ja właśnie czekam na położną. Ma być ta sama co ostatnio niestety. Wspomniała coś przez telefon o wyciąganiu szwów...Boję się.
A Igorek zrobił kupkę, ale musiałam mu włożyc 1/4 czopka glicerynowego. Kupił mi mąż tez tą herbatkę z Hipp, którą polecałyście. Zobaczymy.

I mój niunio jeszcze. DZIŚ MA 10 DNI
jaki słodziak

a to nie dają wszystkich szwów rozpuszczalnych tylko będą je wyciągać?? ja myślałam że teraz już się nie zakłada nierozpuszczalnych szwów

za kupkę Igorka

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
podpuszczam Was tylko

znowu jestem sama w domu
eeeee

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Zanka ja własnie wróciłam z wc z tym samym Może Ty się powinnać szykować ? ;>
widze że chcecie zacząć rodzić na wyścigi która pierwsza

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Dziewczyny dajcie spokój z tym przyspieszaniem porodu, ja bym się bała takie specyfiki stosować.
Narazie należy się cieszyć, że nie przeterminowana żadna. Na siłę nie wyganiajcie dzieci z ciepłego brzucha, same wyjdą kiedy zechcą
dokładnie

Stary 2011-06-24, 13:36   #2349
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Marina to juz 10 dni???
ale ten czas leci
Przystojniacha, nie ma co
Marina, ja przeziebilam sobie piersi, mozesz dostac kamieni, gorączki od piersi, lepiej je dogrzewac.
Dziękuję!
Tak już 10 dni

Czyli jak to, jak się ma bluzeczkę normalną np. z krótkim rękawkiem, to na to jeszcze jakiś szal czy co ?

O chyba położna przyjechała
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 13:39   #2350
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Marina niech dobrze ci policzy jak będzie wyciagać żeby nie zostawiła jakiś.Bo mogą się powrastać.Mi zostawiła 2 ale naszczęście same wypadły
Stary 2011-06-24, 13:42   #2351
BABONIK
Zadomowienie

Bartessa- no własnie nic do stracenia, niech poleży to w tym domestosie chwile,tylko obserwuj,jak pojawi się niebieska-błękitna plama to tym się nie przejmuj,powinno zejść w praniu proszkiem,to taka plama po domestosie porzadnie to wypłukaj a potem do pralki na normalne pranie,może zlezie

Marinka- jesli pilnujesz dzidziusia to niech lezy na brzuchu nawet cały dzień, im wiecej tym lepiej.jak się od małego przyzwyczi to potem będzie to lubieć
a mleko możesz zmienić sama, lekarz Ci kazał pić NAN? bo Nan to zwykłe mleko,nie dla alergików więc możesz próbować zmienić sama.

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-24, 13:42   #2352
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Dziękuję!
Tak już 10 dni

Czyli jak to, jak się ma bluzeczkę normalną np. z krótkim rękawkiem, to na to jeszcze jakiś szal czy co ?

O chyba położna przyjechała

Mozesz smarowac masciami rozgrzewajacymi, a nawet ja to na kamienie denaturatem ( nie pamietam tylko czy nie rozcienczalam go), ale straszny smród. jakbys czula ze bolą, no i na dwor czasem bez biustonosza nie wygodz, no i jak wietrzny dzien to narzuc coś więcej...
Wiesz, kazda kobieta ma inny organizm, moze byc tak ze Ty nie zaziebisz, ale lepiej dmuchac na zimne.
Stary 2011-06-24, 13:44   #2353
zanetaa88
Zakorzenienie

Marina żeby przewiać piersi to podobno raz dwa, dlatego jest pewien okres że się o nie dba: nie stoi się w przeciągach, moja mama mówiła mi że dawała sobie pieluchę i dopiero na to stanik.
Śliczny jest Igorek !!!

Właśnie zakupiłam sobie aparat kompaktowy,
ubzdurałam sobie, że z lustrzanką nie będę latała po szpitalu
i Naszemu skarbkowi będę robiła zdjęcia, tak często jak tylko się da
no i w tym aparacie mam kamerę

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 13:45   #2354
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Czekam na nią jeszcze, dziś ją popytam koniecznie. babonik też pisała o kładzeniu na brzuszku, próbowałam dziś, ale jakoś sie balam na dłużej, ale dziś będzie połozna to będę ją molestować pytaniami
Kurde wiecie, to dziwne , jak człowiek przejmuje się zwykłą, małą kupą heh

A i jeszcze pytanie z serii głupich pytań...dziewczynki, jak to jest, czy muszę mnieć jakoś okryty dekolt przy wychodzeniu na dwór, żeby mi piersi nie zawiało ( pewnie się śmiejecie teraz do rozpuku hehe, ale ja naprawdę nie wiem, mama mi mówi na przykład, żebym miała jakiś sweterek lekki czy bolerko ale to bez sensu według mnie)
kladz na brzuchu, jeszcze jest za maly zeby nawet sam glowke przekreca jak lezy na brzuszku wiec sobie nic nie zrobi na samym materacu

piersi nie zawiewa, mleko nie skiśnieje jak sie opalisz, nie zmrozi jak bedzie zimno, ani ci sie od biegania twaróg nie zrobi (oj czego ja sie czasem na tym necie naczytam...). a jak bys chciala na łonie natury karmić to jak podasz pierś bez odsłaniania żeby nie zawiało? ech, te zabobony... sweterek to chyba zeby ci nerek nie owiało

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 13:45   #2355
madziaranew
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
A to Szymonkowe łóżeczko
Madziulka Sliczne lozeczko

I mój niunio jeszcze. DZIŚ MA 10 DNI [/QUOTE]

Marina- slodziak normalnie

Shirka moje gratulacje , dalas radek laski:

Ktora nastepnka

Ja za tydzien zaczynam prac, Bo mam takie przeczucie ze juz niedlugo ktos bedzie chcial zmienic lokum
Brzuszek opadl, wszyscy wkolo to mowia, wiec coraz blizej
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 13:47   #2356
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
\
Marina, ja przeziebilam sobie piersi, mozesz dostac kamieni, gorączki od piersi, lepiej je wręcz dogrzewac.
no błagam, dostalas kamieni i gorączki bo wiatr je owiał?! ja tez mialam goraczke - z nawału i tez mialam kameinie - znaczy sie zator, ale dlatego ze mnie stanik uwierał! goraczke to moze mialas nie z zawiania piersi tylko ogolnie z zawiania - bo organizm jednak troche wymeczony po ciazy, porodzie i z laktacją... nie uwierze że wiatr powoduje zatory piersi!

Stary 2011-06-24, 13:51   #2357
youyou
Zakorzenienie

Musiałam się położyć zdrzemnąć i spałam prawie 3h

Marina śliczny jest Twój syneczek

Na brzuszku śmiało możesz kłaść tylko wtedy musisz obserwować małego, ja tak Filipa kładłam już w szpitalu bo się naświetlał i musiałam go z różnych stron kłaść po równo.

Co do zawiania piersi.... to sorrry... ale dla mnie to jakieś zabobony piersi nie można zawiać. może się pojawić ból jak się porobią np zastoje ale nie od zawiania
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 13:51   #2358
agni82
Zadomowienie

Marina, śliczniutki jest

i juz nie ma takiego odlotowego spojrzenia, jak mają dzieciaczki co się dopiero rodzą jakby chciały powiedziec: wow! ale się ujarałem. gdzie ja jestem.?
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 13:52   #2359
Natka_
Zakorzenienie

NIE MAM PACIORKOWCA:j upi:
I chyba mi hormony szaleją, bo się głupia ze szczęścia popłakałam
Vaniliova mam nadzieję, że u Ciebie będą takie same wieści

iustyna więc żebyś jeszcze do jutra wytrzymała

Moniczka fajny brzusio, ja rozstępów te,z nie widzę

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to my dziś zaczęłyśmy oficjalnie 9 miesiąc - 37 tydzień czas zacząć

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
U Nas dzisiaj 37 tc wiec mozemy spokojnie iśc rodzić

Cytat:
Też poproszę, bo wizyta o 17, prawdopodobnie ostatnia.

Shirka super, że Krzyś chwycil cycka

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A swoją drogą patrzcie co za idiotyzmy wymyślają. Ale chociaż humor sobie można poprawić
http://www.peticado.pl/pl/oferta/akc...zek-na-ptaszek
O matko, co to ludzie nie wymyślą Naprawdę idiotyzm...

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
A ja sie stalam szczesliwa posiadaczka kocyka z 5-10-15, o ktorym tyle sie tu naczytalam, w koncu na niego trafilam, bo nie w kazdym sklepie byl. Poza tym kupilam jakies tam jeszcze bluzeczki i sweterk. Powiem Wam, ze jakos dziwnie kupuje mi sie ciuszki dla chlopca...
Napewno, mając dwie dziewczynki Przyzwyczajaj się

Marina jaki on jest śliczny Zazdroszczę, że możesz poprzytulać już swoje maleństwo To musi być cudowne uczucie zostać mamą...

DZIEWCZYNY NIE PRZESADZAJCIE Z TYM WYWOŁYWANIEM!! Możecie z tego więcej szkody narobić niz pożytku. Po co? Jesteście już tak daleko, że chyba nie robi Wam różnicy kilka dni. Ja wiem, że każda z Was chciałaby już byc po, ale wytrzymajcie jeszcze chwilkę. Już raz to pisałam, ale powtorzę raz jeszcze JABŁKO JAK DOJRZEJE TO SAMO SPADNIE. Więc dajcie mu dojrzeć
Żadnych olejków i tym podobnych!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 13:52   #2360
agni82
Zadomowienie

jabłko jak dojrzeje, to samo nie spadnie, dzieci sąsiadów ci je podpierniczą z drzewa
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 13:53   #2361
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
no błagam, dostalas kamieni i gorączki bo wiatr je owiał?! ja tez mialam goraczke - z nawału i tez mialam kameinie - znaczy sie zator, ale dlatego ze mnie stanik uwierał! goraczke to moze mialas nie z zawiania piersi tylko ogolnie z zawiania - bo organizm jednak troche wymeczony po ciazy, porodzie i z laktacją... nie uwierze że wiatr powoduje zatory piersi!
podczas nawalu to wiesz, wszystko moze sie zdarzyc, mnie bolaly piersi jak np poszlam na spacer w chlodniejszy dzien. fakt ze ja karmilam tylko miesiac, i mogę się mylic, ale sadze ze na początku to raczej trzeba trochę je przyzwyczaic do karmienia.
Stary 2011-06-24, 13:53   #2362
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Marina żeby przewiać piersi to podobno raz dwa, dlatego jest pewien okres że się o nie dba: nie stoi się w przeciągach, moja mama mówiła mi że dawała sobie pieluchę i dopiero na to stanik.
tak - pielucha is tanik to ok - ale dlatego że wkładki mi nie dawaly rady wciagac lecacego mleka...

Przyczyny zapalenia piersi (czyli tego bólu i goraczki!):
nieregularne karmienia, dokarmianie lub skracanie karmień co powoduje zaleganie mleka
niewygodna, zbyt obcisła, nie przepuszczająca powietrza bielizna
zła technika przystawiania dziecka do piersi powodująca nieskuteczne opróżnianie piersi
bakterie obecne w nosogardzieli niemowlaka
uszkodzone i krwawiące brodawki stanowią idealną pożywkę dla bakterii i grzybów http://dzidziusiowo.pl/rodzina/mamy-...ie-piersi.html

nic nie ma o chłodzie i wietrze... wydaje mi sie ze to jednak zabobon...

Stary 2011-06-24, 13:53   #2363
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

na temat piersi to wiem tyle ze jak sie pojawia zastoje to mozna dostac b.wysoka goraczke
Stary 2011-06-24, 13:54   #2364
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

piersi nie zawiewa, mleko nie skiśnieje jak sie opalisz, nie zmrozi jak bedzie zimno, ani ci sie od biegania twaróg nie zrobi (oj czego ja sie czasem na tym necie naczytam...). a jak bys chciala na łonie natury karmić to jak podasz pierś bez odsłaniania żeby nie zawiało? ech, te zabobony... sweterek to chyba zeby ci nerek nie owiało
o no właśnie monia, podpisuję się pod tym
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 13:55   #2365
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Krzyś Shirki jest na świecie!!!
Ale miała CC ,inaczej nie dało rady

Takze juz spokojnie dziewczynki
GRATULACJE SHIRA
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
A to Szymonkowe łóżeczko
Śliczne łóżeczko
Cytat:
CUDO ten twój synuś

Ja już po wizycie i po ktg. Wkurzyłam się strasznie bo czekałam na ktg i kartę 3 godziny aż lekarz łaskawie przyjdzie i opisze, że wszystko jest dobrze !!!!!!!!!!!!!!!!
Mój lekarz też mnie badał, szyjka mi się strasznie skróciła i mała jest już niziutko Zapytał się czy mam walizkę spakowaną
Rodzice mnie odebrali od lekarza i jak im to powiedziałam to nie chcieli jechać na urlop tylko powiedzieli, że zostają w domu. Ale uspokoiłam ich i pojechali To chyba tyle
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 13:55   #2366
Natka_
Zakorzenienie

Blondynkapoznan imię wkońcu wybrane dla synka?
Stary 2011-06-24, 13:57   #2367
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

DZIEWCZYNY NIE PRZESADZAJCIE Z TYM WYWOŁYWANIEM!! Możecie z tego więcej szkody narobić niz pożytku. Po co? Jesteście już tak daleko, że chyba nie robi Wam różnicy kilka dni. Ja wiem, że każda z Was chciałaby już byc po, ale wytrzymajcie jeszcze chwilkę. Już raz to pisałam, ale powtorzę raz jeszcze JABŁKO JAK DOJRZEJE TO SAMO SPADNIE. Więc dajcie mu dojrzeć
Żadnych olejków i tym podobnych!
No ja olejku nie mam zamiaru stosowac.. a ciąze mozna przenosic, i moja poprzednia ciaza jest na to dowodem,
jablko dojrzalo a nie spadlo

pozatym ciaze mam juz donoszoną, dziecko duze, wiec czemu mam sobie nie pomoc??
Stary 2011-06-24, 14:02   #2368
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
jabłko jak dojrzeje, to samo nie spadnie, dzieci sąsiadów ci je podpierniczą z drzewa
Naszych jabłek nam nikt nie podpierniczy, są pod ochroną

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
No ja olejku nie mam zamiaru stosowac.. a ciąze mozna przenosic, i moja poprzednia ciaza jest na to dowodem,

Tak owszem możesz sobie pomóc, ale naturalnymi sposobami takimi jak sex, mycie okien, spacery itp, ale nie jakimiś świństwami :/
Jasne, że ciążę można przenosić, ale ja akurat zwracam się do tych dziewczyn, które jeszcze nie donosiły do tp a już chciałyby urodzić. Skoro Ty już przekroczyłaś swój tp to chyba powinien zająć się Tobą lekarz a nie olejek rycynowy...
Stary 2011-06-24, 14:04   #2369
kalinkap13
Rozeznanie

zaczyna mi sie czas na smecenie
patrze na te wszystkie urodzone slicznosci i taaaak bardzo bym chciala juz miec Filipka przy sobie... koniec ciazy strasznie sie dluzy

Cytat:
slicznosci!!!!:love : ale przystojniaczek Ci rosnie
zazdroszcze Ci normalnie ze mozesz malego poprzytulac... tez juz bym chciala

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja chyba też musze moją torbę zmodyfikować bo mi nie wejdzie wszytsko i właśnie osobno spakuje rzeczy dla dzieciątka
no wlasnie, dlatego ja moje ciuchy i wszelkie potrzebne mi rzeczy pakuje w jedna torbe a dla malego spakuje w druga,mniejsza
nie zmiesciloby mi sie wszystko w jednej

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
NIE MAM PACIORKOWCA
I chyba mi hormony szaleją, bo się głupia ze szczęścia popłakałam
super!

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 14:06   #2370
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:

No ale z tego co widzę to Ty też nie masz jeszcze ciąży przenoszonej
Wiem jaka jest u Ciebie sytuacja, masz już duże dziecko i boisz się cc, więc wolisz teraz urodzić naturalnie. Próbuj naturalnych sposobów, ale skoro one nie pomagają to moim zdaniej nie ma sensu pogarszać sytuacji. Tu i tak nie decydujesz Ty tylko Twoje maleństwo.

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
zaczyna mi sie czas na smecenie
patrze na te wszystkie urodzone slicznosci i taaaak bardzo bym chciala juz miec Filipka przy sobie... koniec ciazy strasznie sie dluzy
Dłuży się dłuży....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości