Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2012 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-25, 09:48   #2341
Mravka
Zadomowienie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
ja nic o tym nie slyszalam... tzn takie przemienianie zimnej i cieplej wody wplywa na jedrnosc skory i jej napiecie, nie wiem jak to ma sie do samych sutkow. Ale ostatnio ktoras z dziewczyn pisala ze tak naprawde nie wiadomo czy hartowanie sutkow jest dobre, bo odradza sie przeciez w ciazy nadmiernej stymulacji sutka, bo powoduje to obkurczanie sie macicy - dobrze pamietam?

Ja nie wiem czy warto hartowac sutki, sa teraz nakladki silikonowe czy jakies, specjalne masci- a po tym jak dziecko zacznie ssac to ono juz je zahartuje
No,oby tylko nie zahartowalo za bardzo. Juz widze takie przeorane sutki,ałc
Racja co do tej jedrnosci,ale przyznam, ze dla mnie to problem zeby sobie taki misz masz na pupe zafundowac a co dopiero na sutki,ktore sa o wiele wrazliwsze
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 09:49   #2342
agnes99
Zakorzenienie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
dziewczyny ja się zapytam tylko względem karmienia piersią. czy stosujecie jakieś masaże hydromasaże czy cos w tym stylu ??
swego czasu mama mi podtykała pod nos artykuł (uwaga) w teletygodniu w ktorym bylo napisane aby przygotowywać piersi do karmienia na przemian hartujac je zimna i gorącą wodą (pod prysznicem)
że niby je to jakos tam przygotuje ... taki pseudo-hydromasaż

moja siostra robiła różne polecane cuda-wianki i przed urodzeniem i po
a jak przyszło co do czego, to sie okazało, że ma bardzo mało pokarmu i po 3 miesiacach całkowicie zaprzestała karmienia młodego piersią
przez cały czas musiała go dokarmiać butelką
Stary 2011-10-25, 09:50   #2343
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Witam w to słoneczne przedpołudnie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
witam worcilam z lezakowania w spzitlau spedzialam 8 dni, ogolnie nie wiedza co to za bol kotry do dzis odczuwam- albo macica sie powieksza z miesniami,albo dzidzia cos uciska, albo faktycznie spojenie łonowe sie rochodzi i tyle co mi powiedzieli. Ogolnie szyjka, łozysko, i dzidzia ok ;] -chyba bedzie dziewcyznka ;] wiec bedziemy mieli parke hihi;]ale plec potwierdza pewnie na usg genetycznym 4 listopada i tyle co u mnie pozdrawiam cieplutko te kotre mnie pamietaja ;] hihi
No nareszcie jakieś info będzie dobrze i gratulacje z okazji poznania płci!

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny.Bedzie dziewczynka:j upi: wszystko jest w porzadku. Bylam dzis na usg 4d i serdecznie Wam polecam. Badanie trwalo ponad 30 minut Pani doktor sprawdzila wszystko po kolei, mam plytke ze zdjeciami i filmik. Jestem dzis u tesciow. W czwartek wracamy i bede musiala Was nadrobic. Jestem najszczesliwsza na swiecie. Mam piekne zdjecie, pokaze Wam jak bede w domu. Ona jest sliczna termin przesual mi sie na 14 marca.
ja też chcę dziewczynkę! Super gratuluję

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
Dzień dobry

będę nadrabiać w pracy
a teraz uprzzejmie donoszę że będzie

♥ CÓRECZKA

tak byłam nastawiona, że to chłopak, że wczoraj cały wieczór się przyzwyczajałam było mi autentycznie wszystko jedno, ale jadnak myślałam że siusiak a tu nam dziewuszka niespodziankę sprawiła. tatuś zawiedziony przez 30 sekund a potem dumny i szczęśliwy zadecydował, że koniecznie jeden różowy wyjściowy strój jego córa mieć będzie

a z gorszych wiadomości to mam nisko położone łożysko. Jeśli się nie podniesie będzie problem. :/ zostałam ostrzeżona, że jak zacznę krwawić (prawdopodobieństwo dużo wyższe niż w innych ciążach) to mam jechać szybko do szpitala bo tzn., że łożysko mi się okdleja.
ale jest naszczęście 90% prawdopodobieństwa, że się podniesie w ciągu następnych kilku tygodni także staram się nie martwić. Wyznaczyli mi dodatkowe USG 30.01. Jak się nie podniesie do tego czasu to cesarka mnie czeka (oj nie chce nie chce ) i może się okazać, że trzeba będzie zrobić ją wcześniej, więc wcześniak... ech... może się jednak podniesie.
mam nie ćwiczyć i dużo odpoczywać.
No i kolejna jak ja Wam zazdroszczę gratulujęęęęę
mam nadzieję, że łożysko niedobre się opamięta i nie będzie Ci robić żadnych problemów. Ma być wszystko ok i koniec trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
dziewczyny ja się zapytam tylko względem karmienia piersią. czy stosujecie jakieś masaże hydromasaże czy cos w tym stylu ??
swego czasu mama mi podtykała pod nos artykuł (uwaga) w teletygodniu w ktorym bylo napisane aby przygotowywać piersi do karmienia na przemian hartujac je zimna i gorącą wodą (pod prysznicem)
że niby je to jakos tam przygotuje ... taki pseudo-hydromasaż
Kilka stron temu dziewczyny dyskutowały na ten temat dość obszernie, możesz się cofnąć i poczytać opinie Ja nigdy wcześniej o tym nie słyszałam / nie czytałam, więc nie wypowiadałam się.

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 10:03   #2344
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Lena, ja się nie boję kruchości dziecka. Ja kąpałam noworodki jako 11 latka, nosiłam, przewijałam. W szpitalu też mam okazję potrenować

Te , które widziały jak położne po porodzie dzieciaczka obracają góra dół, to mogą sobie wyobrazić, jak będzie się czuł mój mąż, jak ja będę tak naszym dzieckiem wywijała hehe

To czego ja nie jestem pewna, to jak zachowam się ja sama podczas porodu, moje ciało po porodzie..Jakie to będzie uczucie, jak pokarm będzie z piersi kapał.. Bo tego to nie miałam jeszcze okazji poczuć
no właśnie, ja nie mam żadnego doświadczenia z takimi Maleństwami. Opiekowałam się około rocznym dzieckiem, ale takim dopiero co po urodzeniu.. Czeka mnie dużo nauki..

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
Dzień dobry

będę nadrabiać w pracy
a teraz uprzzejmie donoszę że będzie

♥ CÓRECZKA

tak byłam nastawiona, że to chłopak, że wczoraj cały wieczór się przyzwyczajałam było mi autentycznie wszystko jedno, ale jadnak myślałam że siusiak a tu nam dziewuszka niespodziankę sprawiła. tatuś zawiedziony przez 30 sekund a potem dumny i szczęśliwy zadecydował, że koniecznie jeden różowy wyjściowy strój jego córa mieć będzie

a z gorszych wiadomości to mam nisko położone łożysko. Jeśli się nie podniesie będzie problem. :/ zostałam ostrzeżona, że jak zacznę krwawić (prawdopodobieństwo dużo wyższe niż w innych ciążach) to mam jechać szybko do szpitala bo tzn., że łożysko mi się okdleja.
ale jest naszczęście 90% prawdopodobieństwa, że się podniesie w ciągu następnych kilku tygodni także staram się nie martwić. Wyznaczyli mi dodatkowe USG 30.01. Jak się nie podniesie do tego czasu to cesarka mnie czeka (oj nie chce nie chce ) i może się okazać, że trzeba będzie zrobić ją wcześniej, więc wcześniak... ech... może się jednak podniesie.
mam nie ćwiczyć i dużo odpoczywać.
Gratuluję córeczki!!! i trzymam kciuki żeby łożysko się podniosło!

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cloudetti ja co prawda nie Małą! ale tez używam Musteli i zapach jest ok. Skóra jest przyjemna i milutka. Jak mi się skończy to przerzucę się może na rosmanowskie kremy (któras z Dziewczyn pisała że są w porządku) bo Mustela niestety droga.

Co do płci to tez mam przeczucie że to będzie dziewczynka choć pierwszego chciałam mieć zawsze chłopca. Ale teraz mi wszystko jedno, byle było zdrowiutkie!

Dziewczyny, i ja tez mam pytanie odnośnie bóli. Nie czujecie delikatnego bólu przy siedzeniu (jak siedzicie bardziej pochylone do przodu, czyli nie do końca na pupie) albo przynajmniej w chwili siadania ? Ja czuję taki dyskomfort wtedy w brzuchu, boję się czy to nie macica lub szyjka.

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2011-10-25 o 10:08
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 10:06   #2345
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
na
ivonka7 koniecznie zdaj relacje z badania bo za chwilke tez musze na nie isc
Krzywa cukrowa......bleeeeeeeee -pierwszy łyk miły, taki słodziutki Ale potem fatalnie. Po godzinie siedzenia było mi już niedobrze ale wytrzymałam. W końcu trzeba być na czczo tyle czasu. Polecam każdemu kto ma zbyt dużą ochotę na słodkości-ja nie spojrzę chyba na cukier przez tydzień.
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 10:07   #2346
Paulii2
Przyczajenie

Cześć dziewczyny! Gratuluję dziewczynek
Ja dziś byłam u ginka i posłuchałam tętna maluszka (poryczałam się ze wzruszenia i pomyślałam sobie, że gdybym miała pracować w służbie zdrowia to zdecydowanie jako ginek-położnik lub położna i wszystko w normie Oczywiście bałam się wcześniej, bo mam ostatnio takie zaparcia, że głowa boli... Staram się jeść dobrze, ale czasem to nie pomaga. No i teraz najważniejsze USG będę mieć 14 listopada (pierwszy dzień 21 tygodnia), teraz to już będę dni odliczać!
Paulii2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 10:08   #2347
desia888
Wtajemniczenie

Aguska, ja tez nie zamierzam kupowac sterylizatora bo tak jak mowisz mozna wrzatkiem. A ja chyba wogole nie bede wyparzac bo jak ja mialam malego adasia w szwecji to wogole sie nie wyparzalo i jakos te dzieci zdrowe. a oni wrecz jeszcze twierdza ze im wiecej sie sterylnie dzieci wychowuje tym wieksze ryzyko alergii itd. sa na ten temat juz prace, ktore wiaza nawet sterylnosc srodowiska dziecka a ryzyko alergii. Oczywiscei wszystsko z glowa, ale cos jest w tym ze przy pierwszym dziecku nie oblize sie smoczka dziecku tylko za kazdym razem jak spadnie to leci pod kran. Przy drugim sie oblizuje i wklada dziecku do buzi a przy trezcim to juz sie nawet sily nie ma oblizywac i wklada sie do buzi prosto z podlogi
I jeszcze chcialam sie wypowiedziec na temat, ktos pisal wczesniej o lampce nagrzewajacej dziecko nad przewijakiem, jesli ma sie w domu 18 stopni to moze jest to i dobry pomysl, ale jesli mamy normalna temperature to (moim zdaniem) zrobimy dziecku krzywde takim nagrzewaniem bo do jakiegos tam wieku bedziemy je nagrzewac a potem przestaniemy i co? I bedzie marzlo. Uwazam ze od samego poczatku powinno sie dziecko przyzwyczaic do normalnej temperatury w domu. mysle ze mamuski, ktore maja juz dzieciaczki w domu zgodza sie ze mna?

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-25, 10:09   #2348
Paulii2
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Krzywa cukrowa......bleeeeeeeee -pierwszy łyk miły, taki słodziutki Ale potem fatalnie. Po godzinie siedzenia było mi już niedobrze ale wytrzymałam. W końcu trzeba być na czczo tyle czasu. Polecam każdemu kto ma zbyt dużą ochotę na słodkości-ja nie spojrzę chyba na cukier przez tydzień.
Mnie bratowa doradziła, żeby wziąść ze sobą całą cytrynkę i sok z niej wcisnąć, wtedy ten cudny eliksir staje się znośny w smaku. Pytałam dziś moją ginekolog czy tak można i powiedziała, że tak.
Stary 2011-10-25, 10:10   #2349
engela
Raczkowanie

Hejo Dziewczynki
Ojaaa ile tu wczoraj było gratulacji! Przyłączam się do wszystkich

Ja wczoraj miałam fatalny wieczór.
Zepsuł nam się samochód w drodze do lekarza więc pędem do taxówki.
U lekarza wszystko dobrze mam tylko zrobić jeszcze raz mocz bo znowu liczne bakterie. Pani Doktor kazała oczywiście podmyć się, wytrzeć ręcznikiem jednorazowym, włożyć tampon i dopiero oddać próbkę.
Potem do późna siedziałam u rodziców bo mężul z kolegą próbowali naprawić autko,ale w końcu go scholowali.
Wróciłam późno do domu padnięta, a czekała na mnie jeszcze góra prania do złożenia i rozwieszenia.
Mój mąż chciał mnie wyręczyć,ale i tak poprawiał po nim co poskładał .
Dzisiaj do pracy zaspaliśmy i jechaliśmy rowerami więc była nerwówka...
Ech dzisiaj mam 12 h... oby szybko mineło
Aaa Pani Doktor pochwaliła mnie za bardzo dobrą hemoglobinę.
I teraz pytanie jak można ją utrzymać na dobrym poziomie? Jakaś dieta?
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 10:13   #2350
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość

Dziewczyny, i ja tez mam pytanie odnośnie bóli. Nie czujecie delikatnego bólu przy siedzeniu (jak siedzicie bardziej pochylone do przodu, czyli nie do końca na pupie) albo przynajmniej w chwili siadania ? Ja czuję taki dyskomfort wtedy w brzuchu, boję się czy to nie macica lub szyjka.
Ja też tak mam, głównie w chwili siadania Ale już powolutku to mi przechodzi. Pewnie dlatego, że dzieciątko się podnosi do góry
Stary 2011-10-25, 10:13   #2351
Paulii2
Przyczajenie

Engela, tyle przygód! Ja bym chyba wysiadła 12 h w pracy. A co do hemoglobiny, to dr Ci nie powiedziała co masz jeść? Może sałata?
Stary 2011-10-25, 10:21   #2352
engela
Raczkowanie

Paulii2 jestem w szoku,że lekarz Ci powiedział,że przy krzywej cukrowej można wypić sok z cytryny ponieważ tak się składa,że cytryna obniża poziom cukru we krwi tym samym oszukując wyniki.
Dziewczyny pracujące w szpiatalach pewnie to potwierdzą, bo często dzieciaki z cukrzycą będące na ścisłej diecie żeby oszukać troszkę i dostać kawałek czekolady na niski cukier przed badaniem piją właśnie wodę z cytryną.

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Paulii2 ja niestety pracuje na 2,5 etatu
Właśnie Pani Doktor powiedziała mi tylko,że hemoglobina super i żebym tak trzymała dalej...
Stary 2011-10-25, 10:24   #2353
Paulii2
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
Paulii2 jestem w szoku,że lekarz Ci powiedział,że przy krzywej cukrowej można wypić sok z cytryny ponieważ tak się składa,że cytryna obniża poziom cukru we krwi tym samym oszukując wyniki.
Dziewczyny pracujące w szpiatalach pewnie to potwierdzą, bo często dzieciaki z cukrzycą będące na ścisłej diecie żeby oszukać troszkę i dostać kawałek czekolady na niski cukier przed badaniem piją właśnie wodę z cytryną.

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Paulii2 ja niestety pracuje na 2,5 etatu
Właśnie Pani Doktor powiedziała mi tylko,że hemoglobina super i żebym tak trzymała dalej...
O qrcze to mnie zmartwiłaś z tą cytryną... Nie czaję jak można takie info potwierdzić skoro to ma takie znaczenie
Engela, 2,5 etatu-wow szaleństwo szkoda, że Dr. nie powiedziała Ci co mas jeść żeby utrzymać taki wynik. Ale może to co dotychczas i będzie dobrze?
Stary 2011-10-25, 10:24   #2354
karolca
Zakorzenienie

Hej. Nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić.
Pojechałam wczoraj z TŻ szukac ciekawej oferty na nowe laptopy (stary jest juz tak stary, ze ledwo dyszy). Oczywiście wspomniałam, że to, co za niego daliśmy w gotówce to panele, farba i jakiś ładny dodatek do pokoju... Obiecał, że w listopadzie kupimy... Co podsumowałam, że kupno a płożenie to jeszcze daleka historia. Hehe.

Teraz siedzę i instaluję aktualizacje do Windowsa (braliśmy bez systemu operacyjnego, bo mamy swój). Bez aktualizacji nie mogę zainstalować sterowników do grafiki i dźwięku :/

Czuję się dobrze, jutro jadę na morfologię bo dziś zaspałam.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 10:25   #2355
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
No,oby tylko nie zahartowalo za bardzo. Juz widze takie przeorane sutki,ałc
Racja co do tej jedrnosci,ale przyznam, ze dla mnie to problem zeby sobie taki misz masz na pupe zafundowac a co dopiero na sutki,ktore sa o wiele wrazliwsze
wiesz, ja i moi bracia tak pooralismy mojej mamie sutki ze miala strup na strupie i tak ja bolalo ze szok... nie umiala odciagnac nawet pokarmu ani nic, bo bol okrutny, az dostala zapalenia i prawie 40 stopni goraczki ale to bylo 20 lat temu, mysle ze teraz juz byloby lepiej, bo sa masci lagodzace, wlasnie nakladki... a ostatniego brata bez gadania odrazu na butle przerzucila, nawet nie probowala karmic
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 10:30   #2356
engela
Raczkowanie

Paulii2 no właśnie nie jem nic spejalnego

W ogóle Doktor nie pozwoliła mi jeść za bardzo na mieście... Bo nie ma się pewności czy wcześniej jedzenie było wymyte i takie tam...
Rozumiem,aczkolwiek w takie dni jak ten kiedy pracuje tyle godzin,zaspałam,a wczoraj nie miałam czasu to muszę się poratować pierogami z knajpki...
Stary 2011-10-25, 10:34   #2357
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
wiec wychodzi na to ze nic nie powinnas zmieniac, tylko dalej robic jak robisz
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 10:35   #2358
engela
Raczkowanie

emigra moja mamuśka miała tak samo, w końcu przy którymś z nas wylądowała w szpitalu z zapaleniem gruczołów czy coś takiego.
rodzina z zagranicy wysyłała jej te nakładki na sutki,ale podobno żadne z nas nie chciało przez to jeść i tylko to hartowanie jej pomogło.
Rozmawiałam z nią wczoraj na ten temat i powiedziała,że już się chyba tak nie robi, kazała mi tylko się Doktor podpytać co i jak teraz,ale żebym zimnym strumieniem kończyła jednak ten prysznic bo to nie tyle co na sutki,ale na elastyczność biustu świetnie działa...
Stary 2011-10-25, 10:41   #2359
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Monia nie chce Cie martwic, ale mi tak od 20 tc twardnial w poprzedniej ciazy i musialam brac mnostwo lekow p/skurczowych zeby donosic i mialam nakaz zeby wiecej lezec niz chodzic.
Sprobuj wiecej odpoczywac, choc wiem ze przy Twoim szalonym trybie zycia nie jest to takie proste.
A jak to odczuwasz??? Tak jakby Ci sie stawial i takie dziwne uczucie w brzuszku masz?
Ja tam nie wiem ale jak mi stwardniał brzuch to jechałam na Izbę przyjęć do szpitala nie czekałam na wizytę i też dostałam leki żeby donosić więc. Ja bym nie czekała.

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 10:46   #2360
cloudletti
Raczkowanie

lena_mi też zawsze chciałam mieć pierwszego chłopaka..pewnie dlatego, że od zawsze marzyłam o starszym bracie..a tu klops 4 siostry
ale teraz najważniejsze, żeby było zdrowe!

Zamówiłam sobie przed chwilą Mustele na rostępy i z Daxa Perfecta Mama też na rozstępy, do biustu, antycellulitowy..zobaczym y co zda egzamin..
Chociaż rozmawiałam ze szwagierką, która jest farmaceutką i mówi, że tak naprawde chodzi o nawilżanie i zwykła nivea na pewno by sobie poradziła

karolca zostawiłam Ci już chyba 3wiad na priv...
cloudletti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 10:46   #2361
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloudletti Pokaż wiadomość
karolca zostawiłam Ci już chyba 3wiad na priv...
Mam tylko jedną.
Muszę najpierw ogarnąć inne rzeczy, wybacz. Potem przeczytam

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 10:48   #2362
joanaros
Zakorzenienie

ja to kurczę nie rozpoznaję twardnienia brzucha
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 10:50   #2363
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
no to moja babcia wczoraj wypalila z tekstem ze mamy wózka przed porodem nie kupowac no to ja jej mówe w czym w takim badz razie przywieziemy malucha ze szpitala skoro chcemy wozek 3w1 a b abcia na to to jak ty bedziesz w szpitalu to sebastian kupi a ja jej że takiego wała ze najpóźniej w marcu wózek bedzie i basta
To co ja mam biedna zrobić jak mam już wózek rzeczy typu body, śpiochy itp. mam sprzedać i kupić po porodzie trochę przesadzają te nasze babcie zdarzają się różne przypadki ale ja wózek dla Antka miałam kupiony trochę wcześniej i rzeczy miałam pokupowane poprane i poprasowane teraz Wam zazdroszczę że macie taka radochę z kupowania rzeczy bo ja tylko dokupię jak dowiem sie że jest dziewczynka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-25, 11:00   #2364
cloudletti
Raczkowanie

mnie pewnie ominie w większości radość z kupowania, bo na przestrzeni 3 lat w rodzinie pojawiło się 6 bobasów także nie ma mowy o zadnym kupowaniu czegokolwiek, bo kuzynki dzwonią, ze już dla nas wszystko szykują... od śpiochów począwszy po łózeczka..wózeczki..
cloudletti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 11:06   #2365
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
Ewelajna u mnie i mama i teściowa gadają żebym nic nie kupowała jeszcze przykro mi przez takie gadanie
agabi gratulujesynka
To kupuj ale nic im nie mów że kupiłaś dobrze że moja mama tak nie marudziła babcia gorzej ale za dużo nie wiedziała więc luz

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Obejżałam z 3 porody na youtubie i się poryczałam ze wzruszenia...coś mi chyba chormony szaleją, bo wcześniej skłonna do wzruszeń nie za bardzo byłam Ciekawe, jak mój Tż zareaguje, może zrezygnuje z uczestnictwa w porodzie hehe
Ja tam nie oglądam żadnych porodów i jak byłam pierwszy raz w ciąży też nie oglądałam. A teraz już jeden przeżyłam i mam nadzieję że drugiej cesarki nie będę miała

Stary 2011-10-25, 11:07   #2366
engela
Raczkowanie

Mnie mama też troszkę stopuje z tymi zakupami tzn. nie to,że nie pozwala kupować np.ubranek. Poprostu mówi,że w tych początkowych fazach wszystko wydaje się nam niezbędne dla dziecka, a z czasem dostrzegamy,że jednak nie potrzebujemy tak wielu rzeczy...
Stary 2011-10-25, 11:08   #2367
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Ja tam nie wiem ale jak mi stwardniał brzuch to jechałam na Izbę przyjęć do szpitala nie czekałam na wizytę i też dostałam leki żeby donosić więc. Ja bym nie czekała.
poczatkowo myslalam ze to od wzdec, ktore mnie mecza w kazdy bozy dzien...ale w koncu musze to sprawdzic i przyjezdza dzis do mnie polozna, a wczoraj dzwonilam do swojego gina. stwierdzam na swoim przykladzie ze pierwsza ciaza jest meczaca, nie wiem co jest normalne a co nie, tak mi powiedziala moja przyjaciolka, nie zazdroszcze ci monia pierwszej ciazy, ale zobaczysz w drugiej juz bedzie bardziej zorientowananie chce mi sie siedziec w pracy...nie mam do tego dzis glowy

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 11:17   #2368
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
wiesz, ja i moi bracia tak pooralismy mojej mamie sutki ze miala strup na strupie i tak ja bolalo ze szok... nie umiala odciagnac nawet pokarmu ani nic, bo bol okrutny, az dostala zapalenia i prawie 40 stopni goraczki ale to bylo 20 lat temu, mysle ze teraz juz byloby lepiej, bo sa masci lagodzace, wlasnie nakladki... a ostatniego brata bez gadania odrazu na butle przerzucila, nawet nie probowala karmic
Moja mama z kolei nie mogła mnie karmić, bo rodzila zimą a w szpitalach wtedy siadło ogrzewanie i zachorowała. Podawali jej antybiotyki, i po tym zupełnie straciła pokarm Ale chciałam o sutkach Otóż bolą mnie masakrycznie sutki, a zwłaszcza sutek i chyba nawet kawałek piersi dookoła...Zwłaszcza, jak zimno się robi wtedy potrafi napierdzielać strasznie nawet przez kwadrans dopóki się nie ogrzeję, a czasem pomimo tego boli dalej.Czy to piersi rosną czy o co chodzi? Ogólnie poza tymi silnymi bólami to niemiłe uczucie w sutkach toważyszy mi niemal cały czas, zwłaszcza jak dotykam...

Ostanio chciałam zacząć je stymulować, więc pod prysznicem zaczęłam łagodny masaż z szorstką rękawica...Nie byl to najlepszy pomysł, bo po wyjściu z wody zaczęłam odczuwać delikatne kłucia i skurcze w brzuchu, więc faktycznie jest coś na rzeczy, że masaż sutków powoduje skurcze macicy...Na razie więc zaprzestaję tych praktyk, może warto zacząc je gdzieś na 2 mieś przed porodem...

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
To kupuj ale nic im nie mów że kupiłaś dobrze że moja mama tak nie marudziła babcia gorzej ale za dużo nie wiedziała więc luz

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Ja tam nie oglądam żadnych porodów i jak byłam pierwszy raz w ciąży też nie oglądałam. A teraz już jeden przeżyłam i mam nadzieję że drugiej cesarki nie będę miała
Właśnie wczoraj zaspokoiłam swoją ciekawośc wystarczająco, i Tż też...Na początku zgodził się oglądać ze mną poród, ale jak puściłam filmik i zobaczył krocze i wychodzącą z niego główkę, odskoczył jak oparzony omal przewracając krzesło Powiedział, że on na takie coś nie może patrzeć, że chce byc przy mnie, trzymać mnie za rękę, przeciąć pępowinę itp, ale nie musi patrzeć między nogi. Oczywiście, ja też nie chcę aby mi tam zaglądał, chciałam go tylko uświadomić, jaką drogę każdy (niemal) z nas pokonuje na świat, i jaka to ciężka praca dla rodzącej kobiety. Zresztą, w niektórych szkołach rodzenia ponoć puszczają filmy z porodu, aby właśnie facet sobie to uświadomił, przez co musi przechodzić kobieta i jej ciało...Jeśli dla niego to szok, to co dopiero dla mnie ma być... No ale zrozumiałam, że ma słabe nerwy, więc mu więcej nie proponowałam, za to póżniej zerknął na końcówkę, jak wyszło dziecko, zdziwił się, że takie pobielone czymś, to mu wytłumaczyłam,i podziwiła ojca dziecka asystujacego przy porodzie, że taki opanowany i zadowolony hehe
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 11:25   #2369
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
no to musze sie nastawic psychicznie,bo ja zdecydowanie jestem słonolubna dziekuje za relacje)))

lena_mi ja tez czuje taki bol..taki dziwny dyskomfort. Ale ciagnie mnie tez z boku,takze juz trudno zlokalizowac co mnie wlasciwie boli

engela te Twoje przygody to prawie jak film akcji))

karolca szacun za checi i masz zabawe na dluzsza chwile

emigra ajaja...brzmi bolesnie;/ mam nadzieje,ze nie bede musiaal miec takich wspomnien. No o nakladkach slyszalam tez...wiadomo pojdziemy na zywiol,a potem zycie zweryfikuje co dalej
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 11:28   #2370
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
A sterylizator jest konieczny?
Kurcze, ja nie zamierzam karmić butlą. Byłby to dla mnie wstyd i hańba, bo w mojej rodzinie karmi się piersią, nikt jakoś wcześniej nie miał z tym problemu. Więc i ja myślę, że nie będę miała.

Zagadnieniu butelek poświęcę minimum uwagi. W razie totalnego emergency, tu w szpitalu dają butle i mleko, więc akurat tym się nie zamierzam przejmować.
Ja nigdy nawet nie widziałam u mnie w rodzinie butelki w domu noworodka Jakoś butla i noworodek nie idą dla mnie w parze. To mi się jedynie z Irlandią kojarzy, gdzie nikt prawie nie karmi cycem, prócz Polek i Słowaczek

Najważniejsze jest pozytywne nastawienie, nie?

Ale jestem masakrycznie wzdęta..zupełnie nie wiem czemu. Bo dziś zupełnie nie mam po czym..

P.S. Ciekawe jak to wszystko nam będzie wychodziło po porodzie Te nasze plany..

Kochana ja przy Antku tak pozytywnie byłam nastawiona do karmienia w szpitalu mleko lało się z każdej strony ponoć armię mogłam wykarmić ale jak wróciłam do domu dostałam zapalenia dostałam prawie 40 stopni temperatury i po miesiącu kupiłam bebiko 1 zrobiłam najpierw 120 ml mleka wypił i płakał wiec zrobiłam 120 ml mleka jeszcze raz wypił i zasnął i od tego momentu nie pamietam wstawania w nocy synus był najedzony wyspany. A ja pokarm straciłam na drugi dzień. Więc teraz się nie nastawiam co będzie to będzie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości