|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
![]() ![]() Racja co do tej jedrnosci,ale przyznam, ze dla mnie to problem zeby sobie taki misz masz na pupe zafundowac a co dopiero na sutki,ktore sa o wiele wrazliwsze ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2342 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
moja siostra robiła różne polecane cuda-wianki i przed urodzeniem i po a jak przyszło co do czego, to sie okazało, że ma bardzo mało pokarmu i po 3 miesiacach całkowicie zaprzestała karmienia młodego piersią przez cały czas musiała go dokarmiać butelką |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2343 | ||||
Wtajemniczenie
|
Witam w to słoneczne przedpołudnie
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() mam nadzieję, że łożysko niedobre się opamięta i nie będzie Ci robić żadnych problemów. Ma być wszystko ok i koniec ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2344 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cloudetti ja co prawda nie Małą! ale tez używam Musteli i zapach jest ok. Skóra jest przyjemna i milutka. Jak mi się skończy to przerzucę się może na rosmanowskie kremy (któras z Dziewczyn pisała że są w porządku) bo Mustela niestety droga. Co do płci to tez mam przeczucie że to będzie dziewczynka ![]() Dziewczyny, i ja tez mam pytanie odnośnie bóli. Nie czujecie delikatnego bólu przy siedzeniu (jak siedzicie bardziej pochylone do przodu, czyli nie do końca na pupie) albo przynajmniej w chwili siadania ? Ja czuję taki dyskomfort wtedy w brzuchu, boję się czy to nie macica lub szyjka. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-10-25 o 10:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2345 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2346 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny! Gratuluję dziewczynek
![]() Ja dziś byłam u ginka i posłuchałam tętna maluszka (poryczałam się ze wzruszenia i pomyślałam sobie, że gdybym miała pracować w służbie zdrowia to zdecydowanie jako ginek-położnik lub położna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Wtajemniczenie
|
Aguska, ja tez nie zamierzam kupowac sterylizatora bo tak jak mowisz mozna wrzatkiem. A ja chyba wogole nie bede wyparzac bo jak ja mialam malego adasia w szwecji to wogole sie nie wyparzalo i jakos te dzieci zdrowe. a oni wrecz jeszcze twierdza ze im wiecej sie sterylnie dzieci wychowuje tym wieksze ryzyko alergii itd. sa na ten temat juz prace, ktore wiaza nawet sterylnosc srodowiska dziecka a ryzyko alergii. Oczywiscei wszystsko z glowa, ale cos jest w tym ze przy pierwszym dziecku nie oblize sie smoczka dziecku tylko za kazdym razem jak spadnie to leci pod kran. Przy drugim sie oblizuje i wklada dziecku do buzi a przy trezcim to juz sie nawet sily nie ma oblizywac i wklada sie do buzi prosto z podlogi
![]() I jeszcze chcialam sie wypowiedziec na temat, ktos pisal wczesniej o lampce nagrzewajacej dziecko nad przewijakiem, jesli ma sie w domu 18 stopni to moze jest to i dobry pomysl, ale jesli mamy normalna temperature to (moim zdaniem) zrobimy dziecku krzywde takim nagrzewaniem bo do jakiegos tam wieku bedziemy je nagrzewac a potem przestaniemy i co? I bedzie marzlo. Uwazam ze od samego poczatku powinno sie dziecko przyzwyczaic do normalnej temperatury w domu. mysle ze mamuski, ktore maja juz dzieciaczki w domu zgodza sie ze mna?
#2348 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Raczkowanie
|
Hejo Dziewczynki
![]() Ojaaa ile tu wczoraj było gratulacji! Przyłączam się do wszystkich ![]() Ja wczoraj miałam fatalny wieczór. Zepsuł nam się samochód w drodze do lekarza więc pędem do taxówki. U lekarza wszystko dobrze mam tylko zrobić jeszcze raz mocz bo znowu liczne bakterie. Pani Doktor kazała oczywiście podmyć się, wytrzeć ręcznikiem jednorazowym, włożyć tampon i dopiero oddać próbkę. Potem do późna siedziałam u rodziców bo mężul z kolegą próbowali naprawić autko,ale w końcu go scholowali. Wróciłam późno do domu padnięta, a czekała na mnie jeszcze góra prania do złożenia i rozwieszenia. Mój mąż chciał mnie wyręczyć,ale i tak poprawiał po nim co poskładał ![]() Dzisiaj do pracy zaspaliśmy i jechaliśmy rowerami więc była nerwówka... Ech dzisiaj mam 12 h... oby szybko mineło ![]() Aaa Pani Doktor pochwaliła mnie za bardzo dobrą hemoglobinę. I teraz pytanie jak można ją utrzymać na dobrym poziomie? Jakaś dieta? |
![]() ![]() |
![]() |
#2350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Przyczajenie
|
Engela, tyle przygód! Ja bym chyba wysiadła 12 h w pracy. A co do hemoglobiny, to dr Ci nie powiedziała co masz jeść? Może sałata?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2352 |
Raczkowanie
|
Paulii2 jestem w szoku,że lekarz Ci powiedział,że przy krzywej cukrowej można wypić sok z cytryny ponieważ tak się składa,że cytryna obniża poziom cukru we krwi tym samym oszukując wyniki.
Dziewczyny pracujące w szpiatalach pewnie to potwierdzą, bo często dzieciaki z cukrzycą będące na ścisłej diecie żeby oszukać troszkę i dostać kawałek czekolady na niski cukier przed badaniem piją właśnie wodę z cytryną. ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Paulii2 ja niestety pracuje na 2,5 etatu ![]() Właśnie Pani Doktor powiedziała mi tylko,że hemoglobina super i żebym tak trzymała dalej... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2353 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Engela, 2,5 etatu-wow szaleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Zakorzenienie
|
Hej. Nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić.
Pojechałam wczoraj z TŻ szukac ciekawej oferty na nowe laptopy (stary jest juz tak stary, ze ledwo dyszy). Oczywiście wspomniałam, że to, co za niego daliśmy w gotówce to panele, farba i jakiś ładny dodatek do pokoju... Obiecał, że w listopadzie kupimy... Co podsumowałam, że kupno a płożenie to jeszcze daleka historia. Hehe. Teraz siedzę i instaluję aktualizacje do Windowsa (braliśmy bez systemu operacyjnego, bo mamy swój). Bez aktualizacji nie mogę zainstalować sterowników do grafiki i dźwięku :/ Czuję się dobrze, jutro jadę na morfologię bo dziś zaspałam.
#2355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2356 |
Raczkowanie
|
Paulii2 no właśnie nie jem nic spejalnego
![]() W ogóle Doktor nie pozwoliła mi jeść za bardzo na mieście... Bo nie ma się pewności czy wcześniej jedzenie było wymyte i takie tam... Rozumiem,aczkolwiek w takie dni jak ten kiedy pracuje tyle godzin,zaspałam,a wczoraj nie miałam czasu to muszę się poratować pierogami z knajpki... |
![]() ![]() |
![]() |
#2357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2358 |
Raczkowanie
|
emigra moja mamuśka miała tak samo, w końcu przy którymś z nas wylądowała w szpitalu z zapaleniem gruczołów czy coś takiego.
rodzina z zagranicy wysyłała jej te nakładki na sutki,ale podobno żadne z nas nie chciało przez to jeść i tylko to hartowanie jej pomogło. Rozmawiałam z nią wczoraj na ten temat i powiedziała,że już się chyba tak nie robi, kazała mi tylko się Doktor podpytać co i jak teraz,ale żebym zimnym strumieniem kończyła jednak ten prysznic bo to nie tyle co na sutki,ale na elastyczność biustu świetnie działa... |
![]() ![]() |
![]() |
#2359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2360 |
Raczkowanie
|
lena_mi też zawsze chciałam mieć pierwszego chłopaka..pewnie dlatego, że od zawsze marzyłam o starszym bracie..a tu klops 4 siostry
![]() ale teraz najważniejsze, żeby było zdrowe! Zamówiłam sobie przed chwilą Mustele na rostępy i z Daxa Perfecta Mama też na rozstępy, do biustu, antycellulitowy..zobaczym y co zda egzamin.. Chociaż rozmawiałam ze szwagierką, która jest farmaceutką i mówi, że tak naprawde chodzi o nawilżanie i zwykła nivea na pewno by sobie poradziła ![]() karolca zostawiłam Ci już chyba 3wiad na priv... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2361 |
Zakorzenienie
|
Mam tylko jedną.
Muszę najpierw ogarnąć inne rzeczy, wybacz. Potem przeczytam ![]()
#2362 |
Zakorzenienie
|
ja to kurczę nie rozpoznaję twardnienia brzucha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2364 |
Raczkowanie
|
mnie pewnie ominie w większości radość z kupowania, bo na przestrzeni 3 lat w rodzinie pojawiło się 6 bobasów także nie ma mowy o zadnym kupowaniu czegokolwiek, bo kuzynki dzwonią, ze już dla nas wszystko szykują... od śpiochów począwszy po łózeczka..wózeczki..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Raczkowanie
|
Mnie mama też troszkę stopuje z tymi zakupami tzn. nie to,że nie pozwala kupować np.ubranek. Poprostu mówi,że w tych początkowych fazach wszystko wydaje się nam niezbędne dla dziecka, a z czasem dostrzegamy,że jednak nie potrzebujemy tak wielu rzeczy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2367 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2368 | ||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() ![]() Ostanio chciałam zacząć je stymulować, więc pod prysznicem zaczęłam łagodny masaż z szorstką rękawica...Nie byl to najlepszy pomysł, bo po wyjściu z wody zaczęłam odczuwać delikatne kłucia i skurcze w brzuchu, więc faktycznie jest coś na rzeczy, że masaż sutków powoduje skurcze macicy...Na razie więc zaprzestaję tych praktyk, może warto zacząc je gdzieś na 2 mieś przed porodem... ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() lena_mi ja tez czuje taki bol..taki dziwny dyskomfort. Ale ciagnie mnie tez z boku,takze juz trudno zlokalizowac co mnie wlasciwie boli ![]() engela te Twoje przygody to prawie jak film akcji ![]() karolca szacun za checi ![]() emigra ajaja...brzmi bolesnie;/ mam nadzieje,ze nie bede musiaal miec takich wspomnien ![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.