Oleje i olejki do włosów - cz. V - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-16, 18:11   #2341
Ainnel
Zadomowienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V

Cytat:
Napisane przez Lagoon Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie, trochę głupie. Od jakiegoś miesiąca zajmuję się olejowaniem włosów, oraz stosuję inne środki na 'baby hair' ale dopiero pierwszy raz zamierzam zastosować naftę kosmetyczną. I jeśli nałożę olej na długość zostawiając na noc, a później 10min przed myciem nałożyć żółtko wymieszane z naftą na skalp, czy nie zajdzie jakaś reakcja z olejem, która by zaszkodziła włosom?
Można nakładać naftę na olej jak najbardziej .

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Napisane przez em!L!a Pokaż wiadomość
Isany bym nie dawała na noc - alkohol
Przecież Isana nie ma alkoholu w składzie . Masz na myśli Alterrę?

Ainnel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 18:12   #2342
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aleksandriiia Pokaż wiadomość
Chodziło mi o sam fakt osiągnięcia takiej długości Długość do pupy ok ale do kolan? i nie wyobrażam sobie olejowania takiej długości
najwiekszy problem włosomaniaczek, jak olejowac

ale zgadzam sie w 100 procentach

Cytat:
Napisane przez Lagoon Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie, trochę głupie. Od jakiegoś miesiąca zajmuję się olejowaniem włosów, oraz stosuję inne środki na 'baby hair' ale dopiero pierwszy raz zamierzam zastosować naftę kosmetyczną. I jeśli nałożę olej na długość zostawiając na noc, a później 10min przed myciem nałożyć żółtko wymieszane z naftą na skalp, czy nie zajdzie jakaś reakcja z olejem, która by zaszkodziła włosom?
nic sie nie powinno dziać

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 18:20   #2343
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aleksandriiia Pokaż wiadomość
Ojej te długości do pupy i kolan cudooooooooo, ale to chyba u niższych dziwcząt, bo przy moim 180 z groszami zanim włos za pupe wyrośnie to zdąży zakończyć swój żywot i wypaść
Pamiętam taką forumowiczkę z LHC, która była wysoka, może nie miała aż 180, ale coś koło tego. I udało się jej zapuścić włosy do kolan

Cytat:
no ja trafiłam raz na taką co sama miała włosy do pasa i sporą wiedzę, świetnie strzygła, ale jej nie doceniłam, bo chciałam jednocześnie zapuszczać i wycieniować a ona upierała się że albo jedno albo drugie, t było ze 3 lata temu, ale teraz wiem że faktycznie wystrzępione pióra sie dużo szybciej niszczą
A no widzisz, ale mało takich fryzjerek...

Cytat:
Napisane przez Ainnel Pokaż wiadomość
Przecież Isana nie ma alkoholu w składzie . Masz na myśli Alterrę?
Skład: Aqua, Cetearyl alcohol, Glycerin, Cetrimonium Chloride, Bis-diglyceryl Polyacyladipate-2, Orbignya Oleifera Oil, Behentrimonium Chloride, Hydroxyethylcellulose, Isopropyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum, Citric Acid, Sodium Hydroxide

Ma i to w dodatku izopropylowy. Nie na początku składu, ale też bym na noc nie zostawiała
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 18:30   #2344
Ainnel
Zadomowienie

O
Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Skład: Aqua, Cetearyl alcohol, Glycerin, Cetrimonium Chloride, Bis-diglyceryl Polyacyladipate-2, Orbignya Oleifera Oil, Behentrimonium Chloride, Hydroxyethylcellulose, Isopropyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum, Citric Acid, Sodium Hydroxide

Ma i to w dodatku izopropylowy. Nie na początku składu, ale też bym na noc nie zostawiała
O, rzeczywiście. Nie wiedziałam, dziękuję za korektę .

Ainnel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 18:36   #2345
vyenna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monak89 Pokaż wiadomość

ej, właśnie. czy któś mi jest w stanie wyjaśnić, dlaczego do maseczki z olejku rycynowego i żółtka się dodaje sok z cytryny ? przecież to może wysuszać, przy płukankach z sokiem cytrynowym, czy (o matko boska) psikaniu cytryną włosów i wychodzeniu na słońce zawsze widziałam ostrzeżenia nt. wysuszania. czy olej rycynowy eliminuje tą możliwość?
To głównie pewnie rozwiązanie dla blondynek - rycynowy ma szansę przyciemniać (jak używałam go kilka lat temu mi odrobinę ściemniały), a ta cytryna ma to zneutralizować

Mówicie, że biovax jedwab kupiłyście za jakieś 6 zł, a ja za moje opakowanie dałam 10 zł

Kupiłam ten krem brodawkowy. Zastanawiam się jak go by tu nałożyć
(info: w warszawie na ursynowie, w rossmanie w galerii metro bis - kremu nie ma)

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 19:04   #2346
em!L!a
Raczkowanie

no ja właśnie nie bardzo mam pojęcie jak to nałożyć zamiast oleju czy pod olej? chce dziś wypróbować

2 cel -> 60kg (BMI: 21.50)
Od stycznia na diecie MM: 64,2 (-15,8kg)
18.05.2013
em!L!a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 19:11   #2347
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

Cytat:
Pamiętam taką forumowiczkę z LHC, która była wysoka, może nie miała aż 180, ale coś koło tego. I udało się jej zapuścić włosy do kolan

Piszcie mi tak więcej kiedyś miałam włosy do pupy i to był ich szczyt możliwości, dłuższe nie chciały być, a miałam wtedy mże z 1,50, maluch taki jeszcze
Też zauważyłam ten alkohol, a już brałam ją za ideał ...

Wczoraj koło południa zmyłam alterrę, włosy świezutkie mięciutkie i błyszczące, ale dzisiaj wieczorem wyglądają już na przetłuszczone, troszke szybko jak na moje wosy. Albo za duzo olejku nakładam, albo może spróbuję nie potraktować olejkiem skalpu, aaa i mam zamiar dorzucić dzisiaj dwie kropelki lawendy podobno pomaga na porost włosów

Głusi nie gęsi, swój język mają

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3

Edytowane przez Aleksandriiia
Czas edycji: 2012-03-16 o 19:14
Aleksandriiia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-16, 19:42   #2348
vivinn
Zakorzenienie

Cytat:
łacze się w bólu, mi w tym tygodniu fryzjerka niepotrzebnie wypazurkowała i z przodu mam teraz takie okropne strzępy wykręcające sie na wszystkie strony a miałam wyrównywać...

(...)

w 4 Rossie udało mi się dorwać ten kremik do brodawek rzuciłam się jak dzik jakiś na to, wzięłam 3 bo to małe to to myślę czy jutro jeszcze 2 nie dokupić - wiecej nie było

jak wracałam to micha mi sie cieszyła aż sie ludzie dziwnie patrzyli
Akurat mój przód chyba powinien być wypazurkowany, bo inaczej wyglądam...nieciekawie Niemniej jednak przetrzymam go jeszcze około trzech miesięcy i zobaczę jak będzie się prezentował (teraz i tak mam dość "długi" jak na mnie). Obym tylko z nim wytrzymała
Natomiast cała reszta włosów jest po prostu pocięta z góry do dołu na każdej długości - i to wcale nie wina fryzjerki - sama tak chciałam...

Poszalałaś z kremikami Ja też miała brać zapasową tubkę, ale odezwał się, dawno niesłyszany, zdrowy rozsądek

Cytat:
Isany bym nie dawała na noc - alkohol
Cytat:

Dziękuję Dziewczyny, że pomagacie mi w tym, żebym nie zrobiła sobie krzywdy
W takim razie dzisiejszej nocy niebieściak będzie na włosach samotny
Stary 2012-03-16, 19:53   #2349
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

a ja przefiltrowałam sobie dzisiaj moj olej łopianowy
Stary 2012-03-16, 20:29   #2350
vyenna
Zadomowienie

Cytat:
no ja właśnie nie bardzo mam pojęcie jak to nałożyć zamiast oleju czy pod olej? chce dziś wypróbować
Jedna z wizazanek pisała, że kładła zamiast oleju.
Ja to nie wiem... Chyba położę go głownie na końcówki, albo może trochę na długość - jak bym go miała nałożyć na całe włosy to pewnie by mi na raz zeszło całe opakowanie...

Stary 2012-03-16, 20:37   #2351
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
a ja przefiltrowałam sobie dzisiaj moj olej łopianowy
Jak poszlo?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 20:42   #2352
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
ja robie tak że jak olejuje to omijam trochę końcówki tzn przejade troche po nich tym olejem ale nie skupiam się na końcach i potem na koniec wcieram ten brodawkowy krem intesywnie w same końców i na długośc tak 2-3 cm

i mam pytanie ostatnio jestem fanką olejowania na włosy zmoczone psikadłem i kolejny już raz okazało się że łyżeczka oleju to dla mnie stanowczo za dużo... też tak macie że na sucho schodzi wam więcej? no i jesli będę olejowac włosyt w niedziele to musze tą resztówke schować do lodówki czy te 2 dni może postać w spodeczku?

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 20:44   #2353
justusia16
Wtajemniczenie

Ja nałożyłam sobie BD niebieski na włosy i sese na skalp, coś mnie zaczęło swędziec, ale i tak w planach miałam potrzymać godzinę bo musze umyć włosy wieczorem bo ide na 8 do pracy, no i po myciu nałożyłam na minute garniera avocado i nic więcej dziś mi się nie chce kombinować.... mam mega lenia..

do tego dziś jak nakładałam to tyle włosów wyciągnęłam że się totalnie przestraszylam ..
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 20:45   #2354
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ainnel Pokaż wiadomość
Ach, myślałam, że o samą estetykę .

Swoją drogą, jestem niska (1.60 m) i mam kuzynkę, która ma 1.80 m wzrostu i kręcone włosy do pępka (tak, w skręcie) i zawsze się śmieje, że jestem taka mała. Kiedyś zachwycałam się jej włosami, mówiłam że sama też zapuszczam mniej więcej do takiej długości i aktualnie mam do łopatek... Stwierdziła, że spoko, to trudne nie będzie, bo w moim przypadku od łopatek do pępka niedaleko . W sumie racja .
Ja mam 1,55 Moze szybko mi się uda zapuścić te moje kłaczki

Cytat:
Napisane przez Reavela Pokaż wiadomość
ooo, może się skuszę? do OCM i końcówek
Próbuj Mi bardzo się spodobał ten olej, w dodatku jest niedrogi

Cytat:
Napisane przez vivinn Pokaż wiadomość
Uhh, ależ Ci zazdroszczę, że zeszłaś z cieniowania Ja też mam włosy do ramion, ale, kiedy dziś sobie na nie patrzyłam... najkrótsze, na chwilę obecną, pasma będą sięgały ramion za, mniej-więcej, rok
To była ciężka decyzja Najpierw ścięłam jakieś 5 cm, ale po 4 dniach stwierdziłam, że ciacham całą resztę raz, a porządnie

Cytat:

Czyli ten alkohol działa wysuszająco? W liście składników jest oznaczony jako emolient

Cytat:
Dziewczyny stosują ją pod olej, na olej lub solo
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy

Edytowane przez izus_86
Czas edycji: 2012-03-16 o 21:05
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 21:03   #2355
swiat_katarzyny
Zadomowienie

moja wycieczka do rossmana zakończyła się rachunkiem 100 zł, w tym ponad połowa poszła na włosy - zbankrutuje!
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-16, 21:06   #2356
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
moja wycieczka do rossmana zakończyła się rachunkiem 100 zł, w tym ponad połowa poszła na włosy - zbankrutuje!
Na głównej stronie wizażu powinno być napisane "Uwaga-wchodzisz na własne ryzyko"

Co kupiłaś ciekawego?
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 21:13   #2357
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Kupiłam to co wszystkie dobrze znacie - oliwke babydream, szampon z alterry z pszenica, szampon elseve bez silikonów, odzywkę z allterry, takie serum przeciw włosom przetluszczającym się (nie pamietam producenta), suchy szampon - był w promocji i byłam ciekawa co to....
a poza tym to: krem z ziaji poprawiający koloryt skóry, peeling do ciała, maseczke błotną na twarz, płyn do domakijązu, miętowy lakier do paznokci.... chyba tyle
Stary 2012-03-16, 21:15   #2358
Śnieżka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
Kupiłam to co wszystkie dobrze znacie - oliwke babydream, szampon z alterry z pszenica, szampon elseve bez silikonów, odzywkę z allterry, takie serum przeciw włosom przetluszczającym się (nie pamietam producenta), suchy szampon - był w promocji i byłam ciekawa co to....
a poza tym to: krem z ziaji poprawiający koloryt skóry, peeling do ciała, maseczke błotną na twarz, płyn do domakijązu, miętowy lakier do paznokci.... chyba tyle
a który jest bez silikonów?
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 21:16   #2359
vyenna
Zadomowienie

nałożyłam trochę maski bingo z shea (ostatnio mój ulubieniec jako odrobina pod olej, jak i jako maska po myciu ), troszkę amli na całe włosy i sporo (sporo) tego kremu brodawkowego.
Jutro zobaczę efekty.

Myję ostatnio włosy szamponem kolagenowym albo kolagenem BINGO - oba są mocno oczyszczające. Bez użycia odżywki i maski takie tępe - ale ogólnie efekt po wysuszeniu jest niezły, są puszyste. Myślicie, że skoro są takie oczyszczające, to one zdzierają dobroczynne efekty olei?

Stary 2012-03-16, 21:19   #2360
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Śnieżka Pokaż wiadomość
a który jest bez silikonów?
taki różowy - lekka formuła i jest w opisie napisane - bez silikonów - to wziełam 400 ml za 12 zł
Stary 2012-03-16, 21:22   #2361
blackberry8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vyenna Pokaż wiadomość
Mówicie, że biovax jedwab kupiłyście za jakieś 6 zł, a ja za moje opakowanie dałam 10 zł
Za dwa dałam 6zł, wychodzi po 3 na opakowanie. Czasem warto zaglądać do SuperPharm, aktualnie są maski Biovax po dyszce za zakupy powyżej 30zł, jest też -30% na wszystkie produkty Hipp (w tym na szampony)
Poza tym można dostać różne fajne zniżki na kuponach jeśli się wyrobi bezpłatną kartę Lifestyle - ja mam akurat szampony Biovax po 12zł, ale nie skorzystam bo kupiłam Hippa.

Wreszcie dorwałam kapsułki Dermogal A+E i herbatę ze skrzypu. Oczywiście w SP
A za skrzypem to się nachodziłam jak głupia... W 6 aptekach byłam, nigdzie nie mieli.

Byłam w 2 Rossmannach i nie ma kremów
Wzięłam tylko odżywki Isana bo są w promocji po 3,99 a bardzo je lubię więc wzięłam na zapas.

Dziewczyny jak widzicie jakieś fajne promocje to piszcie tutaj, każde info się przyda.
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 22:12   #2362
Mini1991
Zakorzenienie

oo kurde 30 zł trzeba wydac..
wiec jak chciałam kupic 3 waxy to musze wydac powyżej 90zł?
Stary 2012-03-16, 22:22   #2363
vyenna
Zadomowienie

Ja bym nie odważyła się brać 3 waxów. Pewnie po zużyciu pierwszego by mnie naszła ochota na jakaś zmianę, albo znając życie na wizażu pojawiłby się nagle nowy superhit, który oczywiście vyenna MUSI natychmiast wypróbować

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-16, 22:24   #2364
blackberry8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mini1991 Pokaż wiadomość
oo kurde 30 zł trzeba wydac..
wiec jak chciałam kupic 3 waxy to musze wydac powyżej 90zł?
Vaxy są dwa do wyboru czyli za 30zł możesz wziąć jeden niebieski i jeden zielony.
To są te:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...y-mleczne.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...wypadania.html
Do każdego jest czepek i próbka serum. Są tez inne rzeczy po 10zł, na przykład litrowy aloes Prima który mam i gorąco polecam oraz skrzypovita. Można brać ile się chce ale nie z jednego rodzaju, chyba że wydasz kolejne 30zł. Ja mam jeszcze kupon na zielony biovax za 11,90zł więc mogłabym wziąć trzy (dwa zielone + jeden niebieski), dlatego warto wyrobić kartę
Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości to możesz zapytać ekspedientek, akurat w SP zawsze trafiam na te miłe i kompetentne

Edytowane przez blackberry8
Czas edycji: 2012-03-16 o 22:32
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 22:32   #2365
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym nie odważyła się brać 3 waxów. Pewnie po zużyciu pierwszego by mnie naszła ochota na jakaś zmianę, albo znając życie na wizażu pojawiłby się nagle nowy superhit, który oczywiście vyenna MUSI natychmiast wypróbować
Ja też bym nie wzięła, ale raczej z powodu tego, że miałam Waxa, myślałam, że będzie super dla moich włosów, a zrobił mi z nich siano i omijam te maski szerokim łukiem od tego czasu

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 03:38   #2366
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli zaś chodzi o olejowanie skóry głowy... ono faktycznie nie dla każdego się nadaje. (...) niektórzy nawet jak troszkę mocniej przetłuszczą włosy, to już mają problem z dużo większym ich wypadaniem.
Najprawdziwsza prawda ! Jestem najlepszym przykładem jakie spustoszenia na skórze głowy czyni jej przetłuszczenie .
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 07:30   #2367
monak89
Raczkowanie

Cytat:
To głównie pewnie rozwiązanie dla blondynek - rycynowy ma szansę przyciemniać (jak używałam go kilka lat temu mi odrobinę ściemniały), a ta cytryna ma to zneutralizować

Kupiłam ten krem brodawkowy. Zastanawiam się jak go by tu nałożyć
a no rzeczywiście. jak już sobię kupię tą nieszszęsną rycynę, to chyba i tak mimo blond włosów będę omijać tą cytrynę, jednak z dwojga złego wolę przyciemnienie, niż wysuszenie. (kiedyś miałam straszne siano, teraz się trzęsę nad włosami żeby je porządnie nawilżyć.)

cholera, ja ostatnio widziałam pełno w gdańsku i głupia nie kupiłam
olejek himalaya - .

słodkie migdały - end.
oliwka hipp - end.

drożdże-tran-seboradin
hh 220'
monak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 09:10   #2368
em!L!a
Raczkowanie

kurcze muszę sobie dziś wyrobić tę kartę w brzuchu mnie az skręca żeby kupić jak coś zachwalacie

2 cel -> 60kg (BMI: 21.50)
Od stycznia na diecie MM: 64,2 (-15,8kg)
18.05.2013
em!L!a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 09:11   #2369
sylvi300
Zakorzenienie

dzisiaj była noc z vatiką

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 09:13   #2370
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Czyli ten alkohol działa wysuszająco? W liście składników jest oznaczony jako emolient
Tak, kiedyś, jak była dyskusja o składzie Nerila, to Jolie wspomniała o tym, iż alkohol izopropylowy jest nawet bardziej drażniący, niż denat Sama miałam wątpliwości, bo w wizażowej liście składników ten alkohol faktycznie jest tak oznaczony, a doświadczenie (miałam straszny susz na głowie kiedyś po Nerilu, dużo gorszy, niż po Seboradinie) i słowach Jolie, która z tym składnikiem miała kontakt na co dzień przychylam się do zdania, że alkohol izopropylowy najlepszy dla włosów nie jest

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Najprawdziwsza prawda ! Jestem najlepszym przykładem jakie spustoszenia na skórze głowy czyni jej przetłuszczenie .
No ale nigdy nie wiadomo dopóki się nie spróbuje Mnie tak czy inaczej wychodzi mnóstwo włosów przy myciu i w ciągu dnia, zawsze tak było. Chociaż ostatnio dostałam jakiejś paranoi i mam wrażenie, że mam chyba coś w postaci zakoli. Nie wiem, czy to zwidy, czy faktycznie mi się jednak włosy przerzedzają...
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości