|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 | |
Zadomowienie
|
Dot.: O dzidzie się staramy i na narodziny czekamy :) - część V
Cytat:
a usg na pewno bedzie sliczne juz sie zdjecia nie moge doczekać ![]()
![]() |
#2342 |
Zadomowienie
|
mi tez podoba się Grześ
![]() ![]()
#2343 | |||||
Raczkowanie
|
Czołem dziewczęta
![]() Dziś też siedzę w domu, bo nadal nie najlepiej się czuję, a mam wyjazd za granicę kilkudniowy, więc zbieram siły ![]() Mi się z imon też bardzo podoba Mikołaj, ale nie mżemy tak nazwać, bo jest już taki w blizkim otoczeniu. Mężowi się podoba Antoni, mi nie! Neutralne jest Jan, Janek. Chyba że noszę pod sercem małą laleczkę, to wtedy Anastazja, Lena, Julia. Ale tak naprawdę, żadne mi nie leży. QUOTE=zielona1911;3318353 1]hej, moj tz bedzie chyba obrazony na mnie jak sie obudzi bo wczoraj mialo byc male fiku miku,ale zasnelam,normalnie padlam na twarz. I jak sierano obudzilam totz spal z malym w drugim pokoju ![]() Uuuu, foch ![]() ![]() Ha, ja też czasem! I wiem, ze to złe, ale nie mogę się opanować ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
Zakorzenienie
|
Małemaleństwo plisss napisz mi co Ty robisz, że Kamilka nie podnosić?Jak go wsadzasz do wózka, łóżeczka, kresełka do karmienia. Masz jakis patent?
Nue ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- kurde czatuję na studia podyplomowe z prawa podatkowe-mój UŁ organizuję podyplomowe-wirtualne, dofinansowane z UE. Za☠☠☠iście mnie to kręci. W tamtym roku za późno się dowiedziałam. Jest tylko 50 miejsc trzymajcie kciuki. Kogo mam zabić, żeby się tam dostać? ![]() ![]()
#2345 |
Rozeznanie
|
Dziękuje kochane za miłe przywitanie i te "stare" i te, z którymi ejszcze nie znamy się dobrze, nie bede wymieniać wszystkich, bo naprawde udownie mnie przyjełyście, dziekuje za kciuki. Wczoraj miałam gości i nie za bardzo czas żeby odpisać, na szczęście zdąrzyłam nadrobić.
Zeby o niczym nie zapomniec to najpierw napisze to co pamietam, do szkoly rodzenia mam zamiar iśc, jeszcze nie wiem ile to kosztuje, bo się nie dowiadywałam, moze za miesiąc pojdę. A jeśli chodzi i porod to ja calkowicie zdaje się na mojego lekarza, jesli wszystko będzie w porzadku to nie mam zamiaru mieć cesarki na życzenie, wolalabym urodzić naturalnie. A jeszcze black pytała czy jestem na zwolnieniu, nie jestem Kochana, cały czas pracuje, czuje się świetnie, naprawde ja w ogóle nie mam zadnych objawów ciążowych, gdyby nie powiększający się brzuszek to w ogole nie czulabym że jestem w ciąży, czuje się nawet lepiej niż przed. Kwiecień i maj mam zamiar pracować napewno, a co bedzie dalej to nie wiem, sierpień raczej sobie odpuszcze juz od poczatku, a lipiec i czerwiec to zobaczymy, wszystko zalezy od samopoczucia ![]() Istra po raz kolejny gratuluje, pij bardzo dużo... nawet na siłe. U nas też krązy jelitowka, na razie udaje mi sie od niej ustrzec, oby tak dalej. Mysique moj lekarz mowi, że tą wit. A z marchewki mozna, bo organizm ją jakoś inaczej przyswaja, ona nie zaszkodzi, kazal nie przesadzac np. z wątróbką, ale we wszystkim trzeba mieć zdrowy rozsądek i nie dać sie zwariować. Nue spokojnie, napewno z dzidzią wszystko dobrze. Wiele kobiet w ogole nie robi takich badań i żyją w blogiej nieświadomości. Malemalenstwo boski, boski maluszek. Zielona ja nie zdarzyłam zobaczyć brzuszka, pokaż jeszcze raz ![]() Małemalenstwo mi się podoba: Pawełek, Piotr, Bartuś, Adaś ![]() ![]() Bo tak w ogole wczoraj u lekarza nie zrobil mi nawet usg powiedzial ze nie ma potrzeby zeby na kazdej wizycie robić, za to pierwszy raz sluchalam serduszka, do tej pory tylko ogladałam je bijace na usg, cudowne uczucie. A no i powiedzialam o tym kopnieciu pradem, lekarz mowi, że nie ma to wpywu na dzidzie, gdyby to było mocne porazenie to macica moze zareagować skurczem, ale jak tylko kopniecie to nic złego sie nie dzieje, czasami nawet kobieta w ciazy lekarza zamykaja jakies krwawiące naczynia pradem, kiedy nie da sie ich zszyć np. Jestem mega szczesliwa :P |
![]() ![]() |
![]() |
#2346 |
Zadomowienie
|
chyba powinnam zmienić avatar na dzidziusiowy....
![]()
#2347 |
Zadomowienie
|
Do łóżeczka Kamilek sam wchodzi i wychodzi. Wymuje mu tylko te 2 szczebelki z łóżeczka. W krzesełku już nie chce siedzieć, tylko na zwykłym krześle przy stole. Zawsze podchodzi do krzesła a ja go tylko podsadzam a on już się sam wdrapuje. Do wózka niestety normalnie muszę go podnieść, żeby go wsadzić. No ale ja na dwór wychodzę bez wózka. Siedzę z nim na placu ogrodzonym a on juz sobie sam biega. Ja się nie boję, że mi gdzieś ucieknie a i on zadowolony, że moze poszalec sobie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2348 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Martarynka cieszę sie bardzo, że wszystko ok. u lekarza i wiedziałam, że to kopnięcie było bez znaczenia , no, ale co strach to strach żadna się od niego nie odpędzi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2350 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2351 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Super z tym 3D, ja nie wiem jeszcze czy pójdziemy na nie, zobaczymy ile kosztuje . A co do szkoły rodzenia ja chcę pójść a mój TŻ też , sam mi nawet to zaproponował ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2352 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2354 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi coś głowę zaprząta imię Szymon ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2355 |
Rozeznanie
|
![]()
Mój mąż też powiedział, że chętnie ze mną pojdzie, zreszta ma również zamiar być przy mnie podczas porodu więc chce dowiedzieć się o nim jak najwiecej, jak mi pomóc o czym przypominać kiedy ja zapomne itp. A zajęcie z opieki nad maluszkiem też nam się bardzo przydadza, u mnie w mieście jest tylko jedna szkoła rodzenia więc nie mam wyboru
![]() ![]() Istra ja najspokojniejsza jestem dzień po wizycie choc ostatnio jestem naprawde spokojna i staram sobie nic nie wkręcać, gdyby nie ten prąd to moze też bym tak nie przezywała tej wizyty. Kilka dni temu dopadło mnie głupie myslenie, czy moje dziecko urodzi się zdrowe itp. ale szybko odgoniłam od siebie takie mysli. Gosiaczek usłyszenie serduszka to naprawde cudna sprawa, nie da się tego opisać zresztą niedlugo sama zobaczysz ![]() Malemalenstwo też mi się Szymon podoba, ale maż odrazu odrzucił więc szukamy innego, cieżko jest nam się w tej kwestii porozumieć podobają nam się zupełnie różne imiona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2356 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja akurat jak zaczęłam monitoring, to w tym pierwszym okazało się, że z owulki wielkie G....przy kolejnym już była. I dostałam dupka i teraz są II ![]()
![]() |
#2357 |
Rozeznanie
|
Ej czemu mi się taki paluch zrobił przy tutule wątku?? Ja nie chcialam nic takiego...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2358 |
Raczkowanie
|
Szymuś jest super, też mi się podoba bardzo, to mój no 1, ale TŻ na nie
![]() ![]() ![]() Tigeresse jak po wizycie?? Gosiaczku20004 czy ty ujrzałaś II kreseczki?? Edytowane przez monamur Czas edycji: 2012-03-28 o 12:04 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2360 |
Wtajemniczenie
|
Martarynko ciesze sie,ze wizyta ok
![]() Jesli chodzi o szkole rodzenia to jeszcze o tym nie myslalam. Mysle,ze za jakis czas sie z Tz zastanowimy. Ciekawe jak tam Natalia.... Kami kochana mam nadzieje,ze sie nie smutasz mocno....zobaczysz-bedzie wszystko dobrze i zobaczysz upragnione II !!!!!!!!!!!! Malinko jak tam sytuacja u Ciebie?? Moj dziadek jest operowany od prawie 2 godzin juz. Mama z babcia sa w szpitalu,wiec bede miala informacje od razu jak same beda cos wiedzialy. Mam ochote na ser w ziolach knorra....ide sobie chyba kupic i snickersa ![]() poza tym nastawie pranie zaraz i moze umyje okno w pokoju dzis.... ![]() Co do imion mi sie Szymon tez podoba,ale moj Tz jest Szymon,wiec juz odpada. Narazie mamy dla chlopca jeden typ z Tz a dla dziewczynek dwa, zobaczymy zreszta jak poznamy plec,a zapewne jak dzidzius sie pojawi i go zobaczymy to podjecie decyzji o imieniu bedzie latwiejsze ![]()
#2361 |
Zadomowienie
|
no dobra przyznaje się
![]() JESTEM W CIĄŻY!!! ![]() przepraszam że nie napisałam od razu ale taka skołowana bylam i miała na początku trochę stresa związanego z wcześniejszym # ale teraz już jestem spokojna i bardzoooo szczęśliwa i wierze że wszystko be4dzie dobrze ![]()
#2362 |
Raczkowanie
|
Black, trzymam kciuki za dziadzia. Wiem, co przezywasz, moja babcia ma jutro operację i jestem w mega stresie.
Ja właśnie dzwoniłam do lekarza, co by się umówić na wizytę. I kazał mi zwiększyć dupka z 1x1 do 3x1 skoro jest ciąża. Muszę iść jeszcze dzisiaj do niego po receptę, bo mi braknie tego specyfiku. Na szczęście mam tylko 5 min. do niego. A wizytę mam na 11 kwietnia.
Decydując się na dziecko, podejmujemy historyczną decyzję. Godzimy się bowiem, aby nasze serce wędrowało po świecie poza naszym ciałem." Edytowane przez istraa Czas edycji: 2012-03-28 o 12:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
Istraa a ja trzymam mocno kciuki za Twoja babcie ![]() A mam takie pytanko czym rozni sie ten dupek od luteiny?? bo na podtrzymanie wlasnie to lub to przepisuja-tak? czy cos pomylilam?? sama biore luteine.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2364 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a dupek i luteina to chyba takie same dzisłanie maja to sa takie odpowiedniki progesteronu nie wiem od czego zalezy co przepisuje lekarz bo ja mam np dupka
![]() |
#2365 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() doczytałam coś takiego " Duphaston to dehydroprogesteron ,a wiec syntetyczny progestagen, jest silniejszy od naturalnego hormonu,a więc nie jest to tak stricte to samo" luteina, to chyba naturalny progesteron w takim razie...
Decydując się na dziecko, podejmujemy historyczną decyzję. Godzimy się bowiem, aby nasze serce wędrowało po świecie poza naszym ciałem." Edytowane przez istraa Czas edycji: 2012-03-28 o 12:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2366 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2367 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2368 |
Raczkowanie
|
Witam Lasencje
![]() Jak mija dzionek?Ja właśnie piszę i jednocześnie smażę naleśniki ![]() ![]() A co do imion dla chłopca to ja też choruję na Mikołaja, II miejsce Kamil,a III Emil.Dla dziewczynki Alicja,Liliana,Gabriela ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2369 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy się różnią, trzeba by było skład porównać, wydaje mi się, że dupek jest silniejszy , ja np. dostałam go na rozluźnienie macicy bo miałam bardzo twardą i nadal go biorę , dupka znaczy się.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2370 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Wpadam tylko na chwilę, ![]() Black moje samopoczucie nie za bardzo ![]() ![]() ![]() Nie zagladam za czesto bo po prostu jest mi przykro... Tyle dziewczyn juz sa w ciazy i kolejnych przybywa, ja nie zazdroszcze ale jest mi przykro ze ja tych pieknych chwil nie przezywam i nie predko je ujrze ![]() Dlatego chwilowo wchodze raz dziennie na wizaz. Ja chyba bede ostatnia na liscie ![]() Po prostu nie moge sie powstrzymac od placzu... Gosiaczku Bardzo Ci gratuluje ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Aaaa zapomnialam po proszę zmianę na 4 cs
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.