W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-10, 14:41   #2341
brumek
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
a ja wlasnie wrocilam z zakupow, az zlapalam sie za glowe takie tu wszystko drogie....nie wiem jak wy dajecie rade
No żartujesz? Chyba nie drożej niż w UK

Nosidło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sss.jpg (111,2 KB, 95 załadowań)
Stary 2012-04-10, 14:45   #2342
ellika
Rozeznanie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Witam
skrobię z pracy
Wypunktuję:
- Karolcia mówi 'mama mama mmmamamamaaa' - tylko wtedy jak jest głodna
- święta minęły nie wiem kiedy, ale było fajnie, rodzinnie
- mam ogólny brak czasu...nieogarniam życia coś ostatnio
- jutro badanie słuchu Karolci

spróbuję cos ponadrabiać...
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 14:50   #2343
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Chyba mnie pomyliłaś z madzia1k1
no tak...mylicie mi sie przepraszam!
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 14:50   #2344
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Laski a ja się zapomniałam pochwalić

Igor od wczoraj RACZKUJE na całego! ( w wieku 10 miesięcy zaczął )
czyli dla mojej prawie 9 miesiecznej jeszcze jest szansa? bo ani sie nie dzwignie jeszszcze ani nie czołga... jak posadze to ew sie połozy na brzuchu lub runie na plecy ale umie juz tak jakby z siadu do pozycji na czterech przejść

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 14:51   #2345
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Nosidło
No moze nie drożej ale na Polskie zarobki to jest duzo... ja pamietam ile zarabialismy mieszkajac jeszcze w PL i to byly grosze i ciezko by bylo sie utrzymac ja to porownuje tak: 1zl = 1 funt i np jak moj maz zarabia 2500 funtow na miesiac to jestesmy w stanie o wiele wielcej kupic w UK niz analogicznie za 2500 zł w Polsce.

Nosidlo super ale zawartosc jeszcze lepsza a i Ty Kasiu slicznie wygladasz
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 15:00   #2346
isiaok
Rozeznanie

Cytat:

Nosidło
Piękne diablątko, mama i krajobraz!
oj zdecydowanie jest mu wygodnie

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

brumek Mam Cie zakodowaną w głowie jako Audrey i w pierwszej chwili zdziwiłam się, że dałaś kouś Tymka w nosidle

P.S Plakat z Twojego avka towarzyszył mi w każdym mieszkaniu przez całe studia-bardzo miło mi się kojarzy
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 15:02   #2347
83monia
Zakorzenienie

carmela - pchacz-wózek http://www.malinowaaleja.pl/jezdziki...wka-m9523.html

lece do domu i na poczte - wysłac NOSIDŁO

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-10, 15:15   #2348
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Dzięki Widziałam w komisie ten wózeczek i zastanawiam się tylko czy nie jest za lekki jak na pchacz?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 15:17   #2349
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
...

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 15:33   #2350
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

klask i:
ja tylko z doskoku

brawo dla Igiego za raczkowanie - Julka tez zaczyna raczkować na razie do tyłu ale czasem jej się uda kilka kroków kolankami przestapić do przodu ale to okazyjnie na razie - się rozkręca dziewczyna - aha a teraz właśnie dosypia na klatce schodowej i nasłuchuje czy już wstaje

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 15:45   #2351
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dzięki dziewczyny

Cytat:
Szymon również jest poczęty w wyniku inseminacji ( chociaż do końca nie wiadomo, bo współżyliśmy przed i po inseminacji ).
Szczerze to nie wiedziałam do momentu przeczytania twojego posta, że jest to grzech. Dopiero teraz poszperałam w necie i faktycznie kościół traktuje inseminację - na równi z in vitro - jako grzech. Hm... Nawet badanie nasienia jest grzechem.
Przed chrzcinami Szymona również byliśmy z mężem u spowiedzi i komunii - nigdy się z tego nie spowiadaliśmy.
Ja tez nie wiedziałam. ie spowiadałam się, ale ostatnio przez przypadek gdies przeczytałam, poszperałam i jakoś tak mi się dziwnie zrobiło.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 15:52   #2352
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

hej dziewczyny chyba mnie pamiętacie jeszcze co ??

dla Igusia i Tymka i wszystkich raczkujących

dla wszystkich za kolejne miesiące

u mnie czasu brak, praca i dom i tak w kółko .... a jak wrócę do domu to mały mnie nie odstępuje na krok .... śmiga na raczkach po całym domu i już nie straszny mu parkiet śliski ani zakręty w korytarzu hehhe

próbuję dawać mu butlę z mm na noc ale po ciężkich próbach i zmianie mleka ( bo NANa nie chciał tknąć ) na bebilon -całe 100ml wypije więcej wylewam tego mleka niż on łyknie .... niestety po powrocie do pracy moją laktację szla.g trafił i już nie mam tyle mleka co wcześniej i zostałam przez naturę zmuszona podać mm .... ( może gdybym w pracy pobudzała UU to może coś z tego by było, no ale wychodzę wcześniej o godzinę a pracy mam na 8 godzin i niestety .... "coś za coś") i z tego powodu ciężko mi na sercu ......... mam nadzieję że nikt mnie nie zlinczuje za marudzenie .... a i Maksio ma 5 ząbków

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 15:56   #2353
madzia1k1
Raczkowanie

Witam!!!

My po spacerku ale prawie mi głowę urwało, jak ja nie lubię wiatru... Może jutro będzie lepsza pogoda. Byliśmy też na obiadku u mojej mamy, a teraz zajadamy sobie ciasto. Oj nich już te smakołyki się skończą

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Witam poświątecznie.

Madziulka, ta święconka z obiadkiem w słoiczku, sokiem i skarpetkami mnie rozbroiła. Dominik śliczny, a ciacho wygląda bombowo (jak to któraś napisała- jak z cukierni !).

Mój wspaniały tż przyprawiłby wszystkich o zawał serca. Jak wychodziliśmy i wszyscy Nas żegnali, to mój brat zapytał czy nie pomóc nam ze zniesieniem czegoś do auta. Na co tż odpowiedział, że damy radę bo nie ma tego tak dużo, ale za 9 miesięcy z dwójką może być już ciężej. Nie muszę mówić jakie wszyscy mieli miny. Żeby tak tam nie stali w szoku przez najbliższą godzinę szybko dodałam, że Kuba zapomniał im wcześniej wspomnieć, że jest w ciąży, bo mi do drugiego porodu się nie spieszy.

Muszę się jeszcze trochę pochwalić (osoby wrażliwe na chwalenie/marudzenie uprasza się o nieczytanie ).
Moje dziecko nie je już w nocy (odstawiła mnie całkowicie od UU ), a co za tym idzie- pięknie przesypia noce w całości w swoim łóżku. ( nasze łóżko znowu jest małżeńskie) Więc ta przełomowa noc nie była jednorazowym incydentem. W związku ze skończeniem karmienia po 1,5 rocznej abscynencji skosztowałam %. Myślałam, że alkohol będzie smakował jak nigdy, a wcale nie był taki pyszny.
Wracając do chwalenia to mój mały leniwiec zaczął pełzać do tyłu i pięknie rusza się w rytm muzyki jeśli coś jej przypasuje do gustu.
To chyba na tyle, lecę ogarniać nasze domowe pobojowisko.
Torcik mojego wykonania a nie Madziulki ale i tak bardzo dziękuję

Oj to widzę miny wszystkich po takim tekście

A za przesypianie nocek to Mąż pewnie zadowolony

Cytat:
Ostatnie zdjęcie: maluch umorusany biszkoptem. Na pozostałych ośliniony- jak zawsze.

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Kochane dziewczyny, pomóżcie, jaki to sprzedawca na all wywoływał tanio zdjęcia?
Ten polecany to był jakiś janek 2000 z Kartuz ale nie pamiętam, jak dokładnie się nazywał a teraz jakoś nie mogę go znaleźć na all...

Cytat:
Dawno go nie było
Igorek taki dorosły Pięknie

Cytat:

to mialas przeprawe, wspolczuje...

a ja wlasnie wrocilam z zakupow, az zlapalam sie za glowe takie tu wszystko drogie....nie wiem jak wy dajecie rade
No widzisz, jakoś musimy dawać radę... Ale tak ostatnio to faktycznie coraz drożej jest a pensja ta sama

Cytat:

Nosidło
Oj pięknie się prezentujecie z nosidłem A Tymek ma takie same buciki co Dominik

Cytat:
Witam
skrobię z pracy
Wypunktuję:
- Karolcia mówi 'mama mama mmmamamamaaa' - tylko wtedy jak jest głodna
- święta minęły nie wiem kiedy, ale było fajnie, rodzinnie
- mam ogólny brak czasu...nieogarniam życia coś ostatnio

spróbuję cos ponadrabiać...
za badanie słuchu

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
no tak...mylicie mi sie przepraszam!
Nic nie szkodzi

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 16:03   #2354
patik87
Zakorzenienie

Salut

Do rzeczy :

Marina za raczkowanie Igiego. Teraz chyba jest pogodnym i grzecznym chłopcem? tzn grzecznym w sensie nie dokucza Ci tak jak bywało?
Duży jest hohoho na zdjęciach. Zaraz Ci poszukam sprzedawcy gdzie ja zamawiałam zdjęcia.

Iustyna śliczotka, subtelna uroda, opaska dodaje wdzięku. Również urosła, Justyna juniorka no!

Brumek Ciebie też chcę skomplementować. I Twoją kurtkę. I Tymka B. ładny kolorek. Solidne to nosidło widzę.

Elika jutro będę trzymać kciuki za badanie Karoliny.

Dziubek cieszę się że wracasz, życzę zdrowia w rodzinie.

Stronczek nie spodziewałam się że Wiki tak dobrze zniesie podróż, toż to tyle godzin. Z Sarą nie będzie tak dobrze, już planuję wyjazd w góry i nie wiem czy lepiej w dzień czy w nocy wyjechać...
Mnie również przerażają ceny, jest tragicznie...za 50 zł nic nie kupisz.
Dla porównania w norwegii pampki marki pampers w przeliczeniu na PLN kosztują ponad połowę mniej niż u nas, a zarobki u nich kilkakrotnie wyższe
Stary 2012-04-10, 16:05   #2355
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

Będzie dobrze!

Marina Rogi przesłodki Taki wyrośnięty niemowlak- w dobrym znaczeniu oczywiście. Podobny do Twojego brata

madzia1k1 też miałam gratulować talentu tort piękny. Zdolniacha z Ciebie

Byliśmy z R już dwa razy na spacerku. Na deser będę mu gotowała kisielek. Myślicie, że z soku marchewkowego też będzie ok?

Klikacie nam w banerki jeszcze? Zostało nam niewiele dni do zakończenia konkursu, pomóżcie i nie będziemy Was męczyć więcej
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 17:00   #2356
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Stronczek nie spodziewałam się że Wiki tak dobrze zniesie podróż, toż to tyle godzin. Z Sarą nie będzie tak dobrze, już planuję wyjazd w góry i nie wiem czy lepiej w dzień czy w nocy wyjechać...
Mnie również przerażają ceny, jest tragicznie...za 50 zł nic nie kupisz.
Dla porównania w norwegii pampki marki pampers w przeliczeniu na PLN kosztują ponad połowę mniej niż u nas, a zarobki u nich kilkakrotnie wyższe
Ja tez sie nie spodziewalam jesli moge cos doradzic to mysle ze lepiej na noc. W porze o ktorej zwykle chodzi Sara spac. My tak wyjechalismy i po 20 minutach juz Wiki nie bylo.
Ja kupuje pampki w tesco (pampersy pomaranczowe). I za karton 74 szt place 10 funtow (starcza mi na okolo 10-12 dni). Wychodzi ok 50 zl. Nie wiem ile w PL kosztuja bo jeszcze sie nie rozgladalam. Mam zapas z UK i moze mi wystarczy.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 17:34   #2357
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Julka tez zaczyna raczkować na razie do tyłu ale czasem jej się uda kilka kroków kolankami przestapić do przodu ale to okazyjnie na razie - się rozkręca dziewczyna - aha a teraz właśnie dosypia na klatce schodowej i nasłuchuje czy już wstaje
Mój ma tak samo, do tyłu tylko raczkuje na razie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
u mnie czasu brak, praca i dom i tak w kółko .... a jak wrócę do domu to mały mnie nie odstępuje na krok .... śmiga na raczkach po całym domu i już nie straszny mu parkiet śliski ani zakręty w korytarzu hehhe

próbuję dawać mu butlę z mm na noc ale po ciężkich próbach i zmianie mleka ( bo NANa nie chciał tknąć ) na bebilon -całe 100ml wypije więcej wylewam tego mleka niż on łyknie .... niestety po powrocie do pracy moją laktację szla.g trafił i już nie mam tyle mleka co wcześniej i zostałam przez naturę zmuszona podać mm .... ( może gdybym w pracy pobudzała UU to może coś z tego by było, no ale wychodzę wcześniej o godzinę a pracy mam na 8 godzin i niestety .... "coś za coś") i z tego powodu ciężko mi na sercu ......... mam nadzieję że nikt mnie nie zlinczuje za marudzenie .... a i Maksio ma 5 ząbków
Gratuluje ząbków i zazdroszcze, że Twój mały już tak hasa po domu

Cytat:

Cytat:
Nie dość, że drogo, to jeszcze jakie zarobki żałosne tu są .... Szkoda słów

Natan ostatnio niedobry i płaczliwy, dziś cały dzień płacze. Myślę, że go zęby męczą, bo ślinić się znów strasznie zaczął itd....
Stary 2012-04-10, 17:40   #2358
CrazyMachine
Zadomowienie

Kobitki na SB, proszę powiedźcie mi jak wygląda wasz przykładowy jadłospis dzienny? Rozmyślam nad dietą.

Rzuciłam okiem na ostatnią stronę. Brumek ładnie wyglądacie razem na spacerze. Jakie to nosidło? Czym kierowałaś się w wyborze?

Mamad - 6 zębów?? U nas nadal tylko dwa. Jakieś kolejne chybą są w natarciu, bo Kropka jest marudna.

Idę czytać dalej.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 17:43   #2359
madzia1k1
Raczkowanie

Marinko zapomniałam Igorkowi pogratulować umiejetności raczkowaniakla ski:
Dominik dalej tylko pełza, ale już coraz częściej ustawia się do raczkowania, tylko nie wie co dalej zrobić i kładzie się na brzuszek i dalej pełza.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Będzie dobrze!

madzia1k1 też miałam gratulować talentu tort piękny. Zdolniacha z Ciebie

Klikacie nam w banerki jeszcze? Zostało nam niewiele dni do zakończenia konkursu, pomóżcie i nie będziemy Was męczyć więcej
Dziękuję

Klikamy ale warto przypominać

Stary 2012-04-10, 17:43   #2360
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Nosidło
Pięknie!

Cytat:
Trzymam kciuki!

Cytat:
No moze nie drożej ale na Polskie zarobki to jest duzo... ja pamietam ile zarabialismy mieszkajac jeszcze w PL i to byly grosze i ciezko by bylo sie utrzymac ja to porownuje tak: 1zl = 1 funt i np jak moj maz zarabia 2500 funtow na miesiac to jestesmy w stanie o wiele wielcej kupic w UK niz analogicznie za 2500 zł w Polsce.
Ja na początku jak tutaj przyjechałam to przeliczałam wszystko na złotówki i wychodziło mi drogo
Teraz liczę tak jak Ty 1 funt = 1 zł i naprawdę tutaj jest wszystko b. tanie w porównaniu do zarobków

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 17:51   #2361
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
No i cały czas choruję na ten domek odkrywczy, co Nerola na zdjęciu miała.
A co to ten domek, podrzucisz jakiegoś linka?

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

co do pytania to niestety nie nic się nie poprawiło , wszystko co najgorsze przed moją rodziną
Dziubku, ja mam wielkie tyłu na forum, więc nie wiem czy pisałaś co dokładnie u was, ale mam nadzieję, że los wam będzie jednak sprzyjał, cokolwiek to jest.
Stary 2012-04-10, 17:53   #2362
madzia1k1
Raczkowanie

A i jeszcze odnośnie marudzenia dzieciaczków. Ostatnio Dominik jest bardziej marudny niż zwykle, trwa to już 3tydzień i obstawiałam ząbki, ale do tej pory nie wyszły i tak teraz stwierdziłam, że to jednak kryzys ósmego miesiaca. Przeczytałam oczywiscie o tym w necie, więc i może Was zainteresuje.
http://parenting.pl/portal/kryzys-osmego-miesiaca
Takimi kluczowymi zmianami w zachowaniu u nas jest niechęć do przewijania, ubierania, wachania nastroju, wieksza płaczliwość, budzenie sie w nocy, i płacz kiedy wychodzę z pokoju. Mam nadzieje tylko, że to minie

Stary 2012-04-10, 17:56   #2363
iustyna1
Wtajemniczenie

Crazy, Carmela:
http://allegro.pl/kiddieland-interak...256510773.html
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 17:58   #2364
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:

No to skończył się Twój spokój. Teraz oczy dookoła głowy.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Dzisiejsza Zuza w załączniku.
Eh modelka
Stary 2012-04-10, 17:59   #2365
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na początku jak tutaj przyjechałam to przeliczałam wszystko na złotówki i wychodziło mi drogo
Teraz liczę tak jak Ty 1 funt = 1 zł i naprawdę tutaj jest wszystko b. tanie w porównaniu do zarobków

Ja chcę do Anglii
Stary 2012-04-10, 17:59   #2366
CrazyMachine
Zadomowienie

iustyna - dzięki
Stary 2012-04-10, 18:01   #2367
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Takimi kluczowymi zmianami w zachowaniu u nas jest niechęć do przewijania, ubierania, wachania nastroju, wieksza płaczliwość, budzenie sie w nocy, i płacz kiedy wychodzę z pokoju. Mam nadzieje tylko, że to minie
Jakbyś o moim Radziu pisała

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Dziewczyny, któraś zdjęcie malucha dodawała i na nim była taka zabawka-kwiatuszek przymocowany do podłogi Która, która?
Kurcze fajne to było....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-10, 18:05   #2368
iustyna1
Wtajemniczenie

Moja ma ponad 9 miesięcy i nadal trwa ten kryzys . Ja to nie mogę na 2 metry od niej odejść, nie mówiąc o wyjściu z pokoju. Nawet do tż na ręce nie chce. Tylko ja i ja i ja ...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 18:14   #2369
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
A i jeszcze odnośnie marudzenia dzieciaczków. Ostatnio Dominik jest bardziej marudny niż zwykle, trwa to już 3tydzień i obstawiałam ząbki, ale do tej pory nie wyszły i tak teraz stwierdziłam, że to jednak kryzys ósmego miesiaca. Przeczytałam oczywiscie o tym w necie, więc i może Was zainteresuje.
http://parenting.pl/portal/kryzys-osmego-miesiaca
Hmmm no pasuje do nas. Dodatkowo zauważyłam, że Mała wpada w wielki płacz, żeby nie powiedzieć histerię, jak się jej na coś nie pozwoli, czegoś nie da... i szczerze nie bardzo wiem jak reagować. Bo zostawienie jej płaczącej nie wchodzi w grę, bo jest coraz gorzej, a przecież nie wszystko jest dobre dla dziecka i nie mogę jej na pewne rzeczy pozwalać. Próbuję odwracać jej uwagę. Boję się, żeby nie uginać się zbyt wiele razy, żeby jej nie nauczyć złych nawyków....
Stary 2012-04-10, 18:37   #2370
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Jakbyś o moim Radziu pisała

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Dziewczyny, któraś zdjęcie malucha dodawała i na nim była taka zabawka-kwiatuszek przymocowany do podłogi Która, która?
Kurcze fajne to było....
to u nas widziałaś tego kwiatka. polecam go bardzo mocno. po kierownicy fisher prica to teraz jest to ulubiona zabawka Dominika, bo lubi przekręcać tego misia i kręcić tym kółeczkiem w środku, ma też lusterko i wydaje bardzo przyjemne niegłośne melodyjki, a jak się odchyli pszczółce skrzydełko to tak fajnie bzyczy. No i jest na przyssawkę, którą można przymocować bez problemu do podłogi czy stołu. Tylko nie wiem gdzie mozna ja kupić, bo Dominik dostał ją w prezencie, ale zapytam się jak co.

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Hmmm no pasuje do nas. Dodatkowo zauważyłam, że Mała wpada w wielki płacz, żeby nie powiedzieć histerię, jak się jej na coś nie pozwoli, czegoś nie da... i szczerze nie bardzo wiem jak reagować. Bo zostawienie jej płaczącej nie wchodzi w grę, bo jest coraz gorzej, a przecież nie wszystko jest dobre dla dziecka i nie mogę jej na pewne rzeczy pozwalać. Próbuję odwracać jej uwagę. Boję się, żeby nie uginać się zbyt wiele razy, żeby jej nie nauczyć złych nawyków....
No właśnie, też czasem nie wiem jak mam w takich sytuacjach reaować

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

znalazłam: http://allegro.pl/muzyczny-kwiatek-g...247380871.html

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości