|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. VIII
Cytat:
|
|
#2342 | |||
|
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
zamówiłam tam dlatego, że miałam kiedyś próbkę serum nawilżającego, które bardzo mi podpasowało olej jest świetny, smaruję nim też tyłek moje Wiki jak tu mi dziewczyny podpowiedziały i w tym celu też sprawdza się świetnie
|
|||
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
a na blogu makijaż Bora Bora, czyli pomysł Trust
|
#2344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że ludzie mają różne podejście ale nie wyobrażam sobie być z kimś tylko na wybrane okazje, to było dobre jak miałam naście lat i lubiłam przygody
|
|
#2346 |
|
po prostu Em :)
|
Hexx, ale Ty sobie nie wyobrażasz, a innym to pasuje. Ludzie są różni, dla mnie nie ma w tym nic dziwnego. Nie chcesz takiego partnera, to szukasz innego.
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym mówimy o dwóch różnych rzeczach- bycia z kimś a szukaniem.
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2349 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
.
|
|
#2350 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Widzę, że ciągnie się temat związków
Osobiście widziałam różne pary, nawet takie mieszkające poza weekendami w zupełnie różnych miastach (kwestia pracy). Sama nie wiem jak ułożę sobie życie, chciałabym spróbować mieszkania samodzielnego, bo póki co mieszkam wciąż z rodzicami Nie wiem, czy zniosłabym z kolei mieszkanie z teściami... Wiem, że czasem ciężko o własne lokum, szczególnie gdy kogoś tak jak mnie skręca na myśl "kredyt"... Dodatkowo jestem z tych ludzi, którzy potrzebują przestrzeni i własnego kąta i nie wytrzymałabym przebywania non stop w jedną osobą - nawet w mieszkaniu musiałabym mieć jakiś swój "azyl" ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Zoila, zgadzam się z Tobą Każdy powinien żyć tak, by mieć komfort psychiczny
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc dla mnie ktoś dorosły to osoba która m.in. świadomie podejmuje różne decyzje i nie kieruje się przy tym czymś co ktoś kiedyś uznał, że jest "właściwe". Jeśli ci ludzie są szczęśliwi i nikomu taka relacja nie przeszkadza, to moim zdaniem jest to w 100% ok. Żyjmy i dajmy żyć innym.
|
|
#2352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli ktoś woli takie bycie ze sobą, mieszkanie z rodzicami, to kurczę sprawa tych dwóch osób, oni traktują związek inaczej, czy mieszkanie razem przed ślubem to jakaś norma i wyznacznik związku? Że jak osobno to nie jest na poważnie? Mają czas, mimo wszystko, będą chcieli oboje zrobić ten krok to zrobią. Może jedno z nich nie czuje się gotowe, nie czuje, że to ten partner, że może to przyjść z czasem, co w tym złego? Jeżeli komuś nie odpowiada taka osoba, to po co z nią jest? Czemu ktoś musi się dostosowywać do "wizji świata" tej drugiej osoby? Kompromisy też są ważne Tym bardziej że np. w tym artykule podany jest przykład faceta, który nie chciał iść na wynajęte, bo ma "swoje". Szczerze? Też bym wolała takie coś, nawet gdybym rodziców nie lubiła. Lepiej tak i uzbierać na własne, niż komuś. Jak jest taka możliwość, to czemu z tego nie skorzystać? Ty tego nie zrobisz, ktoś inny też nie, ale ten trzeci już tak Za obopólną zgodą, to gdzie tu jakaś krzywda? Jedni czują taką potrzebę, inni inną ![]() Cytat:
|
|
#2353 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech każdy układa swoje życie jak chce, a nie inaczej bo rzekomo "wypada". W wieku 28 lat mieszkałam jeszcze z rodzicami, nigdy nie byłam zwolenniczką mieszkania z facetem przed ślubem (nie na zasadzie że wypada czy nie), nigdy o tym nie myślałam, nie chciałam i zdania nie zmienię. Teraz mieszkam z mężem i wcale nie mam poczucia, typu: "szkoda, że przed ślubem nie zamieszkaliśmy razem" (ba, po ślubie 5 miesięcy mieszkaliśmy z moimi rodzicami w bloku ).Kwestia własnych poglądów, a nie "dorosłości". Inną sprawą jest, jeśli ktoś wprost twierdzi, że woli mieszkać z rodzicami, bo tak mu wygodniej, ma wszystko pod nosem i nie musi sam nic robić.
|
|
#2355 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
Nie jestem fanką związków na odległość, ale czasami sa one nieuniknione ze względów materialnych chociażby. Sądzę, że po skończeniu studiów i tak pomieszkam pewnie dwa lata z rodzicami, bo mam tutaj przestrzeń i dzięki temu może będe miała możliwość odlożyć jakieś pieniądze zamiast od razu rzucać się na kredyty czy życie "od 1 do 1". To też jakiś przejaw rozsądku, który wiąże się z dojrzałością. Miłością nie opłaciłabym mieszkania, nie kupiła leków ani się nie najadła Wpierw chcę mieć pewność, że nie będę musiała się martwić o kwestie materialne
Rosyjski A1-A2-B1-B2-C1 Francuski A1-A2-B1-B2-C1 Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2012-06-18 o 15:53 |
|
|
|
|
#2356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przykład tego drugiego faceta ma owszem pewne plusy bo ma "swoje" a raczej rodziców tylko problem leży też w tym, że takie wygodnictwo punktuje w przyszłości tym, że dostajesz w swoje ręce *Pana i władcę* a nie partnera na którego możesz liczyć w razie potrzeby. Em, nie zrozumiałyśmy się. W artykule jest mowa o związkach a nie szukaniu. ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
Mieszkałam z paroma facetami *przed ślubem* i to właśnie była najlepsza szkoła życia Uchroniło przed kilkoma pomyłkami obie strony jednak każdy patrzy na to inaczej.
|
|
#2357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osobiście uważam, że jeżeli planuje z drugą osobą przyszłość, to w pewnym momencie po prostu trzeba się ustatkować i przestać żyć na garnuszku rodziców (bo może i taka osoba zarabia, ale nie jest na swoim, tylko na rodziców). Inna kwestia, jeżeli kogoś zmusiła sytuacja do mieszkania z rodzicami, wiadomo, że różnie jest, trzeba przekalkulować wszystko w obecnych czasach.Cytat:
|
||
|
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówisz, że nie napisałaś nic o udawaniu kogoś innego, a napisałaś. Nie tymi słowami, ale to, co próbujesz przekazać w swoich postach jest z tym równoznaczne. W świetle tego, co piszesz albo zachowujemy się tak, jak czujemy, że jest dla nas właściwe - i wtedy wg. Ciebie jest to niedojrzałe, albo zachowujemy się tak jak na 20, 30 czy 40 latków w związku przystało i wtedy wg. Ciebie jest git, ale tak naprawdę mamy dwójkę ludzi, która oszukuje się, że tak jest dla nich najlepiej.Ja też mam "swoje zdanie" na wiele tematów, ale wydaje mi się, że kwestia tego, co należy a czego nie należy robić w związku jest na tyle prywatna i indywidualna, że czyjekolwiek "moje zdanie" zupełnie nie ma znaczenia i nie powinno nikogo interesować.
|
|
#2359 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Ja tak mam że jak czytam o innych spotkaniach bloggerek to tak mnie zżera od środka na zasadzie "Jenyyy czemu ja nie mogę mieszkać w mieście X", następne spotkanie i "Jenyyy czemu nie mogę mieszkać w mieście Y" i tak dalej
Najchętniej zrobiłabym bloggerkowe tournee po Polsce ![]() Cytat:
Ale też się cieszę, że spotkanie było na luzie, mogłyśmy się wszystkie nagadać, a tak jak jest za duży tłok to robią się grupki i nie ma szans wszystkich poznać Albo ze stopniowo powiększającą się "ekipą", bo jak za dużo nowych ludzi na raz to się krępuję ![]() Cytat:
Dziwię się TŻ-owi że na to pozwalał, pewnie był zamroczony ówczesną "przyjaźnią" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale opatentowany makijaż to nie przejdzie ![]() Trust, niestety trzeba się z tym liczyć, w sumie nie jest to nic takiego strasznego - też mam na kompie tryliony zdjęć makijaży i czasami robię coś podobnego nie pamiętając nawet skąd ja to ściągnęłam X miesięcy temu ![]() Inspiracja to nie plagiat Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2360 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Miałam grubą warstwę bambino na brodzie (skóra mi się łuszczy po maści, chciałam ją szybko zregenerować albo chociaż zmiękczyć do peelingu, coś strasznego ) a mama dzwoni domofonem żebym jej pomogła wnieść rzeczy na górę, a ja sprint do łazienki, zmywanie no i na dół ![]() Mieszkam w bloku, więc paradowanie z bambino na twarzy po osiedlu to kiepski pomysł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam takie samo zdanie na ten temat - dopóki ktoś się nie wtrynia w moje życie, w żaden sposób mi nie wadzi - niech sobie żyje jak chce, to jego sprawa, jego życie, nie mój biznes. Nikt nie ma prawa narzucać komuś, jak ma żyć, bo gadać to łatwo, a przejąć czyjegoś cierpienia się nie da - każdy jest odpowiedzialny za samego siebie, sam "przeżywa swoje życie" (jakkolwiek głupio to brzmi) i sam musi znosić swoje cierpienia i smutki. Można wyrazić swoją opinię, doradzić komuś ze swojej perspektywy - oczywiście że tak. Ale kulturalnie, zachowując dystans do tego. To jest oczywiste, że ja mogę mieć inne zdanie na ten temat, ocenić w myślach że sama bym tak nie zrobiła bo cośtam, ale co mi do tego jak żyje ktoś inny? ![]() Cytat:
Każdy z nas jest inny i ma prawo do życia w taki sposób, jaki chce - byle nie wchodzić w drogę innym. Nie lubię wścibskich ludzi, którzy wtryniają nosa w nie swoje sprawy - skoro tak dobrze wiedzą, co uczyni mnie szczęśliwszą, sprawi że będzie mi się dobrze żyło, to może niech przejmą też moje smutki gratis? ![]() ufff, nadrobiłam
|
||||
|
|
|
#2361 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;34778462]
Oj z takimi wspaniałymi dziewczynami nie dało się inaczej, wcześniej rozmawiałam na żywo tylko z Bogusią a i tak się czułam z dziewczynami jakbyśmy się kopę lat znały Ale też się cieszę, że spotkanie było na luzie, mogłyśmy się wszystkie nagadać, a tak jak jest za duży tłok to robią się grupki i nie ma szans wszystkich poznać Albo ze stopniowo powiększającą się "ekipą", bo jak za dużo nowych ludzi na raz to się krępuję ![]() [/QUOTE] Tak samo wypowiadały się dziewczyny po spotkaniu u Innookiej, że kameralnie przyjemniej ![]() Mam okazję znać Słomkę, Stri, Simply i Kat więc nie dziwię się, że można poczuć się bez barier no i nagadać się nie można
|
#2363 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
) mieszkanie razem przed ślubem, chociaż jakiś czas żeby się upewnić że będzie dobrze
|
|
|
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(bez urazy oczywiście - ja sama bym nie wpadła na to, że mogłam tak zabrzmieć). Nie ma sensu tutaj już dalsza dyskusja, jeżeli się ze mną zgodzisz - każdy ma inne poglądy i nie powinno się ich dyskryminować na rzecz swoich ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- [1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;34778736]Wiesz tak w gruncie rzeczy mam podobne zdanie odnośnie traktowania tej sprawy - również uważam za konieczne (w moim życiu, nie ogólnie ) mieszkanie razem przed ślubem, chociaż jakiś czas żeby się upewnić że będzie dobrze [/QUOTE]I ja się z Tobą zgodzę
|
|
|
|
|
#2365 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Malwina_89 - oczywiście, że każdy ma swoje poglądy. Ale pomijając kwestie oczywiste (nie wolno zbijać, trzeba być uprzejmym by inni traktowali nas uprzejmie, nie wypada pójść na wesele w bikini) nie powinno się raczej w sprawach ocenianych zawsze subiektywnie i zależnych od poglądów właśnie używać stwierdzeń typu "trzeba", "należy", szczególnie tak osobistych jak związek osób trzecich
Chyba wszystko poszło o tego typu stwierdzenia.
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzisz, właśnie o to chodzi, każdy ma inne poglądy. A Ty nie piszesz "ja bym nie była w stanie tak długo być w luźnym związku". Ty piszesz "moim zdaniem jest to niewłaściwe" - i w tym momencie odnosisz się już do bardzo prywatnej części czyjegoś życia. I tu nie ma znaczenia, że piszesz, że to jest "Twoim zdaniem" bo to jest równoznaczne z "moim zdaniem źle postępujesz" jeśli mowa o ludziach żyjących w inny niż Twój wymarzony sposób. I nie wmówisz mi, że to nie jest próba narzucenia komuś swojego sposobu życia. Ja nie mam problemu z Twoimi poglądami samymi w sobie, dla mnie po prostu sposób w jaki je wyrażasz jest mocno nie w porządku.
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
ojojoj jakie tematy
szalejecie zoila teraz to nie w wieku 30 lat trzeba miec dwojke dzieci i kredyt, ale tak ok 25 najlepiej bo wiesz to sa dobre lata na reprodukcje
|
|
#2368 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Nie zapominajmy, że oznaką dorosłości jest wzięcie kredytu, którego spłacanie odbywa się z pomocą rodziców
Inaczej mozna zapomnieć o nazywaniu siebie dojrzałym ![]() To ironia, gdyby ktoś nie pojął.
|
#2369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2370 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Nie urazilas, tylko napisałaś coś co zalezy od naprawdę wielu czynnikow (począwszy od tego jak kogoś wychowali rodzice, przez środowisko w jakim dorastal po chociażby stan materialny) w tym bardzo osobistych i z pewnością nie dla każdego zrozumiałych (bo niektóre rzeczy możemy sobie tylko wyobrażać) jako rzecz obiektywna, pewna i jedyna słuszną. A to jest akurat jeden z tych tematów, gdzie trudno większość rzeczy napisać jako pewnik i tu popełniłaś błąd
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.

zamówiłam tam dlatego, że miałam kiedyś próbkę serum nawilżającego, które bardzo mi podpasowało 

.

Jeżeli ktoś woli takie bycie ze sobą, mieszkanie z rodzicami, to kurczę sprawa tych dwóch osób, oni traktują związek inaczej, czy mieszkanie razem przed ślubem to jakaś norma i wyznacznik związku? Że jak osobno to nie jest na poważnie? Mają czas, mimo wszystko, będą chcieli oboje zrobić ten krok to zrobią. Może jedno z nich nie czuje się gotowe, nie czuje, że to ten partner, że może to przyjść z czasem, co w tym złego? Jeżeli komuś nie odpowiada taka osoba, to po co z nią jest? Czemu ktoś musi się dostosowywać do "wizji świata" tej drugiej osoby? Kompromisy też są ważne
おはよう!
).