W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wiza¿anek. Wejd¼, poznaj rodaczki, wymieñ siê opiniami i swoim do¶wiadczeniem.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-03-22, 18:24   #2341
principessina
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 083
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

czesc Laseczki wcale nie jest tak cieplo wlasnie wrocilismy z dworku i zmarzlam troche na placu zabaw

a ja dzis patrze pralka pelna wody i tylko halasuje a sie nie kreci, zadzwonilam po majstra klepke, powiedzial ze zajdzie popoludniu, ale nie bylo trzeba bo maz naprawil, wiec zaoszczdzilismy

evelinarav STO LAT STO LAT co tam dobrego na dzis przygotowalas? Ty tak narzekasz na wilgoc a ja patrze na fotkach u Ciebie wiosna w pelni!

sjoanna no tak ta punktualnosc albo w ogole nie mowienie, ze sie dzisiaj nie przyjdzie b. mnie denerwuja!

a co planujecie na Wielkanoc, goscicie sie u kogos, jakies pikniki tak jak u mnie na pld ma sie w zwyczaju czy co bedziecie porabiac? patrze na pogode, ale chlodno ma byc
Stary 2013-03-22, 19:07   #2342
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 697

Cytat:
Napisane przez sjoanna Poka¿ wiadomo¶æ
Evelina - ja ci juz na FB zyczylam ale powtarzam
Sto lat!

Cytat:
Napisane przez Romanaccia Poka¿ wiadomo¶æ
Evelinarav - Auguroni !

od dwoch dni jest wiosna .... wzoraj nawet wieczorem bylo cieplo ,bylam ze znajomymi w Perskiej restauracji ,jedzenie bylo smaczne ,ale nadal nic nie jest w stanie przebic kuchni meksykanskiej
fajnie Ci, chociaz mozesz sobie roznych kuchni zasmakowac. ja nawet nie slyszalam, ze istnieje kuchnia perska
Cytat:
Napisane przez mmarcepan Poka¿ wiadomo¶æ
evelinar najlepszego :thumbup:

Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2

Cytat:
Napisane przez principessina Poka¿ wiadomo¶æ
czesc Laseczki wcale nie jest tak cieplo wlasnie wrocilismy z dworku i zmarzlam troche na placu zabaw

a ja dzis patrze pralka pelna wody i tylko halasuje a sie nie kreci, zadzwonilam po majstra klepke, powiedzial ze zajdzie popoludniu, ale nie bylo trzeba bo maz naprawil, wiec zaoszczdzilismy

evelinarav STO LAT STO LAT co tam dobrego na dzis przygotowalas? Ty tak narzekasz na wilgoc a ja patrze na fotkach u Ciebie wiosna w pelni!

sjoanna no tak ta punktualnosc albo w ogole nie mowienie, ze sie dzisiaj nie przyjdzie b. mnie denerwuja!

a co planujecie na Wielkanoc, goscicie sie u kogos, jakies pikniki tak jak u mnie na pld ma sie w zwyczaju czy co bedziecie porabiac? patrze na pogode, ale chlodno ma byc
dzisiaj tylko pizze zjedlismy, bo 2 dni temu byly urodziny mojego TZ to tez sobie pojedlismy
a u mnie to wczoraj bylo ladnie i slonecznie i dzisiaj, a tak to caly ten marzec codziennie padalo i znowu ma sie popsuc jak zwykle
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-22, 19:26   #2343
paulinka1128
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 467

Odemnie rowniez najlepsze zyczenia z okazji urodzin.

U mni dzisiaj 17stopni w centrum pelno ludzi, wszyscy z lodami i bez kurtek ahhhh... To dlatego na miejscowych mowia orsi a potem sie dziwia, ze ja z polski i mowie, ze chlodno jest.
Niestety prognoza na wielkanoc nie jest zbyt ciekawa szkoda.

Milego weekendu
Stary 2013-03-22, 20:04   #2344
principessina
Zakorzenienie

O boze paulinka to u mnie Ci Twoi miejscowi caly rok by w japonkach chodzili hehe 17 st toc to zimno
Stary 2013-03-22, 20:42   #2345
blackpearlkrk
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 74

Cytat:
Evelinarav - Auguroni !

U was tez przez ten strajk nic nie jezdzi ? wlosi to lubia komplikowac sobie i innym zycie....w rzymie co tydzien jakis strajk.... kur....ka wodna !

od dwoch dni jest wiosna .... wzoraj nawet wieczorem bylo cieplo ,bylam ze znajomymi w Perskiej restauracji ,jedzenie bylo smaczne ,ale nadal nic nie jest w stanie przebic kuchni meksykanskiej
OOOO tak strajkuja ale dla chcacego nic trudnego my dzisiaj pojechalismy autobuem 105L do konca dzisiejszej trasy a byla wyjatkowa krotka bo skrócili linie i potem prawie 5 km na nogach szlismy do naszego dobrego znajomego. fajnie bylo slonko swiecilo tak przyjemnie sie przejsc.zjedlismy pyszny obiad i kolacje i teraz jestesmy w domku.synek caly dzien spedzil na swiezym powietrzu w drodze powrotnej nam padl i spi smacznie w ³ó¿eczku
Wszystkiego najlepszego Evelinar
blackpearlkrk jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-22, 21:16   #2346
Romanaccia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 902

Cytat:
Napisane przez blackpearlkrk Poka¿ wiadomo¶æ
OOOO tak strajkuja ale dla chcacego nic trudnego my dzisiaj pojechalismy autobuem 105L do konca dzisiejszej trasy a byla wyjatkowa krotka bo skrócili linie i potem prawie 5 km na nogach szlismy do naszego dobrego znajomego. fajnie bylo slonko swiecilo tak przyjemnie sie przejsc.zjedlismy pyszny obiad i kolacje i teraz jestesmy w domku.synek caly dzien spedzil na swiezym powietrzu w drodze powrotnej nam padl i spi smacznie w ³ó¿eczku

Tiaaaa....dla chcacego nic trudnego...gorzej jak ktos pracuje na drugim koncu miaste i na piechote musialby tam isc ze 3 godziny....

na szczescie istnieja koledzy ,ktorzy maja samochody
Romanaccia nie posiada prawa jazdy

a spacerki to Romanaccia robi sobie codziennie ,ja chyba w zadbym innym miescie tyle na piechote nie chodzilam co w Rzymie ,smierdzacym kupia i paskudnym

powiem wam w sekrecie....ale ciiiiichooooo

"rzym mi sie zaczyna podobac"
Stary 2013-03-22, 22:34   #2347
cucciola79
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 998

Cytat:
Tiaaaa....dla chcacego nic trudnego...gorzej jak ktos pracuje na drugim koncu miaste i na piechote musialby tam isc ze 3 godziny....

a spacerki to Romanaccia robi sobie codziennie ,ja chyba w zadbym innym miescie tyle na piechote nie chodzilam co w Rzymie ,smierdzacym kupia i paskudnym

hihihihi no to ja mam taka cicha nadzieje,ze go nie opuscisz i nam juz nie uciekniesz
cucciola79 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-03-22, 22:48   #2348
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Poka¿ wiadomo¶æ
hihihihi no to ja mam taka cicha nadzieje,ze go nie opuscisz i nam juz nie uciekniesz
ciiiiiiii to tajemnica
Stary 2013-03-23, 08:33   #2349
blackpearlkrk
Raczkowanie

Cytat:

Nie no 3h to troche jest to tez bym sobie odpuscila
Stary 2013-03-23, 09:22   #2350
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez paulinka1128 Poka¿ wiadomo¶æ

U mni dzisiaj 17stopni w centrum pelno ludzi, wszyscy z lodami i bez kurtek ahhhh... To dlatego na miejscowych mowia orsi a potem sie dziwia, ze ja z polski i mowie, ze chlodno jest.

Milego weekendu

Cytat:
dzieki a Twoj maz to wloch czy polak?
Cytat:

ale my juz o tym wiedzialysmy

Princi, wykrakalas rano byla mgla i dopiero teraz zniknela

dzis mam wilczy apetyt
Stary 2013-03-23, 09:39   #2351
sjoanna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 082

Cytat:
U was tez przez ten strajk nic nie jezdzi ? wlosi to lubia komplikowac sobie i innym zycie....w rzymie co tydzien jakis strajk.... kur....ka wodna !

Wlosi kochaja strajkowac! A szczegolnie trnsportowcy - metro, pociagi.
A jadlas w hinduskiej? Tam dopiero mialabys wegetarianska wyzerke!

Cytat:
Napisane przez cuciola Poka¿ wiadomo¶æ
sjoanna przyjedz na polnoc, tu juz 100 lat nie slyszalam ani slowa w passato remoto...ostatnim razem uczylam sie go do matury!

Tak wiosna, ale jutro ma padac

A co w Perskiej zajadaja?
Nie wazne czy uzywaja czy nie - istnieje wiec musze sie go nauczyc.

Cytat:

I co pralce bylo?
A chlodno jest bo wiaterek wieje taki chlodny.
W zaciszu i sloneczku jest swietnie!

Juz mowilam mezowi zeby pogadal z ojcem na temat swiat.
Bo trzeba cos kupic zeby nie bylo jak w zeszlym roku ze sie okazalo ze szykujemy w domu i na szybko znalazlam przepis nieco elegantszy bo tesc chcial zwykle piersi z indyka.
A Nowozelandka przyniosla przepis na ciasto z gotowanych pomaranczy, ricotty, jajek i mielonych migdalow. Chyba zrobie.

Cytat:
Napisane przez paulinka1128 Poka¿ wiadomo¶æ

Milego weekendu
To u mnie bardziej poludniowi sa - i ciagle w zimowych, puchowych kurtkach.
Ja sie juz na wiosenna sztruksowa kurteczke przerzucilam.

Cytat:

Wiedzialam!

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-23, 13:05   #2352
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
Wlosi kochaja strajkowac! A szczegolnie trnsportowcy - metro, pociagi.
A jadlas w hinduskiej? Tam dopiero mialabys wegetarianska wyzerke!

Wiedzialam!

Jadlam i hinduskie jedzonko ,kiedys .... i na tym poprzestane ,uzywaja zdecydowanie za duzo przypraw ,wszystkiego jest za duzo.....

Perskie ,iranskie jedzienie znam dobrze ,bo mam wielu znajomych z iranu i bardzo czesto jadam z nimi ,niektore dania sa bardzo podobne do polskich

oj tam oj tam wiedzialyscie ,ze lubie Rzym...wcale nie wczesniej nie lubilam i nadal uwazam,ze nie jest zachwycajacy no i smierdzi sikami ,ale teraz patrze inaczej na to miasto
Stary 2013-03-23, 14:00   #2353
Konto usuniête

Cytat:
Juz mowilam mezowi zeby pogadal z ojcem na temat swiat.
Bo trzeba cos kupic zeby nie bylo jak w zeszlym roku ze sie okazalo ze szykujemy w domu i na szybko znalazlam przepis nieco elegantszy bo tesc chcial zwykle piersi z indyka.
A Nowozelandka przyniosla przepis na ciasto z gotowanych pomaranczy, ricotty, jajek i mielonych migdalow. Chyba zrobie.

podziel sie juz same skladniki sa pyszne

a Twoj tesc chyba nie zabardzo jest tradycyjny. tutaj to by chyba poumierali. jak to, wielkanoc bez agnello? a ja go nigdy nie jadlam i nie bede jesc
Stary 2013-03-23, 15:00   #2354
cucciola79
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 998

Cytat:
Jadlam i hinduskie jedzonko ,kiedys .... i na tym poprzestane ,uzywaja zdecydowanie za duzo przypraw ,wszystkiego jest za duzo.....

Perskie ,iranskie jedzienie znam dobrze ,bo mam wielu znajomych z iranu i bardzo czesto jadam z nimi ,niektore dania sa bardzo podobne do polskich

oj tam oj tam wiedzialyscie ,ze lubie Rzym...wcale nie wczesniej nie lubilam i nadal uwazam,ze nie jest zachwycajacy no i smierdzi sikami ,ale teraz patrze inaczej na to miasto
a to moze przez te rozne restauracyjki i ich spezie te problemy z zoladkiem

ale u nas dzisiaj pieknie i slonko jest 20 stopnija dalej w kurtalce zimowej bo jak zawieje wiaterek to jeszcze chlodnawo

a no wlasnie co do jagnieciny to i u nas nie ma jej na stole a u Was???
cucciola79 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-23, 17:06   #2355
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Poka¿ wiadomo¶æ
a to moze przez te rozne restauracyjki i ich spezie te problemy z zoladkiem
nie nie ,to nie przez to.... pozatym wczesniej tak nie "buszowalam" po roznych restauracjach ,ostatnio cos mnie tak naszlo hehehe

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-24, 06:28   #2356
blackpearlkrk
Raczkowanie

Dzien dobry Wam co dzisiaj macie w planach? My sie spotykamy ze znajomymi i bedziemy spacerkowac
Stary 2013-03-24, 11:05   #2357
mmarcepan
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 828
R: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

Cze¶æ Kochane! czy u was tez jest taka okropna pogoda? najgorsze jest to ¿e zapowiadaj± taka pogodê na ¶wiêta a ¿e bêd± moi rodzice chcia³am ich trochê powozic po ró¿nych fajnych miejscach ale z tak± pogod± to nic z tego nie bêdzie...no nic idê zabraæ siê za moje æwiczenia a potem sa pracê bo muszê trochê przed ¶wiêtami nadgonic! mi³ej niedzieli
Black udanego spaceru

mmarcepan jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-24, 11:32   #2358
principessina
Zakorzenienie

Talking Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

Hej Dziewczynki Buone Palme u nas wichura straszna, lasagne siedzi juz w piekarniku a popoludniu umowilismy sie ze znajomymi
Wczoraj za to pojechalismy na spacer do Materki i z malym na pizze
A kupilam sobie krem BB zobaczymy czy sie nada tak go reklamuja
Wysmarowalam sie tym kremem Bb niestety kolor najjasniejszy jest dla mnie za ciemny mam maske:/ no i widac kazde zaczerwienienie skory
Cuciola ktory to byl Bb czy CC L'oreala co zakrywa troche rossori, w takim fioletowym czy zielonym opakowaniu? Wiesz moze

Edytowane przez principessina
Czas edycji: 2013-03-24 o 12:25
principessina jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-24, 12:59   #2359
Latiha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 740

Cytat:
Cze¶æ ja mieszkam w Rzymie co prawda nie jestem studentka ani au-pair ale pracuje jako babysitter .
A Ty co robisz we W³oszech sk±d siê tu znalaz³a¶?
Przyjecha³am na studia

QUOTE=sjoanna;39779410]A mnie interesuje skad jestes w Polsce. Co oznacza K-ce Kielce czy Katowice?
Ja mieszkam w Latinie - casalinga, mezatka.

[/QUOTE]

Kielce
O, Latina w sumie niedaleko W wakacje pracowa³am w Terracinie wiêc przeje¿dza³am tamtêdy

moja fragrantica
http://www.fragrantica.com/member/213446/

Arabistka, w sercu i na papierze

...ماتت قلوب الناس ماتت بنا النخوة
Latiha jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-24, 14:25   #2360
Konto usuniête

Cytat:
Hej Dziewczynki Buone Palme u nas wichura straszna, lasagne siedzi juz w piekarniku a popoludniu umowilismy sie ze znajomymi
Wczoraj za to pojechalismy na spacer do Materki i z malym na pizze
A kupilam sobie krem BB zobaczymy czy sie nada tak go reklamuja
Wysmarowalam sie tym kremem Bb niestety kolor najjasniejszy jest dla mnie za ciemny mam maske:/ no i widac kazde zaczerwienienie skory
Cuciola ktory to byl Bb czy CC L'oreala co zakrywa troche rossori, w takim fioletowym czy zielonym opakowaniu? Wiesz moze
a jakiej firmy bb krem kupilas? ja ostatnio dostalam probke shiseido ale pisze, ze kolor oliwkowy wiec to raczej nie dla mnie
Stary 2013-03-24, 14:58   #2361
cuciola
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 227
GG do cuciola

Cytat:
ten ale on tez taki sredni juz lepiej jakis lekki fluid albo korektor

cuciola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-24, 15:52   #2362
principessina
Zakorzenienie

Cuciola a ten probowalam Cc zielony http://www.beautybiz.it/Make-up/Viso...CC-Cream-11804

Evelinarav kupilam almares naturalny i on tez bardziej matuje niz pozostale a chcialam Pupy zobacz sobie na stronce dla mnie za ciemny
Stary 2013-03-24, 16:51   #2363
Konto usuniête

ja kiedys sobie kupilam podklad z pupy kolor nr 2 i w domu okazalo sie , ze jest bardzo ciemny. w ogole to nie lubie sztucznego oswietlenia w drogeriach, bo trudno dobrac kolor. tam wydaje sie ok a w domu juz jest za ciemny

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-24, 20:53   #2364
blackpearlkrk
Raczkowanie

Ja to chyba mam depresje od kilku miesiecy...tylko co to ta depresja?
Stary 2013-03-24, 22:07   #2365
principessina
Zakorzenienie

Evelinarav no wlasnie nie pomyslalam, w perfumerii wydawal sie dibry a w swietle dziennym za ciemny zostawie go na lato tylko, ze ja i w lato jestem blada jak sciana heh
To odnosnie makaronow, w ogole fajny artykul http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,1...cale_nie_.html

Blackpearlkrk depresje a dlaczego, przeciez masz zdrowego grzecznego synka glowa do gory! W depresje to ja moglabym popasc 2 lata prawie nie spie heh

Edytowane przez principessina
Czas edycji: 2013-03-24 o 22:10
principessina jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-25, 09:58   #2366
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Ja ostatnio sobie wkrecam ze nie znajde przyjaciolki...ze ta ktora mam to kolezanka na pizze...bo tylko jak potrzebuje albo jak chce wyjsc to sie umawia a tak to milczy.
Smutne to troche ze kazdy patrzy swojego!

We wtorek jade do miasta, skocze na targ, kupie zonkile i zrobie koszyczek na wielkanoc i wystawie ozdoby!
Szaro tu, trzeba pokazac ze wiosna idzie

Stary 2013-03-25, 10:34   #2367
mmarcepan
Rozeznanie

Czesc dziewczynki
Pogoda nadal smutna i przygnebiajaca Ale w srode przyjezdzaja do mnie rodzice juz sie nie moge doczekac i to mi poprawia humor
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3995681 4]ja kiedys sobie kupilam podklad z pupy kolor nr 2 i w domu okazalo sie , ze jest bardzo ciemny. w ogole to nie lubie sztucznego oswietlenia w drogeriach, bo trudno dobrac kolor. tam wydaje sie ok a w domu juz jest za ciemny[/QUOTE]
skad ja to znam a do tego ze kolor nie ten to i odcien do ...pupy ile razy kupilam podklad nie za ciemny ale rozowy od tej pory kupuje tylko tam gdzie mi robia probki
Cytat:
Ja to chyba mam depresje od kilku miesiecy...tylko co to ta depresja?

Cytat:
Evelinarav no wlasnie nie pomyslalam, w perfumerii wydawal sie dibry a w swietle dziennym za ciemny zostawie go na lato tylko, ze ja i w lato jestem blada jak sciana heh
To odnosnie makaronow, w ogole fajny artykul http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,1...cale_nie_.html

Blackpearlkrk depresje a dlaczego, przeciez masz zdrowego grzecznego synka glowa do gory! W depresje to ja moglabym popasc 2 lata prawie nie spie heh
fajny artykul

Cytat:
Napisane przez cuciola Poka¿ wiadomo¶æ
Ja ostatnio sobie wkrecam ze nie znajde przyjaciolki...ze ta ktora mam to kolezanka na pizze...bo tylko jak potrzebuje albo jak chce wyjsc to sie umawia a tak to milczy.
Smutne to troche ze kazdy patrzy swojego!

We wtorek jade do miasta, skocze na targ, kupie zonkile i zrobie koszyczek na wielkanoc i wystawie ozdoby!
Szaro tu, trzeba pokazac ze wiosna idzie

A tak przy okazji to ja nadal sie zastanawiam czy nam sie uda zorganizowac jakies spotkanko

Dziewczyny uwaga, uwaga, chwale sie - dzieki moim cwiczeniom stracilam juz 5 cm w zadku : D

Stary 2013-03-25, 10:59   #2368
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

mmarcepan ale fajnie! Wlasnie z Nolqa pisalam na fb, ze po Wielkanocy bym sie
chciala ruszyc do Mi...tylko napiszcie jakie macie wolniejsze dni
gratuluje cm

Stary 2013-03-25, 11:19   #2369
mmarcepan
Rozeznanie

R: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

cuci ja to w weekendy jestem wolna (no albo po peacy) a w tygodniu to niestety tylko w przerwie na obiad któr± mogê sobie zrobiæ kiedy chcê tak¿e jako¶ siê dostosuje
i dziêki

Stary 2013-03-25, 12:19   #2370
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola
Dot.: R: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

to zrobimy jakas sobote, Nolce pewnie tez latwiej w sobote

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Emigrantki

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: Wy³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.